Egyre nagyobb bajban van a Győrben őrizetbe vett, majd előzetes letartóztatásba helyezett szír férfi, akit azzal gyanúsítanak, hangadója volt a röszkei határátkelő elleni támadásnak: elfogásakor hét hamis útlevél volt nála, ráadásul mindben volt schengeni vízum – írja a Nol.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi a Tablighi Jamaat nevű iszlamista szervezet tagja, melyet terrorszervezetek is használnak fedőszervként. Most azt vizsgálják, a többi támadó között lehettek-e még fundamentalisták, potenciális terroristák.

Ahmed H. egyébként Cipruson él, van munkavállalási engedélye, de az állampolgárságot nem kapta meg. Állítólag kifejezetten vagyonos ember.

A titkosszolgálatok most azt is vizsgálják, hogy a hangadóknak van-e megbízójuk, milyen a kapcsolatrendszerük, egymással tartották-e a kapcsolatot, és hogyan érkeztek Európába.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Békés menekültek! És ez csak egy a sok közül!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
állj..állj...állj! csak semmi durvaság... ez az ember csak egy jóakaratú, szerethető vándor, aki a kegyetlenségek elől menekül...jó, némi tévedésben van, mert azt hiszi itt ez az ügyintézés módja, úgy mint eredeti lakhelyén...
...szerencsére otthon felvilágosították, hogy errefelé szeretika bulit, csak kezdje el..aztán megy utánna a többi..

tehát csak finoman, mert jogai vannak...ezt ő tudja ám..
ha bántódás éri, elmegy merkelhez, aztán baszhassák itthon , lehet kártérítést fizetni...
lópicigáspár
Békés menekültek! És ez csak egy a sok közül!
SSteven
Tablighi Jamaat

ez egy iszlám szineiben tetszelgő Angol titkoszolgálat által létrehozott muslimokat megtévesztő csoport. Célja a muslimok erejének a tönkretétele ezért építi be aktivistáit különböző orszgokban világszerte.
Baromi érdekes mit is keresett a menekültek között - ráadásul szervező státusban???

részletek az alábbiakban:
www.islamicacademy.org/html/Articles/English/Tableeghee%20Jma'at.htm
magyarbakancs
Most megkapom a magamét.
Szerényen golyó záport nekik.
Úgy istenesen.
Mocsadék arabnak.
Nyuszicsibe
Perszemááá !! Én mér' csak olyat láttam, akinek csak kettő útlevele volt ?? Nem teljesítek jobban, a főnököm is mindig ezt mondja...
JAJMÁR
Így dolgoznának a titkosszolgálatok? Vagy már megint "kell" a hír a menekültek ellenérzésére éhező népnek?
Mondjuk az egész magyar menekültügyi intézés, ami látszik, felhívás a terroristák felé, itt át lehet menni.
Regisztráció nincs, - csak kerítés - és ha van is, valamelyik útlevelet előkapják. Aki tényleg menekült, aki tényleg bajban van, az nem tudja csak előkapni... őket esélyes, hogy visszaküldik :-)
de egy-egy menekült csoportba, táborba, remélem, hogy beépülnek titkosszolgálati emberek, és nem kiemelik azonnal a gyanús személyt, hanem mellészegődnek, megfigyelik és próbálják a kapcsolathálót így felgöngyölíteni. A titkosszolgálat azért titkos, mert nem hír, hogy "kiemelték" ezt, vagy azt, ráadásul névvel... telefonnal.. - tuti, hogy őt már nem fogják keresni a társai -, szóval nekem ez a hír így, komolytalan.
human
Ezért fontos a regisztráció. Ki kell szűrni azokat akik bűnözők. Egy már megvan. Biztos lesz még egy-kettő a több mint százezer migráns közt.
wagabund
@magyarbakancs: a golyózáport egybe kérném írni...

:-)
wagabund
@human: azért nem mernek keménykedni a regisztrálók, mert mit szól a menekülő? neki jogai vannak!
...ezt a helsinki bizottság bizonyítja..inkább hadd jöjjenek azok a rosszcsontok. minden döntéshozó abban reménykedik, hogy nem akkor robban a metró, amikor az anyósa épp a piacra megy...más meg nem számít..
verőce21
Mint "Merkel Ferenc" bevándorlási szakértőtől megtudtuk, már Röszkénél is Orbán utasítására támadhatták ezt a szegény menekültet.
KERKA
Cipruson élő kifejezetten jómódú ember. Akkor mi ellen menekül?
Ez egy kifejezetten felforgató rendzavargást keltő terrorista. Kellenek az ilyenek Európába?
világlátó
Nem hihető ez a hír , ahogy sok ezer hír sem, amelyek most pattannak ki különböző érdekeket képviselő emberek agyából.Európa retteg egy újabb terrorcselekménytől, de azt hiszem az USA is.Ilyenkor a túlbuzgóság sok hibát eredményez. Szinte lehetetlen a pontos felderítés, a potenciális terroristák kiszűrése. Az idő is kevés, a beépített emberek száma is kevés, az esetlegesen elfogottak ellen a bizonyíték is vagy van, vagy nincs. Ha nincs majd kreálunk néhányat módszer kockázatos.Nincs mit tenni, mint nagyon sokat foglalkozni velük, közöttük lenni, felkészülten és elővigyázatosan. Azonnal hívható szolgálat, ami a helyén van és csak az a dolga, hogy a gyanú esetén, szakmailag jól intézkedjen. A menekültek tömegei is kellő , közérthető tájékoztatást kell kapjanak saját jól felfogott érdekükben, a közéjük kerülő terrorista gyanús emberek kiemelése fontosságáról.
Vajon hogy működik ez majd ?
A mindenoldalú gondoskodás fontossága felismerése a legjobb ellenszere a kialakuló terrorizmusnak. A Helsinki bizottság és más hasonló szervezetek tevékenysége ezért kiemelt fontosságú. Ha mi magunk sem értjük ezt, mit várhatunk másoktól. Látjuk, halljuk, szinte minden médiában, az utcán hogy milyen nagy a tudatlanság a dolgok megértése és a megfontoltság hiánya. Még a parlamenti képviselők sem jutnak el odáig, hogy pontosan értelmezzék egyes képviselők gondolatait. Félreértések, szavak, kifejezések , mondatok kihagyása révén csak a lejáratás, a megsemmisítés az ellehetetlenítés szándéka dominál.
Ez tragikomédiává változtatja a parlamenti üléseket. A mindent lehengerlő elmúltnyolcévezés újra és újra teret kap, miközben az ellenzéknek valóban nincs MEGÁLLJT parancsoló gondolata sem. Szégyenletes hogy nincs értelem, az ellenzéket felkészítő szellemi műhely, ahol ha kell leírják nekik a mondanivalót, ha már maguk azt kifejteni képtelenek. Tájékozatlanságuk, felkészületlenségük és tehetetlenségük miatt valószínüleg nem okoznak aggodalmat sem holnap, sem 2018.-ban.
Freewolf
Kell nekünk a sok betóduló arab? Nekem egy sem hiányzik! Ráadásul, mint kiderült, nem agysebészek!
wagabund
aszongya: "Ahmed H. egyébként Cipruson él,"...

és tessenek mondani mijaza H betű? ennyire fosunk a jogaitól, hogy csak Há?
Hö?
na itt a baj..
kacsa0707
@human: Mocsok népművészeti edény Soros kioktatta őket, a jogaikra így nem engedik azonosítani magukat, és a több százezer terrorista között lehet egy két szerencsétlen menekült is.
nemkati
És mi ebben az érdekes? Hát nem azért vannak az ellenőrzések, nem azért van a TEK, hogy százezer menekültből kiszedje ezt az egyet?
sünike
A sok bátor jobbert öröm nézni, hogy féltik a sz.ros életüket. Van is mitől félnetek, ami mocskot és szennyet terjesztettetek, talán már célkeresztben is vagytok iszláméknál. Elő a bátorsággal jobberkék, ne csak a neten huszárkodjatok! :)
verőce21
Nem kell a sok személyazonossági nélküli ember ide Európába!
wagabund
annyi hamis okmány a világon összesen nincs, mint itt európában (lesz)..már kezüket dörzsölik a hamisítók a (dollár)milliárdos üzletet látván...(nem remélik, hanem biztosak benne) ez már rég le lett vajazva..nem véletlen, hogy nem engedik magukat regisztrálni a menekülők(nek vélt csoportok)...ki vannak oktatva.
az itteni hatóságok meg úgy vannak vele, ha nem engedi, hát nem engedi...akkor inkább tessék továbbhaladni...ott osztják az élelmet...ott a busz...
valamiért nagyon tartanak a külföld kritikájától...a belföldi ellenzék kritikája az nem érdekes, de a művelt nyugat az még valamiért számít...
pedig igencsak a művelt nyugat orra alá lehetne tartani a szaros gatyáját..mert van nekije..
...csakhát... Qui prodest?
verőce21
Ha tisztességesek a szándékaik miért dobálják el a papírjaikat? Miért nem regisztrálnak? Miért hazudnak az adataik felvételekor?
human
@nemkati: Valóban ez a dolguk. A migránsokkal azt kell megértetni, hogy a regsztráció azért kell, hogy csak azok jöjjenek be, akik nem jelentenek veszélyt a már itt lakókra. Ezt kellene kiplakátolni és nem a magyar nyelvű mélyrettegő plakátokat. Persze ha nincs megfelelő információközlés akkor jönnek a találgatások, amik semmi jóhoz nem vezetnek.
nemkati
@verőce21: A valódi menekültekre halál vár otthon. Ha megtartják a papírjaikat, az üldözők megtalálják őket. Akik meg a menekülők farvizén utaznak, azok az elvegyülés miatt.
Freewolf
Aki nem tudja hitelt érdemlően azonosítani magát, miért nem zavarjuk vissza?
wagabund
@verőce21: 13.57...
ez a nap kérdése...
verőce21
@nemkati: (14:22) Mese ez a " menekültekre halál vár otthon."
Legtöbb nem a hazájából érkezik. Törökországban körülbelül 2 millió, átmenetileg védelem alatt álló szíriai menekült él, míg további 300 ezer afgán, iraki és pakisztáni tartózkodik jogellenesen Törökországban, arra várva, hogy menedékkérés céljából az Európai Unió felé vegye az irányt. Libanonban is él több mint 1,1 millió szír, emellett Jordániában 630 ezer, míg Egyiptomban 130 ezer szírt fogadtak be ideiglenesen. Az embercsempészek csapták be őket, továbbá az ndks nő.
Jönni fognak mindaddig, amíg Merkel a nyeregben ül.
Freewolf
@verőce21: Merkel muttit hamarosan ledobja az német ló!
JAJMÁR
@Freewolf: "Kell nekünk a sok betóduló arab? Nekem egy sem hiányzik! Ráadásul, mint kiderült, nem agysebészek!" - Ne keseregj, a te problémádat ők sem tudnák megoldani. Az ma még műtéttel nem megoldható :)
nemkati
@JAJMÁR: Dehogynem! Agyátültetéssel! Igaz ugyan, hogy az eredmény az, hogy a beteg meghal, viszont a műtét garantáltan sikeres!
kkalman
Hét hamis útlevele volt? És...? Az a név, amin regisztrálták, az igazi? Ismét egy történet, ami sehogy se tűnik kereknek. Inkább a félelem és gyűlöletkeltés a célja. Ennek tökéletesen megfelel.
enslaved
@JAJMÁR: Neked minden hír komolytalan, ami a terrorizmussal függ össze. Érdekes.
enslaved
@nemkati: Rövidesen háború lesz a védenceid miatt. Tényleg ezt akarod? Szoktál tömegközlekedési eszközön utazni? Na és étteremben enni? Lassan inkább ne tedd...
enslaved
@verőce21:
Előbb utóbb Németország is lehúzza a rolót...
JAJMÁR
@enslaved: 00:50 Szia :) Dehogy! Nem a terrorizmus miatt, hanem ahogy intézik. Egyébként, ha így intézik, van is mitől félni.

Látványosan megbukott a kerítés, hiszen, ha ehelyett normális menekülttáborok, és regisztrációs pontok épültek volna, megfelelő személyzettel, jóval nagyobb eséllyel szűrnék ki a terroristákat.
Komolyan kérdezem, hogy egy titokban beutazó terrorista vajon felhívja magára a figyelmet?
Nyilván nem. Közéjük beépülve, a gyanús egyénekre ráragadva, jóval nagyobb eséllyel le lehetne leplezni az ilyen szerveződéseket.
(Csak remélem, hogy ez így is van. Tőlünk nyugatabbra biztos.)

Nem érdekes, kinél mennyi hamis útlevél van, vagy hogy van-e nála, ha mindenkitől ujjlenyomatot vennének, fénykép készülne, és bemondana egy nevet és adatokat - és kapna erről egy vonalkódos igazolványt ezekkel az adatokkal, amivel tovább utazhat, és amit be kell mutatnia minden egyes regisztrációs ponton, ahol ezt megismétlik.
Majd meg kell próbálni ellenőrizni, hogy valóban onnan jött-e, kicsoda, micsoda. A háború sokáig elhúzódhat, de nem tart örökké, a hamis adatokkal könnyen lebuknak.
Ugyanakkor ellenőrizetlenül mennek át tízezrek a határon, de most nagy csinnadrattával bemutatnak nekünk egy "elfogott" embert, akinek a legfőbb jellemzője, hogy már 9 hamis útlevele van.
JAJMÁR
Arról nem kellene álmodozni, hogy meg lehet szüntetni ezt a menekültáradatot. Nem lehet!
Megállítani sem lehet, ezért kezelni kell normális, humánus, emberi módon.
Vagy talán mi "vadak" vagyunk?
enslaved
@JAJMÁR: Ők maguk tagadják meg az ujjlenyomat vételt, regisztrációt, orvosi vizsgálat, és még lehetne sorolni. Az a videó sem semmi, ahol simán beköltözött egy menekült egy ház udvarába, és az asszony hiába adott neki vizet, ételt, csak menjen már ki, még neki állt feljebb, hogy ő ott várja meg a többieket, még a kutyába is belerúgott. Egyre agresszívebbek, egyre kezelhetetlenebbekké válnak, és egyelőre Brüsszel képtelen olyan megoldást találni, amit minden ország feltétel nélkül elfogadna. Egy háború valóban nem tart örökké, de ha mondjuk a törökökre gondolok...
JAJMÁR
@enslaved: 09:04 Azt mondta valamelyik "nagyon okos", hogy közel 90 % regisztrált. Ez még a "kerítés" előtt történt. Akkor hazudott? Vagy most? és amióta mondogatják, hogy nem regisztrálnak, nem is erőlködnek tovább, már csak úgy elszállítják őket az osztrák határhoz, de persze azért, mert ott meg fogadják őket. Ez a baj. Csak és kizárólag a regisztrációs igazolvánnyal lenne szabad fogadni, és akinél ilyen nincs, azt visszaküldeni. Kezdje újra!
Akkor az embercsempészet se érné meg, ugyanis magát az útvonalat is jelezné ez a lap! (De ez az én javaslatpontom az eu felé :) )

(Szerinted hogy készíthetnek videókat váratlan helyzetekről? Én ugyan nem láttam ezt, de... tudod, ilyen nincs!)
Itt is voltak az erdőszélen menekültek, leültek megpihenni, de nem akartak bejönni a településre. Hívásra sem! Éjjel továbbmentek, szép csöndben.
Strong
..állítólag kimondottan jómódú az ipse, nem menekült, és nem gazdasági okokból jött ide...
...lehet találgatni, hogy akkor miért
libellle
@enslaved: A Magyarországon elmondott hirek 99 % -ka elhazudott. Ilyen hireket csak ott lehet olvasni de az egész világ nem tud roluk. Nagyon érdekes.
libellle
@enslaved: A Magyarországon elmondott hirek 99 % -ka elhazudott. Ilyen hireket csak ott lehet olvasni de az egész világ nem tud roluk. Nagyon érdekes.
dr. prédikátor
Kurvára érdekes! Olyan hülye hogy mind a hét hamis útlevelét magánál hordja!!!A közegnek meg azt mondja : találd ki melyik az igazi!!!
Csak azt nem értem hogy ez a sok életerős "migráns" miért nem fog fegyvert a hazája védelmében???nem egy felvételt láttam ahol Szír nők vezetnek harckocsit,harcolnak a hazájukért! Ezek meg majd megvárják mig mások kikaparják a gesztenyét és akkor nagy pofával visszamennek???Szar gyáva férfiak ezek nem menekültek!!!
világlátó
@JAJMÁR: Értékelem a hozzászólásaidat. Gondolkodásra , véleményformálásra késztet, mértéktartó, nincs benne egyetlen durva szó, mondat. Ha visszaolvasod az eddigi hozzászólásaidat, elégedett lehetsz.
Érdemes lenne összegyűjteni néhány kommentelő anyagát, mind a normális oldalon írókét mind pedig a vagdalkozókét és - a műfaján még nem gondolkodtam - kiadatni, mint a hazai társadalom véleménye a dolgainkról.Szociológusaink, társadalom kutatóink számára valóságos kincsesbánya ez.
Ami a vándorok agresszivitásáról terjed nagyon veszélyes. Egyre nagyobb teret kap, O.V. is átvette, / megadta az alaphangot, ez ügyben. Ha ez a minősítés elterjed, beteljesedhet az ítélet, azaz az idegengyűlölet, ami megkeményíti még a legszolidárisabb, emberbaráti hozzáállást is. Ez pedig végképp nem kívánatos.
Mind a hazai közvéleményformálók, mind pedig a népvándorlás résztvevői számára nagyon fontos a folyamatos tájékoztatás. Félő, hogy " spontán vonuló heterogén tömegnek látjuk és fogadjuk el a vonulók ezreit. Talán szükséges lenne legalább a napi tájékoztatás szintjén a tömeg szervezettebbé tétele. A tájékoztatás lebonthatná a tévhitet, a félreinformáltságot, a hamis illúziót, talán Görögország, Macedónia, Szerbia, Magyarország, Horvátország, Bulgária is elfogadható menedéknyújtó ország lehetne valamilyen mértékben, amíg a szülőföld újra békésebb , élhetőbb lesz.Ezzel ezek az országok is talán megváltoztathatnák jelenlegi álláspontjukat./ mielőbb el innen /
Azt hiszem minden nap újabb , a lehetséges legjobb megoldáshoz vezető gondolataink fogalmazódnak meg, de amíg csak mi a tranzitországok gondolkodunk ezen, NÉLKÜLÜK - addig csak félmegoldások születnek. Itt az ideje a bevándorlás technológiája kimunkálásának. Tolmácsok, erre alkalmas szociális munkások, egészségügyi, ellátási, érdekképviseleti , családegyesítési, stb. szolgálatok és szolgáltatások szükségesek, ha már atz EU. pénzt is ad erre. Ha az integrációval még ha néhány évig is tart az itt tartózkodásuk, foglalkozni kell.
Csizmás Kond
..na most akkot a tömeget csillapította vagy provokált ?
...hol vannak az imádói ?
verőce21
Nem mászkálhat az országokban mindenféle ellenőrzés nélkül több tízezer ember.
Soha sehol a történelemben ezt nem engedték.

(Ez a galamblelkű bebiztosította magát okmányokkal, csak nem mutatta meg nekünk hitetleneknek.)
namihami
És ezeket a frissen fellelt útleveleket csak nem abban rendőrautóban találták meg, amiben az elhíresült Welsz Tamást is , igaz kicsit elhunyt állapotban, de beszállították a rendőrségre?
Komolyan el szeretnék hitetni velünk, hogy egy terrorista olyan hülye, hogy a hamis útleveleit állandóan a zsebében hordja és közben még balhézik is, hogy felfigyeljenek rá? Ráadásul nem beutazik az országba, hanem a menekültekkel túrázza végig a fél Balkánt?
Akkor ez nem terrorista, hanem ő a "Maaaaargit, nooooormális".
JAJMÁR
@világlátó: 10:38 Hasonlókat gondolok a Te hozzászólásaidról én, és most ez a dicséret igen rangos. Köszönöm szépen :) Általában egyetértek a jól megfogalmazott gondolataiddal, ahogy most is. Szerintem is nagyon veszélyes ez a fajta felfogás a menekültekről, ahogy ma a többség gondolkodik. Arról nem is szólva, hogy feltételezéseken alapul. Ebben kódolva van a jövő még nagyobb problémája, mert ezekkel a "befogadott" emberekkel együtt kell majd élni, és igen nehéz békében együtt élni azokkal, akiktől előítélet miatt, már félnek az emberek, és nehéz beilleszkedni azoknak, akiktől félnek. Szinte elkerülhetetlen az ütközés. A bevándorlás pedig még sokáig fog tartani, ha pedig ellenségként fogadjuk őket, ellenségek lesznek és nagyon sokan vannak. Jutnak majd azokba az országokba, amelyeket felsoroltad, és ide is. Jó lenne felkészülni erre, úgy, ahogy írtad :)
JAJMÁR
@enslaved: 12:43 Nem zárom ki, hogy megtörtént, és csak a rendőr tudta kizavarni az egy szem bevándorlót, de biztos, hogy a többség inkább kerüli a rendőröket. Egyébként elhiszem, hogy a határ mellett lakók, akiknek leszedik és letapossák a termését, nem örülnek, de az én véleményem ettől nem változott.
Kurucinfós videót nem nézek.
human
A reklámcsíkon éppen az IZYS-t reklámozzák :))) Hát nem túl szerencsés névválasztás amilyen időket járunk. Csodálom, hogy az M1 még nem adta le mint magyarországi terrorista központot: onsegelyezo-penztar.izys.hu/
libellle
@Freewolf: Super, milyen jó, hogy olyanok mint te mindent jobban tudtok mint azok akik ott élnek akikröl irsz. Amit vezéred tett és tesz a menekültekkel az politikum. Sikeres, ugyani még azok is akik utálják bedölnek neki. Nem engedte öket tovább, ha ugy tetszik fogva tartotta öket Magyarországon, Milyen aljas karakterü egy ember akik szerencsétlen menekültek hátán a saját hatalmát épiti. Most megmutatta, nektek, hogy mire képes a hatalmáert. Ellnben ne legyenek kétségeik ugy neked mint hasonlo gondolkodásu embereknek még többre is is képes. Azt gondolom mindenre azert, hogy a hatalmát és egyedüli uralmát felettetek megörizze.
Freewolf
@libellle: Picit fékezzünk! Honnan tudod, hogy menekültek? Rengeteg a gazdasági bevándorló, de ki sem deríthetjük, mert erőszakosan követelőznek és rátámadnak a rendőrökre is! Ilyen embereken nincs mit sajnálnom!
világlátó
@JAJMÁR: Ha teheted, keresd elő a ma reggeli EKHO Tv. interjút Földi Lászlóval.Sok mindent megváltoztat ez az erre érzékeny emberekben.Írtam erről egy " keveset " a másik propeller cikkhez,ahol a baloldal hallgatásáról van szó./ ha nem találod a reggeli Földi interjút /
Nem lehetünk elég okosak, felkészültek, meglátásaink is csaponganak, valóban átfogó és alapos hírolvasói műveltség és alapvető emberi humanizmusunk együttese kell ahhoz, hogy itt ebben értelmes véleményeket fogalmazhassunk meg. Üdvözöllek tisztelettel.
JAJMÁR
@világlátó: 11:06 Köszönöm, remélem meg tudom hallgatni. Mostanában kezdtem el kutakodni és jobban megismerni a közel-keleti térség problémáit, mert csak felszínesen tudtam, hallottam ezt-azt. Túlságosan lekötött a belpolitika :) Persze, minden vélemény mögött ott van az ember személyisége, és a tévedés lehetősége is. Ami biztos, hogy nagy változások előtt áll a világ. Üdv. :)
libellle
@Freewolf: Jaja mindezeket csak te tudod. Gazdasági menekülteket leszidod. Bizonyara elégségesek az információid arról, hogy mennyi van itt Németországban Magyarországról, gazdasági menekültekre gondolok. Ezek a számok nem annak az indikátorja, hogy Europában lehet különbözö országokban munkát vállalni. Ez már gazdasági menekülés mégpedig nagy mértékben.
Freewolf
@libellle: Ismét fékezz egy hangyányit! Magyarország EU tag. A munkaerő szabad áramlása a tagok között Uniós alapjog, ami harmadik felet nem illet meg! Ne mosd össze a kettőt, mert a magyar munkavállaló legálisan van Angliában, a harmadik országbeli pedig törvénytelenül. Érzed ezt a nüansznyi különbséget a törvényes és a törvénytelen között?
libellle
@Freewolf: Nos nem vagyok olyan biztos abban, hogy még tul sokáig lessz EU tag Magyarország. Tévedhetek, absolut. de ahhoz más politikai beállitottságra lessz szükség a jövöben.
Freewolf
@libellle: Igen! Nem sokáig tűrjük az EU-nak ezt a töketlenkedését! Vagy elismernek bennünket, vagy menjenek a csába!
JAJMÁR
@világlátó: 11:25 Meghallgattam a beszélgetést. Tételezzük fel, hogy mindenben igaza van, Európa megszállása zajlik, válaszul arra, hogy a világ nagyhatalmai - és főleg a NATO (de szerintem Oroszo. is) - a térség társadalmi berendezkedésébe beavatkozott.

Földi László tanácsa, hogy nem szabad beengedni őket, - tehát ő támogatja a kerítést, nem mellesleg az egész beszélgetésből "süt" a politikai hovatartozása - sőt, még NATO katonai erőkkel is megakadályozná a népvándorlást.

Meg lehet? Mert ezek után éppen ő mondta el, hogy nem állította meg őket a kerítés, és mennek tovább. Van olyan a történelemben, hogy egy népvándorlást sikerült megakadályozni?
Fegyvereket, állig felfegyverzett rendőröket és katonákat szembeállítani családokkal, nagyobb hiba, mint beengedni őket. Azt állítja, hogy sok közöttük a katona, és terroristák is lehetnek, de eldobálják a papírjaikat. (Erre most is azt mondom, hogy a papír semmi, azt lehet hamisítani, de fénykép, és ujjlenyomat szükséges, és továbbkövetés.) Ugyanis hiába állítanánk meg a határon, bejönnének legálisan. Hamis papírral, netán a saját állampolgár, IÁ-hoz csatlakozott tagja.
Az ellenőrzött és szűrt, - aki nem ad ujjlenyomatot azt vissza kell fordítani - bevándorlást nem lehet elkerülni. Ugyanis, ha Európa megszállása a cél, de erőszakkal és fegyverekkel szembeállnánk, akkor megadnánk a kezdő lövést, és bejönnének katonákkal.
Nem támogatom én a bevándorlást, nem erről van szó, de ez a helyzet! Ez van. A megoldást én csak abban látom, ha a világ - nem csak Európa - hanem minden nagyhatalom képviselői le tudnak ülni egy kerekasztal mellé, és kitalálják, hogy lehetne befejezni ott a háborút. Szépen mind kivonulnának onnan. Putyin nélkül nincs megoldás. Egyébként reménykedni kezdtem, amikor éppen ő kezdeményezett megegyezést, de persze Aszad uralomban hagyásával. Ebben igazat adok a Földi Lászlónak, a Közel-Keleten a nagyhatalmak harca folyik, és most beékelődött az IÁ, ami már mindegyiknek kellemetlen.
JAJMÁR
folyt.: Mégis mi végre várja el az európai nép, hogy az ő életét ne zavarják meg azok, akik fejére bombákat küldenek?
A megoldás a világ nagyhatalmainak kezében van, de olyan felelősség terhe is rajtuk van, hogy nem Európa, de szerintem a világ sorsa függ ettől!

Persze az eu minden országának is egyet kellene értenie, de hát ez se sikerül, mert mindent felülír az éppen aktuális belpolitika és a hatalom, meg a pénz.
Pedig az összes lehetséges következményre kellene terv, vagyis olyan megoldás, ami egyszerre oltja ki a feltételezett megszállás lehetőségét, és segít konszolidálni a közel-keleti térség helyzetét is. Nem csak Szíriában és Pakisztánban vannak ott problémák, és itt van még az éghajlatváltozás, éhínség problémája is. Menekültek lesznek akkor is, ha egyébként nem lesz háború.
Ennek tudatában úgy kellene szervezni az állami berendezkedést, a törvényeket, a kulturális és szociális életet, a befogadottak letelepítését, hogy ők olvadjanak be, és ne fordítva. (Ki kell venni a kezükből a "fegyvert", persze képletesen.) Az országok minisztereinek pedig félre kellene tenni a sértődéseket, és akinek ez nem megy, azt le kell váltani.
De könnyű innen a gép elől tanácsokat osztogatni :)))
világlátó
@JAJMÁR: Teljes megelégedéssel látom, nagyon egyetértünk. A világban már ketten vagyunk !!!. Bizonyára ezt mások is látják és olvassák. Persze, ez egy sokismeretlenes egyenlet a mi számunkra, de azért most mégis azt gondolom, mi ketten jól érzékeljük ezt .
Milyen jó lenne, ha miniszterelnökünk is olvasná ezeket a naívan optimista, ugyanakkor jogosan aggódó sorainkat. Milyen jó lenne, ha a sok vagdalkozó, gyűlölködő mint látjuk köpködő , félrevezetett ember is elfogadná véleményünket és okosan, megfontoltan politizálna a saját kisebb nagyobb közösségében.Milyen jó volna, ha a hazai pártok képviselőitől olvashatnánk ugyanezeket a mondatokat.
Ennyire azért nem vagyok naív. Mindenesetre érdekes, hogy Áder nem nyilatkozik, nem inti józan megfontoltságra a közvéleményt.
Orbán is eljut arra a pontra talán, amikor ugyanezeket a gondolatokat tudja / fogja megfogalmazni és mint európai kiáltványt a médiákon át eljuttatja Európa és a világ nagy sajtóorgánumai, az összes érintett számára. Hiú ábránd, de valami hasonlónak történnie kell.
Rasmussen a NATO főtitkár is tévelyeg és sérteget minket, magyarokat.Azt hiszem ő most nagyot hibázott ezzel. Amúgy sem igazán jó ott nekünk.De ha már BELELÉPTÜNK, legalább ne sértegessen.
A török kiűzése tervezése során néhány német osztrák hercegség képviselői Magyarországot részeire szabdalva szétosztotta volna ezen hercegségek között, egyszer és mindenkorra eltüntetve a magyarságot Európából.
Újabban többször eszembe jut ez, de a magyar történelem több olyan epizódja, amikor közel álltunk a teljes pusztuláshoz, sokszor fizikailag, sokszor erkölcsileg, még többször mindkét eset okán. Most hogy jobban kimutatja mindenki a foga fehérjét, megint ezt a jelenséget érzékelem. Ennek ellenére még ma is, most is nyaljuk a németek, osztrákok s..talpát.Ezt most fokozott szégyenkezéssel nézem, pedig természetesen tudom amit a közös Európáról tudni illik. Ha minket soha eddig nem fogadtak be Európába..., folytatom
világlátó
akkor hogyan is képzelik befogadni a több millió más nemzetek bevándorlóit?
Hogyan képzelik szétválasztani a menekültet a jobb életért bevándorlótól, amikor mindenki szíriainak vallja magát és nincs erről semmiféle okmánya, dokumentuma.Hogyan is képzelik a kvóták szerinti szétosztást, amikor csak a német, svéd, dán életforma a választott. Erőnek erejével, rendőrséggel, katonasággal? Óhatatlanul , kikerülhetetlenül ütközés, erőszak, kíséri majd mindezt és elkezdődik a terrorfenyegetettség állapota.
Ezért égető a további bevándorlást tervező ezrek megállítása . Ez a legfontosabb most, majd a már itt lévők " feldolgozása " Mindezt felkészülten, a legnagyobb emberséggel, egész Európa finanszírozása mellett. Igen, hallom. A saját nyomorultjainkról is hasonlóképpen kell gondoskodni.Mond el miként üzenhetnénk az illetékeseknek???
libellle
@Freewolf: Pardon de nem látom értelmét annak, hogy én itt veled irogassak. Nem egy ligában mozgunk.
simmering73
Tegnap még kilenc volt. Jó lenne már eldönteni, mert így a birkák nem tudnak becsületesen rámozdulni a témára.
pbalage
@Freewolf: Szibéria kapui nyitva állnak előtted.
JAJMÁR
@világlátó: 15:13 Gondolom, hogy szakemberek bírálják el a menedékkérelmeket. Egy-két jól irányzott kérdés és kiderül, ha a szíriai nem is szíriai, és az is, hogy valóban menekült-e?
Előre meg kellene mondani nekik, hogy aki hazudik, azt azonnal kiutasítják. A technika - pl. műholdfelvételek, számítógépek, titkosszolgálatok - segítenek. A regisztrációs ujjlenyomatos és fényképes igazolványt én azért tartanám fontosnak, hogy ne tudjon senki más helyébe lépni, és ne tudjon egy másik országban másik néven létezni. Amit először mond, azokkal az adatokkal kell élnie, vissza lehet követni. Ezek az emberek eléggé ismerik egymást. (Pl. a szír fociedzőt a felvételről felismerte egy Mo.-n élő honfitársa.)
A menedékkérőnek az elbírálás előtt meg kell mondani, hogy nem biztos, hogy abba az országba kap menedékjogot, ahova kéri. Nyilván figyelembe veszik ha már él ott rokonsága, de azt kell elfogadnia, amit kijelölnek. Gondolom, valahogy így működik. Ha rajtam múlna, állampolgárságot csak 10 év után lehetne kérniük. A súlyos törvényszegés pedig a menedékjog elvesztését vonná maga után.
Egyetértek, egy csomó várható, és még előre nem is látható konfliktusok sorozatát indítja el maga a befogadás is, és fel kellene készíteni mindkét felet, hiszen ezek az emberek fizikai és lelki traumákon átesettek. (pl. megerőszakolt nők, családtagot elveszített emberek...stb.) Ezért is, és sok másért is, én nem hasonlítom a helyzetet Mo. befogadásához. Ebben nem értek egyet veled. mert több mint ezer éve, államalapító I. István óta, tagja vagyunk a keresztény Európának. A történelmet lehet úgy értelmezni, hogy mások "szabdaltak"szét, és többször, és el is tüntették volna már ezt az országot, de minden egyes történésnek megvannak a maga okai, előzményei, sorsszerűséget én nem keresek benne. Ami sorsszerűnek tűnik, az a cselekedetekből következik. Az eu tagja vagyunk, de az a tag, amelyik folyton hőzöng, vagy épp siránkozik, hogy őt nem fogadják be, azt nem fogadják be. Ez is következmény.
JAJMÁR
folytatás... már megint milyen sokat írtam :)

A NATO... hát, az bizony sok konfliktus okozója.
Ma láttam egy érdekes beszélgetést az atv-n. Lehet, hogy így kellene, rábírni a nagyhatalmakat a megegyezésre, és a békét kikövetelni?
Sok nekem tetsző dolgot mondott Kardos Gábor :)

www.atv.hu/videok/video-20150925-kardos-gabor
világlátó
@JAJMÁR: Értem minden mondatodat és elfogadom a " feldolgozás " technikáját is, azzal, hogy ehhez kell egy végre megállapodottság, a kitoloncolástól való félelem csökkenése, végül az összes bevándorló együttműködése.
Azt hiszem a korabeli szétdarabolásról és a német , osztrák hercegségeknek való részenkénti odaajándékozásról írt mondataimat nagyon röviden ragadtam ki a történelmi hűség követelte leírásokból. Pedig az valós, és a korabeli leírásokból ismert. A magyarság mindig csak gond volt nyugati szomszédaink számára. Most is az - mint látjuk.Csak azt a felfokozott szerelmet szerettem volna a földre hozni, amit úgy általában érzünk az osztrákok és a németek felől.Nem szabad hamis illúziókat táplálni de ugyanakkor fölébe kell emelkedni egy rebellis álláspontnak és bizonyítani kell méltó, elismert partnerségünket.
Ez sem könnyű, mert ugyan hányszor kell még bizonyítani alkalmasságunkat az EU.tagságra ? A sorsszerüség eszembe sem jutott, csak a történelmi események folyamatában láttam némi hasonló szándékot a fenti hercegségek, királyságok részéről.
JAJMÁR
@világlátó: 14:13 Ez is igaz, és ne haragudj azért, ahogy fönt reagáltam, de már annyi "sirámot" olvastam és hallottam a magyar nép szerencsétlen sorsáról, hogy első körben felbosszant! A magyarázatodat elfogadom, de hozzáteszem, hogy az eu tagságra alkalmasságunkat már bizonyítottuk, ezért vettek be. Felejtős..
Ha mindig, minden felmerülő konfliktusban előjön a bizonyítási kényszer, az baj, mert nem erre, hanem a konfliktus megoldására kellene koncentrálni, és nem fontos "okosabbnak" látszani, mint pl. a Juncker, vagy a Merkel, elég partnernek lenni. Persze, minden tagállamnak, és nem tagállamnak is. Azt örömmel hallom, hogy egyre többen mondogatják a közel-keleti béke szükségességét, csak az ehhez vezető utat képzelik el másképpen. Kíváncsi vagyok, mit hoz a jövő, és milyen társadalmi berendezkedés lesz a nyerő: a diktatúra, vagy a demokrácia, csak esetleg egy kicsit másképpen? Vagy elkerülhetetlenül jön a legrosszabb? Remélem "jó" emberek ülnek többségben a döntéshozó posztokon és még sokszor meg tudjak majd beszélni az eseményeket. Üdv. :)
világlátó
@JAJMÁR: Mennyimindent nem tudok még. Ez azért néha szégyenkezéssel tölt el.
Ma reggel, úgy 09,00 - 0945 között megnéztem, meghallgattam a hir Tv.-ben a civilizáció c. műsort ahol a riporter hölgy három urat faggatott a helyzetről. A három úr egybehangzó véleménye tökéletesen elegendő volt ahhoz, hogy az eddigi ismereteim teljes átgondolásához fogjak. Már csak azt nem értem, miért nem adnak tanácsot, tisztességes és reális helyzetmegítélést ezek az emberek és talán még sokan más orientalisták és az iszlám pontos ismerői a hazai és az európai politikusoknak. Ez utóbbiak talán azt gondolják, hogy ha már ők egy ország vezetői, akkor azzal együtt a bölcsek kövét is ők birtokolják? Mint látjuk ez nem így van. Sőt ! Talán éppen tudatlanságuk, félműveltségük, önjáró autoriter magatartásuk az okozója mindannak ami most kialakult a világban.
Aztán van itt egy másik dolog, amit most értettem meg. Az iszlám nem csupán vallás, hanem kultúra és életfelfogás. A kereszténység, óvatosan írom, csak vallás.Ráadásul hatalmas változásokon ment át, nem mindig a progresszív irányba.Ez a három tudós ember ugyan nem mondta ki, de egyértelművé tette, hogy a harmadik generációs , már Európában született iszlám vallású fiatalok, akik tartják hitüket, hozzá igazítják erkölcsüket és életformájukat, azaz újra építik azt, tartva, erősítve a hagyományaikat, látják maguk körül a kereszténység, a katolicizmus és a reformáció mai helyzetét és látva, tapasztalva az európai népek hozzájuk közeli erkölcsét, magatartását, életfelfogását, szabadosságát, szabadjára engedett liberalizmusát, a nők általános helyzetét, a családok életvitelét, szóval a mi európai életfelfogásunkat, ami rendkívül széles skálán érvényesül, lesznek olyanokká, mint azok aki Párizsban a Mohamed prófétát megalázó karikatúrákkal illették olvasóik előtt.
Az első generáció dolgozni, pénzt keresni jött. Gyermekeik már nem annyira, azok gyermekei pedig már csak a munkanélküliek számát gyarapítják. Időközben mecsetek, medreszék folytatom
világlátó
azaz iskolák, egyéb az iszlám közösség számára fontos intézmények nőttek ki a földből, amelyek szinte párhuzamos társadalmat alakítottak ki Európa több országában.Ezek jól működnek.Ez a fél,- egymillió most bevándorolt oda fog tartozni, csatlakozni, mert már nem az a helyzet mint az első generációsok idején.Talán még ezt is elbírná Európa. De jönnek a családok a fiatal emberek után, azaz szorozzuk be az egymilliót 6 - 8 -al.
Az integráció, - ezt is most világították meg az urak - gyakorlatilag nem megvalósítható.
A vegyes házasságok elenyésző számban fordulnak elő, elsősorban az európai lányok, asszonyok azok, akik hajlandók a házasságra és az áttérésre.
Összefoglalva, sem a militáris megközelítés, sem a fogadjuk be őket az emberiesség és a keresztény erkölcs tanításainak megfelelően, majd beilleszkednek, felfogás nem helyes.
Mindez, mondják az urak a műsorban, a pénzvilág különböző érdekszférái által kiagyalt nagypolitika következménye, ami , miután Európa lusta és hanyag, vezetői ostobák és tunyák, most ilyen formán megvalósítható volt, felborítva ezzel azt az egyensúlyt ami már időszerű volt a világ erőforrásai, hatalmi csomópontjai újragondolásához.
karma1
@Nyuszicsibe: Psssszt,... Nekem is ketto van,... Az egyikben pl. tobbszori belepesre is feljogosit az USA-ba, es addig ervenyes a vizumom, ameddig az utlevelem...
Tessek mondani, akkor en most "tenorista" vagyok?...:o((
karma1
@wagabund: 12.30-ra; Jujjuj, hat ezt sem tudod? A "H" az a Hasszant jelenti... Orulj, hogy a kozepso neve nem Ali...:o)))
dr. prédikátor
@karma1: Hát ha szépen tudsz énekelni akkor lehetsz tenorista!:)))Akár még a Milanoi Scalaban is!!!
karma1
@Freewolf: 10.39: Mivel nem turistak, de nem is magyarul beszelo emberek, hanem maroknyi vagyonkajukkal kb. 5000 kilometert setalgato egyedekrol van szo, akik a hazajukbol papir nelkul kellett, hogy eljojjenek, piszok nagy valoszinuseggel "menekultek"! Mert nem is katonak, mert egyikuk kezeben sem lattam sem aknavetot, sem Kalasnyikovot, valamint zarandokok sem lehetnek, mert akkor viszont Mekkaban lenne a helyuk, ott is epp eleg nagy a balhe most...
Te megis minek nevezned oket, ha nem menekulteknek? (Mert Ma.o.-ra bevandorolni sem akarnak, vagyis nem bevandorlok.)
karma1
@Freewolf: 11.45-re: Es te erzed azt a piciny kulonbseget, hogy bar a munkavallalas az EU-n belul szabad, azert az a kozel egymillio gazdasagi menekultunk megiscsak az angolok adohivatalaba fizeti be az angol gazdasag fellenditese erdekeben elkovetett munkajuk utan az adojukat? Valahogy nem az eltolcsi-fele bankba...Erdekes modon nem 500 ezer angol jott Ma.o.-ra munkat, megelhetest, miegymast keresve, jo fizetesert (aminek persze az adotartama is mindjart sokkal szebb, mint a 47 ezres slagerfizue...:o))
karma1
@dr. prédikátor: Azert tettem idezojelbe...:o)))) Persze, hogy tudok, zenesuliban vegeztem... Meg az altalanos sulim is specko zenei volt, es kepzeld, meg nekunk sem kellett minden nap enekelni!!!...:o))))
karma1
@simmering73: Abbol valoszinu ketto valodi volt...:o))) (En is eppen ezen csodalkoztam kulon ben...:o))
dr. prédikátor
@karma1: Tuttam hogy tudsz énekelni!rájöttem!!!
karma1
@dr. prédikátor: Mit szerenykedjek? Pavarottiek mindennapos v endegeink, csak hogy egyutt danolaszhassunk...:o))))
Freewolf
@libellle: Nem, hogy nem egy ligában mozgunk, de az értelmi szintünk is fényévekre vannak egymástól! Az emberek többsége sokkal okosabb attól, hogy liberális legyen!
Freewolf
@pbalage: A jó kommunista elődökhöz híven te is Szibériába paterolnád azt, aki nem ért veled egyet. Na ezért nem kerültök soha többé a hatalom közelébe! Kiismertek már benneteket a magyarok!
pbalage
@Freewolf: Na ezt sem fogtad, nem is csodálom.
Én nem vagyok ruszki párti, épp te vagy az. Arra akartam célozni, hogy ha annyira bírod a rendszert, akkor menjél haza, biztos ott a legfaszább.
Mondjuk nem fogod fel, mert már frankón át lettél verve a palánkon.
Freewolf
@pbalage: Tudod, mi nem vagyunk olyanok, hogy évtizedekig megbocsátást követeljünk és kártérítést kunyeráljunk. Ami volt elmúlt. Ez az Oroszország nem az akkori Szovjetunió, ha nem vennéd észre! Attól, hogy nem vagyunk hajlandóak haragudni segíteni az amerikai csürhének, még nem akarunk a ruszkikhoz költözni! Fogható ez liberális elmével?
pbalage
@Freewolf: hát nem túlzottan jobb a mostani Oroszország. Csak ugyanolyan szar az egész.
Ott van pl Putyin, ha olimpiából akar lopni, akkor abból lop, ha gázt akkor abból.
Jelenleg nem komcsik, hanem maffiapártiak csak ennyi a különbség.
Ha nekik az jó, az engem nem nagyon érdekel, maradjanak odahaza, lopják le egymást ahogy bírják, nem akarok hozzájuk tartozni.
Orbán Viktorhoz sem, mert kábé ugyanazt csinálja.
Ha ezt nem csinálta volna, én nagyjából letojnám hogy zászlót akar lobogtatni, lehet hogy még mellé is állnék.
Csak nem felejtem el neki a zeeemútötplusznégyegyenlőkilencévet.
JAJMÁR
@világlátó: 14:00 Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre a műsorra. Sajnos, csak az első 7 percet tudtam meghallgatni tegnap, ma pedig nem találom azt az adást, viszont egy másikat, a szpt.25-i, ahol TGM is jelen van, igen. Az ő véleményét én sokkal inkább el tudom fogadni.
Azt nem tudtam megállapítani, hogy megváltoztatta-e a véleményedet a vasárnapi beszélgetés :)
Persze,nagyon keveset tudunk, de bármilyen professzor és szaktekintély is valaki, a jövőt, biztos, hogy nem ismerheti. Aki eleve elrendeli a "sötét" jövőt, az nálam már hitelét vesztette! Akkor inkább Nostradamus :)))

Arról a jövőről viszont nem beszélgettek az urak, hogy mi lesz, ha nem fogadjuk be a menekülteket, ha kerítést építünk végig, és katonákkal védjük a határainkat? Ez lenne a megoldás?
Felkelteni az ellenszenvet és a gyűlöletet az iszlám vallás ellen és a bevándorlók ellen? Ez mit old meg?
Az ún. "keresztény" Európa nem teheti ezt !
Azért sem, mert köze van hozzá, hogy ezeknek az embereknek az élettere élhetetlenné vált.
Minden vallás egyben életfelfogás, értékrend és kultúra is, ami az élet minden területére kiterjed :) (r.kat.vallású vagyok :) ) Csak szavakat sorolok, -mert ez nem a regény helye- szóval a keresztény kultúra jellemzői: szeretet, irgalmasság, bűnbocsánat, feltámadás, szerzetesek, iskolák, krónikák, gregorián, Bach, gasztronómia, építészet, népi játékok, népszokások, öltözék pl. gyász -de még a fejkendő is - Igaz, hogy sokaknál mindebből mára szinte csak a karácsony és a Húsvét maradt.Egyébként a kereszténység egy tőről fakad az iszlámmal. és sok közös vonás van benne.
Nem félni kellene egy másik hittől, hanem a saját hitet kellene megtartani.

Mindig mondják, hogy: nem képesek integrálódni. Az integráció = beolvasztást jelent. Nem akarják! De vajon a határon túli magyarok akarják?
Nem csodálkozom, ha a bevándorolt emberek nem akarják eldobni a hitüket, az életfelfogásukat. A hit nem olyan, hogy ma ebben, holnap abban...
magyarbakancs
Hány ilyen mocsok jöhetett kit nem elellenőriztek megfelelően.
Liberális faszkalapok ha robbantani fognak a beengedett menekült terroristák mit fogtok hozzá szólni?
Mert bekkel fogadni mindenkiit elme beteg szocik,liberális g*cik.
JAJMÁR
@világlátó: folytatás:

Azzal is ijesztgetnek, hogy ők majd jó iskolákat hoznak létre, és párhuzamos társadalmat, és sok gyereket szülnek. Ezzel azt akarják közölni, hogy a keresztény iskolák nem elég jók? Nem versenyképesek? Nem születnek keresztény gyerekek? Vagy azt, hogy Európa társadalmi berendezkedése rossz? Persze, ha Európa népe eldobja a hitét, akkor ne csodálkozzon, ha betüremkedik egy másik. Hit nélkül az ember nem képes létezni hosszú ideig. A jól behatárolt szokások vonzók a talajtvesztett emberek számára.
Meg kell erősíteni a keresztény értékrendet, vonzóvá és még jobbá kell tenni a keresztény iskolákat, egyébként pedig a vallásszabadság és iskolaválasztás jogát meg kell hagyni.
Szíriában a polgárháború nem a valláskülönbségek miatt robbant ki. Persze, mindenhol minden népcsoportban, fel lehet kelteni a gyűlöletet, az ellenségeskedést, ha valakiknek a politikai, gazdasági, egyéb önérdekei azt kívánják. Ha a vallás egységes, akkor majd találnak más okot erre!
Az iszlám szélsőségesektől ma mindenki fél, és minden okunk meg is van erre, de nem szabad a szélsőséges nézeteket ráhúzni az egészre és ijesztegetni vele.
Volt ilyen a múltban és tudjuk, hogy mit okozott a világban, és mit okoz még ma is, mert a gyűlöletet felkelteni sokkal könnyebb, mint aztán feloldani. Én ettől sokkal jobban félek, mint az iszlám vallású emberektől, hiszen lehet sokkal szörnyűbb vége, mint amit képesek vagyunk elképzelni.

A "haza védelme" nem jelenthet csak határokat, a haza nem annyi, hogy körberajzolok egy területet. A haza jelent egy ethoszt is, főképpen azt, amivel azonosulni tud az ember, ahol otthon érzi magát lélekben is.
világlátó
All European governments forces integration. Why?- kérdezem én is.
All islamic peoples must be chased down! Why?- kérdezem én is.
Ezek a hamis vagy csak tudatlan keresztény vezetők és náluk még sokkal tudatlanabb követőik állandóan hangoztatott kinyilatkozásai - nálunk is Európában sokfelé.
Tökéletesen egyetértek gondolataiddal. A versengés, - ki tud hangosabban, ki tud még magasabb kerítést? Ki az igazi európai, ki tud még határozottabb ellenállást kifejteni , ki állítja hitelesebben, hogy Európa megváltozik ha nem védjük meg? Kinek erősebb a hite a saját vallása tanaiban? Hogyan tudhat együtt hinni a maga Istenében itt Európában a két világvallás népessége? Ki integráljon kit és miért?Miért tekintik ellenségnek az Iszlámot azok, akik azt sem tudják mi az, akkor, amikor a saját hitük tanait sem ismerik, legfeljebb csak annyira, hogy minél drágább ajándékot kell venni karácsonyra ?
A haza védelméről másutt már írtam, ez a kérdés sincs a helyén nagyon sok ember fejében, lelkében.Egyre elfogadottabb az a nézet, hogy ott a haza ahol befogadnak, élni hagynak. A haza szó mára a pártpolitika máglyáján elégett. / a haza nem lehet ellenzékben.../Minél jobban elhordja a szél a haza hamuját, annál kisebb a szó jelentősége, annál inkább eltűnik a honvágy is. Volt idő, amikor ez másként volt.Ma ezt visszahozni csak az irredenta, soviniszta, mélymagyarkodással tudják egyesek, akik még a magyar Himnuszt sem tudják elénekelni, a Szózatról nem is szólva.
Bízom azért abban, hogy sokan vagyunk még, akik ha hagynák, újra képesek lennénk a mai közérthetőség nyelvén megfogalmazni, mi a HAZA, hol a mi hazánk.
Bár ha minden ötödik tanulónk funkcionális analfabéta, ahogy írja egy reprezentatív felmérésről egy napilapunk, akkor nagyon felkészült , pedagógiai módszerek tekintetében kreatív oktatási - nevelési feladatot kell vállalnunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok