Nagyot futott tegnap óta a NAV megbírságolt Mikulása, csak itt a Propelleren több, mint 45 ezren olvastak az elképesztő bűntényről.

Most a Tényeknek megszólalt a férfi, aki azt mondja, májusban bevallotta volna az "extraprofitját". "Abban a hiszemben végeztem ezt a tevékenységet, hogy májusban magánszemélyként bevallhatom ezt a bevételt" – mondta az adóellenőrök által leleplezett Mikulás.

Adószakértők szerint azonban ez nem lehetséges: minden végzett tevékenységhez bizonylatra van szükség, ahhoz hogy az adóbevallásokba rögzítsék a könyvelők. A Tények által megkérdezett ügyvéd szerint a Mikulásnak is bizonylatot kell adni: úgynevezett ideiglenes tevékenység végzésénél bizonyos összeghatár alatt áfamentes számlát is lehet adni a megrendelőnek.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A NAV ellenőrök aljassága határtalan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
A NAV ellenőrök aljassága határtalan.
Toby
A pofátlan nagy halakra valamiért nem bukkannak rá !
Hari
Na végre lebukott egy hagyhal ! Hajrá NAV, csak így tovább, tűzzel-vassal irtani az ilyen brutális adócsalókat, a keményen dolgozók megkárosítóit. Lehet, hogy tényleg vissza kell állítani a halál büntetést ?
Csizmás Kond
A naívitás nem mentség inkább szégyen.
kukac50
Mészáros Lőrincnél sokkal több pénzcsalást találnának, Vagy a Tiborc családnál!
lampa laz
Hiába ajánlotok itt nagyhalakat a navsoknak azokat nem fogják behívni a "konyhájukba"...
karma1
Akarki akarmit mond, a Mikulas NEM kapott penzt, mert mielott a NAV-osok kifizettek VOLNA a szolgaltatasert jaro penzt, AZELOTT hivtak vissza a konyhaba, vagyis NEM tortent adocsalas!
Vizual
A helyzet az, hogy mindenért amit kapsz valamilyen formában adót kell fizetni. Én is azt kérdem : Mi helyzet a fentebb felsoroltakkal, de én megkérdezném és a FIDESZ potentátaival ? Szerződésnek meg sok fajtája van. Ezt a dolgot meg kellene nézni, hiszen a NAV-k alkalmazták a Mikulást. Vajon befizették az eü. hozzájárulást és az adóelőleget mielőtt feljelentették. ( sicc)
karma1
@Vizual: Amig NEM veszi at a keszpenzt, addig NEM KOTELES adni szamlat!!! Gondold mar vegig, hogy Te hogy vasarolsz a kozertben? Ha csak 10 fillered is hianyzik az osszegbol, a penztaros nem veszi at a penzt, tehat nem ad szamlat.

Penzatvetel nelkul NINCS adoelkerules!
Csizmás Kond
Aki lopni megy az legalább tudjon szaladni.Szégyen úgy ellenzékinek mutatkozni, hogy csalókat pártolunk...de mindenki úgy értékeli ahogy a lelkiismerete megengedi.
Aki ellenzékben a csalót pártolja az a másik oldalon a csaló.
bretagne
@kukac50: De ott nem nyomoznak. Ki érti ezt???
aranka flora
Mindegy ki mit mond. Tetvesek!!! Miert nem a gaspar ,meg a hozza hasonloknal csinalnak ilyent!!!Ja,mert nem napon barnult??? Ertem!!!
human
@Csizmás Kond: Kár hogy ez a mikulás a nagyokkal ellentétben nem tudott jogszabályt módosítani a saját kis gazdasági csalásához. Mert akkor ugye minden rendben lenne.
Csizmás Kond
@human: Persze, mer rend a lelke mindennek.
human
MÁS: Az APEH szóvivője mesélte egyszer a tévében, hogy az intézmény népszerűsítése érdekében APEH babákat akartak gyártatni egy vállalkozóval. Telefonban meg is beszélték az igényeket és mikor rákérdeztek az árra, a vállalkozó rutinból: Darabja 1000 Ft, de számla nélkül 600 :) Erre felhívták a figyelmét, hogy nem véletlenül hívják APEH babának.
Eriksson
@karma1: "Az adóhivatal munkatársai a lakásukra invitálták a gyerekekhez a Mikulást, akit a pénz átadása után még visszahívtak a konyhába egy elbeszélgetésre."
"Egy kis éneklés és a csomagok átadása után a lifthez kísérték a Mikulást, akinek át is adták a pénzt.
"hvg.hu/gazdasag/20151207_Megbirsagolta_a_NAVos_csalad_a_Mikulast
karma1
karma1
" Aztán amikor kifelé menet odaértek a lifthez, és épp megkapta volna a pénzét, a "szülők" visszahívták a lakásba, mondván, a konyhában még szívesen mutatnának valamit:
ez a valami pedig a NAV igazolványuk volt."

Ezen van a hangsuly: "és épp megkapta volna a pénzét,"

Persze, en sem vedem a Mikulast, ha eppen masfelmillio forintot volt kepes kerni a produkciojaert...:o)))

propeller.hu/itthon/3176375-tallai-fele-nav-megbuntettek-mikulast-szulonek?all#c1487143

IDEZET A FENTI CIKKBOL, LASD : AZ ELSO NEHANY MONDATBAN, IDEZOJELBEN, a fenti linkbol kimasolva...
Zsuzsinéni
Azért engem az is érdekelne, hogy meddig mehet el a NAV ?Mi fér bele az értékrendjükbe.(határ a csillagos ég) Nálam már az is kiverte a biztosítékot, hogy gyerekeket használ fel eszközként. (bocs, de számomra nincs rá jobb szó). Lehet, hogy én látom csak rosszul, de ha nincsenek a gyerekek akkor valószínűleg a Mikulást is nehezebb lett volna megbüntetni. Így akár hogy is nézem a gyerekek fel lettek használva. Azon lehet vitatkozni, hogy jogos-e a büntetés... Igazán büszke lehet a NAV vezetősége magára! Számukra a cél szentesíti az eszközt!
Yoda69
Eleg gusztustalan fereg - fideSSnyik modra huztak csobe a mikulast.
Alzheimer Fauna
Idén - ahogy már sok év óta - Sony tabletet kértem a karácsonyfa alá. Nincs rá sok esélyem, de hátha. Ezért kérem a NAV-ot, hogy ne basztassák a Jézuskát!
zenei aláfestés:
"Mennyből az angyal eljött, és azt se érti hová került, mi ez az egész
Mennyből az angyal eljött, hogy segítsen, de úrrá lett rajta a kétségbeesés"
(Napoleon Boulevard - Erdész Róbert)
www.youtube.com/watch?v=newbnOwJi_Q
-Audrey-
De emlékezhetünk ellenkező példára is, amikor egyesek létszámellenőrzés céljából gyűjtöttek százforintosokat. Az biztos, hogy nem volt adó- és nyugtaköteles tevékenység, hiszen csak a rovátkákat helyettesítették a fémekkel.
KERKA
Szarházi Navosok. Mivel egy évben 1 X van Mikulás napja, gondolom, max 5 helyre tudott elmenni az illető. Már ez a kis jövedelem is bassza a csőrüket?
Aljas módszerrel húzták a csőbe.
human
@Zsuzsinéni: Gondolom a prostiknál is rendszeresen ellenőriznek inkognitóban.
Január
Egyszerűen röhej, ez az eljárás.
Mikulás egy évben egyszer van.Hű, de nagyon megszedheti valaki Mikulásként magát - a NAV szerint. Szerintem nem.
De, ha olyan nagyon adócsalót akarnak találni, sokkal könnyebben és jóval nagyobb értékben ráakadhatnak - tippet nem adok.
feleselek
@human: De csak a szolgáltatás teljesitése után...Ez a ráb@szás...!
nemjoezigy
@karma1: a linked kiegészítésére:

én is alkalmi munkából élek (sajnos), nekem nem kell számlát adnom, mert átvettem a (kevés) pénzt a munkám ellenében, hanem a munkáltatónak kell velem aláíratni, "Egyszerűsített munkaszerződést" 7 oldal, két példány marad náluk, egy példányt kapok én!
(ez naponként 21 db A4-es lap. KÖRNYEZETVÉDELEM)
Akkor most hogy állunk NAV? és @Csizmás Kond és a többi fideSSkdnp nyalonc?
dömdödöm
A lényeg hogy a kölkök jól érezték magukat mondhatták NAVégre itt a mikulás :-)
-Várd ki a végét kisfijjjam . :-)
karma1
@nemjoezigy: Nagyon-nagyon sajnalom, hogy komoly, csaladfenntarto emberek, sokevi tisztesseges munka utan azt kapjak, mint Te, meg ez a szegeny Mikulas...

Bar tudnek segiteni,...Pedig hidd el, maskepp is lehet elni, es vidaman adozni, es latni, hogy az adodbol nem habonyok "hawai-oznak", hanem a Te kozvetlen kornyezeted epul, szepul,...javulnak a korulmenyeid...
Nem tudom, mikorra erik el ezt a szinvonalat az otthon maradott emberek...
dömdödöm
Én mondtam hogy ez egy szemét hely ,csak nem hittétek el lépésről lépésre szép lassan vált egyre pofátlanul szemetebbé .:-(
dömdödöm
Itt te ezektől sosem kaptál semmit , mindent csak elvettek , minden lépésednél azt figyelték mikor csaphatnal , mikor csaphatnak be . Nehogy már te itt jól járjál . :-(((((((
Szemét banda rostálni kell !
kukac50
Ez a NAV-nak elég szegénységi bizonyítvány! Andy Vajna nagyobb hal lett volna!
Az aljasság és a gusztustalanság NAV-nál nem ismer határokat!
human
Tényleg érdekes, hogy olyanról nem hallani, hogy NAV-os prostit büntetett volna, mert nem adott számlát. Ezek szerint a szexuális szolgáltatás (meg a kaszinó) egész évben adómentes, de ha valaki egy évben egyszer egy napra mikulásnak öltözik az maga a fertő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.