A Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös tanulmánya szerint Magyarországon 30-50 ezer gyermek éhezik minden nap.

Ezek a gyerekek minden nap éhesen mennek iskolába, vagy fekszenek le aludni.

Kétszázezerre becsülik azon kiskorúak számát, akik időszakosan nem juthat elegendő élelemhez, azaz kríziséhezők – mondta el az InfoRádiónak Marozsán Csilla, a tanulmány egyik készítője.

A kríziséhezés azt jelenti, hogy nem folyamatos az éhségállapot, hanem vannak bizonyos időszakok, amikor ez inkább megjelenhet – akár nyáron, amikor nem érik el az intézményi ellátásokat, vagy a hónap végén

- fejtette ki a szakember.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély programjának szakmai vezetője hozzátette: főként a nyári szünet jelent nehézséget, mert ilyenkor nincs közétkeztetés. Az önkormányzatok 2002 óta pályázhatnak szociális nyári gyermekétkeztetésre, de a legszegényebb régiókban sokszor még ezt sem tudják vállalni.

Nincs meg az az önerejük, ami kell ahhoz, hogy mégis belevágjanak. Lehet, hogy nincs meg a megfelelő infrastruktúrája ahhoz, hogy étkeztessen nyáron, vagy humán kapacitása, mert nyáron szabadságra kell engedni a konyhásokat, ha egyáltalán van a településen még iskola

- fogalmazott Marozsán Csilla.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
@Senara: Majd jön a mi "maláji tigrisünk" és kifejti,hogy a szülők a hibásak,mert dohányoznak és nem nála dolgoznak,ahol rendes fizetést ad.Ráadásul az egyházi óvodában sem hallott ilyenekről az asszony,tehát nincs.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Ugyan már...ilyen csekélységekkel foglalkozni, amikor gombamód szaporodnak az üres stadionok, 30 %-kal meglökték az államtikárok segélyét, úgy csereberélik a szolgálati autókat újakra, mint qrwa a napi partnereit, 2,8 %-kal az űr határán repülünk, csak fel kell mutatni a fidesznyik tagkönyvet és máris ömlenek az ingyenhektárok, annak is, aki a kaszát keveri a kapával, szóval ne adjunk teret az indoklatlan fejcsóválgatásnak, azb éhező gyermekekkel ellentétben már nincsenek éhező trafikosok !
Senara
Esztergályos "ember" miniszter hazudni kellene valamit .Minimum Gyurcsánynak komoly befolyása a MTA és a Máltai szeretetszolgálatra .
Mobil123
balog cigány majd ezt is megmagyarázza!! De vajon ez a tanulmány elkészítése is vajon mennyibe került ? és mennyi gyerek kaphatott volna belőle ételt?
human
Várom, hogy Varga Mihály mikor nyilatkozza, hogy ő még nem hallott éhező gyerekről.
nemzeti_nyugdíjas
@Toby: Már Románia is előbb van nálunk, mert Magyarország jobban teljesít. Mi lenne itt, ha nem teljesítene jobban?
mszp.hu/hirek/reagalas_varga_mihaly_nyilatkozatara_orban_viktor_brokerkormanya_meg_arra_sem_kepes_mint
darwin
@Senara: Majd jön a mi "maláji tigrisünk" és kifejti,hogy a szülők a hibásak,mert dohányoznak és nem nála dolgoznak,ahol rendes fizetést ad.Ráadásul az egyházi óvodában sem hallott ilyenekről az asszony,tehát nincs.
Toby
@nemzeti_nyugdíjas: Még a banghladesi növekedést megvárom...és önkéntes számüzetésbe vonulok ...Al/Felcsútra...koldulni !
iskolakerülő
Szerencsétlel lézergyerek is mennyit éhezett, hogy tíz éves korára összehozzon egy 70 milkás barakkot...
nemzeti_nyugdíjas
@Toby: Ott is van éhező gyermek, csak a stadion szomszédságában van élet.
szandokan
Az mindig elborzasztó, amikor az ember azt hallja, látja, hogy egy gyerek éhezik. A leendő szülőknek éppen ezért sokkal megfontoltabbnak kellene majd lenniük, átlátniuk azt, hogy fel tudnak e szépen nevelni egy gyereket, akiknek meg már több is van, és mind éhezik, felfogni hogy többet már nem kellene vállalni. Azért ezekben az esetekben igen komoly a szülők szerepe is.
szandokan
@Toby: Azért ne feledkezzél meg a szülők szerepéről sem, ami sokkal lényegesebb.
Macskaszem
@szandokan: baszki, ha a felelőtlen egyedek nem szaporodnának, még siralmasabb lenne a szülési statisztika, mert anyagilag sajnos egyre kevesebben engedhetik meg maguknak az efféle luxust.
nemjoezigy
@szandokan: Te mindig leírod ezt az okosságodat: " leendő szülőknek éppen ezért sokkal megfontoltabbnak kellene majd lenniük, átlátniuk azt, hogy fel tudnak e szépen nevelni egy gyereket, akiknek meg már több is van, és mind éhezik, felfogni hogy többet már nem kellene vállalni. Azért ezekben az esetekben igen komoly a szülők szerepe is."
Én meg a választ: sokan el/le szegényedtek az országvezetés következtében. (munkahelyek, lakhatások, életterek, elviselhető szociális körülmények szűntek meg. Nem munkahelyek, hanem stadionok és milliárdok teremtődtek egyesek bankszámláján)
Nem nagyon elfogadható, de előremenekülés a több gyerek vállalása, (mint a harmadik világban). Eggyel, kettővel, hárommal ugyanúgy nyomorognak mint többel, de csak ebben látnak túlélési lehetőséget, mert az 1,2,3 gyerekesek segítése kevesebb mint a több gyereknél.
De Te ezt nem fogod soha megérteni!
Abból a pozícióból ezt a túlélési taktikát soha a büdös életben nem tudnád kitalálni.
Csak ha újra születnél és nem ilyen körülmények közé, amiben vagy.
És most ne gyere a gyerekkoroddal, most a felnőttkorról társalgunk.
izo
@Macskaszem: A felelőtlen egyedek utódait pedig tartsd el te!
wagabund
stadiont!...stadiont!... ..."építsetek százat, ezeret"...
szandokan
@nemjoezigy: Előremenekülés, ha valaki több gyereket vállal a semmire? Na és mi lesz azokból a gyerekekből, egyáltalán milyen gyerekkorra számíthatnak? Tudod, én a magam részéről 3 gyerek felett megvonnék mindennemű támogatást, nem engedném a megélhetési szülést. Most jöhetnél azzal, hogy nekem meg több van, mint három. Igen, de nem a támogatásért.
szandokan
@Macskaszem: Mindenkinek jobb volna, ha a statisztika kicsit rosszabb lenne.
Csizmás Kond
Tehát ezek szerint legalább 35 ezer szülő van aki csak megcsinálja a gyereket de nem ad enni...
Toby
@szandokan: "Az önkormányzatok 2002 óta pályázhatnak szociális nyári gyermekétkeztetésre, de a legszegényebb régiókban sokszor még ezt sem tudják vállalni."

Ebben az esetben a szülőknek nem sok szerep jut !
vadsanca
Sajnálatos ez a helyzet. De kérdem én, nekünk adományoz másik állam? Mert mi mindenkihez ugrunk, közben itthon sem jobb a helyzet! Mi tudunk adni a semmiből? Akkor hogy is van ez?
vadsanca
Akkor hogy kell érteni, hogy nőt M.-on a foglalkoztatottság? Talán mégis van valami probléma! Ha más nem, a nettó bérekben kell keresni! Sajnos ezeknél a gyerekeknél a szülő is éhezik a magas rezsi miatt. A lakhatás pedig kötelesség, nem pedig jog. Talán nem úgy csökkent a rezsi ahogy ezt elgondolták? Valami biztos beakadt a fogaskerekek közé!
m.macskosz
@izo: hgy! a jelenlegi politikai elit kedves szüleinek címezd!
Ezekből több akár, mint a ...nincs is hasonlatom!
m.macskosz
@m.macskosz: többakár helyesen: több a kár
elnézést!
Toby
@nemzeti_nyugdíjas: Na, azt a stadion körüli életet kell ketrecbe zárni ! Mert arra semmi szükség !
szandokan
@Toby: Azért némi szerep nekik is jut. A másik, hogy még nyáron is kapnak ebédet a rászorulók, amikor szünet van. A legtöbb szülő azért szereti elhárítani a felelősséget magáról. Nem csak megcsinálni kell a gyerekeket, hanem fel is kell nevelni, ruházni, iskoláztatni, stb. Az állam mindent nem vállalhat be.
justhpeter
Régi vicc jut az eszembe:
A hatvanas években az iskolában mondja a tanító néni:
- Holnap mindenki hozzon be 100 forintot, mer Urundi-burundiban bajban van a párt.
Mindenki beviszi a százast, Pistike nem.
- Pistike te miért nem hoztad a pénzt ?
- Azért mert apukám azt mondta Urundi-burundiban nincs is párt.
Másnap mondja a tanító néni:
- Holnap mindenki hozzon be 100 forintot, mer Urundi-burundiban bajban van a szakszervezet.
Mindenki beviszi a százast, Pistike nem.
- Pistike te miért nem hoztad a pénzt ?
- Azért mert apukám azt mondta Urundi-burundiban nincs is szakszervezet.
Következő nap mondja a tanító néni:
- Holnap mindenki hozzon be 100 forintot, mer Urundi-burundiban 50 ezer gyerek éhezik.
Mindenki beviszi a százast, Pistike háromszázat.
- Pistike te most miért hoztál háromszáz forintot ? ?
- Azért mert apukám azt mondta, ahol 50 ezer gyerek éhezik, ott bizony van párt is és szakszervezet is.
Desischado
Ez a kormány szégyene! Stadionra, meg a mutyikra bezzeg van pénz ugye?! Miféle lények azok, akik nem szavazzák meg a gyerekek téli étkeztetését?! Megmondom: paraziták!
evacica
Na ez az Orbán kormány nagy eredménye! Büszke lehet rá! A stadionok meg épülnek,mert Orbánnak ez a nünükéje, na meg a várba költözés, s ezért semmi se drága, persze a mi pénzünkön!Én Istentől nem áldást, ha nem egészen mást kívánok ennek a kormánynak, amit megérdemel ezért a sok rosszért amit ennek az országnak csinált és csinál!
Toby
@szandokan: "Az állam mindent nem vállalhat be. " Nem kell mindent ! Csak annyit, amennyi természetes humanizmusból elvárható azokkal szemben, akiket viszont bőszen meg is adóztat akkor is, ha szar, nulla, fing jövedelmük van !

Ebben nincs vitánk, de ahhoz, hogy a gyerkőc suliba járjon, kellő mennyiségű és minőségű élelmet vehessen magához, pénz kell, ehhez meg munkahely !

Azért nem az a jellemző, hogy születésük után magukra hagyják a szülők a csemetéket ! Nincs rá módjuk, hogy azt nyújtsák, amit kellene.
wagabund
@justhpeter: 23.58...asszem ez már véresen komoly...
wagabund
@Csizmás Kond: 16.35.. nagyon úgy néz ki... de akkor hol van a minden gyerek lakjon jól néni?
36
Az EP-nek, ebben az ügyben is illene figyelmeztetnie Orbánt.
darwin
@Horizont: Az empátia hiányzik belőle.Kár vesztegetni az időt.Talán,ha egyszer a balszerencse felkeresné,megváltozna.
kukac50
Véleményem szerint többen éheznek a gyerekek is.
Meg hány minimálnyugdíjas és rokkant járadékos, munkanélküli segélyes van az országban akik éheznek?
szandokan
@Horizont: @darwin: Nem az empátia hiányzik belőlem, hanem egész egyszerűen ilyeneket látok nagyon sokat. Ma ballagott a két lurkóm az oviból, és pár anyuka olyan ruhában jött a templomba, hogy simán le lehetett volna őket szólítani. Én sem vagyok templomba járó, meg ateista is vagyok, de azért megadom a kellő tiszteletet a gyerekeim ballagásán, meg a pedagógus nejem tiszteletére. Tulajdonképpen egyedül én voltan öltönyben az apukák közül is. Azt pedig továbbra is fenntartom, hogy a szülők jelentős része nagyon is tehet arról, hogy éhezik a gyerekük, de ezt csak az láthatja, akinek bárminemű köze is van az oktatáshoz. Horizont, te leírtad megint, amit máskor is, én nem fogom újra leírni amit máskor már leírtam. A tisztességes szegény ember képes a gyerekének enni adni, ruháztatni, de akik felelőtlenül szülnek a semmire, azok gyerekei miattuk szenvednek.
darwin
@Horizont: Nem csak az empátia hiányzik belőle,olvasni sem tud.Vagy csak úgy válaszolt a hozzászólásodra,hogy el sem olvasta.Ezért kár belé a szó.
Azt mondják,hogy a végső rovancsolásig mindenki megkapja azt,ami jár neki.
kkalman
A Máltai Szeretetszolgálat ha tanulmány készítése helyett ételt osztana a rászorulóknak, akkor eggyel megint beljebb lennénk.
szandokan
@darwin: Miért, te már megkaptad? Hiába is ekézel itt folyton, meg kívánsz rosszat nekem, nem fog összejönni. Egyébként meg nem haragszom rád kicsit sem, én már elfogadtam a magyar embereket olyanoknak, amilyenek:irigyeknek és rosszindulatúaknak.
prime777
@darwin: Nem az,hogy az empátia hiányzik belőle.Egyszerűen nem képes rosszat írni vagy hibáztatni szeretett pártját.
Ekkor látszik ám meg,hogy mennyire semmi köze nincsen a valósághoz annak,amik ezen emberek fejében lejátszódnak.Az elfogultság megöli ezt a népet.
Ide jöhet akármilyen hír sosem fogják ezek az egyének azt írni,hogy talán le kellene mondani ennek a kormánynak és átadni a helyét egy másiknak,mert ez így már vállalhatatlan.Mert már annyira rossz ez az egész és már oly régen.Képtelen ezt írni és tudomásul venni.
Szegény szocik,ha csak a tizedét merték volna megtenni,vagy jöttek volna hasonló hírek,már régen szét lettek volna tépve.
Undormány az egész ami ma ebben az országban folyik.Borzalmas,hogy hová süllyedtek emberek.Nem látják a fától az erdőt és ezért hibáztatni sem lehet őket,de valahol ezek mind az ő lelkükön szárad és az ellenzék lelkén is.
Az alapkoncepció körülbelül az lehet és az is volt mindig,hogy tökmindegy mennyit lop és ki,csak ne a szocik vagy a Gyurcsány,mert azok hazaárulók meg komcsik.
Aki meg nem hajt fejet és nem ért egyet velük az nem "magyar".
Magyarság meg nemzet.Ezt a két szó ma már kellőképpen lejárattak,de azok még mindig beveszik akiknek az agya csak erre tud kapacitálni.Közben meg megyünk le de az nem lényeges.Komcsi ,hazaáruló meg nemzeti és magyar.Baromi egyszerű.És erre fel lehetett évek alatt építeni egy rendszert.Nagyon buta a magyar ember sajnos és mindig az is volt.A vezetők az orruknál fogva irányították őket.Tehát oly mindegy ha 100 ezret írtak volna vagy akár fél milliót.Amíg nem érzékelik ezen emberek a saját bőrükön,addig mindenki hülye és magyarellenes aki az ellenkezőjét gondolja mint ők.
szandokan
@prime777: :-)))) Ehhez mást nem tudok hozzáfűzni. Szóval aki még most is a Fideszt tartja a legalkalmasabbnak a kormányzásra, az nagy magyar, más meg nem, vagy hogyan is szoktátok mondani? Mély magyar, meg rasszista? Olyan messze állsz a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Freewolf
A gyermekszegénység a szülő felelőssége!
Aki annyira szegény, miért szül nyomort nyomorra?
prime777
@szandokan: Mit értesz az alatt,hogy hogyan is szoktuk mondani?
Én nem vagyok se fideszes se jobbikos se mszp-s.
A jobbiknál és a fidesznél van az,hogy ha bírálod őket akkor te hazaáruló vagy.
Ez tény!
Összetévesztik a 2 milliós "közösségüket" ,illetve sajnos azonosítják azt a magyarság egészével,kisajátítva maguknak a "magyarságot" és a "nemzetit" mint szót és értéket.
20% azt hiszi övé az ország és aki nem úgy gondolkodik az komcsi-bolsi-hazaáruló.
Mégis mit képzelnek ezek az emberek magukról?
Hogy merik venni a bátorságot?
A 2/3 miatt?
Volt már 2/3 ebben az országban de nem vette a bátorságot az a "réteg akkor sem ilyen gondolatokra.
Nyoma sem volt uszításnak és agymosásnak.
De ez tudatos ami most megy!
" Olyan messze állsz a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől. "
Ne nevettess!
Akármilyen hír jött ami a kormányt bírálta neked legalább felével nem lett volna szabad egyetértened.Mert bizony evidenciák voltak azok amikre egy értelmes,egészséges gondolkodású ember rögtön fölhorkan,hogy "what the fuck?"
De egy elvakult,hithű pártember úgy van vele,hogy majd lesz jobb is.Én jól megvagyok,jól élek.És ezek mégsem a komcsik.Hadd csinálják!
Mert egyébként volt itt minden hétre annyi "fos" amivel egy szoci kormányt már régen megbuktattak volna.Nekem ne tagadd azt a sok tüntetést és felforgatást ami a szocik idején ment 1-2 dolog miatt.Ezért mondom azt,hogy az ellenzék is hibás azért ami most van.Minden héten tüntetéseket kellene szervezni mert lenne "muníció" hozzá.És akkor nem lenne ez a nyugodtság meg a magas lóról való visszaszólás,hogy semmit se tudok.
De nem.
Megélhetési politikusok azok is mind.Szépen szívogatják az oxigént a parlamentbe,miközben verejtékezve összeülik a hátsójukkal a székeket havi több 100 ezerért.
Nem járok én messze az igazságtól cimbora.Tele van az ország remegő vazallusokkal,finom helyeken jó fizuért,és ha ez a brancs megy,valószínűleg nekik is gondolkodniuk kell mihez kezdenek az extra sok eszükkel.A másik réteg meg az,aki...
prime777
Kár,hogy nem fért ki a mondandóm.
Mindegy is.
Még annyit!
Más jóérzésű és egészséges gondolkodású társadalomban,ahol a "nemzetit" mint szót nem csak kirakatjelzőként használják,már régen elzavarták volna az egész bandát,de még azokat is,akik ezeket támogatják és próbálják magyarázgatni az egyébként már régen vállalhatatlan intézkedéseiket.
Egyébiránt egy "stadionépítés" árából lehetne orvosolni a gyermekétkeztetés,éhezés problémáját.
Csak ott nincs profit,pénz amit el lehetne tenni.Tehát ezért nincsen benne érdek.
Érted Szandokán?
Remélem azt is érted miért dolgoznak szerencsétlen egészségügyi dolgozók 80-90 ezerért,15-20 év munkaviszony után.
Pedig felállhatnának és mondhatnák,hogy nem csinálják ezt tovább.Csak akkor ki menti meg a kis tyúkszaros életünket ha baj van?
És ez csak egy a sok szar között.De jó helyen van a kormányzás,jó kezekben.
Ja,hogy a szocik idején is hasonló volt?
Lehet!
De akkor nem állok ki és mondom,hogy mi magyarok,és megmentjük,és hajlongunk a semmi előtt,hogy de jó nekünk,és ezek a frankó gyerekek most.
Mint teszik ezt Rugacs,Csizmás és társai itt.
Aki attól elalél mert "megkérdezte" a miniszterelnök egy "levélben",hogy mi a véleménye bizonyos dolgokról (nemzeti konzultáció).
Édes Istenem,szerencsétlen ember.
nemjoezigy
@Horizont: @darwin: @prime777: @36: @kukac50: @kkalman: csatlakozok hozzátok, mert fáj a @szandokan: @Freewolf: vonalassága, vagy értetlensége, vagy csak a rosszindulata. Inkább ez utóbbi!
A gömöri vergődése jutott eszembe erről a két szerencsés szerencsétlenről, vagy szerencsétlen szerencsésről, hogy minél jobban vergődnek, annál mélyebbre merülnek a szarba, az erkölcsi fertőbe.
Amióta olvasom őket csak a szegények hibáztatása, a gazdagok és a fideSS dicsérete jön tőlük.
(volt a szandokánnak egy nagyon rövid ideje, amikor emberi lett. Nem is értettem miért volt, mert elmúlt)
Sajnos kutyából nem lesz szalonna. De milyenek lesznek a kiskutyáik, ha ezt tanulják, látják a nagykutyáktól.
Ne így legyen: "éles határ alakult ki nincstelenek és jómódúak között: az Iszlám Állam tagjainak magánkórház és jó szolgáltatások jutnak, miközben rengetegen küzdenek a megélhetésért. Keresztre feszítések, lefejezések történtek, akár cigarettázásért is megostorozhatják a lakosokat." : index.hu/kulfold/2015/05/26/iszlam_allam_pamflet_abu_rumaysah_al-britani/
Mobil123
@Horizont: Cég "vezérek" nem éheznek nem tuttad??? :-DD
Mobil123
@Horizont: Soha nem fogják bevallani .
prime777
@nemjoezigy: Bevallom,hogy én elég ritkán jövök fel,de vadászom ezeknek az embereknek a hozzászólásait.
Bicskanyitogató amiket írnak.Most már úgy vagyok vele,hogy fel sem jövök mert nem idegelem magam szét az ilyenek miatt.Közben úgy,hogy ezek jót röhögnek rajtunk.
A legkárosabb emberek az ország és a magyar nép számára.
Én például sosem voltam még megközelítőleg sem ennyire arrogáns és pökhendi.
Valamint sosem képzeltem annyit magamról mint ezek mostanság és nem is engedtem meg magamnak ennyit.
Amit eddig a kormány tett,hogy elvettek mindent a kisembertől aztán hoztak rá törvényt is,hogy legalizálják.Ez az okosságuk.A 3000 milliárd nyugdíjjal amit a mi megkérdezésünk nélkül elvettek betömték a "lyukakat" aztán annyi.
Földek,trafikok,nemzeti dohány boltok,kaszinók.
Soroljam még?
Látszat intézkedések azok vannak.
Képzeljétek el ha egy nemzeti konzultációs levéltől valaki úgy elalél mint a Rugacs.
Ha Gyurcsány küldte volna neki azt mondta volna rohadjon meg a mocsok komcsija.
Na ennek kellene majd véget vetni!
Mert ennek a betegségnek a neve a megkülönböztetés,utálat és a gyűlölet.
És ezek a dolgok képesek nyomorba dönteni egy egész nemzetet.
Nemzetromboló,acsarkodó dolgok mennek itt.
2018-ban talán feloszlik a narancsköd és valamivel tisztességesebb kormányzás veszi kezdetét,(nem lesz nehéz) ami nem csak a saját zsebek megtömésére fókuszál,hanem figyelembe veszi az átlag embert is egy hangyányit.
Ami most megy annak köze sincsen a magyarsághoz a nemzethez és úgy egyáltalán az emberekhez.
Azt nem tudom elképzelni milyen gondolkodásúnak és érzelműnek kell ahhoz lenni,hogy ez valakinek tetszen.
prime777
Ja és csak annyit,hogy a minap megvédtem itt Orbán miniszterelnököt.:)
Nem is arattam vele nagy sikert.
De mindennek van teteje.
A Juncker féle dologról beszélek.
Ha legközelebb megy a miniszterelnök úr hozzá remélem ő is bemos egyet neki!:)
Nem packázhatnak a magyarokkal!:)
És ez jó is.Én is szeretem a hazámat.Ilyennek kell lenni.De azért tudni kell meddig mehetek el.
Csak legalább tényleg vennének kicsit vissza az arcukból vagy csinálnák fű alatt amit.
Övék a hatalom most.
Élni kéne vele és nem visszaélni.:/
Mindegy!
Szerintem pár hétig megint nem leszek.:)
nemjoezigy
@prime777: Én nem védtem az orbánt, csak a jelenséget fikáztam le. Ugyanazt kaptam amit Te. De nincs gond, a vélemények különbözőek, csak kulturáltan kell(ene) előadni.
Kb arról szólt, hogy mi lesz ennek a következménye, ha a leghatalmasabbak még a hatalmasokkal is bármit megtehetnek, akkor velünk az ÁTLAGPOLGÁRRAL, akiken élősködnek mi mindent meg nem tehetnek.
Persze ezt MI itt kis hazánkban már jó rég óta érezzük.
Más:
Ma jutott eszembe, (tudom naivság) hogy van-e valami olyan platform, ami igazi civil ELLENZÉKI, nem olyan pártos ellenzéki, mert ez utóbbi évek óta nem működik. Oda a hozzánk hasonló gondolkodásúak leírhatnák a javaslatokat is. Lehet, hogy egy PÁRTATLAN, IZMUSOKAT NÉLKÜLÖZŐ oldalt kellene csinálni, hátha előrébb jutnánk, mint az itteniben, ahol csak kiírjuk magunkból és megmutatjuk a fideSSnyikeknek, hogy rajtuk kívül másnak is van szavuk. Ahogy írod: "nem idegelem magam szét az ilyenek miatt"-ton már túl kellene lépni!
szandokan
@Horizont: Nem oltogatlak érte, tőled ezt már elfogadtam. Az igazság pedig mint tudjuk, sokaknak szokott fájni.
szandokan
@prime777: @nemjoezigy: Nem is kell idegelnetek magatokat az olyanok miatt, mint én is, aki leírja az igazságot. Van egy remek megoldás: Ahogy meglátjátok a nevemet, nem kell elolvasni. Van itt elég Orbán ellenes ember, velük kell egy jó eszmecserét folytatni, és kitárgyalni, hogy ez a szemét Orbán megint ki akar lépni az EU - ból, meg rasszista, meg miatta esett hatalmas jég Észak-Keleten. Nem ez lenne a normálisabb, mint neki esnek annak, aki más véleményen van, és elég sok élettapasztalattal rendelkezik, és a pályáját sem ma kezdte?
Mobil123
@szandokan: Ó az csak elütés volt, ami megesik, de örülök, hogy csak ennyi gondod van az egésszel .
Jozefina
Orbán szerint nincs gyermek szegénység és főleg éhezés! Ja lehet, hogy pont a sajátjaira gondolt???
prime777
@szandokan: Először is nekem Orbánnal személy szerint semmi bajom.Kettő,hogy a miniszterelnök nem akar kilépni az EU-ból ezt ma már mindenki tudja,hiszen jól jön ám az a pénz.Anélkül ugyanis szinte semmi fejlesztés nem lenne itthon.
És szerintem nem is rasszista.
Én nem akarom leírni ismét mi az ami vállalhatatlan meg nem frankó mert azt mindenki tudja.
Szerintem te is.Csak nem vagy objektív finoman szólva.
Volt már olyan,nem is egy ember a portfolion,aki "rákosista ótvarhoz" hasonlította a mai helyzetet.Biztosan nem kitaláció ez azért.
De mivel te tapasztalt vagy,tehát sokat megélt ember,akkor kérlek mond el vagy fogalmazd meg,hogy neked mitől jó ez ma itt!Szeretném megérteni,hogy miért nem látom én azt amit te!!!
Komolyan kérdezem!
Írd le,hogy mitől jó ez most ami van,és mondjuk Gyurcsány idejében mitől volt olyan nagyon nagyon rossz a szitu.
szandokan
@prime777: Nekem Gyurcsány alatt sem volt rossz, csak tudod a Kádár rendszerben volt a szocializmus, és a szocialista szó hallatán égnek áll a szőr a hátamon. A Fidesz jobban hangzik:-) Azt sem tagadom, hogy Orbánék intézkedései pozitívan hatnak rám, bár eddig is jól ment a szekér, de az egykulcsos adó rendesen rátett még, és a jól megfizetett embereimre is pozitív hatást gyakorolt. Az meg, hogy kiáll a magyarságért, és nem lehet úgy csalni, feketézni mint annak idején, külön jó pont. Mert mi volt régen? Adócsalás felsőfokon, éltek a segélyből egy éven át, mellette ment a feketézés, számlát sem kellett adni, ha valaki nem akart, nem ez volt a normális. Az én szememben minden adócsaló bűnöző, még Mari néni is a piacon.
szandokan
@Mobil123: Mivel amit leírtál, az igaz, csak annál a szónál vétettél hibát:-))
m.macskosz
@prime777: tegnap, 19:01
Mindenki tudja itt, hogy orbánviktort és bandáját rühellem és megvetem,
de a Juncker-féle bunkóságot én is elítéltem. Maradj itt, kár lenne, ha nem lennél! :)
m.macskosz
@szandokan: Ó, hogy ezt röhögés nélkül le tudtad írni!!!
ma, 16:51
Ja, ezzel meg ne fárassz, kérlek, egyszer már eljátszottad:
" @m.macskosz: Eszembe nem volt téged hátba támadni, vagy így ismersz? Valahogy így jött most ki, eddig még mindig hozzád címeztem, ha bajom volt veled. Amúgy alapjában véve nincs is veled bajom, mostanában elképzelem, mi lenne, ha személyes tudnék beszélgetni itt sok emberrel. Én úgy gondolom, egészen más lenne a helyzet, mivel ott valóban látnánk az embert, és minden mást, ami hozzá tartozik."
*
Szóval, Mari néni a piacon adócsaló, de az nem zavarja az adózási morálodat, és nem bántja az erkölcsi érzékedet, hogy endivajna nem adózik, pusztán visszaosztja a haszon iksz százalékát a kormányzatnak.
Mobil123
@szandokan: Az igaz hogy az igazat írtam mint mindig csak nem rád érvényes :-)))
Mobil123
@szandokan: 16:51 " Kádár rendszerben volt a szocializmus, és a szocialista szó hallatán égnek áll a szőr a hátamon." - és mi lett volna belőled ha nem lett volna az a rendszer és az azt követő "rendszerváltás" .?!
m.macskosz
@Mobil123: Hm, hm.
Jó kérdés.
De hagyjuk, mert ebbe már a modi joggal beleköthet,:
nem a cikkhez szólunk hozzá. :)
Mobil123
@m.macskosz: Én csak egy ártatlan kérdést tettetem fel arra amit Ő mondott. Nem bántottam és rosszindulatú sem voltam. Én olyat nem teszek.
Mobil123
@szandokan: Ja és még valami! Most sem adnak számlát a vállalkozók!! Ha kérek akkor leráznak és szarnak elvállalni a munkát. Nagyon kevés tisztességes van !! (nagyítóval!! )
m.macskosz
@Mobil123: Tudom én, tudom én, értem én,
:)
de attól még a cikk témája 30-50ezer éhező gyerek.
Mobil123
@m.macskosz: Én arra is reagáltam fent. Most már csak a kommentre reagáltam mert sajna nem bírtam ki . Pedig akartam és másodjára futottam neki. Persze nem akarom bántani őt sem ahogy mást sem , de azért a kisördög most belém bújt :-D
prime777
@m.macskosz: Maradok persze.:)
Csak néha tartok amikor lenyomom az "elküldés" gombot,nehogy valami bajom legyen belőle.
Azért most szerintem nem az a rendszer van,hogy csak írogathatunk.
Bár ha rosszul látom majd kijavít valaki!
m.macskosz
@Mobil123: Én meg vállalom, hogy számla nélkül vágja le a fodrász a hajam, oltja be a kutyámat az állatdoki, javítja a készülékemet a mester... Majd, ha a sok száz millát keresők tisztességesen és reálisan kapják az adózott jövedelmem rájuk eső részét, akkor én is követelem a számlát mindenkitől, de addig leß@rom. Hadd keressen mindegyik szolgáltató:
ők legalább tényleg megdolgoznak a pénzükért. Na, de az a kormánypárti barom, amelyik törvényjavaslatot nyújtott be, hogy emeljék az árva-és özvegyi ellátást a II.vh. halottai után...
Anna Mária
@prime777: Á, nincs mitől tartani. Ha félnek az emberek, akkor viszont lesz.
m.macskosz
@prime777: A félelmed nem alaptalan.
Bár demokrácia van, bár szólásszabadság van,
bár sajtószabadság van, azért a nagytestvér figyel.
A nagyon korrekt, nagyon tisztességes lézerfácán is
meg papcsák is kommentelőket citált a bíróságra...
Mobil123
@m.macskosz: Én megint csak az Ő mondatára reagáltam :-)) Erre " Adócsalás felsőfokon, éltek a segélyből egy éven át, mellette ment a feketézés, számlát sem kellett adni, ha valaki nem akart, nem ez volt a normális." .
Csináltak nekem számla nélkül vill.kapcsoló cserét szarul és két nap múlva kánytelen voltam másik vill. szerelőt keresni.
m.macskosz
@Mobil123: Hadd fényezzem magam egy kicsit:
egy villanykapcsolót ki tudok cserélni.
prime777
@szandokan: Köszi a választ.Legalább tudom mi a helyzet nálad.
Megkérdezhetem egyébként te mivel foglalkozol?
Mert ahogy látom nem egy átlagos keresetből élő ember vagy.
Azért a Kádár rendszer nem volt rossz,legalább is az átlag embernek.Az is igaz,hogy akkor minden hitelből történt,tehát abból élt az ország.
Azt biztosra veszem,hogy aki a rendszerváltás után meggazdagodott,illetve kapitalista szemléletet vall még ma is,és jól is megy neki ebben a világban,az nem kívánja vissza Kádárt.:)
Egyébként nézzük meg mije volt Kádárnak vagyonban,és mi van ma a politikusi elitnek!
Megmosolyogtató.:)
És a mai garnitúrák mutogatnak vissza.:)
A képmutatás kvintesszenciája.:)
Röviden összefoglalva Kádár idején jobb volt a kisembernek,ma meg a rabló kapitalistáknak a jó.
A közép réteg csak csúszik lefelé,még a felső 20% hízik.
Az alsóbb rétegekről már nem is írnék.Ott az éhezés,nyomor és a nélkülözés a mindennapi.
Mobil123
@m.macskosz: Legközelebb neked szólok :-DDD
m.macskosz
@prime777:" Azt biztosra veszem,hogy aki a rendszerváltás után meggazdagodott,illetve kapitalista szemléletet vall még ma is,és jól is megy neki ebben a világban,az nem kívánja vissza Kádárt.:)"
Azt meg én veszem biztosra, hogy ezek mind a Kádár-rendszer idején alapozták meg az egzisztenciájukat! Lásd a "nagyokat": demján, csányi + a száz leggazdagabb magyar...
m.macskosz
@Mobil123: Nem vagyok számlaképes, nem baj?
Mobil123
@m.macskosz: Ha jó munkát végzel és nem kérsz sokat nem baj :-DD
prime777
@m.macskosz: Lehetséges.
Ehhez én nem értek.
Akkor még kicsi voltam,és igazából nem értettem mi folyik körülöttem.
A rendszerváltáskor általános iskolába jártam és akkor sem érzékeltem én semmit sem.:)
De arra emlékszem,hogy az MDF volt a 90-es évek elején az uralkodó párt.
Valahogy fura de akkor tartottam a politikától.Olyan komoly,erélyes embereket láttam mindig ilyen helyeken.
A tv-ben,főleg a Hét című műsorban.:)
Emlékszem,hogy utáltam a zenéjét másnap ugyanis menni kellet suliba.:))
szandokan
@prime777: Majd priviben, sok itt a hiéna.
szandokan
@Horizont: Mi a bajod már megint? Mi a francért hiszed, hogy én töröltetem ki a kommenteted? Az utóbbi időben sorra töröltetnek ki hozzászólások, amelyekben esetleg káromkodás, cigányozás, vagy egyebek vannak. Ne láss rémeket, nekem (eddig) nem volt bajom veled. Remélem, így is marad.
szandokan
@Mobil123: Szerintem nem az a lényeg, hogy mi lett volna, ha nem lett volna a Kádár rendszer meg a rendszerváltás, hanem hogy mi lett volna akkor, ha én meg sem születek? :-)
szandokan
@m.macskosz: Sok feketézőt láttam már életem során, és az is adócsaló, aki nem kér számlát, mert úgy olcsóbb, persze utána reklamál, meg a szerelőt szidja. Az nem lehet példaértékű, hogy majd ha a másik is kér, én is kérek, mert ezért nem lesz soha vége.
m.macskosz
@szandokan: Addig, amíg legfelső szinten úgy működnek a közbeszerzések, a milliós beosztások osztogatása, az eu-s pénzek lenyúlásai, addig te ne papolj nekem Mari néni számlaadásáról, meg arról, hogy nem kérek számlát fél kiló krumpliról!
Az követelhet tisztességes adózást az állampolgároktól, aki maga korrekt!
A kormány nem az.
Nagyon NEM!
Mobil123
@szandokan: Akkor egy emberrel kevesebb lenne itt aki dicsekszik. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.