Nemrég utasította el az ügyészség a DK Matolcsy György ellen tett feljelentését. Az ok az volt, hogy a hatóságok szerint a jegybank alapítványától kapott pénz nem jövedelemként jelent meg az MNB-elnök "tudatában", így jogilag nem aggályos, hogy nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában. A DK most újabb "turpisságra" bukkant, ami miatt feljelentést tesznek.

A Nemzeti Bank elnöke és alelnöke, Gerhardt Ferenc korábban azt állította, hogy a jegybank saját alapítványainál viselt tisztségeik után járó, milliós havi tiszteletdíjakat jótékony célra ajánlották fel. Ezt azonban, mivel bevallandó jövedelemről van szó – törvényellenesen – nem tüntették fel vagyonnyilatkozataikban. Most kiderült, hogy májusban módosították a vagyonnyilatkozatokat, immár beleírták ezeket a pénzeket is (...).

(...) A módosított vagyonnyilatkozatból az is látszik, hogy Matolcsy nem a teljes összeget utalta tovább, hanem fel is vette a tiszteletdíj egy részét. Ha ez így van, márpedig a módosított adatsor számai erre utalnak, akkor az ügyészség álláspontja – amivel a DK feljelentének elutasítását indokolták – nem tartható. Matolcsy, tehát hazudott, amikor azt mondta, hogy a teljes összeg jótékony célra ment. Az ügyészség hazudott, amikor azt mondta, Matolcsy nem lehetett tudatánál, amikor nem vallotta be a jövedelmet, hiszen egy továbbutalás csak tudatos cselekedet lehet, ráadásul a pénz egy részét megtartotta, ami szintén nem megy tudatos döntés nélkül. Itt van tehát a hamis vagyonnyilatkozat, a be nem vallott jövedelem és az adócsalás gyanúja.

- írta a párt közleményében.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Jaj hát nem értik meg a söralátét nagyságú bevallásra már nem fért fel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Jaj hát nem értik meg a söralátét nagyságú bevallásra már nem fért fel.
eugen4402
Matolcsy ne csak az új bankjegyeket akarja aláírni, hanem holnapra írja le húszezerszer azt, hogy "szemrebbenés nélkül, bele az arcotokba, mert megtehetem!"
orogordog
1% kamat ezért van, hogy ez a patkány annyit keressen egy hónap alatt mint más dolgozó egész életébe. Biztos róhat nagy szüksége van rá, ha mindent ingyen kap, mert neki az is jár.
wagabund
Jééézusom...Matolcsyt ismét feljelentik? húúúú... ez igen... vannak még bátor emberek...

...a bankba meg gyorsan egy mentőt, mert ott fetreng a röhögéstől...görcsoldót gyorsan...
Január
..." a hatóságok szerint a jegybank alapítványától kapott pénz nem jövedelemként jelent meg az MNB-elnök "tudatában", ...", hogy nyilatkozhat így egy hatóság? Nekik a jogszabályok szerint kell eljárni, vagy ennek ők sincsenek "tudatában"? Amennyiben így van akkor, húzzon el a főnök!
Abzug62
Azért ez a "nem jelent meg a tudatában" elég érdekes megfogalmazás. Ha rólam állítanának ilyet, rosszul esne...
nemjoezigy
Ez a dolga az ellenzéknek, fel kell jelenteni a csalókat, ezt már orbánc is megmondta. Persze szinte biztos, hogy nem marasztalják el egymást a férgek.
Macskaszem
@Abzug62: de van annyi millió, amennyiért elviseli ez a patkány.
alterego56
"Viktor! Vedd már észre! Ezek maffiózók!"
dr. prédikátor
Nem feljelenteni kellene a kuszaszemet hanem agyonütni mint egy kártékony férget!!!
Mézike
Nem kellene, mert az lesz a vége hogy a feljelentőt ítélik el zaklatásért.
kkalman
Plakátőrségünk majd kitalál ismét valami frappáns magyarázatot, hogy kuszaszem nertárs miért nem követett el bűncselekményt. Ha nekik nem lenne ötletük, akkor meg potpolt nertárs súg nekik, és máris el van intézve az a csúnya feljelentés.
kukac50
Mindenki így töltse ki az adóbevallását,és hivatkozzon Matolcsyra,hogy Ő a példaképe!
human
Hát ebből Matolcsy már tényleg csak úgy jön ki jól, ha papírja is lesz a mentális állapotáról. Vagy bevezetik, hogy törvény felett áll.
Desischado
Ebből is ki lesz mosva! Kiváncsian várom, ezúttal mit találnak ki!

@Mirabilis: Gondold meg, ne menj el! hiányoznál, és szerintem nem csak nekem!
Toby
Egy bészbólütős csávó rendesen megbeszéltetné ezt a kis "feledékeny" adócsalót !

Egy ugar-magyar már talpig vasban várná - az összes vagyontárgya zár alá vételével ! - a tekintetes mészárszék ítéletét !
wagabund
@human: 21.48..

már régóta törvények felett áll..nem kell tartania semmitől, pontosan úgy, mint győzikének...
julius68
@Mirabilis: Miért kellene elmenned, ha jól erzed itt magad? Esetleg a Propeller nyilatkozhatna, hogy mi a bánata.
Senara
Ó skacok annyi helyről csordogál a lóvé , egyszerűen nem tudja követni a pöttyel jelölt .
Cicamama55
@Mirabilis Mi történt? Én semmilyen bántó hozzászólásával nem találkoztam eddig.
Freewolf
Ez a DK (debil korruptak) hazaárulók gyülekezete!
eszegfu
Pontosan tudjuk, hogy Matolcsynak - mint ahogyan a többieknek sem a kormányból -- nem kell tartania semmitől! Sajnos a Parlamentben az ellenzék gyakorlatilag semmit sem tehet (hiába nyujt be módositót, hiába nem fogad el vmilyen törvényt...kisebbségben vannak). Ezért is tartom fontosnak, hogy minden "szarságért" már bocs.! az ellenzék igenis jelentse fel a kormánypárt képviselőit! (Ezt mondta O.V. is, amikor számon kértek valamit...ha van gyanu fel kell jelenteni!) Csak ezzel lehet egy kissé gyengiteni az önbizalmukat, beképzeltségüket, "kivagyiságukat".
mate03
@Mirabilis: ! Ne haragudj de nemértelek!Ennyire nem lehetsz elkeseredve!?Nem tilthatnak ki csak úgy a semmiért! Veled vagyunk! Maradj tovább az oldalon,nagyon hiányoznál!
Freewolf
Biztos értem is könnyeket hullatnátok, ha lelépnék! Örüljetek, mert nem teszem! :-))))))))))
mate03
@eszegfu:! Tudod az itt a fő probléma,hogy ezen az oldalon szinte mindenki tudja,hogy ez a kormány velejéig korrupt!De olyan semmi emberek mint (Freewolf),bár ha ő maga is tudja hogy mennyire korruptak! Most is a DK-fikázza,az helyett hogy belátná,hogy Matolcsi Polttal együtt,egy korrupt csaló senki!
eszegfu
@mate03: 9:04 Kétségtelenül igazad van! Mi itt, vagy akármelyik közösségi oldalon azon kivül, hogy "ostorozzuk" őket, mást nem tehetünk. Tudom, hogy tényszerüen semmi sem fog változni, mégis a feljelentések mellett vagyok... talán sok lud, disznót győz alapon...
Hellcat
Majd erre is kitalálnak valami megalázóan szar indokot...az előzőt is le kellett nyelni...
Aki Én
@Freewolf: 08:47 A DK olyan amilyen. De most éppen a Matolcsyról derült ki, hogy nem csak fogyatékos, de hazug is.
@Freewolf: 08:57 Most már itt ne hagyj minket, dög unalom lenne nélküled. Olyan vagy mint egy jó vígjáték. Nagyon el van túlozva, semmi köze a valósághoz, de pont ettől roppant szórakoztató.
Aki Én
@Mirabilis: Ha törölnek néhány hozzászólást, még nem jelent rögtön kitiltást. Nézd meg Freewolfot. Annyi hozzászólását törölték, hogy az csoda, mégis itt vakarózik még. Már lassan hiányozna is a kis debil bolhás...
Freewolf
@mate03: Tudod, nem rólam, hanem magadról állítasz ki bizonyítványt, amikor rákezdesz személyeskedni! Nekem is van véleményem rólad, de megtartom magamnak, mert nem istállóban szocializálódtam!
Freewolf
@Aki Én: Azért ránézhetnél annamarira is! Őt is radírozták már! :-)
eszegfu
@Aki Én: 10.08 Freewolf nélkül tényleg még egy jót vitázni sem lehetne!:))
Aki Én
@Freewolf: 11:31 Már engem is... A lényeg az, hogy vigyázz magadra, mert unalmas lenne nélküled. Olyan szépen ábrázolod a ,,más szemében a szálkát..." és a kettős mércét.
Freewolf
@Aki Én: Szeretem megvédeni és támogatni az általam preferált politikai oldalt. Eljön még az idő, amikor a Fidesz birkózik a Jobbikkal a hatalomért és "demokratikusék" pedig a partvonalról figyelik! Egyébként pedig jobban tennék balosék, ha valami koncepcióval jönnének elő, mert ismét a választáson nyerni a Fidesz fikázásával nem lehet!
Aki Én
@Freewolf: A ,,baloldal" gyakorlatilag szart sem ér. De ettől a ténytől a fidesz még nem lesz jobb. Arról nem beszélve, hogy nincs jobb és bal oldal. Ezek csak megtévesztő kifejezések, semmi közük eredeti jelentésükhöz. Már csak azért sem, mert a fideszben több az ex-szoci, mint a baloldalon összesen. Igazi meglepetés a jobbikkal kapcsolatban fog érni...
Freewolf
@Aki Én: Nem hiszem, hogy meg lepne a Jobbik! Szépen konszolidálódnak, csak liberálisék hörögnek még vért rájuk!
És nem buta gyerekek! Azokat a kérdéseket veszik elő, amelyeket eddig elhazudtak, elhallgattak. Cigányok, bevándorlás, munkabérek, bankügyek, stb., amelyek napi szinten foglalkoztatják az embereket és nagy többségük határozott véleménnyel rendelkezik ezen ügyekben. Liberálisék nagyon elkenték a saját szájukat, mert ki a fene töri az agyát azon, hogy házasodhatnak-e a melegek! Úgy vannak vele, hogy otthon csináljon mindenki azt amit akar, de pl. a házasság intézményéből ne csináljunk már cirkuszt!
Tudja ezt a Fidesz is és most lecsapott a Jobbik programjára és abból szemezget! Ügyesek ezek a Fideszes fiúk! :-)
Aki Én
@Freewolf: 12:50 Én osztom azt a véleményt, miszerint a jobbik messze nem az aminek látszik. Azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy ők a legliberálisabb kamu párt. Az sem lepne meg, ha maguk sem tudnák miben vannak benne. Hallani ilyen híreket. Nem mondom, hogy így van, de nem tartom kizártnak. Szegedi Csanád esete is érdekes.
Sajnos nem találom, de évekkel ezelőtt egy nagyon érdekes külföldi fórumot találtam erről.
Freewolf
@Aki Én: Vona helyében vígan hagytam volna Csanádot a pártban, ezzel is kimutatva, hogy a zsidóknak nincs a Jobbiktól félni valójuk! Arról nem is szólva, mekkora füles lenne liberálisék hisztijére annak a ténynek, hogy a Jobbiknak zsidó tagja van! Azt nem tudták volna megemészteni!
Aki Én
@Freewolf: 13:03 Hát pont ez a lényeg! Kell a műsor, különben nem lehetnénk rasszisták, antiszemiták. A fidesz egyébként tele van zsidókkal mégsem ,,liberálisék" kedvence.
Sok az ellentmondás.
Freewolf
@Aki Én: Nekem aztán semmi dolgom a zsidókkal. Ismerek párat, olyan arcok, mint a többiek! Azt nehezen emésztem meg, ha Izrael csinál valami disznóságot, a MAZSIHISZ hatalmas csöndben van. Ha Vona valami kétértelműt mond, akkor viszont beindul a hiszti!
Aki Én
@Freewolf: 13:17 Az a baj, hogy a ,,hétköznapi" zsidókat, akik kiszolgálnak a boltban, akik lemossák az autódat, aki megműti a gyerekedet, aki felszeleteli a párizsidat, akiről nem is tudod, de együtt sörözöl vele, egy kalap alá veszik a ,,kizsákmányoló háttérhatalommal", meg az izraeli történésekkel. Pedig ezeket a jóérzésű zsidó emberek is elítélik. Pont úgy, mint a melegek többsége a polgárpukkasztó felvonulást.
A kettős mérce pedig nagyon is működik. A bolsevista százmilliós mészárlásokról sem sokat hallani. De ezért nem is zsidó gyerekorvos a felelős.
Sem zsidó, sem meleg, sem liberális nem vagyok. De miért fogadnám el őket kevésbé, mint a németeket, kőműveseket, labdarúgókat, vagy a cukrászokat? Egyik sem vagyok.
papa.49
Mi változás lesz szerintem semmi ezt is elutasítja a Polt Pot...
mate03
@Freewolf: Neked nem osztottam lapot!Egy síkú,elvtelen sunyi alakokkal, nem tárgyalok!
Freewolf
@mate03: Na látod, épp erről beszéltem! Mi az, hogy te osztod a lapot? :-)))))))))) Itt ahhoz szólok hozzá, amihez akarok, nem kell az engedélyedre várnom! Nem fogsz válaszolni? Nagyon le leszek sújtva! Épp az ilyen árokásók miatt tartunk ott, ahol vagyunk, ezért nem lehet normális párbeszéd, mert az csak normálisok között működik! A gyűlölködők mindent elkövetnek, nehogy már egy párbeszéd kialakulhasson! Örülök, hogy rájöttem, te is közéjük tartozol. Akkor ki is a sunyi most?
Abzug62
@Freewolf: Na, ez a mai 08:47-es üzije megint tükrözi emelkedett lelkivilágát!
Abzug62
@Freewolf: Ezt, gondolom magáról írta: "Épp az ilyen árokásók miatt tartunk ott, ahol vagyunk, ezért nem lehet normális párbeszéd, mert az csak normálisok között működik!" Na, nem a normálisakra, az árokásókra gondolok, csak hogy egyértelmű legyen...
mate03
@Freewolf:! Mindig tudtam hogy nem vagy kerek!Dehogy ennyire!?
almosd
Csak az nincs tudatánál aki tudatmodositó szereket szed, vagy káposztalé van a fejében.
Desischado
@Mirabilis: Priviben jelentkezz nálam, ne tűnj el!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.