Orbán Viktor tegnap értékelte ötéves kormányzását a Budapesti Történeti Múzeumban. Ide nemcsak a Fidesz-KDNP politikusai jöttek el, hanem édesanyja is.

A miniszterelnök Facebook-oldalára az alábbi szöveggel töltötték fel a közös képet:

Anya csak egy van.

Orbán édesanyjával pózolt
Fotó: facebook.com/orbanviktor

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@papa.49: ma, 16:18

A kedves mama annyira "kommunista" volt, hogy még a munkahelye is a pártbizottság volt!

Gondolod, hogy ott pártonkívüli munkatársakat alkalmaztak?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
A szakállas Pistikés poén:

A múltkor az anyukám beküldött a spájzba és azt kérdezte hogy mennyi szilvalekvárunk van. Mire én mondtam, hogy
"ANYA!, CSAK EGY VAN!"
papa.49
@pbalage: Kérdés hogyan érzi magát a ,,kedves mama,, mikor a fiacskája teleszájjal kommunistázik, mikor letagadja a múlt eredményeit, persze ha a ,,kedves mama,, csupán ,,magamista volt, nem kommunista,, akkor gondolom nem okoz neki problémát a fiacskája hazugságai!!!
sziha
Szegeny asszony. Ment volna inkabb krumplit vetni - annak mar reg vege lenne. De szerintem csuklik 24/7.
bencemacska
@papa.49: ma, 16:18

A kedves mama annyira "kommunista" volt, hogy még a munkahelye is a pártbizottság volt!

Gondolod, hogy ott pártonkívüli munkatársakat alkalmaztak?!
papa.49
@bencemacska: Takarítónőnek igen...De tudomásom szerint nem takarítónő volt...
bencemacska
@papa.49: Szerintem ott a takarítónők is párttag könyvesek voltak. Az is bizalmi állas volt! Még az analfabéta párttagok is jobban meg voltak becsülve, mint a pártonkívüli diplomások!!!
bencemacska
Nagy a nyomor, ha már az ő tapsára is szükség van!
papa.49
@bencemacska: Én ezt nem tudom mert az életem egy része úgy telt el, hogy éreztük a tarkókon a ,,figyelő tekintetet,,...
Lepényleső
Édesanyából csak egy van. Nyilván könnyebb körülrajongani,mint azokat akiket sanyargat az egykulcsos szja.
Anna Mária
Egyébként tudja valaki, hogy mit csináltak a pártbizottságokon?
Annak idején láttam ilyen táblákat, meg embereket oda bemenni reggelente, mintha dolgozni mennének.
Vajon mit műveltek ezek egész nap?
csa-csa
@Anna Mária: tudtam hogy valami ilyesmit fogsz írni!
bencemacska
@Anna Mária: Nem tudom biztosan, mert nem voltam bejáratos, de azt tapasztaltam, hogy onnan irányítottak a közigazgatástól az államapparátusig minden hivatalt!
Ott születtek a dolgozó tömegek minősítései is!
Toby
"Anya csak egy van !"

- Viktor fiam ! Eredj és hozz a hűtőből két üveg sört !
- Anya ! Csak egy van !
wagabund
talán nem kellene ekézni...
pont úgy néz ki, mint nagyjából minden ilyenkorú, az ötvenes évekeben edződött, akárhol is, de keményen dolgozó nyugdíjas...büszke a büdös kölökre, hogy ilyen sokra vitte...
gyanítom, hogy amikor nem látják, akkor nagynéha sírdogál egy picinykét...mert biztos hall ezt-azt.. mert anya...akárki is.
Anna Mária
@csa-csa: Én pedig nem lepődtem meg, hogy még ily módon is benyalsz Orbánnak.
csa-csa
@Anna Mária: csupán csak megállapítottam, hogy helyes kis "öreglány". ebben mi a nyalás, te kis rosszmájú!
Anna Mária
@csa-csa: Abszolút nem helyes az öregasszony.
Ember még ilyen rosszul nem nevelt gyereket, mint ő.
És minek mászik oda, ahol semmi keresnivalója?
csa-csa
@Anna Mária: arra gondoltam, mint minden fehér hajú "néni" és nem szándékozom semmit "belevinni". egyszerű megállapítás volt.
coni
Elérkezett a rendszer arra a pontra amikor már csak cukiságokkal (óvodásokkal, idős szülőkkel vagy kiskutyákkal) tudnak korrigálni egy keveset a népítéleten.
JAJMÁR
Valahogy eddig erre nem is gondoltam, - hogy van anyja - de aranyos, ahogy odasúgja: "vedd ki a kezed a zsebedből kisfiam" :D

Hát, nem ez a baj vele.
Nil
nagyon félrenevelte a gyermekét, de lehet hogy az állandó verés volt az oka
bakegya
Ő lehet valóban az egyetlen kommunista titkárnéni aki elégedett lehet a nyugdíjas éveiben bőségben ölébe hulló mannával,és már nem csakkk az emlékeiből él---FAR HÁTON.REZS FŰTÉSSEL CSÖKKENTVE.
bakegya
@coni: szerintem BÉKÉRE lenne szüksége-az ellopott milliárdjainak elköltéséhez,-csakkk a békétlenség Ő MAGA!!!-furmányos bűnöket követett el ez a fidess banda a nemzet megosztásával-törvényes törvénytelenségeivel-de megkockáztatom a szakszerütlen hülyeségeikkel.A baltával gyilkoló szabadon engedésének körülményeiről tud valamit a teknősmami-vagy VÁRADI ANDRÁS családtagjainak hogy tud a szemébe nézni,ha összefut velük a felcsuti faluban.
zoró
Ahogy a kép mutatja ,az anyuka vagy beszart a fia láttán vagy hányingere lett !! Biztos nehéz szülése volt !
Hipósgriff
Kedves, aranyos öregasszony a mama. Én is sűrűn emlegetem... :)
papa.49
@Nil: 18:19. re. Szerintem meg azért volt kár, ami mellément...
Desischado
@Horizont: Drágám, a hasonlatod kissé sántít, mert a te gyereked nyilván nem azon lenne, hogy rabolja ki az országot mások nyomorúságára. Nyilván rendes, tisztességes, és humanista embert neveltél belőle, míg orbánnál ez kimaradt! Az anyjának szivesen a szeme közé néznék, és kérdezném tőle, hogy mit szól ehhez, de nem kérdezem, mert nyilván ő is ezerrel benne volt a férje meg a fia üzelmeiben, hiszen ő is gazdagodott a férjével együtt. Nyilván nem zavarja, hány embert döntött a férje és a fia nyomorba. Szóval ő sem lehet különb!
bakegya
@Hipósgriff: hát igen,nekem is gyakran eszembe jut-nem irigylem,mert,csakkk egy államférget dédelgetett.
mariaberta
Szegény mama! Nyilván ez a legsikerültebb gyermeke. Csak egy kicsit hibás.
mindenes46
@mariaberta: Csak egy kicsit,???,ne szerénykedj !
Senara
Népszerűség növelési próbálkozások . Orbán és az anyukája , veje "illegalitásba" mert bántják . Arrogáns az óriás hintán panaszkodik a feleséggel együtt .Óvodások látogatása és vers mondás Fideszes képviselőnél . Kisgyermekek az avatásokon . Jobbik másol ,óvoda látogatás Ózdon . Vona náci romantikázik .
mate03
@papa.49: Egy anya akkor is védi a gyerekét,ha történetesen SZAR EMBER!
mate03
@mariaberta: Csodálkozol?Hiszen Viktor maga mondta,hogy az apja naponta verte!Igaz hogy meglátszik rajta!
wagabund
azt kérdezi valaki, hogy minek mászik oda, ha nem oda való?...
nos..tessenek körülnézni diplomaosztókon, középiskolai ballagásokon, esetleg a nyolcadikoson...
nagyon sok ilyen, mondhatni pont ilyen őszhajú nénike törölgeti a párás szemecskéit, mert valami közük van a büdös kölökhöz..és jó érzés ám látni, hogy vitte valamire az a vásott kisgyerek..
Na, ez a fiacskája által tartott értékelő pont olyan volt, mint egy ballagási beszéd, csak nagyobb léptékű..
Aki még nem látott ilyen őszhajú mamát/nagymamát évzárón, az tegye fel a kezét...

naugye..
eszegfu
O.V. nevelését nyilvánvalóan elb...ta. Az még megértem, hogy ha bajban van a gyerekem és mondjuk börtönben van, akkor is melléállok, mert az anyja vagyok. De azt már nem tudom elfogadni, hogy országszerte szidott gyerekem mellett megjelenjek, főleg, amikor a "dicsőséges" elmult 5 évi kormányzásra emlékszik vissza. O.V. életkorából kiindulva anyukája 70 év körüli, vagy e feletti, igy lehet: nem is tudja mi történik igazán körülötte...jobban tette volna, ha inkább otthon üldögél a fotelban, kötöget, olvasgat...
Az meg végképpen gusztustalan O.V. részéről, hogy még édesanyját is "felhasználja" a saját uralmi pozociójának megtartásához!
szaboria1
@Mirabilis: De egyre gondoltunk a 25 év alatt egyik szüleivel sem lehetett látni.
okina48
@eszegfu: Ha így haladsz,neked tuti,hogy gőzöd sem lesz mi történik körülötted 70 éves korodban ott,az ápolási osztályon!Persze,csak ha tellik rá?
eszegfu
@okina48: Én még csak-csak ott leszek, ha igy haladok... de Te már bizonyára ott vagy az ápolási osztályon, mert gőzöd sincs mi történik ma, és mert van pénzed rá! Egyébként nem kell személyeskedned! A témához kellene hozzászólnod! Arról nem beszélve, ha Neked nincs olyan hozzátartozód, aki 70 év körüli és egy háztartásban van Veled, akkor nem kell véleményt nyilvánitanod erről, mert nem tudhatod mit is jelent!
papa.49
@mate03: Na de jelen esetben senki nem bántotta a fiát, legfeljebb szidja magában!!!
ilos
@mate03: Ezt magadról tudod, igaz?
eszegfu
@bakegya: 12:51 A kérdés jó! Csak éppen "ilos"-tól Te sem kapsz értelmes választ...sőt talán nem is érti miért kérdezed.
okina48
@eszegfu: A személyeskedés egy egész korosztállyal szemben a te általánosító véleményed,miszerint egy hetven éves ember már nem tudja,hogy mi folyik körülötte! Az,hogy neked családi gondjaid vannak ,nem jogosít fel arra,hogy gyengeelméjűnek titulálj embereket ,akik talán még tisztábban látják a történéseket,mint néhány fiatal,akinek csak a szája nagy.Amúgy velem él a 89 éves édesanyám,aki nagyon is jól tudja ,mi történik a világban.Talán még neked is tudna leckét adni,legalábbis emberséből!
Anna Mária
@Horizont: Gratulálok a fiadhoz, nagyon jó a Vastagbőr!
Anna Mária
@wagabund: Orbán anyja nem oda megy, ahová akar, hanem ahova a fia parancsolja. Ha szükség van néhány "cuki" fotóra, akkor hopp, mama megjelenik.
Nemet biztosan nem tud mondani, pedig megtehetné.
okina48
@eszegfu: Amúgy valóban nem tudom,hogy mi a téma!Az,hogy OV.az anyjával pózol?Mi ennek a politikai hírértéke?Habár itt ha leírják,hogy esik az eső,itt két perc alatt bebizonyítják,hogy orbán keze van benne!
Segítek! Sem fideszes,mszp-s ,sem jobbikos nem vagyok! Színtiszta kommunista vagyok,és teljesen pártfüggetlen!Most lehet köpködni! DD
eszegfu
@okina48: Légyszives olvasd el még 1x a 9:56 hsz-met, ahol kizárólag O.V. édesanyjáról irtam, de azt is feltételes módban, mint lehetőséget. Nem általánosságban irtam, sőt nem is az egész korosztállyal szemben! Azt meg egyáltalában nem irtam, hogy bárki is gyengeelméjü lenne, vagy hasonló. Nem is tudom, hogy érthetted félre... Ezzel együtt a véleményedet normális formában is megirhattad volna, akkor talán tisztázódhatott volna a félreértés. Annak meg őszintén örülök, hogy édesanyád még tudatában van a történéseknek! Szerencséd van! Leckét pedig még mindig Neked kellene venni tőle...
eszegfu
@okina48: Amugy én is "ballibsi" vagyok! Én pont azt kifogásoltam, hogy miért kell az anyukáját bármibe is belevonni! Teljesen mindegy, hogy igy, vagy ugy, de felnevelte a gyerekeit és most békén kell hagyni, nem kell bármelyik gyerekének is "előretolni", nem kell "felhasználni" semmilyen formában.
mariaberta
@mindenes46: Elnéző vagyok, nem szerénykedem, mármint a mamával. Nem tehet róla, ilyen a gyereke.
bencemacska
@eszegfu: ma, 09:56
kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1405/Orb_n2014510161326/gallery.xml&rovat=itthon#/5

Rohadt nehezen találtam, de ez a 2014-es miniszterelnöki beiktatás. Ott a nagymama is, nem csak a szülők!
okina48
@eszegfu: Megfogadtam,újra elolvastam,de ugyanaz a véleményem!
Alaptalan,rosszindulatú volt a feltételezésed egy idős ember szemben,és nem fogalmazták olyan árnyaltan,hogy ne sértsen esetleg más hasonló korú embert is! De ha ezt félretesszük,akkor sincs egy emberről sem jogod- a saját feltételezésedre alapozva -ilyen dehonesztáló véleményt írni! Valószínűleg az egyéb véleményalkotásod is ilyen stabil alapokon nyugszik!
Amúgy bármennyire furcsa lehet ez neked,igenis szívesen meghallgatom édesanyám véleményét a mai napig is.
Neked valószínű,a Biblia szerint adna jótanácsot."Ne ítélj,hogy ne ítéltess"!Pláne ismeretlenül.
okina48
@eszegfu: Félreértettél! Én abszolút nem vagyok liberális!Én fajtatiszta kommunista vagyok!
eszegfu
@bencemacska: Kösz. képeket! Nem is tudtam, amit irtál. Lehet, hogy ez igy "illik", mármint hogy mindenki ott van a családból, de én magam már biztosan nem vinném el a szüleimet és a nagyszüleimet. Ebben nyilván az is benne van, hogy nekem már annyi "kötelező" helyre kellett vinnem őket és láttam milyen nehezükre esett, hogy szinte a rosszul létig kifáradtak, nekem meg lelkiismeret furdalásom lett: minek "rángatom" őket. Persze ott van a másik oldala is, lehet, hogy ők akarnak menni...ezt én nem tudhatom. Ebből is látszik: nem vagyunk egyformák.
eszegfu
@okina48: Gondolat szabadság van, azt gondolsz, amit akarsz! Sajnálom, hogy nem érted a különbséget egy állitás és egy feltételes módban irt vélemény közötti különbségét. Nem vitatkozom Veled, mert ugy látszik: mindenképpen azt akarod látni, hogy egy gonosz, megáltalkodott...stb. vagyok. Igy hát "lapozok"...
Anna Mária
@okina48: "Fajtatiszta kommunista"?
Az meg mi? :)))
Vizual
No ez jó kis poszt volt. Sokat röhögtem ezeken a fajtiszta kommunistákon meg liberálisokon. Egy baj van fiuk. Fingotok nincs az egészről.
bakegya
@eszegfu: @ilos: kösz, hogy szóltatok-utána olvastam-és helyreraktam magamban a dolgot,bocsi.
bakegya
Az a gondolatmenetem támadt-sokallom ezeket a vagy nagyon csöpögő,vagy jobban fogalmazva közhelyes üzengetéseit a teknősnek-ugyanis súlyozott hiteles politikus nem üzenget,hanem felelősségének tudatában operatív munkával már kidolgozott,többi párttal egyeztetett intézkedéseket indítványoz,bonyolít-
-és akkor jön ez a hímsoviniszta- ANYA CSAK EGY VAN-lekvár a polcon.Ez talált! De a cukiskodása az anyjával az nagyon mesterkélt a tőle megszokott módon-ránkeröltetett.
bakegya
@eszegfu: most jöhetsz Te,mint szakemberhez fordulok...ANYA,CSAK EGY VAN...a vesszővel a helyes?-érzésem szerint igen-de lehet, hogy erre van valami hagyományos írásmódÍ?-ez érdekelne ha már ez a majomparádé felnyomta a sikerei mellé ezt a hatásvadászó szóösszetételt érdekelne.
okina48
@eszegfu: Ez már csak felesleges magyarázkodás,a lényeg ott van a leírva!
eszegfu
@okina48: Azt gondolom kinevezlek "igazmondó juhász"-nénak, mert Te igazán tudod mi a "felesleg"...
mate03
@ilos: Aranybogaram!Csak nem hazagondoltál!?
justhpeter
Állapodjunk meg abban, hogy az anyuka nem közszereplő. Nem is állt ki a fia mellett kampányolni. Elment megnézni a fia beszédét. Nem hiszem, hogy beleszólása lett volna, hogy a gyagyás mit hordjon ott össze. Szerintem felesleges ekézni. Míg a világ áll az anyja marad a fiának és ez így helyes.

Hogy annak alapján ítéljem meg, hogy a "szocialimus" idején hol dolgozott, ma már nem életszerű, mert aki éppen még nem felejtett el mindent, az tudja, hogy annak idején sok becsületes ember elhitte azt az ideológiát, amit nap mint nap sulykoltak neki, még akár a pártbizottságon is dolgozott. Most sem azokkal a tisztességes jobboldali, illetve baloldali meggyőződésű emberekkel van baj akik itt vagy ott rendesen dolgoznak. Ne tegyünk úgy, mintha minden pártalkalmazott gazember lenne. Még a választottak sem mind azok.

Azt sem írom ma az anyuka terhére, hogy milyen nevelést kapott az apuka mellett is a gyerek, mert a gyerek felnőtt és volt lehetősége változtatni azon, amit helytelennek tartott. Ebben az országban nagyon sok fiatalon nehéz sorsú gyerekből lett rendes ember. Nem mondom, hogy mindenkiből.
bakegya
@justhpeter: azért óvatosabban a messzemenő jovialitással-ugyanis nagyon sokan vagyunk mi itthon még keményen megkárosítottak ebben az országban és ezek a jelenleg tegnap is és mára is magukat rendesen átmentett bunkócskák,bunkóvá érlelték magukat annyira,hogy már a gyerekeink, unokáink jövőjét is lenyúlták,elég radikális módon.
Közmunkás és rabszolga sorba áll a magyar lakóssg többsége.A MEGTÉVESZTÉS ARROGANCIÁJÁVAL-mondhatni GÓG,ÉS MA GŐG FIA-sintér sanyával,polt papával...mészáros barát mélyen szánthat a temetőárkokig,rasika sajátlábon tapos rajtunk a körömcipőjével,fényt etet velünk a méltó párja-hát hova tartunk kedves barátom.Erdélybe,a felvidéki rokonyokhoz-vagy nemtán,IMMÁR HARMADJÁRA IS AMERIKÁBA?
bencemacska
@bakegya: ma, 07:49

Egyet értek veled! Nem szabad elfelejteni, hogy OV az előző rendszernek is kedvezményezettje volt.
Nem akarom elmarasztalni az édesanyját, de a mentalitása, a pártelkötelezettsége igenis meghatározta a fia nevelését!
Egyébként az sem hat jól valakinek a jellemére, ha a papa keménységét a mama elvtelenül is kompenzálni akarja!

(Pl a sógornőm a fia minden rosszul sikerült dolgát mindig magára vállalta!)
bakegya
@bencemacska: az anyák felelőssége nagy-nem szeretném túl dim.a kérdést,de a neveltetésben a jó példa kimunkálásán nagyon sok jó szülőnek is kevés lehetősége van-az okok összetettebben vannak mindíg jelen mint ahogy legtöbbször meg lehetne birkózni a kicsitől az egészen súlyozott problémahelyzetekkel is.
bencemacska
@bakegya: ma, 18:05
Az összetettség nem vitatható, nevel az óvoda, iskola, környezet, barátok, rokonok, stb.
Nem is akarok senkit elmarasztalni, mert "senki nem lépheti át az árnyékát".
Nekem még a macska sem fogad szót! -:)))
bakegya
@bencemacska: nekem pedig a kutya sem!D
bencemacska
@bakegya: ma, 18:13

A kutyát a férjem (nem) neveli hasonló sikerrel!-:)))
bakegya
@bencemacska: azért engem nagyon meghat,ha egy családban kutya macska barátság van.Az már csakkk egy békés hangulatú közösség lehet.
bencemacska
Az igazság az, hogy az engem terrorizáló macska panellakó.
A kutya meg másik két macska vidéken él. De ők tényleg jóban vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.