Tarthatatlan tej, a sajt és az összes tejtermék jelenlegi ára, és csak idő kérdése, hogy mikor emelnek árat a boltok.

A HVG azt írja, legalább 10 százalékos drágulás várható a következő hónapokban,

függetlenül attól, hogy hol szoktunk vásárolni.

Mivel a nemzetközi piacokon olyan áremelkedés volt, hogy a termelők ott literenként már akár 30-35 forinttal is drágábban adhatták volna el a tejet, a hazai üzletláncok kénytelenek voltam megemelni a tejtermékek átvételi árát. 

Bár a láncok a megnövekedett költségeiket igyekeznek nem áthárítani a fogyasztókra, ez a megnövekedett (elsősorban személyi) költségek miatt egyre nehezebb.

Mélykuti Tibor, a Tej Terméktanács elnöke a HVG-nek elmondta:

„Az UHT, az ESL tej, a vaj és a sajtok esetében mindenképpen további áremelésekre lesz szükség, és arra számítunk, hogy ez végső soron valamennyire a polcokon is meg fog mutatkozni”.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Az árak csak nőnek a fizu meg csak a fidesznél.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Az árak csak nőnek a fizu meg csak a fidesznél.
eszegfu
@aremy: Nem vonhatok le "messzemenő" következtetéseket, de bizony az infláció már nem O! Jun. 0,2, jul.0,3, aug. 0,1 %-kal voltak átlagban olcsóbbak a termékek, most szept-ben meg 0,6 %-kal drágábbak...vélhetően ez már a sertéshusnak is köszönhető... most meg jönnek a tej és tejtermékek...
aremy
@eszegfu: és a többi mert nem csak ezekből áll a havi kiadás.
magyarbakancs
@eszegfu: Olyan nincs ,hogy nincs infláció.
eszegfu
@aremy: Igy igaz! A sertéshust azért irtam, mert magam is meglepődtem, hogy a most vásárolt husnak bizony már ujra 1000-1200 Ft a kilónkénti ára. A többi termék is igy "kuszik" fölfelé...szinte "észrevétlenül", csendben...
eszegfu
@magyarbakancs: Ezzel csak az a baj, hogy ott "fönt" nem akarják tudomásul venni, vagy éppenséggel a saját elvárásaiknak megfelelően dolgozza fel a KSH!
aremy
@eszegfu: és ebben az a szép hogy az államnak is mennyivel több el lopható pénz húzza a zsebét.
magyarbakancs
@eszegfu: Mielőtt a rezsi harc elkezdődött a csülök 600 forintba került 1 kiló.
Most 1000 forint. Tescoban szoktunk vásárolni mert a kis boltok nagyon drágák.

Ahol lakom van egy maszek hentes nagyon jó saját készítésű szalámi,kolbász ,virslit készít.
Drága de nagyon finom.
eszegfu
@magyarbakancs: Ne is mond a maszek hentest! Nekem időnként vásárolnak nekem disznósajtot...meg sem közeliti a "nagybani" előállitó termékét, de valóban sokkal többe kerül. Az a szerencsénk, hogy nem vagyunk nagy "zabások", 10 dkg szalámi, vagy valami kenyérre való bőven elég!:)
eszegfu
@aremy: Az talán nem lenne nagy baj, ha az állam akár ÁFA formájában is több bevételre tesz szert... nekem a "kormányközeliek" és az "ügyeskedők" piszkálják a csőrömet!
szaboria1
@eszegfu: Nem csak az élelmiszerek de pl. a tisztító és ápoló szerek is szépen drágulnak. Mivel én havi bevásárló vagyok így hamar észre veszem az előző hónaphoz viszonyítva a drágulást.
eszegfu
@szaboria1: Nyilvánvalóan Te hamarabb észreveszed, mert nekem ritkábban kell vásárolnom... sőt 3 hónap mulva talán már nem is emlékszem 1-1 termék árára, max. a végösszeg tünik fel, de azt hogy melyik termék miatt, azt már nem vagyok képes kiszürni!
rokker33
Nesze 5% ÁFA! 850 forint volt tavasszal a lapocka a Tescóba most 950 ft AKCIÓSAN 1 kg!Az áfa csökkentés előtt 1050-1100 ft volt 1 kg.Akkor hol van az 5 % ??Tudtam hogy ez lesz szép lassan vissza emelik a régi árakat és úgy csinálnak mintha nem történt volna semmi!
rokker33
A tejtermékek meg alapból nagyon drágák Én csak a szlovákból behozott műtejet veszem ami tehenet nem látott de az se olcsó és sz-r a minősége!Magyar tejet meg ritkán veszek csak ha akciós amúgy kerülöm az ára miatt.
kissé felnőttem
na akkor 0,9- el mi lesz. Ja ? lassan úgyis kihalnak ? Kösz. igaz lophatunk KAKAÓSCSIGÁT azt adnak érte 10 hónap sitt ellátást fűtéssel TV vel itt tartunk. A benzin is plusszós a hus is meg amiről nem szól a fáma dübörög a gazdaság ? francokat
MI dühöngünk az halladszik Nem kell siránkoznunk igaz? Havi 1,5 milliós fizuból mit számít? éves nyugdijam se éri el.
Bringás
Nem kellett volna állami támogatást adni arra, hogy levágják a teheneket!
aremy
@eszegfu: én is az áfára gondoltam és mivel ez nem tervezett bevétel lesz-lett hát ellopható.
kissé felnőttem
@rokker33: sugok egy tényt : innen viszik csak ott csomagolják a tejet naponta vagy 2-3 tartálykamion szlovák rendszámos többnyire ( Győr Sopron megye ) jóétványat hozzá
wagabund
azt hittem, hogy a cikkben néhány szóval megemlítik a 0,9%-os nyugdíjemelés emelését is...de nem...
1% alatt szabadszemmel már nem is látható...

...így jártam.
nevemnick
Nálunk az augusztusi és az októberi ,,nagybevásárlás", (ami ugyanazt a mennyiségű, féleségű tartós élelmiszert jelenti) közötti árkülönbség 5328.-Ft volt.
Csak...
kissé felnőttem
@Bringás: Ez defekt: Éspedig anno 10,000 igértek ha leadják 1990-92-as évek végefelé. Tessék mutatni 10 embert aki ezt meg is kapta, magyarul nem kaptak. Tán a pár csókos. Uniós vágóhid, szakosodva, ma elbontva max go - kart pálya Naponta 7-9 ifa vitt portékát Bp. re
nyanya001
Semmi zajongás, a rezsicsökkentés mindent fedez !
Nekik !
simmering73
@nyanya001: Fedezze a rezsibiztost az annyitisérjankó.
Bringás
@kissé felnőttem: Azt nem tudom, ki kapta meg ezeket a pénzeket, de tudom, volt ilyen tendencia!
eszegfu
@aremy: 13:08 Valószinüsitem, hogy az ÁFA bevétel 250 milliárd többlete (2014- hez viszonyitva a 2015.) az online pénztárgépek és az EÁKER miatt van. Most pedig ujabb foglalkozásokra nézve lesz kötelező az online pénztárgép... tehát ezek sem tervezhetők... hajlok arra, hogy Neked van igazad!
eszegfu
@Bringás: 12:44 Ez akár igaz is lehet! Csakhogy most az állataikat legeltető gazdák -- akiknek több évre szóló bérleti szerződése még "élt" -- alól eladták a földeket. Most mindenfajta "kártalanitás" nélkül éhen pusztulnak a jószágaik, vagy szabálytalankodnak és elviszik u.arra a legelőre, esetleg levágják őket, ezzel oda a napi munkájuk és a megélhetésük. Ezt igazán nem nevezném "vállalkozásbarát kormánynak"!!
Bringás
@eszegfu: Mindenki szabadon licitálhatott a földekre. Mi ezzel a baj?
kishonda
@eszegfu: Tedd hozzá, hogy a KSH szerint, mert a valóság egy kicsit más. Most kiváncsi lennék, hogy mivel operálnak, mert a benzin ára is nőtt.
kishonda
@Bringás: Dicsérd meg nevemben is az MDF kormányt! A barmok kivágatták a tenyészállományt is!
eszegfu
@kishonda: Bocs., elvesztettem a fonalat! Ha az ÁFA bevételre gondolsz, az nem KSH, hanem Nav adat. Egyébként meg a benzin árában nem az ü.a. és az ÁFA, hanem a jövedéki adó nő... ez az uj "találmányuk": ha a világpiaci ára csökken, akkor nálunk nő az ára és ezzel a jövedéki adó.
eszegfu
@Bringás: Te tényleg azt gondolod, hogy egy állattenyésztőnek van több tiz, akár 100 millió megtakaritása, hogy megvehesse a bérelt földet?! Egyetlen darabka földet nem tudott megvenni, főleg licitálással, sem földmüvelő, sem állattenyésztő!
silber13
@eszegfu: Nem gondol ő semmit, mert nincs mivel, csak fújja a sok hülyeséget, amit a begyepesedett agába próbálnak beleverni!:-)))
kissé felnőttem
@Bringás: én meg naponta tapasztalhattam a beszállitás tényét.meg utána a panaszkódókat .maradjunk ennyiben.
kisrigó
@eszegfu: Így igaz! Hiába akart licitálni, a fasorban sem volt azzal a "földműves" tömött bukszájúval szemben, aki hitelt is kapott a licitáláshoz. Ugyan mi valósult meg a nagy hanggal elzengett szigorú ellenőrzésből? Földműves papírt némi pénzért jelenlét nélkül is lehetett szerezni, az állatok megléte szépen elfelejtődött. Mivel nem volt ellenőrzés, már a "kölcsönzéssel" sem kellett foglalkozni. Tudja valaki, hogy mi van ezekkel a földekkel? Termelés zajlik-e rajtuk? Lézer Janó egyszer egy kérdésre azt válaszolta, hogy a negyvenvalahány hektárnyi területen a vásárhelyi határban vadgazdálkodást "folytatok"! Így egyesszám első személyben!
quadrocopter
Mit panaszodtok? Éppen ma hallgattam a Petőfi Viktor rádiót és könnyes szemekkel számoltak be arról, hogy 8 %-kal emelkedtek a keresetek és hogy lyen még soha nem volt és hű de jó mindenkinek! Ja, az áremelkedésekről mély kuss volt!
laja70
Majd rezsiszilárd tesz róla, hogy minden olcsó legyen!
CsipkeRózsa
@wagabund: biztosan belefér a 0,9 %-ba a kormány szerint.
kishonda
@eszegfu: 15.23-ra Bocs, nagyon elcsúsznak a reagálások, a 10.24-es inflációs megjegyzésedre írtam 15.18-kor.
vadsanca
Németországban meg csökkent a tej és tejtermék ára. Ezt magyarázzák meg az "okosok"!
Szókrakész
Valahol pótolni kell az állami szférában történt fizetésemelésekből keletkezett lyukat.
Ezért volt az üzemanyag jövedéki adójának emelése, ...

Mert a király meztelen, a gazdaság zuhanórepülésben, no money honey az államkasszában.
Ha volt is, az vitte az Eltolcsy család és a maradékot szó szerint elqrta az eltolcsy.
huKKK
Nem probléma a drágulás, mert a statisztika szerint mindenki átlagkeresetből él...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.