Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök cége, az Altus Zrt. az általa elnyert uniós pályázat során nyilvánvalóan megtévesztő nyilatkozatot juttatott el az Európai Bizottsághoz.

A politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a pályázaton az Altus valótlanul állította, hogy nem áll fenn összeférhetetlenség a társaság esetében. Deutsch Tamás szerint e megtévesztő információnak volt köszönhető, hogy Gyurcsány Ferenc cége nem esett ki a pályázati elbírálás során.

A fideszes EP-képviselő indoklásul hivatkozott a regionális politikáért felelős biztosnak a kérdésére adott írásbeli válaszára, amelyben Corina Cretu azt írta: az Altus által vezetett konzorcium vállalkozásainak vezetői nyilatkozatban igazolták a kizárási kritériumok és az összeférhetetlenség hiányát. E nyilatkozattal – amelynek tartalmát nem vizsgálja a pályázat kiírója – az aláírók egyebek mellett azt jelentették ki, hogy nem merül fel összeférhetetlenség gazdasági, politikai érdekekkel vagy a nemzeti kötődéssel, illetve családi, érzelmi élettel összefüggésben.

Vagyis az Altus azt állította, esetében nem áll fenn sem politikai, sem családi összeférhetetlenség – mondta Deutsch Tamás, aki ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az Altus tulajdonosa egy aktív pártpolitikus, Gyurcsány Ferenc, a céget pedig a felesége vezeti.

Jelezte: a jogszabályok szerint nem ítélhető oda egy megbízás olyan pályázónak, aki megtévesztő információt szolgáltat.

A fideszes politikus közölte: mindezek alapján az Európai Néppárt frakciója úgy határozott, hogy ezt "a botrányos ügyet" az EP költségvetési ellenőrző bizottságának napirendjére kell tűzni, amiről június 17-én születhet döntés.

Deutsch Tamás megismételte azt az álláspontját, amely szerint az Altus-ügy felveti a burkolt pártfinanszírozás lehetőségét.

Kérdésre közölte: az Altus szabálytalanságának azzal a következménnyel kell eljárnia, hogy az Európai Bizottság visszavonja a megbízást.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Fürtöske te is megtéveszteted a bábát is elől vártak oszt. hátul jöttél, ami voltál az is maradtál!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Szánalmas ennek a Tomporfejű Tompikának a nadrágba rosálásig erőlködő elmebajos küszködése, csak hogy valamit, valami kicsit találjon Fletóval kapcsolatban!
papa.49
Fürtöske te is megtéveszteted a bábát is elől vártak oszt. hátul jöttél, ami voltál az is maradtál!!!
Senara
Már megint Altus ! Tudom nem olvassák Gyurcsányék , de adják el a céget mint a saját lábon álló . Vajon holnap ki süketel ugyan ebben a témában ?
nyanya001
Tompika mi is van a paralimpiai balhéval ?
Erről járjon a mocskos lepcsesed !
kata53
@mariaberta: Jobb lett volna , ha lakatot tesz a szájára!
paolo006
Miért nem fogja már be a mocskos pofáját valaki ennek a szemét hazug tolvaj köcsögnek? Elképesztő ennek a tetünek a gátlástalansága!
HQ
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Csizmás Kond
Dehogy tévesztette meg, csak egy kézre játszottak néhányan...
mariaberta
Azért az csúcs, hogy amit ők csinálnak minden rendben, szuper, korrekt, amit meg mások, az mind hazug, csalás, stb.
Nem is tudjuk értékelni, milyen csodás, tisztességes, becsületes, stb,stb fideszünk és természetesen kormányunk van nekünk.
Csak bele ne dögöljünk.
justhpeter
Szeretném, ha egyszer arról povedálna, hogy mit tett az elmúlt 25 évben. Azért ha csak félkomolyan belegondolunk ebbe a dologba, az megállapítható, hogy az aktuális magyar átlagtól jóval magasabb megélhetést biztosított számukra ez az ország negyedszázadon keresztül. Ennek fejében kaptunk rengeteg bornírt, méltatlanul lebutított demagóg dumákat, hogy mi jó az országnak szerintük.Soha nem jut eszükbe egy percre sem, hogy ha a mi pénzünkből élnek talán nem kellene rendszeresen kioktatniuk bennünket.
És ezt gond nélkül megtehetik, mert a választók rohanva megválasztják őket.
papa.49
@justhpeter: Engem kivéve, még SOHA NEM SZAVAZTAM A FÜTYISZRE!!!
nemkati
" nem merül fel összeférhetetlenség gazdasági, politikai érdekekkel vagy a nemzeti kötődéssel, illetve családi, érzelmi élettel összefüggésben"

Azért, ha már ezzel a cirkusszal etetnek minket hetek óta, nem ártana, ha valaki elmesélné, hogy pontosan mit jelentenek ezek az összeférhetetlenségek?
csetere
@nemkati: A Fidesz családi költségvetésébe átirányított EU-s pénzekkel mi van? Csaló pályázatok, nyerő haverok?!
Anna Mária
@papa.49: Én se, és soha nem is fogok! :)
bencemacska
Nekem arról meséljen a Tompika, mi van a beléptető rendszerekkel? Mennyit osztottak vissza rá az 5 milliárdból?!
nemkati
@csetere: Szóval azért jobb lenne az egyes ügyeket külön kezelni. Nekem Gyurcsány és az Altus szerződése rendben van, de csak akkor nyugodnék meg, ha ezt Corina Cretu is kijelenti, hogy az összeférhetetlenség nem áll meg.

Az viszont, hogy ennek a malacképű fatuskónak mennyi vaj van a fején, az egy másik ügy. És a többi fideszes disznóság is más ügy. De az utóbbiak közül a legtöbb talán sose derül ki. Pedig az elég lenne az életfogytiglanhoz, amiről tudunk. Én ha kívánhatnék hármat az aranyhaltól (de utána nem enném meg, mint 0rbán), akkor az egyik kívánságom az lenne, hogy ezek mind bűnhődjenek meg a bűneikért!
Anna Mária
Szerintem pedig Deutsch próbálja megtéveszteni a népet.
Desischado
Nagyon izzadtságszagú ez az egész, ahogy tompika próbálja az Altust besározni. De nem fog sikerülni! Ennyire félnek? Vajon mitől? És a saját disznóságaikkal mi van? Nem a fideszes lopásokkal, mutyikkal kéne foglalkoznia ennek a tompa agyú megélhetési hazug herének?
mate03
@Desischado: Egyre jobban aggódok,Tompika egészségi állapota miatt! Az alkohol meg a drog,olyan mértékű károsodást okozott a nem létező agyában,hogy mára-már,köz és önveszélyessé vált!
Lepényleső
Milyen jó,hogy a csökkent képességű sportolóknak adományozott pénzeket ilyen feddhetetlen
jellemű emberek kezelik,kik a világ kincséért sem vezetnék őket félre,nem úgy mint az említett tette,az unióval.
Bercifiu
Tompika! Nekem miért nem szereztél végtörlesztésre pénzt?
Bercifiu
Ezek a seggnyaló barmok, azt hiszik, hogy rajtuk kívül mindenki debil az EU - ban.
Bercifiu
Tompikám! Miért gondolod, hogy fletót nem ismerik az EU -ban?
csetere
@nemkati: Tökéletesen igazad van. Viszont ezek maszatolnak mert az EU nem talált semmi olyan dolgot, ami alátámasztaná a Fidesz hazugságait az Altussal kapcsolatban.
evacica
Ha valaki itt meg akarja téveszteni a másikat, az pontosan a Fidesz, nos Tompika is ezt a a szöveget fújja igaz, hogy nem igaz ,mert aki meg akarja érteni, hogy miről van szó az meg is érti. Dobrev Klára nagyon értelmesen elmondta.Igaz az Euban a pályázatok eldöntése nem olyan mint M.o. ahol hetente Orbán dönti el hogy ki nyer.Gondolom ez a fő baja a Fidesznek, de sajnálattal közlöm, hogy ez nem fog változni! Tudtommal a pályázatok elbírálásánal nem lehet tudni a pályázó kiléttét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.