"Mossuk le a gyalázatot" címmel tart közös demonstrációt az MSZP, a DK, a PM és a Modern Magyarországért Mozgalom a nemzeti ünnepen.

Az Együtt és az LMP egyelőre nem jelezte, hogy csatlakozna – tudta meg a HVG.

Az ellenzéki pártok szerint az Orbán-kormány új szintre lépett, de a közelmúlt botrányai (Rogán helikopterezése, a Népszabadság szétverése) egyenként is elegek lennének ahhoz, hogy utcára vigyék az embereket.

A demonstráció október 23-án 15 órakor kezdődik az Astoriánál.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
A 60. évfordulót (talán) tiszteletben kellene tartani! Én nem megyek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Az LMP ismét különcködik? Kár értük...egyedül nem sokra viszik.
Ludmilla
miért nem lehet a Kolozsváros cikkeit a fészbukon megosztani?
PJProby
@quadrocopter: Kórustag volt, míg rá nem jött, hogy honnan jön a zaj.
quadrocopter
@PJProby: Nem az első eset, hogy különcködnek, annyi eszük sincs, mit a hintalónak, egyedül szart se érnek, de úgy tűnik, ez nem is érdekli őket, a parlamenti elüldögélésért jól fizetnek, bent meleg van, jó a büfé, kaját is adnak, ennyi elég is nekik!
Béla333
@quadrocopter: 16.50
Az LMP mindig is azt mondta, hogy nem áll össze azokkal, akik nem tisztázták pl. a kormányzásuk idején elkövetett korrupciós ügyeket. Semmi ilyen erkölcsi megtisztulás nem történt, miért?
Miért nem lehet pl. az Alstom kenőpénz ügyét megnyugtatóan tisztázni, lezárni?
Nincs ezzel az okt.23-val gond, ünnepeljen mindenki azzal, akivel akar!
wagabund
..."Lesz ellenzéki tüntetés október 23-án"...

..."Az Együtt és az LMP egyelőre nem jelezte, hogy csatlakozna"...

ezaaaz...hozzák a formájukat...most sem fognak össze! ez lesz még csak kudarc!
és akkor ezek akarnak kormányt váltani?

hé együtt!... hé lmp!... ébresztő! na jó, elismerem...jobb egy kocsmában orrot túrni, iszogatni...
quadrocopter
@Béla333: Olyan ügyeket tisztázzanak, amelyek a Budai féle igyekezet ellenére a Fidesznek sem jött be? Ezzel nem azt mondom, hogy az Mszp.-nek nem voltak korrupciós ügyei, de korántsem olyan súlyuak, hogy sértődésre engedje az LMP-seket!
Tehát amit a Fidesz, a legnagyobb igyekezetet és vehemenciája ellenére sem tudott összeszedni, pedig kétség sem vérhet hozzá, hogy még "meg is fejelték" (értsd:. ráhazudtak rendesen!) azt kéne tisztázni?
Béla333
@quadrocopter: 17.35
Csak remélem, hogy nem vagy annyira naiv, hogy akár Keller, akár Budai elszámoltatási ígéretét komolyan vedd! Gyakorlatilag csak a cirkusz ment nekünk, de eredményt egyikőjük sem tudott felmutatni. Nem azért, mert ne lett volna korrupciós bűncselekmény, csak éppen tudod: "Kéz kezet mos".
Én nem vizsgálom ki érdemben a te korrupciós ügyeidet, de akkor ha kormányváltás lesz, akkor te se vizsgáld érdemben ki a mi időnk disznóságait.
És így is lőn!
Ehhez meg a mindkét irányba hárító, bűnöző Polt féle ügyészség is a nevét adta.
Polt mindkét oldali hárításáról ha érdekel, olvasd el ezt a két cikket:
atlatszo.hu/2016/09/19/gyulnek-a-csontvazak-polt-peter-szekrenyeben-igy-zullott-az-ugyeszseg-a-politika-kiszolgalojava/
és
atlatszo.hu/2016/06/27/az-orban-rendszer-legfontosabb-pillere-polt-peter-legfobb-ugyesz-palyaive/
A helyett, hogy örülnénk annak, hogy van egy olyan alakulat, aki nem akar ebbe a mocsárba beszállni, nem hagyja magát besározni, őket szidjuk azért, mert egy erkölcsi szint alá nem akar menni?
Mert szerinted mi lenne, ha az eddig 1994 óta egymást kormányon váltogató Fidesz-MSZP és csatlósaik maradnának újra kormányon? Változna valami?
quadrocopter
@Béla333: A ényeget nézzük, ne a magyarázatot! Hol van az 1242 gennyes Mszp-s ügy? A fasorban se!
Tehát akkor mit is vár az LMP, ha egy gestapós hordának sem sikerült?
Béla333
@quadrocopter: 18.05
Úgy elég nehéz érdemi vitát folytatni, hogy nem nézel utána dolgoknak, csak fújod a bemagolt szöveget.
Légyszíves olvasd el a beidézett 2 Átlátszó cikket Polt pályájáról, hogy milyen szerepe volt a Fideszes Polt hatalomba való bebetonozásában a Gyurcsány vezette MSZP-nek.
Különös tekintettel a 20 milliárdos K&H ügyra, meg annak a politikusi érintettségére!
Ez után beszélhetünk a továbbiakról.
quadrocopter
@Béla333: Esetleg a tatárjárásnak ne nézzek utána? Az LMP reakciójáról van szó, szarok a Polt pályájára és a Poltra is, valamint egyéb társuló csimbókökra is, tényt közoltem veled, mely szerint a Fidesz sem tudta sunyi büntető eljárásokkal begyűrni az Mszp-t, akkor mire követelőzik egy hatástalan Lmp?
Béla333
@quadrocopter: 18.16
Ne olvasd el. De akkor ne állíts olyat, hogy a Fidesz nem TUDTA begyűrni az MSZP-t, amikor az az igazság, hogy nem AKARTA!
Ha elolvasnád, akkor tudnád, hogy miért!
De ha jobb a fejedet a homok alá dugni, hogy ne is tudjunk semmiről, hogy mi zajlik itt körülöttünk vagy 26 éve, akkor tedd!
Csak akkor ne játszd itt a jól értesültet!
quadrocopter
@Béla333: Mert mitől szentírás az Átlátszó, melyet egyébként időnként olvasgatok! Egy kis hímringyó LMP-t nem véletlenül hagyatak el páran!
Lehet szűkölni!
Béla333
@quadrocopter: 18.35
Nem ebben az országban éltél az elmúlt évtizedekben?
Mert az Átlátszó nem találta ki a Polt történetet, hanem összefoglalta.
Egyébként meg nem az LMP-t kellet kimenteni a sok milliárdos K&H érintettségéből, hanem a Fidesz és az MSZP egyes politikusait!
Úgyhogy a szűkölés (az érintettségnél fogva) tőled jön!
Nézz szembe az igazsággal, ne maszatolj holmi tatárjárással!
quadrocopter
@Béla333: Mielőtt még zokogásba törnél ki :

"Nem lehet más a földmutyi sem: az antikorrupciós LMP-s apja agrárkamarai elnökként gazdagítja a zöldbárót Az LMP-s antikorrupciós politikus Hadházy Ákos édesapja is segédkezik a földek megszerzésében Tolna megyében. A megyei agrárkamara elnökeként Hadházy Árpád, annak a Twickel Györgynek cégeiben tölt be vezető tisztségeket, akit a helyiek csak zöldbárónak hívnak. Twickel földterületei pedig egyre csak nőnek.
Forrás: kuruc.info/r/53/157623/"

"LMP-S KÉPVISELŐ PARTNERÉNÉL GYANÍT KORRUPCIÓT AZ LMP

Az LMP ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz napelemek felszerelésére kiírt önkormányzati pályázatok ügyében, melyeket sorra nyert a GoodWill Energy Kft. - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Hadházy Ákos, a párt antikorrupciós szakszóvivője. Van azonban olyan képviselője a pártnak, aki közelebbről is ismerheti a gyanúba kevert céget."alfahir.hu/lmp_s_kepviselo_partnerenel_gyanit_korrupciot_az_lmp

Itt van a maszatolás, csemegézz!
Béla333
@quadrocopter: 18.53
Ez azért elég karcsú kis ügy ha az MSZP/Gyurcsányék száz/ezer milliárdos lenyúlásait nézzük.
Pl. ha az MSZP/Gyurcsányék érintettségét nézzük az autópályák felülszámlázásánál, vagy a Fidesszel közös parkolótársaságok milliárdos lenyúlásainál, a Gripen kenőpénzeknél, az Alstom kenőpénzeknél, a Margit-híd felújításánál, aranyárban, a KÖZGÉP fővállalkozásában.
Hol van korrupciós érintettsége az LMP-nek mint pártnak? Nem is ilyen sok-sok milliárdos nagyságrendben, de bármilyen összegben?
Téged nem zavar az MSZP/Gyurcsányék Fidesszel közös lopkodásai?
Csak az, hogy Hadházy papája a kurucinfo szerint mit tett, vagy nem tett?
Hát milyen ember vagy te, milyen demokrata vagy?
Perwool
@quadrocopter: @quadrocopter: Ha Gyurcsány bukik, bukik Orbán is.
Vajon miért nem volt az elmúlt 26 évben egy politikusbűnöző sem lecsukva?
Na nem azért mert annyira tisztességesek, korrektek, hanem inkább a "holló a hollónak nem vájja ki a szemét" miatt.Napnál is világosabb, hogy ezek évtizedek óta egymás mocskát takarítják..néha persze eljönnek ezzel-azzal eljátszani a kutyakomédiát, hogy mekkora ellenfelek...de a konc körül nagy az egyetértés.98-ban a Fidesz miért nem számoltatta el a szocikat, 2002-ben fordítva?
És miért nem számoltatta el 2010-ben Orbán a szocikat?
Egy akol ez "efftársak"... csak egyszer az első ajtón , egyszer a hátsó ajtón járnak be.(4-8 évente)
Ördögvadász
Van gesztusuk egyeseknek valóban. A Nemzeti Ünnepen demonstrációt?
Béla333
@Perwool: 19.08
Egyetértek! Együtt loptak ezek, a hátunk mögött összekacsintva és összenevetve!
quadrocopter
@Béla333: Nagyon belelovaltad magad az LMP védelmébe, az Átlátszóra hivatkoztál, én meg a kurucra, amelyik - bár rendesen szélsőséges, nem is e témákban nézek be néha - időnként olyat is tálal, melyet egyetlen egy szemérmes, vagy álszemérmes oldal sem.

Ez meg a Fidesztől van: "Pócs és Fazekas kedélyesen megállapodtak abban, hogy a földmutyi ellen gyakran felszólaló Sallai „a képmutatás iskolapéldája”, mert Sallai, a családja és „érdekköre” 2325 hektárnyi földre pályázott, de nem nyert, „emiatt szólal fel örökké a parlamentben az agrártámogatások ellen” – idézi a beszélgetést a HVG.hu."

Ja és a Gripen ügyet az Orbán kormány fejezte be és nem a cocik. Megtalálod a neten, amikor a Pintér vezette tárgyalásom szünetében Pintér és Orbán négyszemközt tanácskozott, majd ezt követően a Gripent hozták ki nyertesnek!

Amúgy - lapozz vissza - nem azt állítottam, hogy nem voltak gennyes ügyei az Mszp-nek, de ha igaz az, hogy a Fidesz ki akarja nyírni az Mszp-t, ami részben sikerült is, akkor miért tekintene el a valóban fogható gennyes ügyektől, mégha a kisebbektől el is tekint?

Ilyen ember vagyok és ilyen demokrata! Nem egysíkú! Hadházy igyekezetét respektálom, mindentől függetlenül de mert észrevettem, hogy érzékeny oldalad az Lmp, ezért adtam egy kurucinfót is, hogy ne légy egysíkú! Az Lmp-re amúgyis a szűzlány viselkedés volt a jellemző, összefogás helyett a finnyás szarakodás!

@Perwool: A politikai konteóelméletekben sem hiszek, ha annyira tapintatos lenne a Fidesz a szocikkal szemben, amint azt állítod, akkor nem kerül sor 2006-ra, nem kerül sor Simonra, főleg az ismert hatalmas felhajtással! Tudunk olyan közös üzletelésről, amelyben benne van a szoci is meg a fideszes is, de ez nem azonos az egymás iránti túlzott lojalitással, főleg ha a víz alá lehet nyomni az ellenfelet! Amint azt a hírek is igazolják!

Hogy ki, kit miért nem számoltatott el, azt miért nem tőlük kérdezed meg, egyébként is a magyar újkori politikatörténetben először a Jobbik hozta...
quadrocopter
@Béla333: Nagyon belelovaltad magad az LMP védelmébe, az Átlátszóra hivatkoztál, én meg a kurucra, amelyik - bár rendesen szélsőséges, nem is e témákban nézek be néha - időnként olyat is tálal, melyet egyetlen egy szemérmes, vagy álszemérmes oldal sem.

Ez meg a Fidesztől van: "Pócs és Fazekas kedélyesen megállapodtak abban, hogy a földmutyi ellen gyakran felszólaló Sallai „a képmutatás iskolapéldája”, mert Sallai, a családja és „érdekköre” 2325 hektárnyi földre pályázott, de nem nyert, „emiatt szólal fel örökké a parlamentben az agrártámogatások ellen” – idézi a beszélgetést a HVG.hu."

Ja és a Gripen ügyet az Orbán kormány fejezte be és nem a cocik. Megtalálod a neten, amikor a Pintér vezette tárgyalásom szünetében Pintér és Orbán négyszemközt tanácskozott, majd ezt követően a Gripent hozták ki nyertesnek!

Amúgy - lapozz vissza - nem azt állítottam, hogy nem voltak gennyes ügyei az Mszp-nek, de ha igaz az, hogy a Fidesz ki akarja nyírni az Mszp-t, ami részben sikerült is, akkor miért tekintene el a valóban fogható gennyes ügyektől, mégha a kisebbektől el is tekint?

Ilyen ember vagyok és ilyen demokrata! Nem egysíkú! Hadházy igyekezetét respektálom, mindentől függetlenül de mert észrevettem, hogy érzékeny oldalad az Lmp, ezért adtam egy kurucinfót is, hogy ne légy egysíkú! Az Lmp-re amúgyis a szűzlány viselkedés volt a jellemző, összefogás helyett a finnyás szarakodás!

@Perwool: A politikai konteóelméletekben sem hiszek, ha annyira tapintatos lenne a Fidesz a szocikkal szemben, amint azt állítod, akkor nem kerül sor 2006-ra, nem kerül sor Simonra, főleg az ismert hatalmas felhajtással! Tudunk olyan közös üzletelésről, amelyben benne van a szoci is meg a fideszes is, de ez nem azonos az egymás iránti túlzott lojalitással, főleg ha a víz alá lehet nyomni az ellenfelet! Amint azt a hírek is igazolják!

Hogy ki, kit miért nem számoltatott el, azt miért nem tőlük kérdezed meg, egyébként is a magyar újkori politikatörténetben először a Jobbik hozta...
quadrocopter
forgalomba ismét az elszámoltatást, megalakulását követően, 98-ban még nem létezett a Jobbik!
perfekt
@Perwool: Szia Az igazat írtad.Hiánytalanul-ahogyan ez létezik- láthatóan, korrekten.19:08-as hsz-ed ben.
Béla333
@quadrocopter: 19.39
Nincs most energiám végig menni a bejegyzéseden, csak egy-két pontosítás, észrevétel:

1./ Mit bizonyít neked, hogy Sallai pályázott és nem nyert? Azt hogy ezért támadja földügyben a Fideszt? Ez nagyon kicsinyes álláspont! Azt fel sem merült benned, hogy tényleg a magyar földművesek érdekei a fontosak?

2./ 2 Gripen kenőpénz volt: az egyik a gép kiválasztásáért (ezt a Fidesz kapta), a másik megrendelés meg a fegyverzetről és a légi utántöltő renszer megrendelésére szólt, ezt meg az MSZP-sek kapták. Csak egy apró emlékeztető:
"A Times korábban CIA-jelentésekre hivatkozva azt írta: a „két legnagyobb magyar párt”, amely ez idő tájt a Fidesz és az MSZP volt, körülbelül tíz-tízmillió dollárt kapott a Gripen-szerződés elősegítése érdekében."
nol.hu/kulfold/miert_epp_a_magyar_vadaszgep-beszerzes_maradt_volna_ki_a_kenopenzekbol_

3./ Az hogy miért nem csinálja ki a Fidesz az MSZP-t, arról nemrég írt Szentpéteri a 168órában:
"Orbán diktálja a tempót: Az MSZP a NER részévé vált
Szentpéteri Nagy Richard, a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa ennél is tovább megy: azt állítja, az MSZP a NER részévé, sőt nélkülözhetetlen elemévé vált. "
168ora.hu/orban-diktalja-tempot-szentpeteri-nagy-richard-az-mszp-resze-lett-ner-nek/

4./ Még egy: Nézd meg a Simon Gábor MSZP alelnök százmilliós ismeretlen eredetű pénzének az ügye is abba az irányba halad, hogy nem fogjuk megtudni a pénz eredetét, és Simont fel fogják menteni!
Újabb példa a Fidesz-MSZP együttműködésre!
Szerintem!
coni
Egy ellenzéki tüntihez, nem ártana egy ellenzék is.
(Bokrost meg a PM-et kivéve, belőlük még lehetne valami ha a másik kettő elodalogna, vagy nyíltan átülne a F. frakcióba.)
quadrocopter
@Béla333: Válasz sorban:

1-re: Mert mi bizonyítja, hogy Sallai nem azért támadja a hordát, mert nem nyert?

2-re: ugye már jeleztem 2x, hogy nem állítottam az Mszp makulátlanságát, de ha ni ncs Gripen-győztes, akkor nincs Gripen fegyverzet sem!

3-ra: Szentpéteri álltott valamit, a tények nem igazolják, a Fidesz ott keni el az Mszp-t ahol tudja, mivel attól nem kell tartania, hogy 2018-ban reális elleneőrként kell vele számolni, ezért manapság csak a szócsata megy oda-vissza, nincsenek ügyek bedobva etetésre!

4-re: Az a körülmény, hogy a Fidesz vezérelte hatságok megtudnak-e valamit, vagy sem, elsősorban Simonon és az ügyvédjén múlik, ez egyben azt is jelenti, hogy az ügyészségnek nincs semmi terhelő bizonyítéka a pénz eredetét illetően! Juhászt is csak évek múltán mentették fel, hagyóval még mindig szarakodnak!

Jobbikos hasmese már évek óta, hogy a két nagy párt alásegít egymásnak, nyilván nem minden politikai nyerési szándék nélkül teszi ezt a Jobbik!
A Fidesz már csak azért sem hagyná futni az Mszp-t ha lennének tökös sáros ügyei, mert ezzel választókat csalogathatna át a Jobbiktól, hisz átvett egy csomó jobbikos retorikát, ezért szabadult el az esztelen nemzetizés is! A határon túliakkal is azért bánik jóságos "igaz magyarként" mert egyrészt szavazatokra tör. másrészt azt teszi a pénz kiöntésével, amit a Jobbik nem tud megtenni, híveket toboroz! Ezt szolgálja az állampolgárság osztogatása is, amit a Jobbik - hatalom nékül - nem tud megtenni!

Mese az összejátszás, ezek egymással szemben ellenségek és nem ellenfelek, még ha szeretnék egyesek összejátszásnak láttatni.
Hivatkoznék ismét 2006-ra, amely egyenesen a hatalom megdöntését célozta, de nem "játszásiból"!
Amennyiben valaki csont nélkül, fehéren-feketén leteszi az asztalra, hogy a két nagy párt csak humorkodik egymással és a közt hülyíti az áltámadásokkal, akkor elfogadom, mert nem csak Fidesz, de vak Mszp hívő sem vagyok! Ilyet még senki nem produkált, de ostoba kis teóriákat szorgalmasan...
papa.49
Nem a pártoknak a népnek kellene már végre egyszer rendesen tüntetni úgy 3-4 millióan, de erre még várni kell!!!
Béla333
@quadrocopter: 20.46
1./ Te állítasz valamit Sallairól, igazold az állításod!
2./ De azért csak 2 Gripen kenőpénz volt, mindegy ki miatt!
3./ Szentpéteri-nek jobban el tudom hinni a véleményét az MSZP Fidesz által kitartott helyzetéről, mint a te ezt semmivel nem cáfoló álláspontodat!
4./ Simon ügyben a Polt féle ügyészség maszatolja a sz@rt (aminek az okát te nem vagy hajlandó még elolvasni sem!) és a nyomozás menete nem Simonon és az ügyvédjén múlik, hanem az igazság kiderítésének a szándékán!
5./ A Fidesz és az MSZP összejátszásáról a Gyurcsány Figyelőben adott interjúján kívül még számos más ügy is igazolja! Ez amolyan bűnözők közötti megállapodás! Ennek semmi köze nincs a Jobbikhoz! Ha az összejátszásra vonatkozó adatokat meg nem vagy hajlandó elolvasni még akkor sem, ha beidézem neked az erre vonatkozó anyagokat, akkor téged nem lehet meggyőzni semmiről. Dugd a fejed inkább a homokba!
quadrocopter
@papa.49: Ennyi aljasságra, mint amit ez a horda meg mert tenni,nem csak a cérna, de normális országokban a hajókötél is elszakadt volna. Hülyül a mazochista magyar és még a menekültektől "féltnek, megvédenek" bennünket!
quadrocopter
@Béla333: Látm nem tudsz aludni, ha nem válaszolgatsz: SAkkor ismét sorban:

1/ Éretelmezési gondod van, a Fidesz állította én bemásoltam, de ez simán kiderül az idézőjelekből és a szöv eg tartalmából is, ebben a térgxban akár a Fidesznek is lehet igaza, hisz Sallai sem cáfolt.

2/ Gripen. Leírtam., ha másként tudod, mentsd el magadnak későbbre is.

3/ Én nem véleményeknek hiszek, mint te, hanem tényeknek, a vélemény nem kötelez igazmondásra és számon sem kérhető, azért vélemény. Annak hiszel, akinek akarsz, leírtam a saját álláspontomat.

4/ Simon -ügy. Ami számodra hihető, még nem biztos, hogy tény is! Mi bizonyítja, hogy az ögyészség nem ismeretek hiányában toketlenkedik, hanem szándékosan maszatol? Márpedig a tények azt témasztják alá, hogy Simon vallomásátl várták a pénz eredetének feltárását, amit nem kaptak meg, ezért csak Simonon és az ügyvédjén múlik, hogy megkapják-e ezt az ismeretet, amelynek a megadása nagy baromság lenne, hisz ez arra utal, mhogy nincs terhelő az ügyészég mancsában a pénz eredetét illetően!

5/ Nosza, tedd ide be a vonatkozó és hivatkozott Figyelő tartalmát, melyben Gy. "beismeri" az összejátszást!
Perwool
@quadrocopter: Nem szeretnék beleszólni a pártszimpátián alapuló vitába, de senkit se zavar, hogy az összes politikusunk úszik a pénzben, miközben nekünk a seggünk kilóg a gatyából és 25 éve hallgatjuk, hogy rövidesen nekünk is jobb lesz?
Persze akit boldoggá tesz, hogy a számára rokonszenvesebbek zsebelik ki, az örülhet a neki rokonszenvesek uralmának. Én megragadtam a kizsebelés tényénél, úgyhogy nem sok magyar politikus van, akit nem vezetőszáron kísérve látnék.
"forgalomba ismét az elszámoltatást, megalakulását követően, 98-ban még nem létezett a Jobbik"
Ezt hallottuk már a 2010. Fidesz választási programban is!
Nem beszélve arról Vona a Fideszben kezdte,( a panelt már kacsalábos kecóra cserélte).
Az már látszik, hogy morálisan Orbán és a Fidesz nem különb a szociknál. Sőt!
A rendszerváltó pártok és az utódpárt mind megbuktak. Ideje új arcok, új pártok után néznünk.
Képtelenek vagyunk egy komcsimentes, viszonylag tisztességes, szakértő, valóban egészségesen nemzeti érzelmű elitet kinevelni.
Peller Anikó
@béla: béluka, tudod te mi a különbség az ezer és az ezer milliárd között?

Bizonyára nem, de azt sem, hogy mi a fenéért kérdezem ugye?
quadrocopter
@Perwool: Nincs itt semmiféle pátszimpátiás vita sem a részemről, inkább úgy tűnik, hogy értelmezési nézetkülönbségről van szó, meg ténytelen konteóelméletekről, ami az egymás alá hegedülést illeti, a két nagy párt vonatozásában. Mindenesetre várom azt a Figyelős sztorit, amelyben Gy. beismeri, hogy összejátszás van a Fidesz és közte, vagy a Fidesz és az Mszp között!
Egyébként részemről nyugdtan szólj bele, de akár más is, ha úgy érzi, hogy valamit másként ismer, vagy eddig nem ismert tény van a birtokában, vagy csak sima véleménye van a nézetkülönbség tárgyáról.
Béla333
@quadrocopter: 21.21
1./ A Fidesznek akkor sem lehet hinni, amit kérdez! Nem kell bizonygatni szerintem, hogy Sallai a földkérdésben a közös magyar érdeket képviseli. Ha te a Fidesz álláspontját tetted magadévá, az a te silány álláspontodat minősíti!
2./ 2 Gripen rendelés volt, 2 kenőpénzzel: az egyiket a Fidesz nyelte le, a másikat az MSZP! Ezért hallgatták volna el mindketten az egész kenőpénz ügyet!
3./ Simon ügyében semeddig nem tartott volna kikérni az osztrák bankoktól a pénzmozgások banki bizonylatait. Honnan-hová mozgott a pénz. Ezt nem sikerült a Polt féle bűn maszatoló szervezetnek másfél év alatt sem kikérni! Röhej!
4./ Gyurcsány és az MSZP-Fidesz összejátszás:
"Gyurcsány: Puch László és Simicska Lajos egyeztetett"
index.hu/belfold/2015/04/09/gyurcsany_puch_laszlo_es_simicska_lajos_egyeztetett/

Hogy-hogy most hajlandó vagy elolvasni, az előbb is idéztem be a Polt MSZP-Fidesz közös bebetonozására mutató cikkeket, akkor azt mondtad, téged ez nem érdekel. Akkor most miért?
quadrocopter
@Béla333: Akkor a szokásos módon:

1/ A Fidesznek szerintem sem lehet hinni, de a tagadás nem azonos a cáfolattal.
2/ Gripen. Mintha már írtam volna arról, hogy az Mszp- sem makulátlan bizonyos ügyekben, de a Gripen sszerződésre a pontot a Fidesz tette fel.
3/ Honnan tudjuk, hogy az osztrák bankoknak kötelező kiadniuk magyar hatósági megkeresésre a pénzforgalmi mozgást, ha volt, továbbá egy körmonfont ügyészség ekkora magaslabdát dobna fel, hogy alkapvető megkereséseket ne teljesítene, melyekről a sajtónak is tudomása van és általános ismeret is van a bűnügyi megkeresésekről? Életszerűtlen vélekedés.
4/ MOndtam, hogy vannak értési gondjaid, én tisztán Polt vonatkozásában írtam., hogy szarok rá, amúgy meg azért vagyok "hajlandó" elolvasni, mert rendkívül, agresszív vagy ebben a kérdésben és engedek az agressziónak, de főleg kíváncsi vagyok a gyurcsényi beismerésre. Tehát most olvasok.
quadrocopter
@Béla333: Elolvastam! A beismerésről, mint fogalomról, alapvetően eltérőek az ismereteink, vagy ez lenne a besimerés?

"A volt kormányfő elmesélt egy történetet is, miért nem sikerült 2007-ben elfogadtatnia az új kampány- és pártfinanszírozási törvényt. Állítása szerint a Fidesztől érkeztek hírek, hogy nem fogják támogatni (kellettek volna az ellenzéki szavazatok is), ezért megkérte Puch Lászlót, hogy tárgyaljon Simicska Lajossal.
Puch egy hét múlva jelezte, hogy „beszélt Lajossal”, aki szerint Orbánnak nem érdeke ez a javaslat, így nem támogatják. Gyurcsány ilyen példák alapján állítja, hogy Puch és Simicska között volt egyeztetés mindenféle ügyben."

Esetleg ez?

"A 2010-es szocialista vereség után pedig olyan pletykát hallott, hogy Puch azt hitte, minden folytatódhat tovább Simicskával, de azt a választ kapta, hogy „a kétharmadra más vonatkozik”.

Ezek a mondatok egyértelműen azt támasztják alá, hogy nem cfsóköolgatták egynást, hisz a Fidesz nem volt hajlandó támogatni a gyurcsányi terveket, ellenzéki táémogatás nélkül meg nem lehetett megvalósítani!

Van más is?
Nessy
Október 23 kapcsán néha azon töprengek, hogy milyen idősíkon, milyen párhuzamos világban éltem át azokat a napokat. Talán nem is lőttek 25>-én a Kossuth téren, csak véletlenűl estem hasra, és halt meg mellettem egy jó barátom. Talán nem is kellett a kórházban segíteni anyámnak és a többieknek, akik be tudtak jönni, a sebesültek ellátásában. Talán nem lövöldözött értelmetlenűl pár fiatal. Nem is koncoltak fel egy fiatal kiskatonát, abban a hitben, hogy AVH-s, És nem jöttek a tankok a Bécsi úton, és nem álltak ott a szovjet kiskatonák abban a hitben, hogy Szuezben vannak.
Ez a megemlékezés már rég nem azokról a napokról szól! Ebböl is belpolitikai csatározás lesz, mint mindenből manapság.
quadrocopter
@Nessy: Felénk nincs úgy, hogy egy udvari budi átadásán ne kerülnének szóba a gonosz menekültek/migránsok, akik betegségeket terjesztenek és analfabéták, de magyarul sem tudnak ( pedig micsoda világnyelv a magyar)! Utoljára a félrészeg böfikéje is abból állt a nemzethy hozzászólónak, hogy ihaj-csuhaj, de megnyerték a népszavazást és még a eszkimóknak is megköszonte a támogatást és a hihetelen eredményt!
Az aktuálpolitikát soha senki nem fogja kiüldözni a nemzeti megemlékezésekről!
kfoldes
@Nessy: Azt se felejtse el a felsorolásból, hogy a Köztársaság téren meg embereket akasztottak fel , ez is sajnos hozzátartozik az igazsághoz!
surdilloFUJT
@kfoldes: A jelenlegi "hősök"a bablevesesmarik,aki elismerte,hogy arra lőttek !!? a barátjával ami mozgott egy háztetőről!!Most hős szabadságharcosként járatja a pofáját!!!
Szókrakész
""Mossuk le a gyalázatot" címmel tart közös demonstrációt az MSZP, a DK, a PM és a Modern Magyarországért Mozgalom a nemzeti ünnepen."

Akkor ti meg se jelenjetek!!!
Szókrakész
A komcsik ne is akarjanak megemlékezni, ...!!!

Kicsit torz, deformált ünnep lenne belőle!!!
Még van pofájuk 56 gyanánt tüntetgetni?!?!?!
Szókrakész
@quadrocopter: " de úgy tűnik, ez nem is érdekli őket, a parlamenti elüldögélésért jól fizetnek, bent meleg van, jó a büfé, kaját is adnak, ennyi elég is nekik"

Csak nem olyan jó, ha a dákósok már nem akarnak bejárni.
Máshol melegednének(blu oyster bár), csumikajáznának!!!
Szókrakész
A hóhérok akarják lemosni a gyalázatot?!?!?!

Megint egy burkolt üzenet, de a sok barom idióta agymosott meg vetődik rá!!!
Ők fel se fogják kinek szól az üzenet.

Oké!
Nem tehetnek róla, hiszen birkák.
BEEEEEEE
division
@Szókrakész: Én csak annyit kérdeznék: Milyen ellenzék? Van itt olyan, amelyik komolyan is vehető? Fletó már be sem megy a parlamentbe pl.
Szókrakész
@division: " Fletó már be sem megy a parlamentbe pl."

Látható jelei vannak, hogy fejlődésnek indult az ország!!!
És ha a többiek is példát vesznek róla, akkor már tényleg szárnyalni fogunk!!!
papa.49
@Szeparepa2: Jobban teszed ha nem mégy, ez még NEM AZ A TÜNTETÉS AHOVÁ KI KELL MENNI!!!
verőce21
@Szeparepa2: (02:20)"Mit javasoltok..?" - Azt, hogy aludd ki magad.
Béla333
@quadrocopter: 22.05
Mondjuk inkább ezt olvasd:

"Gyurcsány, aki szerint valóban sok szürkepénz mozog a háttérben, és ezért az MSZP egykori pártpénztárnoka, Puch László és a Fidesz egykori gazdasági háttérembere, Simicska Lajos különösen felelős.
Gyurcsány szerint a korrupcióban a 90-es, kétezres évek első felének pártjai „érintve voltak”, és ebbe beletartozott az MSZP is („sajnos egy időszakban én is elnöke voltam az egyiknek”.)"
A rendszert Gyurcsány úgy írta le, hogy „százezrek, milliócskák gurulnak a pártvezetés tudta nélkül majálisra, nőnapra, ilyenekre. "
index.hu/belfold/2015/04/09/gyurcsany_puch_laszlo_es_simicska_lajos_egyeztetett/

Lehet, hogy neked ez nem beismerés, de ha ezt egy pártvezető, miniszterelnök nyilatkozza, akkor azt csak el kell fogadni, hogy disznóságok történtek a háttérben.
Még egy: Egy ilyen nyilatkozat után nem kellene az igazságszolgáltatásnak nyomozni? Hogy miről beszél Gyurcsány?!
krumpli
@Szeparepa2: Gyógyszer bevéve ?
Szebb jövőt !
Lepényleső
Astoriánál kezdődik,de hol ér véget,- ugye nem a múzeumnál? Buda felé,a parti téren?
Nessy
@kfoldes: Nem felejtem. Vae victis! És ez mindkét félre igaz volt.
quadrocopter
@Béla333: A "disznóségok történtek a héttérben" című versikét maga Gy. sem tagadja, de ez még mindig nem azonos azzal, hogy egymás alá játszanának és a politikai egyezségeket kötnének!
Az előző bemásolt idézetből is kitűnik, hogyha nem volt érdeke Orbánnak, akkor nem volt egyezség! Az pedig nem róható fel Gy.-nek, hogy puhatolózott a várható ellenzéki reakciők iránt, hisz szüksélg volt az ellenzéki támogatásra is.
A rendszert Gyurcsány úgy írta le, hogy „százezrek, milliócskák gurulnak a pártvezetés tudta nélkül majálisra, nőnapra, ilyenekre. "
Ez gazdasági sunyítás Puch részéről, meg is szabadultak tőle!

Semmi nem támasztja alá azt a paranoiádat, hogy politikai háttéralkuk köttettek!
Biztos voltam abban, hogy olyan "beismerést" nem fogsz találni sehol, amely a teóriádat támasztaná alá, mint jeleztem, ez jobbikos/kurucinfós hablaty volt, politikai nyerési célzattal!
Perwool
@division: Volt kitől tanulnia! Orbánék 4 évig nem jártak be.
" Milyen ellenzék? Van itt olyan, amelyik komolyan is vehető?" Nincs, és nem is tudna létezni!
A kormányoldalról a korlátlan pénz, a majdnem 100%-os sajtóellenőrzés, a "helyesre" formált választási törvény és minden egyéb segíti a választásokat.Esélytelen itt bármilyen ellenzék! Még ha létezne normális, az is. De nem létezik. Szerintem már jó ideje kiépült az a rendszer, amit törvényes úton lényegében lehetetlen megbuktatni. Csírájában taposnak el bármilyen potenciális veszélyforrást. Akit lehet megvesznek, akit nem, azt meg kicsinálják.
Nem kell itt se jobbra se balra "nézni", elég nyitott szemmel járni, kialakult az egy párt rendszer!
A pártállam az, amikor egyetlen párt befolyása alá kerül a kormány, a törvényhozás, az alkotmányozás, az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök, a közmédia, a magánmédia, ezek felügyelete, az államigazgatás, a kultúra, a számvevőszék, az ügyészség, az igazságszolgáltatás, a nemzeti bank, a statisztikai hivatal, az adóhivatal...
Bringás
Na akkor a sok ugató, gyűlölködő libsi kitakarodhat innen is megmozdulni, hátha lesztek százan!
Hazaáruló taknyok akarnak demokráciáról vakogni! Nevetséges!
Hívjátok a ligetmajmokat is, lesz banán! :-))))))))))))))))))
Béla333
@quadrocopter: 09.34
Az én paranoiám?
Érdekes hozzáállás, hiszen az MDF Dávid Ibolya is arról beszélt, hogy 1/3-2/3 arányban osztja az ellenzék-kormánypárt a lopott adóforintjainkat a háttérben összejátszva.
Erre célozgat az akkori miniszterelnök is!
Erről szól a közös Fidesz-MSZP vállalkozások, Demszky időben Közgép fővállalkozással megvalósuló felülszámlázott beruházások, az eltitkolt kenőpénzek sorozata (Strabag, Gripen, Alstrom, stb, stb) és erre egy tisztességes magyar állampolgár (most egy pillanatra tételezzük fel, hogy te az vagy?!) azt mondja, hogy ez csak kitaláció?
Ne nézz már hülyének mindenkit! Vagy részesülsz/részesültél a jóból, ezért nőtt hályog a szemedre?
quadrocopter
@Béla333: - Dávid Ibolya is ilyen szinten biznytott, mint te? Tett feljelentést? Mert akkor még nem voltak kézivezérelt ügyészségek/bíróságok, mint a hordaidőben jelenleg!
- "Erre célozgat az akkori miniszterelnök is!" Ez a "beismerés" hol található ismét?
- Gy. elmondta a gazdasági összefonódásról, amit tudott, a politikaira továbra sincs semmi bizonyíték, a parfanoiád főleg nem az!
Tehát a mániáddal nem vagyunk beljebb!
Béla333
@quadrocopter: 13.03
Fanatikus vagy és lehet hogy érintett.
Minden nagyon szép, minden nagyon jó, csak éppen 242 milliárd dollát ment ki az országból, amihez természetesen a politikusoknak semmi köze, igaz?

"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba, amivel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja a nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen szerint szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
www.hirarena.com/a-teljes-allamadossag-ket-es-felszereset-tuntettek-el_626

Ezek pontosan ilyen ügyekből (is) jöttek össze, aminek a létezését te tagadod.
Persze,, mert nálunk Polt nem talál semmi korrupciót, akkor már nincs is?!
Nálunk csak politikusi korrupció, bűncselekmény van, a pénz eltűnik az országból, csak éppen elkövető nincs!
Biztos a helyzeténél fogva Józsi bácsi meg Mari néni lopta ki az országból a pénzt!
Igaz?
quadrocopter
@Béla333: Mit erölködsz?

"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki ..." de ha hozzávesszük a tatárjárást is, meg a Habsburg uralmat, akkor sokkal több.
Hogyan is kapcsolódik ez a paranoiás politikai egymás alá játszáshoz?
Béla333
@quadrocopter: 15.39
Mondjuk úgy, hogy azért nem tudunk erről itt Magyarországon többet, mert mindkét oldal érintett ebben a disznóságban. Sőt! Még az Antal kormány is!
Mert nem volt olyan kormány, amelyik fellépett volna ez ellen.
A lopás kormányoktól függetlenül, teljes egyetértésben folyt és folyik!
Hát így!
Hellcat
Én nem szeretnék ellenzéki tüntetést...idehaza lófasz az ellenzék...amit meg az ellenzékhez kötnek az egyből hitelét veszti...Én olyan tüntetést szeretnék ahol elégedetlen emberek vannak...
Béla333
@quadrocopter: 15.53
Köszi!
Neked meg szép életet a fejeddel a homok alatt!
Peller Anikó
@béla: béluka, tudod -e mi a különbség az ezer és az ezer milliárd között?

Bizonyára nem, de azt sem, hogy mi a fenéért kérdezem ugye?

Szerinted ki a francot érdekel hogy mit lopott a Dávid ibolya vagy a Hunyadi Mátyás amikor itt és most egy olyan kormány van a nyakunkon aki naponta többet lop mint a többiek Hunyadiaktól göngyölítve összesen?
quadrocopter
@Peller Anikó: Kösz, én nem láttam értelmét rávezetni!
Béla333
@Peller Anikó: 17.05
Igaz! Jelenleg a Fidesz a fő ellenség, de semmi szín alatt nem szeretném, hogy azok nyomuljanak újfent, akik az elmúlt évtizedekben összejátszottak velük, közösen rabolták le az országot, akik a 2/3-hoz segítettéka politizálásukkal és akik azóta is csak úgy tesznek mintha a Fidesz ellen dolgoznának!
Ha ezt nem tudod megérteni, akkor te sem értesz a helyzetünkből semmit!
Peller Anikó
@Béla: hát, hogy a francba ne érteném. De választhatsz, álmodozol vagy gondolkozol.

Ha álmodozol akkor bizonyosan marad a fingesz.
Béla333
@Peller Anikó: 18.24
Mi a javaslatod?
Igazat adsz nekem, de azért jöjjenek vissza a Fidesz cinkosai?
Akik csak azért mérgesek, mert a 2010-es 2/3-os győzelem után beintett nekik a Fidesz a további közös lopkodásra?! Merthogy mohók lettek a Fideszesek és azt mondták,hogy a 2/3-ra más vonatkozik, mint a korábbi 70-30%?
Tehát mi a javaslatod?
Peller Anikó
@béla: első közelítésben az a javaslatom, hogy válassz az ezer és az ezer milliárd között.

aztán ha ez sikerült akkor esetleg léphetünk tovább.
Béla333
@Peller Anikó: 18.32
Akkor válassz, hogy szerinted az MSZP/SZDSZ kormányok idején mekkora összeg lehetett amit lenyúltak! Ehhez egy-két korábbi infó: (Most csak az autópálya ügyet nézzük, késöbb folytathatjuk más ügyekkel is. (pl.Gripen, Alstom kenőpénzek, Strabag Virágok és Madarak történet, MSZP-Fidesz közös parkolótársaságok ügyei, Margit-híd felújítás, stb, stb)

1./ nol.hu/archivum/archiv-415128
„Öt év alatt több mint 850 milliárd forintot költött a magyar büdzsé autópályák építésére. Egyre több jel mutat arra, hogy az elkészült és az épülőfélben lévő gyorsforgalmi utak 250-300 milliárd forinttal olcsóbban is elkészülhettek volna. Kérdés: ki a felelős a gigantikus állami pazarlásért?”
Még egy kis infó:
index.hu/gazdasag/magyar/ppenz050810/
1994 M0 M1-M5 29 km 15 milliárd 0,52 milliárd
1996 M1 Győr-Hegyeshalom 50 km 42 milliárd 0,84 milliárd
M5 Újhartyán-Kecskemét 24 km n. a. n. a.
1998 M15 Levél-Rajka 13 km 7,8 milliárd 0,6 milliárd
M3 Gyöngyös-Füzesabony 44 km 43 milliárd 0,98 milliárd
M5 Kecskemét-Kiskunfélegyháza 39 km 41,5 milliárd 1,06 milliárd
2002 M3 Füzesabony-Polgár 62 km 68 milliárd 1,1 milliárd
2003 M30 Emőd-Nyékládháza 9 km 20 milliárd 2,22 milliárd
M9 Szekszárdi Duna-híd 20 km 23 milliárd 1,15 milliárd
2004 M3 Polgár-Görbeháza 12 km 21 milliárd 1,78 milliárd
M30 Nyékládháza-Miskolc 16 km 52 milliárd 3,25 milliárd
M7 Becsehely-Letenye 9 km 44 milliárd 1,57 milliárd
M70 Letenye-Tornyiszentmiklós 19 km
2005 M0 M5-4-es főút* 13 km** 34,5 milliárd 2,66 milliárd
M5 Kiskunfélegyháza-Szeged* 49 km 88 milliárd 1,8 milliárd
M7 Balatonszárszó-Ordacsehi 20 km 65 milliárd 3,25 milliárd
M70 Tornyiszentmiklós-országhatár 1 km n. a. n. a.
2006 M3 Görbeháza-Nyíregyháza 39 km 80 milliárd 2,05 milliárd
M3 Nyíregyháza elkerülő 24 km 33 milliárd 1,38 milliárd
M35 Görbeháza-Debrecen 35 km 69 milliárd 1,97 milliárd
M35 Debrecen elkerülő 13 km 27 milliárd 2,11 milliárd
M5 Szeged-országhatár 14 km n. a. n...
Béla333
Folytatás:
M5 Szeged-országhatár 14 km n. a. n. a.
M6 M0-Érdi tető 9 km 37 milliárd 4,11 milliárd
M6 Érdi tető-Dunaújváros 52 km 125 milliárd 2,4 milliárd
M6 Dunaújvárosi Duna-híd 14 km 54 milliárd 3,8 milliárd
M7 Zamárdi-Balatonszárszó 14 km 74 milliárd 5,3 milliárd***
M7 Ordacsehi-Balatonkeresztúr 26 km 62 milliárd 2,4 milliárd
M7 Nagykanizsa-Becsehely 17 km 36 milliárd 2,12 milliárd

Ha ebből kiagyalod, hogy ezer vagy 100, esetleg ezer milliárdos korrupciós ügyről van szó, majd folytathatjuk a többivel!
Persze ha nem menekülsz el!
Béla333
@Peller Anikó: 18.32
Még egy, hogy nehogy azt mond, hogy fogalmad sincs a világ másik részén mennyibe is kerül 1 km autópálya ebben az időszakban, ehhez egy kis adat:

"1 km autópálya 326 millió forintért
Horvátországban, természtesen ...
Az A12 autópálya összesen 86 kilométer hosszú lesz, az ebből korábban már gyorsforgalmi útként megépített 23 kilométeres szakaszt szintén kétszer kétsávossá fejlesztik. A nettó 1171 millió kuna (mintegy 45 milliárd forint) költségű munkálatokat összesen 22 hónap alatt tervezik befejezni.

Vagyis: 63 km új autópálya és 23 km bővítés. 45 milliárdért. Vagyis minden egyes kilométer 523 millió forintba kerül.

Az A13-es sztráda Vrbovectől Belováron (Bjelovar) és Verőcén (Virovitica) áthaladva éri el a Barcs-Terezino Polje határátkelőt.
A szintén 22 hónap alatt elkészülő A13-as sztráda ugyancsak 86 kilométer hosszús lesz. A munkálatok teljes költsége nettó 729 millió kuna (mintegy 28 milliárd forint).

Vagyis: Itt már csak 323 millió forintba kerül 1 kilométer autópálya.

A határ másik oldalán, vagyis nálunk, az ugyanolyan környzetű és talajú M7-es szakaszok:
1, Balatonkeresztúr - Nagykanizsa
35 km, 62 milliárd forint -> 1 km 1770 millió forint. HATSZOROS (!!!) ár, bmeg!

2, Nagykanizsa - Becsehely
18 km, 35,9 milliárd -> 1 km 1994 millió forint.

3, Letenye - országhatár
1,1 km, 1098 millió forint"
vastagbor.blog.hu/2009/04/28/1_km_autopalya_326_millio_forintert

Folytassuk, vagy már nem is érdekel?!
verőce21
Én nem tudom, miért vannak ezen a "rogánsajáthelikopterezésen" annyira kiakadva a népek?

Ha nem lennének olyan szigorúak a helikopter közlekedési szabályok, mint amilyenek, én húsz éve helikopterrel közlekednék kocsi helyett.
Peller Anikó
@béla: béluska folytassad légyszíves, várok, érdekel. Azt várom, hogy a most degeneregnáló pár disznó disznóságait is hátha összeszeded ilyen gondosan csokor baszedve.

Annyit azért megjegyeznék, hogy a 800 milliárdos autópálya költségvetésből elég ügyes varázslat 1000 milliárdos korrumpációt gyártani. De teljesen igazad van, az autópályák drágán, túlárazva épültek, a fővállalkozó elrakott 30 százalékot a középvállalkozó huszat az alvállalkozó sem mindegyik ment tönkre viszont az autópályák megépültek. Érted?

Autópályák megépültek. Érted?

Most például az van, hogy félig épül egy autópálya. Egészen meg nem is emlékszem, van olyan? Lehet, hogy van csak stadiomoknak hívják.

Szóval a kérdésem az volt, hogy melyiket választod a lopásokból, az ezer vagy az ezer milliárdos lopást? De pontosíthatod a számokat ha az téged vigasztal.

Csak emlékeztetlek, a 200-300 milliárdos autópálya túlárazásokkal szemben (ahol elkészültek az autópályák!) csupán a nyugdíjpénztárak teljes megsemmisítése

3000 milliárd forint.

Ebből hány méter autópálya is épült? Ja sehány, a teljes összeg el lett lopva.
Béla333
@Peller Anikó: 11.42
Na hol is tartunk? ca 2006-os az adat, amit beidéztem, a lopás ott nem állt le.
Egyébként azért nem kotrok fel neked adatokat, hogy elkezd fikázni!
Az hogy épült autópálya, az még nem érdem, ha azt is figyelembe veszed, hogy közbe mennyit loptak a politikusaink. Vagy te otthon a saját pénzedből lekövezed az udvart akkor is, ha kétszer annyit fizetsz érte, mint amennyibe került? Csak azért hogy örülj a szép burkolatnak?
Nálad ez így működik? Ha nem, akkor miért vagy ilyen nagyvonalú, amikor az adóforintjainkat lopják el? Mert nem érzékeled közvetlenül?
Egyébként Gyurcsány mint miniszterelnök és mint az MSZP akkori elnöke tudott a felülszámlázásokról, csak éppen nem tett ennek a megszüntetéséért semmit:

nol.hu/belfold/20110905-gyurcsany_leintette_kokat
"Gyurcsány Ferenc: az akkori miniszterelnök arra utasította az akkori gazdasági és közlekedésügyi minisztert, hogy ne erőltesse tovább az autópálya-építések alkufolyamatai kapcsán az átláthatóságot – derül ki a budapesti amerikai nagykövetség 2006. novemberi táviratából.

A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben. Dacára annak, hogy Kóka szerint az autópálya-szerződések átláthatóságának az erősítésével addigra sikerült negyven százalékkal lejjebb tornásznia a kivitelezési árakat."

Igen, az is börtönt ér, amit most a Fidesz csinál, de olyan hülyék nem lehetünk, hogy a korábbi tolvajokat segítsük újra hatalomba!
Szerintem!
CHEWBACCA
A 60. évfordulót (talán) tiszteletben kellene tartani! Én nem megyek...
Béla333
@CHEWBACCA: 19.12
Úgy, ahogy az ötvenediket tiszteletben tartották?
CHEWBACCA
@Béla333: Én nem a múltban élek... Carpe Diem
Béla333
@CHEWBACCA: 19.51
Persze, de ismered azt a mondást, hogy
"Fehér ember nem felejt!"?
CHEWBACCA
@Béla333: Persze! 10 évente el kell még játszani vica versa!
Peller Anikó
@béla: igazad van béluka, ne a korábbiakat segítsd hatalomba, hanem azt a fidesset akit mostanra a nyakunkba segítettél. Büszke lehetsz a választásodra.
Béla333
@Peller Anikó: 22.08
Nem nekem kell lejjebb adni az elvárásaimat például azzal, hogy elfogadom, hogy lehet lopni, hanem mondjuk a politikusoknak kell felnőni addig, hogy bízhassak bennük, hogy rájuk bízhassam az országot!
Ugyanis nem én vagyok őértük (szolga mentalitás!), hanem ők vannak énértem. Biztos tudod, hogy a miniszter szó mit is jelent:szolga, segéd!
A mi szolgáink!
Hát valahogy így!
korell
Minden egyes fennálló rendszer elleni tüntetésre ki kellene menni. Azoknak, akik nem fogadják el, hogy naponta csorbítják a jogainkat, és a pénztárcánk tartalmát.
Nem a pártok miatt, hanem okt.23-án pl. azok miatt, akik meghaltak anno' a szabadságunkért és a hazánkért. Nekünk meg csak ki kellene menni az utcára...
mert szerintem ők kimennének. Akik az életüket áldozták érte.

Ja, hogy vannak pártok, akik nem tesznek eleget? Persze, csak olyanok vannak, de ettől még az emberek nem dőlhetnek hátra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.