2016-tól három évig nem esnek tanfelügyelet hatálya alá a minősített pedagógusok – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán az Országjárás az oktatásról elnevezésű programsorozat első fórumán Miskolcon.

A több mint száz pedagógus, intézményvezető, valamint diákok részvételével tartott megbeszélésen a miniszter elmondta: a köznevelés átalakításánál szükség van belső korrekciókra, ezért tartja fontosnak a párbeszédet a pedagógusokkal.

A fórumot követő sajtótájékoztatón a tárcavezető kijelentette: a pedagógusokkal együtt szeretnének javítani a rendszeren, a tanárok, tanítók megbecsülését fontosnak tartja a kormány, ezt jelentős béremeléssel is kifejezte.

A miniszter bejelentette azt is, hogy 77 ezer informatikai eszközt juttatnak el az iskolákba a következő hónapban.

Közölte, hogy a fórum résztvevői tapssal fogadták azt a bejelentését, miszerint a minősítés rendszerében csökkennek a pedagógusok terhei. "Azokat a tanfelügyeleti vizsgálatokat, amelyek a minősített tanárokat érintik", 2016-tól eltörlik. Ez több mint kilencezer pedagógust érint, nekik "könnyebb lesz az életük", az ő esetükben három évig nem kerül sor tanfelügyeletre – tette hozzá.

A kormány nemcsak kíváncsi a pedagógusok problémáira, hanem arra törekszik, hogy velük együtt oldja meg azokat – jelentette ki a miniszter, aki emlékeztetett arra, hogy már aláírt egy olyan útmutatót, amely a bürokrácia csökkenéséről szól.

A következő lépéséket a köznevelési kerekasztal kereteiben beszélik majd meg – tette hozzá.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Én viszont madzagon lengetném ezt az ,,ájtatos esztergányolót,,))))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Én viszont madzagon lengetném ezt az ,,ájtatos esztergányolót,,))))))))))))))
lópicigáspár
Na várjuk ki az apróbetűs részt is! Gondolom addig fizetés se fog járni!
nemjoezigy
Ez a féreg össze vissza hazudozik.
Megcsinálták a szart, és most ilyen dumával jön, mintha semmi közük nem lenne az eredményhez (eredménytelenséghez): "a köznevelés átalakításánál szükség van belső korrekciókra", vagy "a pedagógusokkal együtt szeretnének javítani a rendszeren, a tanárok, tanítók megbecsülését fontosnak tartja a kormány,"
Mielőtt megcsinálták ezt a förmedvényt, akkor kellett volna kikérni a szakemberek véleményét!

De ugyanezt csinálják az élet minden területén, csak van ahol még nem értek el a selejt munkájuk megreformálásához.
És ezt az agymosott, elvakult fideSSnyikek elhiszik, elkönyvelik, hogy megint jót csinált ez a dilettáns rablóbanda!
nezelodo
Szóval lesz 77 000 informatikai eszköz... Doboz, vagy db krétát ígért?
Jankó123
Ilyen helyzetben ígérnek ám mindent, csakhogy élve szabaduljanak az összegyűlt tömeg elől!
A hiszékenyek ismét azt várják, hogy minden csodás lesz majd ezután, pedig a "főgecó" megmondta, "a tettekre kell figyelni, a szövegre meg sz@rni"!
human
Akkor lássuk csak. Több mint száz ...
pedagógus = fideszhű bírka
igazgató = fideszhű pártkatona
diák = kivezényelt biodíszlet
.. tapssal fogadták a bejelentést.
Ilyen szép propaganda anyagot talán Észak-Koreában szoktak gyártani.
papa.49
@nezelodo: Mire ez kiderül a szám is csökkenni fog, akár a mi jólétünk...
Toby
"Megint jönnek, ígérgetnek..." Nem bedőlni ennek az utolsó harangozónak, kissé berosáltak, azért ígérgetnek, aztán amikor csendesedk a szél, marad minden a régibe !
Egy szavát se..."még egyszer mondom"...egy szavát se ennek a kétszínű kaméleonnak !
human
A másik. 77 ezer informatikai valami (talán pendrive?). Nagyon szép és jó. A tantermekben is ott a 400 forintos projektor, csak tudjátok lószart sem ér, ha nem adnak pénzt a belevaló izzóra, ami 60 ezer forint. Papíron meg nem sokszorosíthat a tanár szemléltető anyagot, mert havonta csak 100 oldalt használhat fel, az meg a dolgozathoz elég csak. Vagy még felrajzolhatja a (fenti okból) használhatatlan okostábla mellett lévő 30 éves krétás táblára, de csak ha van kréta. Ez a nagy büdös helyzet az oktatásban és csak egy apró szeletét említettem.
papa.49
@Toby: Hiszen ha csak kétszínű lenne, de ez egészen szivárványos olyan sok színe van))))))))
human
@human: Bocsánat. 400 ezer forintos projektor akart lenni.
gibgab
A közoktatás rendszerét úgy tönkrevágta ez a kormányzat, hogy ezt már holmi korrekciókkal rendbe tenni nem lehet. Nagyon úgy tűnik, hogy Balogh miniszter oktatás ügyben abszolút tájékozatlan, éppen ezért nem is érti a problémák lényegét. Amikről beszélt-tanfelügyelet, informatikai eszközök-csak morzsák a gépezetben. Nagyon nagy a baj, ennél sokkal nagyobb. Nem mentem a pedagógustársadalmat: "Miért hagytuk, hogy így legyen?"
Gyuri Géderről
"Balog Zoltán belengette a mézesmadzagot a pedagógusoknak"
Ezt nálunk légyfogónak nevezik amit a disznó ólakba szoktak kiakasztani, és a sok hülye légy rá repül.
Kíváncsi leszek mely legyek tapadnak a csalira.
kkalman
Nem lehetne a madzag végén lengetni ezt az álszent csuhást?
Yoda69
Hol itt a mezesmadzad? Minimum 3x-os fizetesemeles lenne elfogadhato.
Szókrakész
"a köznevelés átalakításánál szükség van belső korrekciókra, ezért tartja fontosnak a párbeszédet a pedagógusokkal."

Akkor eddig miért nem "párbeszédelt"?
bakegya
@papa.49: RÓZSI HOL VAGY???-az jobban tetszene nekem,ha a HOFFMANT faggatnák a tanár bácsik és nénik HOVA TOLTA EL A KATEDRÁK ALÓL A BICIKLIT,amit egyébként szerintem is inkább elloptak és stadionokra,kaszinózó cigánybárókra,álomtitkárokra,mészárosgarázdálkodók kulturizléstelenségére,tv2-es rendszámnélküli retiküllőkre ,saját lábon turán-turbékoló ivarsejtjeik melegentartására...felcsutkai focibirodalomra,játékvasutra...reggelig sorolhatnám,de mint az már tény a mi teknősünk egyetln lukára se kényes csakkk fényes elmeroggyantságait intézteti már a papokkal is az élen.
bakegya
@Szókrakész: 99-óta nem értek rá-már akkor is a leépítési trükkel csapták agyon azokat akik még oktatás mellé nevelni is képesek voltak-ezek az emberek elhagyták már az akkor sülyedő hajót,mert már akkor is FÜLE VOLT A FALNAK IS.
Szókrakész
@bakegya: Hát igen.
Valahogy létre kell hozni egy homogén, fidesz szavazógép szalagmunkás társadalmat.
Tiszta Lenin-Trockij ideológia.
Kiirtani az értelmiséget.
Csak ma már nem lőhetnek.
Hari
A szokásos ósdi taktikázás, ígérni valamit a kedélyek pillanatnyi csillapitására (pl. Kerekasztal, ahol meglehet ott ül mindenki, aki "számít", hogy meglegyen a látszat, de a döntés már rég a fiókban van), aztán mindenféle logikai csůrés-csavarással visszakozni. Tárgyalásrá, de főleg a másik oldal véleményének az elfogadása és megvalósítása elképzelhetetlen számukra. Röviden és erősen ez a diktatúra egyik rafinált változata.
bakegya
@Szókrakész: a jobbik már bajban van,mert a helyét-fenekét befoglalta a teknős...az a véleményem...lőni is fognak,de még egy kicsit megnyúzzák a népet-már házhoz mennek a bűnözők évtizedek óta,nekem már ez is bőven sok! Sokkolni is remekül tud ez a bunkó banda,miközben egy feudális hierarhiát szervez ,de azt is ivarsejtfogyatékossággal és nagyondrágán túltolva teszik,de csakkk a brancsnak,,,,folyamatosan hadarva a hazug üres mantrájukat..."locsog a felszín,hallgat a mély...!!!
glorianna
Kedves tanerők, csak nem bedőlni az ígéreteknek!
Kutyuska
A Grimm testvérek is megirigyelnék Balogot.
A pedagógusoknak pedig úgy kell, ha egy szavát is elhiszik.
Le sem kellene velük ülni tárgyalni, az sem igaz, amit kérdeznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.