Varga Mihály az RTL, közelebbről Baló György vendége volt hétfőn. A nemzetgazdasági miniszterrel a költségvetésről, valamint az oktatásról és egészségügyről is beszélgettek.

Például mondott olyat is az iskolákról, hogy a pedagógusok bérek általában nő, ő maga pedig még nem jutott olyan információ birtokába, hogy egy iskolában vagy papírra, vagy krétára ne lett volna pénz.

121 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ewing
Odáig nem jut el az információ! Misi, vazze! Fénymásolópapír sincs + rajzlap se + WC papír se + szappan se!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kkalman
Talán ha körbe járna néhány vidéki iskolában. Esetleg pesti peremkerületekben is sikerrel járna.
nemjoezigy
varga sok mindent nem hallott, ami a való világban történik, akárcsak az ő felelősségi köréből. Hangszigetelt világban, megélhetési akárkikkel, vagy akármikkel van körülvéve, akiknek/amiknek nem érdekük az igazság elmondása. Mert a jelenleg jól fizető helyük kerülne bizonytalanságba.
Ennél sokkal rosszabb a helyzet!!!
Ewing
Odáig nem jut el az információ! Misi, vazze! Fénymásolópapír sincs + rajzlap se + WC papír se + szappan se!
nemjoezigy
Folyt: Akárcsak az egészségügyben és a szociális szférában.
És itt vannak a létminimum alatt keresők is.
human
Ez is jól bizonyítja, hogy fogalma sincs a kormánynak arról, hogy mi történik az országban. Van ahol a mosószert is a takarító veszi meg néha. Egy ismerősöm fűnyíróját bevitte az iskolába, mert az iskoláé elromlott és nem volt pénz a javíttatásra. A kollégája pedig tönkretette. Ő baja, kellett neki segíteni.
Varga helyében gyorsan utána kérdeznék a kórházakban, hogy fertőtlenítő szerekkel hogy állnak. Emberi életek múlhatnak azon, hogy az egész műtőt sikerül fertőtleníteni vagy csak egy részét.
1magyar
Ott fent az elefánt csonttornyotokban ahol népnyomorgató intézkedéseiteket hozzátok milliárdos vagyonokkal milliós fizetésekért persze, hogy nem tudtok semmiről!
Az utakon ha milliós terepjárókat látunk az vagy fideszes vagy maffiózó vagy mindkettő egyszerre..
Havi 22 ezer segélyből próbálj meg megélni mint a 4 millió állampolgár és ha kapsz közmunkát 47 ezerből!!!
human
@Ewing: Ja. VC papír helyett a gyerekeknek a büféből kellett szalvétát kunyerálni a 21. században Európa közepén.
Egy tanár ismerősöm mesélte, hogy az igazgató nem mer rossz híreket közölni a KLIK felé.
Vizual
Mondom, hogy olyanok mint a majmok. Nem lát, nem hall, nem beszél. De a baj az, hogy az ő baromságuk miatt Európa "utálom" listára tesz bennünket. És ezek el vannak telve maguktól. Hát igen, a primitiv ember nem tudja, hogy ő primitiv. Azt hiszi ő a "zseni".
pbalage
Lehet, hogy valamit eddig mindenki félreértett erről a Vargáról, hiszen ő valószínűleg nem is Magyaroszág nemzetgazdasági minisztere, hanem pl. Svájcé.
nezelodo
Európa minket irigyel Mihál! Ezt meghallod, a kréta ügyet nem, pedig ha csak kréta nem lenne, de tisztességes vezetése sincs az országnak, nézzetek végig magatokon. Probléma nem a kréta, hanem az Orbán pártja és kormánya maga.
bakegya
UGYAN MÁR KÉREM-VARGA ÚR CSAKKK FELCSUTIG VÁLTOTT JEGYET-A PASAPARK VÉDELMI PÉNZÉRE VIGYÁZ,DE NAGYON.
Első körben ,még -a 2-nál se ment feljebb a PM-BEN.
Hellcat
Na kb ennyire vannak képben mi történik az országban! Még jó, hogy ők vezetik...lehet tapsolni fidesz szavazók...meg persze a távolmaradókat se felejtsük ki.
Jankó123
@Vizual: "Nem lát, nem hall, nem beszél."
Az első kettőt valóban nem teszi.
De beszélni sajnos beszél és helyből bír akkora hülyeségeket mondani, amekkorát én legfeljebb csak nekifutásból tudnék!
:-)))
magyarbakancs
"Varga Mihály olyat még nem hallott, hogy nem jutott pénz krétára egy iskolában."
El megy a politikus az iskolába.
Mondja krétára és füzetre kevesebbet adunk.
Elmegy a bölcsődébe.
Pelenkára,takaróra kevesebb pénzt adunk.
Elmegy a börtönbe.
Minden cellába TV,videó,újságot.
Kérdezi a kísérője mért mondta az iskolába kevesebb kréta füzet?
A bölcsődébe meg kevesebb pelenkát,takarót.
A börtönbe meg minden cellába TV,videó.
Mondja a politikus iskolába bölcsődébe már nem fogunk járni börtönbe még kerülhetünk.
Aki Én
Ne szarozz Misi, kérdezd a diákokat vagy a szülőket ha nem félsz az igazságtól.
De szerintem csak blöfföltél...
Aki Én
De mondok mást Misi. Már az óvodába is a szülők hordják a papírt, a szülők fénymásolnak tonna szám, a szülők visznek írószert... Az iskolákban nincs toalett papír, kréta...
Szerinted miért vannak iskoláknak, óvodáknak alapítványaik, ahová várják az adományokat? Szerinted miért szerveznek vásárokat iskolákba, óvodákba, aminek bevétele az intézményé, amiből alap kelléket vesznek, nem pedig csúszdaparkot meg flamingókat a kertbe? Na, szerinted miért???
KERKA
Nem hallani, hanem látni kell. Egy iskola látogatást nem az igazgatói szobában kell megtenni ahol még a légy sem mer zümmögni. Az igazgató azt mondja el, amit a felsőbb vezetés hallani akar. Amúgy meg kussban van mindenki.
Megfélemlítések és megalázások minden téren. Egy kívül állónak fogalma sincs arról, hogy hány helyről tarhálja össze az ovónéni és a tanító néni a papírt ragasztót, krétát, ahhoz, hogy a gyerekekkel dolgozni tudjon.
Ha megveszi a saját pénzén, a számlát hónapok múlva fizeti ki a KLIK.
Mobil123
Ugyan !! Eddig is be kellett adni minden évben a wc papír árát . Fénymásoló papírt kellett beadni , de ha a szülőnek volt/van lehetősége akkor ugyan már másoljon már le ezt-azt! A tanár meg vesz a fizetéséből krétát. Hát ezért nem hallod bunkó!!
Mobil123
Elsőnek nem is tudtam mi van a kezembe amikor reggel kivettem a postaládából. Nem ismertem fel Páva elvtársat , na amikor megismertem ! :-DDDD
eszegfu
@human: 8:07 Az Egyenes beszédben pontosan ezekről beszélt Sándor Mária a "feketeruhás" ápolónő! Maguk a kórházigazgatók sem tudják a nővérek nehézségeit... hát akkor még a miniszterek. Jó volt látni, hallgatni ezt az egyszerü nagyszerü nőt...én még meg is hatódtam...
eszegfu
@Aki Én: 10:09 Ahogy irod, pontosan ugy van! Az óvodába havi rendszerességgel kell vinni WC papirt, szalvétát, papirzsebkendőt. Gyümölcs bevitelre a "tehetősebbeket" kérik meg.
KERKA
@eszegfu: Ezzel a gyümölcs bevitellel én is találkoztam, de mélyen elgondolkodtatott. Ezek szerint mégsem működik az egészséges étkeztetés, a sok gyümölccsel és zöldséggel?
Amúgy nem értek egyet a kéréssel, mert aki fizet, az keményen befizeti a havi 12-13 ezer forintot. Ez mellé még gyümölcsöt kérni pofátlanság.
eszegfu
@KERKA: Lehet, hogy müködik az egészséges gyermekétkeztetés, sőt szó volt a teljesen ingyenes óvodai étkeztetésről is. De például a nyári táborozáshoz 5 literes üveg házi lekvárt,savanyuságot szerettem volna adni az iskolásoknak, de az ÁNTSZ nem engedélyezi, mert az én főztöm nem biztonságos.
Anna Mária
Varga persze, hogy nem hallott krétahiányról, hiszen minden fideszesnek szelektív a hallása. Ők csak a a parancsot hallják meg, mit kötelező elböfögni.
Katalina62
Varga Mihály gyerekei nem keverednek a "pórnéppel." Ők megengedhetik maguknak az elit iskolát, ott meg biztos, hogy nincsenek ilyen problémák!
Tibor43
A "köztévében" mások sem hallottak a kréta és egyéb hiányosságokról...
.
Aki Én
@eszegfu: Ja, a gyümölcsöt nem is említettem. Létszámtól függő, de havonta legalább egyszer kell vinni gyümölcsöt. Karácsonyi, húsvéti és ilyen-olyan vásárokra a szülők vásárolnak, készítenek ajándékokat, majd ugyan ezek a szülők és rokonok megveszik azokat, hogy legyen pénz új játékokra, ceruzára, alapvető napi eszközökre. Plusz minden szülőin megemlítik, felírják a táblára az intézmény alapítványának számlaszámát.
Természetesen ez nem fér el az álompropaganda mellett.
szandokan
Nincs abban semmi kivetnivaló, ha a gyereknek vinni kell wc papírt, zsebkendőt, stb. az óvodába, vagy az iskolába. Talán a szülőknek meg kellene elégedniük azzal, hogy a gyerekük ingyen étkezik. Valami kis felelősséget ők is vállaljanak már, ha megcsinálták.
volvós
Misike alkami süket...csak a felettese(i) mondókáját
hallja meg, és azt az utasítást követi...Röviden egy g...i !!!
szandokan
@volvós: Mondjuk krétának valóban kellene lenni az iskolákban, én ilyenről egyébként már hallottam a szoci kormány idején is, mégpedig helyileg. Nem is értem, Lőrinc barát miért nem küld minden iskolába egy halom krétát.
eszegfu
@Aki Én: Azt gondolom a gyerekekért mindent megtesznek a szülők és a rokonok is, mert hát kinek is adjunk, ha nem nekik. Sajnos az alapitványi ügyekben viszont én nagyon borulátó vagyok! Nem nagyon bizom abban, hogy valóban a gyerekekre költik, tisztelet a kivételnek. Tehát a civil szervezeteknél az elszámolások "tisztaságában" kételkedek. Ha belegondolok, valóban az "álompropaganda" mellett lassan már nem tudom kinek "adakozzak", mert minden területen pénzhiány van. Itt pedig az az aggasztó tény, hogy adózott jövedelemből, nyugdijból, a társadalom adakozására kell támaszkodnia már az iskoláknak, egészségügyi intézményeknek és igy tovább.
Aki Én
@szandokan: 12:58 Jesszus atya úr isten...
karma1
@szandokan: Ugyan ne mondd mar, hogy muszaj WC papirt bevinni egy ovodaba... Tudod, lakotelepi ovodaba, iskolaba jart a lanyom, abba a k@rva kicseszett Kadar rendszerben, de SOHA nem kellett bevinnunk sem szalvetat, sem WC papirt, se gyumolcsot, se extra kajat! Nagyon minimalis penzt kellett befizetni az ebedert, a reggeli poharas tej vajas kiflivel, lekvarral vagy mezzel INGYEN VOLT!!!

Es miutan "megcsinaltuk" a gyerekunket, felelosseggel fel is neveltuk, efelol ne legyen ketseged, egeszseges, okos, rendkivul szorgalmas gyerekem lett, viszont nem kellett neki erkolcstanra vagy/es hittanra jarnia, de ment uszni, pl. az iskolaval, INGYEN!!!

Nem csipem ezt a "ha megcsinalta a gyereket, vallaljanak valami kis felelosseget" hozzaallasodat, mert a feleseged abbol el, hogy nehany orult hazaspar meg most is "megcsinalja" azt a kolkot! Ha meg nem akarja csinalni, akkor hadd maradjon otthon, hogy felkeszithessen a nemetorszagi metalkoncertre benneteket...
szandokan
@karma1: De, nagyon szereti csinálni, mert nagyon szereti a gyerekeket, és éppen a hátrányos helyzetűek azok, akiket felvállalnak, mint egyházi óvoda. Nekem az a bajom, hogy ott a szülők 90 % - a alapból sötét, nem pedig csak simán szegények. Műkörömre van pénz a családiból, a gyereket már fél hétkor viszik, mert héttől már piac van, és ha netalán szombaton is nyitva az ovi, nem az viszi be a gyereket, aki dolgozik, hanem az, aki nem, és a betegségeknél is ugyanez a helyzet. Aki otthon van, az hamarabb bekúpozza a lázas gyereket és beviszi, hadd kapja el a többi is. Egyébként meg a nejem nem abból él, ha nem szeretné annyira a munkáját, akár itthon is maradhatna.
szandokan
@Aki Én: Köszönöm a megszólítást, néha én is így gondolom:-)
Ewing
@human: VILLANYÉGŐRE se ad pénzt a KLIK!!!
eszegfu
@szandokan: 12:58 Abban akár igazad is lehet, hogy nem találsz semmi rendkivülit a klf. dolgok bevitelében. Csak az a kérdésem: hol van ingyen étkeztetés akár az óvodásoknak, akár az iskolásoknak?! Az én unokáim mindegyike után fizetjük az étkeztetést is.
A másik pedig a "felelősség vállalás" nem ezzel a tettel kezdődik.
szandokan
@eszegfu: Ezt nem igazán értem. Attól, hogy te vagy én mindent fizetünk a gyerekeink után, még nem azt jelenti, hogy mások is. Mint már mondtam, az ovi 90 % - a ingyen étkezik, és ez nem kitaláció, ezt az egészet az ovi állja. Az rendben van, hogy a felelősségvállalás nem ezzel kezdődik, de azért egy családnál, ahol eleve nincs mit enni jön a következő gyerek, ott már el kellene gondolkodni.
pbalage
@szandokan: (13:33) jó lehet az anyag, amit tolsz.
szandokan
@pbalage: Valóban nem rossz, nem is gondoltam, hogy a panadol ilyen hatást tud kiváltani, én eddig azt hittem, szimplán csak fájdalomcsillapító.
eszegfu
@szandokan: Mit nem értesz? Olvasd el: mit irtál 12:58 hsz-dben. Általánosságban irtad az ingyenes étkeztetést... és mivel -- már nem emlékszem név szerint -- az egyik kormánytag egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy minden gyereknek ingyenes lesz, igy azt hittem kimaradtam a hatályba helyezésből. De nem! A rendszer Kádár óta igy müködik! Akkor semmi sem változott: nézik a keresetet, a gyermekszámot és valóban vannak, akik fizetnek, a rászorultak meg nem. Akkor már csak a "tisztasági csomag" bevitele a kérdés...ha nincs pénze a családnak ennivalóra, akkor erre sem...sőt még az is lehet, hogy "gondolkodnak" csak éppen még védekezésre sincs pénz, vagy éppen vallásosak...tehát ha jön a gyerek, akkor jön.
szandokan
@eszegfu: Valóban félreérthető voltam, mert én csak a hátrányos helyzetűekre gondoltam. Azért arra kíváncsi lennék, milyen visszhangot fog kiváltani, ha minden gyerek ingyen étkezést fog majd kapni keresettől függetlenül, alanyi jogon, mert valóban ezt akarják bevezetni. Akkor majd megint a gazdagokat fogják szidni?
eszegfu
@szandokan: Én alapvetően hülyeségnek tartom, hogy esetleg nem lesz differenciálás a befizetések között. Abban biztos lehetsz, hogy én is fogom szidni a "gazdagokat"! Azt is megemlithetném, hogy azok a gyermekek, akik tandij szempontjából a "fizetős" iskolákba járnak kb. havi 60-80 eFt-ért, nekik sem kell alanyi jogon fizetni?!
szandokan
@eszegfu: Hiába szidnád a gazdagokat ezért. Ez éppen olyan, mint az egykulcsos adó, arról sem a gazdagok tehetnek. A törvényeket a parlamentben hozzák, és nem az utcán, mi csak betartjuk, vagy élünk vele.
eszegfu
@szandokan: Ez igaz, de mi küldtük oda! Pontosan nem én, de el kell fogadnom. És ez nem zárja ki, hogy gondolkodjanak! Én az egykulcsos adót is ellenzem, annak ellenére, hogy az egyik gyerekem -- ugyan nem gazdag -- viszonylag jól keres és sokkal jobban jár
ezzel, tehát ellene is beszélek, sőt ő sem helyesli.
bretagne
Varga úr!Akkor most mondom, nincs kréta (sem) az iskolákban!
Abzug62
Talán előbb érdeklődnie kellene, majd nyilatkoznia!
Nil
az ő gyerekei nem olyan iskolába járnak ahol ezek napi gondok
micfild
@Vizual: Nem látnak és nem hallanak
Ez igaz
viszont beszélnek.. és sajnos baromságokat.
ennél még az is jobb lenne ha befognák.
Mobil123
@karma1: Drága! az én lányom 1999 -ben született és bizony wc papírt, pzs-t , fogkrémet, foly. szappant és gyümölcsöt (minden héten!!) vinni kellett be! és ez mellett teljes árat fizettem a lányom után ellátásként a bölcsibe, oviba !!! Az iskolába pénzt kellett (kell!!) beadni wc papírra, szappanra a mai napig!! És az suliba is mindent fizetettem /fizetek .
szandokan
@eszegfu:
Erre is van megoldás. Ha nem helyesli, adja oda a szegény gyerekeknek. Azt nem szeretem, amikor valaki elteszi a sok pluszt, és közben meg szidja a törvényt.
darwin
@Mobil123: Három gyereket iskoláztattam . Bölcsi,ovi,suli.
WC papír,fogkefe,fogkrém, gyümölcs,ágynemű,játékvásár,könyvvásár,bevétel az ovié.
Függönyvásárlás,kistörölközők,kirándulás.Ablak-ajtójavítás,parkettázás,öltözőszekrény készítés,kerítésfestés,mászóka gyártás .Farsangi bál/pénzbeli támogatást kértek/
jótékonysági bál,süteményárusítás,sorsjegyek.
Fénymásolópapír,jó tanulók könyvjutalma,85-90-95-100 éves az iskola,adományok.
Szószaporítás?Mindenben támogattam az iskolát-óvodát,nem csak én,hanem a többi szülő is.Néhány éve átvette az egyház.Most minden van.
Az egyházat nem a mi adónkból,adományainkból tarják fenn?
Miért adnak több pénzt az egyháznak,ami a múlt,mint az iskoláknak,ami a jövő?
m.macskosz
@szandokan: ma, 12:58
Időnként úgy döntök, --a saját érdekemben--, nem reagálok a hozzászólásaidra, de nem könnyű.. Az óvodába semmit nem kellett vinniük a szüleimnek, mivel mindent megkaptunk, - az akkori lehetőségekhez képest maximális mértékben. Már valamikor, valahol itt a fórumon említettem, hogy --még bölcsődésként –kvarcoltattak bennünket, magyarul D vitamint juttattak a szervezetünkbe. Ingyen. Óvodásként Siófokon nyaraltam sok száz, sok ezer, óvodás kis barátommal együtt. Bölcsődésként is, óvodásként is „munkaruhánk” volt: ingyen és bérmentve. Anyu, bevitt a bölcsibe, oviba, stb. ruhacsere és du. úgyszintén.
Tény, hogy még ’56 után is támogatni kellett az oktatást, emlékszem, függönyöket is „közadakozásból” vettünk az iskolának.. De! Fogd már fel végre, hogy arra hivatkozni, hogy mi volt, a Kádár rendszerben, abszurd! Igen, eladósodott az ország. Igaz. Csak azt felejtitek el, hogy azóta még inkább nőtt az államadósság, viszont megjelent a nyomor!
darwin
@m.macskosz: Már rég nem reagálok,de néha szeretném megrugdosni.Remélem valaki,aki ismeri,meg is teszi.
Lehet rosszindulattal vádolni.
agnes200
Az én gyerekem iskolájában (Budapest) csak azért van papír, mert minden gyereknek év elején be kellett vinnie egy csomag A/4-es papírt. Azokra fénymásolják a dolgozat - feladatsorokat, egyéb órai feladatokat, szorgalmi feladatokat. Festékpatront egyelőre még nem kellett vinni. :) A krétával meg könnyű példálozni, mert az egy igen olcsó dolog.

Egyébként meg legközelebb hívjanak meg egy pedagógust is a stúdióba, ha a Vargát az iskolákról kérdezik. Valaki olyat, aki nyugdíj vagy pályamódosítás előtt áll, és megmeri mondani az igazat.
karma1
@Mobil123: 17.49-re: Ne haragudj, Dragam, de en sokkal oregebb vagyok, igy a gyerekem is, meg a sztorim is: az en lanyom 1979-ben szuletett, es az ujpalotai lakoteleprol beszeltem. Kozben eszembejutott, hogy 5 napra 48.00 forintot kellett kajapenzt befizetnunk,es volt a gyerekemnek egy kis tisztasagi csomagja, ebben viszont vaszonzsepi volt, a nevevel, hogy csak o hasznalhassa, mert imadta tepkedni a pzs-t, keztorlot kellett bevinni (nem papirt, hanem frottirt!), es a delutani alvashoz egy sajat kisparnat, huzattal, amit hetente kellett cserelni. Lehet, hogy mar akkor is voltak kulonbsegek a fovaros, a videki varosok, falvak es persze a fizetesek kozott. De azt tudom, hogy a reggeli es az uzsonna INGYEN volt...Bocsi!...:o)))
Desischado
Ebből is látszik, hogy ezeknek fogalmuk sincs a valóságról! Gondolom miska gyerekei olyan suliba járnak, ahol ilyen gond nincs! Egyetértek, egy pedagógust, és egy ovónőt jó lett volna megszólaltatni!
Mobil123
@darwin: Jó hát amiket részletesen felsoroltál az nálam is megvolt. (és ez sajnos mindenhol így van csak Szandokan és gazdagéknál nem számít )
Mobil123
@karma1: " Ugyan ne mondd mar, hogy muszaj WC papirt bevinni egy ovodaba" - erre a mondatodra reagáltam ill. a Kádár rendszert nem szabad összehasonlítani a hatalom felosztásának kezdetének ránk szabadító új korszakot . Az hogy te mennyi idős vagy az egy dolog . Az én gyerekem is lehet 28 éves és nem 15 és most talán sokkal kevesebb gondom lenne .
szandokan
@m.macskosz: Igen, tudom, az állami pénzeken való "jólét" rá is nyomta a bélyegét az országra.
szandokan
@darwin: Majd küldök neked egy rugdalózót:-)
JAJMÁR
Régebben az oviba ágyneműt és tisztasági csomagot, (kéztörlő, szappan, fogkrém, fogkefe) és benti cipőt, ruhát kellett vinni, de már nagyon régóta az év elején papírzsepi és Wc papír, + szappan csomagot is kértek.
A suliba is.
Ami új, és meglepett - mivel mindenütt az ingyenétkezést hirdetik -, hogy pl. városi óvodába hetente viszik a szülők a gyümölcsöt, és időnként sütit is, hogy a gyerekek azt is kaphassanak. Ja, és 2 gyerek után több, mint 20e Ft az étkezési díj,
JAJMÁR
Amíg az iskolák helyi fenntartásúak voltak, a pici, szegény településeken előfordult, hogy szűken volt a kréta, a fénymásoló papír, és ezekkel spórolni kellett.
Voltak iskolák, ahol pedig mindez soha nem jelentett problémát, de úgy tűnik, az előbbit sikerült elérni az államosítással. Most már egyenlők az esélyek, kivéve a drága magániskolákat?
Knapp75
@szandokan: "Nincs abban semmi kivetnivaló, ha a gyereknek vinni kell wc papírt, zsebkendőt, stb. az óvodába, vagy az iskolába. Talán a szülőknek meg kellene elégedniük azzal, hogy a gyerekük ingyen étkezik. Valami kis felelősséget ők is vállaljanak már, ha megcsinálták."

Szerencsétlen majom, aki fizet az étkezésért, az is hordja be pluszba a gyümölcsöt, mert az "nincs benne az árban". (ahogy a wc papír, papírzsepi, folyékony szappan sem)
Aki nem fizet érte, az is ezt teszi, ha megteheti.

Annyira ostoba vagy, hogy büszkén hirdeted a fideszes sikerpropagandát és az ingyenes óvodai étkezés magas arányát, miközben az ingyenességnek az a feltétele, hogy az 1 főre jutó jövedelem 39,900 ft lehet maximum a családban!
Ezt vesd össze azzal, hogy szerinted egy 250,000 ft-os jövedelem "átlagos" nálunk!
A magas "nem fizető" arány pont a szegénység bizonyítéka, nem tűnt fel?

Ha szerinted a 90% ingyen étkezik, akkor "gazdagság" van?

(egyébként százalékszámításban sem vagy túl erős, max. egy-egy, nagyon szegény körzetben lévő óvodánál érheti el a 90%-ot az ingyen étkezők aránya.
Szerintem ilyesmiről sosem láttál számot, csak hallottál valamit és a szokásos alaposságoddal egyből elhitted, mert azt hitted, hogy a Fidesz nagyszerűségét támasztja alá)
szandokan
@Knapp75: Tudod, te sötét lélek, a tervek szerint minden gyerek ingyen étkezést fog kapni rövidesen. Onnantól megint lehet utálni a gazdagokat szokásotokhoz híven, hiszen alanyi jogon jár majd.
karma1
@Knapp75: Nem tudtad, hogy jon a kommunizmus, ahol ingyen lesz az etkezes? Mar csak a gyerekeknek kell addig turelemmel varniuk...Szerintem nagyszakallas oreg mukik lesznek, mire mindenhol bevezetik a valoban ingyenes etkeztetest,...

Tudod, az igeretekkel mar tele van a padlas...
nemjoezigy
Tudod @szandokan, az egészségügyet, az oktatást és a szegénységet is megoldotta már kurmány. Legalább is, ha visszanézzük az évekkel ezelőtti ígéreteket. Mert akkor azt mondták, hogy rövidesen ezeket megoldják. Tehát most már szerintük, szerintetek nincs is szegénység.
Knapp75
@szandokan: Ki utálja a gazdagokat, te lelki sérült?
Az IQ-nuku, empátia nélküli tahókat utálom, aki annak örül, hogy a leggazdagabbak étkezését is az állam finanszírozza majd, miközben százezrek nem jutnak hozzá a megfelelő táplálékhoz!
Minek azt a családot támogatni, amelynek az a legnagyobb problémája, hogy mikor vegyen új autót vagy éppen melyik német városba vigye koncertre a gyerekeit?!
Ki az a majom, aki ennek csápol?

Azok, akik jelenleg ingyen étkeznek (tehát a leginkább rászorulók) az általános ingyenes étkezés bevezetése után pontosan nulla forinttal lesznek kedvezőbb helyzetben.
Felfogod?
Ez megint csak a különbségek tudatos növelése a felzárkóztatás helyett.

hja és azt emészd meg, hogy az jogosult jelenleg ingyenes étkezésre, aki gyermekvédelmi támogatásban részesül, azaz szegény!
Ez szerinted a gyerekek 90%-a.

De te arról pofázol, hogy a Tescoban azért nem kaptál 65000-ért csokinyuszit, mert a nagy jólétben felvásárolták előled az emberek!
Kérdezd már meg a hiteles forrásodat az oviban, hogy hány gyereknek jutott belőle!

Remélem, majd utólag elárulod, hogy pusztán trollkodásból vagy a "nagy sietségben" írsz megint baromságokat! ;)
Alcsuti
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Knapp75: Akik sokat keresnek, sokkal többet is raknak a közösbe, ez az apró tény valamiért elkerüli a figyelmedet. Aki sokat keres, az valószínűleg komolyabb, felelősségteljesebb munkát is végez, netalán többet is tanult. Tudod, először fel kellett a lapátot is találni, és csak utána lehetett lapátolni. Szerinted kik adnak az embereknek munkát, a közmunkások, vagy a munkanélküliek? Érdekes, ezek szerint aki sokra vitte a munkájával, temérdek adót, áfát, járulékot befizetett már az élete során, amikből például a segélyeket is fizetik, annak kuss, annak ne járjon semmi, maximum a szája.
Knapp75
@szandokan: "Akik sokat keresnek, sokkal többet is raknak a közösbe"

Hja, ez minden intézkedést megmagyaráz, amely a tehetősebbeket hozza jobb helyzetbe a többiek kárára! :)
Nem unod az agyatlanságodat?

Mutatok egy más megvilágítást:
véges mennyiségű forrás áll rendelkezésre, ha a pénzt a módosabbaknak adod, akkor közvetlenül (mint pl. egykulcsos szja kontra adókedvezmény megvonás) vagy közvetve (27%-os ÁFA) a többiektől kell beszedned a pénzt.

Értelmes ember tudja, hogy a felsőbb réteg jóléte is csak akkor tartható fenn hosszútávon, ha "alul" van egy fogyasztani képes erős bázis, de a fidesznyik újgazdag percembereknek és gazembereknek ez nem szempont, ahogyan neked sem.
Knapp75
@szandokan: A fideszesekre az a leginkább jellemző, hogy képtelenek tanulni.

Neked is elmondtam már többször, hogy csak piacgazdaságban és szűk területen igaz az alábbi megállapításod:
"Aki sokat keres, az valószínűleg komolyabb, felelősségteljesebb munkát is végez, netalán többet is tanult"

Azért csak a piacgazdaságban, mert a közalkalmazottak - köztisztviselők bérezésének semmi köze a teljesítményükhöz. (a pozíciójukhoz tartozó felelősségi szintekhez esetleg, de ez is csak munkahelyen belül igaz, egy osztályvezető főorvost nem mérhetsz egy település jegyzőjéhez)

Valamint a piacon is nagy a szórás, mivel pontosan ugyanolyan képzettséggel, pontosan ugyanazt a munkát végezve kereshetsz 40-60%-kal többet Budapesten vagy az osztrák határhoz közel, mint Szabolcsban.
Hol van ennek köze a teljesítményhez vagy a tanuláshoz? He?

A piac a saját törvényei szerint árazza az emberek munkaerejét, ami rendben is van, csak az állam szerepe nem a kialakuló aránytalanságok növelése lenne, hanem ezek tompítása.
Az állam azért vesz el adókat, hogy azokat újraossza és az állam feladatait ellássa.
Ha a selejtes logikádból indulunk ki és határtalanul lehet emelni a módosabbaknak járó kedvezményeket és térítéseket, mert "ők fizetik a sok-sok adót", akkor egyszerűbb lenne adót sem fizetnie senkinek és oldja meg mindenki a saját fizetésből az óvodai ellátástól az egészségügyig minden kiadását!

De ezt maximum a társadalmi felelősségvállalásról sosem hallott nyomik szeretnék.
Knapp75
@szandokan: Hja és ezek az "okosok" úgy terjesztették be a törvényt, hogy az 1-2 gyermekes, jól kereső családoknak nem jár majd ingyenes étkeztetés, de mivel a jövedelem bevallása önkéntes lesz és nem is lesz ellenőrizhető (!), te is sírdogálhatsz majd, hogy keveset keresel és szükséged van az ingyenes étkezésre. ;)

(a 3 vagy több gyermekes, akár milliós szinten kereső családoknak jár majd persze alanyi jogon az ingyenesség. Gondolom, ez túl sok kormánypárti politikust érintett volna, így nem akartak trükközésre kényszerülni)
Knapp75
@szandokan: " Érdekes, ezek szerint aki sokra vitte a munkájával, temérdek adót, áfát, járulékot befizetett már az élete során, amikből például a segélyeket is fizetik, annak kuss, annak ne járjon semmi, maximum a szája."

Még annyit, hogy az utóbbi években jelentősen csökkent az adófizetési kötelezettsége (azaz a hozzájárulása a közöshöz) és a rezsije is a legjobban kereső rétegeknek, ezek után talán más problémáival is lehetne foglalkozni...
Kicsit unalmas mindig érted aggódni. :)
Mézike
Talán azért mert amikor még ő járt iskolába volt kréta...
JAJMÁR
Kedves kormány, és nagggggyon gazdagok, a szülők nem akarják, hogy a gyerek "ingyen" egyen, mert az ingyenebéd a legdrágább!
A szülők meg akarják keresni az ebéd árát, és ki akarják fizetni, mert akkor meg lehet azt követelni, hogy ne xart etessenek vele.
Ez már csak azért is lényeges, mert az óvoda is kötelező!

Nem droidokat akarnak nevelni a szülők, hanem Embereket!
szandokan
@Knapp75: Nem én vagyok az, aki igénybe veszi a különféle támogatásokat, és nem mondtam azt, hogy a tehetősek gyerekeinek ki kell fizetnie az ebédet az államnak. Kötözködsz jó szokásod szerint, de tulajdonképpen igen magasról teszek vezető elemző mivoltodra. Nem szoktál véletlenül elemezni milliókért az Atv-ben? Egyébként meg ha én percember volnék, akkor nem több évtizede tartanék ezen a szinten, ha meg gazember, akkor a börtönben ülnék. Abban igazad van persze, hogy a fogyasztás tartja életben a termelőt, csak általában elfelejtem, hogy a hazai fogyasztás engem nem igazán érint. Van egy rossz szokásom, hogy mindig magamból indulok ki.
Knapp75
@szandokan: Azt tudom, hogy mindig magadból indulsz ki és nem is jutsz soha messzebb ennél, ezért vagy ilyen pökhendi és tájékozatlan. ;)
A hazai fogyasztás nem érint téged (szerinted), de az állam erejét befolyásolja. Azaz közvetve mégiscsak érint, ha te nem is veszed észre, majd a gyerekeid vagy éppen azok családja tapasztalja.

Az hiba, hogy azokat tömik pénzzel, akik nagyrészt külföldön fogyasztanak. (mint te, mikor a budapesti koncert helyett a németre mész)
Az egyén szempontjából érthető, viszont az államnak nem ezt kéne ösztönöznie.

Beszéltél itt a több tanulásról meg a nagyobb felelősségről...
Hát ezekért cserébe nem csak több pénzt kéne elvárni, hanem tisztában lenni vele, hogy a magasabb státusszal nagyobb felelősség jár a társadalommal szemben is!
(Már csak azért is, mert a felnevelésed, a tanulásod költségeit sem te finanszíroztad, hanem nagyrészt az állam, ahogy ez majd az állami nyugdíjaddal is lesz. Aminek a nagysága szintén az állam aktuális bevételeitől fog függeni.)
De én nem várok el másoktól semmit, beérem azzal, ha nem hazudozik és trollkodik valaki minden egyenlőtlenség növelő intézkedés kapcsán csak azért mert neki ebből lett megint pár tízezer forint haszna...
m.macskosz
Emlékszem, Kupa Mihályt pénzügyminiszterként megkérdezték, tudja-e, mennyibe kerül egy buszjegy. Bevallotta, hogy fogalma sincs. Hülye kérdés is volt, lássuk be, hiszen nem tömegközlekednek a miniszterek. De az nem lenne hülyeség, ha megkérdeznék vargamihályt, tudja-e, mennyi a nyugdíjminimum!
(Immáron hét és fél éve változatlanul 28.500,-Ft!)
szandokan
@Knapp75: Attól még, hogy külföldön nézünk meg egy koncertet, még nem fogom az államot tönkretenni. Vagy szerinted ne menjen még nyaralni sem külföldre, aki megteheti? Vagy ha már kiment, vigye itthonról magával az üdítőt legalább? Nagyon fals gondolkodásod van. A másik meg az, hogy az ember itthon vásárol meg mindent, mert minden megkapható már nagyon régóta, már nem a Kádár rendszerben élünk. Tiszta röhej, hogy egy kint megnézett koncert az egyik fő problémád. Pont olyan vagy egyébként, mint Kéri László, ő próbál mindenben okosabb lenni a másiknál.
Mobil123
@m.macskosz: Ne dicsekedj vele vazze , mert még elveszik !!
m.macskosz
@Mobil123: Azt nem vehetik el, mert van mögötte járulékfizetés.
Mobil123
@m.macskosz: Nem szok lenni ilyen naiv !! A hatalom bármit megtehet mint tapasztaltunk már nem egyszer .
m.macskosz
@Mobil123: Álmodozni még szabad a tisztességes államról?
A demokráciáról?
A jogállamról?
Mobil123
@m.macskosz: Qrva mélyen aludj és sokáig. Nagyon sokáig!
m.macskosz
@Mobil123: Alvás ügyben van némi restanciám, szóval kösz, majd igyekszem! )
Knapp75
@szandokan: " Attól még, hogy külföldön nézünk meg egy koncertet, még nem fogom az államot tönkretenni. Vagy szerinted ne menjen még nyaralni sem külföldre, aki megteheti? Vagy ha már kiment, vigye itthonról magával az üdítőt legalább? Nagyon fals gondolkodásod van."

Én ezt írtam, te fogyatékos:

"Az hiba, hogy azokat tömik pénzzel, akik nagyrészt külföldön fogyasztanak. (mint te, mikor a budapesti koncert helyett a németre mész)
Az egyén szempontjából érthető, viszont az államnak nem ezt kéne ösztönöznie."

Azt sem tudod, mire reagálsz, csak tolod az ostobaságokat.
Vonatkoztass már el magadtól!
A te személyed és szokásaid senkit nem érdekelnek, maximum arra vagy jó, hogy a fideszes kormányzat hibáit és a fidesznyik kivagyiságot szemléltessük veled.

Mégis minden cikknél eljutsz odáig, hogy beszámolj a több évtizedes sikereidről.
Nem tűnik fel, hogy mindenki más közügyekkel foglalkozik?
szandokan
@Knapp75: Most mit csináljak, ha el vagyok tiltva a közügyektől? :-)
pbalage
@szandokan: én a Holdra járok koncertre, ott olyan tök jó, még a gravitáció is csak egyhatoda a felétek tapasztalható ratyingerségnek.
agnes200
Csak játssza a hülyét, hogy nincs gond. Mert az orban leváltaná ha azt mondaná, hogy gond van és nem tudják megoldani, vagy hogy valóban nincs pénz, mert stadionra kellett. Hazudik a fizetéséért. Ha korrekt lenne, meg sem tette volna orbán viktor miniszternek.
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Anna Mária: Te meg arra szolgáltál rá, hogy egy arab terrorista jól...Gondolom, mostanában nem volt részed benne.
Anna Mária
@szandokan: Aki ilyen alpári módon gondolkodik, mint te, bármilyen aljasságra képes. Ezt jobb, ha tudod magadról.
szandokan
@Anna Mária: Tudom...Csak nehogy megtapasztald.
szandokan
@pbalage: Remélem egyszer ott is maradsz.
Anna Mária
@szandokan: Nagyon helyes, hogy legalább tudod magadról, hogy bármilyen aljasságra képes vagy. Ez fontos. Tudod, hogy gyönge legény vagy.
szandokan
@Anna Mária: Ne erőlködj még ilyenkor éjszaka is, te fontos ember, tele külföldi megrendelésekkel, 32 országot látott nagyasszony, aki még az iszlámok között is élt:-) Magad vagy a szánalom.
Anna Mária
@szandokan: Figyi, olyan nincs, hogy "iszlámok". Nézz utána, hogy mondják helyesen, mielőtt leírsz valamit. Rettentő alacsony ez a szint, pontosan megfelel annak, amit a jelenlegi politika elvár. A buta, irigykedő, tájékozatlan, uszítható, aljas kis ember mintapéldánya vagy. Mondtam már, nem te vagy a fontos, hanem az a jelenség, amit képviselsz. Az országra nézve nagyon szomorú, hogy a szavazópolgárok nagy része ilyen szinten áll.
szandokan
@Anna Mária: Buta, irigykedő, aljas kisember? Meg éppen rád, aki itt hazudja tele a propit reggeltől estig? Te nem vagy magadnál. Mindegy, gondolom jól beittál éjszakára. Azért nem bánnám, ha egyszer összefuthatnék veled, de ahhoz sajna gyáva vagy, pedig hidd el nekem, nem embereknek terveztem pl. égetőkemencéket, hanem a műszaki kerámiáknak:-)
szandokan
@Anna Mária: És még egy lényeges momentum: Kizárólag azért jössz ide, hogy beleköthess az összes olyan emberbe, aki Fidesz párti. Sok esetben nem is foglalkozol a cikkel, csak belekötsz a másikba. Hagyd ezt abba, vagy nem leszel itt hosszú életű, ezt garantálom, Nem te leszel az első...
Anna Mária
@szandokan: Nem jut eszedbe, hogy valaki veled nem "gyávaságból" nem akar személyesen megismerkedni, hanem azért, mert nem kíváncsi egy beteges dicsekvőre?
Anna Mária
@szandokan: Neked ilyesmibe nincs beleszólásod, ki írjon ide, de hát ezt te is tudod. Az aljas kis személyiséged olyankor is kibukik, amikor fenyegetőzöl.
szandokan
@Anna Mária: Ebben azért ne legyél olyan biztos. Ha itt lennél régebb óta, akkor láthattál volna dolgokat. A hozzád hasonló emberek miatt lettem ilyen, mert mást nem érdemeltek. Azt meg nem tudhatod, kit ismerek...Minden oldalon az olyan kis gyűlölködök, kötekedők vannak túlsúlyban, mint amilyen te is vagy, alig várják, hogy valaki más véleményen legyen, ha meg még Fideszes is, akkor jön a csorda. A Fidesszel csak azoknak van baja, akik annyit is érnek, ahogy egy barátom mondta valamikor.
Anna Mária
@szandokan: Ugyan már...
Egy felnőtt ember sosem fogja a maga aljas, buta viselkedését másokra, hanem vállalja érte a felelősséget. Senki nem oka annak, hogy te nem vagy valami nagy ász, csak te magad. Tanulhattál volna, ha akartál volna.
A fidesznek nem gondolkodó emberekre van szüksége, olyanokra, akik lelkesen tapsikolnak az üres lózungjaikra.
A barátod nagy baromságot mondott, nem lehetsz rá büszke.
szandokan
@Anna Mária: Pedig Lázár nem éppen egy kisember...Azt hiszem, megyek aludni, szerencsére ma itt nincs még eső sem, tegnap éppen elég volt belőle, még a gyerekek is féltek a dörgésektől. Tudod, elég az, ha én tudom, ki vagyok, a baj az, hogy te nem tudod magadat hová helyezni. Te lefekszel, vagy a sok munkád közepette csak a propira van időd? .-)
Anna Mária
@szandokan: Na, ha te Lázárt a barátodnak nevezed, az remek bizonyítvány!
A legaljasabb az összes fideszes közül. Szomorú.
Semmi közöd hozzá, hogy mikor mit csinálok. Tudom, hogy kíváncsi vagy, de nem áll módomban segíteni.
Ewing
@JAJMÁR: A tanár is vigyem WC papírt??? Mert a tanári WC-ben sincs!!! A villany sem ég, mert a KLIK nem ad izzót!!!
JAJMÁR
@Ewing: 09:45 Tudom. Igen, ha a gyereknek vinni kell, akkor a tanárnak is, vagy... nincs vagy, az egész klikkes rendszer pazarló, nehézkes, rosszul működik.
Ewing
@JAJMÁR: Sajnos a KLIK ma a legnagyobb állami cég, a legnagyobb MINUSSZAL! 4-szer akkora mint a MÁV...
Mézike
@szandokan: Lázár nem is a haverod...:-)

@Anna Mária: veled ellentétben kabírbedi pontosan az akinek mondja magát .
szandokan
@Mézike: Kösz Mézi, de hidd el, nem kell megvédened ettől a némbertől. Te még arra is emlékszel, hogy csak ismerem Lázárt, mert van közöttünk 30 km? Jó a memóriád nagyon:-)
szandokan
@Anna Mária: Mézike jól ismer engem már régóta, rajtad meg simám átlát, mert röntgenszemei vannak:-)
Mézike
@kata53: Azt te csak hiszed! Már azért is hálapénz kell...
Ez csak vicc volt.:-)
Mézike
@szandokan: Én nem védtelek, arra ott vagy te magad.
Csak arra hívtam fel eszement @Anna Mária: figyelmét, nem kell ahhoz hazudni, hogy legyen valaki. Na persze ha kisebbségi komplexusa van akkor menjen dokihoz.
Nincsenek röntgen szemeim, csak egyszer aztat mondta nekem a fent említett nőszemély hogy én nem vagyok elég olvasott, és nincs egy épkézláb mondatom... na innen gondoltam valami hibája lehet. Ez mindenkinek nekimegy.
kukac50
A süket nem hall, a vak meg nem lát,Varga süket is vak is, hozzá nem jutnak el olyan információk amit nem akarnak orvosolni, pénzt adni rá,inkább nem hallják meg a Nép szavát,a Magyar népre gondoltam nem az újságra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.