Szeretnék annak az embernek a szemébe nézni, aki részt vesz ebben és a többi, hasonlóan aljas húzásban. Aki tudja, vagy tudnia kellene, hogy embereket ítél nyomorúságos életre, adott esetben halálra, de ettől függetlenül ő elégedetten felveszi a busás fizetését, igénybe veszi a különféle juttatásokat és egy percig sem gondol arra, hogy az is közpénzből van. Ennek ellenére és annak ellenére, hogy esküje szerint nem a kormányt, nem a pártot és nem Orbán Viktort kellene szolgálnia, gond nélkül nyomja a gombot és ezzel emberek sorsáról hoz súlyos, semmivel nem magyarázható döntéseket.

Forrás: kolozsvaros.com
Feltöltő: viszkikóla
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

123 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mint (szerény) nyugdíjas mondom: igazából megérdemlik azok a nyugdíjasok, akik elfelejtették, hogy Orbán pár éve még arról papolt, hogy a nyugdíjasok elveszik előlük az életteret! S lelkesen szavaztak rá! Sőt még most is a disznó-sz.. kezeit csókolgatják!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Azokat a legkönnyebb elnyomni,de abban bízunk,hogy a kiagyalók is kerülnek ebbe a helyzetbe.
Eriksson
Nyomorult, tetves egy blogíró, aki mindenért egy országot okol és sérteget. Kíváncsi lennék, hogy Kolozsvárosban minden annyira rendben megy-e.
RonaGyuri
Mint (szerény) nyugdíjas mondom: igazából megérdemlik azok a nyugdíjasok, akik elfelejtették, hogy Orbán pár éve még arról papolt, hogy a nyugdíjasok elveszik előlük az életteret! S lelkesen szavaztak rá! Sőt még most is a disznó-sz.. kezeit csókolgatják!
karma1
@1magyar: Ok soha... Ok mar biztositottak maguknak a tulelest a kulfoldre kisibolt magyar adoforintokbol, mindenfele kocos offshore cegbe menekitve, nemcsak egy szemelyre szabva, hanem az egesz pereputty biztos megelheteset biztositva legalabb 50 evre elore...
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Nyomorult, tetves egy blogíró, aki mindenért egy országot okol és sérteget."

Az író melyik mondata verte ki nálad a biztosítékot? Beszéljük meg!
eszegfu
@Eriksson: Csak ugy... a Kolozsváros.com blogot egy M.o-on bejegyzett civil egyesület "üzemelteti", továbbá Swan Edgar is M.o-n él, tehát nincs köze Kolozsvárhoz, csak a "kolozsvári szalonnához". Szerintem meg nem M.o-t "okolja és sértegeti", hanem az ország kormányát, illetve az általuk hozott intézkedéseket. Swan Edgar az az ember, aki pl. 3 db saját tulajdonu polót és 3 db bögrét árverezett a fb-on csak azért, hogy valamivel több élelmiszer, takarót, stb-t vihessen 1-1 rászorulónak. Vagy ő segiti rendszeresen Maja családját... tehát nemcsak a szája jár, hanem valamit tesz is!! Kár, hogy nem ismered a "munkásságát", mert akkor talán nem ilyen véleményed lenne róla!:(((
karma1
Ha nem a baratnom lenne szorongatott helyzetben eppen azert, mert 14 eve latja el a jelenleg 93 eves , 95 % vak edesanyjat, meg akkor sem helyeselnem ezt a szemet intezkedest.
A baratnom 63 eves, csak oraado tanarkent tud dolgozni, mert elmenni hazulrol nem tud folyamatosan tanitani, nem szuletett gyermeke onhibajan kivul, es a parja harom eve rakban elhunyt...
Mindig nagyon kozel voltunk egymashoz, immar 57. eve, es ennyire ketsegbeesettnek meg sohasem lattam ot. ... 10 evig harcolt azert, hogy a Mamaja hivatalos gondozojanak minositsek, 4 eve hivatalosan is csinalja. Ha vegighallgatom a kanossza-jarasat egy heten, beleszedulok, ha csak a pelenka-felirassal, a gyogyszerkivaltassal, az esetleges belgyogyaszati, szemeszeti vizsgalatokkal tuzdelt tennivaloit meseli el a baratnom - beleszedulok! Es most mar lassan egy eve szinte minden beszelgetesunk azzal zarul le, hogy "Mondd, engem ki fog ellatni? Ki fogja kivaltani a gyogyszeremet? Hogy jutok el orvoshoz?" Ezt egy olyan ember kerdezi tolem, aki az egesz eletet becsulettel vegigdolgozta, tanitotta, eloszor a harom nagyszulojet apolta halalukig, majd 14 eve az edesapjat temette el, szinten hosszu apolas utan, es most azon reszket, hogy a mamajanak semmi baja ne legyen. Es most a baratnom is beteg lett, nagyon beteg, sajatmagat is alig tudja ellatni.

Akkor most az O szemebe egy focihuszar, lazar bunko, rogan bele merne nezni nyugodt lelekkel a szemebe? (Kozben egy csomo gyogyszernek, a pelenkanak megszunt az allami tamogatasa, mindent teljes aron kell megvenniuk).

Legalabb innen tudok Nekik segiteni, ez az egy remenye lehet a baratnomnek. De nem mindenkinek van baratja, vagy ha van, nem all modjaban segiteni. Ki meri alairni ezt a mocskos torvenyt?
bundi
ja kérem ha az istenadta nép erre adott felhatalmazást...vagy nem?...@Eriksson: 1-a blog nem kolozsvári...
2-de ha az lenne tudod románia az ami épp elhúz mellettetek...jobbról...ha kinézel az ablakon, még láthatod a kanyarban eltűnő fehér valaguk...és nyelheted ami a farvizükben maradt...
Eriksson
@F_Viktor: Az egész úgy, ahogy van. Miért sérteget egy országot, amikor a kialakult helyzetért nem mi vagyunk a felelősek. Se te, se én, se a harmadik, se a negyedik.
eszegfu
@karma1: Amit irtál, talán az nem is olyan egyedi eset. Akkor sem lenne jobb a helyzet, ha lennének gyerekei a barátnődnek, hiszen akkor a gyerekei "nyakán" lennének. Mondjuk az én nyugdijamból még ki tudnám fizetni anyukám ellátásának a különbözetét, de a maradékból pedig én nem tudnék megélni, tehát maradnak a gyerekek... Azzal egyetértek, hogy egyidőben csak 1 "szolgáltatás" járjon, vagyis a nyugdija helyett lássák el idősek otthonában.
Eriksson
@eszegfu: Akkor is vérlázító. Nem hagyom a lelkiismeretemnek, hogy furdaljon csak azért, mert Swan Edgar azt sulykolja belém.
Eriksson
@bundi: Te aztán végképp ne szólj bele. Itt hagytál mindent és mindenkit, mint eb a szaharát...
bundi
@Eriksson: csak az adóm egy részét kapjátok vissza nem térítendő támogatásként, meg ha menekültet fogadnátok be akkor fejpénzt kapnátok szintén az adómból, meg a hazaküldött pénzünk ott költik el a rokonaink, ezzel a gazdaságotok élénkítik...meg...éljen a szahara...de ne azok akik ingyenélnek rajta...comprende?
Eriksson
Az állam nem a barátja vagy a barátnője senkinek, hogy ingyen eltartsa. A rendszerváltozással befejeződött a mindenkinek minden ingyen jár jóléti rendszer, tudomásul kell venni, hogy kőkemény piacgazdaság van. S ezt már Bokros úr is tudatosította bennünk, anno.
Eriksson
@bundi: Pedig itt azokról van szó, akik ingyen szeretnének élni rajta.
Mert aztán te piszok sok adót fizethetsz össze-vissza mindenkinek, hogy abból mindenre fussa szerinted. Egyenesen elképesztő.
eszegfu
@Eriksson: Nyilván a magad módján igazad lehet...na meg "szerencséd" is lehet, hogy nem ápolsz olyan idős hozzátartozót, akikkel mindaz megtörténik, amiről szól az irás. Éppen 2 napja, hogy anyukám betette a mikróba a fém lábost, vagy napi szintü gond, hogy a dekóder távirányitójával "telefonál", össze-vissza tárcsáz, igy azt naponta többször is ujra kell "programozni"...ezek mind-mind "piti" dolgok, de ez megy a nap 24 órájában. Már a 200 méterre lévő boltba is csak akkor merek elmenni, ha alszik. A szomszédokat már nem ismeri meg... Hidd el: napról napra nehezebb annál is inkább, hogy én sem vagyok már fiatal és ehhez semmiféle -- még szellemi! -- segitséget sem kapok sem én, sem a "sorstársaim". Ebbe csak tönkre lehet menni...2 legyet ütnek 1 csapásra. De Téged tényleg ne furdaljon ezért -- meg Swan Edgar miatt sem -- a lelkiismeret, ez csak az én életem... meg talán még sok emberé is.
Macskaszem
Nyomorult, tetves egy ország, ahol vannak olyan hülye mosható agyúak, akik két tollért eladják a gyerekeik, unokáik jövőjét, meg olyanok, akiknek tetszik hogy a fidesznyikek gazdagok és jólöltözöttek,(az ő pénzéből) meg olyanok, akik ha éhendöglenek orbanisztánban, akkor se szavaznak a bolsilibsi komcsikra. Meg olyanok, akiknek, ha megvan a napi betevő szappanopera, valóság nélüli só, meg meg hasonló színvonalú szellemi tápláléka, akkor sz@rik mindenre. Sajnos Qrva sok van belőlük.
Macskaszem
@Eriksson: Fasiszta gyökér vagy, mint a gazdaállat meg a hordája.
szaboria1
@Eriksson: Megint egy rossz állításod van kérdezlek ha te pl 40 évig
úgy fizeted az EÜ hozzá járulást , hogy például egyetlen egy napot sem voltál aktív korodban beteg. Akkor te nem várod el, hogy öreg korodra azért kapjál is valamit?
Eriksson
@eszegfu: Honnan tudod, hogy nekem milyen terhem van, vagy milyen nincs? Egyet azért én is megemlíthetek a sok közül: Parkinsonos apósom műanyag ételhordót tett fel a gázra, hogy megmelegítse az ebédjét.
Ettől még nem tetvesezném le azt az országot, ahol élek.
karma1
@eszegfu: Nagyon aterzem a sorsotokat, - meg itt a Propin is van koztunk, aki hasonlo cipoben jar...
Azt viszont latom, hogy rengeteg loszemuveges szaladgal koztunk, aki azt hiszi, hogy a nyugdijast INGYEN kell eltartania az orbani allamgepezetnek... Dehat nem tehet rola az illeto, ennyit tud az egyszeru agyaval egyszerre felfogni...
Az sem zavarja ezeket a fidesznyikeket, hogy ezek a nyugdijasok epitettek fel a haboru utan az orszagot, szultek meg oket is - de minek? - , kivivtak nekik a szocialis juttatasokat, az ingyenes iskolaztatast, a fizetesukbol felepitettek az egeszsegugyet, es a szocialis halot, adoztak, es persze befizettek a NYUGDIJJARULEKOT IS, nagyon szigoruan, hisz a gyarakban ezt automatikusan levontak toluk.
A Gazdaallat szepen lenyult 3000 milliard forintot, amit ez a szerencsetlen nemzedek veres cverejtekkel megsporolt eppen azert, hogy NE kelljen az allami segelyekre szorulnia, viszont orban jol ellopta ezt a penzt...

Csak szanni tudom az ilyen szuklatokoru egyeneket - embereknek nem mondanam oket, mert azoknak erzeseik, erzelmeik, tudasuk van -, mert ok sem lesznek kivetelek, amikor a csuti felkegyelmu belerugdalja oket a nagy kozos sirgodorbe, amit majd szocialisan kiashatnak maguknak...
eszegfu
@Eriksson: Egy pillanatig sem állitottam, hogy "nincs terhed"... én csak azt irtam "szerencséd" lehet. Csak 1 kérdés még -- nem kötelező válaszolni -- együtt élsz az apósoddal?! Megkockáztatom, hogy nem, mert különben nem "ételhordóban" lenne az ennivalója. Együtt élni és mondjuk "látogatóba" járni idős hozzátartozókhoz ... én nem tennék egyenlőségjelet. Nincs szándékom vitatkozni... csak még mindig meglep az időnként megnyilvánuló "furcsa" gondolatod...
Eriksson
@szaboria1: Pontosan úgy tettem. Azóta is kapom cserébe rendszeresen és hiánytalanul a nekem járó havi összeget. Sőt! Volt életbiztosításom is, melyet reális értéken kifizetett a biztosító 60 éves koromban.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Miért sérteget egy országot, amikor a kialakult helyzetért nem mi vagyunk a felelősek. Se te, se én, se a harmadik, se a negyedik."

fityeszes troll szokás, hogy azt nézitek ki ír, s nem azt, hogy MIT! Így soha nem juttok az igazság közelébe!

De válaszolok: A cikkben nem olvastam társadalmi kritikát, csak a kormányról mondta el az író az igazságot.
Pedig megtehette volna, hogy a magyar szavazókra hárítja a tényeket, ugyanis ők, ti hoztátok abba a helyzetbe orbánt, hogy mindezt végig vihette!
Nem állítottátok meg mikor légkalapáccsal esett neki a demokráciának, nem mondtátok, hogy állj, mikor kénye kedvére átírta az alaptörvényt, s magyar emberek százezreire mondta ki a halálos ítéletet, de akkor is sunyi módon, kaján vigyorral az arcotokon drukkoltatok neki mikor arcátlan módon szétlopta az országot.

Ezek után orbán 2014-ben érthető módon mondta, ha ilyen hülyék vagytok, akkor bizony folytatni fogja...
Eriksson
@eszegfu: Úgy lehetett ételhordója, hogy egy másik gyereke olyan ételt hozott neki, amit tudja, hogy szeret. Én sem látogatóba járok hozzá mivel együtt lakunk, de van még három gyereke, akik bizony segítenek ahol tudnak, hogy ne egyre háruljon minden teendő.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Az állam nem a barátja vagy a barátnője senkinek, hogy ingyen eltartsa."

Abban az esetben lenne igazad, ha a munkavállalóktól ne vonnának sem nyugdíjjárulékot, sem egészségbiztosítási járulékot, valamint a munkaadókat nem kötelezné az állam 27 százalékos szociális hozzájárulási adó fizetésére!

De jöhetnek a példáid, hogy mely demokratikus országokban hagyja magára az állam az öregkort megélt polgárait?
Vagy ez csak a NEMZETI(!!!) kormányunknak természetes? És persze birka szavazóinak természetes?
Eriksson
@F_Viktor: Erre csak annyit tudok mondani tapasztalatból, hogy türelem, lesz ez még így se. Csak arra figyelj, hogy a következő kormány enyhíteni fogja-e a megszorító intézkedéseket vagy nem. Mert eddig egy se volt, amely az elődje elrontott politikáját rendbe akarta volna hozni, mind csak a maga gesztenyéjét keresgélte. Kivétel nélkül.
eszegfu
@karma1: Én még érzem azt is, hogy szinte teljesen "kiveszett" belőlünk a szolidaritás! Nagyon kevés az őszinte, jószomszédi, vagy baráti viszony... elhidegültünk egymástól és a másik gondja már nem okoz nekünk morális kérdést. És nyilván a politikai megosztottság erre még "rájátszik"! Szomoru látni, hogy a "győztesek" milyen lenézőek és milyen megalázóan tudják világgá kürtölni igy többes számban: "mi nyerünk", "mi vagyunk a többség", holott ebbéli hitünk jóval nagyobb, mint amit a számuk indokolna.
eszegfu
@Eriksson: Bocsánat, akkor tévedtem ez ügyben! Viszont az utolsó mondatom még mindig "érvényes".
Eriksson
@F_Viktor: Itt pont arról volt szó, hogy azon szegényeknek akiknek semmijük sincs... Kérdem, hogy soha nem is volt? S ha volt, akkor most miért nincs? Akinek sose volt se kutyája, se macskája, csak a maga kis gondtalan élete, most kapkodna fűhöz - fához, hogy mi lesz vele.
Eriksson
@eszegfu: Oké. Mindenkinek meg van a maga keresztje.
F_Viktor
@Eriksson: Csatlakozom @Macskaszem: véleményéhez!
Macskaszem
@Eriksson: Erre mit válaszoljak vazzzze? Alacsony és kopasz vagy, bibííííííí!!!
Eriksson
@F_Viktor: Hogy eltértünk a tárgytól. Nekem személy szerint az volt a megjegyzésem tárgya, hogy ez az Edgár lenyomorult tetvesezte az országot, s azt kikértem magamnak. Szerintetek én ettől fasiszta gyökér lettem. Nem is tudom, hogy én mit gondoljak rólatok.
Perwool
@Eriksson: "Nyomorult, tetves egy blogíró, aki mindenért egy országot okol és sérteget. Kíváncsi lennék, hogy Kolozsvárosban minden annyira rendben megy-e."

Hmm, még az csak, hogy onnan ír cikket valaki(bár ez esetben nem így van), ha nem az hogy szavazhatnak, dönthetnek arról, hogy Magyarországon ki legyen a miniszter.
Nekünk megszavaz valaki egy kleptomániás miniszterelnököt, aki stadionokra bassza el a pénzünket és például 27%-os áfával zsebel ki. Aki a határon túl ezt megszavazta annak az adójából nem épít stadiont, és nem az vásárol 27%-os áfával. Na ez a szavazás, ez egy égbekiáltó nagy szemétség. A Világon egyedül álló óriási politikusi hiba!Nem itt él, adózik és szavazhat, hogy ki legyen a miniszter​.Na ez az amin fel kellene háborodnod, háborodnunk. Mi ez ha nem az ország belügyeibe való beavatkozás. Sokkal súlyosabb mint a fenti vélemény!
Eriksson
@Perwool: Bizonyos értelemben igazad van, de akkor is. Honnan veszi ez az illető, vagy akárki más a bátorságot magának, hogy egy országot lenyomorult - tetvesezzen?
S itt még van aki igazat ad neki. Talán csak nem nyomorultnak és tetvesnek érzi magát?
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
" Nekem személy szerint az volt a megjegyzésem tárgya, hogy ez az Edgár lenyomorult tetvesezte az országot, s azt kikértem magamnak. Szerintetek én ettől fasiszta gyökér lettem."

Kitárgyaltuk a témát:
1) Nem azt kell nézni ki írta, hanem mit!
2) A cikkeben a kormányt bírálják, nem a magyarokat!
3) Te nem látsz abban semmi kivetnivalót, hogy a naprendszerünkben nincs még egy olyan civilizált ország ahol így magára hagyják a tehetetlen időseit. Azokat, akik egy életen át fizették az államnak adóikat, hogy ez ne történhessen meg. Vagyis támogatod, hogy meglopják, megöljék őket!
4) Ergo benned semmi szolidaritás, semmi humanitárius érzés. Ez jellemezte a nácikat is (ettől még nem vagy náci)!
Perwool
@Eriksson:"a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek"
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Honnan veszi ez az illető, vagy akárki más a bátorságot magának, hogy egy országot lenyomorult - tetvesezzen?"

Akár ötvenszer is leírhatod, akkor sem lesz igaz az állításod!!!
Elég ha a címet olvasod:
"Nyomorult, tetves egy ország az, ahol a magatehetetlen embereken spórol a KORMÁNY"

Te vagy a KORMÁNY???
Eriksson
@F_Viktor: ne magyarázz bele többet, mint amennyi benne van.
Eriksson
@F_Viktor: @Eriksson: Írod:
"Nyomorult, tetves egy blogíró, aki mindenért egy országot okol és sérteget."
Az író melyik mondata verte ki nálad a biztosítékot? Beszéljük meg!

Megválaszoltam, de azóta egyfolytában csak kötekedsz. Nem vagy konstruktív vitapartner.
Eriksson
@Perwool: Általában igaz.
De adjuk meg a tiszteletet mindenkinek, legalább annyit amennyit magunknak elvárunk.
Eriksson
@Perwool: Jókai megállapítása nem biztos, hogy ideillő volna.
Bringás
Ki az a lelki nyomorék blogger, aki Magyarországot így meri emlegetni? Tetves egy alak lehet!
Mézike
@Bringás: Viszkikóla.
Sztem igaza van. :-(
Bringás
@Mézike: Ha elégedetlen és fel van háborodva, szidja a döntéshozókat, ne az országot!
wagabund
Na igen...a firkász azt hitte nagyot dob...hát nem...talán az iránta érzett hányinger elkerülése végett lényegretörőbben kellett volna fogalmazni a vastagbetűs címben...
a szarházikám talán úgy is írhatta volna, hogy: ...Nyomorult, tetves kormány az, amely a magatehetetlen embereken spórol...

...ez érthetőbb, de a fasszopókám inkább az országra írta, még ha feltételes módban is...nem biztos, hogy mindenki érti első olvasásra...

én szeretem ezt az országot, te hülyegyerek...
rrz
A Délszláv háborúban egy alkalommal 8 ezer embert végeztek ki.
Cserélni kellett a fegyvereket, mert úgy felfórosodtak.
Cserélni kellet az emberek, mert úgy elfáradtak a gyilkolásban.
Pedig nem is ők, hanem a halálra várók ásták meg a saját sírjukat.

A fidesz regnálása alatt 20 ezer(!!!) olyan ember halt meg, akik még ma is élhetnének.
Az én anyám is csendben szenvedett. Nem mert elmenni orvoshoz. nem tudtam róla.
amikor már összeesett, akkor vitték be. Áttételes hasnyálmirigyrákja volt. esélye nem volt.

Gyűlöllek benneteket!!!
Megöltétek az anyámat!!!
Mézike
@Bringás: Tudod a döntéshozók az országot képviselik, hiszen az ország választotta őket.
Nil
@Bringás: nem tetszik az igazság ugye?
Bringás
@Nil: Nem a megállapítással van bajom, mert tényleg szörnyű, ha ez ebben a formában elterjed. Nekem azzal van bajom, hogy a hazánkat senki ne tetvesezze már le!
Bringás
@wagabund: Egyetértek! Engem is ez akasztott ki!
Bringás
@Mézike: Ennyi erővel magunkat kell szidni, hiszen mi választottuk őket!
Az a moslékzabálózós Kertész is eltakarodott, mert nem szeretjük, ha a hazánkat szidják!
csa-csa
egyébként lassan megyünk Kína felé! Ott ugyanis senki! nem kap nyugdíjat, mert ab ovo a gyerekeknek kutya kötelességük (szigorú megtorlás ellenkező esetben) eltartani szüleiket!
Mézike
@Bringás: Pontosan!
És tegyük hozzá hogy nemcsak megválasztottuk , hanem hagyjuk is hogy ilyen törvényeket alkossanak. :-(
Bringás
@Mézike: Nem kell hagyni, egyszerűen megtehetik.
Mézike
@Bringás: nem kell hagyni?
Akkor mégis miról beszélsz?
Bringás
@Mézike: Mit tehetnél ellene? Ez a törvényes választott kormány. Nem kell őket hagyni, megteszik az engedélyed nélkül is!
Mézike
@Bringás: Le kell választani őket. Bár a rájuk szabott választási "törvények" miatt z igen nehéz esz.
Bringás
@Mézike: Szavazókat kéne gyűjtenetek? Akkor rajta!
Mézike
@Bringás: :-)
Ez jó! De ki a mennyküre szavazzak pl. én ha nem is indul baloldali?
Bringás
@Mézike: Jajj ez annyira aranyos volt! :-)
Ugye nem várod el tőlem, jobboldalitól, hogy megoldjam a baloldal problémáit?
Mézike
@Bringás: Nem vagy te olyan jobboldali aki fejjel megy a falnak ha a vezír azt mondja. Ritka kivétel vagy. Te khérlek szépen tucc gondolkodni! :-)
Bringás
@Mézike: Semmi bajom az olyan ellenfeleimmel, akik emberi hangon szólnak!
Mézike
@Bringás: Méghogy én ellenfél? Jajj! :-)
Bringás
@Mézike: Sajnálom. Nem egy platformon állunk, ami nem baj! Győz a jobb, ha a tieid tudomásul veszem!
Mézike
@Bringás: Na ez a baj, hogy "győz a jobb". mikor jön már el az az idő amikor a pártok nem egymás lejáratásával, sárdobálással foglalkoznak, hanem együtt vezetik az országot. Mert innentől már az emberek sem fordulnának el a másiktól.
Bringás
@Mézike: Ebben nem a pártok a hibásak! Erre van kereslet!
Mézike
@Bringás: De! Az emberek hajlamosak azonosulni azokkal akikben megbíznak!
De sorolhatnám egynémely ismert személy nevét is akik ezzel visszaélve nem törődve megosztanak.
Bringás
@Mézike: Nem voltam világos! Azt lehet megosztani, akinek erre igénye van és hagyja magát! Ennek az orvossága a nemzetállam. Ott nehéz megosztani! Épp ezért harcolnak a liberálisok ellene!
Mézike
@Bringás: Az emberek bizony hajlamosak rá. Haragszom a szomszédra, a cigányra, ...de velük nem merek nagypofáskodni, kell hát valaki akivel merek. ki az a valaki? Egy politikus aki esetleg nem olyan szimpi mint az aki sarat vet rá.
Bringás
@Mézike: Mindenki lehetősége szerint!
Mézike
@Bringás: Ettől függetlenül a szomszédomat úgy kivágtam az utcára hogy a szeme is fennakadt! :-)
Húúúú, van vagy 90 kiló , kétszer akkora mint én. Pofázott ott nekem a kiskapuba, aztán kiabált, meg rázta az öklét, én + fogtam és a hasánál meglöktem , ő meg kiesett az utcára.:-)))
Vosztok
@Eriksson: Az ország választotta Orbáncot. Háromszor is. Pedig lett volna Jobbik...
Vosztok
@Eriksson: 12:26
"... mindenki szem a láncban..."
Bringás
@Vosztok: Mert te mit szeretnél? Csak semlegesen kérdem. Nincs itt sok barátom!
Eriksson
@Vosztok: Egyszer sem szavaztam rá, a jobbikra se.
Eriksson
@Vosztok: Ha lánc volnánk. De nem vagyunk azok. Nincs olyan téma, mely ne osztaná meg az embereket.
Vosztok
@Bringás: Ha ezen a portálom akárcsak egy barátod is van, akkor nem lehetsz tisztességes ember. :-) Engem - hála istennek - itt mindenki utál, gyűlöl, megvet. Ahogy én is őket.

Mit szeretnék? Lehetőséget a Jobbiknak. Már csak bennük bízom. A többi párt versenyt lop, mutyizik.
vitriol
@Vosztok: ne reménykedj! Ha orbánt sikerül elzavarni, nem leszünk olyan hülyék, hogy helyette a jobbikot ültessük a nyakunkba! Ki az a hülye, aki csöbörből vödörbe akar kerülni?
Vosztok
@vitriol: Ha nem vagy hülye, nem hiheted hogy a a ballib oldal el tudja Orbánékat zavarni! Reálisan én, a jobbikos is csak azt remélhetem, hogy a Fidesznek a Jobbik nélkül nem lesz meg az abszolút többsége sem, koalícióra, vagy kisebbségi kormányzásra kényszerül és így a Jobbik valamennyire befolyással lehet a törvénykezésre.
Paradox helyzet lesz. Minden a Fidesztől a ballibek áltál elvett szavazat így a Jobbikot hozza helyzetbe.
SZAVAZZ AZ MSZP-RE, ÉS ERŐSÍTSD A JOBBIKOT!

Köszike! :-)))
karma1
@rrz: Veled erzek... Az en Mamamat se hordta a tenyeren ez a kormany, a minimalis nyugdijat kapta, soha nem kerult hatralekba a fizetnivalokkal, de ha nem segitettem volna Ot, talan ehenhalhatott volna...
Es rengeteg ilyen van, a mai napig is...

Sajnalom, ami tortent Veled, veletek...:o(
eszegfu
@Mirabilis: Magyarországi civil szervezet müködteti és leginkább M.o-ról szól, cikkirók is M.o-n laknak.
karma1
@csa-csa: @Perwool: Na, ha masert nem, ugye ezert erdemes volt ezeknek a balf@szoknak Kina fele nyitni? Mindjart megtudtak, hogyan lehet meg nagyobb lovet leszakitani. Csak eppen most kezdik megszivni a kotelezo 1 gyerekes stopot: nincs a szuloket eltarto kozepkoru munkasreteg... De mar dolgoznak a jovon: megint szaporodhat a kinai nyakra-fore...:o(((
eszegfu
@Vosztok: 21:35 Az biztos, hogy a Fidesznek 2018-ban nem lesz meg az abszolut többsége. De a Jobbik támogatói most elég nagy dilemmával szembesülnek, sőt nem kell nagy merészség állitanom, hogy kettészakad, hiszen a radikálisabbak Novák Előd "utcára kerülésével" nem fogják támogatni Vonát, tehát kérdéses: elég lesz a parlamentbe bekerülő jobbikos képviselők száma ahhoz, hogy O.V. koalicióra "méltónak" tartsa. Arról nem beszélve, hogy most Vona rendszeresen számonkéri O.V.-t, majd 2018-ban "segget csinál a szájából" (már bocs.!)?! Egyébként, mint embert én nem utállak, hiszen nem is ismerlek... csupán jobbikos nézeteidet utálom a Jobbikkal együtt. Köszike:-)))
Vosztok
"Egyébként, mint embert én nem utállak, hiszen nem is ismerlek... csupán jobbikos nézeteidet utálom a Jobbikkal együtt. "
Ez ostobaság, és kikérem magamnak! Követelem, hogy utálj! :-)
Az ember a ismeretei, nézetei, felfogása nélkül csak egy rakás hústömeg. Éppen azoktól válik individuummá, egyéniséggé. Tehát aki a jobbikos nézeteimet utálja, az engem utál. A többi csak sunyin hazug, liberális áltoleráns duma!
Én nagyon utállak! Pfujj!

Novák, az infantilis magánakcióival többet ártott, mint használt. Semmi keresnivalója nem lehetett volna a Parlamentben. Közösségi szellem nulla. Egy akaratos kisgyerek szintjén van, már régen el kellett volna takarítani. Tábora minimális. Nélküle többen vagyunk. : -)))
Aki Én
@Eriksson: Ahhoz, hogy egyet érts a szerzővel, nem kell más, mint hogy értsd amit mond. Te nem értesz vele egyet, ennyi.
karma1
@Vosztok: Erdekes hozzaallas: szoval ha az embert nem erdekli a napi politika, akkor szart sem er? Nem erdekes, hogy mondjuk az illeto belgyogyasz, tanar, mernok vagy vizvezetekszerelo: ha nem megy ki egy fide$$-es jelvennyel a kvotaellenes nepszavira alairast gyujteni, akkor az egy hustomeg? Szart sem er?

Akkor mar tudom, hogy en is utallak, viszont azt is tudom, hogy neked epitette a Gazdaallat a 34 stadionjat, a kisvasutat, az orszagot kisebbito drot-viccet ...- persze a te penzedbol is...

Ne csodalkozz, ha majd egy nem politizalo belgyogyasz, vagy ejszakas nover nem segit a bajodon, amikor megtudja, hogy allsz hozza a nem politizalo emberekhez, es csak egy hushalmaznak nezed oket...

En meg egy egybites agyunak teged - igy mindneki egyenlo...
Aki Én
@Bringás: Erre mondják, hogy akinek neminge, ne vegye magára. Ahol a társadalom ezt elfogadja, sőt pártolja mint ti, akkor ott baj van. Úgyhogy megértem ha te magadra vetted.
Eriksson
@Aki Én: Pont ezt mondtam a legelső hsz-omban, hogy nem értek egyet a stílusával.
eszegfu
@Vosztok: Gondolom nekem akartál válaszolni... Ha igy "vezeted le" az utálatot, szived joga! Én viszont azt mondom, hogy nem Te találtad ki a Jobbik szemléletét, látásmódját, elveit, Te csak "magadévá tetted", ami lehet a "butaságod története is"... pont ezért nem utállak, akárhogy is "vered a nyálad". Az meg hogy pozitiv történésnek akarod beállitani Novák "kiszállását", az végképp nevetséges! Na persze sértegethetsz szándékosan, de ez engem nem hat meg... Köszike:))))
Aki Én
@Vosztok: 21:14 Ahhoz képest elég jól érzed itt megad. Mondjuk ha értenéd mi folyik a jobbik körül, nem mondanál ekkor a baromságokat. Egyébként jobbik nincs, csak Jobbik, de az nagyon nem ugyanaz.
Aki Én
@Eriksson: ...én meg pont azt próbálom mondani, hogy csak azért, mert nem érted mit mond.
Eriksson
@Aki Én: Nem nézed ki belőlem az értelmet?
Mindent el lehet mondani értő módon, sértegetés nélkül is. Talán még hatásosabban. Én személy szerint ezek után egyetlen kolozsvárost sem fogok olvasni, bármily égető problémára akarja felhívni a figyelmet, s gondolom még sokan vannak így rajtam kívül.
Aki Én
@Eriksson: Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy ezt a cikket nem, vagy félre érted.
Ha valamit, akkor azt az oldalt érdemes olvasgatni.
Eriksson
@Aki Én: Nem értettem félre, és egyetlen szóval sem kritizáltam a tartalmát. Egyedül és kizárólag CSAK a stílusát.
Vosztok
@Aki Én: Mijaza "jobbik"? Kisbetűvel írtam volna valahol? Ha így lenne is, a többit helyesn írtam, tehát csak elütés, figyelmetlenség lehetne. Azt felhozni érv helyett pedig igencsak szegénységi bizonyítvány
Vosztok
@eszegfu: Ügyike vagí! Buksisimike. Igen, neked válaszoltam. De hogy jöttél rá? Hogy stimmelt a téma? Hogy közvetlenül utánad jött a válasz? Nagyon nehéz lehetett. Neked.

A Jobbik szemlélete nekem már akkor megvolt, amikor még MIÉP sem létezett. :-))) Novák kizárását sehogy nem akarom beállítani. A róla való véleményemet közlöm. Hogy a tiéd más, és azt képzeled, hogy az ahelyes az természetes. A szellemi kapacitásunk és a világlátásunk különbözősége az oka.
Vosztok
@karma1: Erdekes hozzaallas: szoval ha az embert nem erdekli a napi politika, akkor szart sem er?

Hol írtam ezt seggfejű?
karma1
@Vosztok: "Ez ostobaság, és kikérem magamnak! Követelem, hogy utálj! :-)
Az ember a ismeretei, nézetei, felfogása nélkül csak egy rakás hústömeg. Éppen azoktól válik individuummá, egyéniséggé. Tehát aki a jobbikos nézeteimet utálja, az engem utál. A többi csak sunyin hazug, liberális áltoleráns duma!
Én nagyon utállak! Pfujj! "

Egyenlosegjelet teszel a muszaj-politizalas es az ember szemelyisegenek meghatarozasa koze! Ilyen nem letezik a valosagban, vagy ha igen, az mindennel veszelyesebb, mert semmi mast nem csinal, mint uniformizal embereket, - lasd hitler es nacizmus...

Egyebkent seggfeju a neniked, en meg igy nem hivtalak eddig, de ezutan megtehetem ...
Csak a szinteden erintkeztem veled - ennek a hsz-nek az erejeig, es ennyi beloled eleg is volt egy eletre...

Pa'...
Aki Én
@Vosztok: Látom előjött a ,,nagymellény", pedig csak nem értetted meg amit írtam. Érvről pedig ne papolj, a véleményeden kívül semmi konkrét nem születik nálad.
eszegfu
@Vosztok: Én is szeretlek kis tudi-budi!:)))
Vosztok
@karma1: Ne az érdekelt, hogy a te egybites agyacskád mit zümmögött ki az írásomból, hanem hogy konkréten hol írtam ezt az állatságot.

"egyebkent seggfeju a neniked, en meg igy nem hivtalak eddig, de ezutan megtehetem"

Megtetted eddig is. Nem konkrétan seggfejű voltam, hanem valamilyen más szellemi inverz végtelenséges undormány. Én téged hálából a Seggfejű elnevezéssel jutalmazlak.
Köszönd meg szépen!
Vosztok
@eszegfu: Tudi-budi??? Jézusom!!! De dedóóóóóó!!! :-)))
prime777
@Eriksson: "Nekem személy szerint az volt a megjegyzésem tárgya, hogy ez az Edgár lenyomorult tetvesezte az országot, s azt kikértem magamnak. Szerintetek én ettől fasiszta gyökér lettem."
Szóval nem akarok beleszólni,de hát nem bírom ki.
Nem vagy te fasiszta ,meg gyökér sem szerintem.
Viszont.
Miért nem kérdted ki azt magadnak amikor a magyar anyaföldet széthordták fideszes haverok, műkörmösök?
Miért nem kérdted ki azt magadnak amikor a 3000 milliárdos nyugdíjnak valami módon lába kélt?(az azért nem kis összeg,hány százaléka is az a hazai GDP-nek)?
Miért nem kérted ki magadnak a trafikok nemzeti dohánybolttá nyilvánítását, amiket elvettek az olyanoktól akik mondjuk 25 éve ebből éltek,és adták át szintén fideszes barátoknak.
Miért nem kérted ki magadnak azt,hogy egy egyszerű gázszerelőből pár éven belül milliárdos üzletember lett,aki nem mellesleg a miniszterelnök jócimbije.
De ha (li)Bajnairól van szó csak úgy ömlik a szar a fideszes szájakon, gyűlölködve,mocskolódva - pedig ráadásul Bajnai az összes ilyen pert meg is nyerte amit ellene indítottak.
Biztosan sáros egyébként ,de Bajnai hol van a mostani milliárdokhoz képest?
Mit mondjak még neked?
Van még bőven dolog ahol ki lehetne kérni magadnak.
Na és a legutolsó,az MNB alapítványok - a 260.000.000.000 forint szétosztása?
Ami ugye közpénz lett volna.A mi pénzünk is,egyszerű embereké.
Neked ez nem?ez nem bassza a csőrödet?
Röviden ennyi.
Szóval ilyenkor miért nem kéritek ki magatoknak? - hogy most már takarodjatok innen a bús picsába!
Ennyit szerintem a 20 év alatt nem lo..ak.
Nem nagymagyarkodni kell,és az ilyen realtíve piti dolgokon kiakadni.
Mert már ne is haragudj ,ahhoz képest amit a fidesz az országgal művel 6 éve,és az,hogy ez az Edgar gyerek itt tetvesezik...na az két nagyon más kaliberű dolog.
Kapja be az Edgar is egyébként,hogy jön ő ahhoz ,hogy ilyet mondjon? - ez is igaz.
De más kérdésekben is ilyen vehemensnek kellene lenni.
Nem gondolod kedves Eriksson?
karma1
@prime777: Ezt jol osszeszedted, csak felek, suket fulekre talaltal, mert az ervek errefele nem hatnak meggyozo erovel...:o)))
Eriksson
@prime777: Most miért bonyolítod a dolgot? Olyasmit soroltál fel, amihez soha semmilyen formában nem adtam az egyetértésemet. Vagy fogjam fel mindezt kötekedésnek?
Vagy mit akarsz elérni kedves @prime777:?
eszegfu
@Vosztok: "Jézusom!" Te tényleg IQ bajnok vagy... le a kalappal előtted!
prime777
@Eriksson: "Olyasmit soroltál fel, amihez soha semmilyen formában nem adtam az egyetértésemet. Vagy fogjam fel mindezt kötekedésnek?
Vagy mit akarsz elérni kedves @prime777: ?"
Nincs itt semmiféle kötekedés.
De még én sem láttam bírálni a kormányt a részedről úgy isten igazából egyik bicskanyitogató balhéjánál sem,még Gyurcsányt már rég máglyán égettétek volna el a tizedéért. :D
A lényeg,hogy nem az ilyenekre kell ugrani.
Hanem az olyanokra amikor az országot kisemmizik,és adják el az emberek jövőjét olyan 100 évre.
Igaz azt magyar teszi magyar ellen.
De ez nem mentség.
Nem kötekedni akartam,de ez is hozzátartozik az igazsághoz.
Eriksson
@prime777: Úgy látom jól el vagy magadban, mint Norman Bates a Psycho-ban.
karma1
@prime777: Hagyd a fenebe, parttalan es ertelmetlen a vita, innen latom a tagranyilt lencsi szemeit, merthat o olyan szepen irt, Te meg nem erted...:o((((( Halvany goze sincs errol az egesz maffia allam mibenleterol...Legyen szep napod!
prime777
@Eriksson: "Úgy látom jól el vagy magadban, mint Norman Bates a Psycho-ban."
Ja hogyne,hogy az igazsággal nem tudsz mit kezdeni? :)
Ez a válasz kurvára ciki rádnézve amúgy.:)
eszegfu
@Mirabilis: Félreérthetően irtam! Ez nem román média! Ez egy magyar felületü média, magyar alapitvány müködteti, csak a neve zavaró ezzel a "Kolozsváros.com"-mal.
Az Átlátszó Erdély kérdőivét már lezárták, nem tudtam megnézni. De az Átlátszó.hu tevékenysége közé tartozik, azt piszkálják, "boncolgatják", hogy a romániai magyarok részére juttatott állami, vagy egyéb pénzeket hova költik el. Pl. az RMDSZ 2009. óta 28 millió EUR-t kapott a román kormánytól és mint "közérdekü adatigénylés" kérték ki a gazdálkodási adataikat. Mit mondjak ott is nyögvenyelősen megy, mint itthon...
eszegfu
@Mirabilis: Román állam által, az ottani magyaroknak juttatott pénz elköltését. Én, amit tudtam: megnéztem... szerintem teljesen magyar... de az is lehet, hogy "itt valami nem gömbölyü.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.