A most készülő etikai kódex szerint egy jó pedagógus „kerüli a szenvedélybetegségek kialakulását, és külső megjelenésével is kifejezi hivatása rangját”.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint azt szeretnék, ha a tanárok példát mutatnának – derül ki az RTL Klub híradójából.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Egy tanár hivatásának a rangját nem a ruha adja. És ezt "odafönt" is nagyon jól tudják.
És azt is, hogy hogyan kell elnyomni az egyéniséget.
És most a diákok is ezt tanulják. :-/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Egy tanár hivatásának a rangját nem a ruha adja. És ezt "odafönt" is nagyon jól tudják.
És azt is, hogy hogyan kell elnyomni az egyéniséget.
És most a diákok is ezt tanulják. :-/
keresztapa
@Mirabilis: Liberális sikoltozásoktól lesz hangos a média!
verum
@keresztapa: - pedig az egyenruha mekkora rangot ad, igaz?
nemkati
Ezeknek az egyenruha meg a törvényben előírt öltözködés a mániájuk. Valamikor 5 éve is volt egy ilyen ötletük, asszem a parlamenti öltözékről mondták, hogy legyen harisnya, térdig érő szoknya, pasiknak ing, nyakkendő, valami ilyesmi. Várom, mikor írják elő, hogy az egész ország öltözzön szürkéskék nadrágba és ugyani8lyen kabátba.
glorianna
Csuda tudja... a köpeny praktikus, akkor is használtam, amikor már rég nem volt kötelező. Vajon ezzel az elképzeléssel visszajön a ruhapénz is a pedagógusoknak? Ui. az 1999-2006 között már nem volt, nem valószínű, hogy 2006 után lett.
Egyébként ez megint egy csinos gumicsont, amíg rágjuk, addig sem arról beszélünk, hogy milyen gyalázatos a nemzeti alaptanterv, milyen minősíthetetlenek a tankönyvek, mennyi felkészületlen és alkalmatlan pedagógus ténfereg a pályán, milyen elavult és merev az iskolai szabályozás, mennyi pénzt vontak ki a köz- és felsőoktatásból az utóbbi 5 évben, mennyire működésképtelen a KLIK,
papa.49
Megyünk vissza a rákosi korba, jön a lódenkabát is???, Nekem még van olyan képem ahol lóden anyagból készített ruhában vagyok az óvodai ünnepségen, emléknek szép de NEM IGAZÁN KÍVÁNOM)))))))))))
Levendula
Hogyha alapul veszem a közel 60 éves tanárnő szomszédnőnket, aki mini szoknyában és agresszíven görcsös lábaival riogatja az általános iskola felső tagozatát, akkor igazat adok az etikai kódex előkészítőinek...
papa.49
Tessék mondani csasztuskákat is kötelező lesz énekelni, mint régen???)))))))))))))))))))))
TASzSz
Aha! Ki kéne előbb fizetni a május - júniusi béreket az óradóknak, meg az érettségi pénzeket...
JAJMÁR
Mindig a mellékes a fontos nekik. Szóval énekeljünk. lehetőleg folyamatosan és - lehetőleg szesz nélkül - nehogymárvalami kivágott ruciban, mert a gyerekek elvétik a hangot.
keresztapa
@verum: Az egyenruha megszünteti a divatbemutatót a munkahelyen, a tanárok tanítsanak és ne házi feladat adásával oldják meg a tanítási hiányosságukat!. A liberális gondolatokat meg vonják ki az iskolából mert az csak anarchiához vezet.
keresztapa
@Mirabilis: A tanárok sem divat macák a munkahely az követelményt támaszt a munka vállalóval, ha van igénye, aki meg a követelménynek nem veti alá magát, keressen olyan munkahelyet ahol szabadon kötetlenül teheti azt ami neki jó..( nehogy a munkahelyen határozzák már meg a kötelességeket) liberális felfogás sikítanak is mert nekik a rend, a fegyelem, szervezettség hiánycikk!
JAJMÁR
@keresztapa: 22:38 Mikor láttál utoljára tanárokat?
Feraj49
Lehet,hogy egyedül vagyok,de nem értem mi a baj az egyenruhával ?Az egyenruha egy bizonyos körhöz való tartozást mutatja.Használják a bankok,a gázművek,vízművek,Vodafon, T -mobil ,orvosok,kórházak stb. és még rengeteg cég.Mégsem halt bele senki.Egyenruhának köszönhetően.Egy német autógyárban voltam.Ott magyarázták el miért van az egyik munkáson narancssárga ruha,míg a másikon kék stb. mert így tudják ellenőrizni ki melyik területen dolgozik,esetleg "más területen" tartózkodik azonnal " kirí" a többiek közül. Jön a kikérdezése. Angliában Írországban,néhány Afrikai stb. országban kötelező az egyenruha a gyerekeknek . Nincs flanc,hogy "Nike" pólóban cipőben jár valaki,vagy "csak" egyszerűbb /olcsóbb/ ruhában.Az iskola nem divatbemutató,meg megmutatjuk" milyen gazdagok vagyunk" vetélkedő színhelye kellene hogy legyen.
verum
@Feraj49: - az a baj, hogy azt hangoztatják, ettől lesz rangja. Frászt!
Egy tanár nem az egyenruhájától lesz jó tanár!
verum
@Feraj49: - még valami. A szegényekkel inkább úgy törődjenek, hogy legyen a szülőknek rendesen fizető állás és ne legyen éhező gyerek.
Ha a tanáron egyenruha van, attól még senki nem lakott jól és nem pipálhatja ki a hatalom, hogy mindenki egyenlő!
verum
@Feraj49: - még valami. A tanárok különben sem keresnek olyan jól, hogy naponta más márkás cuccokban járjanak.
Aztán meg ha kötelező az egyenruha, fizesse az oktatás! Röhej, hogy krétára sincs pénz, de egyenruhát akarnak.
Végül is az utcaseprőnek is van egyenruhája, a tanárokat sem becsülik sokkal többre.
Feraj49
verum : Mind a két felvetéseddel egyetértek.Egyenruhától még senki sem lesz egyenlő,sőt az egyenruhákon sokszor jelzések is találhatóak a beosztásokra,rendfokozatokra utalva. Az általad leírt problémák nem egyenruha függvénye,hanem a hatalom "sara".
bakurasz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
huKKK
Fegyvert nekik és egyenruhát rangjelzéssel.
silber13
@keresztapa: Szerinted tanitási hiányosság a házi feladat adása? Felesleges az otthoni. ún: házi dolgozat iratása, vagy a memoriter számonkérése? Mert azt hiszed, a suliban az órén megtanulják mindazt, amit illő tudni? Jártál te iskolába egyáltalán? Ha esetleg igen, akkor onnan nagyon sok keserves emlékkel távozhattál, a sok házi feladat miatt!
1magyar
Vannak olyan miniszoknyák amik nem elfogadhatók egy tanártól és a csöcsmutogatás sem!
Nagyon helyes, hogy legalább térdig érő szoknya vagy férfiaknak rövidnadrág legyen!
Feraj49
@huKKK: Ha ilyen ütemben megy nálunk a bevándorlás,meg is kapják.Bármikor kötelezhetik őket a "haza védelmére".
eszegfu
Véleményem szerint az egyenruha csupán egy megkülönböztető jelzés. Pl. fontos ez a vonaton, hogy a kalauztól kérdezzünk ne az utastársunktól. De fontos lehet bizonyos szolgáltatóknál is. Ez a megkülönböztetés az iskolában felesleges, mert az látni ki a gyerek és ki a pedagógus. Tekintélyt, fegyelmet az egyenruha viszont nem kölcsönöz. Ha az a cél, hogy a pedagógus ruhája ne látszék (olcsóbb, esetleg drágább, kirivó, figyelemelterelő) arra megfelel. De ettől a gyerekek még pontosan tudják, hogy milyen öltözetben érkezik, vagy távozik a tanár...tehát ez a cél sem teljesül, max. az órákon, de akkor pedig álságos!
Arról nem beszélve, hogy egy "munkaköppenyt" is fel lehet varrni mini hosszuságura és fent elől, ugyanugy ki lehet gombolni... Nem a ruha teszi az embert... az erkölcs és a mintakép belülről kell hogy sugározzon!
bakegya
A tanár és az orvos is a megszolgált bérét vegye fel-ezt persze nem a teknős fogja kötelezővé tenni...mert ugye emberekkel emberi módon értékén bánni az a zsírdisznóknak nem sikerült a fejébe verni a felcsutkai párttitkárnak és titkárnéninek.
eugen4402
Ugye nem titok, hogy kinek a cége varrja az egyenruhákat?...Akkor pedig szigorúan kötelezővé kell tenni, sőt szervezeti egységenként eltérő színű kivitelben, mint a repülőgép-hordozókon. A lényeg különben a derékszíjban rejlik. Okvetlenül legyen derékszíj, szép nagy rézcsattal. Attól jön a tekintély...
Zsoel
@verum: Nekem gyerekkoromban az első osztályban még volt iskolaköpenyem. Inkább felnőttes, komoly dolognak éreztem, mint elnyomatásnak. :)
Zsoel
Nekem a legtöbb tanárom adott magára, főleg a nők. Férfiak között már akadt slamposabb, ámbár volt régi vágású is, aki még a legnagyobb "nyári" (június eleji) melegben is mindig öltönyben, nyakkendőben jött be az osztályba. Most nem tudom, mi a helyzet, jó pár éve nem jártam se általános, sem középiskolában, de ha esetleg az elmúlt 15 évben kicsit túlzásba vitték volna a lezserséget a tanárok (főleg a fiatalabbak), az nem baj, ha egy kissé az elegánsabb megjelenés irányába kényszerítik őket. Számos munkahelyen is elő van írva a kötelező viselet.
magyarbakancs
A politikus uraknak,hölgyeknek is kellene egy etikai kódex.
Amiben rögzítenék,hogy ne lopj és a hatalmaddal ne éljél vissza.
Hányan tartanák be?
Mert volt itt minden színezetű politikai párt mind lopott,csalt.
Bárki jön mind az fogja csinálni mind az elődei legyen bárki hatalmon.
verum
@Zsoel: - csakhogy most tanárokról van szó, akiket nevelni akar az állam!
Egyházi iskolában, vagy valamilyen apácai rendnél természetes az egyenruha, de állami iskolában nem lenne szabad a tanárokat ilyenre kötelezni.
Ismétlem, a tanár iránti tiszteletet nem a ruha adja. Nekem is volt gyerekkoromban slampos tanárom, de nagyon szerettük és tiszteltük, mert nagyon nagy tudása volt és nagyon kevés pénze.
És volt "divatmacánk" is, akit szintén szerettünk és nem a ruhái miatt, hanem az órái miatt.
Én megalázónak tartom, hogy felnőtt embereket, tanárokat nevelni kellene öltözködés terén. Tanítson abban, amiben jól érzi magát, amiben a legtöbbet tudja adni a diákoknak.
Az egységesítés mindig rosszra vezet, az egyéniséget sosem lehet elfojtani, az visszaüt!
verum
@Zsoel: - még valami.
Nagyon visszásnak tartom, hogy amatőrök mondják meg, mit tegyenek a tanárok. Amatőrök, akik az oktatási tananyagot úgy elbarmolják, hogy jobban se kell. Akinek fogalmuk nincs, hogy hogyan kell tanítani. Nem csak tananyagot kellene, de a tudást megszerettetni. Ezt már a mai tanárok között nagyon kevesen értik. Részint mert akinek hivatástudata van, az nem él meg belőle, részint meg a nagy egységesítés kihat a gondolkozásra is bizonyos mértékig. A megalkuvás, a fejbólogatás az, amit a hatalom akar -- a tanároktól is.
eszegfu
A hsz-ket olvasva elgondolkodtató: tulajdonképpen itt most nem igazán az egyenruháról van szó, meg a pedagógusok kódexéről. Ha a Fidesz nem "erőből", vagyis mindenen (pl. szakmaiságon, vagy a törvényeket mondjuk nem "személyre szabva" hoznák, vagy átalakitanák) és mindenkin átlépve csak a saját érdekeit nézve kormányozna, akkor lehet, hogy bennem sem a "zsigeri" ellenállást váltaná ki 1-1 hir.
keresztapa
@silber13: @bakurasz: Én is tényként mondom és állapítottan, hogy az integrálódó tanulók miatt a tanítók nem tudnak tanítani, mert a fegyelmezéssel telik el az óra és házi feladatnak kapják a gyerekek azt amit órán kellet volna elsajátítani, itt az alap ismereteket nem tudják a tanítók átadni a gyerekeknek. Mielőtt vélelmezel és tényeket közölsz miközben fogalmad sincs a valóság tartalomról. ha tapasztalattal bírsz egy 80 százalékos létszámú integrálódó és 20 százalékú csak tanulni akaró nem integrálódni akaró tanuló mert a többi tanuló gyerek már más faluba jár át buszon ahol nincs annyi integrálódó gyerek. Akik csak tanulni akarnak. @silber13: A tapasztalat az a valóság visszatükröződése, de vannak személyek akik vak tükörbe nézve, nem ismerhetik fel a valóságot. De vélelmeznek dolgozatírásról hol ott csupán tanulásról, és tanításról lévén elmélkedés azaz az alapokról, nem pedig az ismeret bővítésről. Követelmény támasztás az alapismeretek elsajátítása amit lehet és kell is bővíteni házikkal de nem az alapokmegértését! Memoriter számonkérés csak ezek után következhetne!
verum
@eszegfu: - bennem az váltotta ki a zsigeri ellenállást, hogy több rangot, tiszteltet vélnek egy egyenruha miatt. Hogy hozzá nem értők jobban akarják tudni, mit tegyen, milyen legyen egy tanár.
eszegfu
@verum: Értem mire gondolsz! Ez nekem hasonlit ahhoz, amikor azt nyilatkozta valamelyik fideszes "az ember annyit ér, amennyije van".
keresztapa
A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint azt szeretnék, ha a tanárok példát mutatnának – derül ki az RTL Klub híradójából. Nos ez a pedagógus kar hol a rossz fenébe volt, mikor sajtóhírekben a tanítók veréséről, leköpéséről, bokán rúgásáról, naponta kapott a közvélemény információt a tanulók jogairól
papoltak mikor a tanítók tanárok elértéktelenítése napirend folyamatában zajlott nemzeti színben, vagy csupán szabadságukat töltötték? Most amikor már a pedagógusnak semmi megbecsülést nem biztosítanak akkor jön elő, eddigi sötétségben bujkáló nemzeti pedagógus kar a példamutatás igényével? Ennyire buták az értelmiségnek tartott értettlenek, értelmetlenek vagy már integrálódtak
a liberális oktatáshoz, ami bizonyította életellenes tevékenységét? Sok itt a kérdés, mért nem a pedagógusok bérezéséről, jógairól, kötelességeiről, tanuló és tanító egymáshoz való viszonyáról tiszteletéről és csak ezután az elvárt példamutatásról?
remenykedo
@keresztapa: Csak azert nem , mert ahhoz valamicske szakmai felkeszultseg is kellene. Nalunk eleg ha csak Eszak Koreahoz integralodunk. Nezd csak at a fovezer OV eddigi tenykedeset, szakmai felkeszultseget, mikor meg ey laptop is kifog rajta, hat hogyan lehetne nala eszesebb felkeszultebb beosztott. O es csapata csak a gagyiban tud keresgelni, na olyan is a szakember gardajuk, igaz egyreszuk aki eszesebb a nyelvebol el, megkapja erte az elismerest, anyagilag is jol jar hat akkor miert erdekelne a valos problemak megoldasa. Becsulet, tisztesseg, az vagy van az emberben, vagy nics, nem a diplomaval adjak meg felenk sem..
vadsanca
A diákoknak is lehetne etikai kódex, főleg a felső-tagozattól!
Zsoel
@verum: Valami iránymutatást azért lehet adni, nem gondolod? Szerintem az arany középút lenne a helyes. Nem örülnék annak, ha megszabnák a tanároknak, hogy aszongya: nők csak bézs kiskosztümben, férfiak csak galambszürke öltönyben és nyakkendőben állhatnak a katedrára stb., de ugyanúgy nem töltene el örömmel az sem, ha egy tanárnő pl. punkra venné a figurát, és combcsizmában, szakadt harisnyában, keresztcsíkos, lógó pulóverben, lila tarajjal és piercingekkel kiverten vonulna be a tanterembe. Mert a te megítélésed alapján az is az egyénisége megcsorbításának számítana, ha ezt megtiltanánk neki, másrészt viszont bizonyára te sem örülnél annak, ha a gyereked számára egy ilyen figura nyújtaná a példát. A szabadság az öltözködés terén sem egyenlő a szabadossággal.
levi
@Zsoel: Nem értek veled egyet. Eddig sem ment be egyetlen tanár sem így felöltözve az iskolába...sőt senki sem jár így munkába gondolj csak bele. Felvesz egy úgymond "szép ruhát", munkaruhát, nem a szakadt otthon használt mackónadrágot . Példának okáért volt egy tanárom anno ,egy deathcore bandában volt dobos...mégis normális ruhában járt be dolgozni és meg nem mondtad volna , hogy durva arc.
Lényeg, hogy mindenkinek megvan a munkaruhája, nem kéne ebbe is beleszólnia a kormánynak.
JAJMÁR
Én meg azt szeretném, ha a közéleti személyek, a poéitikusaink példát mutatnának, és nemcsak az öltözködés terén, mert hiába a drága öltöny - nekik gondolom jár ruhapénz -, tudjuk mind, hogy milyen belcsinyt takar.

Bírom, amikor mindig megmondják, hogy mások hogyan viselkedjenek, de mindig azok mondják, akik képtelenek a saját elvárásaiknak megfelelni.
verum
@Zsoel: - te hány tanárt láttál, aki "combcsizmában, szakadt harisnyában, keresztcsíkos, lógó pulóverben, lila tarajjal és piercingekkel kiverten" vonult be a tanterembe?
Miért félsz az egyéniségtől? Pláne az értelmiségek egyéniségétől?
Számodra az egyéniség azt jelenti, hogy mindent szabad, amit kitalál?
Egyáltalán, tudod te még, hogy mi az egyéniség?
JAJMÁR
Egyébként a pedagógusok ruhapénzéről szó nem esett, sem arról, hogy köpenyt vennének, vagy bármilyen egyenruhát. Á, dehogy!
Nem erről van itten szó, csak mégis más a pedagógusok öltözködéséről beszélni, mint a Klik kudarcáról. Gumicsont.
JAJMÁR
@JAJMÁR: 22:49 Poénosan, de hibásan sikerült leírnom poéitikus szót. Szóval helyesen politikus.
Zsoel
@levi: Én csak elviekről beszéltem...
levi
@Zsoel: Én értem, és elvileg az amit írtál meg is történhetne...de a gyakorlatban nem volt még rá példa és nem is lesz. Egy tanárnak van annyi sütnivalója, hogy ne a hétvégi felszerelésében menjen be a munkahelyre.
Ha a példamutatásnál tartunk...hát mindenkinek van ma facebookja, a tanároknak is, és oda azért kerülnek fel képek, akár oylanok is amik nem mutatnak jó példát...Amerikában volt is emiatt botrány, egy tanárnő töltött fel magáról fehérneműs képeket ha jól emlékszem...de idehaza azért ilyenre sem nagyon lehet számítani.
egyvandor
orbánéknak fontos, hogy egyenruha kötelező viseléssel is kifejezzék a tanárok társadalmi alávetett helyzetét, ne sugározhassák a szabad gondolkodást, tükrözzék a kaszt rendszer létét.
Normális világban az emberek saját maguk szabd akaratukból alakítják ki mindennapi íratlan szabályaikat.
Gorbán illiberalizmusma viszont előírásokkal képzeli megtörni, gondolkodásmentes engedelmességre, a felnövekvő nemzedéket. (Hogy pont gorbánék akarnak erkölcsi útmutatást adni a magyarok számára az meg aztán mindennek a teteje.)
Zsoel
@verum: Egyéniség? Jó vicc, maga módján a Föld mind a 7,3 milliárd lakója egyéni: mutass nekem két egyformát! Különben pedig szándékosan magyarázod félre a szavaimat, mert én nem írtam olyat, hogy bármi bajom lenne az úgynevezett egyéniséggel, amennyiben az az általános jó közízlés határain belül marad, arra nézve pedig igenis lehet általános normákat adni, és adnak is, nemcsak iskolában, hanem bárhol máshol. Például: templomba nem megyünk rövid gatyában, szandálban, és levesszük a hipsztersapkát odabent, bármennyire is egyedi. Balaton-parti vendéglőbe nem caplatunk be a strandról egy szál fecskében, bármennyire is egyedi a kigyúrt, kitetovált felsőtestünk, hanem magunkra veszünk valami inget és nadrágot. Operaházban nem jelenünk meg kőmosott farmerban és flitteres pólóban, pedig nagyon egyéni összeállítás. És így tovább. Íratlan szabályok tömkelege, amelyet összefoglaló néven civilizált viselkedésnek nevezünk.
Zsoel
@levi: Még előfordulhat... :) Ahogy az is előfordulhat, hogy a tanárok is elkanászodnak.
Az iskolán kívüli viselkedésbe viszont semmi esetre sem szabad beleszólni, az más tészta; otthon a tanár is magánember, a négy fal között pláne azt csinál, amit akar, ha fehérneműs fotókat tölt fel, akkor azt, csak aztán viselje a következményeit.
verőce21
Az én időmben a tanárok egyszerűen fehér köpenyben jártak és nem volt feltűnő, sem kirívó.
verőce21
@verőce21: És hozzáteszem, most is az lenne a leghelyesebb öltözetük.
verőce21
Sőt, visszaemlékezve, középiskolás koromban a diákoknak pedig sötétkék köpeny volt a kötelező viselet. Most is kötelezővé kellene tenni és nincs ruhabemutató.
verum
@Zsoel: - nem válaszoltál a kérdésemre, hogy láttál-e olyan tanárt, tanárnőt, aki "combcsizmában, szakadt harisnyában, keresztcsíkos, lógó pulóverben, lila tarajjal és piercingekkel kiverten" vonult be a tanterembe? Türelmesen várom a válaszod.
Az egyéniség, amiről írsz a jelenlegi közízlésről, szokásról szól. Ha soha senki nem szegte volna meg, a nők ma még mindig állig felöltözve, fekete harisnyában járnának a strandon, strandon kívül meg fűzőben és krinolinban, a férfiak a legnagyobb kánikulában is öltönyben és nyakkendőben járnának.
Az egyéniségnek az öltözködés csak egy része, bár fontos jelzés a milyenségre, ugyanakkor remek eszköz a felületes, látszatra való ítélkezésre.
De az egyéniség igazi meghatározója az, ami az ember belső tulajdonsága. És aki a külső ruházatot egységesíteni akarja, az nem fog ennél megállni, az a gondolkozást is egységesíteni akarja. Az az ízlést is meghatározná. A szokás szokás és nem megszeghetetlen törvény.
Az egyénnek szerintem joga konzervatívan öltözködni és gondolkozni, de nem lehet joga ezt mindenki másra érvényesíteni erőszakkal, a hatalom erejével.
Nem vitás, a szokás, a közízlés nagy úr. De mindig volt és mindig lesz, aki ez ellen vét - mert ez a kettő nem maradandó, koronként bizony változik.
Ismétlem, én az ellen ágálok, hogy azt hiszik, egy egyenruhában, vagy "szolid öltözkékben" nagyobb rangja lehet egy tanárnak. A tanárnak ne legyen semmilyen rangja, a tiszteletet a tudásával, a gyerekekkel való bánásmóddal érje el. Akár köpenyben, akár fehér blúzban fekete szoknyával, akár combcsizmával. Bár kétlem, hogy az utóbbi gyakori lenne. És éppen ezért megalázónak találom az amúgy is nehéz körülmények között dolgozó tanárok számára ezeket a feltételezéseket.
eugen4402
Iskolai öltözködés és tekintély kapcsán egy pedellus jut eszembe. Az ötvenes években Ő fűtötte a vaskályhákat az iskolánkban, és mindig zöld kalapot viselt, ezért "hamiskártyásnak", és "tökrezöldet-nek" csúfoltuk kezdetben. Aztán megkedveltük, és inkább tisztelni kezdtük, mivel a hatalmas falitérképen nem volt olyan város, folyó, stb. amit az öregnek keresgélni kellett volna, mindent tudott fejből. Cukkolást abbahagytuk, és egy kicsit fel is néztünk rá: okosabb volt nálunk...
eszegfu
@eugen4402: Pedig a pedellus nem tanitó, vagy tanár volt, hanem talán mai szóval gondnoknak nevezhetnénk.
eugen4402
@eszegfu: Azt hiszem, iskolaszolga volt akkoriban a "hivatalos" státusza. ...és hogy kerek legyen a történet, ifjabb korában a Ludovikán végzett, és a Horthy hadsereg alkalmazásában állt őrnagyi beosztásban.:-(
eszegfu
@eugen4402: Nyilván "előélete" miatt lehetett pusztán pedellus.
eugen4402
@eszegfu: 1950 körül valamiért ezt nem szokták beírni az önéletrajzokba, pedig a térképet mindenkinél jobban ismerte, örülhetett a pedellusi állásnak is.
keresztapa
@Zsoel: Kár a szavakért, értelmetlenekkel, értelmet nem lehet találni Liberális sikoltozásoktól lesz hangos a média! megírtam jó előre, szabad öntörvényű személyek már csak a cédula hiányzik, hogy a társadalom bocsánatossága érvényes legyen rájuk. A liberálisok juttatták erre a szintre a társadalmunkat.
Most is a rend, a fegyelem, a szervezettséggel szembe menetelnek minden megnyilvánulásuk zsigerből fakadtan nem, csak azért se! Senki nem mondta a tanároknak, hogy mit vehetnek fel, nem is került szóba, de már ez a legnagyobb gondjuk, hogy lehet, egy munkahelyen kötelezővé tenni a munkaruha viselését? Ezek a divat macák még ha csak egy szemüveg van rajtuk akkor is túl öltözöttek!
bakurasz
Szép hosszú vita...kíváncsi lennék hány pedagógus van a vitázók közt! Én magam sem vagyok az, viszont a szüleim tanítók voltak a hetvenes évek elejétől. Ismerek történeteket, véleményeket és elméleteket a fehér vagy kék köpenyekről, divatos tanári öltözködésről vagy 35 év hosszában. Lényegtelen, gumicsont-téma ez is, soha nem is volt több ennél. A pedagógus szakma egy SZAKMA! Elég röhejes ahogy egy-két szakmán kívüli osztja az ész ebben a témában kormányszinten vagy simám @keresztapaként! Egy szakmán belüli teljesítmény sohasem függ össze az öltözékkel, csakis a szakmai felkészültséggel! Mindemellett meggyőződésem, hogy egy végzett pedagógus mindenképp rendelkezik elegendő intelligenciával a munkahelyi öltözködés terén! Természetesen ebbe belefér néhány különc és pár baszatlan picsa is. Ezeket azonban egy igazgató is simán kezelni tudja! Az egész kormánynak összesen nincs annyi esze mint egy képzett pszichopedagógusnak. Most is mint mindig, csak a fölényüket és a hatalmukat fitogtatják. Mert mást nem tudnak hozzáböffenteni ehhez a szakmához...sem!
silber13
@Feraj49: Csak meg kell nézni az USA repüéőgép hordozók legénységét, hogy is vannak öltözve. Tudomásom szerint ott aztán ugyancsak fontos a szines ruha!
Freewolf
A liberális makákók megint szörnyű ricsajt csapnak annak, hogy az iskolába végre rend legyen és a tanárok a pozíciójuknak megfelelően öltözzenek! Nincs szükség puncivillantós miniszoknyás tanárnőre, mint ahogy szakadt, retkes tanárra sem!
silber13
@Freewolf: Természetesen!! Sőt, semmiféle tanárra nincs szükség ugye!! Majd a vándorköazörűsök gyöngye, no meg eésősorban a csúti polihiszti megaszongya, mit kell rudni a kölyöknek, hogy igaz híve legyen a nebuló.
nyanya001
Arra is lehetne gondjuk, hogy ne kapcsolják le a gázt az iskolákban,
aztán arra is, az érettségi és szakmunkás-vizsgáztatás után járó pénzekkel, nyugdíjasként visszafoglalkoztatott tanárok bérét még nem fizették ki, , valamint megbízási szerződéssel dolgozók számláinak rendezésével is gondok vannak a Kliknél.
Szóval először mindig a saját házuk táját kellene rendbe tenni aztán lehet elírásokat
megfogalmazni !
Freewolf
@silber13: Ha nem tudsz értelmesen a témához szólni, minek lopod az időnket?
Netán csak annyi mondanivalód volt, hogy szidhasd Orbánt? Nagy észre vall!
silber13
@Freewolf: Kipling szavaival élve: Tabaki hangját hallom, mikor megszólalsz!:-))
nyanya001
@silber13: Ne tartsd fel, 8-16-ig írhat a Lendvai utcából !
Nincs ideje ! :))
Freewolf
@silber13: Kipling szavaival élve, Csuit látom, aki nem mer kifutni a szoba közepére!
bakurasz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Zsoel
@Freewolf: Az Csucsundra volt. :D Csui a leopárd szuahéli neve.
Dr. Felipe
Tanárnőknek krokodilbőr térdig érő csizma, testhez simuló kockás miniszoknya, átlátszó blúz, (nagy melegben melltartó nélkül). Matektanárnőknek opcionálisan szemüveg mert az állítólag jól öltöztet.
A tanárokról nem nyilatkozom.
Toby
Észak-Korea ! Frankón !

Polgári iskolákban népviselet dukál, egyéb tanintézményekben katonai egyenruha !
Feraj49
@bakurasz: tegnap 20.19-re. A fehér köpeny a múlté,és nem is kívánom vissza, olyan "orvosi szaga" van ! /Emlékszünk a kötelező gyermekkori fogorvosi vizsgálatokra .De utáltuk /
Lehetne viszont mint az ügyvédek,/fekete talár zöld vállbetéttel/.ügyészek /fekete talár bordó vállbetéttel mindegyiknek egyforma a szabása,akár férfi,akár női darab./ által használt kinti ruhára ölthető talár szerű modern szabású és színű ruha.Ha már kötelező lenne legalább az iskola tanári kara döntsön e kérdésben Voltam Írországban Angliában tanulmány úton /na nem ez ügyben/ Eléggé vegyes ott is a kép.Még nincs eldöntve,remélem nem is lesz,mert akkor a munkáltatónak kell fizetnie a munkaruhát./ezért nem valószínű a bevezetése./De vitatémának jó,addig sem foglalkozunk a kormány más nemtetsző intézkedéseivel /

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.