Csak a munka, a tanulás és a kultúra tudja felemelni a magyarországi cigányságot is – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, az Együtt kezdtük, együtt folytatjuk című nemzetközi konferencián. Balog Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a felzárkózási programokban folytonosságra van szükség.

A miniszter közölte: hiába jut valaki időlegesen munkához, ha utána újra jön a tétlenség, hiába keltik fel és támogatják a tanulás utáni vágyat, ha egy időre kimarad az ösztöndíj, és hiába működik egy tucat sikeres program, ha van egy-kettő, amelyet beleng az anyagi visszaélés "gyanúja vagy éppen a ténye".

Balog Zoltán a magyarországi felzárkózási stratégia és a különböző programok eddigi eredményeit értékelve arról beszélt, hogy az elmúlt két évben szinte minden mutatóban javultak a magyarországi roma közösségek életfeltételei.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Cigányok felzárkóztatása munkával és tanulással???
Az elmúlt több évszázad tapasztalata napjainkig bezárólag, nem volt elég? lol
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wpym
Cigányok felzárkóztatása munkával és tanulással???
Az elmúlt több évszázad tapasztalata napjainkig bezárólag, nem volt elég? lol
RonaGyuri
munka, a tanulás és a kultúra? na ez az ami nektek is hiánycikk!
Levendula
"...és hiába működik egy tucat sikeres program, ha van egy-kettő, amelyet beleng az anyagi visszaélés "gyanúja vagy éppen a ténye"."
Igen, ezzel mindent elmondott, hova tűnt a sok milliárd forint, a cigányság felzárkóztatására szánt pénz.
perfekt
Így megsérteni a tesókat,már ne haragudjál--tanulás ,és munka! És hová akarod még őket felemelni prépost? A Red-Bull szárnyakat ad.Vedd vissza Farkas öcsédtől azellopott milliárdokat,verd el a kezét mindnek,aki lopott--mert már unjuk .Egy cigánnyal sem kötöttem eltartási szerződést.És jó lenne ha visszamennél az öntődébe.
wagabund
...és példának mindjárt bemutatta farkas flóriánt...ha tanultok testvéreim, akkor íme a jó példa: okos, fontos, és gazdag emberek is lehettek...

szűnni nem akaró vastaps...
justhpeter
Balog bemutatta, hogy a szemfényvesztésben, a hazudozásban is lehet még mélyebbre süllyedni.
prime777
"Balog Zoltán megmondta, mivel fogja felemelni a cigányságot"

Emelődaruval! :D
esdi
@prime777: Az ötlet kíváló, csak nehogy le is tegye!
1magyar
10 % -a tudott kb. kiemelkedni, akik magyarokkal keveredtek. Sajnos a többi vagy nem is akar de nem is tud.
A környezet nagyon meghatározó egy életre ahova születünk. Keveseknek van annyi ereje, hogy kiemelkedjen.A házaikat ahol élnek sem teszik széppé,pedig egy téglafalat lehet szépen alakítani.
volvós
Zolibá !!! Segitek : Bungee jumping 60 méter magasról,
csak GUMIKÖTÉL NÈLKÜL !!! 6-ásos lesz, garantálom !!!
nezelodo
Páterkám, az ábrándozás az élet megrontója... Nemhogy a cigányságot nem lehet felemelni, és beterelni a munka világába, hanem a perifériára sodródott nem cigányok is megtanulták az életstílusukat, és hasonló módon élnek, és gondolnak a tanulásra, és a munkára. Amit ti hirdettek, az üres lózug, és kaput nyit az erre szánt pénzek ellopásának, úgy farkasflóri módra.
papa.49
Amíg a cigányságnak saját magától nem lesz igénye arra hogy kiemelkedjen a putrik világából, költhet bárki, bármennyi pénzt rájuk SEMMI NEM FOG VÁLTOZNI...
Mézike
@papa.49: na ez pont jól van megfogalmazva...
Jankó123
Bégé, cimbálom, gondrahégédű még primáhégédű, eszegen lészen á felemelgetődzész!
Cókútátom ászt áz árán kezit a drágá ministeres úrnág!
:-)))
világlátó
Balogh Zoltán miniszter úr úgy látszik semmit nem tud a cigányságról. A gondolat varázsszavai persze jók. Ezt már tudjuk jó néhány évtizede. A megvalósítás útja, módja viszont még mindig a fantázia kategóriája.Természetesen a feladat kb . 20 - 25 év alatt megvalósítható.Ehhez viszont nem a négy - nyolc éves kormányzati ciklusok törekvései, hanem egy 20 - 25 éves jól kimunkált program töretlen, következetes, erővel, tudással, motivációs varázslatokkal, sok - sok mézesmadzaggal és ostorral rendelkező embercsoport szükséges, akik nagyon jó fizetésért, sokféle a fizikumot és a mentáhigiénés állapotot regeneráló pihentető üdültetésért, hivatásérzetből , szakmaszeretetből felvállalják ezt a feladatot. Miniszter úr ! erre ön és csapata nem képes.Sem ereje, sem elszántsága, sem ideje, sem alkalmas társai nincsenek erre a feladatra. Ön is kitapossa O.V.-től a néhány milliárdot, aztán ha azt a tanácsadók szétlopták, a maradékból a cigányok országos kakaspörkölt fesztiválokat rendeztek, majd ájtatos vigyorral széttárja a karjait, mondván a jóisten sem tud úrrá lenni a cigányság szándékai megváltoztatásán. Pedig, előbb utóbb a cigányság helyzete javítása iránti kötelezettség ráég a kormány homlokára. A menekültek iránti pánikszerű tiltakozás nem véletlen. Mi magyar kormányok a rendszerváltoztatás óta a saját keresztény, magyarul beszélő cigányságunkkal sem tudunk mit kezdeni, nem hogy más vallású, kultúrájú, eltérő életvitelt folytató embercsoporttal.
A hazai cigányság mai helyzetelemzése mit sem ér évszázados történelmük mára átöröklött hagyományaik, kultúrájuk, magatartásuk átfogó és alapos elemzése nélkül. Ha ezt évekig tartó munka alapján elvégezzük, akkor talán kibontakozhat a velük való együttélés minőségi megváltoztatása munkamódszere, ütemterve is.Az asszmilációt el kell vetni, az integrációt is át kell rostálni.Nyomorúságukon viszont változtatni kell.Én látom mivé válik a cigány fiatal akár csak egy - két év angliai kint tartózkodása alatt is. A miniszter úr nem látja.
Kamcsatka
Szeretném megkérdezni, hogy az erre szánt összegek 10%.- a el jut-e a rászorulókhoz, vagy azt is lenyúlják a fideszgecik? /Simicska után szabadon./
papa.49
@Horizont: Hát biztos, hogy nem, mert itt van az elmúlt 6-700 év ami alatt szinte semmit nem változtak, ill. csak annyit, hogy egyre erőszakosabban követelik a segélyeket...
Most mondjam azt, hogy azok a családok akik kikapaszkodtak MUNKÁVAL a putriból, nem igen tartják még a kapcsolatot se az ott maradottakkal, miért mert azok csak lejmolni akarnak tőlük, így nem lesz egységes soha a cigányság...
Vagy például a ,,muzsikus cigány,, lenézi a azokat akik nem azok, legfeljebb alamizsnát vett oda nekik...
Mivel kapnak némi pénzt nem is érzik az igényét az egész életen át tartó kemény munkának, csak ,,tücsökösködni,, akarnak...( a tücsök, meg a hangya meséje)
varirmag
"a munka, a tanulás és a kultúra tudja felemelni a magyarországi cigányságot is"

Ebből a munka és a tanulás nemigazán megy !!! A cigánykultúrát meg világszerte megismerték már . Talán azért töloncolták vissza őket mindenhonnan.

A cigánygyerekek jövőéért a cigány szülők a felelősek , ha ők leszarják hogy mi lesz a gyerekükkel , nem fog semmi változni. Hiába kapnak ingyen mindent . Már mindent, tankönyveket, étkezést, 6 éves kortól ösztöndíjat, roma szakkollégiumokban teljes ellátást ingyen megkapnak, mégsem elégedettek, mégsem rohannak tanulni.

Majd akkor lesz változás ha a cigány szülők felelősséget vállalnak a gyerekeikért, ha odafigyelnek , ha hajlandók lesznek tenni, dolgozni ( reggel időben felkelni ! ) a gyerekeikért.
Jozefina
És farkas hol bujkál?? A csuti vajda birtokán???
magyarbakancs
Mária Terézia idejétől integráljuk a cigányokat.
Igazán nagy sikerrel.
Ahhoz értelem is kellene, hogy tanuljanak.
De pofájuk akkora, mint a Bécsi- kapu a cigánynak.
Fenyegetőzni, verekedni, lopni, csalni, hazudni azt kitűnően meg tanulták.
Tisztelet a néhány tucat cigánynak ki vette a fáradságot, hogy ön erejéből képezte magát és tanult.
Mert a legtöbb cigány dolgozni, tanulni nem szeret.
Kupeckodnia, adni, venni azt igen.
Dolgozni nem.
magyarbakancs
@Horizont: Mert a cigányból a szart is kiverte a rendőr a pofázott, vagy lopott.
Mentőztem egy kocsmai verekedéshez hívtak ki minket.
Magyar gyerek a pultnak támaszkodva fogta a beleit.
A cigány késelte meg.
1-2 óra múlva ugyan abba a faluba mentünk megint.
A késelő cigánynak rövidre kurtították a kezét, amivel a kést fogta.
Azok tették, akinek a haverját elölte megkéselték.
A cigányok 1 hét múlva mind elköltöztek a faluból.
magyarbakancs
@Horizont: Mert nincs a rendőrnek a kezében hatalom.
Mindent indokolni kell, ha kényszerítő eszközt használ.
Meg van, olyan rendőr ki kokettál a cigánnyal és üzletel is.
Ahol élek évekig a helyi rendőrség nem tudott mit csinálni a kábítószer kereskedő cigányokkal.
Elmentek néhányan az Országos rendőr főkapitány hoz.
1 hónap alatt felszámolták a kábító kereskedelmet.
Rendőr cserék voltak. Kapitány ment a levesbe a fele állományt meg kirúgták.
sokanvagyunk
Néhányat azért már sikerült - például a sajátjait, mint ahogy más pártoknak is megvoltak anno a saját díszcigányai.
papa.49
@Horizont: A történetedre én is elmondok egyet, már jó régen történt, hogy Gombán ahol akkor éltünk, a házunkban, és én a helyi tszben dolgoztam volt háztáji földünk, aminek egy részét 100 n ölet ki lehetett kertföldnek is venni... Hát mi is így tettünk, és beültettük rengeteg zöldséggel, na a lényeg akkoriban még senkinek nem volt a környéken mücheni sőrretek csak nekem, hatalmas 3-40 centis sárga színű fajta, és nagyon finom, és főleg nem pudvásodik...Na ezt dézsmálta meg egy kokeró, akit a mezőőr meg is fogott, feljelentette a pacákot, az meg másnap jól megverte a mezőőrt, a lényeg rendőrségi ügy lett belőle... Be kellett menni Monorra a rendőrségre ahol a kihallgatáson szó szerint ez hangzott el a főtörzs szájából ,,megverted a mezőőrt, megfenyegetted a tanút,, (engem) jól lebaszta a komát minket kiküldött és jól elverte a pacákot, érdekes módon nem próbálkozott a pacák semmivel ezután.. Egyébként ez a főtörzs volt az aki ha kiment Monoron egyedül a ,,Brendára,, sorba álltak a faszik, és szépen minden dolgukat elmondták neki, sajnos már régen meghalt az illető, még a nyugdíját se érte meg...A mostaniak meg kimennek 3. és erősítést kérnek rádión, vagy telón, persze mert a háromból 2 nő, és a vaságyukkal együtt 40 kiló...
papa.49
@Horizont: Hát persze de mikor a Sándor úgy vágta ki az 1 mázsás kokerót, aki kötözködött odabent, a állomási Gyors büfé ajtaján hogy az tokostól kiszakadt, már volt is tekintély, dögivel, a következő már nem kérte ugyanezt...Persze hogy nem a rendőr tehet erről már egyszer írtam mikor a Sándor meghalt, egy ismerős (volt birkózó) srác lett a kmb. helyette, nem hosszú idő múlva eltanácsolták a testülettől mert ,,túl agresszív,, volt, ez már a gengszterváltás után történt...Vannak rendőr ismerőseim, és mind arra panaszkodik meg van kötve a kezük, és ez nem véletlen, a bűnözőnek JOGAI VANNAK, A RENDŐRNEK, MEG SZÁMOT KELL ADNI AKÁR EGYETLEN POFONRÓL IS...
Itt van az eb elhantolva...
Borsodi
Balog Zoltánnak hihetnek mert köztük élt,amit mond az úgy is van ,talán kezdhetné Somsályon Hétesbe, Bánszálláson Putnok Sajókazán.Nem Felcsút felé kell menni,Borsodban bizonyíthat,ha az még az országhoz tartozik egyáltalán.
varirmag
Ma a rendőr nem tesz, nem tehet !!! semmit . A bíróságon a ( bűnöző védők !!) bírók ügyészek az ejnye-bejnyén kívül nem ismernek más büntit ha a kisebbségről van szó. A tolvaj, a betörő, a karddal,macsetével,bézbólütővel fenyegető , zsaroló, a járókelőket ok nélkül megtámadó, a bandákban kötekedő ,a rabszolgatartó ( csicskáztató ), a tanárt , orvost, mentőst verő szabadlábon védekezhet ha feljelenti.
Mert NEKIK JOGAIK VANNAK ! Védik őket a jól fizetett jogvédőknek nevezett taszosok, a helszinki bizottság tagjai , az amnestysek és még százegy szemét társaság . Akiket nem érdekelnek az áldozatok, nekik nem számít az igazság. A bűnőzővédő jogvédőknek nevezett bajkeverők támogatják és szinte úszitják a bűnözőket.
Csizmás Kond
Ezek a dumák olyanok mint a vásári mutatvány ...annyira erőlködnek, hogy csak amúgy potyog a pénz a zsebükből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.