A kormány néhány intézkedése, illetve tervezete szöges ellentétben áll az emberek által elvártakkal. Legalábbis az Indexnél landolt nem nyilvános közvélemény-kutatás szerint, amit a Nézőpont Intézet készített.

A kutatás szerint a Fidesz tervezett terrortámadásos alkotmánymódosítása csak a megkérdezettek 42%-ánál talált valamilyen támogatásra, egyébként inkább elutasítóak az emberek ezzel kapcsolatban. Ennél sokkal rosszabbul állnak az oktatáspolitikában, mert 65% mondja azt, hogy jogos a pedagógusok elégedetlensége. Egy kérdéstől eltekintve bírálják a kormány oktatáspolitikáját, valamiért a mindennapos testnevelés szimpátiára talált.

Alacsony jövedelemadó és magas fogyasztási adó – 2010 óta ez az Orbán-kormány adópolitikájának fő iránya. A megkérdezettek ennek pont az ellenkezőjét támogatják, jövedelemadó-csökkentést 22% akar, míg áfacsökkentést 62%.

Egyetlen intézkedésben találta meg a Fidesz a számítását: a határkerítést elsöprő többségben támogatják.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nos akkor hogy is van ez? Jó sokáig harsogták a fitymaszék, hogy őket felhtalamzta a nép...na de mire...mert mint látszik erre biztos nem amit most csinálnak. Kérdem én. Alkalmas az a kormányzásra aki az esetek többségében szembe megy a választók akaratával? Szerintem nem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Régóta lesz@rják magasról, hogy mit akar a nép. Míg lophatnak/gazdagodhatnak két pofára, addig nekik minden rendben van. Remélem, keserves ébredésük lesz!
Fradigege
Nem kell odaszavazni. Én tudom az ellenszerét.
nezelodo
Hát az meg hogyan lehet, hogy nem tetszenek az intézkedéseik a zembereknek? De hiszen megkonzultálták velünk nemzetileg, elsöprően, és a kormány a zemberek akarata szerint intézkedett!
nevemnick
Mikor volt ez kérdés?
Már 2010 végén tudtuk.
Pestilence
Egy dolgot viszont betartottak.
Folytatták.
És ha lesz elég idióta, akinek ez kell, akkor még tovább fogják folytatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.