Újabb elképesztő tankönyv-részlet kering az interneten. Most egy 8-10 éveseknek, harmadikosoknak szóló feladatsor verte ki a biztosítékot, amely arra kéri a gyerekeket, név szerint (!!!) írják le, hogy kit tartanak szépnek az osztályban.

Miután pedig a gyerekek megállapodtak (vagy nem) abban, hogy ki szép és ki nem szép, azaz sikeresen megalázták azokat, akik nem szépek, még azt is meg kell mondaniuk, hogy akik szépek, azok egyben jók-e...

Azon se lepődjön meg a kedves szülő, ha értesül arról, hogy gyereke tetoválást akar. Ezen is kötelező jelleggel kell gondolkodnia az aprónépnek.

Tananyag, hogy melyik gyerek szép az osztályban

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicero
Jó irányba halad az oktatás. Ugye orbán?
Eriksson
Ha titkosak a dolgozatok, nincs ezzel semmi baj. Hatalmas kincsesbánya gyerekpszichológusoknak. :/
silber13
@Eriksson: Nincs semmi baj! Tényleg nincs!!! Miért is lenne!?? Szerinted! És ne gyere pszichológusokkal, mert ez maga a csőd és az elmebaj!
Kata5210
@Eriksson: Csakhogy nem titkos, mert utána össze egyeztetik, hogy hány egyezőség van. Akár szépségversenyt is rendezhetnének, s a győztest megjutalmazzák majd azzal amit szeretne pár év múlva, vagy kap egy garnitúra bugyit Kiszel Tündétől. :D
nemkati
És még azt találták mondani, hogy a tankönyveket szakemberek készítik. Azt ugyan nem mondták, hogy a szakemberek milyen szakhoz értenek. Az oktatáshoz, gyerekneveléshez nem sokat.

És az meg már mi, hogy egy 8-10 éves gyerektől megkérdezik, hogy mit próbálna ki: testékszert, hajfestést, tetoválást, tűsarkú cipőt (fiúk, figyelem, most derül ki a nemi identitásotok!)??? Jó hogy a drogot, az alkoholt, a cigarettát, betörést, gyilkosságot meg nem kérdezik.
nemkati
@Eriksson: Gyerekpszichológusoknak lehet, de van az is, hogy amire nem hívják fel a figyelmet pláne egy dolgozatban, felmérésben, az talán eszébe se jutott volna a gyereknek. De így...
Eriksson
@Kata5210: A humoron túl ezt nem értem igazán. Mi van az egyezőséggel? Meg miért baj, ha valamelyik gyerek a legtöbb szavazatot kapta? Hát nem erről szól az egész élet? Légy szép, hogy sikeres légy, mert megérdemled.
Eriksson
@nemkati: A figyelemfelhívás nem hiszem, hogy ilyen dolgozatokban merül ki.
Sokkal húzósabb amit a diákok egymás között megosztanak, kitárgyalnak, s azokat a témákat nem biztos hogy ilyen kérdőívek sugallják.
Na meg hát itt mindenki azt mondja, hogy a mai fiatalok milyen okosak, felvilágosultak, ergo ilyen kérdőíveket kitölteni igazán nem okozhat gondot nekik. :))
wagabund
ugye nem mondok újat, hogy már az oviban is ki "vannak kérdezve" az óvónénik többet, és részletesen tudnak a családi érdekességekről, mint a szülők...
...így tudható melyik apuka pukizik ha kell, ha nem, kinek az anyukája büdös kurva, és kinek az apukája jár kurvázni..hogy finomabb dolgokat ne is említsek..

az általánosban is kikérdezik a gyanútlan gyerekeket a "tanterv keretében"...a gimiben is...

úgyhogy ez a tankönyv csak egy apró szösszenet...
eszegfu
@Eriksson: 13:37 Abban igazad lehet, hogy a gyerekek kis "bandákba" tömörülve mindent kitárgyalnak 1-1 kiszemelt társukról, sőt még az is elképzelhető, hogy sokkal erősebben kritizálják egymást. Abban viszont nem értünk egyet, hogy ezt tankönyv és a témában tehetetlen pedagógus (hiszen végig kell mennie a könyv feladatain!) "segitségével" teszik.
Knapp75
Innen egy lépés a fajelmélet. Vannak szépek, okosak, hasznosak. Szokni kell ezt a gondolkodásmódot, na.
Knapp75
@Eriksson: "Ha titkosak a dolgozatok, nincs ezzel semmi baj."

Persze, annyira titkosak, hogy fel kell olvasni. Idióta.
preparátor
Egy gyereknek is lehet szépérzéke! Ezért balhézni idiótaság!
verum
@Eriksson: - arra is gondolsz, mi lesz azzal a gyerekkel, akit az egész osztály csúnyának tart és fel is olvassák ezt nyilvánosan? Nyolc éves gyerekek között?
Tényleg a szépség a siker egyetlen garanciája? És tényleg a sikeresség a cél?
Elferdült értékítéletű emberek oktatják az ifjúságot???
Eriksson
@verum: Nem hiszem, hogy a legcsúnyábbnak tartottat is felszólítsák. De egyébként ezt egy pedagógusról nem is feltételezem. Ha meg megteszi valamelyik, az már nem a tananyag hibája.
Minden fórum a szépséget meg a sikert reklámozza, erről szólnak a különböző tévésorozatok, versenyek valóságsók. Hogy lehet munka nélkül pénzhez jutni, csupán az adottságokkal. S ha ez az iskolákban is így van, megint csak nem a tananyag hibája.
verum
@Eriksson: a tankönyv szerint a feladat, hogy olvassák fel. Láttad?
No comment.
Egyébként szerintem ennyi idős korban az iskolában írni, olvasni, számolni kell tanulni és nem azt figyelgetni, hogy ki szép és ki nem.
Meg nem arra nevelni, hogy milyen cicomákat akarjon kipróbálni néhány év múlva, hanem megszerettetni a tanulást és azzal előbbre jutni, ne a testével.
Amit majd aztán hittan órán jól elítélnek. :-/
human
Ezzel az lehet a gond, hogy akiben eddig fel sem merült, hogy rangsorolnia kellene szépség alapján, az innentől kezdve megtanulta. Ha vannak szépek, akkor vannak csúnyák is. Ha vannak okosak, akkor vannak buták. Ha van nemzetmentő jobboldal, akkor van hazaáruló ballibsi oldal is. Nem lehet ezt elég korán elkezdeni a fidesz szerint.
verum
@human: - talán még osztályozás is lesz belőle...
Eriksson
@verum: Tökéletesen egyetértek! Ha le is ír valamit a tankönyv, lehet azt különféleképpen értelmezni. Megint csak tanítója válogatja. Ne arra neveljenek, hogy a külső alapján ítéljenek meg embereket.
verum
@Eriksson: - ráadásul még azt is véleményezniük kell, hogy ki jó és ki nem. A skatulya meddig marad majd rajta...?
Aki népszerű,az lesz a jó?
Eriksson
@verum: Okos tanerő el tudja kerülni a konfrontációt.
Eriksson
@verum: Egyébként ez a papírlap ne tűnik sem tankönyvnek, sem munkafüzetnek. Szeretném tudni, hogy látott-e már valaki ilyet, az itt közöltön kívül.
verum
@Eriksson: - nagyon örülnék, ha vaklárma lenne!!!
Rózsika Hatházi
@Eriksson: Okos tanerő ki sem töltetné ezt a feladatsort.
adrenalink
Ez a Sarki Kata/Vajna papóné/ Fásy bácsi által támogatott sulikban leledzik?
enslaved
@Eriksson: Ez csak valamiféle ízléstelen tréfa, mint amilyen a bugyi királynőé volt. Harmadikos korban már a matek őrült nehézsége az igazi probléma.
eugen4402
Nyolcéves gyerekek reakcióit nem könnyű kitalálni. Gondolom, azok a kislányok, akik a toplista végére szorulnak, végigsírják a következő néhány hetet, de ha tartósan szekálják őket, még rosszabbul is alakulhat.
A legszebb kissrác meg hirtelen kijelentheti, hogy 2/3-dal nyerte a szépségversenyt, és leváltja az igazgatót és az osztályfőnököt, helyettük a saját barátai, rokonai közül nevez ki újakat. Aztán lefoglalja az osztálypénzt, amit a tavaszi kirándulásra gyűjtöttek szeptember óta, majd bejelenti, hogy az iskolában ezentúl csak testnevelés- és énektanítás folyik, a többi tantárgyat a Soros erőltette ránk, de ennek vége...
Eriksson
@enslaved: Köszi a kiegészítést, ezt erősen reméltem!
joopapa
Én ezt adnám fel feladatnak! a:Ki a legszebb a kurmányban? b: Miért pont rezsi szilárd?
justhpeter
@joopapa: Csak azt ne add fel, hogy ki a leghülyébb a kormányban, mert hatalmas összeveszés lenne a kormánytagok között. Nem azért mert okosak, csak döntésképtelenek.
(Megejtés: Hogyan lehet megtalálni a leghülyébb kormánytagot ? Találomra !)
Desischado
Remélem, ez valami rossz vicc. Még a végén tényleg ütni kell, vagy elhúzni ebből a bolondokházából! Mi a fenének kell a gyerekeket ezzel mérgezni?! Tanuljanak az a dolguk! Melyik elmeháborodott talált ezt ki?! Tönkre akarják tenni a gyerekek lelkét?! Hogy szakadna rájuk a Parlament mennyezete!
eye
@joopapa: "Szép még lehetsz, de okos nem."
Na ez nem igaz rezsi szilárdra (sem).
A kurmányban egyik sem szempont.
Ki a legge*ibb. .Csak ez az egy számít a "megfelelő" személy kiválasztásakor.
Yoda69
Azert a 2. kerdes se semmi. * evesektol kerdezni hogy mit akarsz majd kiprobalni nehany ev mulva: hajfestes, tetovalas, testekszer tusarku cipo.
Meg jo hogy a kabszer, a cigi es a pia nincs a listan.
Idiota barmok!
papa.49
A könyv írója csupán a saját eltorzult idióta világát adta, ne ebben a tanulásban versenyezzenek a diákok...
Lepényleső
Előre az orbáni úton,mivel a legszebb a világon-én a tükör garantálom.
human
@Yoda69: És elég furcsa a választék is. Lehet, hogy szakmailag indokolható, de azért kíváncsi lennék rá.
Eriksson
@verum: De most komolyan. Kik állítanak össze ilyen "kérdőíveket"?
Grafix69
Szerintem az összes kérdéssel az a baj ,hogy b...szák meg hát ez magánügy. Jó ,hogy azt nem kérdezik meg a dolgozatban ,hogy melyik tanárt utálod meg melyiket dugnád meg? Má megint befostam ,de most tényleg.
KERKA
Ebben a korban az anyukámat találtam szépnek, és fülig szerelmes voltam a Janiba, mert megfelezte velem a sportszeletet. De aztán mégis a Karcsi győzött, mert ő kapott egy csepel biciklit, és mehettem rajta néhány kört.
Ezt csak azért írtam le, mert ebben a korban ez a normális, életkornak megfelelő gondolkodás.
A tankönyvet meg olyanok írták, akik soha nem tanítottak gyerekeket, viszont kurva jól kerestek a fércmunkával.
ensIaved
Az én gyerekeim szépek. Nagyon szépek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.