Komoly aggodalmat kelt az EU válsága, hogy szétesik-e a schengeni rendszer, vagy kétsebességessé válik-e az unió – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

Azzal kapcsolatban, hogy most tartotta kongresszusát a német kormányzó jobboldali CDU, Kósa Lajos kifejtette: Németországban fontos tartományi választások lesznek tavasszal, addig nem változtathatnak a jelenlegi politikán, utána viszont komoly módosulások lehetnek.

A politikus kijelentette: Magyarország teljesítette a feltételeket, szabályokat, amelyeket mindenkinek kötelező lenne.

Kósa: Komoly aggodalmat kelt az EU válsága

A német politikusok kifelé mást mondanak, és mást az ajtók mögött, de nem lehet ilyen mértékben elszakadni a választók véleményétől, miközben a németek döntő többsége leállítaná a bevándorlást – vélekedett.

Szerinte az EU és az unió balliberális részének álláspontja teljes mértékben erkölcstelen, mert miközben azt hirdetik, hogy szolidárisnak kell lenni a menekültekkel, a tagállamokkal nem azok, az idegenek érdekét figyelembe veszik, a tagállamokét nem.

Nem oktathatnak ki szolidaritásból, "amikor ők a legminimálisabb szolidaritási elveket figyelmen kívül hagyják" – közölte. Hozzátette: nem oktathatnak ki demokráciából sem azok az európai vezetők, akik "fittyet hánynak az európai emberek véleményére".

Kósa Lajos a Fidesz vasárnapi kongresszusáról elmondta: megkezdik a felkészülést a következő választásra, de 2016-ban még sok minden történik, amely nem ezt a célt szolgálja.

Érdekes év lesz, hiszen utoljára lehet még jelentősebb kormányzati intézkedéseket úgy tenni, hogy azoknál nem kell "kényszeresen", folyamatosan a választási felkészülést is mérlegelni, 2017-ben viszont már mindenki a választásra készül – mondta.

A politikus úgy vélte, Orbán Viktor pártelnök az egyik legfontosabb bejelentésének az új családtámogatási rendszer kiépítését szánta, amelynek célja, hogy minden családnak legyen saját tulajdonú otthona, és segítsék azokat a családokat, amelyek három gyermeket vállalnak.

A legfontosabb üzenet mégis az volt, hogy megkezdődik a felkészülés a választásra a Fidesz-vezetők részéről, hogy 2018-ban is "ezzel a felállással" szeretnék elnyerni a választók bizalmát – közölte. Kósa Lajos úgy látja, erős az üzenet, hogy "a csapat felállt", és 2018-ban is kérik a szavazók bizalmát.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Lalika! A te elmeállapotod méginkább borzasztóságos, és egyre inkább. Sok neked az a frakcióvezetés, megspékelve az alelnöki hokedlivel a segged alatt:-))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
kosa lala kitegintget abbol a bizonyos hatso fertalybol, es az ott talalt dolgokat a hallgatosaga koze kopkodi - hatha valaki meg elhiszi,...

Ha Nemetorszag valsagban volna, akkor mar regesregen tiltakoztak volna a Times vilagraszolo szavazasa ellen, miszerint Merkel az Ev asszonya, vagy politikusa vagy valami ilyesmi... De erdekes modon senki sem tamadja a Times-ot.
Szoval megint itt a duma a halodo, szethuzo nyugatrol, meg a mi hos varvedo tevekenysegunkrol...

kosa, menj haza inkabb, es probald meg ravenni az asszonyodat, hogy szuljon par unokat a kovernek, mert nagyon hianyzik neki... oszt azutan ontsd magadbol a hulyeseget...
hetöndöe
Hát Lala,ha mi kilépünk,egységesebb és sikeresebb lesz,mint valaha.Egy kolonccal kevesebb lesz maximum,ez az Úniót nem fogja megrengetni, az tuti.:-)
verőce21
Az EU válsága a "menekülteknek" svédasztal: Mert milyen menekült az, aki átmegy Törökországba, és nem elég jó neki, ezért élete kockáztatásával behatol Görögországba, ahol nem érzi jól magát, nem elég jó, ezért átmegy Macedóniába, ahol szintén nem érzi jól magát, tehát tovább áll Szerbiába, ahonnan gyorsan átviharzik Horvátországba, ahol szintén nem elég jó, ezért behatol Szlovéniába, de Szlovéniáról szó nem lehet, ezért továbbáll Ausztria felé, de ha már ott van, akkor neki Németország a megfelelőbb. (Németországba érve kijelenti, hogy Németországról szó nem lehet, ezért továbbáll Dániába, ahol kijelenti, hogy ez sem elég jó, ott feltétlenül dolgozni kell, és inkább Svédországba megy...)
Ha eléd terül egy svédasztal...Te nem válogatsz?
alterego56
@karma1: Hitler és Sztálin is volt az év embere a Time-ban. Sztálin kétszer is. Szóval ez nem sokat jelent.
silber13
Lalika! A te elmeállapotod méginkább borzasztóságos, és egyre inkább. Sok neked az a frakcióvezetés, megspékelve az alelnöki hokedlivel a segged alatt:-))
Toby
@verőce21: Hol és mikor olvastad, hogy a menekültek végcélja Törökország, Görögország, Macedónia...stb.lett volna ?
Eriksson
Ha a szegényebb európai népek megélhetésének javítására fordítana az Eu akkora összegeket mint a menekültekre szerte Európában, akkor az európai országok lehet, hogy egységesen és önként támogatnának szegényeket. De ha nincs miből, akkor nincs miből.
Toby
Nosza, kósa elkezdte kérni az eddig leszopatott szavazók bizalmát !
Mert a szavazók mazochisták és támogatják a pofátlan mutyikat, közpénzszórást egyéni hobbikra, vadászatokra és szerbiai beruházásokra !
human
Annyira aggódik a fideszék az EU válsága miatt, hogy rá is segítenek. Erről egy Monty Python jelenet jut eszembe:
youtu.be/eM1M7yqqbUw?t=53s
Toby
@verőce21: " Mert milyen menekült az, aki átmegy Törökországba, és nem elég jó neki, ezért élete kockáztatásával behatol Görögországba, ahol nem érzi jól magát, nem elég jó, ezért átmegy Macedóniába, ahol szintén nem érzi jól magát, tehát tovább áll Szerbiába, ahonnan gyorsan átviharzik Horvátországba, ahol szintén nem elég jó, ezért behatol Szlovéniába, de Szlovéniáról szó nem lehet, ezért továbbáll Ausztria felé, de ..."

Legalább a saját írásodra emlékezz ! Az a megfogalmazás, hogy "mert nem érzi jól magát" ill. "nem jó neki "egyben azt is jelöli, hogy maradt volna az illető országban, ha jól, érzi magát ! Eleve nem ezek az országok voltak az úticélok !
Másként tudod ?
verőce21
@Toby: (09:26) A "nem érzi jól magát" nem azt jelenti, hogy végcél, hanem svédasztal a népvándorlóknak.
verőce21
@Toby: (09:26) Ezt még az olyan balfasz hibbant sem értheti félre, mint te vagy.
Toby
@verőce21: A "balfasz hibban" a mozgalmi fedőneved - szivi ? Tanújjjá meg fogalmazni, érteni és értelmezni, sokat hiányozhattál az isiből !
Arról, csak te tehetsz, ha idiótán fejezed ki, amit köpni akartál !
Ezt legalább képes vagy értelmezni ?
Szójjjá, segítek, ha nem működne a "fogalmazási reform " !
JAJMÁR
Ez az ember és ez a kormány ne kérje számon a szolidaritást! Ahhoz végképp nincs joga.
Olyan fölösleges üres szövegeket mondanak, hogy sajnálom az időmet rá, hogy elolvassam.
papa.49
Kemény anyagot tolsz Laja, abba kéne hagynod)))))))))))
bögöbö
Kezdődik. Innentől minden héten 2-3 (a Habony-művek által megfogalmazott, de a papagájkommandó szájába adott) kommuniké fog elhangozni Schengenről, előre magyarázva a bizonyítványt. A végén már a hívek fogják hangosan követelni, hogy a Vezér védjen meg minket Európától, mondjuk egy újabb határzárral...
nevemnick
Tündér Lala, a te és komolytalan főnököd lelki válsága okoz komoly gondot Magyarország 90%-nak.
verőce21
@Toby: (13:32) Komoly aggodalmat kelt a "bemutatkozásod" az értelmet illetően is. Még másolni sem tudsz. Mit kezdjünk ilyen ellenzékiekkel?
Toby
@verőce21: Te már leszerepeltél itt - szivi, hiába túráztatod magad, aki izgalmában nem képes visszaemlékezni kevéssel korábbi leiratára, az álljon a sor végére !
A többesszámú hivatkozás bátorságot ad a baromságaidnak ?
verőce21
@Toby: (13:23) A leszerepelést inkább magadra értsd!
Toby
@verőce21: Legyen önkritikád, ha már kellő tekervény nincs a hajad alatt. Nagyot aakrtál írni, ám balfácán módon fogalmaztad meg és még magyarázod is.
verőce21
@Toby: Sokáig Törökország volt a végcéljuk. A saját "értelmezéseddel" is engem igazolsz!
Toby
@verőce21: Igen ? A többi országgal mi helyzet, melyeket felsoroltál ? Ne törd magad, belebonyolódsz, ennyit meg nem ér az egész, megfuttattad magad. Pont.
verőce21
@Toby: (21:45) Tehát már a kezdeti értetlenkedésedbe belebuktál! :)
Toby
@verőce21: Mit vigéckedsz a butaságoddal - koma ? Értő ember simán látja, hogy mekkora baromságba csúsztál bele, nem is vagy képes megmagyarázni, mert nem is lehet !
Szóval i van a többi országgal ? Ne görbíts, akkor se, ha nincs magyarázatod a baromságodra !
Gerinc - koma - gerinc ! Tapogasd meg a hátad !
verőce21
@Toby: Én nem tévedtem semmit. Te viszont már az első okoskodásodba belebuktál!
Legyen a Te neved ezután: Oktontoby!
Toby
@verőce21: Verd csak magad, annál több itt az értő emberke, hogy eladd a baromságodat, de mert nem érzed magad nyertesnek, ezért vered a nyálad tovább !
Ne szenvedj, ilyen piti tárgykörbe belebukni is tudni kell.
verőce21
@Toby: (07:09) Szamárságokat beszéltél végig!
Szent Jeromos egy helyt azt mondotta: Kár egy szamár előtt citerázni.
Toby
@verőce21: Baromságon elbukni nem szégyen, csak az azt követő piti, ostobácska magyarázkodási kísérlet a szégyen !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.