A Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselők országgyűlési határozatot nyújtanak be annak érdekében, hogy állítsák vissza a Gyurcsány-kormány összeférhetetlenségi törvényét, ami megtiltotta, hogy a képviselők és hozzátartozóik állami, európai uniós vagy nemzetközi pályázatokon induljanak.

Kerék-Bárczy Szabolcs az MTI-nek kijelentette, ismét bebizonyosodott, hogy a fideszes képviselők "nagyban és kicsiben is a saját maguknak juttatják a közpénzeket", hiszen a Blikk megtudta: öt kormánypárti politikus is állami pályázaton igényelt pénzt napelemekre. Van köztük fideszes országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, államtitkár és fideszes polgármester is, akik mindannyian a feleségükön keresztül igényeltek közpénzt – tette hozzá a DK elnökségi tagja, megjegyezve, egy fideszes képviselő felesége pedig mosógépcserére igényelt pénzt az államtól.

Ha az Orbán-kormány nem törli el a Gyurcsány-kormány alatt hatályos törvényt, akkor a fideszes képviselők rokonai nem tudtak volna földet, közbeszerzést, mosógépet és napkollektort kapni, mert még csak el sem indulhattak volna ilyen pályázatokon – jelentette ki Kerék-Bárczy Szabolcs.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nem véletlenül törölte el a fidesz...most láthatjuk az eredményét...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Egy rakás szerencsétlenség ez az ország. Persze, hogy pályázhatna politikusok rokona, ha a pályázatok nyíltak lennének és a valóban jobb pályázó nyerne. Ha pedig kiderülne, hogy összejátszás történt akkor valódi büntetést kapna mindenki. Ez lenne a normális. De egyszerűen már nincs semmi gátló tényező és persze, hogy az ember ilyen megoldásokra is rábólint már, mint a DK javaslata. Pedig ez csak egy szerencsétlen próbálkozás, mintha evezővel csapkodnánk a vizet, hogy halat fogjunk. Nevetséges és tudja mindenki, hogy ennek nem így kellene működni. De még mindig jobb a vizet csapkodni, mint tétlenül ülni és várni a megmentőt vagy a halált.
Csizmás Kond
A pályázatokat mindig az nyeri meg aki többet igés...sóval bármilyen törvényt hoznak akinek nincs pénze az nem fog nyerni.
csa-csa
azért utópisztikus kívánságaid ne legyenek!
justhpeter
Nem lenne egyszerűbb, ha a törvény erejénél fogva fideSS-kdnp-s tagkönyvesek között osztanák szét a pályázati pénzeket, természetesen ebben az esetben az önrészt is az adófizetők vállalnák magukra.
1magyar
Korrekt kérdés, hiszen magukra nem hoznak törvényes adományokat majd.
Toby
@Csizmás Kond: A szekszárdi polgármester nem egészen így nyilatkozott !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.