Az MSZP frakcióvezető-helyettese, Lukács Zoltán épp arról beszélt a NOL.hu-nak, hogy milyen technikákat kell bevetni a kör közepén álló blokkoló óra eléréséhez váratlan krízis esetén, amikor megérkezett a hír a Kúria döntéséről.

Mint ismert: megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság döntését és hitelesítette Nyakó István MSZP-s politikus vasárnapi boltzárral kapcsolatban benyújtott népszavazási kérdésének aláírásgyűjtő ívét szerdai ülésén a Kúria.

A kérdés úgy hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?"

A Kúria szerint nem tekinthető elsőként benyújtottnak Erdősi Lászlóné kérdése, így Nyakó István kérdését tekintették elsőnek, és mivel megfelelt a jogszabályi előírásoknak, hitelesítették azt.

Napokon belül elkezdheti a párt az aláírásgyűjtést. A szocialisták a dolgot szeretnék összekötni a másik két futó ellenzéki aláírásgyűjtéssel: a földtörvényes népszavazással, illetve Kész Zoltán állami cégvezetők bérplafonjáról szóló kérdésével.

Lukács dupla leszúrt Rittbergerét azért megnéztük volna.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Elég sokáig kitartott az orbáni "dafke", mert elfelejtették hányszor ordibáltak a népszavazásért, és őket senki nem akadályozta a fölösleges pénzszórásban senki, amíg árkon kívüli gyepmesterek voltak. Most meg ugyanazok egy népszavazási próbálkozáskor rögtön lefossák a bokájukat, annyira félnek a valós népakarattól, és rohangálnak a "magánasszonyok Tordasról, és Herceghalomról, meg a kubatov-kopaszok elgáncsolni a lehetőségét is..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Kegyesen átdobattatott a labda az MSZP-s térfélre, hadd birkózzanak.
eugen4402
Az egész vasárnapi zárvatartási cirkusz sima kis figyelem-elterelő akciónak indult, és mit tesz Isten, sorsdöntő jelentőségű lavinává pumpálta az az "ellenzék", amelynek éppen altatás nélkül amputálják a lábait, ő meg azért kiabál, hogy valaki kaparja meg a viszkető orrát...
cs.n.
@RonaGyuri: Szerintem sem lesz belőle érvényes népszavazás, még a vizitdíjas-tandíjasra is éppenhogy elmentek annyian. De valahol el kell kezdeni.:)
RonaGyuri
@cs.n.: csak a rend kedvéért az még az előző szabályok szerint működött.
cs.n.
@RonaGyuri: Tudom, csak azért említettem, mert az elmúlt 26 évben az volt az egyetlen, ami a jelenlegi szabályok szerint is érvényes lett volna, 50,4%-os részvételi aránnyal.
human
@cs.n.: 43%-al 2/3-os többséget kaphatott a fidesz a parlamentben. Érvényes népszavazáshoz meg még az 50%-os részvétel is kevés. Orbán a számító ember példaképe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.