A Miniszterelnöki Kabinetiroda nem egy szakminisztérium, hanem a kormányfő munkáját segítő kormányzati szerv, "elsődleges dolga az, amit a miniszterelnök feladatként meghatároz" – nyilatkozta Rogán Antal az MTI-nek.

Kedden került a parlament elé az a törvénymódosítási javaslat, amelynek értelmében önálló minisztériumként alakulhat meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda mint az általános politikai koordinációt ellátó tárca.

A szervezet leendő vezetője a Fidesz leköszönő parlamenti frakcióvezetője, Rogán Antal, aki a kormánypártok múlt heti velencei frakcióülése előtt jelentette be, hogy október 1-jétől a kormányfő politikai kabinetfőnöke lesz.

Rogán Antal kedden az MTI-nek nyilatkozva kifejtette: a rendszerváltás óta minden kormányfőnek volt miniszterelnöki kabinetje és kabinetfőnöke. A mostani kormányzati modellben a Miniszterelnökség egy sok feladattal rendelkező, önálló tárcává vált – folytatta –, így Orbán Viktor kormányfő úgy döntött, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda mint általános politikai koordinációt ellátó szervezet szintén önálló minisztériumként működjön.

A kabinetirodához tartozik majd a miniszterelnök személyes munkaszervezete, fő feladata ugyanis a kormányfő munkájának segítése lesz – közölte a fideszes politikus. Mint fogalmazott: "ha lesznek is a kabinetirodának konkrét feladatai, minden munkatársnak az lesz az elsődleges dolga, hogy a miniszterelnök munkáját segítse". Azt, hogy ezen kívül milyen önálló egységek milyen önálló feladatokat látnak majd el a kabinetirodán belül, a kormány statútumrendelete fogja meghatározni a későbbiekben. Kérdésre annyit mondott, hogy a kormányzati munka politikai koordinációjához szerinte hozzátartozik a kommunikáció koordinációja is.

Rogán Antal jelezte, formális kinevezése a Miniszterelnöki Kabinetiroda élére azt követően történhet meg, hogy az Országgyűlés az előtte fekvő törvényjavaslat elfogadásával – leghamarabb a jövő héten – dönt a szervezet felállításáról.

Hozzátette, a kabinetiroda szervezeti felépítéséről már vannak elképzelései, de ezeket csak később, hivatalos kinevezése után kívánja ismertetni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
"Rezsicsökkenés" Orbánnak nem kell WC papírt venni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Rogánka ! A wc-papír minőségére ügyelni, mert úgy jársz, mint a hende !
Jó lesz neked ez a gondnoki szerep, nyugis hely lesz, neked való !
joopapa
Az arrogáns tonyonak jó erős térvédőt kell venni elől hátul ki kell szolgálni a csuti labda zsonglőrt :-)))
nyanya001
Újabb minisztérium újabb haverok, léhűtők milliós fizetésekért !
pbalage
Nemzeti Valagfényesrenyalási Minisztérium
papa.49
Tonyó hitvallása ,,szopok, nyalok, gombot varrok,, ))))))))))))) Én meg hányok tőletek)))))))))
Cicamama55
Ez a fénykép nagyon beszédes számomra! Orbán széttárt karjai: "minden úgy van ahogy akarom, bízz bennem öcsi" Rogán: "Mit parancsolsz kicsi gazdám?"
panellproli
Eddig is azt csinálta, persze úgy hogy a maga pecsenyéjét is bőségesen sütögette.
zöldszem
"Rezsicsökkenés" Orbánnak nem kell WC papírt venni!
A Tündik bündije
Ez meg mi a tök? A király személy körüli miniszter, mint Batthyány idejében?
vitriol
jár neki ez az előléptetés, hiszen kimagasló teljesítménye volt a belvárosi ingatlan-panama. orbán méltányolja az ilyen ügyeskedőket.
Tényfeltáró
@Toby: Ez a gondnok akár csődtömeggondnok is lehetne.
amaramaistanna
Vendégkommentár, (1,) "Magyar Fruzsina:Rogán lakájt majd szétveti a büszkeség, majd elszáll a boldogságtól, hogy ő viheti ov teli küblijét. Micsoda karrier!"
amaramaistanna
Vendégkommentár,(2,) Almási Anna: "Szerintem az történt,hogy "börtöntöltelék" ," BÖRTÖNTÖLTELÉK" védelme alá került ...most megnyugodott,most büszke.Onnan mutogat figyiszt Juhász Péternek,mert még nem látja,hogy most sokal nagyobb bajba került...ráadásul ezzel,még nem veszítette el J.P.-t sem..."
sünike
Tóni az eddigi lopkodás után nincs mese, most nyalni és sz.pni is kell! :) Egybe forr, ami egybe tartozik!
DR Eric CARTMEN
"..Orbán maximális kiszolgálása..." Gumival, vagy gumi nélkül ?
eszegfu
Eddig is ezt csinálta... csak most kapott hozzá egy "rangot", meg egy minisztériumot, igy neve lett a gyereknek. Tényleg az embernek az az érzése -- ahogy itt már valaki irta -- hogy most kaptunk egy politikai tisztekből álló minisztériumot. Már most jobb lenne, ha "szájzárat" kapnánk?!
magyarbakancs
"Rogánnak csak egy feladata lesz: Orbán maximális kiszolgálása."
Seggnyalás elnyerte méltó helyét.
Minősíti és leképezi az ország szellemi erkölcsi helyzetét Rogán kinevezése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.