Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint nagy visszhangja volt a magyar kormány által a Daily Mail című brit lapban megjelentetett, a britek EU-tagsága mellett kiálló hirdetésnek, mert felértékelődött a magyar álláspont az elmúlt időszakban, és "van súlya" annak, hogy a magyar miniszterelnök mit gondol a kérdésről.

A kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna műsorában hétfő este azt mondta: nagyobb visszhangja volt a hirdetésnek, mint amit a felület indokolna, hiszen egyértelmű kiállás arról, hogy a kormány mit tart Európa érdekének. Hozzátette: Nagy-Britannia az EU második legnagyobb gazdasága, amely nélkül az unió előtt álló kérdéseket nehéz lenne jól megválaszolni.

Úgy fogalmazott: Magyarország álláspontja a többi között a migráció ügyében vagy a gazdasági problémák megoldására tett lépések miatt értékelődött fel.

Kovács Zoltánt arról is kérdezték, hogy a britek kilépéséért kampányoló Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) egyik képviselője egy Twitter-üzenetben a "szélsőséges" Jobbiknak tulajdonította a hirdetést, hozzátéve: "akartok politikai uniót ezekkel?". A kormányszóvivő úgy válaszolt: a képviselőnek bocsánatot kellene kérnie tudatlanságáért, mivel tisztában kellene lennie azzal, hogy milyen színezetű a magyar kormány és milyen álláspontot képvisel.

A kormány Nagy-Britannia európai uniós tagságának megőrzése mellett érvelő hirdetést jelentetett meg hétfőn a Daily Mail című konzervatív napilapban.

A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll Önök mellett az Európai Unió tagjaként

– áll a hirdetésben, amely alatt Orbán Viktor aláírása, felette a magyar címer, mögötte pedig a magyar zászló látható.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Errol mindig az a szitu jut eszembe, amit Rejto Jeno irt le az egyik regenyeben: amikor a Radzeer kapitanysagat egy idore Pepita Ofelia vette at es Piszkos Fred hizelgett neki, hogy ora mindenben szamithat Ofelia, ezzel a hajon mindenkit elidegenitett Ofeliatol, igy szerezte vissza a kapitanysagot a hajo felett... Lehetsegesnek tartom, ha Europaban meg valaki mas is elolvassa ezt az omlengos tamogatast, akkor minden normalis hatalom kicsit felreall Cameron mellol, mert ha orban a baratja, mi szuksege mas ellensegre?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Azt nem értem, miért nem magyarul győzködte az ángliusokat, ahogy a migráknak is magyarul üzent?! Persze tudom az egybites választóihoz szólt, nem az arab menekültekhez.
lópicigáspár
Aki eddig tétovázott, ennek hatására biztos a kilépés mellett voksol!
nyanya001
Gondolom éppen az ő hatására maradnak az Unióba DDD
bakegya
Már Nagybritánia is ORBÁNBIRTOK???DDD
volvós
..." A kormányszóvivő szerint nagy visszhangja volt a magyar hirdetésnek "...

Pubikám !!! Igen, Tihanyban 1955-ben...
kakaósbögre
visszhang,ja.mondja ezt egy olyan lény akinek papírja van arról hogy hazudik
glorianna
Úgy érti, hogy nagyon hangosan röhögtek rajta?
karma1
Errol mindig az a szitu jut eszembe, amit Rejto Jeno irt le az egyik regenyeben: amikor a Radzeer kapitanysagat egy idore Pepita Ofelia vette at es Piszkos Fred hizelgett neki, hogy ora mindenben szamithat Ofelia, ezzel a hajon mindenkit elidegenitett Ofeliatol, igy szerezte vissza a kapitanysagot a hajo felett... Lehetsegesnek tartom, ha Europaban meg valaki mas is elolvassa ezt az omlengos tamogatast, akkor minden normalis hatalom kicsit felreall Cameron mellol, mert ha orban a baratja, mi szuksege mas ellensegre?
karma1
Ok, es hogy fogjak a magyarok fele lekommunikalni, ha megsem maradnak az Unioban?
"Elvtarsak, mi mindent megprobaltunk, Cameron elvtars nem hallgatott rank, ha ezutan osszedol a gazdasaga, mert nem koveti a mi unortodox peldankat, akkor magara vessen!" ?
Akkor ezt fogjak mondani?
Toby
Megint a századvég(bél) mért valamit?
RonaGyuri
visszhang? "Mosolyognak Európa nyugati felében azon a magyar kormányzati üzeneten, amely újsághirdetések formájában áll ki Nagy-Britannia EU-tagsága mellett. Joggal. "
qrfly
ÉN SZENTÜL MEG VAGYOK GYŐZŐDVE arról :, hogy ez a pali már-már saját maga is elhiszi amit "mond"...
qrfly
..."' ..és "van súlya" annak, hogy a magyar miniszterelnök mit gondol a kérdésről..."

tényleg... egy szál haj a húslevesben és a kajának sanyi...

DE ETTŐL MÉG HELYIÉRTÉKÉN KEZELJÜK A HAJSZÁLAT !!!
silber13
Hát persze! " Ha ha said the clown.." Ez a kintiek véleménye.
coni
Mi nem leszünk gyarmat, de büszkék lennénk ha ti kedves britek azok lennétek! És ha ti maradtok, mi kilépünk, éppen most lesz népszavazás arról, hogy mi nem egyedül nem akarunk se fizetni, se segíteni a migráns kérdés megoldásában.
eszegfu
Tényleg "nagy visszhangja volt a kormány hirdetésének"...csak nem tudom eldönteni: pozitiv, vagy negativ?! Egyesek ugy gondolták, hogy ez a hirdetés a m.o-i "szélsőséges Jobbiké"... Tehát azt sem tudják kik vagyunk, vagyis nem számit mit mondunk... ha meg ugy tudják, hogy jobbikos ország, akkor minden magyarázkodás felesleges, mert ezeknek az embereknek ez a meggyőződése, vagyis megint nem számit mit mondunk...
nezelodo
Nem arról van szó, hogy az EU-ból való esetleges angolos távozás miatt hazajön szavazni az az ötszázezer hazánkfia, és akkor jön az orbáni vékonyfosás?
papa.49
@nezelodo: Hát dehogynem valamelyik pribékje felhomályosította, hogy azok akik most ott vannak hazajönnek, mind a fél millióan, munkahely ,lakás, iskola, megélhetés, hamar fellázadnának, meg képzeld el ebből mennyien szavaznának a fütyiszre, mikor a viszonylagos jólétből a nélkülözésbe juttatná őket ez a lépés!!!
Cicamama55
Jól lenézi kormányunk az angolokat, hogy ő nélküle nem tudnak dönteni...A visszhangja itthon volt nagy azért, mert már megint milliókat kidobáltunk a semmiért az ablakon.
Hellcat
-Önök megpróbálták benntartani Angliát az Euban???
-És? Sikerült?
magyarbakancs
Fostok,hogy hazajőnek az Angliában dolgozók és féltek,hogy megbuktok?
Ezért kampányoltok az Angol bent maradásért az EU-ban?
Nem lenne elég a határon túliak szavazata,hogy hatalomba tartsa az Orbán kormányt ha haza jönnének az Angliában dolgozók?
Hellcat
@magyarbakancs: Hát biztos, hogy nem kedvezne a cigánykirálynak.
karma1
@magyarbakancs: Persze. Meg a zsetonert, amit Anglia befizet a kozosbe, amibol a futyisz urizalhat...:o)))
Toby
Szóval hogyan is van, hogy senki ne pofázzon bele a magyar belügyekbe?
christike
A cikket és kommenteket is érintőlegesen olvastam.A véleményem , hogy ,ha úgy szavaznak ,h kilépnek , ne feledjük a világ 5. legnagyobb gazdasági hatalommal bíró országa , ergo: boldogul az EU nélkül . Azonban a németek továbbra is itt akarják majd eladni pld. BMW-jüket, franciák a boraikat és sorolhatnám. Akkor gondolom már felkészültek, hogy mondjuk kétoldalu szerződéseket kössenek egyes országokkal. Az,hogy mi lesz az ott munkátvállalókkal ? , hát pont ezzel van a gondjuk , hogy nem akarják fizetni a szoc. juttatásokat, ill. majd biztos szigorítanak a feltételeken. Én nem izgulok egy cseppet sem , mert akkor is az lesz amit a nagyok akarnak!
justhpeter
@Toby: Várom, hogy Cameron az őszi migránsügyi népszavazás előtt hirdetéseket tesz közzé az összes magyarországi napilapban, óriásplakáton és valamennyi tv csatornán azért, hogy fogadjunk be még több migránst.
papa.49
Most az angol külügyminiszter küld vajon megjegyzést a tarajosgőtének, hogy ne pofázzunk bele a belügyekbe???
nezelodo
@Toby: Ja,a miénkbe (Orbán belügyébe) senki ne pofázzon bele, de a dakota, illetékes KISZ titkár elvtárs az Egyesült Királyságban is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.