Mielőtt Orbán Viktor az illegális bevándorlással sikeresen tematizálta volna a közéletet, jócskán megcsappant a kormány népszerűsége több korrupciógyanús ügy miatt is. A hvg.hu most szép gyűjtést csinált arról, milyen botrányokról tereli el a figyelmünket a Fidesz kommunikációs gépezete.

- vasárnapi zárva tartás: azzal, hogy a kormány megvalósította a KDNP álmát, igencsak kivívta a nép haragját. Az indulatok a mai napig sem csitulnak: éppen tegnap érkezett a hír, hogy az emberek kétharmada – pártszimpátiától függetlenül – ellenzi az intézkedést.

- brókerbotrányok: óriási pénzügyi botrányok miatt izzadhatott le a kormány 2015-ben, elég csak a Buda-Cash, a Hungária és a Quaestor bedőlésére gondolni. Utóbbi pedig igen sok kellemetlen percet okozott a külügynek – élén Szijjártó Péterrel.

- belvárosi ingatlanügyek: Juhász Péter, az Együtt ellenzéki politikusa azzal vádolja az V. kerületet, hogy évek óta áron alul adja el az önkormányzati ingatlanokat.

- urizálás: Rogán Antal magától táguló lakása, Lázár János fácánvadászata, Szijjártó Péterék "családi összefogással" vásárolt 167 milliós háza vagy futsal csapatának külügyi karrierje. Mind-mind olyan ügyek, amit nem néztek jó szemmel a választók.

Ezekről a botrányokról tereli el a figyelmünket a kormány a menekültekkel

- Simicska-Orbán háború: A miniszterelnök igencsak összeveszett korábbi jó barátjával, aki nemes egyszerűséggel legecizte, később pedig leügynöközte Orbánt. Simicska Lajos Közgépe azóta sorra bukja a közbeszerzéseket, holott korábban alig esett volna meg, hogy ne nyerjenek.

- gazdagodó jó barátok: Míg Simicska Lajos már kiesett Orbán Viktor kegyeiből, a miniszterelnök jó barátainak – például Mészáros Lőrincnek vagy Garancsi Istvánnak igencsak fut a szekér.

- Orbán vejének mesés sikerszériája: A Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. újíthatta fel a fél ország közvilágítását – ezzel súlyos milliárdok vándoroltak hozzá. Ezek közül négy eset miatt nyomoz a rendőrség, de állítólag az EU csalás elleni hivatala is vizsgálódik már.

- A bajban lévő egészségügy: közismert a magyar egészségügy elkeserítő helyzete, erre hívták fel a figyelmet a Sándor Mária vezetésével szerveződő fekete ruhás ápolók mozgalma, de például emiatt tüntettek ma is az érintett dolgozók.

- a felsőoktatás káosza: a felsőoktatás átalakítása is heves indulatokat váltott ki, nem tetszett sokaknak, hogy több BA-szakot is meg akarnak szüntetni. Ugyanakkor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem növekvő befolyása sem növelte a kormány népszerűségét.

- a kitiltási botrány: korrupciógyanú miatt több embert is kitiltottak az USA-ból, ezek közül mindössze Vida Ildikóról derült ki, hogy szerepel a listán.

121 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
@szandokan: Lehet tutik, de egy működő demokráciában külön-külön is egy kormány bukását jelentené, nem hogy együtt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szandokan
Na kérem, a HVG megint megírta a tutit...
lópicigáspár
@szandokan: Lehet tutik, de egy működő demokráciában külön-külön is egy kormány bukását jelentené, nem hogy együtt!
Cicamama55
A menekültek ügye valós probléma minden európai ország számára, a többi botrány pedig a jelenlegi magyar valóság, melyek egy vezérszálon futó rossz kormány döntések sorozatából erednek. "Fehér ember nem felejt" szokták volt felénk mondani erre, úgy hogy rossz a cikk címe! Egyre többen kezdenek itt felébredni a narancsos kábulatból.
paolo006
@szandokan: mert hát az mind hazugság. Ebből semmi sem igaz. Ugye kedves neres elvtárs. Az orbánc makulátlan és tévedhetetlen és nem is elmebeteg. A szomszédja az. Mindenki csak bántja ezt jellemes nagy hazafit. Gonosz magyarok. Pfúj!!!
Commneter
"Mielőtt Orbán Viktor az illegális bevándorlással sikeresen tematizálta volna a közéletet, jócskán megcsappant a kormány népszerűsége több korrupciógyanús ügy miatt is."
- Így van ez!;)
Egyszer fent, máskor lent!:P
S ha majd lehet "ismét választani", akkor megint fent!:O
almosd
A gyülőlet szítása, a legjobb fegyver egy kormány kezében, a valós problémák elfedésére és az emberek megvezetésére.
szandokan
@lópicigáspár: @paolo006: A korrekt az lenne, ha a sok jó döntést is megírnák egyszer. Egyébként meg ne elvtársozz paolo, mert azt nem díjazom.
Törölt felhasználó
@szandokan: ahh, nem sok változott itt. Tehát ha teszel 1db jó dolgot, akkor el lehet lopni 1db milliárdot...:) Segítek, NEM!:)
nola
@szandokan: akkor légy korrekt és foglald össze azt a "sok jó döntést" te... :)
colibri
Kár kritizálni a HVG-t, mert nagyon összeszedett a felsorolt tétel mind és sajnos való igaz!
justhpeter
Öt év alatt ez nem rossz teljesítmény - mondjuk egy 200 milliós országban. De itt ?
kkalman
Orbán és környezete a lop-csen-csóron kívül a tereléshez ért, de nagyon.
FN
A magyar kormány kihasználja az embereket, az emberek jóságát, a többség jóra való törekvését. hiszékenységét (ami valójában reménység valami jóban... valami jobban).
Mások jóságával takargatják a maguk szennyét, mocskát, a legundorítóbb koszlott, primitív vágyukat a hatalom és a pénz iránt - a birtoklási, uralmi vágyat.
A fejlett Európa legundorítóbb intézményrendszere a magyar kormány - azért, amire épül!

Egyszóval három szóval: PRIMITÍV KŐBUNKÓ NÉPSÉG!
kkalman
@FN: ma, 21:38 Az utolsó mondatoddal jól megnevettettél. :DDDDD
szandokan
@lópicigáspár: Minek? Amit én jónak találok, azt itt a legtöbben nem. Eltérőek a vélemények, már nem fogok felesleges vitába belemenni.
szandokan
@nola: Szerinted volna értelme? Talán egy olyan oldalon, ahol Fidesz párti emberek kommentelnek, igen. Tudnék sorolni jó párat, de úgyis csak azt kapnám vissza, hogy ezek csak a gazdagoknak jó.
lópicigáspár
@szandokan: Küld el priviben és elkerülöd a vitát. Nem biztos, hogy nem fogok nem egyet érteni veled.
JAJMÁR
Az semmi, hogy eltereli, de még növeli is a népszerűségét. Nagyon elkeseredtem, de hát ebben az országban, ahol Felcsúton gondolkodóba esnek az emberek, hogy most akkor tényleg épül-e űrállomás, nincs nehéz dolguk. a néphülyítést csak szinten kell tartaniuk.
agnes200
És röhög rajtunk az orbán viktor és köre, hogy tulajdonképpen egy kis caccogáson kívül semmi nem történik.
pbalage
@lópicigáspár: várjál, mondok egy jó intézkedést:
Előzési tilalom az autópályán kamionoknak.
szandokan
@lópicigáspár: Lehet, majd teszek egy próbát.
human
@JAJMÁR:Az csak egy volt a megkérdezettek közül.
orogordog
Ezek baromságok, engem jobban érdekel, hogy én is jól éjek, kit érdekel ha másik kétmilliót keres, ha én ötszázezret ha nekem az elég és elégedett vagyok vele, ha Lőrinc baráttól elvennék a vagyonét nekem, nektek attól mivel lenne jobb. Tehát sokkal jobb lenne ha magunkért küzdenénk, a munka értékéjért. De az nem tűnt fel nektek, hogy 1990 az összes politikus szépen meg gyarapodott, párt állástól független, a munkás meg egyre rosszabbul él, és a kötelező bankólás sem zavar senkit. Debrecen meg horror váróssá vált az meg tény a Kubukibanbakukiktól!!!
Yoda69
Sajnos ilyen birka a magyar a nep, ezert nem jut sose egyrol a kettore.
A sok idiota meg felul a kiralyi teve altal beharangozott debreceni horror varosnak, meg satobbinek.
Azt viszont el kell ismerni orban profi modon jatsza ki egymas ellen a szegenyeket es a bavandorlokat. A naci Goebels tanulhatna ettol a G.-tol.
Toby
"Simicska Lajos Közgépe azóta sorra bukja a közbeszerzéseket, holott korábban alig esett volna meg, hogy ne nyerjenek."

Ez is világosan bizonyítja, hogy hetente összeül a négyel bandája és szétosztja a "piacgazdaságot" !
Sajátos gengsztervonás, hogy mostanában nem az a cég nyer, amelyik a legkedvezőbb ajánlatot teszi, hanem amelyik vezérének a hóna alá van tetoválva a csürhepárt tagkönyvi száma ! A hónalj tetoválás már szerepelt a törénelemben !
Macskaszem
A menekültrohamot orbán direkt gerjesztette a kerítésépítés híresztelésével, aztán jól felfújta, mert valamelyik rohadék hűbéresnek zsíros állami megbízás lesz a felhúzása, aztán meg a lebontása, mivel eleve ideiglenes jelleggel épül. Egy rakás kidobott pénz, csak azért, hogy egy orbáncsicska gazdagodjon.
justhpeter
@Macskaszem: Erről van szó. A 22 milliárd hasznáról.
nola
@szandokan: hogyne lenne értelme! nem azért szoktuk leírni a véleményünket, hogy minél több ember "lájkolja" és ezzel megerősítve érezzük magunkat. a racionális vitának az az értelme, hogy más nézőpontokat is megismerhetsz.
én nem állok egyik párt oldalán sem. bár baloldalinak vallom magam, de jelenleg magyarországon nincs komolyan vehető baloldal. így maradok az emberek pártján, akik ebben az országban élnek.
az a benyomásom, hogy a fidesz-párti emberek nagy része ún. "döntési vakság"-ban szenved. a fideszre szavaztak, mert elhittek nekik mindent, most pedig egyszerűen önigazolást keresnek, kvázi vakok minden olyan intézkedésre, amitől ők maguk is szenvednek, nem hajlandóak elismerni a tévedést. vagy valóban azon kevesek közé tartoznak, akik jól jártak, és az ország maradék 2/3-ának sorsa nem izgatja őket.
Abzug62
Na végre! Ezt szajkózom már mióta! Csak elterelés az egész!
Abzug62
@szandokan: Ciki szembesülni az igazsággal, mi?! És akkor jönnek ezek az ostoba kis böffenések! Inkább reagálna egyenként a felsorolt disznóságokra!
Abzug62
@nola: na, ez nagyon szépen összeszedett gondolatmenet, sajnos nagyon sok igazság van benne. Csak a kiutat nem látom.
pistapapa
Az már említésre sem méltó,hogy "lézer" Jani közpénzen vitte Zsuzsikát Európa luxushoteljeibe lepedőt gyűrni? Van ország,ahol kivégzik azt,aki a közpénzt lopja.
mariaberta
Orbánt indig a bosszú éltette, most aztán kitombolja magát. Simicska sem tudta kit fogadott és ölelt kebelére, no meg kit is pénzelt és csinált belőle miniszterelnököt!
human
kimaradt: - Farkas Flórián elszámoltatása az "Út a munkába" program millióival
nemjoezigy
Na megint itt van a @szandokan a bölcsességeivel: "A korrekt az lenne, ha a sok jó döntést is megírnák egyszer."
- Milyen jó döntésre gondolsz, azóta többen várják, sorolhatnád. Segítek: pl a hűtő, mosógép vásárlási kedvezmények, de mire a szegényebbek sorra kerülnének elfogy a keret. Mi ez, ha nem a propaganda? Ennek elődje a fidesses gazdagodás egyik példája amikor bankok hirdettek meg befektetéseket, de mire közzé tették, addigra a bennfentesek kimerítették. Sok ilyen volt!
@szandokan: "Amit én jónak találok, azt itt a legtöbben nem. Eltérőek a vélemények, már nem fogok felesleges vitába belemenni."
- Miért nem gondolsz bele, hogy ez az igazságtalanság és a vagyoni különbségek miatt is van.
Ez nem lenne felesleges vita, mert mi az igazságosság képviselői kíváncsiak vagyunk, hogy mit látsz Te jónak. Legfeljebb véleményezzük és pont.
human
@szandokan: Engem tényleg érdekelne mik azok a döntések amik szerinted helyesek voltak és azt is írd meg, hogy miért (ez fontos). Akár privátban is megírhatod, de jól gondold át és szedd össze.
okina48
Ha magam maradok sem értem!Felnőtt,normális embereknek hogyan lehet elterelni a figyelmét bármivel is a számára fontos problémákról egy másik probléma megjelenítésével
?
Talán csak egy dolgot tudnak fejben tartani?
A kisgyereknek szoktunk egy szem cukrot adni,hogy eltereljük a figyelmét arról,hogy beverte a térdét!
A népvándorlás megállítása legalább olyan súlyos probléma -legalábbis számomra-,mint az ,hogy a szivárványköd lassan több kárt okoz mint a narancsköd!
A kormány körüli törvénytelenségeket pedig joga van minden állampolgárnak egyénileg is,és másokkal összefogva is a törvény elé citálni.Persze,megfelelő bizonyítékok birtokában!
Jelenleg viszont úgy néz ki ,hogy egyesek szerint inkább hadd jöjjenek a szelíd -szolid népvándorlók,csak kerítést ne építsünk,mert valaki jól jár vele!Az nem is lenne baj,csak az,hogy az a valaki nem én vagyok!DD
okina48
@Yoda69: Gyere már Debrecenbe,bármerre laksz,egy nap alatt megjárod!Aztán lehet beszélgetni!
okina48
@nemjoezigy: Én pl.simán megnyertem a hűtőgép pályázatot.Nem csalás,nem ámítás!
Csizmás Kond
ezek a botrányok párhuzamosan folynak a mai eseményekkel, csak a hülyébbek felejtik el, hogy mi volt a tegnap.
human
@okina48: A cukorka jó példa volt :) A MET 4 év alatt 150 milliárdos hasznot termelt, azaz ennyivel rövidítette meg a költségvetést. Például ezt a témát cseréli le Orbán most a menekültkérdésre, ami éves szinten 1 milliárd kiadást jelent EU támogatásokkal együtt. Csak ugye az átlagember nem tudja mi az a MET és az újnemzeti tévé sem jelent róla, de a menekülteket lehet mutogatni.
nemjoezigy
@okina48: " Én pl.simán megnyertem a hűtőgép pályázatot.Nem csalás,nem ámítás!"
- igen, erről írtam. Vannak akik nyernek, de a többség a legrászorultabbak nem!
Pl csak neten lehet jelentkezni. Az idősebb szegényebbeknek erre lehetőségük sincs, nyilván megoldható, de az idő, és addigra elfogy a keret. (persze a legtöbb szegénynek a fel pénze sincsen meg a gépre, ezért nekik használt is jó lenne)
orogordog
@human: Miért hívod őket menekülteknek, hazájuk közelébe sem vagyunk, vajon honnan kerültek ide, de inkább miért. Ezeket valami szervezet mozgatja, majd kiderül miért. Műsoroznak tengeren, Olaszországba, Franciaországba, Angliában, meg nálunk is. Ezek azt sem tudták eddig, hogy Magyarország létezik.

1991-ben a Szerbek azok menekültek voltak, azok a szomszédból jöttek, a háborúban nem akartak részt venni.
nola
@okina48: az "egyén" és a "tömeg" egészen másképp reagál.
"senatores boni viri senatus autem mala bestia" - a szenátorok egyenként mind jó emberek, a szenátus azonban egy gonosz szörnyeteg...
ha kötelező erkölcstan és hittan helyett szociálpszichológiát oktatnának az iskolákban, talán kevésbé lenne befolyásolható ez a nép...
okina48
@nemjoezigy: A nagy vagyoni különbségek a rendszerváltás után regnáló kormányok - kivétel nélkül - gátlástalan szabadrablása következtében alakult ki és még nem fejeződött be!
Ezen vitázhatsz napestig,de nehogymár arról akarjon engem valaki meggyőzni,hogy ez a szabadrablás fidesz találmány!Az én figyelmemet ui.még egy kormányváltás sem tudja elterelni,mivel kissé korosabb vagyok ennél az egész katyvasznál,amit demokráciának csúfolnak!
Itt már nem vitatkozni kellene,hanem leseperni az összes bábut a tábláról.,és új partit kezdeni!
A kínaiak pl.igen jól teljesítenek a maguk kis komfortos diktatórikus rendszerében.
Akinek meg a kapitalizmus kell ,az tudjon rá! Az ügyessek meggazdagodnak,a hülyék meg rinyálnak! Tessék egy kis Marx-ot olvasgatni!
okina48
Mi zavar,mi nem engem a felsorolt óriási ügyek közül!?
Vasárnapi nyitvatartás: mondvacsinált probléma.A környezetemben senkit nem hallottam panaszkodni,de lehet rossz helyen mozgok.
Brókerbotrányok: sajnos nem érint,egy fillérem sem ragadt bent sajnos!
Ingatlanügyek,barátok gazdagodása:az bosszant,hogy messze vagyok a tűztől!
Orbán veje: egy bajom van vele,hogy nem az én fiam jött össze a kislánnyal!
Simicska ügy: Letojom!
Egészségügy: Felháborító! Rég az utcán kellene lenni!!
Felsőoktatás: Magasan képzett szakmunkások kellenek!Diplomával nem lehet szeget nevetni!
okina48
@Csizmás Kond: Erről beszélek!De tegyük mindíg hozzá,hogy ez nem Orbán találmánya,hanem ez megy folyamatosan az úgynevezett rendszerváltás óta.Vajon miért nem nyírják ki egymást?Mert ugyanazon kutya kölykei!
okina48
@paolo006: Soroljad,hogy előtte ki volt különb?Csak tán nem az mszp-t,vagy valamelyik forgácspártot kellene felkarolni?
Vagy jöjjenek a radikálisok?Őket még nem próbáltuk! Mint abszolút bizonytalan,várom a javaslatokat az indokokkal együtt!
Én addig mindenesetre hozzákezdek a Koránt tanulmányozni!
okina48
@ziziplanet: Dehogynem!Csak savanyú a szőlő!DD Jaaa...bocs!Elfelejtettem,hogy balra a becsület bajnokai vannak!Meg minden más nemes dolog a mondás szerint!DDD
okina48
@human: Sajnos én is nagyon átlagember vagyok!Megköszönném,ha félhomályosítanál!
Azt mindenki tudja,hogy loptak,lopnak,lopni fognak,így megy ez mióta világ a világ!Hogy miből,hogyan?Nem mindegy,ha úgyis csak a száját tépi mindenki? Kellene talán egy új Napóleon?Vagy süssük el a Patyomkint? Mi értelme lenne?Láttuk,hogy a kapzsiság úgyis mindent felülír!
Az interneten meg pont jó arra,hogy az emberek jól megmondják a magukét!Ki-ki értelmi képességei szerint!
okina48
@nemjoezigy: A pályázat benyújtásában minden önkormányzatnál,kormányablaknál segítenek az analfabétáknak is,amit te is megtehetsz a saját környezetedben!
Akinek meg az önrészre sincs pénze,annak bizony a karitatív szervezetekhez kell fordulnia,mert ez a pályázat nem a jótékonyságról,hanem a környezetszennyezésről szól!
nola
@okina48: ma, 14:00
csak a vasárnapi zárvatartásra reagálnék így gyorsan. azt mondod, mondvacsinált probléma. nem is arról van szó, hogy nem tudnak átszokni az emberek mondjuk a szombati vásárlásra. régen sem voltak nyitva a boltok vasárnap, túl lehet élni.
de beszéljünk az emiatt elbocsátott emberekről, vagy az emiatt meghosszabbított hétköznapi nyitvatartásokról, amikor meg többet kell dolgozniuk az eladóknak... az már szinte valóban mellékes, hogy vidéken, kisvárosban szombatonként már szinte közlekedni sem lehet azóta, az olyan üzletek parkolóiban, mint a lidl, penny pl. egyszerűen nem találsz helyet szombaton. márpedig nem mindneki tudja hétköznap intézni a bevásárlást. a szombat viszont rémálommá vált.
de pusztán elvi alapon nézve is felháborító, hogy direkt hatalmi eszközökkel akarják befolyásolni a szokásaidat. megmondják, mikor mehetsz vásárolni.
minden ostobaságról volt nemzeti konzultáció, erről pedig valahogy nem kérdezték meg az emberek véleményét. talán mert megtették 2011-ben és a többség a vasárnapi zárvatartás ellen volt...
okina48
@almosd: A valós probléma egész Európa szerint most az idegen hordák megfékezése,de lehet,hogy óriási hiba,hogy téged nem kérdeztek meg!
paolo006
@okina48: eddig még mindegyik különb volt ezeknél, mert ilyen moslék csürhe még egy sem volt. Ez nem azt jelenti, hogy azok jók voltak. Nem kell egyikben sem gondolkodni, létre kell hozni az újat azt ami jó ezeket meg el kell felejteni mindet. Új gondolkodásmód új emberek.
okina48
@Cicamama55: Ezt én még csak az elefántokkal kapcsolatban hallottam.Méghogy a fehér ember nem felejt! Csak hol a szegfűt,hol a narancsot szavazza meg,aztán nem győz köpködni!
okina48
: @Csizmás Kond: Mindennapi botrányunkat add meg nekünk ma!DD
okina48
: @orogordog: Nekem teljesen világos,hogy kik irányítják,pénzelik ezt az akciót! Létezik olyan ember,aki nem tudja?
okina48
@almosd: Ha te ezt az újkori népvándorlást a kormány által generált gyűlöletkeltésnek definiálod,akkor végtelenül elvakult,szűklátókörű és nagyon -nagyon buta vagy!
okina48
@szandokan: Csakis itt érdemes véleményt nyilvánítani! Mi értelme lenne hasonló felfogású emberek között bólogatni egymásnak?(-:
okina48
@orogordog: Végre egy korrekt megnyílvánulás!Annyira egyszerű!Miért ilyen ritkán lehet hasonlót olvasni?
Igaz,hogy ezért kőkemény komcsizás jár!Én is a hasonló véleményemre érkezett hsz.-ekből tudtam meg,hogy kommunista vagyok,de vállalom!
okina48
@nola: Ne haragudj,de azt hiszem,hogy generációs különbségek vannak köztünk!
Én más szemszögből nézem pl.a szombati parkolási problémát.Mindenki sír,hogy milyen borzalmas szegénység van,éhező gyermekek stb.,mégis mindenki autóval jár bevásárolni?Nem lehet pakolni?Miféle szegénység az ilyen?
Nekem nem gond,hogy zárva vannak a multik,legalább a magyar kiskereskedők forgalma nő egy kicsit!
Még egy dolog! Inkább vasárnap legyen zárva,mint szombaton,vagy ramadánkor!
nola
@okina48: autóval, mivel nálunk vidéken nehezen megoldható, hogy 5 fő részére bevásároljak és hazagyalogoljak az egy hétre előre megvásárolt élelmiszerekkel. jó 20-30 perces séta lenne. vagy fordulhatok még többször, persze, csak arra rámenne a nap...:) tömegközlekedés nincs. a kis boltok sincsenek közelebb, de inkább a lidl-t választom, mert azt engedhetem meg magamnak. a coop-ban, cba-ban jóval magasabbak az árak. az autó pedig esetemben egy 15 éves használtan vásárolt opel. az 5 fő pedig úgy jön össze, hogy a férjemmel a szüleimmel és a nagyapámmal együtt élünk, mert csak így tudunk megélni. és mi tartjuk el őket, nem fordítva, mielőtt kérdeznéd...:)
ez nem generációs különbség...
az utolsó mondatodra pedig nem is reagálok, mert nem értem, hogy jön ide, ráadásul ésszerűtlen.
okina48
@paolo006: Az idő mindent megszépít!
Csak gondoljuk végig,kik indították el privatizáció címén a nemzeti vagyon szétrablását,kik biztosították hozzá az "olajos"pénzt,amit a mai napig nem sikerült felgöngyölíteni,mert akik tanuk lehettek volna inkább"öngyilkosok" lettek!
Egyezzünk meg az egyik kutya,másik eb megállapításban.A különbség legfeljebb abban van,hogy ma már nagyobb a gyakorlatuk.
Alternatíva a jobbik,de amellett,hogy sok mindenben igazuk van, vannak vállalhatatlan dolgaik.Azonkívül nincsenek illúzióim,ők is ott kezdenék,ahol ezek abbahagyták!Emberből vannak!
okina48
@Yoda69: Remélem melléd építik a következő befogadó állomást!Addig is ismételten meghívlak Debrecenbe!
19-es busz végállomása,de már a buszon is szerezhetsz élményeket!
Cicamama55
@okina48: Ön olyan mint egy igazság osztogató...Hagy tudjam már én, hogy mifelénk mi a szokás...Ez szegfűtől, narancstól független. Ez van!
okina48
@nola: Isten őrizzen,hogy sajnáljam,hogy a hétvégi bevásárlást csak kocsival bírod hazavinni!Én csak keresem a mélyszegény embereket!
Az érthetetlennek minősített utolsó mondatomat nem fogom neked elmagyarázni,de valószínűleg vannak,akik értik!
nola
@okina48: úgy látszik szerencsés helyzetben vagy, hogy keresned kell őket. én keresés nélkül is látom őket magam körül...
nem "érthetetlen", sajnos jól értettem, amit írtál. csak ésszerűtlen... :)
okina48
@Cicamama55: Én csak annyit mondtam,hogy eddig ezt a mondást még soha nem hallotam,de ha létezik,akkor sem igaz.Elvégre a szocikra is,a Fideszre is többször szavaztak a fehér emberek!DDD
okina48
@nola: Nem vagyok túl szerencsés helyzetben,mert sok ember van körülöttem,akiknek kocsijuk ugyan nincs,de azért nem éheznek!
A többit inkább ne bolygassuk!
Csizmás Kond
@okina48: A kormánycserékkel egy-időben soha nem váltanak gazdát a piacok csak mindenki az adott helyzet szelét használja ki úgy hogy lehetőleg a másik ne nyerjen .
okina48
@Csizmás Kond: Én erre a "fehér ember nem felejt"aranyköpésre próbáltam reagálni! 25 éve sakkozunk ugyanazokkal a figurákkal,a helyzet csak romlik ,és akkor ilyeneket dobnak be!Az lehet,hogy a fehér ember nem felejt,de lehet,hogy néhány év múlva a fehér embert felejtik el Európában,vagy legfeljebb rezervátumban fogják mutogatni!
Néhány napja még mocskos rasszista voltam,amiért nem rajongok a napi 150-200 minden viselkedési kultúrát nélkülözö csürhéért,akik elözönlik a debreceni nagyállomást,most meg hallgatom a TV -ben az Afganisztánt,egyéb zűrös helyeket megjárt katonai szakértőt,aki nyíltan kimondta,hogy óriási veszélyben vagyunk,és felejtsük el,hogy egy iszlámistát integrálni tudunk.
Ezzel szemben az emberek olyan hülyeségeken vitáznak,ami a jelenlegi helyzetben egy óvodástól is gyerekes volna!Ez elképesztő!A kormány szándékosan kelt gyűlöletet a debreceni eseményekkel,hogy elterelje a figyelmet a saját disznóságairól!?Ha ilyen stupidok a magyar emberek,akkor meg is érdemlik a sorsukat!Rágódjatok csak a sok médiabaromságon!Majd ha rátok gyújtják a házatokat,talán felébredtek!
okina48
@Csizmás Kond: Mostmár lenyugodtam,de határozottan gutaütéses vörös voltam,mikor a hsz-t írtam.
Elnézést,ha túlságosan elragadtattam magam!
Amúgy az apai felmenőim erdélyi nemesi származásúak.Nevem is Erdey.Egyik unokahúgomnak túl sok kidobni való pénze volt a családfát megcsináltatni.
Amúgy a színem fehérnek nem mondható,a fene sem tudja mikor ki piszkált bele a génjeibe?Barna hajú,barna bőrű vagyok.Zsidó nem vagyok,a cigány vonások sem hangsúlyosak.Talán a török dominál!?
Egyszerűbb,ha megnézed!Erdey Anikó néven futok a Facebook -on.
okina48
@okina48: Ja...és az embereket leginkább a viselkedésük,intelligenciájuk alapján ítélem meg.Az idegen kultúrákkal semmi bajom,amíg a saját hazájukban allah akbaroznak!A cigányokkal sincs bajom,ha mefelő távolságra vannak tőlem.Ebben a szerencsében viszont nincs részem,de elvagyok velük,mert minden hivatalos ügyüket én intézem,így konszolidált a kapcsolatunk.Attól függetlenül írtózom tőlük!Gondolom ők is kellőképp útálnak!
Egyszóval meglehetősen rasszista vagyok,ezenkívül nagy mértékben homofób!Remélem kellőképpen bemutatkoztam.Azt elfelejtettem,hogy a buta,elvakult,durva,közönséges magyar embert sem tudom elviselni,pláne ha okosnak akar látszani.Gyengém a stílus és a helyesírás!
Cicamama55
@okina48: tegnap 17.38 Elég volt az, amit a televízióban láttam. Lesújtó! Elsőre az jutott eszembe, de jó, hogy nem ott lakunk. Nem tagadom, bennem félelmet keltenek az ilyen képsorok. A rendőröket sem irigylem, mert mennyivel könnyebb otthonról, górcső alá véve kritizálni a munkájukat, mint ott azonnal döntve cselekedni.
Csizmás Kond
@okina48: ..abba a nagy fehér kalapban ???
amúgy még most sem értem, hogy mi akart lenni a sokkozós kifejezésed, és azt se, hogy ha annyira intelligens vagy akkor miért kell föltétlen elhinni minden bulvármesét...
okina48
@Cicamama55: Szép Jóreggelt!Én őszintén megmondom,hogy mikor kb.egy hete hírtelen szembetaláltam magam egy ilyen tömeggel a debreceni állomáson,akik írtózatos hangzavar közepette,elfoglalva az aluljárót teljes szélességében, nem nézve semmibe azt a oldalfalra tapadó néhány fehér embert,bizony a rémület lett úrrá rajtam,és csak bénultan a számat tudtam tátani több társammal együtt
Egészen más a TV -ben látni,mint testközelből megtapasztalni.
Az elgondolkodtató az volt,hogy egyetlen nő,sem gyermek nem volt köztük,konszolidált külsejű,30 év körüli fiatalok voltak,jó ruhában,cipőben,amelyről tisztán látszott,hogy egy helyről származnak,mert csak színben különböztek.Ugyanezt lehetett látni az okostelefonokon,ami egyikőjük kezéből sem hiányzott.Meglehetősen sok kérdés fogalmazódott meg bennem,amit azelőtt összeesküvés elméletnek nyílvánítottam volna.Naponta látva őket özönleni befelé,elkezdtem egy kicsit mélyebben foglalkozni ,vagy inkább csak belekukkantani ebbe az iszlám vallásba,és nem találom szívderítőnek,amit eddig olvastam.Inkább íjjesztőnek!Érdemes egy kicsit beleásni magát az embernek,és nagyon hamar arra a véleményre jut,hogy hadd építsék csak azt a kerítést,és igazat ad Orbánnak abban,hogy nem kellenek ők nekünk,pláne,hogy a nagy EU-s országoknak eszük ágában sincs bevállalni őket.Sőt,sem az USA -nak,aki gerjesztette az összes konfliktust,sem Ausztrália nem fogadja őket,pedig ott bőven lenne hely.Ezt látni itt,gondolom a határvidéken még íjjesztőbb a helyzet!
Cicamama55
@okina48: Ennek a kormánynak nagyon sok intézkedésével nem értettem egyet-nem mintha számítana-de ezzel a nép áradattal szemben szerintem is fel kell lépni határozottan. Az első hírekre az jutott az eszembe, s valahol írtam is, honnan lehet azt tudni, hogy nincsenek közöttük a jövő európai terroristái. Én biztosan a határőrséget vissza állítottam volna, úgy ahogy az régen működött. Milyen érdekes, az egyik jobbikos mondta ezt ki valamelyik napon. Hol az egyik, hol a másik párt álláspontja áll hozzám közel. Szerintem a nagyhatalmaknak kellett volna összefogni abban, hogy ezeknek az embereknek az otthonukban, a saját hazájukban élhető környezetet teremtenek. Ezt tudtam volna, s tudnám a magam részéről elfogadható megoldásnak javasolni, de tudom sokaknak még ezeken az oldalakon sem "teccik". Én szeretem a nyugalmat, a biztonságot.
okina48
@Csizmás Kond: Igen,abban az egyáltalán nem nagy szalmakalapban!
Nem látom,hogy"sokkozót"írtam volna,de sakkozót igen. Azt sem állítottam,hogy intelligens vagyok,amit leírtam pedig a saját szememmel láttam,látom naponta,nem a bulvársajtóból tájékozódom!
Azt viszont nem értem,hogy te miért gúnyolódsz velem,mikor én ezt nem tettem veled!Lehet nem egyetérteni,de ennek azt hiszem nem ez a módja!
Csizmás Kond
@okina48: Nem gúnyolódok csak meg szeretnélek érteni.
A helyesírási észrevételeid ugyan helyesek de szerintem annak itt semmi értelme, mert ez nem érettségi vizsga hanem egy fórum ahol nem az a lényeg.
okina48
@Csizmás Kond: Elolvastam az írásod,de nem tudtam meg,hogy mit szeretnél megérteni!
Csizmás Kond
@okina48: ...már úgy hiszem megértettem...
okina48
@Csizmás Kond: Most szórakozol?Ha igen,akkor teljen benne örömöd!
Csizmás Kond
@okina48: ...ha nem telne nem tenném...:)
okina48
@Csizmás Kond: Úgy látom,komoly vitapartner vagy.Valaki másnak!
Részemről lezártam a kommunikációt!
Csizmás Kond
@okina48: Azt teszel amit akarsz...te kezdted jogod van befejezni is.
orogordog
@Yoda69: Menyél Debrecenbe és nézd meg magad azt írd le mit láttál. Gratula azoknak is akik ezt lájkoják.
Jozefina
Gyűlölöm valamennyit és semmi jót nem tudok kívánni nekik. Mielőbb találkozzanak Szabad Györggyel!!!???
Mézike
@Csizmás Kond: @okina48: Most akkor lesz fészbúúúúk randi vagy nem lesz?

Neharafudjatok de nem tudtam kihagyniiiiii:-))))
okina48
@Mézike: Nem tudom,mert Csizmás nagyon rejtélyes!
Mézike
@Csizmás Kond: Cirmi! Lebuktál. Neked van fészbúúúúkod!
Mézike
@okina48: :-) Igérj be neki egy kis simit és dorombolni fog...:-)
Ugye cirmi? @Csizmás Kond:
Csizmás Kond
@Mézike: .van de ott nem csizmában vagyok...:)
Mézike
@Csizmás Kond: hazudtál , lebuktál...
Na leesett?
Csizmás Kond
@Mézike: leesett az állam...mit hazudtam ?
Mézike
@Csizmás Kond: Nem Locsollak fel mert itt drágább a víz , mint a házi pálinka. Azt is sajnálom beléd...
Aszontadnincsenfészbúúúúúkoldalad.
Csizmás Kond
@Mézike: csizmás néven nincs is...de miért kell ebből ekkora patáliát csapni ?
Mézike
@Csizmás Kond: Még a sör is kár beléd!
Mézike
@Csizmás Kond: Ne dünnyögj mert forró gyantával öntelek nyakon!
Mézike
@Csizmás Kond: Most mi van? Legalább nem sülsz bele a bundádba!
Csizmás Kond
@Mézike: ja vagy úgy...én meg arra gondoltam magadat szőrteleníted, ha már ennyire kéznél van a gyantád...és azért is lehetsz ilyen ideges mert fájdalmas a kényesebb helyeken ...:))
Mézike
@Csizmás Kond: Hol vagyok én szőrös?
Mézike
@Csizmás Kond: De a fejemen , de azt hölgyek nem gyantázzák.
Csizmás Kond
@Mézike: tehát máshol legyantáztad...fájt és most ideges vagy...
Mézike
@Csizmás Kond: Nézz már rám macsek! Növendék vagyok, hol van rajtam szőr a hajamon kívül?
Csizmás Kond
@Mézike: ...és hogy lehet szőrtelenül kefélni ?
Mézike
@Csizmás Kond: Ö kefélni sokmindent lehet. Bár a füleim kissé nagyok és elállók, néha beleakadnak a hajkefébe. De ez nem jelenti azt hogy nem kefélek...
Csizmás Kond
@Mézike: ..és a papus ?...vagy ő a hajkefenyele...?
almosd
@okina48: Köszi a kioktatást :-) de nagyon eltértél a témáról(tol) , a cikk nem erről szól ,nem baj ,van ez így.
Mézike
@Csizmás Kond: Én nem papusról beszélek. Neki már haja sincs...
A többi szőrt + szeretem rajta.
Csizmás Kond
@Mézike: nem a papusról...hanem alóla ?
...van aki fent szereti van aki alatta...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Alatta?
Na ahhoz semmi közöd!
Ott van neki ahol kell.
Csizmás Kond
@Mézike: ...a papushoz nem is akarom, hogy legyen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.