Több program is indul annak érdekében, hogy lakhatást biztosítsanak a hajléktalanoknak és kivezessék őket a hajléktalanságból – mondta Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1-en.

Mint mondta, gondoskodni kell a hajléktalanná válás megelőzéséről, a már hajléktalanná váltak gondozásáról és életkörülményeik javításáról, valamint a "kivezetésről". 

Helyettes államtitkár: "Azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni"

Az 1,7 milliárdos, EU-s finanszírozású lakhatási program mellett a másik eszköz a hajléktalanságból kivezető utak erősítésére az, hogy lehetővé teszik, hogy a hajléktalan-ellátóhelyek úgynevezett külső férőhelyeket is létrehozzanak, ahol a hajléktalanok egyedül vagy társsal élhetnek.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a lakhatás és a foglalkoztatás összefügg, ezért nagyon fontos, hogy a Belügyminisztériumnak van külön hajléktalanfoglalkoztatási alprogramja, amelynek segítségével sokan nyernek munkát, a jövedelemből pedig meg tudják fizetni az alapvető lakhatási költségeket.

Nyitrai Imre szólt arról is, a számok azt mutatják, viszonylag stabil a folyamatosan utcán élni kívánók száma. Hozzátette: ma Magyarországon nem kellene az utcán élni, hiszen Magyarország képes az ellátórendszerét fenntartani és képes mindenki lakhatását biztosítani, így

azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na persze,... A hajlektalanok imadnak az utcan elni minusz 15 fokban, es a gyerekek sem eheznek, csak szokasbol nem reggeliznek, - ugyanis apukanak-anyukanak nincs munkaja, jovedelme...

Hogy szakadna ratok az a jol kifutott epulet, amit ingyen hasznalhattok, es akadjon a torkotokon a kafeterias halszalka...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
"Helyettes államtitkár: "Azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni"
Te veretes ökör kiszeret az utcán élni?
Hülyeség mérték egysége szeretnél lenni?
karma1
Na persze,... A hajlektalanok imadnak az utcan elni minusz 15 fokban, es a gyerekek sem eheznek, csak szokasbol nem reggeliznek, - ugyanis apukanak-anyukanak nincs munkaja, jovedelme...

Hogy szakadna ratok az a jol kifutott epulet, amit ingyen hasznalhattok, es akadjon a torkotokon a kafeterias halszalka...
Eriksson
@magyarbakancs: Pedig vannak akik inkább áznak-fáznak, minthogy menedékhelyre menjenek. Azokat minek lehet nevezni? Veretes ökörnek?
magyarbakancs
@Eriksson: Szerinted kiszeret az utcán élni kiszeret tömeg szálláson aludni ami ügy nézz ki mint az istálló?Egymás mellett mint a lovak alszanak az emberek.

Te szeretnél ilyen helyen aludni ahol el lopják még a lábadról is a cipőt.?
quadrocopter
Világos, azok szegényednek el, akik szeretik a csóróságot!
Eriksson
@magyarbakancs: Én nem, de ismerek olyan embereket akik csak azért nem mennek szállásra, mert ott józanul kell megjelenni.
magyarbakancs
@Eriksson: "mert ott józanul kell megjelenni."
Se én, se te nem tudod mi és milyen körülmények miatt kerül valaki az utcára.
Senkinek nincs joga senkit meg ítélni főleg nem egy politikusnak ki a mi pénzünkből él jól.
Segítsen, ne ítélkezzen.
Ajánlom neked és a Fideszes vezérkarnak önként töltsön el egy napot az oltalom korházban.
Etesen lerobbant embereket, borotválja, mosdassa, meg aztán ítélkezzen a keresztény maszlag dumájukkal a Fideszes gazemberek.
moareka
...persze, egész életükben arra törekedtek, hogy a szabad ég alatt éljenek, ugye? ...mert a lakásban "bezártság érzésük" lenne... Mekkora hazugságot találnak még ki úgy államtitkári szinten?
Eriksson
@magyarbakancs: Bármilyen keservesen alakult a sorsa a szerencsétleneknek, Te is tudod, én is tudom, s aki nem akarja tudni annak is el kell gondolkodnia azon, hogyha ők nem akarják igénybe venni a segítséget, akkor nem lehet rajtuk segíteni. S ezt nem ítélkezésből mondom.
magyarbakancs
@Eriksson: Soha senkit ne vegyünk egy kalap alá.
erre szerettem volna felhívni a figyelmedet.
Eriksson
@magyarbakancs: Isten mentsen, még a feltételezéstől is. Nem is általánosítottam sehol.
Eladott Ország
"Hiszen Magyarország képes az ellátórendszerét fenntartani és képes mindenki lakhatását biztosítani"- mondja az ügyeletes államtitkár. A lakáshitelesekkel, a kilakoltatásokkal, a dolgozói szegénységgel akkor mi van?
Pálinkafőző Rézüst
Barom... Remélhetőleg nemsoká az utcán fog élni a jószág...
nyanya001
Meg az anyád retkes picsája te abortuszmaradék !
Zeta
@Eladott Ország: meg kilakoltatni bárkit!
rokker33
Na végre egy új szlogen!
"azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni.(Nyitrai)" szép ez olyan mint a
"senkit nem hagyunk az út szélén (Orbán)" vagy "meglehet élni 47.000 ből (Marcell,Matolcsi)" de a legjobb "mindenki annyit ér amennyije van (Lázár)

Vicces és egyben szomorú a politikusok hozzáállása!Az utcán élő emberek soha nem fognak kitörni a hajléktalan életből!Nincs aki segítsen nekik.Vagy hajléktalan szállón vannak vagy az utcán!Akinek nincs bejelentett lakcíme az nem mehet sehova dolgozni,még közmunkára se de ha nincs pénze albérletre akkor hogyan oldja meg a szállást?Egy ördögi kör amiből nagyon nehéz kijutni főleg ha már régóta benne van az ember és beletörődött a sorsába!
colibri
Kérem, próbálja ki ez a nagy okos államtitkár, hogy milyen is az utcán élni. Legalább egy éven keresztül, hogy megtapasztalja minden évszak szépségeit!
Szókrakész
És akkor most megkérném Nyitrai urat, hogy távozzon a parlamenti büféből!
Menjen ki az utcákra és láthatja, hogy eűnnyi hajléktalan az életben nem volt Bp-n, mint most.

És biztos nem a friss "hegyi levegőt" kívánják!!!
justhpeter
Szegény Nyitrai csak a fideSS-kdnp átlagbaromságát vezeti fel mint látnivalót. Megmutatja magát mint a családbarát kormány 1 bites jószágát. Őfelette már csak a 2 bites miniszterek vannak (Pinocset és a szenéletű Balog).
csa-csa
több 100 milliós villákban is azok élnek akik ott akarnak élni te rohadt vakarék!
hát most sokunkat @urvára felhúztál!!!
coni
"Mindenki annyit ér amennyije van" kormány Nyitraija mi mást is mondhatna? Csak azt a 8Millió "keveset érő" magyart nem értem, hogy miért csukott szemmel ixel?
tothjani
"Több program is indul annak érdekében, hogy lakhatást biztosítsanak a hajléktalanoknak és kivezessék őket a hajléktalanságból"...
Ezt úgy hívták anno hogy munkásszálló, akár házastársak is évtizedekig egymástól távol éltek és dolgoztak, de nekik azért volt lehetőségük saját lakáshoz jutni.
És egy mostani hajléktalan mit kezd magával, a hajléktalan szállón éli le az egész életét hiszen esélye sincs lakást szerezni és ugyanúgy nem kap munkát mintha az utcán élne!!
papa.49
Nyitraikám talánm ki kéne menni a habos,babos kacsalábon forgó viskódból az utcára EGY HÉTRE és mindjárt megtudnád ,hogy mennyien szeretnek így, és ott élni, te tetves takony geci!!!
nevemnick
Akkor a nyikhaj szerint, azok a szegények, akik azok is akarnak lenni???
Köcsög, ha az eu-s pénzeket nem a zsebetek megtömésére lopnátok el, valamint ha a béreket sújtó több mint 54% adót nem a koszovói stadionra költenétek az agyalágyult vezíretek óhajára, akkor az ország népe nem itt tartana. De hamarosan részetekre indítunk egy futóversenyt a rácsos akadémiára.
Desischado
Nem írok semmit, mert felment az agyvizem. Ez a mocskos pondró PRÓBÁLJA KI A SAJÁT BŐRÉN, MILYEN AZ UTCÁN ÉLNI, MILYEN SZEGÉNYNEK LENNI! Hogy rohadnál meg te mocsok féreg!
evacica
Ilyen szemét kijelentés is csak ettől a kormánytól telik ki, akik szétlopták a nép pénzét, kacsalábon forgó villákban jólétben élnek! Hogy nem tud az ég ezekre rászakadni mikor ilyen pofátlan és arrogáns kijelentéseket tesznek Krivánom nekik és családjuknak, hogy jussanak olyan helyzetbe mint az a sok nyomorult aki jókedvén él az utcán!
evacica
Ha a hülyeség fájna Nyitrai üvöltene. Ezt a kort már gyógyítani sem lehet, a baj csak az, hogy ilyen alakok vezetik ezt az országot!
Bringás
A mentális betegek és a mélyigénytelenek! Ki a fene akarna ott élni?
simmering73
Én nem akarok az utcán élni tehát nem is élek ott. Az ilyen megveszekedett állatokra, meg a bringásfélékre mikor lesz kilövési engedély?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.