7 év börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a gazdát, aki úgy védekezett a tolvajok ellen, hogy fagyállót öntött a borába – tudósít az Index. V. Pál legkorábban 4,5 év múlva szabadulhat.

Az egyik tolvaj, aki a fagyálló után még valamilyen dizájnerdrogot is használt, belehalt a mérgezésbe.

A gazda nem tagadta, hogy fagyállót öntött a meggyborba, melyet egy nyitott pincében tárolt – elmondása szerint ezzel akarta megleckéztetni a tolvajokat, de nem akart senkit megölni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Freewolf
Ott tartunk, már a védekezést is büntetik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Freewolf
Ott tartunk, már a védekezést is büntetik!
Aki Én
Hát nem is tudom...
A pincémben nem tarthatok azt amit akarok, abban amiben akarom?
lópicigáspár
Abszurdisztánban minden lehet! Ha ellopják az autómat és balesetezik vele a kedves jogokkal rendelkező tolvaj, engem csuknak be, mert miért nem vigyáztam jobban az autómra!? Pfffff!
verőce21
Hátha még a gyomirtóba ivott volna bele? Ami ott volt mellette.
De kérdem én és joggal: Miért szedett dizájnerdrogot?
simmering73
7 évet? Ezeknek a bíráknak elment a maradék eszük is.
Clavigo
Gratulálok ...Remélem kegyes Urunk tokaji birtokait már a TEK. védelmezi..
zöldszem
@Clavigo: Kegyes urunk olyan szegény, hogy el sem tudod képzelni. Tokaj a fos (akarom mondani) First Lady-é.
nezelodo
@Clavigo: Eladta már az egyik strómanjának a Szárhegydűlő KFT-t, negyvenmillás állami támogatásával együtt. Majd száz év múlva a tokaji borászok Orbán és emberei tokaji színre lépését a borvidék tatárjárásaként fogják emlegetni, olyan mély nyomot hagytak a hozzá nemértésükkel és a potyalesésükkel.
Aki Én
@Freewolf: Nem mondod...!!!??? Van valami rendszerhiba, ami nálad is kiveri a biztit? Beszarás.
Freewolf
@Aki Én: Nem kell a műhiszti! Ami hülyeség, az pártfüggetlen!
Aki Én
@Freewolf: Ezt te mondod? Nálad minden attól függ ki mondja.
bencemacska
És ez már jogerős?
Arra nem gondol a T. bíró úr/hölgy, hogy ezzel lovat adott a tolvajok alá???
És mit kapott a hulla családja, amiért nem vitte orvoshoz???
1magyar
Akkor most már szabadon lehet lopkodni, mert a szerencsétlen hiába tett meg mindent.
Egyébként meg honnan vette a bíróság, hogy nem az alkoholisták öntötték össze a sajátjukat az ő hordójával?
Nyuszicsibe
Na de a gazda nem kínálgatta, hanem ez a suttyó fogta, elvette, saját felelősségére meghúzta. Egyáltalán mi jogon kotorászik más házatáján ?! Mondjuk lenne néhány kérdésem a t.bírósághoz, de úgy van ahogy @zöldszem: mondja, kitiltanának.
varirmag
Remélem legközelebb a tolvajbanda a bírót/nőt és családját látogatják meg.
A drogos tolvajt senki nem kényszerítette hogy folyamatosan lopja a másét.
A gazda figyelmeztette is a mocskokat, mégis mi a francot tehetett volna a folyamatos kifosztás ellen.
A Vas utcai középiskolást brutális kegyetlenséggel agyonverő "fiatal" másfél évet kapott.
Nesze neked "igazságszolgáltatás".
bakegya
Milyen nagy itt a néppártosság-ez már mennyei-három hektár erdőmet vágtak tarra-aztán a szülőktől örökölteket mikor végig néztem az osztatlan közösökben azt se találtuk-a kezelője és a kormányhivatal erdőfelügyelőségéről egy dolgozó segítette a vágási engedélyeket kiadni-pénz sehol,mert mind lenyúlták egymásközt megosztották.A kezelő börtönbe-mindent magára vállalt,a többi megúszta-ÉVEKIG NYOMOZGATTAK-KAPOSVÁRRA CITÁLVA -AZTÁN MEGJÖTT AZ EREDMÉNY-ÖT ÉV ELTELT-ejtik az ügyet-kártérítés semmi SEMMI!!!
Ma már többszöri felszólítással a kezemben-TELEPÍTSEM ÚJRA AZ ELTULAJDONÍTOTT ERDŐKET-százmilliós kár-most tobb milliós újratelepítési költség-
Időközben a nemesdédi házat is üresre rabolták ki már-összesen tizennégyszer törték fel-
A tetteseket azóta se találják,pedig a faluban mindenki jól ismeri az ártatlamokat!!!
IGAZI HUNGARIKUMM !!!-AMI ITT MEGTÖRTÉNHET TÖRVÉNYES TÖRVÉNYTELENSÉGGEL.
kutyahűség
Nagyon-nagyon helyes! A hét évet sokallom, de a büntetés maga jogos.
jancsipapa
Ezek is vérbírók a maguk módján. Egy ismerősöm parasztizál . Mindent loptak tőle ,szerszámot ,terményt ,állatokat . Számtalan feljelentés után ( még csak nem mis hazudták neki ,hogy utána néznek ) egy éjjel másodmagával el is kapott két cigányt . Nem volt verés ,lincselés ,csak hívták a rendőrséget . Ötven perc alatt értek ki . A cigányokat azonnal elengedték ,őt igazoltatták a saját portáján és feljelentették személyi szabadság korlátozásáért . A bíróságon három hónapot kapott két évre felfüggesztve .A mikor reklamált a bíró ( bíró ? ) azt mondta : örüljön ,hogy nem letöltendőt kapott ...
bakegya
@jancsipapa: fejétől bűzlik a hal.Sintérsanya két hetet kapott a rendcsinálásra!DDD
kikelet
@bakegya: Sajnálom,ami történt.Nem tudom,hogyan bírta ki ezeket ép ésszel? Azt mondom,hogy ami most migráns csürhe téren történik,az félelmetes,s Isten óvja meg tőlük az országunkat.De! Eljátszom a gondolattal,milyen szép is lenne,ha ezek a migránsok megizzasztanák a mocskos,nagypofájú magyar cigányokat? Jaj,de összemennének egy pillanat alatt.Mert különben ez egy gyáva,betoji népség,csak a demokráciánkban nagy hatalmat kaptak,és csapatba verődve nagylegények.Elveri még ezeken a port egyszer egy hatalom,csak mi azt már nem érjük meg.
kikelet
@jancsipapa: Olvasom az írását,és közben azt remélem,hogy az következik,a gazda másodmagával elkapta,és hülyére verték a cigusokat.Mert csakis így lett volna kerek a történet.Ez a gazda épp olyan balfácán volt,mint a mérnök úr a becsületes őszinteségével.Sosem derült volna ki,hogy éjszaka ki tángálta el őket úgy,hogy két hétig egyirányba mentek..Pláne,hogy köztudott,a rendőrség is a cigányok pártján áll.Most kérdem,milyen rendőr az,aki a saját fajtája ellen fordul?Ez a mocsok cigányfaj összetart ,ha egy kívülálló megpróbál beavatkozni.
bakegya
@kikelet: nem pabaszképpen -de az én családom ATÖRÖK IDŐKTŐL FOGVA MAGYAR FÖLDÖN FÖLDÖNFUTÓ-az én generációm AZT HITTÜK MEGÚSSZA-magam részéről(egyébként a kádári felsőoktatási intézményes keretnek köszönhetően-NEM BEHÓDOLVA... CSAKKK ELFOGADVA)mindent megtettem ,,,,hogy becsülettel emelt fővel,kellő higéniával ,NEM ÁTLAGOS SZINTEN szolgálva a népemet és a hazámat talpon maradjak a családdal együtt-AZTÁN JÖTT EZ A" KÁRPÓTLÁS"...ez az IGAZI CSÓK A CSALÁDNAK-a szülők CSEBDBEN elmentek-mi meg itt maradtunk-EGY NEM CSAKKK CIGÁNYKODÓ BŰNBANDA kelepcéjében -AKIK JOGVÉGZETTEK ugyan de bunkó barbárságukat leküzdeni sose lesznek képesek -TÖRVÉNYES TÖRVÉNYTELENSÉGGEL RABOLJA KI ÉS LE MAGYARORSZÁGOT BELÜGYESEN,DE MÁRA MÁR KÜLÜGYESEN IS-EZ VÉGZETES ÉS VISSZAFORDÍTHATATLAN.KÖSZÖNJÜK A FEL és ALCSUTKAI MARADONÁNAK és kedves FELESLEGÉNEK az egész pereputtyal,haverokkal,strómanokkal,üzlettársakkal kül -bel-és külhoni szekértoló FIDESS FANOKKAL EGYBUGYORBA KÖTVE.rENDESEN GYOMROZZÁK EZEK A MAGYART AZ MÁR BIZTOS...és jogvégzettek...sorba iratják már ingyen a nevükre a földjeinket-ajándékba-ELSŐ KÖRBE BÜNTETNEK,AZTÁN ÁLLAMOSÍTANAK-ÉS VÉGÜL A SAJÁT NEVÜKRE JEGYZIK BE A FÖLDHIVATALBA.INGYEN,TÖRVÉNYES TÖRVÉNYTELENSÉGGEL.(Tiborc -mészáros tanya lesz végül az ország.A GAZ-DÁK(kók) ők akik megműveltetik a FÖLDET EU,PÉNZEN BEVÁSÁROLT NEHÉZGÉPEIKKEL)
CSOK A MAGYAR CSALÁDOKNAK-én csakkk egy vagyok a milliók közül akit folyamatosan kifosztanak.
dr. prédikátor
Mi van akkor ha én taposóaknát telepítek a pincémbe a hordók köré???És a lopni készülö rálép???
zöldszem
@dr. prédikátor: Kicsit szétszórt lesz...
varirmag
Öszintén sajnálom bakegyát,sajnos tudom mit élhetett,mit élhet át.

Gondolom bakegya ügyét is az ilyen szegedigyöngyvér félék intézték,intézik.
Ma már nem lehet tudni hogy kitől kell jobban tartani.A tolvajoktól,??? a rablóktól ???
az őket nem találó rendőröktől ??? vagy a szegedigyöngyvérektől ???

"A napilap kiszúrta, hogy a bírói tanácsot vezető Szegedi Gyöngyvérnek nem ez az első olyan ítélete, amelyet a közvélemény jelentős része megkérdőjelez. Ő volt az, aki ítéletet hozott a szigetszentmiklósi gyermekeiket bántalmazó szülők ügyében. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a vádban elképesztő kínzások, például fekáliaetetés és szexuális szerepeltek, ezek javarészt megdőltek, vagy épp az ügyészség hagyta ki végül a vádpontok közül. A bírónő kiskorú veszélyeztetése miatt ítélte el a szülőket. Az elítéltek két évet kaptak, amit addigra letöltöttek az előzetes letartóztatásban, így szabadon távozhattak. Szegedi Gyöngyvér hozott ítéletet az ötéves kifiáz fakanállal és szíjjal agyonverő dunaharaszti férfi ügyében is. 2012-ben a vádban szereplő emberölést halált okozó súlyos testi sértésre enyhítette, az apa így 5 évet kapott."
Szókrakész
@dr. prédikátor: Akkor a bűntény elkövetése után biztos nem fog olajra lépni.
Szókrakész
@kutyahűség: És mi van ha a drog ölte meg?
Mert ugye a másik kettő életben maradt.
A drogker ellen miért nem nyomoznak?

És főleg, hogy a saját tulajdonomat se védhetem meg?!?!?!?!
És még én szenvedjek mert van egy-két kamikaze tolvaj, alkoholista?!?!?!
darwin
Hasonló eset történt nálunk is.Hirtelenszőke svéd tolvaj felment a háztetőre,lelopni az alumínium lemezeket,leesett ,eltört a lába,beperelte a tulajdonost,hogy nem védte kellőképpen a lakatlan objektumot.Itt legalább épeszű bíró volt,nem büntette effektíve a tulajt,elhajtotta a tolvajt.Egy hátulütője volt a dolognak:onnantól 24 órás őrzésre kötelezték a tulajt.Sok százezres költség.Le is bontották gyorsan az épületet.
bencemacska
@varirmag: ma, 11:17
Nagyon szeretném én látni azt a szakértői véleményt, ami alapján megállapították a vádat!
Persze a nevét, és a szakértői megbízását megalapozó felkészültségét is!
bakegya
@varirmag: ügyvéd,bíró az én ügyemet még nem látta-ugyanis nekemn arra nincs időm-minden eddigi tolvajlást benyelt a családom-a legszarabb az az egészben hogy a 90-éves nagynénénk naponta kéretőzik haza,de nem merjük neki elmondani hogy a négyszobád kamra konyha üres,még egy székre sem tudnánk leültetni-asparhelyt cserépkájhával kezdték a kipakolást aztán tizen négyszer lakatok-gyümölcsszedő ötméteres csináltatott létrák egy 160-évre visszamenőleges néphagyományt tüntettek el-AZ ISTÁLLÓ HAT TEHÉN NÉGY LÓRA VALÓ,TELE VOLT ALMA ÉS ALEXANDER KÖRTÉS LÁDÁKKAL (szerszámokkal,kézikaszával-na annak a nyelét meghagyták.KAPÁLÓGÉPEK PERMEREZŐGÉPEK,MINDENVITTEK) 1200 DB-KIPAKOLTÁK-NINCS.ÉS MI A SZÍRIAI MENEKÜLTEKTŐL FÉLJÜNK?-benyelnek minket a teknősfélék is.
Feraj49
Megkérdőjelezhető a bíró alkalmassága !!! Ezt viszont senki nem vizsgálja ! Ha nem csinál bűncselekményt,élete végéig bíráskodhat,a saját " lelkiismeretére" hagyatkozva./vagy politikai utasításra / Régóta mondjuk,ma Mo.-on nem IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS,hanem JOGSZOLGÁLTATÁS van,aminek eredménye a sok TÉVES bírói ítélet.Hány bíróról tudunk akit felelősségre vontak volna,mert téves ítéletet hozott.
Nagyon érdekes számomra,amikor megkérdezzük a nagy tudású bírókat,ügyészeket,hogyan miképpen védhetjük meg,magunkát,birtokunkat,családunkat,megy az "elterelő duma".Arányos mértékkel a támadással szemben.Magyarra "lefordítva",míg a bűnöző egyet ü rám a nála lévő kalapáccsal,Én 20-at is üthetek a fejemről levett Kalappal. Na ez az arányosság,a bíróság szerint !!! Vajon miért is nem intézkedett a hatóság a többszőri feljelentésre a lopások ügyében ?
Fradigege
Nem vonul be. Ennyi. Bándi Kata gyilkosának, az évben júliusban kellett volna lopásért börtönbe mennie. Nem ment be, körözés, semmi különös, majd szeptemberben Pécsen megölte Katát. Röhej. Ha nem vonulsz be, csak 24 óra múlva kezdenek el kőrözni. Nem tudom mi változott azóta, de nem vonulnék be. Miért ne tarthatna valaki fagyállót a saját pincéjében a saját hordójában? Betörnek a pincémbe és a higítót megissza a büdös gyökér, akkor én vagyok a gyilkos??? Húúú, de jó a szabály.
kukac50
A Magyar törvények rosszak! A tulajdonát megvédheti bárki aki azért dolgozott tett érte,hogy legyen Neki! Aki elindul lopni az kockáztatja saját épségét életét,azt kell bűnösnek kikiáltani aki a bort lopta nem a gazdát,Ő csak a sajátját akarta megvédeni,mert a tolvaj már többször is járt Nála! Ha az Én udvaromba bejön bárki ha agyon ütöm a saját ingatlanomon akkor is az a hibás aki lopási szándékkal bejön!
r2d2
Ehgyszerűbb lett volna lelőni a cigány tolvajokat és bedobni az ülepítő aknába!!!
Szókrakész
@jancsipapa: Képzeld el 50 percre az országépítő szorgos munkától visszatartani, korlátozni őket!
Csoda, hogy az állam nem követelt kártérítést.
kopeba
Nem is lett volna szabad vádat emelni ellene.
bakegya
@kopeba: ez így igaz-nekem is ez a véleményem-nálam évekig lopták a fát a kárpótlásban az anyósra. apósra és még egy nagynénénkre is rálőcsölt léniákból,míg nem az egybefüggő három hektárnak is hűlt helyét találtam amikor megörököltük-na és hol vannak a tettesek?-tovább lophatnak-mert ismeretlenek,de nem nekem.EBBEN AZ ORSZÁGBAN VETHETSZ DE NEM TE FOGSZ ARATNI-EZÉRT NEM KELL A FÖLD MÁR A KUTYÁNAK SE-A NAGYOK KIVÉTELÉVEL-AZOKNAK IGEN FONTOS A FEUDÁLKAPITALISTA BASÁSKODÁS.(egy pesti ügyvédke gyűjtögeti az osztatlan közösből kimenekülőket somogyba akár üresen is az erdőterületeket-INGYEN-ÉS SAJNOS EZ A MEGOLDÁS A VOLT KULÁKNAK,MERT A VISSZATELEPÍTÉSI KÖLTSÉGET TÖRVÉNNYEL HÚZZA RÁ A FIDESS-)NÁLAM KB EGY LAKÁS ÁRA BÁNJA-RÁTERHELIK A VAGYONRA,NYUGDÍJRA-ENNYIT ÉRT A RENDSZERVÁLTÓ TEKNŐS KÁRPÓTLÁSA.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.