Az Európai Bizottság lezárta azt a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárást, amelyet a paksi atomerőmű felújításával kapcsolatban, a közbeszerzések ügyében indított – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a brüsszeli testület két éve indított eljárást, a mostani döntés pedig azt jelenti – mondta –, hogy a bizottság nem vitatja Magyarországnak azt a jogát, hogy megállapodjon Oroszországgal az erőműépítésről és a hitelfelvételről.

Akik ezzel kapcsolatban mást állítottak – például Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője –, azok "látványos vereséget szenvedtek" – fogalmazott Lázár János, aki szerint Jávor Benedeknek érdemes volna megfontolnia a politikai pályafutása folytatását. A miniszter mindezek alapján reális esélyt lát arra, hogy 2017-2018-ban megkezdődjön a paksi kapacitásfenntartással kapcsolatos építkezés.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Fővadász úr! A kurva anyád.Pontosan az ilyen gátlástalan büdös bunkók miatt tartunk itt. Éppen a hozzátok hasonló élősködő, pofátlan tahók miatt kellene az Uniónak végre keményen az asztalra csapni. Sokkal szigorúbb szabályozás kellene, a közösség érdekében. Azért, hogy az ilyen mértéket nem ismerő suttyók végre megtanulják, hol a helyük és ne szarhassanak a közös asztalra, aztán ne döngethessék a mellüket röhögve. Ti nem csak a saját országotokat raboljátok szét, nem csak a tulajdon polgáraitokat fosztjátok meg attól, hogy valaha ebben az életben nyugodt, biztonságos életünk lehessen. Ti az egész közösséget szét akarjátok verni. Saját pitiáner céljaitok érdekében, senki és semmi nem számít.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
prime777
Azta kurva.
És megcsinálják.
Nem nyugodhattak.
No emberek - nekünk lőttek.
Kutyuska
Lázár jobban tenné, ha saját magának, Rogánnak, Farkas Flóriánnak, L. Simonnak, Mengyi Rolandnak, Szíjjártó Péternek és nem utolsó sorban a népszavazást elbukott gazdájának javasolná, hogy vegye fontolóra a politikusi pályafutásának folytatását.
Cefi
Fővadász úr! A kurva anyád.Pontosan az ilyen gátlástalan büdös bunkók miatt tartunk itt. Éppen a hozzátok hasonló élősködő, pofátlan tahók miatt kellene az Uniónak végre keményen az asztalra csapni. Sokkal szigorúbb szabályozás kellene, a közösség érdekében. Azért, hogy az ilyen mértéket nem ismerő suttyók végre megtanulják, hol a helyük és ne szarhassanak a közös asztalra, aztán ne döngethessék a mellüket röhögve. Ti nem csak a saját országotokat raboljátok szét, nem csak a tulajdon polgáraitokat fosztjátok meg attól, hogy valaha ebben az életben nyugodt, biztonságos életünk lehessen. Ti az egész közösséget szét akarjátok verni. Saját pitiáner céljaitok érdekében, senki és semmi nem számít.
nemfideszes
Oké. Azon túl, hogy egyedül a világon nálunk fog majd egy gázszerelő atomerőművet építeni, ki fogja megfizetni a kölcsön árát? Ha azt nem építik bele az erőmű által termelt áram árába, hogy lesz kevesebb az ára, ha már most a szabadpiacról olcsóbban lehet beszerezni? Ki vállalja majd, mind a politikai, mind a gazdasági felelősséget, ha mégsem lesz olcsóbb az áram, csak tiltott állami támogatás mellett? Ki vállalja majd, mind a politikai, mind a gazdasági felelősséget egy esetleges baleset esetén? Hova kerülnek az elhasznált fűtőelemek, melyekre vonatkozó rész már kimaradt a végleges szerződésből?! Majd elássák azt is az etyeki gazdák földjén? Ha meg nem tetszik nekik, akkor majd saját pénzükön építtethetnek máshol atomtemetőt?! Ha a 10 éves titkosítás puccs volt a magyar emberek ellen, akkor a 30 éves titkosítás 3 szoros puccs?!
CsipkeRózsa
Hurrá! Gazdagodhatnak tovább a kormányközeli haszonszerzők. Az ország pedig eladósodhat még jobban, és az áram még drágább lesz, ha beindul a termelés.
Bringás
Mi van libsik? Megint egy nagy bukta! Mentetek Brüsszelbe hergelni, hazudozni és árulkodni erre megint győz az igazság és a Fidesz építheti végre az atomerőművet az oroszokkal!
Kell még Soros pénz, mert amit küldött azt az ablakon dobáltátok ki és hazug rágalmazó hülyeségeiteket még Brüsszel is elmeszeli!

Menjetek már oda, ahová valók vagytok!!!
quadrocopter
Nem érdekes, itt a következő menetrendszerű kötelezettség-szegési!

hvg.hu/itthon/20161117_Brusszel_nekimegy_Magyarorszagnak_nemzeti_mobilfizetes

Gyökereknek kötelező olvasmány!
Cefi
@Bringás: Takarodj vissza orbán retkes valagába. Rossz helyen vagy, a te oldalad: fidesznyik.tumblr.com
Bringás
@Cefi: Takarodj te a libsi majmokhoz vissza, ne itt rontsd a levegőt!
verőce21
Egy kis kitekintés a világba:
Az amerikai elnökválasztási kampányban is, a nukleáris energia kérdése egy olyan pont volt mindkét jelölt energiapolitikájában, amelyben nagy volt az egyetértés. Clinton és Trump egyaránt fontosnak tartotta az energia-mixen belül az atomenergiát annak érdekében, hogy a felmerülő keresletet biztonságosan ki lehessen elégíteni, illetve az általuk vázolt célokat meg tudják valósítani.
bakegya
Azt azért ilyenkor nagyon sajnálom,hogy még nem sikerült atomjaira robbantani a a felcsutkai bollér valagát,de ami késik nem múlik!
namihami
Na, Fidesz-fiúk, lehet nyitni az új bankszámlákat, amire a ""független és szakértő"" alvállalkozók utalhatják a számotokra járó percenteket.
Na, magyar-állampolgárok, lehet nyitni a saját és még unokáink pénztárcáit is.
Mivel állami támogatáskénr nem számolható el a költség, ezért az áramárba be fog épülni. Ettől az egyszerű trükktől olyan drága lesz, hogy mi nem tudjuk fizetni, külföldi meg nem lesz olyan hülye, hogy annyiért megvegye. Lesz egy olyan erőművünk, ami állandó 25-30%-os (max) kihasználtsággal fog üzemelni és fix veszteséget fog termelni. Plusz a karbantartást is ugyanúgy el kell végezni, mintha jó átlagon menne a rendszer. Brüsszel és a többi nyugati energiaelőállító cég (pláne a megújuló technológiával dolgozók) pedig halálra röhögik magukat, hogy hogyan átb@sztak minket a ruszkik és ők is. Naná, hogy odahatottak a döntéshozókra, még akár fizettek is nekik, ezzel elérték, hogy az ő áramuk sokkal versenyképesebb lesz, mint a mi atomáramunk.
Viszont a fiúk néhány újabb kastéllyal és néhány ezer hektárral lettek és lesznek módosabbak.
Cicamama55
@verőce21: Ez igaz, viszont nem szabad összehasonlítani Magyarországot az USA gazdaságával! Nem mindegy, hogy a belső zsebbe nyúlva fizetik ki az új beruházások költségeit, vagy évtizedekre hatalmas terhet raknak a nép nyakába. Nem csak eladósítják az országot, de egyben függőségi viszonyt alakítanak ki a beruházás finanszírozójával. Én legalábbis így gondolom.
Lepényleső
Működni is fog? Jóval környezetbarátabb lesz mint a Nagymarosi Vízlépcső lett volna?
verőce21
@Cicamama55: (17:01) Ezt rosszul gondolod, mert az USA sokkal jobban el van adósodva a GDP százalékában is, mint Magyarország. Nem dobálják ők sem csikkzsebből az ilyen állami beruházásokhoz a forrásokat. Ők is a kínaiaktól tudnak felvenni hozzá kölcsönöket, és arányosan ugyanúgy terhelik a költségvetést.
Azonkívül az USA kb. már most 100 évre el van adósodva, mégsem aggódnak miatta.
verőce21
Látom bennetek is, a korábbi rendszer haszonélvezőit és/vagy egyszerűen lecsúszott elbaltázott életű figuráit, akik mástól várják a segítséget, megoldást. A tipikus fotelhuligánok akik lószart sem értek el az életükben de szóban és elméletben mégis mindenhez kurv@ra nagyon értenek, valamint iszonyatosan tudnak gyűlölni és irigykedni.
Vannak gondok az országban? - Vannak!
Vannak gondok az egészségügyben ? - Vannak!
Lop a kormány? - Lop!
Lehetne jobb kormányunk? - Lehetne!
De ezek messze nem olyan szintűek és akkora méretűek, mint ahogy itt a hozzátok hasonló szánalmas pojácák próbálják lefesteni.

Aki elhiszi, hogy egy európai országban a saját sikertelensége az épp aktuális kormányon áll vagy bukik ... az számomra egy pojáca, egy igazi lúzer.
F_Viktor
@Lepényleső: Irod:
"Működni is fog? Jóval környezetbarátabb lesz mint a Nagymarosi Vízlépcső lett volna?"

Nem fog mukodni, nem lesz ra penz.

Nem lenne kornyezetbarat, mert vizlepcsoket kellene epiteni, + az erosen sugarszennyezo hulladekokat is az orszagon belul kellene a jovoben biztonsagosan tarolni (70-100 ezer evig!).
papa.49
Ezt nem ártana megtudakolni Brüsszelben is mert én a pállott szájú juhászbojtárnak NEM HISZEK, hazudott már rengetegszer!!!
Cefi
@papa.49: Bocs. Ez nem a bendegúz...
karma1
@Cefi: @prime777: @Kutyuska: @quadrocopter: Valami nem stimmel. lazar NEM a BOVITES elleni kotelezettszegesi eljarasrol beszel, hanem a KARBANTARTAS ill. a FELUJITASrol makog...
Mi van a BOVITESSEL???
"kötelezettségszegési eljárást, amelyet a paksi atomerőmű felújításával kapcsolatban,"

"A miniszter mindezek alapján reális esélyt lát arra, hogy 2017-2018-ban megkezdődjön a paksi kapacitásfenntartással kapcsolatos építkezés."
Cefi
@karma1: Nem tünt fel, hogy amit kérdez, már az is hazugság?
karma1
@Cefi: Bocsi, asszem elvesztettem a cernat: mit is kerdezett itt? En azt hittem, hogy itt csak bejelenti a tenyt, de nekem ugy tunik, hogy ez inkabb lazar vagyalma - a kotelezettseg szegesi eljaras beszuntetese - , mint inkabb kesz teny, mert mintha a magyar EP-s kepviselo, eppen Javor Benedek ezt a kijelentest nem erositi nmeg. Talan inkabb az o, Javor tiszte lenne ezt bejelenteni, nem ennek a kocsognek... Plane nem ilyen egyoldaluan...Talan valami hiteles forras, kulfoldrol, ugyanebben a temaban... Szerinted letezik? (Hivatalos allasfoglalas?)
Cefi
@karma1: Minden állásfoglalás hivatalos, ami a pártközpontból kiáramlik. Minden más blöff, blöff, blöff.
Cefi
@karma1: Ja, és minden szent és sérthetelen, ami parancsot kiad Urán Viktor, a Paksi Hapsi.
karma1
@Cefi: Na ez szep,... Most szomoru vagyok,... Azert Toled nem ezt vartam volna...Telleg igy volna? Minden mas bloff, bloff, bloff???...:o((((

De legalabb az utolso mondatoddal felvidamitottal,...Koszi!
gyuszipapa587
Ez a bugris paraszt megint meg akarja firkálni a népet mert ennek az istennek az idejében nem fogják meg engedni a Paks 2 építését mert annyira hiányosak a tervek !!!
Desischado
Azért én megkérdezném Brüsszelt, mert nem hiszek lézer alias fácángyilkosnak. talán csak nem annyira hülyék, hogy ebbe belemenjenek?
Cefi
Nem számoltam össze, hogy az utóbbi hetekben – amely heteket egyebek mellett egy rendőr máig megmagyarázhatatlan halála és szélsőjobbos elmebetegek garázdálkodása is beárnyékolt – hányszor dezinformálta a nagyközönséget a kormány. Most konkrétan azzal a nagypályás bűnözővel kapcsolatban, aki az Orbán nevű szomszédságában vett vityillót, aki szabadon járhatott-kelhetett az országban, Seregélyesen seggrepacsizhatott a helybéliekkel, aki kastélyokat vásárol és a miniszterelnök családjával meg a magyar kormánnyal üzletel. Tegnap ezzel összefüggésben gyönyörű példáját láthattuk annak (12987-ik rész), hogy milyen a kollektív kreténnek nézés fideszül. Rögtön amint kínos kérdések merülnek fel a még mindig gondolkodó és kíváncsi nyilvánosság és média fejében.

Lázár János, alapjáraton mindenhez értő, emberarcúnak tűnő hidegvérű gyilkosa a jóérzésnek, Ghaith Pharaonnal, terroristákat pénzelő, világszínvonalú bűnözővel kapcsolatban volt kénytelen a kormányinfó címszó alatt felbüfögött mantra után újságírók kérdéseire válaszolni. Márpedig amikor ez az ember megszólal, akkor az arrogáns cinizmus kibassza az összes toleranciám biztosítékát.

Lázárról alapvetően lehet tudni, hogy ugyanúgy hazudik, mint Kósa meg az összes többi szellemi csillagvizsgáló, de – Kósalalával szemben, aki saját magára nézve is veszélyes – őt nem lehet összezavarni semmilyen kérdéssel, mert minden kínos és keserves helyzetből kivágja magát, ha meg úgy látja, hogy ez nem sikerül, akkor visszakérdez, vagy egyszerűen beveti csábos rókamosolyát (mármint csábos annak, akinek). Az én olvasatomban Lázár eddigi leggecibb alakítása (amiért azóta se vonta felelősségre senki) az volt, amikor a pofátlanul kérdezősködő újságíró Farkas Flórián köztörvényes által elsinkofált milliárdokról érdeklődött, Lázár meg visszaugatott, hogy azért bántják szegényt, mert cigány és ezt be kellene fejezni.
lusta
A dolgok lényege, hogy szépen letámadjuk az ellenfelet és hatalmas győzelmet jelentünk be. Politikailag győztünk, egyébiránt vesztettünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.