A Párbeszéd Magyarországért szerint a kormány lakhatási politikájának hibájából tömeges kilakoltatások várhatóak szeptembertől. 

A bankok ugyanis korlátozások nélkül végrehajtási eljárás alá vonhatják majd azokat az ingatlanokat, amelyek valamilyen tartozással terheltek, ezen belül pedig jelentősen érintettek a devizahitelesek – indokolta álláspontjukat Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A politikus elmondta: a Nemzeti Eszközkezelő ugyan megvásárolhatja a bajbajutottak ingatlanát, de a kormány az erre fordítható összeget csökkentette. A 2016-os költségvetés csak 15 milliárd forintot szán az eszközkezelő működésére, míg ebben az évben 30 milliárd forint jutott rá.

Szabó Rebeka szerint további megszorítások is vannak a jövő évi költségvetésben: kevesebb pénz jut az önkormányzatoknak és szociális juttatásokat is megszüntetett a kormány. Utóbbira példa a lakásfenntartási és adósságkezelési támogatás, ami 20 milliárd forint elvonást jelent a „bajbajutottak zsebéből”, és az önkormányzatok döntésén múlik, hogyan pótolják ezt a támogatást – emelte ki a politikus.

Szabó Rebeka az Eurostat legfrissebb adataira hivatkozva úgy fogalmazott, Magyarországon évről évre nő a lakhatási szegénység; mintegy 500 ezer ember él olyan lakásban, ahol nincs wc, illetve minden negyedik felnőtt és minden harmadik gyerek él egészségre ártalmas körülmények között, például beázó, penészes ingatlanban. Hozzáfűzte: mintegy 300 ezer ember élhet különböző szegénytelepeken.

Ezt a problémát a 2016-os költségvetési számokkal nem lehet felszámolni – jelentette ki a PM-es politikus.

Zugló szociális ügyekért felelős alpolgármestereként arra kérte a többi önkormányzatot, hogy a lakhatási problémák megoldása érdekében tegyenek további lépéseket, és kövessék a zuglói modellt. Emlékeztetett: a XIV. kerületben idén kibővítették a lakásfenntartási támogatás körét és összegét, amely így mintegy 1100 családot érinthet.

Szabó Rebeka közölte: olyan juttatási rendszert kell kidolgozni, ami az alsó középosztálynak is segíteni tud, hiszen a hajléktalanná válás útján ma Magyarországon nagyon könnyű elindulni, ezt pedig meg kell akadályozni.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
A politikájuk minden megmozdulása hibás ! Nem csak a lakhatási .
Megpróbálnak kényszerintézkedésekkel ,rákényszerítéssel megoldani egy problémát
és abból keletkezik a másik . Mégnagyobb ! Ez az igazi böszmeség nem a Gyurcsányi !
:-((((((((((((((((((((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dömdödöm
A politikájuk minden megmozdulása hibás ! Nem csak a lakhatási .
Megpróbálnak kényszerintézkedésekkel ,rákényszerítéssel megoldani egy problémát
és abból keletkezik a másik . Mégnagyobb ! Ez az igazi böszmeség nem a Gyurcsányi !
:-((((((((((((((((((((
kamazuka
Öszre nem lesz olyan bank az országban,mely el akarja venni bárkinek a tulajdonát!
justhpeter
Aztán az intézkedéssel annyi lesz az ingatlanpiacnak is meg a bankoknak is.
dömdödöm
@kamazuka: Biztos ez ? vagy csak sejted ? És ha mégis akkor mi van ?
A mértéktelen és jogtalan behajtások most is folynak és van egy olyan
kitalált szervezet amit úgy hívnak hogy Önálló Bírósági Végrahajtó aki kérdés nélkül viszi amid van Gépiesen és fanatikusan a 3. bírodalomhoz hasonlóan nem kérdeznek csak tüzelnek !
Utálom őket mint a xart . Rosszabbak mint a csótány meg a patkány .
Volt szerencsétlenségem hozzájuk ! Ez van barátom . Ez van . :-(((((((((((((((
Az önkormányzatok is asszisztálnak ehhez gond nélkül egyébként . Igy van felépítve a rendszer .
Ezen munkálkodtak a tetvesek éveken át hogyan vegyék el ( veszítsd el ) a pénzed a vagyonod azt amiért évtizedeken keresztül keményen megdolgoztál .
A Bajnai szólt még időben hogy baj lesz ! 2010 .április 6.-án lehetett volna változtatni de a
gyáva Magyar nem tette és otthon maradt és csebenhagyta a Magyarországon élők normálisabb
részét . :-(((((((((((((
kamazuka
@dömdödöm: Ha tudok egy alternatívát,hogyan tudsz fizetni,mellé még hitelképes is leszel érdekel?
wagabund
ezt marhára nem akarom viccre venni, de miért ősszel kezdődnek a kilakoltatások? ilyenkor könnyebb lakást keresni, mint esőben, szélben, hidegben...

ha már elkerülhetetlennek tarják ezt a kegyetlen megoldást, akkor inkább most..
Sanyi2015
@dömdödöm: Bajnainak nem szólni kellett volna, hanem tennie ellene! 2 évig miniszterként, utána miniszterelnökként minden lehetősége adott volt!
kkalman
Ebből is látható, hogy fitymaszék semmit nem tettek az adósok megmentése érdekében. Minden intézkedésük csak látszatintézkedés volt. A legkevésbé érdekli őket, hogy hányan kerülnek az utcára. Inkább a Quaestor károsultjain segít, pedig ők tisztában voltak a kockázattal, amikor befektették a pénzüket. A Quaestor károsultjai nem a lakásukat bukják, hanem csak a megtakarításaikat, amit rosszul fektettek be.
köhögő bolha
A birka még misére jár egy purdé lelki üdvéért,pedig már ennivalóra is alig telik neki.
papa.49
Véleményem szerint pont az a cél hogy fellázadjon a nép , mert akkor majd ,,le kell verni a lázadást,, a hazugovics terveiben ez így szerepel, ezt akarta már 2006. októberben is, csak nem sikerült neki kirobbantani a lázadást...Most ha családokat tesznek az utcára, gyermekekkel várható hogy megindul a tömeg...
HOLOTT CSUPÁN ANNYIT KELLETT VOLNA TENNIE A 2/3 BIRTOKÁBAN, HOGY TÖRVÉNYBE TESZI AZ ELSÉTÁLÁSI JOGOT, persze ez meg a bankoknak nem tetszett!!!
Akkor kinek is a pártján áll ez a tetű kormány???
kkalman
@papa.49: És még ezek merik mondani, hogy a Gyurcsány a bankok kiszolgálója volt.
papa.49
@kkalman: Hát persze, olyan ez mint a mesében, csinálj bármi rosszat és fogd rá a nyuszira...
Desischado
Ez is ékesen definiálja, hogy ez a maffia banda SOHASEM ÁLLT AZ EMBEREK PÁRTJÁN!
szaboria1
@Sanyi2015: Bajnai nagyon is jól tette az egyéves vezetését de jött mai kormány aki mindenek az ellenkezőjét tette.
papa.49
@szaboria1: Ha nincs a Bajnai, mi már 2009. megtapasztaljuk milyen is egy államcsőd, így majd kicsit később kerül rá sor, mert ,,biztosan, és töretlenül haladunk ezen az úton,,!!!
Mézike
@kamazuka: :-)
Bár nem tőlem kérdezted, de engem igen!
Mézike
VALAKI NEM TUDJA MERRE VAN TIVOLI???
JELENTKEZZÉL MÁR EMBER!
vizinyuszi
@kkalman: Ezen nem szabad csodálkozni senkinek sem, elvégre a fideszt csak önmaga és a kiszolgáló csatlósok érdekli. Ez így volt eddig is és valószínűleg nem is fog változni.
dr. prédikátor
Na igen! Még sok csókosnak nincs elég ingatlanja!!!A kilakoltatottak lakását majd megszerzik a bankon keresztül!!!FÜTYI-SZ banda!!! T A K A R O D J !!!
Csizmás Kond
Az ha valaki elzálogosítja a házát a feje fölül ott nem a kormány a hibás hanem az emberi telhetetlenség.
zöldszem
@Mézike: ma, 08:13
Én úgy tudom kitiltották. Itt, a Propeller-en, a kitiltás végleges. De, hogy miért fogalmam sincs!?
Másik IP címen talán tudna regisztrálni. Erről talán az tud felvilágosítást adni, akit kitiltottak és újból itt van.
pistapapa
Nem kell aggódni sok ide írogató embernek. Nincsennek köztük a Dohány utcából.
1magyar
Ismerek valakit aki ilyen kilakoltató és annyira megviseli lelkileg,hogy külföldre akar menni dolgozni.
orogordog
Aki nem fizet az mehet , a kölcsön saját döntés kockázataival együtt, miért mi fizessünk helyettük. 0 önrész, beköltöztek a szép új palotákba, most meg a sírás.
Meg segítés is duma, hiába fizetsz pontosan, 14000 helyet most már 25000ft.De aki nem fizet az utca ajtó és kész. Általában rezsit sem fizetnek azok az eberek csak vásárolgatnak és várják a jó szerencsét csodálkoznak, ha nincs villany, meg menni kell a lakásból.
Vizual
Az ember attól különbözik az állattól, hogy mindig szebbet és jobbat akar. Ha nem...
m.macskosz
@zöldszem: ma, 09:31
Engem olyan szinten kitiltott a Propeller, hála a jóakarómnak, hogy hónapokig nem tudta a saját gépemen belépni a Propeller.hu-ra, bejelentkezni, regisztrálni végképp nem. Aztán egyszer tök véletlenül, megpróbáltam és sikerült. Fogalmam sincs azonban, hogy miért. Úgy tűnik, mintha a Propellernél letelt volna a büntetésem. A vicces, hogy közben és azóta is a letiltott nevemre jöttek/jönnek a hírlevelek. Ha @tivoli: be akarna lépni, a saját IP-címén nem tudna, ezért nem is tudhatja, hogy hiányzik valakinek.@Mézike:
m.macskosz
@orogordog: Hozzászólásod tipikusan fideszes mentalitásra vall.
Szégyellheted magad miatta.
csa-csa
@orogordog: Teljes egyetértésem! Őszintén sajnálom azokat akik tényleg akarnak fizetni, de nem tudnak? És akkor ennyi.? Megkérdezhetné már valaki, hogy emberek hány évig akarnak még ingyen lakni egy lakásban? Arról nem szólva, hogy kilakoltatás után sokan albérletbe költöznek. Na már most egy garzon is úgy kezdőik hogy 50+ rezsi! Érdekes azt tudják fizetni?! A törlesztést ott sem fogják bírni. Vagy beköltözik és egész egyszerűen nem fizet a bérlőnek?! Nem egy van ilyen! Kitenni persze majd nem tudják! Szerintem erre bazíroznak! A másik fele, kár nem tudják kiszűrni akik tudnának, de egyszerűen nem hajlandók fizetni! Na pl. azokat azonnal kibacnám a lakásból. Lehet nekem esni, de a töke tele van már sok becsületes fizetőnek hogy pl. a közös költséget helyettük kell perkálni. és ez csak egy dolog.
Mézike
@zöldszem: Tudom hogy kitiltották, bár nem értem miért. A modik jobban megnézhetnék kiket tiltanak ki, és kiket hagynak itt flangálni.
@m.macskosz: Remélem azért csak visszatér közénk. Igen értékes ember , és az csak növeli az emberségét, hogy jobb oldali létére képes a kormányt illetve a jobb oldalt keményen bírálni.
Mézike
@Csizmás Kond: Nem hazudtolod meg magad.
@orogordog: Hol élsz ember?
zöldszem
@m.macskosz: ma, 15:19
Oké, kitilt a modi(bár?), de miért örökös a kitiltás? Van olyan ismerősöm, illetve más oldalak fórumozói (nick névvel) akit kitiltottak egy, vagy két hónap vagy 10 nap mindegy letelt a kitiltás ideje (amit email-ba közöltek) simán vissza léphetett. Vagy, akár másik névvel ugyan úgy folytathatta. Itt ez mint írtátok is, nem működik. A Propeller különleges, egyedi!
zöldszem
@Mézike: ma, 16:33
Fentebb í[email protected] nak. A végleges kitiltást nem értem!?
Mézike
@zöldszem: Én se mert engem még nem tiltottak ki. Olyan volt hogy egy darabig nem léphettem be, de aztán ugyanazzal a névvel, e-maik címmel ismét kommentelhettem. De előtte kaptam figyelmeztetést, hogy ejnye-bejnye...
Csizmás Kond
@Mézike: ...s akkor azt mondanád formátlan vagyok.
Mézike
@Csizmás Kond: Nem formátlan! Embertelen...
Csizmás Kond
@Mézike: most akkor így, hogy nem hazudtolom meg magam emberséges vagyok...?
Csizmás Kond
@Mézike: ...szóval te a hazugokat kezdted szeretni...nahát...
Mézike
@Csizmás Kond: Cirmi!
A hazugokat nem szeretem. Inkább vállalja fel valaki önmagát, mintsem hazudjon azért hogy mások elfogadják.
De igen meghülyithetett a hőség hogy erre még nem jöttél rá.
Mit gondolsz veled miért állok szóba ?
Na mindegy.
Csizmás Kond
@Mézike: ...csaknem azért mert azt gondolod hőgutát kaptam...?
kamazuka
Az a hiteles,azaz hitellel rendelkező,ember.itt a magánszemély értendő,ki rendelkezik munkahellyel,vagy rendelkezett,de vélhetően önhibáján kívűl azt elvesztette nem azért nem tud fizetni,mert nem is akar,,,vélhetően,hanem mert a pénzintézet a hitel folyósításakor de mindenekelőtt a folyószámlaszerződés megkötésekor akár hanyagságból vagy előre ,tudatosan nem kérdezett meg a leendő ügyfelétől 3 fontos ,nevezzük sarkallatos kérdést.
Ilyenformán csapdába csalt ügyfelekkel önkényesen is el tud járni az ügyfél.
Hallottam pertársaságokról ilyen olyan eredménnyel.de valyon elgondolkozott e már valaki azon hogy az alaptörvény 13.pontja miért úgy van szövegezve és ahogyan!
A kutya itt van elásva!
apibafater
Ne evelodjetek, nezetek meg fent van meg Metanjau beszede, eszkuzalta ugyan magat hogy nem ugy monta csak felre ertik a szavait,,Nem ertunk felre semit, ugy igaz ahogy mondta!!! Mar ido szamitasunk elott Roma csaszara is ki tilttota a zsidokat a varosbol s akoz eletbol, mar akkor is tetek rola hogy uldoztek oket,, Roma tortenete cikk !! nem voltak soha ember baratok csak szemtolszembe mosolyognak ,, es hatba dofnek, de ok soha,, mindig felberelnek valakit hogy ok tisztak maradjanak,,,,Lasd Amerika minden kibe belekot,,miert? mert ott a legtobb zsido love,,Kulomben mar vagy 100 eve vagy tobb szemet vettetek mi kis hazankra!!! Na most ki a bunos? Cigany vagy a zsido,,? de ha a 2 to egybe van 1 emberbe az aztan hajaj,,,, O
m.macskosz
@zöldszem: ma, 16:57
Esetemben nem kicsit volt gusztustalan, hogy semmi előzménye nem volt a kitiltásnak, csak egy jóakaróm el tudta intézni, mert primitív és utál. Nem gyakran kapok megjegyzést, hogy "többszöri törlés..." A konkrét esetben még csak nem is törölték egyetlen kommentemet sem! Amint mondtam, itt sajnos egyes bosszúálló kommentelők bőszen jelentgetnek, a modi meg elvtelenül töröl és kitilt. Nincs előzetes figyelmeztetés,magyarázat, indoklás, holott én nem sértem meg a moderálási feltételeket, még az általam nagyon nem kedvelteket sem szólítom útszéli módorban, legalábbis remélem, hogy így van. Az Origon, a Mandineren másképp működik, én is úgy tudom.
Igaz, hogy az Origo eleve közli, hogy a moderálási feltételeket sértő hsz.-t szó nélkül törli.
apibafater
O,V s atobiek Olajszokito Sandor Papa, Nem ismeri Alias Kakas urat egyutt bizniszeltek csak le tagadta,, Ez lemaradt elozorol,,
darwin
Pedig én félnék a magyar őszöktől...
verőce21
Nem baj az, ha bérlő lesz saját lakásában, aki tovább nyújtózkodott, mint a takarója ért.
orogordog
@m.macskosz: fidesz nem segít, aki meg nem fizet az mehet, egem is kivágnának meg téged is eben a világba, unalmas már sajnálkozni olyanokon akik többet keresnek mint mi és csak élnek, rezsit és hitel törlesztést lesem sz@rják. Ez nem az én szégyenem nem is a politika szégyene.
m.macskosz
@orogordog: Ne próbáld menteni a menthetetlent, kérlek. Nem azokról beszélek, akik bár megtehetnék, mégsem adóznak, törlesztenek, fizetik a rezsit, a lakhatást. Azokról beszélek, akik önhibájukon kívül kerültek szánalmas helyzetbe, amelyből képtelenek az állam segítsége nélkül kimászni. Én, amint megkapom a számláimat, egy percen belül fizetem, még véletlenül sem próbálok egy hetet, egy napot, egy órát sem várni vele.
Sőt, a biztosításomat egy évre előre befizetem, a kábel tévét/internetet három havonta előre fizetem. MERT MEGTEHETEM. Ha nem tudnám fizetni, nyilván lemondanám, és nem az adósságom halmoznám. De azok, akik mindezt képtelenek az anyagi helyzetük miatt megtenni, de jó szándékúak, azokat igenis segíteni kell!
Csizmás Kond
@Mézike: nagyon szűkszavú lettél...:)
Jankó123
Forintosították a devizahiteleket a MNB alapkamata 0% közelében mozog.
Vajon milyen hatással szembesülnek a hitelesek, amikor az infláció egy kissé elrugaszkodik?
Valóban azt fogják érezni, hogy megmentették őket vagy ...?
-Ezek csak költői kérdések.
m.macskosz
@Vizual: Bocs, hogy belevau, de mi a válasz?
eszegfu
@m.macskosz: 6:43 Egyetértek Veled...csupán nekem az a gondom hogyan lehet megállapitani 1-1 család "jószándékuságát"? Szerintem sehogy! Ugyhogy mindenki "egy a zászló, egy a tábor"...sajnos. Egyik szomszédasszonyom kb. 2 éve nem fizeti a részletet, egyedül maradt a pici gyerekével, mert a férje öngyilkos lett. A banki ügyintéző a forintositás után közölte vele, hogy kisebb lett a részlete, azt akkor már tudja fizetni (kb. 1 eFt a különbség!) Az eddig fizetett részletei ellenére jelenleg is a "tőketartozás" összegével tartozik. Eladni nem tudja, mert nem kap érte annyit, mint a banki tartozás...most várja a kilakoltatást.
eszegfu
@m.macskosz: Én a NEM-re gondolok, azaz nem lettek megmentve azok a hitelesek, akik még képesekek voltak fizetni. Most vélhetően valamivel kevesebb a részletük, de ha növelik a jegybanki kamatot -- aminek előbb-utóbb be kell következnie, (hiszen jelenleg 1,5 %-on van, ami ezt 3 hónappal megelőzően majdnem 2 % volt) minuszba nem mehet, akkor ugyanott lesznek, ahol voltak.
m.macskosz
@eszegfu: Tökéletesen egyezik a véleményünk:
nagyon nem mindegy, hogy ki az adós, ki miért vett fel hitelt, és ki miért nem tud törleszteni.
Ezért kapok hányingert az ilyen csizmáskond, szandokan, verőce meg rugacs, öregördög, meg a többi érzéketlen ...tól, mivel fogalmuk sincs az ilyen élethelyzetekről például.
De!
Az államapparátus már akkora, hogy... a nav szolgák száma, a végrehajtók és a többi..
Egészen elképesztő, hogy a csórókat vegzálják, a milliárdos csalók meg élik világukat.
MAGYARÁN SZÓLVA A KORMÁNY KORRUPT ÉS SZEGÉNY ELLENES!
Olyan nincs, hogy ne lehetne követni a mai számítógépes világban, hogy valaki mennyit kaszál és mennyit költ!!! !!!
eszegfu
@m.macskosz: Igen...és utolsó mondatoddal pont a Gáspár Győző nyaralása jutott eszembe!
Csizmás Kond
@Mézike: ..két lehetőséged van, vagy elárulod mi az ok vagy nem...:)
Lepényleső
Nem lehet,hogy nem az egyes törvényekkel van a baj,ha mind csak árt? Ha meg így van,
akkor a törvényhozók a baj okozói,akkor meg a gyógyír,ha azokon változtatunk,nem?
nemjoezigy
@dr. prédikátor: "Na igen! Még sok csókosnak nincs elég ingatlanja!!!A kilakoltatottak lakását majd megszerzik a bankon keresztül!!!FÜTYI-SZ banda!!! T A K A R O D J !!!"
- igen, én is így gondolom, ez lesz.
Az egész ingatlan helyzet felvet bennem kérdéseket:
A hírek szerint évente 20 ezer fővel csökken a lakosság létszáma az elhalálozás miatt. Ez cirka 4 ezer lakás/ház.
A kivándorlók is van, mikor pénzé teszik a lakhatásukat.
Van egy csomó üres/zárolt lakás katasztrófa esetére.
A fizetni nem tudókat utcára teszik, ez is több ezer, tízezer ház/lakás, amit megvesznek a befektetők, szarért-hugyért, ahogy mondani szokás. stb.
Ezzel szemben:
A hajléktalanok növekvő száma! Ami a szegénység számának növekedését is jelenti, ami a kormány szerint nincs is!
Holott mindenki tudhatja/tudhatná, hogy a lakhatás elvesztése a családok szétesését, munkahely elvesztését, így végső/visszafordíthatatlan emberi tragédiákat okoznak!
De ez a fideSSkdnp, a gazdagok és a hivalkodó celebek szerint nincs is! Tehát folytatják az értelemetlen gazdagodási versenyt!
orogordog
@m.macskosz: 06.43, Szerintem nem kel őket segíteni, 130nm es lakással, szociális bérlakás és kész. Nem szépítek én semmit a potyázok nem emberek. Akikre Te gondolsz a szégyentől kiköltöztek nem hiénáznak és élősködnek.Nekik kéne lakhatás és munka.
kamazuka
Alaptörvény kimondja,minden állampolgárnak joga van tulajdonhoz.Mivel kategórikusan nem taglalja az alaptörvény,hogy magán,vagy köztulajdonhoz,így fölmerűl a kérdés,hogy a devizahitelezésbe bepumpált millirádok akár elsíbolt közpénz tartalommal is bírhatnak.
Folyószámlaszerződéskor pénzintézet nem tesz föl 3 kédést mely ma egyetlen szetződésben nincsen benn.Ezen hiányosságokra épűl,a tranzakció,számlavezetési díj a kamatadó stb.
gulyasgyula
Hölgyek Úrak minderől irtok csak a lényegről nem ..Nem támogatás , segély kell hanem rendes munkáért rendes bér ..Perzse van az élősködő réteg aki nem akar dolgozni , neki maradjon a közmunka , lakás helyet csak tető //pajta // a fejük fölé ..
m.macskosz
@orogordog: Erre inkább nem is reagálok! :(
m.macskosz
@eszegfu: tegnap, 14:00
Nem tudom, melyik banknál mennyivel csökkent,
--ha ugyan csökkent-- a havi törlesztő részletük az adósoknak,
de hogy MEGMENTVE csak a kvesztoros harácsolók és a 180 forinton végtörlesztő NEM RÁSZORULÓK lettek, az biztos! (Kicsit magyartalanul fogalmaztam, de azt hiszem, aki akarja, érti.)
eszegfu
@m.macskosz: 22:03 Nincs mit hozzátennem, igy igaz szerintem is.
eszegfu
@gulyasgyula: 21:37 Egyetértünk...csakhogy ezt elvárom a kormány tagjaitól, államtitkáraitól, vagyis mindenkitől! Nekik már van "rendes" munkájuk és bérük, csakhogy nem látom, hogy dolgozni szeretnének! Ők az igazi "élősködők"!
vizinyuszi
macskosz:

Nyugodtan igénybe vehette volna a végtörlesztést bármelyik hiteles, nem névre szólt. Nem értelek.
A kvesztoros bandát illetően igazad van, ők tényleg csak spekuláló harácsolók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.