Tavaly, az év második felében összesen 224 felhasználó adatait kérték ki a magyar állami szervek – írja a HVG

A Facebooknál 75 esetben – a kérések 42,13 százalékában – találták megalapozottnak és jogszerűnek a magyar igényt, és küldték meg a bekért adatok egy részét vagy mindet.

A Facebook által kiadott információ vonatkozhat a felhasználóra, annak IP cím szerinti tartózkodási helyére, de akár az általa küldött és fogadott üzenetekbe is belenézhetnek a kíváncsi kormányszervek. 

Ha ez az üzenet megjelenik, már baj van

A Facebook tavaly óta így értesíti a felhasználóit, ha az illető online tevékenységét valamilyen (akár saját, akár más országához tartozó) kormányzati szerv figyeli, illetve próbálja a fiókját megtámadni:

Facebookozók százai után kémkedtek Orbánék

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borda
Szerintem nem csak a facebookon figyelnek,hanem itt is. Jött már pár üzenet,hogy valaki kutatni próbált utánam,de nem jutott be a készülékemre.
bakegya
Tessék,tekintsen be,de csakkk alulról...
kamazuka
Életem nyitott könyv!
Figyeljetek rám is!
Vigyázó szemetek,Petyára vessétek!
perfekt
Kérem, az oroszok bent ,maradtak a spájzban!
kamazuka
Nincs is facebook!Mintha möghótt volna a szerver!
Toby
Fosik a rezsim, túl sok "jót" adtak mostanában az adófizetőknek és a nyudíjasoknak, tanároknak és diákoknak !
Pár hete egy hatjegyű hívószámról érkezett hívás az egyik mobilomra, minddféle előhívó nélkül - azonnal kitöröltem !

A szám ez volt: 999-402 !
========
verőce21
Persze az sem rossz változat, amikor egy vírusirtó alkalmazástól jön egy SMS üzenet, hogy káros vírusok vannak a telefonodon (amit ők raktak oda), de ha telepíted az ajánlott vírusirtó alkalmazást ők hetente kétszer küldenek neked frissítést az app-ra, darabonként 786 Ft+ÁFA -ért és minden gondod megoldódik.
(Hasonló a maffia védelmi pénzéhez.)
Clavigo
Büdös bunkó obsitos Társadalmi Kapcsolat...oszt jó napot.
pbalage
@verőce21: és hogy jön ez ide? maffia-maffia?
justhpeter
Ne fáradjanak azzal, hogy utánam kémkednek. Hívjanak fel bármikor, ugyanazt a véleményt fogom elmondani, amit nyilvánosan leírok.
Manhattan
@Toby: Köszi. Be is írtam, a "TÖRÖLD!" közé...
panellproli
A rohadékok már csak a fekete autókkal adósok az általuk állandóan fikázott komcsikkal szemben
pbalage
@Toby: "Fosik a rezsim" a rezsid is fosik, mert most gyártom a számláidat.
mit karcoljak rá, hogy mennyit takarítottál meg?
név cím jöhet magánban, még egy micimackó is lesz a papíron, ha kéred.
olyan színezős fajta.
Desischado
Lesnek ezek mindenkit, aki nem az ő nótájukat fújja!

@Toby: Tesó, miféle szám ez? Lécci, mondd már el!
Toby
@Desischado: Fogalmam sincs, tekintve, hogy mindenféle előhívószám nélkül érkezett a 30-as mobilomra, eléggé gyanúsnak tűnt és mióta tudható, hogy a hazai "sajátos illiberális demokrácia" bizonyos szolgálatai, előszeretettel akaszkodna rá mobilokra, mint környezetet lehallgató mikrofonokra - akár a világ másik végéről is ! - nem cicóztam a "nyerőszámmal" - kitöröltem !
Érdekességként - hátha más is járt már így - néhány hónappal ezelőtt, az orrom előtt, az asztalon lévő, bekapcsolt állapotú, ugyanez a mobilom "alvó" állapotából egyszercsak bekapcsolta a kijelző világítást néhány másodpercre, majd "visszaaludt" Hívásnak, sms-nek semmi nyoma nem volt ! A készülék nem hibás, bár idős, az akksija kellően aktív, ahhoz képest, hogy 2004-es ajándék, kiválóan működik ( még Sony-Ercsson T-630, eredeti gyári akkuval ! )

Nem győzöm hangsúlyozni, CIA-kutatásoknak köszönhetően, hogy a kikapcsolt állapotú mobil, környezetet lehallgató mikrofonként is alkalmazható és amikor aktíválják távolról, akkor többek között azt produkálja, mint az enyém, rövid időre felkapcsol a kijelző világtása.

Előhívószám nélküli, négy, vagy több számjegyű kapcsolási számról érkező hívást célszerű azonnal törölni. Már írtam, egy esetben - négyjegyű hívószám érkezett ! - szabályos kicsörgéssel ! Nem tudtam mire vélni, ezért visszahívtam - nem volt vonal mögötte !

Ezt követően érkezett a 999-402 kapcsolási szám, ugyancsak előhívó nélkül ! Ezt azonnal töröltem, ki volt kapcsolva a teló, amikor érkezhetett, amikor bekapcsoltam akkor jelent meg a kijelzőn a számsor !
Nem csak az okostelókkal játszadozhatnak, hanem a régiekkel is, de az okostelókról sokkal könyebben lelopják a tárolt adatokat, könyebben akaszkodnak rá arra illetékes, vagy nem is annyira illetékes "nemi-szervek" !
Toby
Persze, hogy lemaradt a lényeg: - megbeszéléseken, tárgyalásokon, összejöveteleken, ki kell venni a telóból az akksit, vagy nem kell magunkkal vinni a telót ! Okostelónál kissé körülményesebb kivenni, mint a régebbi típusúaknál ! A CIA kutatás ponsodan azt célozta, hogy az emberkék nem kapkodják ki az akkukat a telókból, amikor maguknál tartják !
eszegfu
@Toby: Az én Nokiám is már több hónapja a kijelzőt ki-, be kapcsolgatja... Először én is azt hittem mindjárt csörög, de nem... csak ujra "elaludt". Én nem gondoltam/gondolok semmire.
Toby
@eszegfu: Körülöttem elég sok gyanús körülmény mutatkozott ahhoz, hogy sima műszaki okokra vezessem vissza a kijelző aktivitását - több részletben már írtam korábban - ezért a szokatlan telóviselkedést különös figyelemmel kísérem ! Ehhez tegyük hozzá a szokatlan négyszámjegyű "hívást" - vonal nélkül ! - valamint az előhívó nélkül érkezett 999-402 számot is. Hazai, megbízható forrásból tudom, hogy néhány, "érdeklődésre jogosult "szervezetnél, szakmai megbeszéléseken, akku nélkül lehetnek jelen mobilok, vagy egyszerűen összegyűjtik és egy másik, távolabbi helyiségben elzárják azokat a tárgyalás idejére !
Gondlom nem véletlenül. Pedig ezek a szervezetek gondosan "polkoskátlanítják" rendszeresen a helyiségeiket !
A jelenlegi műszaki színvonal csodákra képes, ha belátogatsz néhány komolyabb "detektív" oldalra, csodaketyerékkel találkozhatsz, ennek megfelelő árakkal ! Ezekhez képest miket tudhatnak a szuperprofi, szolgálatok által alkalmazott ketyerék ?
Saját tapasztalatom, hogy észnél kell lenni, ma már nincs lehetetlen, de ezekről korábban már írtam, nem ismételném, ma is tart a játék !
Pénzt nem sajnálvam beszereztem néhány apró, miniatúr videófelvevőt, melyek hangot is rögzítenek, fényképezésre is alkalmasak, van amelyik mozgás érzékelős,
Látni kellett volna az autóban gubbasztó "lesőket" amikor a kocsi mellé sétálva, tenyeremet kinyitva, pofájukba toltam a minikamerát ! Röhögtem akor is, amikor a pc-n visszanéztem és adathordozóra tettem !
Normális - értsd: tiszteséges, nem sunyító - ember megkérdezte volna, hogy miért rögzítem a pofázmányát ? Ezek közül egy sem kérdezte meg, ergo: tudják, hogy miért ! Hab a tortán, hogy amikor először váratlanhul érte őket a felvétel készétése, azóta csak üres kocsikat találok a környsezetemben, ők meg távlabbról figyelnek, hogy ne tudjam autóhoz(rendszámhoz) kötni őket és ne tudjam értékelhetően felvenni. Azonban már erre is van megoldás, eddig még nem tudták kivédeni. Arra kell ügyelni, hogy csak "érdekelt" fószerek és...
Toby
...szereplő kocsik/rendszámok kerüljenek rögzítésre, mert akkor nem merik verni a taknyukat, ugyanis egy esetleges rendőri intézkedés során kiderülhet kilétük, ne adj isten megbízójuk kiléte is ! Amennyiben lekakilják a törvényeket és a törvényességet, akkor én sem sokat szőrözök ezen !
eszegfu
@Toby: Nem vagyok egy müszaki zseni (sem), és nyilván ezért el sem tudom képzelni, hogy tényleg létezik az, amit irsz... annyira távol áll tőlem, hogy egyáltalán gyanakodjak valamire is, vagy észrevegyem, vagy valahogy "védekezzek". Ezzel nem azt mondom, hogy nem mondasz igazat! MIndenképpen érdekes, de én ezt biztos nem tudnám véghez vinni!
Toby
@eszegfu: Az a helyzet, hogy - és most elárulom - van bizonyos szintű szakmai múltam és erről tudnak, ezért kezdetben agresszív követésekkel próbáltak befolyásolni ( írtam korábban, hogy zsinór sms-esekkel bombáztam a gengszterrezsimet a helyi lap sms-rovatában, amelyben kiteszik a mobilszámot is - számoltam ezzel ) de nem értek el ezzel erdeményt, aztán rátértek az "állandóan tudojuk, merrev jársz, kikkel találkozol" című projektre, mire kezdetben autóskamerákkal szereltem fel az autót, majd kezdetk fonomítani, amikor autóban üldögélve tudatták, hogy csak azért isd jelen vannak, mire vsároltam a minikamerákat. Ehhez - hogy mutogassák magukat - tudniuk kellett, hogy mikor indulk el otthonról, mert nyilván nem akarnak egész nap a kocsiban ülldögélni. Nos, ehhez kellett a család összes mobiljának a lehallgatása és ehhez kellett a lakáslehallgatás is !
Valamikor volt egy cikk a propin is, amelyben egy újságírőnőt egész nap követtek a karámtagok, még a wc-be is ! Ugyanezt gondod tovább, de több éves (!) gyakorlattal !
Különösebben azt sem titkolták, hogy tudnak a lakásban ehangzottakról, ezzel akartak nyugtalanségot kelteni, de mert nincs titkolni valónk és amint jeleztem, van némi gyakorlatom azi lyen eszközök és módszerek alkalmazásában, ráadásul még anno olyan szolgálti helyen dolgoztam, ahol tudottan hallgatták a telefnokat és a helyiségeket, ezzel nem értek el ismét eredményt, nem nyugtalankjodunk, csak azt segytették elő, hogy lényeges kérdéseket nem a lakásban, nem az aiutóban beszélünk meg, hanem ezektől távolabb. Ez okozhatott némi meglepetést nekik, amikor egyszercsak eltűntem, majd 50 Km-rel távolabb kapcsolatm be a mobilt, addig nem mutatkoztak, a mobil bekapcsolása után hamarosan megjelentek a környezetben. vagy a mobilra érkeztek, vagy nyomkövető akasztzoittak az autómra, s ez nem egészen megalapozatlan gyanú, ugyanis zárt garáézsban, zárt autó motortérfedele alatt találtam egy vadidegen szerszámot, ilyen nekem soha nem volt, vagy félrecsúszva ott maradt...
Toby
...szándékokukon kívül, vagy megmutatták, hogy előttük nincs zár, nincs riasztó -ami egyébkét szó szerint igaz ! Pár mondatom még lemaradt, de ennyi is elég, jól tudják kivel állnak szemben, azt is, hogy bukás esetén mire számíthatnak, amelyre nézve már bannak előkészületeink, megtévesztésnek vontak be polgárőröket - vagy azoknak álcázott munkatársakat - megtévesztő rendszámkeretek a kocsikon, időnként túlzottan sok budapesti "Bárdi" autókereskedés feliratú rendszámkeret, holott a környékünkön semmiféle olyan üzem, vagy hivatal nincs, amely vonzaná a idegen autókat, tül sok a romautó, friss, mostanában futó rendszámokkal, től sok és letszerűtlen ugyanazon betűjelzésű, de különboző korú autó rendszáma ( a szolgálatok úgy cserélik a rendszámot, ahogy akarják ! )
stb. a legnagyobb óvatossságuk ellenére, vannak árulkodó jelek bőven, hisz elég régóta az utcában lakunk ahhoz, hogy szinte minden utcabeli, vagy rokonaik autóit ismerjük.
Nem is jeleznék többet, mert vannak terveink rendesen lecumiztatni a tárultot.
karma1
@Horizont: Nekem megvo't ez az uzenet... En meg laza karlenditessel sz@rtam ra - elklikkeltem, hogy ez engem marhara nem erdekel... Egy hete kuzd egy baratunk a bekapott feszbukos virus ellen, ami undoritoan makacs, kiirthatatlan...Mindenkinek uzenem, aki meg akarja meg egyszer hackelni a gepemet, hogy bepuszilhat az indiai tigrisnek, ha az hagyja...
verőce21
@eszegfu: (07:33) Egyszerűen, csak beállítja a pontos időt!
verőce21
@Toby: Küzdesz a bogaraiddal rendesen...
Toby
@verőce21: Amint azt videóim, fotóim és segítőim videói is bizonyítják a "bogarakat" kükönösen az un " ellenfigyelések" (vigyázz, szakszó !) alkalmával készült felvételek !
Az idegen szerszámról külön ne ismételjek, de amit írtam, azt segítségként a nornálisok számára írtam, nem mesevilágban élőknek !
Toby
@verőce21: ma, 18:42

Ez sem igaz, mert az enyém, (szóban forgó Sony-E. )bekapcsoláskor kérdez rá az időbeállításra !
verőce21
@Toby: (20:06) de én a folyamatosan bekapcsolt mobiltelefonra értettem, mert arról volt szó. Ha tudtál volna követni. :)

( Vigyázz, nincs benne "szakszó"!)
perfekt
Nem tréfál a hatalom! Szoros emberfogás van!
Toby
@verőce21: Segítek rajtad, de szedd össze magad !

07.15 "Érdekességként - hátha más is járt már így - néhány hónappal ezelőtt, az orrom előtt, az asztalon lévő, bekapcsolt állapotú, ugyanez a mobilom "alvó" állapotából egyszercsak bekapcsolta a kijelző világítást néhány másodpercre, majd "visszaaludt" - azaz kikapcsolta a kijelzőfényt !

( Ha tudtál volna követni ! ) Nem bonyolult, csak neked.
eszegfu
@verőce21: 18:42 Lehet...de a pontos idő a telefonomon soha sem "pontos"...
verőce21
@Toby: (22:44) Azért kelt életre a telefonod az asztalon, mert beállította a pontos időt.
Vagy egyszerűen csak az adókörzetet regisztrálta. Ezt rutinszerűen minden kütyüvel regisztrálja a rendszer.
perfekt
@Toby: Kaptál te már úgy hívást a telódra,ami nem fogadott szám nélküli hívásként szerepel,pedig felvettem mert csörgött! Volt már ilyen nem is egyszer, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget.A meglepi a hívás ideje volt,most kapaszkodj meg 2049.12.31. 23.59' 59" !!
Mézike
Utánam tuti hogy kémkednek.
Néha eltűnnek dolgaim.
Mézike
@perfekt: Mer az szilveszter pont éjfél előtt egy másodperccel. Én + akkor nem szok magamnál lenni...néha.:-) De az is lehet hogy te valahogy előre szaladtál az időben és felhívtad magad...:-)
Toby
@verőce21: Amennyibebn megszokott és előttem ismert ( 12 éves a teló ! ) a teló reagálása, akkor nem hozom szóba, csak arról írtam, ami szokatlan és furcsa, különösen egyéb ismerettel !
Toby
@perfekt: Soha nem volt az általad jelzett hívásom a Sony-Ericssonon, amint azt le is írtam, 4 és 6 számjegyű hívásokról, volt szó, a 4 számjegyűt visszahívtam ( azaz "válasz" gomb) azonban nem volt vonal, csak a nagy csend ! A 999-402-tőt meg azonnal töröltem, ahogy észleltem, soha nem érkezett hívás előhívószám nélkül, csak ezekben az esetekben, azokat a hívásokat, amelyek nem adják ki a hívó fél számát, rutinszerűen töröltem és ez nálam gyakorlat !
human
Jávor Benedeket a Párbeszéd Magyarországért EU képviselőjét is lehallgatják
444.hu/2015/09/23/javor-benedek-azt-sejti-hogy-lehallgatjak/
Toby
@perfekt: Még annyit e témához, hogy a S-E T630 mobil, bekapcsoláskor, azonnal rákérdez az aktuális időre, módosításra, ettől kezdve semmi dolgom a kijelzett idővel, ezen a típuson olyan opció nincs, hogy menetközben automatikusan álltja az időt, ugyanis ezt bekapcsoláskor - rákérdezésre adott válasszal - megteszi !
Neked is csak azt tudom mondani, hogy kizárólag a szokatlan, ismeretlen mobilreakciókat jelöltem meg és egyéb háttér ismeret birtokában - ezek 99 %-a nyílt forrású, pl. HVG, aztán egyéb netes technikai oldalak, melyek foglalkoztak a Finfisher kormányzati kémprogrammal és mobilalamazásokkal ) egyáltalán nem sorolhatom a megszokott, ismert kijelzések közé, ezek nem a "technikai analfabéta vagyok" kategóriába sorolhatók.
Toby
@human: Jávor esete fajtiszta technikai bukta, vagy szándékos jelzés, hogy " rajtad vagyunk, öcsi " !

Amióta az UD Zrt. simán lehallgatta és rögzítette anno politikusok/Csányi beszélgetését, nincsenek csodák Sunyisztánban !
perfekt
@Mézike: Szép hetet.Én is leledztem már alkoholos befolyásoltság kellemes állapotában ,de olyankor nem hívom fel magamat,mert elvből nem vitatkozom egy részeggel.és bizony, még az idő utazásban sem vagyok szuper.Szerényen megjegyzem,minden másban ,viszont igen:-)).
perfekt
@Toby: Szia.Nem volt a hívó száma látható.Csak mint érdekességet említettem ,mert valós hívás volt ,azzal a dátummal!Én sem tárolok" csavargóságokat"-és bizony ,nekem -nem márkás telefonjaim vannak,mert nem munka eszközöm, így nem tartok rajta konferencia beszélgetéseket.
Draba
Nekem is lehallgatták már a mobil és skype beszélgetésemet a külföldön dolgozó egyik fiammal.
Azóta úgy kezdem a hívást,hogy:
Jó napot fideszes köcsög,jó hallgatózást,verd anyádba a faszodat,és közben szopjad a csuti cigányodat.
Visszajelzést eddig nem kaptam tőlük.
evacica
Tegyenek egy forró szívességet, ha hagyom! Legalább ismerik a róluk alkotott véleményem!
kukac50
Akkor már tudják,hogy a legszegényebb emberek vannak a legrosszabb véleménnyel róluk!
Mészáros Lőrinc és társai imádják Orbánt mivel a szegélyektől ellopott pénzeket ezeknek a seggnyalóknak adja!
Mézike
@perfekt: Látod ebben különbözünk, mert én szoktam, magammal beszélgetni, vitatkozni...:-)
Ilyen értelmes, okos ember mint én ritka mint a fehér holló.:-)
verőce21
@Toby: (21:42) "Egyéb ismerettel" azt is tudhatnád, hogy azért mert neked egy ősi fatengelyes telefonra futja még mindig, közben a szolgáltatók fejlődtek és a jogszabályok is jobban megkövetelik a nyomonkövetést, cellainformációk regisztrálását.
További jó rettegést kívánok, kis Columbo! :)
perfekt
@Mézike: Bocsánat,én telefonon ,és ha enyhe szalonspicces vagyok nem tárgyalok magammal.Fehér holló pedig nem ritka, úgy-hogy :-))...
Mézike
@perfekt: ja értem! :-)
te az a sírva mulató vagy.
perfekt
@Mézike: Nem--mindent a maga idején-és ahogyan a helyzet megkívánja.Szeretem a vidámságot, és megsiratom-akit szeretek ha elveszítem-de ezekhez,a hangulatokhoz, nem az élvezeti cikkek hatása segít
Toby
@verőce21: 17:35

Szorgalmasan köszörüld az értési képeségedet !
- a 2004-es fatengelyest anno ajánndékba kaptam - de ezt egyérteműen jeleztem is !
- a jogszabályok nem képesek a technikai szintet meghaladó módon megkövetelni a "nyomkövetést" és a hívásforgalmi adatok tartalmát, amelyek már az első hazai mobilok esetében is adottak voltak a szolgálatok számára !
- szorgalmasan tájékozódj a témában, mielőtt hozzá/beleszólsz, elég sok infó van a neten is, különben szép nagy meglepetés érhet a mesevilágban ! Ez ellen senki nincs beoltva !
"ha tiudtál( volna ) követni !"
Mézike
@perfekt: ...nem az élvezeti cikkek hatása segít..:-)
de szépen fogalmaztál.
qxy
Akkor ugye mi is bele nézhetünk a miniszter pénz ügyeibe?
Mert mit is jelent a Miniszter??
A latin minister szóból ered, amelynek eredeti jelentése 'szolga', illetve 'segéd'.
akkor mit is akar ez a cecvarek??
perfekt
@Mézike: De egy huncut vagy:) jó az ki jóra gondol--sok sör -bor -pálinka mind élvezeti cikkek.De ismerek másfajta élvezeti "cikket" is ám:)
Mézike
@perfekt: Hoppá! :-)
Én mindenféle élvezeti cikket élvezek..., finoman fogalmazva.:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.