Pukli István a tanévzáró tüntetésen nagy bejelentésre készül, és azt ígéri, igyekszenek még többször a kormány tyúkszemére lépni. A tiltakozó tanárok elszántak és dühösek, mert egyre rosszabbnak látják a helyzetet – írja a NOL.

Egyre erőteljesebb dühöt és ellenállást látok, a „már csak azért sem fogjuk hagyni magunkat” érzés uralkodott el rajtunk – mondta Pukli István a Népszabadságnak adott interjújában.

Ha valaki eddig nem érezte, akkor majd most látni fogja, mennyire nem megy ez, és neki is sokkal rosszabb lesz. Ne legyen igazam, de nem fog működni ez a rendszer sem.

Nincs ambíciójuk arra, hogy a Tanítanék Mozgalomból politikai párt legyen, egy mozgalom eszközkészletét használnák a jövőben is. Az ellenzéki pártokról, pedig leszedte a keresztvizet:

– Nem kell együttműködni az ellenzéki pártokkal, akik most arra játszanak, hogy a civilek majd megmondják, hogy nézzen ki az oktatás vagy az egészségügy, ők meg ráülnek, és ezzel próbálnak meg választást nyerni.

Dolgozzanak ki programokat, a szakértőink majd megnézik és javaslatokat fűznek hozzá. Amúgy egyik kutya, másik eb szerintem. Nem látom értelmét a jelenlegi politikai pártokkal semmiféle együttműködésnek.

A szombati tiltakozó akciójukról Pukli annyit mondott, hogy várható egy bejelentés is.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nagy Mária
Elég baj, hogy mindenki a személyiségében, retorikájában keresi a hibákat. Kitalációkkal politikai lózungokat aggatnak rá. Ez mind nem igaz!
Baj, hogy valakinek ilyen fontos az oktatás és próbál tenni is érte?
Akkor most mi is kell a népnek, butítás vagy oktatás?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
perfekt
Jajjjj Pukli! Csak nem azt jelented be-,hogy senki nem adott megbízást,hogy operett "katonaként"a Nép nevében üvöltözzél-és hogy ezért eltűnsz a balfenéken.?
GeoCravker
A potenciális nagy bejelentések:
immár nem 5 hanem 10 perces sztrájkot hírdet;
2. Bejelenti a Pukli-Jobbik (különben nyilvánvaló) koaliciót;
3. Visszavonul a politikától, és ezt követően csak Schiffer lábának mosogatásával foglalkozik;
F_Viktor
Puklinak is sikerült az ország megosztása, ami csakis a fityesz malmára hajtja a vizet.
Nagy Mária
Elég baj, hogy mindenki a személyiségében, retorikájában keresi a hibákat. Kitalációkkal politikai lózungokat aggatnak rá. Ez mind nem igaz!
Baj, hogy valakinek ilyen fontos az oktatás és próbál tenni is érte?
Akkor most mi is kell a népnek, butítás vagy oktatás?
perfekt
@Nagy Mária: Szia:Ennek a társaságnak,nem az-az érdeke,hogy az oktatást,és a gyerekek érdekeit képviselje, és jobbá tegye,csak egy eszköz-mit önös érdekeik eléréséhez használnak.Ezek a gyűlések,már régen a nagypolitika megosztó rendjét képviselik,maguk előtt tolván a diákokat,és a nem ok nélkül elkeseredett emberek,egy részét.Így sajnos csak látszatra van eredménye--néha még annyira sem.
Cicamama55
Meg akartam hallgatni a beszédét, de nálunk pont az ő beszéde elején elment a kép és hang, s éppen Sándor Mária befejezte mondandóját, amint újra lett.Ezt a véletlent!
Nagy Mária
@perfekt: Én nem így gondolom. Szerintem Pukli már többször világosan elmondta, mint fenn is, hogy nem akar semmiféle politikai színezetet, s pártokat az oktatás közelében látni.
Ha mindenkit kiütnek, lejáratnak, akkor ki a hiteles?
Nekem Pokorni lenne, de ő már nem áll bele ezen a szinten.
perfekt
@Nagy Mária: Nekem is ez a gondom-és a potyautasokat ugyan úgy megvetem-mint azokat akiknek feladata,sőt kötelessége lenne a normális körülmények biztosítása, nem csak a pedagógia területén.Pokorni jól tudja,hogy minden normális kezdeményezést, a vízfejek lerombolnak!
GeoCravker
@F_Viktor: Visszaolvasható, Február óta ugatom, hogy ez a tanármozgalom ezekkel az arcokkal kormánypárti.
Az is visszaolvasható, hogy milyen szinten, bárPC módon, kültek el anyámba emiatt nem emiatt.
Nagy Mária
Igazából minden területen halásznak a zavarosban most potyautasok, soha jobb lehetőség. Valakinek kell, hogy elhiggyük, igazak a szavai, mert már a tél óta csak egyre fásultabb, fáradtabb, közönyösebb kollégát látok magam körül.
Pokorniért vérzik a szívem, de megértem.
justhpeter
Nincs olyan ellenzéki párt, amelyiknek bármilyen elképzelése lenne az oktatásról. Ebből a szempontból helyeslem, hogy Pukliék nem akarnak összefogni velük.
Nagy Mária
@justhpeter: Sajna, de így van. Nekem az az érzésem, hogy a nyár folyamán ők ki akarnak dolgozni egy használható tantervet, s azzal megkezdeni az évet. Úgy éreztem, ezért kérik a minél nagyobb számú csatlakozást. Még egyszer, ez csak egy érzés, semmi biztos.
terlasz
Pukli Pityut nem nagyon értem. Miért is lenne az baj, ha egy politikai párt az ő szakmai programjukat valósítaná meg? Most is ezt várják a politikától, ezért harcolnak.
patyuka
"– Nem kell együttműködni az ellenzéki pártokkal, akik most arra játszanak, hogy a civilek majd megmondják, hogy nézzen ki az oktatás vagy az egészségügy, ők meg ráülnek, és ezzel próbálnak meg választást nyerni..."

Parlamentáris demokráciában - még ha ilyesmi nálunk csak a deklaráció szintjén létezik is - az efféle morfondírozás nem csupán egy óriási blődség, de kontraproduktivitásával lényegében éppen a hatalom malmára hajtja a vizet.
kkalman
Az ellenzéki pártoknak nem csak az oktatásról nincs elképzelésük, de sok más egyébről sem. A Fidesz-KDNP elképzeléseit meg ismerjük, semmi jó nincs bennük. Nem csoda, ha Pukli egy párttal sem kíván együttműködni. De előbb-utóbb kénytelen lesz, ha azt akarja, hogy a tanárok követeléseit megvalósítsa valaki.
Rockxy
Leszedte a nemlétező keresztvizet. :)
Somogyi Katalin
Pukli István véleményével ellentétben azt gondolom, hogy éppen egy civil szakemberekből álló szervezetnek és nem egy-egy pártnak külön-külön kellene kidolgoznia, hogyan nézzen ki az oktatás, az egészségügy, na és a teljes társadalom.
Ennek a szervezetnek, a civil szakértői gárdának a feladata az lenne, hogy adott alapelvek alapján azonnali-, átmeneti (közép)-, és hosszú távú társadalmi-, gazdasági tervet készítsen.
Az alapelvek között az államigazgatás, az oktatás, az egészségügy, de az adórendszer, a hajléktalanság felszámolása, a pártok, egyházak támogatása és egyéb dolgok kell, hogy szerepeljenek.
Ez a terv egy előválasztás is lehetne a 2018-s előválasztásokra. Azok a pártok, akik támogatnák a kidolgozott tervet, közösen indulnának a választásokon. A munkát irányító valaki a miniszterelnök-jelölt is lehetne.
papa.49
Sajnos megint a magyar átok működik, én ezzel, AZ MEG AMAVVAL NEM MŰKÖDIK EGYÜTT, pedig így semmire nem mennek!!!
Végre meg kell érteni azok csinálják meg a terveket akik értenek is hozzá, az ellenzéki pártok meg álljanak teljes mellszélességgel a tervek mögé, és próbálják törvényes eszközökkel érvényre juttatni a követeléseket!!!Ne a hatalom döntse el milyen formában tudja elképzelni az oktatást, mert már látjuk semmilyen formában nincs használható elgondolásuk sem, az 5.5 év ezt már megmutatta!!!Hagyják ezt a szakmai részt olyanokra akik ezt csinálták eddig is, míg nem forgatták fel fenekestűl az oktatást, kezdve a Róza nyanyától, a többiekig!!!
F_Viktor
@GeoCravker: Írod:
"Visszaolvasható, Február óta ugatom, hogy ez a tanármozgalom ezekkel az arcokkal kormánypárti."

Eddig bárki, bármely csoport az utcára ment a kormány intézkedése ellen, az feltartott kézzel tette, hangoztatva, hogy nem kérnek az ellenzéki pártok támogatásából, ők nem készülnek kormányváltásra.
Ez szomorú, ezért nincs még közöttük sem összefogás, pedig kéréseiket orbán kineveti, válaszul lejáratják a tüntetések szervezőit.

Sokan írják az itteni kommentelők, hogy az ellenzéknek nincs oktatáspolitikájuk.
Ez így nem igaz, minden pártnak fő helyen szerepelt választási programjában az oktatás, pl. minden demokratikus párt azzal kezdi, hogy visszaadják a felsőoktatási intézmények autonómiáját.

Amíg maguk a VÁLASZTÓK nem tudják elfogadni, hogy kormányváltás csak összefogással lehetséges, amíg büdösnek tartják a többi ellenzéki, demokratikus pártot, addig marad a fityesz uralom (végső esetben a jobbik koalícióval).
GeoCravker
@F_Viktor: A baj az, hogy eddig bárki, kezdve az Operaházi bulinál, szervezett valamit, azt gyakorlatilag egy "bocsika, hogy itt voltunk" felhanggal szervezte. Az Operánál simán benne volt a pakliban, hogy valós változást kényszerítenek ki. A szervezők azonban gondokodtak arról, hogy előbb vége legyen, mintsemn a zaj zavarná a nagyurak szórakozását.
A helyzet később sem lett jobb.
Azt hinni, hogy Pityuka a könyöklőn a kocsmában arra ébred, hogy össze akar fogni bárkivel: marhaság. Ezt el kell tudni érnie az ellenzéknek. Beleértve azt is, hogy oda kell menni. Ami sok pártnak nagyon büdös. De nincs is mivel odamennie.
Ritkán írtam, hogy az ellenzéknek nincs oktatáspolitikája. Van. Olyan, amit egy nevelési tudományos konferencián bátran elő lehet adni. Nem véletlenül. Olyanok írták, akik csak ott érzik otthon magukat. Pl. Nahalka és munkacsoportja.
De olyan oktatási programja, amivel le lehet menni a dzsungelbe és a buszsoförnek is el lehet belőle valamit magyarázni 2010-ben csak a Jobbiknak volt. 2014-ben is. Ez óriási felelőtlenség az ellenzék részéről.
Nem véletlenül ma is az a helyzet, hogy a rasszista neofasisztákon kívül nem képes senki tömegeket megszólítani. S a tanátok olyanokat emelnek a vállukra, mint a nyíltan illiberális akarnok Pukli, vagy a jobbikkal haknizó Sándor Mária..
koszpeko
Ha a fityisz oktatáspolitikájával nem értenek egyet,akkor miért nem ülnek össze az ellenzéki pártokkal,hogy mutassanak alternatívát az oktatásban?
Felállni és mindenkit gyalázni?
Ez megy.
Kérdezem akkor kivel is tud ő egyzkedni?
Vagy éppen anarhiát akar?
Mit akar Pukli István?

Aztán mi lett a "giga" tüntetésük vége?
Megunták és hazamentek.
F_Viktor
@GeoCravker: Egyet értünk, hasonlóan látom, mint Te.

Írod:
"Azt hinni, hogy Pityuka a könyöklőn a kocsmában arra ébred, hogy össze akar fogni bárkivel: marhaság. Ezt el kell tudni érnie az ellenzéknek. Beleértve azt is, hogy oda kell menni. Ami sok pártnak nagyon büdös. De nincs is mivel odamennie."

Az ellenzéki pártok nem amatőr szervezetek, komoly szaktanácsadókkal rendelkeznek.
Biztosan nagy erőkkel kutatják az összefogás, illetve "nem összefogást", a választók igényeit, akaratát.
Ezért írtam, először maguknak a választóknak kell eldönteni, hogy akarják-e a kormányváltást, s ha igen, akkor félre kell tenni finnyásságukat a többi demokratikus párt iránt.
F_Viktor
@koszpeko: Írod:
"Ha a fityisz oktatáspolitikájával nem értenek egyet,akkor miért nem ülnek össze az ellenzéki pártokkal,hogy mutassanak alternatívát az oktatásban?"

Mert akkor nyilvánvalóvá válna, hogy kormányváltást szeretnének, ettől pedig nagyon félnek.
Okát nem ismerem, talán a függetlenségüket féltik, talán a bosszútól rettegnek...
koszpeko
@F_Viktor: De mivel Pukli ős fideszes így miért sz@rna oda ahonnan eszik.
Ahogy írtad,"Eddig bárki, bármely csoport az utcára ment a kormány intézkedése ellen, az feltartott kézzel tette, hangoztatva, hogy nem kérnek az ellenzéki pártok támogatásából, ők nem készülnek kormányváltásra."
De így volt ez a netadó tüntetésen is.

A civil mozgalmaknak nem sok értelme van.
Mert e szerint vakulj magyar ne láss tót politika van.
Mire jók?
Tűntetgetünk aztán hazamegyünk meccset nézni.
GeoCravker
@Nagy Mária: " Kitalációkkal politikai lózungokat aggatnak rá. "
Ha Puklira gondolsz, akkor Pukli saját szájulag nyilatkozta, hogy ő nem a liberális demokráccia, hanem a rendpártiság talaján áll. Saját igazgatóságilag tartott közös imát és hívta meg a kárpátia frontemberét (meg Durót).
Sajnos nem kitaláció.
Amellett hol hallottad, hogy bármit tenni akart az oktatásért? Eddig csak azt halottam trőle, hogy mi nem tetszik. Tudod mit, nekem sem tetszik a zátojás rántottának. Viszont a tojáűstól eltérően: az oktatásnak holnap is ki kell nyitnia. Puklitól kevés a "büdös a tojás" kitétel. Mozgalmi alapon neki jobbat is kellene tojnia. Na ez az, amire még kísérletet sem tett.
Eriksson
@F_Viktor: Itt van a kutya elhantolva.
Amíg Pukliék nem hajlandóak egyeztetni senkivel, addig csak öncélú balhézásnak tűnik a demonstrálásuk s a józanul gondolkodó pedagógusok sem veszik komolyan.
S nem azért nem, mert Fideszesek lennének.
Eriksson
Miből gondolja Pukli, hogy nála a bölcsek köve? Nyilvánvaló, hogy ő sem általános konszenzusra törekszik, inkább csak valami olyasmire, ahol ő a főszereplő. Mint Sándor Mária.
Aztán lesz, ami lesz.
koszpeko
@Nagy Mária: Mi a jó oktatás?
Mit vár el a szülő az iskolától?
Mit vár el az iskola a gyerektől?
Ezt mind,mind tisztázni kellene.
Annak,hogy ez nem jó,az nem jó nincs értelme.
Fejtse már végre valaki,hogy mi lenne a jó.
F_Viktor
@koszpeko: Írod:
"De így volt ez a netadó tüntetésen is."

Igen, ezért írtam: "Eddig bárki, bármely csoport az utcára ment..."

Írod:
"De mivel Pukli ős fideszes így miért sz@rna oda ahonnan eszik."

Bevallom, nem ismerem Pukli politikai elkötelezettségét, DE véleményem szerint egy iskolaigazgatónak pártsemlegesnek kellene lennie, hogy ne ismétlődhessen újra meg amit a fityesz tett, ne a mindenki hatalom döntsön pártpolitikai alapon pl. az iskolaigazgatói székekről.

Írod:
"A civil mozgalmaknak nem sok értelme van."

Ezt másképpen látom.
Éppen most, mikor ennyire gyenge az ellenzék, akkor lenne szükség erős civil mozgalmakra, s nekik kellene maguk mellé állítaniuk minél több ellenzéki tömörülést, köztük pártokat is.
De valahogy Magyarországon nagyon ellentétesen forognak a Zemberek fogaskerekei, mint a nyugati demokráciákban.
koszpeko
@F_Viktor: Az a baj,hogy ebben az országban nincs olyan,hogy független.
A civil mozgalmak miért azzal kezdik,hogy köszönjük de nem kérünk a pártokból?
Miért nem kérdezik meg a pártokat,hogy ők erről mit gondolnak?
Miért ez az elzárkózás?
Lehet,hogy hazabeszélek,de ha korrektek lennének a közvélemény kutatások akkor másképp gondolkodnának.
A baloldal is tudna egy pár ezer embert felvonultatni.
Vizual
Ezek a tanárok rossz felé haladnak. Ugy járnak mint a sárga taxisok. A csőcselék fogja megtámadni őket. És hát nem egy gimnasztikai klub a tanárok többsége.
F_Viktor
@koszpeko: Jól mondod, én rád merném bízni az ország vezetését! ;-)
koszpeko
@F_Viktor: Köszönöm megtisztelő bizalmad :) de nincs iskolám hozzá. :)
Teli van a hócipőm ezzel az egésszel.
Az volt a nagy bejelentésük,hogy megbukott a kormány?
Mi ez dedó?
Gondolom jót röhögtek rajtuk.
Nevetséges az egész.
Tüntetős dí.
Nagy Mária
@GeoCravker: Puklit a FIDESZ nevezte ki iskolaigazgatónak. Tudták, hogy szívós, kitartó, munkamániás. Kinek tetszett, kinek nem, de egy eléggé lepusztult tantestületet a helyére tett. Ma már aki igazán komolyan veszi az oktatást, az tiszteli, elismeri őt. Az országos listán meg lehet nézni hol állt, s most hol áll a gimnáziuma. Nem tett semmit?
Igen rendpárti, abban az értelemben, hogy kaotikus körülmények között, széthúzásban nem lehet tanítani. Én is rendpárti vagyok jó értelemben és szeretem a Kárpátiát, de nem vagyok jobbikos.
Dúró Dórát nem hívta meg, nyilatkozta is, bejelentkezett és ment.
Tudod, ha minden baj, ha valaki valamelyik párt egy-két nézetével tud azonosulni, de magát a pártot nem vállalja fel, (mint ahogy én sem), akkor azzal, hogy kikezdjük, besoroljuk, megbélyegezzük, még nem vagyunk előrébb.
Most is rengeteget dolgoznak azon, hogy egy elfogadható követelményrendszert állítsanak fel neves gyakorló pedagógusokkal együtt.
Egyszer végre hagyni kéne már, hogy azt csinálja valaki, amihez ért!
Dúró Dórát nem hívta meg, nyilatkozta is, bejelentkezett és ment.
eugen4402
@GeoCravker: Ezek után értem az álláspontodat, és nem is vitatkozom Veled, mint az esőnapos cikknél.
Jozefina
Azért a "Tanítanék" mozgalomnak és Puklinak nem kellene egyértelműen elutasítania az ellenzéki pártokat. Ha valóban érvényesíteni akarják jogos követeléseiket, akkor inkább előbb, mint utóbb együtt kellene működniük az ellenzéki pártokkal is.!!!
GeoCravker
@Nagy Mária: "Dúró Dórát nem hívta meg, nyilatkozta is, bejelentkezett és ment. "
Duró Dóra máűsként tudta. A FB-oldalán azt írta: meghívták. Pukli sosem igazította helyre. Csaxolok.
" de magát a pártot nem vállalja fel, "
Megtennéd, hogy idelinkeled Pukli, Sándor Mária vagy akár a Tanítanék azon nyilatkozatát, amelyben világosan elhatárolódik a Jobbiktól? A magam részéről február óta nem találom. De elfogadom, hogy én kerestem rosszul. Segítenél?

"Egyszer végre hagyni kéne már, hogy azt csinálja valaki, amihez ért!"
Helyes. Akkor kezdjük a hozzáértés megviszgálásával. A 12 pont melyike szól a tanár-alkalmasságról? Egyik sem? Nahát!
Egyébként az oktatás 30 éve levefele repül (zuhan). Azt csak az igen ostobák veszik be, hogy a CKP létjogosultsága csak mostantól validált. Tíz éve dolgozhatnának serényen a jobbításon. Ha szakmai és nem hatalmi cél a vezérlő elv.
GeoCravker
@Nagy Mária: Pukli nem egélszen azt nyilatkozta, hogy holnaptól mindenkinek a helyére kell tenni a krétát a rend jegyében:
4.bp.blogspot.com/-UUmukStTgw4/VsiAwbUk60I/AAAAAAAAFi0/pyR9kLGQOdY/s1600/abcug_pukli.jpg
A képhez tartozó írásban (endresy.blogspot.hu/2016/02/zuglo-fanatikusan-autoriter-sztar.html ) is ott van a link Dúró szövegére:
"Évzáró ünnepi beszédet mondtam a Teleki Blanka Gimnáziumban Budapesten, miután meghívtak oda az Országgyűlés Kulturális és oktatási bizottságának elnökeként. A fiatalok körében a legnépszerűbb - mármint az iskolai események közül az évzáró, így nekem is könnyű dolgom volt. Igyekeztem ugyanakkor olyan gondolatokat is átadni nekik, melyeket hasznosíthatnak életük során. "
www.sztarklikk.hu/kozelet/duro-dora/97655/#
Nagy Mária
@GeoCravker: Miért kellene mindentől elhatárolódni és nyilatkozni, ami csak bárkiben felmerül? Ez nem elég?
"– Nem kell együttműködni az ellenzéki pártokkal, akik most arra játszanak, hogy a civilek majd megmondják, hogy nézzen ki az oktatás vagy az egészségügy, ők meg ráülnek, és ezzel próbálnak meg választást nyerni."
Én egy tavaszi HÍR TV-s riportban hallottam, amikor határozottan elutasította a Jobbikkal való azonosulást, s akkor hangzott el, hogy ő nem hívta Dúrót.
Na bocsi, ebbe az alkalmas, nem alkalmas játékba nem megyek bele. Én 35 éve végeztem matematika- kémia szakon, akkor a pályára alkalmatlanokat rövid úton kiszórták. Egyébként az is az oktatási rendszer hibája, hogy ledegradálta ezt a hivatást. Saját tapasztalatom a fiatal kollégáimról nem olyan rossz, mint az a köztudatban van.
F_Viktor
@koszpeko: Írod:
"Köszönöm megtisztelő bizalmad :) de nincs iskolám hozzá. :)"

Semmivel nem tartom alkalmasnak miniszterelnöknek/köztársasági elnöknek egy az államvizsgán politikai célból átnyomott ügyvédjelöltet (aki egyetlen percet nem praktizált), mint egy élettapasztalattal rendelkező jó munkásembert.
F_Viktor
@Nagy Mária: Írod:
"Dúró Dórát nem hívta meg, nyilatkozta is, bejelentkezett és ment."

És nem fakadt ki ez ellen, mint ahogyan többször nyilvánvalóvá tette az ellenzéki pártok esetében...
soljanka
Olvasva a véleményeket, érthető, hogy nem lesz itt pozitív elmozdulás.
Puklival lehet egyetérteni vagy nem.
Viszont egyelőre ő az- illetve a két társa-, aki hozzáértőként szól bele az oktatásba.
És tesz valamit.
Ha már Dúró Dórát említettétek: neki viszont semmi köze a pedagógiához.
Desischado
Ezért nem jutunk sehova, többek között, mert széthúzás van. össze kell fogni a cél érdekében! Amíg ez nem lesz meg, addig minden megmozdulás hiábavaló. orbán meg röhöghet a markába. Sajnos!
Nagy Mária
@GeoCravker: Számomra az endresyblognak semmi mondanivalója sincs. Színvonal alatti szókarate, sztárallűrözés. Egy komment a bejegyzés alól, amely az én véleményem is.
"Csákó Mihály2016. február 21. 23:32
Kedves Simay Úr!
Igaza van, előbb is elolvashattam volna az Abcúg cikkét. De most, hogy elolvastam, sem jutottam olyan kétségek közé, mint amilyenekről Ön beszámolt "promóció vagy karaktergyilkosság" jelzéssel. Az emberek, még a jelentősebbnek tartott emberek többsége sem egyenes vonalon halad végig életében, Pukli úr változásainál nagyobbak is szoktak történni. Gondolom nem kell Önnek a közismert példák halmát idéznem. Azt, hogy a Telekinek jót tett-e Pukli úr, majd a Teleki közvéleménye eldönti. Azt azonban, hogy az ő szolidaritási akciójuk ragadta meg - nyugodtan mondhatjuk - tömegméretekben a tanárokat, szülőket, diákokat, mert látható és világos példát mutatott a szolidaritás (vélt vagy valós) veszélyeinek felvállalásából, nem lehet elvitatni tőle. Szimbolikus jelentőséget nyert egy társadalmi térben, és ezt még az sem szünteti meg, ha tavaly előtt meghívta Dúró Dórát évzárni. Azért nem szünteti meg, mert ez a szimbólum már él: ezért mentek oda az emberek fehér virágokkal pénteken a veszély valósága ellenére(amit Ön, mint írta, nem értett). Vitatkozni nem szándékozom - én elmondtam a véleményemet - Ön is elmondta. Végül is nem az a kőkemény lényeg az írásában, amit sejtetésnek neveztem, hanem az a felszólítás, hogy Puklira dobjon már valaki egy darab flasztert, ha van kéznél. Ezen nincs mit vitatkoznom - nem dobok."
GeoCravker
@soljanka: "Viszont egyelőre ő az- illetve a két társa-, aki hozzáértőként szól bele az oktatásba. "
Ezekből a hozzáértő programjavaslataikból, ha idéznél...
Forrással...
Köszönöm.
A 12 pont nem ilyen.
GeoCravker
@Nagy Mária: Terelsz, de nagyon.
Előbb azt állítod, hogy Duró bejelentkezett. Tényszerűen cáfolható, hogy nem.
Állítod, hogy Pukli nem illiberális, csak ráfogják. Tényszerűen idézhető, hogy nem igaz.

Ezután mit lépsz? Támadod azt a blogot, ahol ezek az adatok forrással, ismétlem, hogy megértsd: FORRÁSSAL megtalálhatók.
De megértelek. A színvonaltalan vitázók tipikus reakciója: érv, cáfolat helyett személyeskedés. Ha pedig igazolódik, hogy tévedtek, akkor az igazoló személye, illetve az igazolást közlő fórum ellen indulnak veszett csatára.
Semmi gond.
Ám ettől Pukli még egy illiberális, jobbik-barát akarnok.
Nem azért, mert egy blog ezt állítja róla, hanem azárt mert ő állította önmagáról.
Visszaolvastam Csáky úr véleményét, amellyel Ön nagy mértékben egyet ért.
Nos: arról a kitételről, hogy "Ön beszámolt "promóció vagy karaktergyilkosság" jelzéssel" érdemes lenne talán tudni, hogy az Abcúg cikkét Szurovecz Illés jegyzi, ami a blogbejegyzés első bekezdéséből kiderül.
Így világos: Csáky úr (akivel egyetért) nem jutott el a bejegyzés első bekezdésének elolvasásig sem, amikor megírta véleményét. Ezek szerint ön sem, hiszen maximálisan egyet ért a write-only üzemmódban hozzászóló úrral.
Ez mérhetetlenül sejnálatos, de erősen indifferens véleményalkotási szisztéma.
GeoCravker
@Nagy Mária: Amúgy Csákó úrral ért egyet. Bocsánat.
Viszont szerepeljen itt a válasz is, ha már mérhetetlen korrektségében azt elfelejtette becsatolni:
Kedves Csákó Úr!

Ön hisz abban, hogy Pukli úr ellenzéki, vagy tanártömegi vállakra emelése megoldja a tanárok gondjait.
Szerintem nem.
Ön hisz abban, hogy egy autoriter, illiberalizmust hirdető (nem annó, hanem most) politikai megbízott teljesen jó iskolaigazgatónak.
Szerintem nem.
Ön hisz abban, hogy az ember szeméyiségének alappillérei gyökeresen megváltoznak.
A pedagógiai pszichológiával foglalkozók szerint nem. Mások szerint még igen komoly megrázkodtatások nyomán sem feltétlen.
Szerintem a pedagógusokat megvezették(tik), és kihasználják.
Ön szerint nem.
Hiteken tényleg nem érdemes vitatkozni.

Flaszterileg. Egyszer régen egy fiatalember azt mondta: az dobja el az első követ, aki bűntelen.
Alkalmasint még kő is kell hozzá. De, ha akarja, úgy magyarázza, ahogy jól esik azt a mondatot.
koszpeko
@F_Viktor: Állapodjunk meg.
Csinálunk egy pártot.
Ha nyerünk te leszel a miniszterelnök én pedig tanácsadó.
Egye fene még a csizmást és a bringást is bevesszük. :D
Nagy Mária
Én nem politológiából szeretnék vizsgázni, s te kezdtél kioktatni ki mit akar, kihez vonzódik. Nem terelek, s ha kérhetlek szállj le rólam. Én ezt gondolom, te azt, maradjunk ennyiben.
A szőrszállhasogatásodat éld ki máshol!
Nagy Mária
@koszpeko: Már több helyen kifejtettem. Ha tényleg érdekel beszélgess el egy iskolással, tanárral, de a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt levelében minden benne van.
koszpeko
@Nagy Mária: A levélből idézetek:
"Az egész oktatási rendszert látjuk most már veszélyben! Kaotikussá vált minden!"
"A sok bába között elveszett a gyerek! A GYEREK, merthogy az egésznek róluk kellene szólnia!!! "
" Az oktatási rendszer minden változtatásával a gyerekekkel kísérletezünk!"
"Követeljük, hogy a jelenlegi reformoknak nevezett akciókat azonnal függesszék fel"
"nem fogadjuk el a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Karral történő egyeztetéseket!"
"A jelenlegi tananyagmennyiség elsajátítása már a legeslegjobb képességű tanulók határait is erősen feszegeti! "
"A mi napjaink is 24 órásak, a heti munkaidőnk pedig 40 óra! További adminisztrációs terheket nem tudunk és nem is akarunk elviselni!"
"Munkánk minden pillanatát folyamatos ellenőrzés alatt akarják tartani, mintha nem épp a mi munkánk szólna arról, hogy folyamatosan egy osztálynyi gyerek ellenőrzi (természetesen a szülőkkel együtt)! "
"megosztották a pedagógustársadalmat"
"Mi továbbra is TANÍTANI szeretnénk!"
"Szeretnénk a felnövekvő generációkat jól felkészíteni az élet kihívásaira, hogy képesek legyenek megfelelni a kor követelményeinek!

Vegyék ezt segélykiáltásnak, kérjük a felettes szervek és a társadalom támogatását, segítségét!

a Miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestülete

VISSZA A KEZDŐOLDALRA

Címkék: Herman Ottó Gimnázium, Klik, Miskolc, nyílt levél, pedagógusok, tanárok, tantestület

Itt olvasható a teljes levél:

www.boon.hu/nyilt-level-a-herman-otto-gimnaziumbol/2982948

Semmilyen konkrétumot nem tartalmaz.

A Fidesz is ezzel nyert választást.
Ez nem jó,az nem jó.
Kivonulunk,ne tudjon dönteni a Parlament.
Ezért nevetséges az egész.

Jön a duma,hogy majd a szakértőik megvizsgálják a javaslatokat.
Milyen javaslatokat ha nem tudják azok a "hülyék",hogy mit akarnak Pukliék?
Nem gondolat olvasók a pártok.
koszpeko
@Mirabilis: Ezt már írtam s lassan már közhelyes.
Fizesd meg az iskolaigazgatót és a papot s tiéd a hatalom.
Nagy Mária
Figyelj , ha nem tudják szegények, az az ő bizonyítványuk, elvégre oktatáspolitikusok. 35 éve tanítok, de ennyi statisztikát, tankönyv, tanterv értékelést még nem írtam. Kérik, érted. Minden tanár jelzi, hogy az ismeretek nem felelnek meg az életkornak, a tankönyv és tanterv felépítése, szerkezete, feladatai logikátlanok, tanulhatatlanok. Válasz semmi, következő évben kijönnek a könyvek ugyanazzal a szakmai, tartalmi hibával. Na ki nem szólt?
Én az idén biztosan nem írom le ugyanazokat, szépen oldalszámba szedve, hogy hol és mi a hiba, mert júliusban 2 hetet csak ezzel töltöttem, s minden kolléga. De mint látod le se sz...k.
Három év alatt őrületes munkával készítettem sok-sok digitális anyagot, vázlatokat, feladatlapot és csalok. Ha ellenőrzés jön előkapjuk a szépen megkímélt állami könyvet, s innentől én sz...m le, mert a pedagógus eskümben nem a butítás szerepelt.
De, ha tényleg érteni akarod beszélgess diákokkal, tanárokkal.
Nagy Mária
@koszpeko: Bocs, az előző neked válasz.
koszpeko
@Mirabilis: Bocsi nem volt egyértelmű.
A fityisz ezt csinálja épp.
S választások előtt is.
Megfizeti az iskola igazgatót és a papot.
koszpeko
@Nagy Mária: Oké megértem.
A média másról sem szól csak túl vannak terhelve a tanárok és a diákok.
De még most se látok megoldást.
Ugyanis ti tanárok vagytok ebben a szakmában s ti nektek kellene alternatívát mutatni testületileg.
A jajgatás nem megoldás.
A tantervet a hozzá nem értő politikusok rakják össze.
Ezt is megértem,nem érthetnek mindenhez.
Viszont nektek kéne leülni és javaslatot tenni.
Ha a fityisszel nem megy akkor az ellenzéki pártokkal.
Ugyanis hiába mutatnak bármit a közvélemény kutatások,hiába papír szerinti fityisz előny az élet mást mutat.
glorianna
@Nagy Mária: Nem az a baj, hogy próbál tenni valamit, ami hite szerint előrevinne, hanem az a gond, hogy félév alatt sem született érdemi koherens közoktatási programféleség. Elfogy a kezdeti haragos lendület, és nincs helyette ÜGY, amiért érdemes kiállni. Pukli és Törley személye kevés ahhoz, hogy változzék bármi is, pláne a szakszervezetek hátramozdításával "segítve".
glorianna
@koszpeko: Igen, a gyerekek is, a tanárok is túl vannak terhelve - viszont amikor alaposabb "gyomlálásba" kezdtek-kezdtünk, akkor mindenki visított, mert a tananyag csökkentése / átszerkesztése automatikusan a tanárok átmeneti pluszmunkáját és továbbképzését igényelte volna, ami egyrészt költséges, másrészt macerás. A köznevelési törvénnyel és a kapcsolódó jogszabályokkal megkapták a(z értelmetlen) pluszmunkát tartósan, a tovább tupírozott tananyag mellé.
Nagy Mária
@koszpeko: A tanárok által elküldött anyagokból gyerekjáték lenne összerakni aaz új tantervet, megmutattuk az alternatívát. De oktatási programot, tantervet a kormány ír, nem mi. Csak ők fordítva ülnek a lovon.
Azt meg nem akarjátok megérteni, az iskolában tilos politizálni. Nem most, ez mindig így volt.
Egyébként mi megtettük a kezdő lépést. Hol vannak a tömegek, akik jönnek velünk és nem "jajgat",hanem segít tovább lépni?
Én sem látok megoldást, mert falak, falak..
Nagy Mária
@glorianna: koszpeko-nál leírtam. S a tanárok többsége azt mondja, Puklival vagy Pukli nélkül, de történjen már valami előrelépés. Két év múlva akarnak új tantervet írni. Szándékos időhúzás.
Mi lesz ezzel a még + két évfolyammal?
De nekünk akkor is a jelenlegi kormány hivatalos tantervét kell teljesítenünk, tetszik vagy nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.