Kizárólag Orbán Viktor jó barátjának, a felcsúti polgármesternek a testvérét hívták meg a Várgondnokság közbeszerzésére. Mészáros Jánosék cégétől közel 300 darab eszközt rendeltek: például csillag-, imbusz- és villáskulcs, kalapács, satu, pajszer, WC-pumpa, elsősegélydoboz, vinkli és hosszabbító is nagy számban – derítette ki a Magyar Narancs.

Hogy miért pont az Agro-Felcsút Kft.-re esett a választás, arra azt felelte a Várgondnokság a lapnak: több vállalkozást is megkerestek, közülük Mészáros János cégének 8,19 milliós ajánlata volt a legkedvezőbb. A megrendelt gépek és szerszámok pedig a Várkert Bazár üzemeltetésében segítenek majd.

Az újság információi szerint az Agro-Felcsút Kft. eddig még nem indult közbeszerzésen. A céget 2010-ben alapították, de 2011-ben máris 155 millió, 2012-ben 277 millió, 2013-ban pedig 407 millió forint árbevételt könyvelhetett el.

A Magyar Narancs felidézte: korábban a Mészáros Lőrinc birtokolta Mészáros és Mészáros Kft. több munkása is arról számolt be nekik, hogy akkor is csak az Agro-Felcsút Kft.-től vehettek meg új alkatrészeket, ha Felcsúttól távol dolgoztak, így a beszerzés az utazást is beleszámítva az indokoltnál jóval többe kerülhetett Felcsút polgármesterének.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
...és csodálkoznak ha megkapják azt hogy "rohadt fideszes"...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
Hát ki más is tudna megfelelő minőségű pajszert meg vécépumpát biztosítani a Várgondnokság számára, ha nem egy Mészáros.
kakaósbögre
...és csodálkoznak ha megkapják azt hogy "rohadt fideszes"...
Aki Én
De hogyan másképp mutyi országban? Apropó Várkert bazár.Ma ismét autóztam előtte. Mit ne mondjak... A Thököly út 20 éve egy tükörlap volt ehhez képest. Botrányos.
Egyenetlen, botrányos minőségű, toldozott- foltozott, kiszámíthatatlan, a holdról nézve kinéz valahogy... Pont mint a kormány, melynek ez a büszkesége. Hát kinek, ha nem a büszkeségének vásárolnának a családtól???
wagabund
övé lett a várkert közbeszerzése...

és? mi a probléma?

...majd akkor tessenek rémüldözni, ha a hír úgy szól: övé lett a várkert bazár tulajdonjoga...
...mert még az is előfordulhat...na, akkor lehet dörgölni a szemünket.
Dr. Felipe
"Így van ez rendjén" - mondta a csuti keresztapa.
Toby
Mostanában jöttem rá, hogy a "mázli" közismert szót a "mészáros "szóból vezették le !
iskolakerülő
@Levendula: Ahányan laknak, és elvándoroltak Indiából!!
iskolakerülő
Gondolom az elektromos herelengetőt melegvizes önkielégítővel kizárólag ő forgalmazza.
stirliitz
Tény, hogy ennek a rablóbandának most nagyon jól megy a szekere...
De ismerjük azt az egyetemes igazságot, miszerint soha semmi és senki nem tart örökké.
justhpeter
@stirliitz: Azt azért jó lenne mégis tudni mikor lehet az örökkének vége. már csak azért, hogy csendesen megünnepelhessük, szűk körben, mi úgy 9 millióan.
karma1
Mi a szent szar folyik otthon? Mi az, hogy "tobb ceget megkerestek???" Egyetlen egy ceget sem kell "megkeresni", mert nincsenek elveszve, hanem tisztessegesen, idoben meg kell hirdetni a nyilvanos tendert, es aki kepes a felteteleket teljesiteni, azok majd jelentkeznek a tervukkel, es ENNYI! Es akinek a leggazdasagosabb, legjobb a portfolioja, az nyerheti el a megbizast!!! Na ja, persze, egy velejeig korrupt orszagban, korrupt vezetokkel ez nem fog menni. Szegyelljek magukat, es meg van pofajuk kiirni a magyarazatot is.

Most hol van a baloldal, a DK, MSZP, LMP, Egyutt, Oregisten, hogy milyen eljaras ez? Miert nem verik az asztalt hangosan, okollel? Mert a kovetkezo mutyibol majd ok reszesulnek a "ma nekem, holnap neked" alapon?
karma1
@stirliitz: Azert mondhatnal valami kozelebbi datumot is,...:o)))
Mézike
@karma1: Hol a bal oldal? Összedugják a kobakot aztán azon veszekednek ki legyen a főnök Orbánék röhögnek és tovább garázdálkodnak.
Ha ellenzékben Orbánék ilyen "pályázatokat" illetve ezeket a mocskokat megneszelték volna , már lángolna budapest.
Desischado
Miért is nem vagyok meglepve? És én is azt kérdezem amit karma, ilyenkor hol van az "ellenzék"?!
kkalman
@karma1: @Desischado: Az ellenzék, a zuhanyhíradó tudósított róla, úgy járt, mint a dinoszauruszok. Kihalt!!! Egyes tudósok legalábbis ezt feltételezik, mert sehol nem lehet látni a tevékenységüket.
kkalman
Még néhány ennyire f@ßa közbeszerzés, és Lőrinc barát testvére is feliratkozhat a 100 leggazdagabb magyar közé. A gondolattól is hányingerem van.
mariaberta
@Desischado: Sehol! Egymással vannak elfoglalva, no meg a bölcs Szanyival.
evacica
Hiába jól működik Orbán heti összejövetele, ahol,megmondja, hogy ki nyerjen pályázatot! Hiába ez egy velejéig romlott korrupt kormány a vezetőivel együtt, a birka nép meg tűri! Szeretném már csíkos ruhában porázon vezetve látni ezt a díszes bandát! Ezeknek minden ráfér a képükre, az összes haver, családtag zsebéről gondoskodik a" jóságos "keresztapa!
mate03
@Desischado: Az imént írtam!A DK-kívül nincs baloldali ellenzék!
papa.49
Ha nem így történt volna a történet, talán még a Föld is megáll a forgásában!!!
stirliitz
@justhpeter: @karma1: Bocsássatok meg, de nem tudok közelebbit mondani. De eljön az idő, az biztos és nem szeretnék a helyükben lenni...
karma1
@mate03: Szerintem is az az egyetlen part, aki hallatja a @mate03: angjat, aki valamennyire csinal valamit. MOST IS fel kellene emelni a hangjukat, es kifogasolni, hogy micsoda eljaras ez a nyilvanos es szemeremetlen lopas a kozpenzbol.
karma1
Tulajdonkeppen nem is ertem az egeszet: mi az, hogy egy CEG csinalja PENZERT a gep- es szerszambeszerzest??? Kell ket db utcasopro kis gep, ketto ugyanilyen mondjuk hotolonak, kell egy villaskulcskeszlet, furogep a megfelelo fejekkel, imbusz-keszlet, meg egy csavarhuzokeszlet, oszt jonapot. Csak arra kell vigyazni, hogy ezek az eszkozok ott is maradjanak a Varkert gondnoksagan, nem szabad hazavinni otthoni barkacsolasra - es ennyi! Ehhez meg eleg egy anyagbeszerzo, akinek dolgozni kell majd ezekkel a gepekkel, oszt jonapot. Ha rambiznak a dolgot, max. 2 -3 milliobol olyan felszereltseget csinalnek, hogy csak na! (Igaz viszont, hogy nem adnek senkinek a zsebebe sem egy fillert se, hanem kineznem a legjobb es legolcsobb arfekvesu kisgepeket, szerszamokat. Ezt barki meg tudna csinalni).
mekkelek
@Mirabilis: Meghívásos közbeszerzés. Gondolom teljesen törvényes, de ha nem akkor holnapra megváltoztatják hogy az legyen és legálisan a családban maradjon az adófizetôk pénze...
bakegya
Az orbánpereputty terrorja!-keresztes háborúval ÁLLAMOSÍT, KEMÉNYEN DOLGOZIK a szuverén meggazdagodásán.HAJRÁ MAGYAROK-A FELCSUTI PÁRTTITKÁR-TSZ ELNÖK ÖSSZES IVADÉKÁT KI KELL TARTANI-mert megérdemlik.
kukac50
@bakegya: Nem kitartani kellene, hanem ki irtani!
Szégyen a Fideszre,de legfőképpen Orbánra!
Desischado
@mate03: Sajnos, most egyet kell értenem veled!
papa.49
@Desischado: @mate03: Mai hír hogy már el is kezdték a DK. rombolását nagyon szúrja a csipás szemüket az Altus megbízása...
Vizual
A várkert bazárnál dolgozott az egyik nemrég felvett munkás. Állítolag olyan minöségü az ottani munka amit gebinben otthon is megcsinálhattak volna. MIbe került ? Ujból kell tatarozni és rakni mindent. Mert ugye tudjuk, hogy az M7-s akkora építése során sok balatoni ház épült fel, a pálya meg szétment. Van példa előttük.
Vizual
@papa.49: Nem tudom tudod-e, hogy arról a pénzről van szó amit még meg sem kapott az Altus.
papa.49
@karma1: Hát eléggé érthetetlen a történet, hiszen ha valamelyik szerszám forgalmazással foglalkozó céget keresnek meg még komoly árengedményeket is kaphattak volna, 10-40 %. általában...A másik meg komplett TMK. akarnak kialakítani ott, mert egyébként meg mi szükség van ezekre az eszközökre??? De a legjobban a ,,vinkli,, tetszett ami ugye ,,derékszöget,, takar, vajon mit akarnak avval ellenőrizni???
papa.49
@Vizual: Tudod a legjobb védekezés a támadás, és ebben a fütyisz nagyon jó...
Az a pénz amit az Altus kap majd valamikor, semmivel nem köthető a DK. hoz csak nagyon nyakatekert módon...
Anna Mária
@papa.49: De Papa!
Semmi érthetetlen sincs a dologban: ezeknek nem az a céljuk, hogy a közpénzzel takarékosan bánjanak, hanem hogy a Mészárosok jól el legyenek belőle látva.
Nem érdemes ezekhez a dolgokhoz józan paraszti ésszel közelíteni!
Vécékefét csakis hússzoros áron, a haver bevonásával! Vinklit meg pláne!:)))
papa.49
@Anna Mária: Igazad van, én is tudom ezt, de a baj az hogy nagyon sokan csupán átsiklanak az ilyen hírek felett, pedig a fütyisz igazi arcát ezek az arcátlanságok mutatják...Mint mindig, és mindenben megint hülyének nézik az ország lakosságát szokásukhoz méltóan, szerintem ITT A BAJ HOGY MÉG MINDIG VIGYOROGVA MEGTEHETIK!!!
Vizual
@papa.49: Már elővetiti a szakember tudását, ha a mérnök sem tudja miről beszél. DE azt hiszem ezt átültethetjük kis hazánk irányítására is. Az ország szakembereinek FIDESZES rész hű a párthoz és onnan már nem érdekes a szakmai tudás. Ezt tapasztaljuk mindenhol. Potemkin országot építenek, hogy az Eu lássa, de mi innen hátulról látjuk, hogy mint minden színfal, be van támasztva. A duma mögött semmi sincs. Pénz sem...
Bercifiu
@papa.49: Azt, hogy a Mészáros banda ki mer e állni a választók elé.
m.macskosz
@Vizual: "A duma mögött semmi sincs. Pénz sem... "
Azt hiszem, tévedsz, ne haragudj!
Pénz van.
Csak a bank telephelye és a bankszámla tulajdonosa titok.
Vizual
@m.macskosz: Annyit modosítanák, hogy mire a pénz oda érne ahol kellene, már nincs meg. Vagy csak az apraja. Szerintem ezért titkos a bank és a számla. Mert nem léteznek.
m.macskosz
@Vizual: Ez is egy lehetséges verzió...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.