"Szerda délben szóltak, hogy augusztus 20-ától a kerítésépítésnél dolgozunk. Ez már rabszolgamunka, ráadásul a négynapos ünnepet végig kellett gürizni" – panaszolta egy névtelenséget kérő közmunkás a Délmagyarnak.

Egy másik közfoglalkoztatott pedig azt állította a lapnak: azt mondták neki, ha nem megy a négynapos pihenőn kerítést építeni, akkor azonnal kirúgják.

A Délmagyar kollégái személyesen is kimentek a kerítésépítésre, de a munkásokkal tilos volt beszélniük. Mint tapasztalták: a közmunkások és a katonák dolgot nehezíti, hogy minden csupa sár, a felázott talajon az egyik katonai teherautó húzta a másikat, és maguk a riporterek is beragadtak.

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Zsoel: Asszem, megint csak kicsit vitatkoznom kell Veled... Mondd, nem erzed az uvolto ellentmondast? Azoknak a szegeny kozmunkasoknak is van csaladjuk, ok is szeretnenek pihenni, veluk lenni az unnepen, mint pl. egy vallalkozonal dolgozo melosnak.

Ha az egyik oldalon azert zarjak be vasarnap a boltokat, hogy az ott dolgozok vasarnap a csaladjukkal lehetnek, akkor a kozmunkas nem erdemli meg ugyanezt a szabadnapot?

Ez a kozmunkas nem azt mondta, hogy azt mondtak volna neki, menjen dolgozni erre a 4 napra extra penzert a feszitett tempo miatt, hanem fenyegetest kapott, hogyha nem megy melozni sz@re'-hugye', akkor kirugjak meg ebbol az alulfizetett munkabol is.

pedig hidd el, valakik nagyon nagy penzt szakitanak a kerites-mutyin, ebbol juthatna tobb is az ott dolgozoknak
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Nagyon sajnálom őket...eddig 40 fokos meleg, most meg a sár... és mindezt kb. 50 eFt-ért havonta?!
human
Majd a KDNP gondolom felháborodik azon, hogy az államalapítás ünnepén is dolgoztatták a gonosz multik, ja nem, a kormány az amúgy is keményen dolgozó kisembereket.
Zsoel
@eszegfu: Én is sajnálom őket, tudom, milyen sz@r dolog egyhuzamban, pihenő nélkül ledolgozni több napot, de mégis azt hiszem, a közmunka is jobb, mint a semmilyen munka.
karma1
@Zsoel: Asszem, megint csak kicsit vitatkoznom kell Veled... Mondd, nem erzed az uvolto ellentmondast? Azoknak a szegeny kozmunkasoknak is van csaladjuk, ok is szeretnenek pihenni, veluk lenni az unnepen, mint pl. egy vallalkozonal dolgozo melosnak.

Ha az egyik oldalon azert zarjak be vasarnap a boltokat, hogy az ott dolgozok vasarnap a csaladjukkal lehetnek, akkor a kozmunkas nem erdemli meg ugyanezt a szabadnapot?

Ez a kozmunkas nem azt mondta, hogy azt mondtak volna neki, menjen dolgozni erre a 4 napra extra penzert a feszitett tempo miatt, hanem fenyegetest kapott, hogyha nem megy melozni sz@re'-hugye', akkor kirugjak meg ebbol az alulfizetett munkabol is.

pedig hidd el, valakik nagyon nagy penzt szakitanak a kerites-mutyin, ebbol juthatna tobb is az ott dolgozoknak
Nemezis
@Zsoel: És pihenő, és ünnepnap nekik nem jár?
verum
@Zsoel: - nem, nem jobb a közmunka, mint a semmilyen! Tessék rendes, tisztességes munkát biztosítani, amit tisztességgel megfizetnek!
A magyarok megbecsülése ilyenkor hol van? A büszkeség ilyenkor hol van?
eszegfu
@Zsoel: 13:46 De azért az nem járja, hogy a közmunkások ezért a pénzért a 4 napos ünnep alatt is dolgozzanak?! Akkor, amikor az ilyenkor dolgozó alkalmazottak a 2x-ét kapják!
Szeparepa
Már? Mindig is rabszolgamunka volt, csak a hülye nem tudta...
Levendula
Tudomásunk van róla, hogy fenyegetik a közmunkásokat. Sőt, amikor a közmunkás felmond, akkor is úgy csinálják meg a "papírokat", mintha ők rúgták volna ki a közmunkást.
karma1
@TASzSz: Biztos en vagyok a hulye: mit is kell figyelni ebben a cikkben? Az augusztus 20.-a es =kornyeki munkavegzesrol nincs megjegyzes... Vagy megis?
soljanka
Ünnepnap = nem dolgozunk, mert jó kesztény módjára a családdal kell lennünk.
Vasárnap = nem dolgozunk, mert a jó keresztény a családjával van.
Közmunkás óraszáma nincs limitálva: lehet 6-8-12 órás is, a szemétség a rendszerben, hogy a 4 meg a 12 órás munkanap is egy napnak számít.
Ráadásul nem a munkanap számít, hanem a munkaviszony kezdete és vége közötti napok, ebbe beletartoznak a szombat-vasárnapok, ünnepnapok, betegség stb.
Szóval olyan a törvény, hogy simán használhatnak bárkit rabszolgának. A panaszkodók vajon voltak szavazni? És a G. Orbán bandájára szavaztak?
Mert a törvényt azok hozzák, akiket megszavaznak.

Az viszont érdekelne, hogy a törvényben előírt bérpótlékot megkapják-e?
eszegfu
A szerencsétlen kormánybiztos hölgy még azt is mondta, hogy a keritésépitők megfelelő védőitalt és védőruhát(!!) kapnak a melegben.
zöldszem
Nagyapám cseléd volt, apám gyári munkás, én értelmiségi, fiam munkanélküli, unokám cseléd?
eszegfu
@törpina: A hétszázát! Mekkora ötlet!
Zsoel
@karma1: @Nemezis: Nem mondtam olyasmit, hogy ne járna nekik is a pihenőnap, sajnálom is őket, írtam, de sajnos ez nem tőlem függ, hogy változtassak rajta. (Én több alkalommal is címereztem, ott sokszor 8-10-12 napot is le kellett dolgozni egyhuzamban, pihenés nélkül, akár esett, akár fújt, akár égetett a nap, mert a kukorica vasár- és ünnepnapon is nő. Én aztán át tudom érezni a helyzetüket.) Megint csak azt mondom, hogy ahol nincs más munkalehetőség, ott még ez is jobb, mint a semmi. Ilyen világban élünk: az diktál, aki fizet, és ő nem azt nézi, hogy neked legyen jó, hanem hogy neki.
Zsoel
@verum: @eszegfu: Nektek is ugyanezt mondom, csak amikor megnyitottam az oldalt, ti még nem írtatok.
soljanka
@zöldszem: Kb. így. Ha az ember az országban marad.
Esélyed sincs. És ez rettenetes.
Zsoel
@verum: "Tessék rendes, tisztességes munkát biztosítani, amit tisztességgel megfizetnek!" Igen, ez nagyon jó lenne. Még néhány százmillióan szeretnék maguknak valami hasonlót a Földön, csak kicsit túl sokan vagyunk hozzá, hogy mindenki részesüljön benne. :)
verum
@Zsoel: - a kiszolgáltatottságba csak egy szolga nép nyugszik bele!
verum
@Zsoel: - 14:25 - csakhogy itt minden lehetőség meglenne arra, hogy tisztességes és jól fizetett munka legyen. Vagy olyan ez a nép, mint a harmadik világ elmaradott népei?
hetöndöe
@Zsoel: Hát persze,napi 2000 ft is több jövedelem a semminél.Jobban járnának ezek a szerencsétlenek ,ha rabszolgák lennének,ugyanis akkor a gazda kötelessége lenne a szállás,étkezés és ruha biztosítása,ami többe kerülne neki mint ez a megalázó közmunkásbér.
karma1
@Zsoel: Nezd, en volt, hogy 56 napot dolgoztam vegig egyetlen pihenonap nelkul, viszont dalolva es onkent csinaltam, mert 7 nap alatt kerestem 25.00 dollaros orabert, es szigoruan 8 oras munkaidoben. Viszont amelyik napon nem dolgoztam, mert vagy esett az eso, vagy mas miatt, akkor arra az idore egy fillert sem kaptam.!(Mielott kezdenel ketkedni, birkanyirok mellett dolgoztam gyapjuosztalyozokent, merino juhokkal. Hajnali 4-kor keles minden nap, reggel 7-tol delutan 5-ig, rekkeno hosegben , fojtott, poros, koszos birkaakolban, iszonyu zajban. Este 5 utan altalaban meg egy ora a hazautazas, otthon meg a haztartas, mosas, takaritas, fozes. DE MEGERTE!!! Es nekem VOLT valasztasom, valamint senki nem fenyegetett azzal, hogy ha ma nem megyek, mert nem birom tovabb, kell a piheno, akkor a kovetkezo napon mar nem kell jonnom dolgozni.

Az embereknek NEM latszat-tevekenyseget kell adni, hanem ertelmes, tartalmas munkat, amiben - ha szorgalmas az illeto - VAN fejlodes, tovabbjutas, JOVOKEP...

Amikor most otthon voltam, a fiatalok arrol panaszkodtak, hogy nincs jovokepuk, nem tudjak, merre induljanak , miutan elvegeztek az egyetemet. Pedig mindegyik fiatal ertelmes, tenniakaro, de nekik mar annyi lehetoseguk sincs, mint amennyi nekunk volt az o korukban...

Nem igy kellett volna az 1 millio - egyebkent sem megteremtett - munkahelyet letrehozni.
eszegfu
@Zsoel: 14:20 Abban igazad van, hogy a növényeknek és az állatoknak nincs "pihenő" napjuk, igy akik ilyen helyeken dolgoznak, nekik sincs. Viszont a kerités nem élőlény, tehát itt lehetne szabadnap... de a közmunkásnak is meg kellene fizetni, mint szabadnapon dolgozó egyéb alkalmazottnak az ezeken a napokon végzett munkát. Tényleg nem elég az, hogy közmunkások ennyi pénzért, hanem még joguk sincs mondjuk követelni legalább ezt a kis plusz pénzt!
hetöndöe
Én is dolgoztam 50 napot egyfolytában anno 1998-ban de 150 netto felett kerestem.Mennyi is volt akkor a minimálbér?30 ezer körül?És az egy rendkívül nyugis mukahely volt.Az étkezdében egész nap kajálhattál,mi szem-szájnak ingere,amennyi beléd fért,ingyen.Senki nem cseszegetett,szépen kényelmesen elvégezted a munkádat,amit minden este megköszöntek szépen.
Munkáltató:US Army Taszár
Dr. Felipe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Freewolf
Először is a kerítés építése fontos közérdek! Másodszor pedig melyik munkahely tűri el, hogy ne menj be dolgozni, ha hívnak? Lehet sorolni libsi sajnáltatók!
dr. prédikátor
A keresztényszarszájú harach pétertCsak a vasárnapi boltbezárás a fontos nem olvastam a méltatlankodást a vasárnapi munkáról!!!Ja hogy a rabszolgasorba taszított közmunkás az nem ember???Neki nem jár a vasárnapi pihenő!!!
Freewolf
A közmunkás nem rabszolga sorba taszított, hanem rabszolga sorba menetelő! Nem tanul, nem viselkedik, nem akar dolgozni, aztán csodálkozik, hogy nem tud megélni! Amikor pedig nem kap munka nélkül ingyen pénzt, rögtön szegény rabszolga lesz! Ezek az önsorsrontók nagy részben önmaguknak köszönhetik a siralmas helyzetüket!
Csizmás Kond
Azt elhiszem hogy valamilyen alapja van ezeknek a közmunkaizéknek, de azt már nem hogy mindenki csak azért sír hogy éhbérért dolgozhasson. Ezeknek több mint felel kitaláció.
Biztos vannak hivatalnokok, akik játsszák a nagyurat viszony a közemberkének is van ismerősének az ismerőse aki valahol be tudja fújni ezeket a pasákat tehát így tálalva nem igaz.
Freewolf
@Csizmás Kond: Nagy részükkel csak kínlódnak. Szaktudás, szorgalom és motiváció hiányában nem dolgoznak megfelelően! Ezek azok az emberek és leszármazottaik, akik eddig otthon ülve várták a segélyt. Most legalább dolgozni is kell érte!
hetöndöe
@Freewolf: Ezt azért ne reklámozd közmunkások között,mert több füled lesz,mint fogad.Nagyon sokan szeretnének dolgozni de egyszerűen nincs munkahely,vagy ezt nem tudják a pártközpontban?
Freewolf
@Csizmás Kond: Sok ilyen van és pár kivétel! Ez a szomorú tény!
Freewolf
@hetöndöe: Hat, vagy nyolc osztállyal, félanalfabétán, szakma nélkül. Tényleg meg ne merje senki mondani nekik, hogy legalább a gyerekeiket járassák iskolába, mert megharagszanak! Igazi liberális hozzáállás!
Ezt mondták a libsiközpontban?
varirmag
Szinte minden szakmunkásból hiány van ! A munkaadók már mindenhol hirdetnek.
Csak ki kell nyitni egy (ingyenes ) újságot !
De akinek nincs semmilyen szakmája,de dolgozni akar, azt is felveszik betanított munkásnak.
DE ! Ha se szakma,se munkakedv, marad a közmunka !
hetöndöe
@Freewolf: Fogalmad sincs a valóságról,csak ontod a baromságokat.Legyen neked is részed a közmunkában,remélem élvezni fogod.
wagabund
Régen művezető voltam, olyan embereket is alkalmazni kellett, akiket senki nem vett fel...
...azt mondták, adj valami egyszerű munkát nekik, abból csak nem lesz baj...

...de lett... semmit nem becsültek, semmire nem vigyáztak, csak az árnyékos helyet keresték...természetesen a jogaikra nagyon ügyeltek, de a munkát azt kerülték...elbocsájtásuk után ügyvéddel mentek a munkaügyi bíróságra...
nem csodálkozom, hogy a mostaniak keményen bánnak a beosztottakkal...tanultak az előzményekből...
Toby
Azt azért már illene tudni, hogy nem csak cigányok dolgoznak közmunkásként !

Csaxólok, mielőtt ráténénk a genetikailag determinált munkaundorra !
varirmag
Itt a KÖZMUNKÁSOKRÓL volt szó. Eddig !
Toby
@varirmag: Nem ártana olvasni egy csöppet, mielőtt ostobaság szűrödik át a fogaid között !

Ez mi ? " Ezek azok az emberek és leszármazottaik, akik eddig otthon ülve várták a segélyt. "
hetöndöe
@törpina: Törpillának megjön az első menzesze és rémülten rohan Törppapához.
-Nézd Törppapa,csurom vér a lábam között.
Törppapa nézi egy darabig,majd megszólal:
-Hát Törppilla,neked tövestől kitépték a fa...odat!
Cicamama55
Az egészségügyben, szociális ágazatban, vendéglátósoknál, közlekedési dolgozóknál sincs se szabad hétvége-ha minden összejön egy hónapban 1 jár-sem ünnep nap. A múlt éveben CSAK pünkösd napján nem dolgoztam...Szilvesztertől-szilveszterig...Hová menjek panaszra?
kamazuka
Kedves közmunkás!
Hát nem csodálatos, ahogy választott kormányaink orrunknál fogva vezetnek bennünket.
Miközben statisztikák sora lát napvilágot hogy ennyi meg ennyi ezerbe kerűl egy sátras migráns napi eltertása, addíg szemed szúrják havi 47-22 ezer ft-al?
Még magyarázzák is!
Nos, én megnyugtathatlak,találtam egy forráshelyet a költségvetésben,melyen elég fedezet is van arra nézve,hogy akár hitelképes is lehetsz közhasznú munkásként.

Kérdés.

Ha a kormánynak tudomása van erről a fedezettel rendelkező forráshelyről,miért titkolja?
kkalman
Nagyon nem keresztény g.Harrach Petikét most nem zavarja a szabadnapokon és a vasárnapon kötelező munkavégzés. Ilyenkor is nyissa ki kénköves bűzt árasztó pofáját a dolgozók védelmében!
Zsoel
@karma1: @hetöndöe: @eszegfu: Ne engem cseszegessetek ezekkel az érvekkel, nem én alkalmazom a közmunkásokat... Címezzétek azoknak, akiket illet.
Zsoel
@verum: "csakhogy itt minden lehetőség meglenne arra, hogy tisztességes és jól fizetett munka legyen. Vagy olyan ez a nép, mint a harmadik világ elmaradott népei?" Ebben kivételesen teljesen egyetértünk.
radios45
Az a sok szerencsétlen barom, aki elvállalta az aug.20.i, és azt követő napokon a munkát, valszeg aláírt erről egy dokumentet, vagy már a szerződésüket is így írták.
Havi 51700ft.ért nagyon megalázó, de másutt normális orsz.ban még havi 70-80ezerért sem vállalnák el, az biztos.
Orbán meg Sintér S. mocsodék rabszolgatartó senkiházi gazemberek, akik a végletekig kihasználják a kétkezi munkához szokott, kispénzből élő melós ember tömegeket.
radios45
@Zsoel: úgy van, egy végtelenül megalázott, kihasznált szolga nép lett belőlünk, és ezt nem foghatjuk rá a rohadt kapitalistákra, mivel mi vállaltuk, mi kényszerítettük rá saját magunkat.
Én is közmunkán dolgozok, 2géppel, napi 8órában, kevés pénzért, éhbérért, kint a szabadban, ami semmire nem elég.
Ha így megy tovább pár év múlva munkatáborokban, távol az otthonuktól csicskáztatják majd a közmunkásokat-rabszolgákat, na meg a munkanélküliek ezreit..
szép jövő..
nemjoezigy
@Mirabilis: Ennyi? De legalább kiakadt. Tovább?
Még több Embernek kellene kiakadni, több milliónak, mert az okunk meg van rá!
verum
@Zsoel: - nincs egyetértés! Én egy kérdést tettem fel és nem kijelentő módban írtam.
Laila
Van egy vállalkozó ismerősöm. Nagyon nehéz ma Mo-n vállalkozni, ő mégis ezt teszi. Pedig kimehetett volna már Angliába, vagy Svédországba, - tárt karokkal fogadnák. Biztos jobb dolga lenne ott, mint itt. Mégis itt van, és a vállalkozásában 15 családapának munkát ad + 1 egyedülállónak. Ő pl. büszke rá, és nagyon boldog, hogy 15 családot eltart (+1 egyedülállót...).
Csak egy példa. Ha valakinek van rá lehetősége, kövesse ezt a példát. :-)
justhpeter
Semjén még nem szólalt meg az ügyben. Szerintem panaszt fog tenni, hogy a közmunkások nem tudtak részt venni a misén és a körmeneten, továbbá a kdnp fogja vállalni a közmunkások ünnepi munkabérét.

Ha mégsem így lenne - aminek nagy a valószínűsége - Semjén soha többet ne szólaljon meg.
Zsoel
@verum: Azt gondoltam, a reakciómból egyértelmű, hogy a kérdésedre a ki nem mondott válaszom az lett volna, hogy nem, ez a nép nem olyan.
Tényfeltáró
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verum
@Zsoel: - nem, nem volt egyértelmű.
De ha így van, akkor egyetértés forog fenn.
Zsoel
@verum: Elnézést, legközelebb nem fogok magamból kiindulni, ígérem.
karma1
@Freewolf: 17.06-ra: Fontos kozerdek, mert a csuti orias kitalalta, na, akkor tuzon-vizen vegre kell hajtani az ukazt. Akar ugyis, hogy plusz juttatas nelkul , embertelen fizikai es lelki teher mellett onkent es dalolva mondjon le a mindenki masnak jaro 4 napos munkaszuneterol.
Igy gondolod, kis illibsi?
karma1
@Laila: 21.28-ra: Ha van egy olyan vallalkozasod, amire a mai nehez idokben is van kereslet,akkor nincs problema az alkalmazottaknak valo munkaadassal, berezessel, satobbivel. En arrol beszeltem fentebb, hogy az embereket megalazzak, es meltosagukban azzal megalazzak, hogy NINCS valasztasuk: ha veletlenul ok is a csaladjukkal akarnanak lenni a mindenki szamara jaro 4 napos unnepben, akkor azzal KELL szamolniuk, hogy ki lesznek rugva, es meg csak eselyuk se lehet uj, masik megalazo kozmunkara elmenni. A rabszolgaknak SINCS semmilyen valasztasuk!
Laila
@karma1: Hát azért van vele probléma. Hiába van kereslet a vállalkozására, . mert szerencsére kereslet van rá, - de pl. amennyit kifizet munkabérként az alkalmazottnak, kb ugyanannyit fizet az államnak is az alkalmazottja után, mert alkalmazni merészeli... Na ez például egy olyan dolog, amit meg kellene változtatni ahhoz, ha több munkaadót szeretnénk az országban.
Amit arról írtál, hogy sokaknak nincs semmilyen választási lehetőségük, az igaz.
karma1
@Freewolf: 17.15-re: te csak ismetelgeted a hulyeseget, amit kiolvastal a fideszes brossurabol, es nem gondolod, hogy magadnak is utana kene jarni dolgoknak, ha valos kepet akarnal latni. (De nem akarsz, mert sokkal egyszerubb papagajosan emlegetni a fidesz propagandat, amit az olyan agymosottakba tudnak beleverni, mint te is vagy, es aki biztosan az o hulyeseguket fogja minden szinten - talan meg penzt is kapsz erte - szajkozni.

Vedd mar eszre, hogy egy csomo ember , szakmunkas, volt haziasszony, sot, diplomas ember is kenytelen elvallalni a kozmunkat, mert a gyarak bezartak - nem dolgozhat mindenki a multiknal es vallalkozo sincs annyi. Nekem van olyan gyerekkori baratnom, aki tanari diplomaval muzeum orzest csinal, 60 eves, leszazalekolt, es az egesz nyitvatartas alatt NEM ULHET LE egyaltalan, meghatarozott ebedideje nincs, akkor eszik egy szendvicset, amikor NINCS latogato! Muszaj volt neki elmenni dolgozni, mert kihuztak a laba alol azt a keves rokkantnyugdijat is, ami jogosan jart neki, de orban halalraitelte Ot es a hozza hasonlokat.
Nekem ne mondd, hogy mindenki munkakerulo, cigany, vagy tanulatlan a kozmunkasok kozott, mert kirohoglek a tudatlansagodert...
karma1
@Laila: Tisztelem az ismerosodet igy ismeretlenul is, gondolom, jo kozepkoru az illeto, es azert probal meg otthon boldogulni, mert kulfoldon ugyan nem lehetetlen, de azert eleg nehez egy vallalkozast elinditani, foleg, ha 15 ember dolgozik benne.
Laila
@karma1: Nem tudom pontosan milyen feltételekkel lehet egy vállalkozást külföldön elindítani, - nyilván országonként más, - de kereslet valószínű lenne rá, mert így is elég sok megrendelése van külföldről (is). Persze minőségi munkát végeznek. Negyven valahány éves, és tuti elboldogulna külföldön, de itt van és tényleg boldog, hogy munkát ad másoknak. Ilyen idealista. Én is azt gondolom, több ilyen kellene.
karma1
@Laila: Az europai orszagokban nem tul egyszeru inditani vallalkozast, (kiveve a fiktiv off shore cegeket, de az egy mas teszta, mert az senkinek sem akar munkat adni, csak penzmosoda), de ahol en elek, - Ujzeland - azert itt a vilagon a masodik helyen allunk abban, hogy vallalkozast inditsunk!
(Es extra mennyisegu penz sem kell hozza, es ket evig garantaltan adomentes vagy!)
Laila
@karma1: Ez igen!!! Így kellene Mo-n is megkönnyíteni a vállalkozók dolgát! Tuti nem lenne probléma a munkanélküliség, - vagy legalábbis messze nem olyan mértékben mint most. Az embereknek ugyanis rengeteg jó ötletük van, és sokkal több sikeres vállalkozó lehetne, és ezáltal több munkahely is, ha vállalkozó-barát lenne az üzletpolitika..
Te viszont jól elmentél! A világ másik végébe!!! Kívánom Neked, hogy legyél mindenben sikeres és szerencsés!!! :-)
nemjoezigy
@zöldszem: "Nagyapám cseléd volt, apám gyári munkás, én értelmiségi, fiam munkanélküli, unokám cseléd?"
Igen, sajnos ez a magyar fideSSkdnp fejlesztette evolúció!
Kell a pénz, a hely a kormányközelieknek!
zöldszem
@nemjoezigy: Utáltuk a Kádár rendszert!?
Nesze nekünk, Horty, Rákosi rendszer.
Azt hiszem nem gondoltuk 89-ben, hogy ide jutunk!
Freewolf
@karma1: Én nem minősítgetlek, mert bunkóságnak tartom a személyeskedést, de nem is hagyom magam soha!
Vegyük a tanár ismerősöd! Találsz a neten egy kozigallas.hu oldalt, ahol találsz pár száz tanári állást is többek között. Lehet, az ismerősöd olyan gyenge munkaerő, hogy a kutyának sem kell. A kontraszelektáltak és az analfabéták kerültek a közmunkások közé! Ennyi! Gondolkodj el rajta!
Freewolf
@hetöndöe: A valóság a közmunkásokat illetően az, amit leírtam. A semmire sem jó munkaerők akkumlálódnak ott. Az analfabéták, a lusták, a szakmájukat ugatni sem tudók és az álértelmiségiek. Azok, akik a piacnak nem kellenek, mert nem hoznak hasznot! Munkájuk értéke nulla! Na ez a valóság! Biztos közmunkás vagy, így ismered a saját képességeidet, ezért reklamálsz!
hetöndöe
@Freewolf: " Én nem minősítgetlek, mert bunkóságnak tartom a személyeskedést, de nem is hagyom magam soha!"
"Biztos közmunkás vagy, így ismered a saját képességeidet, ezért reklamálsz! "

Az önértékeléssel még vannak apró problémáid.
dr. prédikátor
Kívánom minden itt okoskodónak hogy szünjön meg a munkaviszonya ha van! oszt kényszerüljön rá a közmunkára!!!Vagy álljon sorba az ingyen kajáért.!!!Közben teli szájjal hozsannázza a viktor szopkin gazdáját meg a keresztényszarszájú harrach pétert!!!
Freewolf
@hetöndöe: Mondtam, nem tűröm a velem szembeni parasztkodást! Főleg úgy, hogy előtte ": Fogalmad sincs a valóságról,csak ontod a baromságokat.Legyen neked is részed a közmunkában,remélem élvezni fogod. "
Erre kaptál választ, te elmebajnok!
varirmag
Freewolf !! ( nem működik a válasz , hiába kattingatom !)

Ez nem "parasztkodás".!! Szégyeld magad hogy a paraszt szót ilyenekre használod !
Igazi paraszt nincs a közmunkások között ! Az igazi parasztnak megművelt a kertje,-ha másra nincs pénze- nyulakat tart ,hogy a családnak legyen hús az asztalán. Metszést,permetezést vállal az időseknél.
Ja ! és mivel (többnyire ) van szakmája , dolgozni jár !

Találj megfelelőbb jelzőt !!
karma1
@Freewolf: Nem, az ismerosom rakos, es egyedul el, valamint olyan adag besugarzast kapott, amitol a fel tudeje leallt... Es csak tomegkozlekedni tud, mert a semmibol nem tud autot venni, de ha tudna, akkor meg nem tudna eltartani magat.

Ilyen ecceru...
Freewolf
@varirmag: Talán ha egy picit utána néznél! A paraszt viselkedés primitív, bárdolatlan!
Freewolf
@karma1: Tragikus eset. Én egészséges emberre gondoltam. A szociális háló szinte csak pókháló, attól sok jót nem várhat.
karma1
@Freewolf: Meg az elozo rendszerben azt igertek neki, hogyha a mamajat otthon apolja, akkor az majd beszamit a nyugdijaba. A mamajat 9 even at husegesen apolta (havi 26 ezerert), es mivel a Mama 24 oras felugyeletet igenyelt, igy el sem tudott volna addig menni dolgozni. Viszont a Mamaja halala utan fel evvel mellrakkal megmutottek, utana lorugas mennyisegu sugarral elegettek a fel tudejet, es ami a regi rendszerben termeszetes volt (hogy 65 % feletti rokkantta nyilvanitsak), az mar ebben a rendszerben nem tortent meg. (Akinek mellrakja volt, soha tobbet nem emelhet sulyt, max. 2 kilot egyszerre). Elmenne O tanitani, csak eppen nincs sehol felvetel, pedig O meg olyan kulfoldieket is tanitott magyarra, akik Nemetorszagbol, Angliabol, vagy akarhonnan Nyugatrol jottek, es egy szot sem beszeltek magyarul. Na az a kihivas! (Raadasul uzleti levelezest, irodavezetest tanitott az egyetemen is, kulkereskedoknek. Ennyire gazdag a magyar? Tobbszor kiprobalt embereket el tud dobni, majdnem az utcara? Meg nincs ott, de majdnem. Talan ha meg 4 evet elve marad, akkor kaphat talan minimum nyugdijat. A magannyugdijat atvette orban megorzesre. A tobbit tudod.)
Freewolf
@karma1: Említsem meg azt, hogy ötven felett igazán nehéz elhelyezkedni? Pedig nálunk tilos a diszkrimináció!
karma1
@Freewolf: Sajna, anelkul is tudom! Ezert voltam inkabb vallalkozo, mert nem akartam fuggni senkitol sem. De kapaszkodj meg: mar egy 40-es is oregnek szamit, akar no, akar ferfi az illeto...:o((( Ne veszitsd el a munkadat fiatalon, hogy ne kelljen masikat keresned 40+-ban...:o)))
Freewolf
@karma1: Hát, egy negyvenest bevállalnék, ha csinos! :-)
karma1
@Freewolf: Na de "azt" miota hivjak munkanak? Na, legyen klassz heted, a java meg hatra van!...:o))))
Freewolf
@karma1: Az én hetem mindig jó! És nem hallottad még a megdolgozni kifejezést? :-)
1magyar
A közmunkást csak félembernek tartják a sikeresebbek.
gulyasgyula
@1magyar: Sajnos töbnyire nem ok nélkül ..Tisztelet a kivétenek ..
1magyar
@gulyasgyula: Sajnos egyre több a kivétel, akik 30 év munka után nem találnak munkát, vagy nem bírnak dolgozni mert rokkantak csak munkaképesnek nyilvánítják őket.
gulyasgyula
@1magyar: Én már közeledek a 70-hez ezért időnként némi orvosi megfigyelésre szorulok a kardiológián 22-éves nő űl mellettem ,, a raumatológián 120 kg 30év körüli napbarnitott fiatal ember masziroztatja - kezelteti magát ..Nem értem én eben a korban legfeljebb a hérvégi sok alkohol fogyasztás miatt voltam -- voltunk betegek amiből másnapra kigyógyultunk ..Én úgy látom e miatt a stresszes világ miatt sokkal több fiatal kerül orvoshoz idő előtt ..
1magyar
@gulyasgyula: Minden generáció gyengébb, oka lehet a környezetszennyezés, a stressz,a terhességek alatt betegen,egészségtelenül élő anya, (dohányzó) gyógyszerek okozta hibás génmódosulás stb.
A gyerekek nem kiválasztódás alapján maradnak meg, valaki félkilósan születik és megmentik valahogy, de kihat egész életére.
gulyasgyula
@gulyasgyula: Ha közmunkás ha nem : ha munka van akkor dolgozni kell nem velnesz hétvégét tartani ..Ha ez nem tetszik menjen el vállalkozónak aztán ha a vasárnapi ebéd mellől kell fel állni és menni mert szerződésed van ,, akkor felmondja szerződést ??Egy közmunkás sajnos többet is pihenhet ..mint indokolt lenne ..dehát neki is a jogai vannak mint mindenkinek ebben az országban ..PIHENJEN MIKOR NINCS MUNKA ÉS ÖRÜLJÖN HOGYHA VAN MUNKÁLYA minden ember ..
Gömblulus
Címre reagálva: régen megmondtam már, Magyarországon rabszolgaságba oltott feudalizmus alakult ki, némi demokratikus és liberális ködbe burkolva, hogy lehetőleg senki se lássa tisztán mi folyik körülötte. De azért át lehet látni ezen a ködön, csak akarni kell.
Desischado
@Freewolf: Röviden: aljas, szemét vagy! Mit tudsz te a közmunkások helyzetéről? Mit tudsz arról, mi van ma az országban?! Ja, neked minden szép és jó, de megnézném, mit szólnál, ha neked kéne ennyiért, és ilyen körülmények között dolgozni! Remélem, hozza úgy a sorsod, hogy kipróbálhatod! Megérdemelnéd, az biztos!

Ennek a mocsok bandának rabszolgák, és jobbágyok kellenek, akik tőlük függnek, és nem veszélyeztetik a hatalmukat! Ritka paraziták, annyi szent!
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.