A Fidesz szerint a baloldal kormányzása alatt szétverte az oktatást, elvette a pénzt az iskoláktól, eladósította az intézmény-fenntartó önkormányzatokat, míg a nagyobbik kormánypárt 2010 óta a szocialisták által elvett pénzeket pótolja.

A Fidesz parlamenti frakciója csütörtöki közleményével Erőss Gábor csütörtöki sajtótájékoztatójára reagált. A Párbeszéd Magyarországért oktatási szakpolitikusa azt mondta: bár az oktatási rendszer megbukott, a kormány ugyanazon az úton megy tovább. A politikus szerint emiatt a működési zavarok tovább fognak erősödni, mert a kormány éppen az ellenkezőjét tette annak, amit a Tanítanék mozgalom, a tanárok, a szülők és a diákok kértek.

A Fidesz szerint a köznevelésben ma iskolafejlesztés zajlik, a kormány ingyenes gyermekétkeztetési programot működtet, emellett a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógus-béremelési és a legnagyobb ingyenes tankönyvellátási programot hajtja végre. Az oktatásra fordított költségvetési támogatás jövőre 455 milliárd forinttal több lesz, mint a baloldal által utoljára benyújtott, 2010-es költségvetésben – hangsúlyozták.

Az iskolák fenntartásával kapcsolatos vitát a köznevelési kerekasztalnak köszönhetően sikerült rendezni – fűzték hozzá.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Namost hol van az az emeszpés hozzáértő, aki jólöltözött, nem nagyhasú, nem kopasz, -ha hölgy az mégjobb-, aki a nép minden tagja számára érthetően elmagyarázza bele a kamerába, hogy mi miért nem igaz abból amit a kormány állít..

...és mindjárt érthető példákat is legyenszíves bemutatni..

Nos ilyenkor kellene a már rég felállított MSZP árnyékkormány leendő oktatási minisztere, aki minde hazug szót cáfol...így igaznak tűnik minden...

Van ilyen? Nincs? akormeg?
az érhető ellnkezés hiányából az jön le a népnek, hogy igazat állít a fidesz, vagy kormány vagy bárki...
wagabund
Hogy akarja az ellenzék irányítani az országot, ha az oktatás teljes lenullázása ellen sincs legalább egy valamirevaló népet felrázó érve?..
mert most az oktatában szar idők jönnek... (kivéve az elit réteget.)

én szóltam..
glorianna
Most mondta el Sipos köznevelési helyettes államtitkár, hogy milyen fasza lesz az új közoktatási - bocs: köznevelési - rendszer. Hosszú percekig mondta a magáét, ami feltűnt (a szokásos mellédumán túl): egyetlen egyszer nem hallottam a szövegében a "gyermek" vagy a "tanuló" szót.
human
@wagabund: Azért azt sem kellene hagyni, hogy a fidesz tematizálja a közbeszédet. Beszéljünk inkább Farkas Flórián milliárdjairól.
Bringás
@human: Az oktatásról van szó, okoska, erre mondj valamit, ha már a gazdáid hallgatnak!
human
@Bringás: Mondanék, de te ezt úgysem értenéd.
justhpeter
Erről az ellenzékről jobb nem beszélni...
Nagy Mária
Ehhez már pofa, vastagbőr vagyis narancsbőr kell!
wagabund Így igaz, mindkét oldal mellébeszél, de senki nem áll oda, hogy így meg így kellene csinálni. Halkan megjegyzem, eddig ezt Pokorni Zoltán csinálta a legjobban. Ezért lett ő kegyvesztett.
Nagy Mária
Szilágyi Imre! No majd az ez-utániakat nézd meg! Mióta állandóan reformálnak mindig rossz volt az oktatás, de nem ennyire. Néhány év és visítani fogsz a PISA eredményeken.
glorianna
@Nagy Mária: Tudod, a PISA fontos néhány hozzáértőnek, hanem amit mutat egy-egy ilyen felmérés eredménye, azt minden itthon élő a bőrén érzi (az egy másik kérdés, hogy 100 emberből 99 nem lát összefüggést az oktatás minősége és a társadalmi jól-lét között - nekik valahogy el kellene magyarázni... ).
wagabund
@human: 18.08... hohó...arról a milliárdocskáról nem beszélhet senki...az egy szent emberé...

beszéljünk másról...annyi minden van...
solidedge
Sőt. A baloldal úgy szétverte az oktatást, hogy az iskolából kikerülő tanulók egy része annyira hülye maradt, hogy manapság a Fideszre szavaz.
glorianna
@solidedge: Csak szólok, hogy 1990-től napjainkig 12 évig volt baloldali(nak mondott) kormányzás és 14 évig jobboldali(nak mondott) kormányzás. A közoktatást több-kevesebb buzgalommal mindegyik csak "szétverte", azaz maradékelven finanszírozta és csak kb. figyelt rá, azt viszont csak a második és a harmadik Orbán-kormány engedi meg magának, hogy tudatosan szétverje, lebutítsa és a még odakerülő maradék pénzt is kivonja belőle.
Aki Én
@Bringás: Sajnos te most sem hallgatsz, de akkor mondom a tényeket.
Ehhez képest lényegesen kevesebb pénz jut egy gyerekre ma, 2009-hez képest.
Óvodában, iskolában, felsőoktatásban egyaránt.

nahalkaistvan.blogspot.hu/2016/02/adatok-tenyek-4.html
silber13
@Bringás: Te direkt ados a lököttet? Szánalmas!
Bringás
@silber13: Én nem vagyok liberális, hogy lökött legyek!
silber13
@Bringás: " Na és? Ha annyi is elég?" Na erre írtam a fentebbit.Honnan tudod, mennyi az elég? Mert a vezíred beteg agyából ilyen pattant ki?
Bringás
@silber13: Mitől lenne ugyan beteg az agya? A Fidesz töretlenül vezet!
silber13
@Bringás: Ne dumálj mellé. Az oktatásról, a gyerekekről van szó, nem holmi tolvaj párt vezetéséről!
Bringás
@silber13: Ha nem tetszik, ahogy vezetik az országot, ne szavazz rá! Nekem tetszik!
silber13
@Bringás: Képes vagy rá, hogy felfogd, mi itt a téma?Az, hogy amit ők szétvertek, azt másra próbálják kenni! Erről van szó! Az oktatásról! Érted? Nem ezeknak a silányságoknak a kormányzásnak nevezett ország lenullázásáról!
Nagy Mária
silber13 Hagyd szegényt! Elég idős már, de benne testesül meg a mai "oktatási reform".
Bringás
@silber13: Magyar Bálint volt az oktatás szétverője. Orbánék most próbálják meg ezt a kárt minimalizálni!
silber13
@Bringás: Hogyne! Persze! Ők aztán olyanok! Engedtessék meg, hogy
nyiharásszak!:-)))
Bringás
@silber13: Bálint törölte el a szorzótábla megtanulását és a verstanulást. Ő liberalizálta a tankönyvpiacot, hogy aztán ezer féle tankönyv lett hirtelen! Alatta nem lehetett alsóba buktatni! Bátor újító volt az oktatás szétverésében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.