A TV2 és az RTL Klub már megállapodott a legtöbb kábelszolgáltatóval arról, hogy mekkora programdíjat szedhet be – írja a hvg.hu.

Mintegy háromszáz forinttal kérnek többet a kábelszolgáltatók az előfizetőktől amiatt, hogy díjat kell fizetniük a TV2 és az RTL Klub műsoraiért – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Azt még nem tudni, mennyit szedhetnek be a tévés műsorkészítők a műsorterjesztőktől, így az sem világos, hogy a kábelszolgáltatók mennyit nyeltek le a költségekből, és mennyit hárítottak át a fogyasztókra. Annyi már látszik, hogy szinte minden nagy szolgáltatónál körülbelül 300 forinttal emelkednek a tarifák.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem az a gond, hogy pénzt kérnek érte, hanem az, hogy kötelező "nézni"! Engem egy csöppet sem zavarna, ha lemondhatnám, nekem ez a kettő (sem) hiányozna! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Főlökött
Megint egy jó kis cikk, hogy mennyit is kell majd. Miért ? Hát csak.
Hát halkan megjegyezve, ez nem így van.

"a szolgáltatás általános szerződési feltételek szerinti listaára és a határozatlan idejű szerződéssel rendelkező ügyfeleik előfizetési díja bruttó 300 forinttal emelkedik. A határozott idejű szerződéssel rendelkező ügyfeleiket a díjemelés a szerződés határozott idejének kifutásáig nem érinti – közölte a kábelszolgáltató."

Mit is a 2013. évi V. törvény :

"6:79. § [Fogyasztóval szembeni többletkövetelés szerződéses tartalommá válása]
Az a feltétel, amely a vállalkozást a szerződés szerinti főkötelezettsége teljesítéséért járó ellenszolgáltatáson felül további pénzbeli követelésre jogosítja, akkor válik a szerződés részévé, ha azt a fogyasztó - külön tájékoztatást követően - kifejezetten elfogadta."

Tehát kifejezett elfogadás szükséges a másik fél részéről, hogy emelni tudjanak. Gondolom azzal fognak játszani, ráutaló magatartással elfogadta a másik fél. De mivan akkor, ha tömegesen nem fogadják el és írásban kérik, a külön fizetős kategória létrehozását, melyre nem kívánnak előfizetni. Így bukna a mutatványuk, mármint a mindenkinek és kötelező jellegű ténykedés.
nyanya001
A Koszcsatornák, meg ingyen sem adnak nézhető műsort.
RonaGyuri
Nem az a gond, hogy pénzt kérnek érte, hanem az, hogy kötelező "nézni"! Engem egy csöppet sem zavarna, ha lemondhatnám, nekem ez a kettő (sem) hiányozna! =))
papa.49
@RonaGyuri: Nekem még a ,,testvér csatornáik,, sem!!!
RonaGyuri
@papa.49: én nem tudom, mit jelentenek a testvércsatornák, de olyat nem mondok egyikre sem, hogy nem kell. Most éppen a sport1-et nézem, lévén ők adják az UCI VB-t! =))
eszegfu
Szerintem ezt olyan "árukapcsolásos" csomagban kénytelenek leszünk megvenni...
division
Kamu. Három szolgáltató, egy sem emelt árat. HVG riogatás megint.
division
@Főlökött: Oké. Ezek szerint nem mindenki emel ennek ellenére sem. Visszavonom megállapításomat:-)
Főlökött
@eszegfu: Ez a lényeg, írtam is, nem vagy kénytelen! Ha nem fogadod el, akkor nem tudnak mit tenni, a törvény egyértelműen fogalmaz. Nem emelhetnek árat - ha nem járulsz hozzá, kénytelenek lennének külön-blokkba tenni, avagy bevállalják, hogy nem akarsz fizetni, fizetik helyetted.
eszegfu
@Főlökött: Elolvastam, amit irtál erről... elvileg igazad van! Én ugye csak azt látom, hogy pl. az "arany", "ezüst" csomagban milyen csatornák vannak, de az egyes csatornák dijait nem részletezik, tehát, ha emelik, akkor a végösszeget emelik. Abban pedig nem vagyok biztos, hogy az ujabb 2 csatorna miatti fizetéssel indokolják, hanem pl. -- amit "imádok" ugy általában minden szolgáltatónál --- rendszerhasználati dij emelkedése, vagy hasonló miatt. Kiváncsi vagyok rá!
Főlökött
@eszegfu: A gond, mint olvasható, a tájékoztatási kötelezettség! Tehát arról kell, hogy tájékoztassanak, hogy emelnek, mely emelést meg kell indokolniuk. Az édes kevés, hogy 'csak'
Nem kell részletezni a csatornadíjakat, azt kell részletezniük és tájékoztatni a másik felet, miért - módosítják, az eddigiekben megkötött szerződés feltételeit, miben-mennyiért és miért. Nekünk a törvényből, az ott leírtakból kell kiindulnunk. Az, hogy a szolgáltató törvénytelen, majd kivizsgálja a szakavatott szerv és bírságol.
Én így vagyok a csoda Eon-al, a csoda Telenor-al, szórakoztak velem1-1/2 évig, most foglalkozom velük én is. Első esetben 180e, második esetben 80e-es fizetési felszólítást küldtem nekik, szikrát nem kaptak erre. A halom törvény és jogsértésről pedig vizsgálatot kezdeményeztem, az illetékes hatóságoknál, nem hagyva, hogy lerúgjanak. Ha hagyjuk magunkat, akkor viszont a fejünkre nőnek és élősködnek.
eszegfu
@Főlökött: Minden tiszteletem, hogy van erőd küzdeni velük! Ha jól emlékszem az Eon-os dolgodra, akkor mintha a Te villanyoszlopod "használatát" sérelmezted volna, amikor ők rendszerhasználati dijat számláztak Neked. Azt gondolom, hogy én nem hagyom magam, de ez édeskevés... tisztában kellene lennem a joggal is, amihez nem mindig van energiám.
nyanya001
Mér többször megírtam, a bevándorló Vajna csatornái miatt közel 80 forinttal megemelte
a UPC a számlámat, hát ennyi szart, mint ez a gazdasági bevándorló kitalált,
ráadásul állami támogatással . Le nem merem írni közben milyen cifrán káromkodok !
Főlökött
@eszegfu: Az Eon-ra akkor rágtam be, amikor karácsony előtt 2-3 nappal, kinyomtak az egyik nemlakott ingatlanomra, 45.000.-Ft-nyi rendszerhasználati díjat ( fogyasztás nélkül ! ), hogy eddig elfeledték kiszámlázni!, de ez nekik jár és ha nem fizetem be, kikötik a gázt.
Mivel a teljes gázhálózat, a csonk, a csövek, a teljes rendszer az saját tulajdonom és annak tulajdonjogát nem ruháztam át senki másra, így érdekes helyzet állt elő, kikötnének olyat, ami nem is az övék? A szolgáltatóé a nyomáscsökkentő és az óra és ennyi. Kiköti, próbálja meg, feljelentem - ez volt rá a válaszom.
Mivel a törvény úgy fogalmaz, hogy amely rendszer a Te tulajdonod, annak fenntartásáért Te vagy a felelős, Te álod a teljes költségét, így azért díjat - használati díjat - van jogod szedni / sőt, mindezt, 5 évre visszamenőleg :))) /.
Na itt van a tényleges rezsicsökkentés, amitől a szolgáltató szikrát sem kap. Vagy csak hablatyol, félremagyaráz, mondván nincs bérleti szerződés, nincs megállapodás, stb. Viccesek a gyerekek, csak egy dolgot elfelednek, amit Ők is alkalmaznak, a 'ráutaló magatartást'.
Tehát, ha kell - ha nem, megbízás - felhatalmazás, bámi nemű megbízás hiányában, önkényesen használják a más tulajdonában álló rendszert, ingyen. Illetve elvárják, hogy így legyen - maradjon. És ha nem ? Ami jár, az jár...
Akkor jön a felszólítás és a fizetési meghagyás, a részünkről. Ezen dolog lezongorázása hosszú történet, 2-3 évnyi :)
eszegfu
@Főlökött: Kösz., igy már jobban emlékszem rá...(az Eon + a rendszerhasználat stimmelt, csak arra nem emlékeztem, hogy ez a cég gázzal is foglalkozik, igy én áramra vezettem vissza az emlékeimet). Egyébként "vége" van már?
Főlökött
@simmering73: Ezer bocsánat, de nem ezen "két sz@r"-ról szól ez a történet és amit említettem is, törvényesen kell eljárni.
Az alap, a megkötött, hatályban lévő szerződés, mely két fél között köttetett, szolgáltatásra - annak rendezésére. A szolgáltató, ezen szerződés feltételeit szeretné módosítani, melyhez a törvény tájékoztatási és elfogadási kötelmet rendel! Tehát, ha és amennyiben a szolgáltató, tájékoztat a díjemelésről, annak tartalmáról, azt vagy elfogadjuk, vagy nem. Ha nem akkor érdekes a helyzet, mely szerződésbontással járna, melyet a szolgáltatónak meg kell indokolni akkor miért - szakhatóság felé is!, vagy bevállalja a nemfizetést és megy tovább minden a régiek szerint, avagy létrehoz egy új, fizetős pakkot, melyből kizár, mert nem kívánjuk ezen szolgáltatást.
Ennek eldöntésére, ismerni kellene, a kereskedelmi tv.-k és a kábenszolgáltatók megállapodását, melyet üzleti titokra való hivatkozással nem ismerhetünk meg. Tehát a három variáció közül, akármelyik is lehet, búbánat tudja, mit választanak. Üzleti érdekük, amit kíván!!
Főlökött
@eszegfu: Ez csak a gáz volt - amit elregéltem ! Áram esetén is volt petting - rendesen, rendelkezésre állási díjuk, amit kértek az összes ingatlanra :). Amint tájékoztattam Őket arról, hogy az oszlopig az enyém az egész hálózat és azért mennyi használati díjat is kérek, elálltak a rendelkezésreállási díjuktól. Teljesen véletlenül.
Egy léhűtős, hasbaakasztós banda az Eon, mely szereti megtéveszteni, átvágni az embereket, csak a haszon - befizetés jöjjön. A törvényesség pedig számukra mellékes. pl. szolgáltató váltás után, 6 hónappal, megfenyeget az Eon, kiköti a szolgáltatást, ha nem fizetek. Kiscsillagtól kérdeztem, tán mi jogon tenné mindezt, mivel fél éve nincsenek a palettán, semmi közük már az egészhez. Jött rá válasz ? Nem jött. Próbálkoztak. Törvényesen tették : Nem igen. Ilyenek. Ilyen mindegyik szolgáltató !!!

Vége van már ?, dehogy most jön az élvezkedős szakaszom az Eon-nál. Most szereztem be egy nagyteljesítményű szivattyút ! Szerinted miért ? Most kezd beérni, 3-4 év pettingje, amit eddig csak én élveztem, most már Ők is.
szaboria1
@division: A következő számládon már szerepelni fog.
krumpli
A Digi-től most jött ki a számla +300 Ft. És a tájékoztatóban pontosan leírják hogy a TV2, és az RTL Klub drágulása miatt emelnek. Meg hogy így meg úgy lemondhatom a csomagot bla-bla-bla...Szerencsére nem hűséggel vagyok náluk, nekem egyszerű lenne váltanom, de olyan mindegy ha máshol ugyanez van. Kivéve a Mindig Tv ?!
division
@szaboria1: Ahol én vagyok, az egy magán, nem hiszem.
papa.49
@RonaGyuri: Azokról beszéltem amik az rtl klubhoz, vagy a tv2 tartoznak, ha akarod felsorolok néhányat de szerintem te is tudod melyikek azok...
cs.n.
Közben földfelszíni sugárzással bárki ingyen nézheti ezeket előfizetés nélkül is. Szóval az AH valószínűleg nem fizettet többet, esetleg ha fizetős platformra rakják őket.
rbela
Hm a HÍR-SAT 395 ft-al emelte. Akkor nem értem azt a 300 ft-ot.
aremy
@krumpli: a mindig tv most már csak a királyi tv adja ingyen !
papa.49
A telecom 290 Ft. emeli az árat most!!!
Nessy
A XXI. században nem tudják megoldani, hogy meg lehessen választani. milyen csatornát akarok nézni, és nem fizetni a sok sport. mese. csatornáért, és a királyi meg a Vajna féle Münchausen csatornákért. Arról nem is beszélve, hogy minden műsorok megy, ment más csatornákon is. Akinek kevés a pénze, azt szédítik a dajka mesékkel, meg a kormányzati hirdetésekkel.
Lepényleső
Az RTL-t még csak értem,na de a TV2-t azt közpénzen vették,és működtetik. Hacsak azért nem,
hogy a Vajnak legyen még több-extra zsírtartalma?
nemkati
@Nessy: @Horizont: Ha a vevő választhatná meg hogy milyen csatornákat akar a csomagjába, akkor a királyi és Vajna csatornák megpusztulnának.
eszegfu
@Horizont: 17:49 Nekem is ész-szerübbnek tünik, ha mi magunk választhatnánk meg a csatornákat a csomaghoz. De az az érzésem, hogy ez esetben nemcsak --- ahogy @nemkati: is irja -- ezek a csatornák mennének tönkre, hanem pl. a "vadászó, halászó" (nem tudom a nevét), vagy a Spektrum, a Nat Geo, History... Az is igaz, hogy nem kellene mérni a nézettséget sem, mert az előfizetésekből ezt meg lehetne állapitani... ez lenne az igazi "kapitalista piaci" verseny!:) Sajnos ebben is igen messze vagyunk ettől... sőt mintha visszamennénk a "szocialista piacgazdasághoz" az "államositásokkal".
telegdilaci
@Lepényleső: Nem is értem ez a hörcsögpofájú vén szar kecske minek jött ide maradt volna,a választott hazájában,gondolta ide jön a zavarosba halászni! megszedni magát!
papa.49
@telegdilaci: Mert onnan adócsalásért kitiltották...
quadrocopter
Nos ennek jelentős része megy a gengszterkasszába!
papa.49
@telegdilaci: Itthon azért nem kell neki adót fizetnie, mert ha kéne úgyis elcsalná)))))))))))
human
@telegdilaci: Egy biztos. Mielőtt idejött volna Orbán odaígérten neki a teljes szerencsejáték bizniszt, hisz mindent nem irányíthat ő. Az fizikai képtelenség. Erre valók a strómanok.
Nessy
@papa.49: Ami után meg kellene, azért Romániában fizet kevesebbet! Meg offshor cégeken keresztúl tünteti el a kasszinó nyereséget. De 100 forintos kávé automatát be kell kötni a NAV-hoz. A milliós nyerőgépeket nem.
papa.49
@Nessy: Bassza is sokunknak a csőrét ez a biznisz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.