Lázár János a tárgyalásokon való részvételre buzdította a pedagógusok képviselőit, hangsúlyozva: a kormány nyitott a konstruktív együttműködésre. Azt azonban a kabinet nem vállalhatja, hogy a pedagógusok "a gyerekeket maguk előtt tolva kérjenek béremelést" – fogalmazott.

 Kijelentette azt is, az ingyenes tankönyvek megmaradnak, de a tankönylobbi számára nem tudnak engedményeket tenni, még akkor sem, "ha a tankönyvlobbi pedagógusok keresztül nyilvánul meg".

A miniszter arra kérte a pedagógusok szervezeteit, hogy az alternatív szerveződések ellenére ne mondjanak le a tárgyalásokról a kormánnyal, mert az oktatás helyzetének javítása megítélése szerint csak ezen az úton lehetséges. A sztrájkot és a tüntetést a miniszter fontos véleménynyilvánítási formának ítélte, de hangsúlyozta: megegyezni csak tárgyalóasztalnál lehet.

Lázár János idézte Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete elnökének egy 2009-es nyilatkozatát, amely szerint a pedagógus hivatás és a gyermekek iránti elkötelezettség kizárja a sztrájkot. Emlékeztetett arra is: eddig konszenzus volt abban, hogy a politikát nem viszik be az iskolákba.

A kormány a 24-i ülésén értékeli az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a pedagógusszervezetek között folyó tárgyalások eredményét – ismertette.

Elismerve, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) "nem hibátlan szervezet", leszögezte, hogy az állami fenntartói jog megkérdőjelezhetetlen, ez nem képezheti vita tárgyát.

Az intézmény vezetőjének esetleges leváltását felvető kérdésre Lázár János azt mondta: nem vezetői kvalitás hiánya okozza a nehézségeket, a probléma nem oldható meg személyi változásokkal. Kijelentette: problémának azt tekinti, hogy amikor az állam 2012 után átvette az iskolák fenntartói jogát és jó részének működtetését, "nem szerveztük meg kellőképpen és egészen jól még a fenntartói és működtetői szervezetrendszert".

Ismertette azt is: a Klik kifizetetlen számláinak összege 17 milliárd forintot tesz ki.

Lázár János beszámolt arról is, hogy március 1-jén megkezdődik az állami termőföldek újabb árverezése, amely összesen 140 ezer hektárt érint.

A miniszter cáfolta azon sajtóhíreket, amelyek szerint a kabinet csorbítani kívánná az önkormányzatok jogát, az önkormányzatiságot. Elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök kedden találkozott megyei jogú városok polgármestereivel és megyei közgyűlési elnökökkel, ahol nyilvánvalóvá tette számukra: a kabinet semmilyen rendszerszerű változtatásokat nem tervez az önkormányzatiság világában, ott csak pozitív változások várhatók, hátrányok nem érik őket – ismertette Lázár János.

Az önkormányzatiság kérdését kapcsolatba hozva az oktatásüggyel, megismételte: megbukott az a modell, amikor az egészségügy és a köznevelés ügyét a városokra, falvakra bízta az állam. Ez nem lehet megoldás a jelenlegi problémára – közölte, hangsúlyozva: arról 2010-ben konszenzus alakult ki szakmai körökben, hogy az oktatás problémái részben az önkormányzati fenntartás eredménye.

Az azt firtató kérdésre, miszerint Habony Árpád az esküvőjére térítésmentesen használhatta a Szépművészeti Múzeumot, úgy fogalmazott: Baán László főigazgató téved, amikor azt gondolja, hogy a múzeum boldogulása, fejlesztése bármilyen "fejesnek vagy politikusoknak a hozzáállásán múlna".

Hangsúlyozta: a Szépművészeti Múzeumot a Magyar Nemzeti Galériával együtt az ország stratégiai intézményének tartja. A múzeum minden kormány alatt kiemelt támogatásban részesül, "függetlenül attól, hogy ki tartja ott az esküvőjét és ki nem".

"Azok az intézményvezetők, akik úgy gondolják, hogy a szocialista időkhöz hasonlóan kapcsolati tőke segítségéve és bennfentességgel lehet az intézményeket fejleszteni, azok tévednek" – hangoztatta. Orbán Viktor ajtaja minden múzeumigazgató előtt nyitva áll és a miniszterelnök minden múzeumfejlesztést támogat – fűzte hozzá az ügyhöz, amely szerinte a magyar múzeumoknak és a kultúrának ártott a legtöbbet.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A 25 pont nyílvános, így mindenki látja, hogy a követelések között nem szerepel pedagógus-fizetésemelés. Azzal pedig a hatalomnak tisztában kell lennie (többen nyílvánosan el is ismerték), hogy a KLIK nem működik.
A tanárok csak tanítani szeretnének, a diákok meg tanulni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eye
"Lázár szerint gyerekekkel zsarolják a kormányt"

- Szerintem is.
Azokkal a gyerekekkel, akit ti próbáltok elbutítani, jobbággyá, rabszolgává tenni.
Ha ma élne Dózsa vagy Petőfi, nektek egy szempillantás alatt annyi lenne, kis köcsög!
Sajnos már nincsenek köztünk, a ti nagy szerencsétekre - ti húgyagyú, vérg*ci, velőtökig romlott szerencsétlenek, akikre a történelem szeméttelepe vár!
Gemüs52
Janika! Ez már rég nem a bérről szól !!! Ez már megint csak szajkózás! Olyan mint az "elmúlt nyolc év " és Gyurcsány szidása. Ez már betegség !!!
preparátor
Bizony zsarolnak és a tyúkagyú tanítónőket használják, akik a taknyos zsebkendőn túl nem látnak! Utoljára a Horthy korban volt ilyen megbecsülésük!
Dr. Felipe
Csak arra van lehetőség elvtársak hogy Felcsútra kazánházat építsünk 3.1 milliárdért mert a Magyarország jobban teljesít elvtársak csak ezt teszi lehetővé.
Esetleg még az férhet bele hogy Kisvárdán is felépítsünk egy üres stadiont, mert ha Lenin szobrot nem állíthatunk legalább stadionjaink legyenek elvtársak. Igaz hogy ez csak rongyrázás, mert értelme nincsen de legalább szép nagyok mint a Lenin szobrok voltak.

Na de az hogy a kockás inges, borostás tanárok fizetésemelést kapjanak, na azt már nem elvtársak, mert még kiokosítják a gyerekeket elvtársak, aztán majd még megbuktatják ezt a nemzetifocialista berendezkedésünket elvtársak. Akkor aztán mihez kezdünk elvtársak mikor semmihez sem értünk elvtársak csak a lopáshoz és az uszításhoz. Ebből a piacon nem tudunk megélni elvtársak.
Úgyhogy le kell verni ezt a tanárlázadást elvtársak, kerül amibe kerül elvtársak, kusza szem elvtárs már a lőszert is beszerezte elvtársak.

Éljen a nemzetifocialista szotyializmus elvtársak. A párttal, a néppel, egy az utunk elvtársak.
Hellcat
Még mindig a béremelést emlegetik hátha akkor a sok birka megeszik mint ez a preparátor. Kapásból elhatárolódtak ettől a pedagógusok. A fidesz csak a szokásos szardobáló rágalmazó propaganda hadjáratot folytatja...
human
Megy az alázás rendesen. Dehát Lézer Jani már csak ilyen.
human
@Gemüs52: A társadalom is beteg, mert jól láthatóan van igény az ellenségképek gyártására, amik minden bajra magyarázatot adnak.
Toby
Ezek a patkányfajzatok ráálltak a nemlétező bérkövetelésre, hogy hangulatot gerjesszenek a pedagógusok ellen !
Mondjuk, egy tetű lézer-piszkostól és karámtársaitól más nem is várható !
Van pofája kiállni ugatni, amikor soora hazugságon fogják az unióra való mutogatásai tárgyában ?
Hiteltelen luxus-cserépedény !
enslaved
@Hellcat: Én már vitáztam ezzel a preparátorral, de mindig azzal jön, hogy aki egy multinál ládákat pakol, az többet érdemelne:-)))
enslaved
@Toby: Remélhetőleg nem dőlnek be neki az értelmes emberek. Orbán után Lázárban is csalódnom kell, mi lesz így?
preparátor
@enslaved: Úgy tűnik félreértettél! Nem mondtam, hogy a bérüket nem érdemlik meg a tanerők, de sokkal rosszabbul fizetettek is vannak. Fognák be a csőrüket, hogy ilyen dolguk van!
Hellcat
@enslaved: Hahaha neee :D Mert a 8 általánossal végezhető fizikai munka többet ér mint tanítani. Be kell szarni az ilyen hülyéken :D
coni
A 25 pont nyílvános, így mindenki látja, hogy a követelések között nem szerepel pedagógus-fizetésemelés. Azzal pedig a hatalomnak tisztában kell lennie (többen nyílvánosan el is ismerték), hogy a KLIK nem működik.
A tanárok csak tanítani szeretnének, a diákok meg tanulni.
enslaved
@preparátor: Tudod, egy termőföldet is be lehet takarítani egy hét alatt ugyanannyi pénzért, mintha egy hónapig csinálná az ember. Ennyit arról, ki hány órát dolgozik.
enslaved
@Hellcat: Pedig nagyon sok 12 órázó, szalag mellett álló gondolja így (persze nem bántásnak szánom, csak a tárgyilagosság kedvéért).
Toby
@enslaved: Nyugodtan vedd hozzá a többit is, mert fejes tűrés/jóváhagyás nélkül itt nem lehetett volna sem trafikmutyi, sem foldmutyi és egyáltalán semmilyen mutyi sem !
Vállalkozó vagy, tehát értened kell a következőt:
- piszkosul nem mindegy, hogy az amúgy is pénzben fürdő pártcsókos kap ("nyer") pályázatokat, vagy az a kisvállalkozó, akit egy-egy szerződés simán kihúzhatna a szarból, azonban pehjére nem lobog a fideszlogó a háza homlokzatán !
Amennyiben nincs kellő tartalék, akkor a vállalkozásna annyi, lehet visszaadni az engedélyt !
Ezen múlik a dolog és ezért aljasság, amit gengszterék már nagyüzemi módszerekkel tesznek !
Hellcat
@enslaved: persze, megértem...ezt is elérte a fidesz tudod. Ha egymásnak ugrunk akkor az nekik jó...amíg a gyári melós a tanár fizetését sokallja addig nem gondol arra, hogy a sok politikus munka nélkül visz haza 10x annyit mint ő.
enslaved
@Toby: A vállalkozó nem igazán fedi a valóságot nálam, tudod, egy vegyesvállalat nem igazán vállalkozás, és talán éppen ezért sem foglalkoztam annyira ezzel a sok szemétséggel, mert engem személy szerint nem érintett pl. az, hogy Mészáros milliárdos lett, vagy hogy hány vállalkozó szívott a haverok végett, viszont egyszer betelik a pohár, az ember igazságérzete előjön, és ha ez sok Fideszesnél előjön, akkor lehet igazán csak baj...
enslaved
@Hellcat: Nem a pedagógus keres sokat, hanem a gyári melós keveset. Ezt kellene észrevenni.
silber13
.@enslaved: 16:23- ra :miért foglalkozol vele? Látható, hogy miféle torz fajtája a Teremtőnek!:-))
enslaved
@silber13: Azt írta máshol, hogy a neje meg ő is pedagógus volt. Innentől már nem tudom, mit gondoljak. 235 ezer nettó nem olyan nagy fizetés, hogy bántani kellene érte bárkit is, meg amúgy sem kell senkit bántani a keresete miatt, hacsak nem Mészáros fajta...
human
@enslaved: Csodálkozom azon a spéten ahogy csak most döbbensz rá Lázár pökhendi énjére. Már akkor látnod kellett volna ki ez, mikor közpénz millióit hagyta ott luxushotelekben és a mai napig nem tudja kivel élvezte ezt a kényelmet.

Ez a kép jól szimbolizálja, hogy a fidesz minden és mindenki felett áll:
img.444.hu/7_lazar_janos_mako_lakossagi_utca_forum.jpg
silber13
@preparátor: 16:25-re : egyszerúen hazudsz! Mert nem mondtál ilyesmit!
silber13
@preparátor: 15:53-ra ? Amit meg idekapartál, az az alpári szöveged tégd minősít!
Macskaszem
Annyitisérjános szerint nem szabad az iskolákba vinni a politikát. Az óvodákba viszont biztos lehet, mert a kormányablak átadó ünnepségre ovisokat vezényelnek ki dicsőítő énekeket énekelni, a zákányi határon meg migránsokat látogattatnak velük. Ez nem szúrja a a geci banda szemét?
justhpeter
"Lázár szerint gyerekekkel zsarolják a kormányt" - Te meg Jani egy csomó hazugsággal.
Desischado
@Hellcat: Pontosan. A fidesz az oszd meg és uralkodj elvét alkalmazza, sajnos, sok sikerrel. De én azért reménykedem, hogy egyre több embernek nyílik ki a szeme, és az ilyen lézer féle paraziták hazudozására sem fognak odafigyelni!

@enslaved: Így van. Én azt mondom, a melós pénzének kellene 200 000nek lennie ilyen árak mellett, és a tanároké meg fentebb! Nem sok az a pénz, ahhoz képest, amilyen felelősség van rajtuk, hiszen ők tanítják a gyerekeinket, akik a jövőnket jelentik!
Equilibrium
"A tanító néni kérdezi az iskolában:
- Na gyerekek, ki tud mesélni valami csintalanságot?
Móricka jelentkezik:
- Nekem éjszaka lett egy kistestvérem.
- Gratulálok Móricka, de hol itt a csintalanság?
- Én szúrtam ki a papa óvszerét."
zöldszem
Te pökhendi, beszélő hímvessző!
Te beszélsz, mi újság az óvodás gyerekekkel?
Kormányablak, határra buszoztatás...
preparátor
@silber13: Idézd már be, hol írtam olyat, hogy a pedagógusok nem érdemlik meg a fizetésüket! Ha nem tudod, hazugságban maradtál!
preparátor
@silber13: Az "alpári szöveg", amit emlegetsz, a tények! Elhiszem, hogy bántja a csőröd!
JAJMÁR
Erősen mellébeszélt a Lázár, de nagyon ügyesen. Kulcsember ez a fazon a fidesznyikben.
silber13
@preparátor: Már ne is haragudj, de aki ilyesmiket körmöl:" Bizony zsarolnak és a tyúkagyú tanítónőket használják, akik a taknyos zsebkendőn túl nem látnak! " Az az én szememben alpári modort takar!
preparátor
@silber13: Egy tanítóképzővel 235 ezret keres, tehát aránylag jó a fizetése. A 24 óra a 21-hez képest nem valami nagy növekedés. A tananyag mennyiségét nem tüntetéssel kell rendezni, hanem tárgyalni szükséges. Aki ezt nem látja be, az nekem tyúkagyú!
kukac50
Lázár nem fogja fel miről van szó.
Sajnálni tudom,belebutul a saját hazugságaiba.
silber13
@preparátor: 10:48-ra : Tárgyalni?? Áruld már el, kivel? Egy velejéig cinikus Lázárral, egy tök hülye Baloggal, vagy a hungarofób, csúti eszementtel? Akik képtelenek felfogni, hpgy a tanárok nem bért követelnek? Vagy pontosan tudják, csak rohadtul kényelmetlen önnön hülyeségük és semmihez nem értésük beismerése, ezért támadnak mindenféle elmebeteg indokot elővakarva!
preparátor
@silber13: A hungarofób jelzőt azoknak tartogatom, akik útának bennűnket. Neked tényleg ennyi eszed van? A kormánnyal és a miniszterrel kell tárgyalni, nem a hungarofóboknak felülni és lázadni!
RonaGyuri
Bencsik ehhez képest egy visszafogott uri-ember! =))
silber13
, @preparátor: Farkas tutulását hallani...Megismétlem! Ki a fenével kellene a tanároknak tárgyaln? Hozzá nem értő, a húsosfazék melletti jó helyért rettegőkkel talán? Miféle miniszterre gondolsz? A vándorköszörűsből felfelé bukottra? Ezeknek eszük ágában sincs a problévákról tárgyalni, csak az időt szeretnék húzni és sietve megtorolni ezt a lázadást De hát ez neked magas mint csirkének a zsiráfitató.
preparátor
@silber13: Biztos kvalifikáltabbak voltak a liberáltahóék! :-)))))))))))
Meg lesz torolva!
silber13
@preparátor: Meg lesz torolva?:-) No ez érdekes! Aztán hogyan képzeled el azt a nagy megtorlást? Mesélj már! Bevetitek a zseniális KLIK-et, ahol némely fejesek azt sem tudják, hogy a szülői értekezletekről sosem készü jegyzőkönyv, ahol kapásből összehoztak 17 milliárdos hiányt?Vagy bwvetitek a rettenetes CÖF hordát Egy Bencsikkel, meg Bayerral az élen? De te biztosan jobban tudod, hiszen állítólag te is tanítottál! ( ismétlem: állítólag! Hogy aztán mit, az más kérdés)
preparátor
@silber13: A hazaárulókat bíróság elé! A Szabadság téri gyűlölködőket, a tanárokat uszítókat és a sok liberálsenkit! El lehet menni, ha nem tetszik!
silber13
@preparátor: Jujj, a tanárokat is?:-))) A nejedet is? Mert ő álítólag tanár ( hallek egyáltalán neje!9 Meg magadat is, mert állítólag te is tanítottál? Na meg kik is a te buggyant agymeneted szerint a hazaárulók? Szép a listád! A végén csak te maradsz Wolfika! Hamarébb szárad majd az ilyenek bőre egy faágra kifeszítve!És nem vonyítasz, hogy el lehet menni!
preparátor
@silber13: Tudod, nem nyafizunk, mint taknyosék!
eugen4402
Majd akkor lesz nemulass, ha nem gyerekekkel, hanem gyerektartással zsarolják őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.