Magyar állami támogatást ígért az oltszemi (Olteni) Mikó-kastély felújítására Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettese, a székelyföldi lovas turizmus fellendítése érdekében – közölte hétfői számában a kolozsvári Krónika című napilap.

A lap beszámolója szerint Semjén Zsolt szombaton részt vett a háromszéki településen szervezett lipicai ménszemlén. A Mikó kastély műemlék épületét és a hozzá tartozó tízhektáros kastélykertet tavaly vásárolta meg a Kovászna megyei és a települési önkormányzat, ahol turisztikai központot alakítanának ki.

Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke felvázolta a terveiket: székely lovas múzeumot, konferenciatermet és szálláshelyeket rendeznének be a felújításra váró kastélyban. Mint mondta, eddig önerőből végeztek el felújítási és karbantartási munkálatokat, a tetőszerkezetet újjáépítették, lomtalanították az épületet és a pincéket, az udvaron pedig farmot hoztak létre felújított lóistállókkal és kifutóval.

A megyei önkormányzati vezetője emlékeztetett: Háromszéken hangsúlyosan támogatják a lovassportokat. Az oltszemi Mikó-kastély tízhektáros kertjében négy lovaspálya működik, ahol több programot kínálhatnak a látogatóknak. Hamarosan egy kiadvány is napvilágot lát a történelmi és lovas múlttal rendelkező kastélyról. A háromszéki politikus kifejtette, saját anyagi forrásaik végesek, európai uniós pályázatot is összeállítanak, de még az sem lesz elegendő a műemlék épület felújítására, a turisztikai központ megvalósítására.

Semjén Zsolt kijelentette: a magyar kormány támogatni kívánja a háromszékiek erőfeszítéseit, ezáltal fellendülhet a székelyföldi lovas turizmus.

Háromszéki látogatása során a miniszterelnök-helyettes a 102 éves Nemes Dénes bodoki unitárius lelkipásztort is felkereste otthonában.

Nemes Dénes elmondta, harmadszor lett magyar állampolgár: 1913-ban magyar állampolgárként született, majd 1940-ben, a második bécsi döntéskor – amikor Tordáról Székelyföldre került segédlelkészként, négy évtizedet szolgált Kálnokon és Sepsibodokon – ismét esküt tett, majd nemrég kettős állampolgárrá vált. Semjén Zsolt megköszönte a magyar kormány nevében Nemes Dénes nemzethűségét, az egyházért és a hazáért végzett munkát.

„Példát vehetünk róla, aki a politikum megszorításai okozta nehézségek ellenére sem hagyta el szülőföldjét egy jobb élet reményében, mint ahogyan ma azt nagyon sokan teszik” – méltatta az idős lelkészt a miniszterelnök-helyettes.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Olyan szép ember ez ott a lovon...ha lenne bugyim, akkor már tocsogna...
javaslom, így ahogy van, gyorsan bronzba kellene önteni...hadd gyönyörködjön az utókor(is)

tegye fel a kezét, aki egyetért!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commneter
Prioritásokk ... mindig a "dróton belüliek" a lényegtelenebbek?!:U.o
Jahhh persze, mi meg úgyis itt vagyunk, s elvagyunk akár egy száraz semlén ... !:&
wagabund
Olyan szép ember ez ott a lovon...ha lenne bugyim, akkor már tocsogna...
javaslom, így ahogy van, gyorsan bronzba kellene önteni...hadd gyönyörködjön az utókor(is)

tegye fel a kezét, aki egyetért!
eszegfu
@Commneter: 10:59 Igaz, hogy igy szebb, de itt sem tud beszélni, megmozdulni a diszek miatt, meg a bronzban sem... Olyan "szászendrés"... még szépnek is mondható.
paolo006
Szerencsétlen elmebeteg. Az ilyenre szokták mondani, hogy az anyja hátán b...meg.
Commneter
@eszegfu: 11.22
Ez igaz, de a "bronzban" legalább tartaná a pofá ... na, a száját!:LoL
Anna Mária
A magyar adófizetők bizonyára lelkes tapsban törnek ki, amint tudomásukra jut, hogy szabad támogatniuk a székelyföldi lovas turizmust is.
joopapa
Hu zsoti zsoti hogy te mekkora kretén bal..asz vagy! Szegény pacit kiröhögi a többi ló, mert a hátán is van egy nemi szerv! De miért akarja a magyar kormány támogatni a székelyföldi lovas turizmust, itt valami mutyi van a dolog mögött! Miért nem fordulnak segítségért a Román kormányhoz? De miért nem támogatja semmilyen zsótika, hogy a kiemelt turisztikai helyeken például a Balatonon, a nagyobb boltokban vasárnap is lehessen vásárolni! A Magyar turizmus az nem fontos!
kopeba
Undorító egy figura az biztos , ez tényleg nagyon fontos lenne.
Hellcat
Ettől a faszitól is hányni kell...a magyar egészségügybe nyomjátok a pénzt ne külföldre!!!
Toby
Ismét beindult a szavazatszerző pénzosztogatás, közeleg 2018 !

Hoyí rohadnának meg elevenen ezek a döglegyek, itthon minden téren minden rendben van ?
bakegya
Ígérnék én EGY NAGY SZAGOS LÓFÜTYKÖST -az ő és vörösseggű fűnöke hátsójába-AZ EU POLGÁRAINAK FELZÁRKÓZÁSI ADAKOZÁSÁT TÖRVÉNYES KERETEK KÖZT KÖLTJÜK EL-DE NEM ROMÁNIÁBAN.
herczeg0210
Ezt a semijen Zsótit valaki már megcélozhatná egy vadászat alkalmával! Aztán durrr!!
dr. prédikátor
Te semilyen tömjénzsóti! te undorító g...ci!!!Irnák én rólad még cifrábbat is de a klavi,meg a modi nem dijazná!!!Szemét egy mocsok ember vagy!!! Külföldnek ígérgetsz a viktor szopkinnal eggyütt, itthon meg nincs pénz a kórházakra, iskolákra,utakra.Száradjon rád a bőröd!!!
1magyar
Havi 47 ezerért kellene dolgoznia Semjénnek, lehet, hogy ő is lépne az országból!
papa.49
,,Kenetteljes majom,, nálatok se a szomszéd a hülye, mi a lófasz közünk van a székelyföldi lovassporthoz, áruld már el te kotonszökevény!!!
kamazuka
Zsolti!
Ilyen könnyelmű kijelentést nem teszünk!
A máséval csalán verés hamarosan véget ér.Kérdés a sajátoddal vernéd e ilyen nagy arccal a csalánt!
jancsipapa
Nem kéne már ezt a szellemi fogyatékost hátra söpörni ? ...
papa.49
@jancsipapa: A ganéval együtt a trágyadombon a helye))))))))))
Feraj49
Ez egy Homo, a Lovat "Szopijensz " ! Úgy sem hagyja abba. Régen olvastam már vadászbalesetekről !
Commneter
@eszegfu: 11:22
Akkor mondjuk, hogy semjénebb!:LoL
Toby
Tömjén a saját retkes, szenteltvizes farkával verje a csalánt, ne másokéval és mások terhére !
A piszkos úristenit az idióta mocskosának !
silber13
Te Zsóti! Te nem vagy a magyar állam, ergo te csak ne igérgess semmit az állam nevében te szellemi ágrólszakadt!
Mézike
@kamazuka: A magáéval? Hú de csípné...:-)))
kamazuka
@Mézike: Belegondolok,megnéznéd,ahogy sziszeg meg fickándozik kínjában!
Mézike
@kamazuka: Én? Hogyne nézném! :-))
Vinnék szotyolát is. :-)
Greg
A jó kuruc anyádnak ígérgess te köcsög!
mate03
@wagabund: De lehetőleg forró bronzba!
Desischado
Ennek a mocskos féregnek van bőr a képén! A mi pénzünkből igérget! És van képe azokat fekázni, akik elmentek innen! Persze, mert EMBERI MÓDON AKARNAK MEGÉLNI, TE UTOLSÓ SZEMÉT!!!
kukac50
A saját pénzét ígérgesse, ne az adófizetőkét, addig még Magyarországon is van akinek 28500 forintból kell tengődni számlát fizetni gyógyszert venni és enni.
nevemnick
A hazai lovasturizmust szétverték, most mutyizzák el a ménesbirtokot. Törzskönyv nélküli ,,vegyes" paripák hadát lehet támogatni Székelyföldön,ezzel szemben a magyarországi lovak 99%-ban bejegyzett négylábúak voltak. A lovastanyákon szakértő személyzet oktatta a lovaglást, de nem utolsó sorban a sérült gyerekek rehabilitációjában is részt vettek. Ez nem kellett, helyette ki kell vinni az adófizetők pénzét az új birtokra. Szép új világ!
papa.49
@nevemnick: Ami itthon van az nem kell ami Erdélyben van az a frankó)))))))))
Azt nem értem csak hogy miért nem TAKARODIK ODA A HAZUGOVICS A BANDÉRIUMÁVAL EGYÜTT? oszt. éljen ott)))))))))))
pagoda
Fel nem foghatom, miért kell annyi pénzt a külföldi magyarokra elszórni, mikor itthon milliók éheznek!!! Viktor, jó lenne, ha ránk is gondolnál és nem pocsékolnád a pénzünket külföldre!!!
evacica
Ha ezt az embert meglátom az élettől is elmegy a kedvem. Úgy néz ki a lovon mint majom a köszörű kövön,cirkuszi mutatvány, mennyivel jobban járna az ország, ha ott adná elő magát , s nem a Parlamentbe!
papa.49
@nyanya001: Egy idő után azért az erdélyieknek is kitisztul a kép, és látják a méretes hazugságokat)))))))))
nyanya001
@papa.49: De ha itt élnének, ezeket már világgá zavarták volna az 7szentség !
papa.49
@nyanya001: Már írtam hogy a nászomék Erdélybe valók, ott is élnek, azt szokták mondogatni hogy már nincs akkora tömeg a hazugovics posványosi agymenésein mint elejiben volt...
Az ,,elzavarást,, senki nem fogja helyettünk megtenni, az biztos!!!
1magyar
Levonni a fizetéséből és a vagyonából! Miért osztogatja a pénzünket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.