A Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött a 2024-es olimpiáról, hogy nem lesz köztes szűrés a rendezésre jelentkező városok között.

Ezzel kettő dolog eldőlt. Egyrészt Budapest végig versenyben marad, és ott lesz a 2017-es helyszínkijelölésen, másrészt a pályázás során 10 milliárdot már biztosan elköltünk az olimpiarendezésre attól függetlenül, hogy a magyar főváros olimpiát rendez 2024-ben, vagy sem – írja az Origo.

Ebből a legtöbbet a marketing és kommunikáció vinné el, 4,5 milliárd forinttal, de 1,1 milliárd forintot költünk el utazásra is. Ez derül ki a PwC hatástanulmánya szerint, ami a pályázati bizottság költségvetésével foglalkozik.

A tervezés és előkészítés 1,9 milliárd forintot vinne el, míg az adminisztrációs költségekre 2,2 milliárdot kell fordítani.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Bruttó 209 forintos bérpótlékot kapott az ápolónő !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Ezeket a kártékony pazarlásokat mikor fizettetjük vissza a kormányokkal???
bakegya
A zorbánc ebben is meggátolta az emberként viselkedni még képes magyarokat!-kurva jó terrorba tartani egy olyan nemzet szabad akaratát-erre még HITLER SE VOLT KÉPES-DE A FELCSUTKAI MÉSZÁROS ÉKSZERTEKNŐSE MAJD MEGMUTATJA...ERRE IS KÉPES AZ EU POLGÁRAINAK ADAKOZÁSÁBÓL-"SAJÁT LÁBON" ÁLLVA.
nyanya001
Bruttó 209 forintos bérpótlékot kapott az ápolónő !
bakegya
A 7.33 beírásom nem ide szántam-de tul képpen már bárhova beilleszthető,mert már minden relációban be van korlátozva a szabadságérzetünk is ebben a fityiss nemzeti DALÁRDÁNAN-
eszegfu
Azon gondolkodtam el, hogy milyen "megalkuvó" lettem... én annak örülnék, ha "csak" a pályázatra elköltött pénzt buknánk el... ez mégis csak kevesebb, mintha elnyernénk az olimpia rendezési jogát... vagyis a 2 rossz közül a kevésbé "fájdalmasat". Nincs már választási lehetőség jó és rossz között.
wagabund
ez az olimpiai pályázat az egyik, ha nem a legjobban kitalált legális jutalomosztási lehetőség...
egy kicsit ide osztunk olimpiai kutatás címén, egy kicsit oda olimpiai felkészülés címén, aztán ha elbuktuk, akkor széttárt karral lehet sajnálkozni...

persze lesznek akik tényleg sajnálkoznak, miközben nézegetik a fotóalbumokat, merre is jártak a pályázati pénzből..
human
Jó lenne olimpia, persze. Csak azt a felemelő élményt, hogy Magyarországon tartják elnyomja a tudat, hogy mindent megdrágít a korrupció, azaz ez sem lesz hasznosabb, mint az ócsai adósfalu, vagy a stadionok. Ezért remélem, hogy nem mi fogjuk megnyerni a rendezés jogát és annyival kevesebb teher nehezedik a vidéki lakosokra, akik soha nem fogják megérezni egy esetleges olimpia előnyeit.
anti
Boritékolni lehet,hogy a "delegáció"csak fasz,bocs fityesz közeli haverokból áll majd,lázár,rogán,koko,mészaros,és a többi csókos,családostúl,rokonostúl!
bundi
van ott pénz...dögivel...oktatásra, egészségügyre meg minek...a menekültkérdésre a költségvetés szerint kb 1 milliárd megy el erre meg csak úgy folyik...
colibri
A kisember megmondta, hogy nix ugribugri, akkor most miért kell ugrálni olimpia ügyben? Ő a legnagyobb akarnok, ha sportra költhet, nem ismer se istent, se embert. Meg egyébként se.
Zsoel
Ez az egész olimpiai ötlet marhaság volt. A bérek a bányászbéka hátsója alatt, munkalehetőség egyes országrészekben alig, az egészségügy romokban, a hátrányos helyzetű falvak lemaradnak, nyakunkon egy nagyvárosnyi bevándorló, és százmilliárdokat akarnak elcseszni olimpiára.
verum
@Zsoel: - lám, most én is egyetértek!
Zsoel
@verum: Erről van szó. Nem kell mindjárt a torkomnak ugrani, normálisan is el lehet mondani, ha értesz velem egyet.
Strong
Nem olimpia kellene, hanem egészségügyi reformok:

Kellene már végre találni egy korrupt, undorító, kapitalista, vállalkozót, aki nem plakátcéget, útépítést, közvilágítást épít, hanem az egészségügyben korrupt, undorító, kapitalista - és megdobni néhány százmilliárdal, hogy építsen kórházakat, üzemeltesse, stb...
és bár korrupt, undorítóan aljas kapitalista - nyugati imperialista módon, de lenne végre egészségügy..

Ez a recept itt Magyarországon már több ponton bevált, itt miért nem alkalmazza a kedves kormány?
verőce21
@Strong: (10:09) Az eü.-ben nagyon nehéz egyelőre nagyot alakítani, mert annyira át van szőve korrupcióval, hogy előbb ott kell jelenősen tisztogatni. Elég, ha csak annyit említek, egy megyei szintű kórháznak cca.1200 beszállítója van...annyi visszaélési lehetőség.

Először a gazdasági igazgatók között kellene rendet vágni, jelentősen tisztulna az egészség üzletág. Néhány év alatt elmegy egy olimpia rendezési költsége a "fölösbe".
paolo006
@nyanya001: az ország főripacsa és főseggnyalója. Hányok a faszitól.
papa.49
Amikor az ország segge ki van a kopott gatyából, nem kellene az Operába járást forszírozni))))))))
Zsoel
@verum: Bocsánat: mármint "ha NEM értesz velem egyet". Valahogy elveszett 10:05-kor a "nem" szócska.
verum
@Zsoel: - talán célszerűbb lenne, ha az ellenvéleményt nem torokugrásnak vennéd.
Zsoel
@verum: Nem is veszem annak. Tisztelem a kulturált vitapartnert, és egyáltalán nem bánom, ha ellenkeznek velem, amennyiben azt udvariasan és megalapozottan teszik.
nemjoezigy
@Strong: Ez is megoldás, de ötletelhetünk még. Nem én találtam ki, - sajnos- de nagyon tetszik és hatékony lehetne még ebben a fideSSkdnps környezetben is, de a FideSS úgysem valósítja meg, mint ahogy a többi jó ötletet sem!
Na lássuk végre: megszüntetni a kormány, a gazdagok és a kivételezettek elit kórházi ellátását, tehát nekik is a 'közkórházakban' kellene gyógyulni, majd mindjárt javulna a színvonal!
bakegya
Az egzotikus utazgatást valamiből fedezni kell-kovács ágika-kokó-smityi pali-bácsika és tulajdonképpen a teknős pereputtyostul felcsutkán,a Balatonon vagy a hazai luxusban unatkozhatna...Erre kell az olimpia-de az utolsó erdélyi magyar gyerekek álom polgári esküdözése is---DDD
kkalman
Egy Mrd utazásra? Hát hová utaznak ennyi pénzért? A Marsra?
Anno 10 Mrd-ba került a soha meg nem valósuló kormánynegyed.Gyurcsány minden volt, csak úri ember nem. Most hol van az ellenzék, hogy ezt az eszement olimpiát megakadályozza?
Ja, hogy csak bábellenzék ül a parlamentben?
mate03
@Zsoel: ! Ha Görögország sorsára akarunk jutni,akkor lehet az Olimpiát,kérni! Már maga a kérelem,több milliárdba kerül az előkészületek miatt! Megnyerni meg nem tudjuk! Mindenképp ,bukásra van ítélve!
vitriol
@nyanya001: akik ezt megszavazták, NEM EMBEREK!
okina48
@Mirabilis: Mondjuk a munkáját! Mint tudjuk,nem lehet szél ellenében szódavízzel pirostojást festeni!.
okina48
@colibri: Gyermekkori be nem teljesült álmok megvalósítása.Stadion kicsi falumba,kis sihuhu,csónakázó tó,focisuli,olimpiai!Ennyi!Olyan sok ez?Figyelembevéve sanyarú gyermekkorát!
okina48
@nyanya001: Szóval ennyiért szórakozhatunk Fábry prosztata megnagyobbodásán?A hülyének is megéri!
bundi
@verőce21: tehát akkor rendben van szerinted hogy az olimpiára számolatlanul mehetnek a milliárdok...még ha az esélytelenek nyugalmával nézhetitek a partvonalról akkor is?...és ha csoda történne és az ország még is megrendezhetné (mert mondjuk a legtöbben visszalépnek, mert egy eleve nagy gazdasági buktát nem mernek lenyomni az állampolgáraik torkán...lásd boston) akkor borítékolható az ország csődje...
szerinted ez rendben van?
nem kellene mégis inkább mondjuk az egészségügyet gatyába rázni?
hosszabb távon de rövidebben is jobban kifizetődő...
zöldszem
"A tervezés és előkészítés 1,9 milliárd forintot vinne el, míg az adminisztrációs költségekre 2,2 milliárdot kell fordítani."
Magyarán, készül az újabb 1 300 oldalas gépelt papír. Amikre egyébként tök mindegy milyen hülyeséget írnak, úgy sem elolvassa el senki, és az Olimpiát sem mi rendezzük. Ha még is akkor a görögök sorsára jutunk. Persze nincs kizárva, hogy Olimpia nélkül is görög sorsra jutunk. Nem is lenne gond, ha azok támogatnák saját vagyonukból (ami valamikor állami volt) akik támogatják.
Hej azok a régi szép idők!!!

A legszellemesebb vonatkozó beszédet Orbán Viktor mondta 1991-ban az akkor tárgyalt EXPO tervekkel kapcsolatban. Jó beszéd volt, íme egy fontos idézet.
"Azok a kormányzati tisztségviselők, bizottsági tagok, minisztériumi biztosok, akik az előterjesztésért felelősséget vállalnak, ajánlják fel jelzálogként személyes vagyonukat: öröklakásukat, nyaralójukat, autójukat,műtárgyaikat. Maguk döntsék el, hogy személyes tulajdonukból mit vonnak ki a jelzálogként felajánlott vagyon alól, de legyen nyilvánvaló, hogy amit felajánlanak, az valóban sokat jelent a számukra. Nem a várható befektetéshez képest legyen nagy ez az érték, hisz annak nyilvánvalóan csupán csekély töredéke lehet, de foglalja magában az előterjesztő személyek eddig végzett munkája gyümölcsének számottevő részét. A világkiállításról szóló törvény helyezze kilátásba azok bőkezű megjutalmazását, akik a javaslatot készítették, feltéve, hogy a kiállítás az ígért eredménnyel jár. Ugyanez a törvény írja elő a jelzálog maradéktalan érvényesítését, amennyiben a kiállítás anyagi kudarccal végződik. Előre biztosítani kell az alkalmas szükséglakásokat, ahová az előterjesztés készítői kudarc esetén átköltözhetnek."
zöldszem
@okina48: A kisvasutat kihagytad! Mert az is épül ám már! Pályázni sem kellett!
bundi
@zöldszem: épül a kisvasút, de az esély nagy arra, hogy a 600 milliós uniós pénzt az államnak majd vissza kell adnia...és ugye azt a pénzt amit majd vissza kell adni azt nem azok adják akik a döntést hozták hogy a vasút elengedhetetlenül szükséges (a vezér lelki békéjéhez) hanem a jóravaló birka állampolgárok...
okina48
@bundi: Nem lesz ezzel gond,mert addigra már lehet,hogy híre-hamva nem lesz Mo.-nak!Iszlámia leszünk,ha leszünk!
Nem kellene ilyen távolban tekinteni,előbb ezt az aktuális aprócska problémát kellene valahogy kezelni,amit a népvándorlás okoz!
verőce21
@bundi: (13:02) Ami a 2024-es olimpiát illeti, "jól kitolnának velünk", ha mégis ideítélnék a rendezést. Mert egy csomó olyan bérlakásépítési és közlekedési infrastruktúra építést valósítanánk meg nagyrészt visszatérülően, amit úgyis meg kell építeni ugyanott, ugyanezen idő alatt Budapesten.
zöldszem
@bundi: ma, 13:09
Ha az EU, elkezdi az elszámoltatást, rosszabb lesz a sorsunk mint a görögöké.
Sajnos nem csak ennyi, a zsebhokis lenyúlása.
vukkocska
Mindenki tudja, hogy ez az olimpia 2024-ben egy nagy kamu. Rengeteg pénz megy el megint valakinek. Magyarországnak ilyen körülmények között sem most, sem 2017-ben nem adják oda az olimpia megrendezésének jogát. Valakinek már nagyon üres a bugyra.
bundi
@verőce21: gondolom ezt te is tudod hogy marhaság...mármint amit írtál...
verőce21
@bundi: (01:30) Mire gondolsz konkrétan, hülyegyerek? (legalább időpontot írjál.)
bundi
@verőce21: kb erre...
"Mert egy csomó olyan bérlakásépítési és közlekedési infrastruktúra építést valósítanánk meg nagyrészt visszatérülően, amit úgyis meg kell építeni ugyanott, ugyanezen idő alatt Budapesten."
egy megépítenék---ha lenne rá pénz...de egy út közterület korszerűsítése teljesen más dimenzió, ha mellette az olimpia kiszolgálására is meg kell felelnie...főlreg akkor ha úgy kell valamit megépíteni , ha tudod hogy utána visszabontod...
na ez a gáz...
olvass galambom...olvasgass...
nol.hu/belfold/vissza-kellene-bontani-a-legdragabb-stadiont-is-1553207
a bérlakásépítésnem meg nem sok köze lenne ehhez...
Gömblulus
Háppersze...meg még mi nem...olimpia, mélygarázs, stadionok a nagy senkinek, felcsúti kisvasút...ezek lényeges dolgok. Én meg bámulom a salátalevelet, meg a répát, nem telik rá már lassan. Bármennyit dolgozom. Szerintetek mi ér egy tengerimalac Ausztriában? Elég, ha bemászok az ágy alá és bundikámmal összeszedem a porcicákat ( a valódiaktól félek). Biztos futná az ottani feztésből még egy kis gyümölcsre is, meg nagyobb ketrecre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.