2016-ban sem döntötte el az európai politikai vezetés, hogy milyen stratégiával kívánja megvédeni Európát – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő az M1 kedd reggeli műsorában.

Közölte, nyilvánvaló, hogy

nincs válasz arra a stratégiai kihívásra, hogy Európát megtámadták.

Erre egyelőre nem adott választ az európai politikai elit, még akkor sem, ha bizonyos országok – beleértve Magyarországot is – igyekeznek ebbe az irányba tolni az európai közgondolkodást – jegyezte meg.

Földi László kiemelte: miközben azt mondjuk, hogy Európában béke van, valójában Európa háborúban áll,

"a játékszabályok háborúra utalnak",

és amíg ezt nem mondja ki az európai és német politikai elit, addig nem is lehet ellene védekezni.

A szakértő kitért arra, hogy a NATO 25 évvel ezelőtt, a két világrend megszűnésével funkció nélkül maradt, ez most bizonyosodik be, amikor a szövetség nem védi meg Európát, amikor azt kihívás éri. Másrészt maga a NATO gerjeszti azokat a folyamatokat – például Afganisztánban és Irakban –, amelyekkel létrehozza az ellenségeket, az al-Kaida és az Iszlám Állam formájában – vélekedett Földi László. Megjegyezte: a NATO beavatkozása nyomán érkeznek tömegek Európába, ami megkérdőjelezi a kontinens biztonságát.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
@Eladott Ország: De van olyan sok tetű aki a migránsok beengedését sürgeti. Elhiszik, hogy dolgozni és minket tisztelni jönnek mert megmentjük őket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Szakértő úr, azt hittem megint megtudták a Tompika anyja nevét?! Ja és hogy fungál a Defend KFT? Most kell ám a lőszermentesítés ebben a háborús helyzetben! Vagy csak a naaagy háború után?
RonaGyuri
@krumpli: akad néhány dolog (igaz én nem magamat neveztem ki semmiben sem szakértőnek), de azokban én nem szoktam butaságokat hablatyolni
magyarbakancs
MTVA hír műsoraiban mindenki szakértő.
Európát már régen megtámadták mondjuk Müncheni olimpiától számolhatjuk
1960-as évek végén elkövetett a repülogép eltérítésekhez kötik. Az
ilyen típusú terrorcselekmények abban az idoben foként palesztin terrorcsoportokhoz,
vagy a palesztin üggyel szimpatizáló szervezetekhez kötodtek.
Ebben az idoszakban alakultak ki és erosödtek meg Nyugat-Európában a
szélsobaloldali és szélsojobboldali terrorszervezetek is. Az 1970-es évek
elején különbözo okok miatt ismételten aktivizálódott a politikai, etnikai és
vallási alapon szervezodo északír katolikus, republikánus terrorszervezet az
IRA, illetve erosödött meg a baszk szeparatista terrorcsoport az ETA-is. Az
1960-as évek végétol a Nyugat-Európában és Dél-Amerikában tevékenykedo
ideológiai alapon szervezett és muködo terrorszervezetek az 1990-es évek
végére meggyengültek. Ezt a megállapítást reményeink szerint napjainkra
igaznak lehet elfogadni az IRA-ra és az ETA-ra is. A XX. század utolsó évtizedében
ugyanakkor már a terrorizmus nemzetközivé válásáról beszélhetünk.
A bipoláris világrendszer felbomlásával olyan országok és területek váltak a
nemzetközi terrorizmus által fenyegetett lehetséges színtereivé, mint a volt
Szovjetunió tagköztársaságai, vagy akár az Egyesült Államok. Ezért ma már
nem túlzás a globális méretu terrorizmus jelenségérol beszélni.
Nessy
@nezelodo: Várjál! Előbb lőtereket építenek jó pénzért, aztán jöhet a lőszermentesítés, 197 helyszínen!
Eladott Ország
Földi László magyar­történelem szakos tanár, aki világ életében volt már úttörővezető, a Ho Shi
Minh Főiskola KISZ­bizottsági vezetője, a Belügyminisztérium III/I­es csoportfőnökségének
hírszerző tisztje, az MSZMP tagja és alapszervezeti titkára, az Információs Hivatal műveleti
igazgatója, a híresen hírhedt Nyírfa­ügy főszereplője, a Fidesz által 1998 után állami
megrendelésekkel kitömött, ezáltal milliárdos forgalmúvá duzzadt Defend őrző­védő biztonsági
vállalat vezetője. számomra ismeretlen okokból biztonságpolitikai szakértőnek nevezi magát.
picike1
betámadták már lassan két éve látványosan a határsértők ,de mér nincsen aki csak ugy visszalőne akkor nem jönnének és nem sértenék a határt ezt régen lőtték nem engedték .hisz ez komoly dolog a határ , ne menj oda ha nem hivtak tovább élsz
1magyar
Egyedül nagyobb szakértő mint az összes uniós vezető. Banya és zenekara meddig engedik még felszaporodni a muszlim arab férfiak létszámát?
Amíg harc nélkül leszünk kénytelenek fejet hajtani nekik?
Eladott Ország
A megfeneklett, szétlopott, recsegő ropogó ország hatalmasságai Földi Lászlókkal veszik körbe magukat, akiknek az a feladatuk, hogy állandó harci készültségben tartsák az agyakat, lelkeket. Békeidőszakban háborúznak, és az, hogy már hadifoglyokat is képesek lennének ejteni a Brüsszelnek üzengető népszavazási művelet sikeréért, minőségi fejlődés az eddigi retorikához képest. Miért is? Hogy miközben Földi László bódító baromságait fröcsögi az éterbe és a félelem magvait hinti el az arra fogékony tudatlanok fejében, az elvtársak békésen matathassanak tovább a zsebekben.
Ez az ember egy személyben veszélyesebb, mint a kiskunhalasi menekülttábor tokostól, vonóstól. Ennél csak az veszélyesebb, hogy egy inkább elkeseredett, semmint agresszív fellépésből automatikusan háborúra asszociál a kormány fizetett szócsöve. Ez után az uszító előadás után nincs kétségem afelől, hogy ez az ember szemrebbenés nélkül a menekültek közé lövetne bármikor, ha rajta múlna, vagy terrortámadásnak minősítene bármely hatalomellenes megmozdulást. Történik mindez 2016-­ban úgy, hogy Magyarországot senki nem támadta meg. Történik mindez azért azért, mert bár fogy a levegő a maffia kormánya körül, még mindig maradt ellopnivaló.
És van (egyáltalán nem kevés) épeszű ember, aki ezeknek a közveszélyes sarlatánoknak hisz. Féltanult sarlatánoknak, akik Magyarországot élhetetlen, bűzös hadszíntérré teszik.
1magyar
@Eladott Ország: De van olyan sok tetű aki a migránsok beengedését sürgeti. Elhiszik, hogy dolgozni és minket tisztelni jönnek mert megmentjük őket.
Nessy
@picike1: Jelenleg otthon lövik őket! Akkor ott sincs semmi keresnivalójuk?
Bocs, ez csak egy költői kérdés.
picike1
@Nessy: igen ott lövik hogy meneküljön és ... én nem vitára bocsájtom se nem észjárásra de ha valaki foglalni akat gyarmatositani az mindent megtesz hogy onnét üzze erre és ilyen értemben Európa a célpont
wagabund
"a játékszabályok háborúra utalnak","...

csak szólok, higy egy nagy lófaszt utalnak a játékszabályok háborúra. A játékszabályok békére vannak kitalálva, ennek ellenére háború van! méghogy utalnak...pfff

...csak egy példa...az igen kifinomult ízlésű németek még a köztéri kameráktól is irtóznak...namost baszhattyák, mert fingjuk sincs a terroristák mozgásáról...például rácuppantak egy fogyatékos pakisztánira, akiről valaki látni vélte..

jóóóreggelt németek...üdv a való világban...nem a Nationalon kell nézegetni a romantikus Hitler filmeket...
Eladott Ország
@1magyar: Földi László magyar­ történelem szakos tanár, aki világ életében volt már úttörővezető, a Ho Shi Minh Főiskola KISZ bizottsági vezetője, a Belügyminisztérium III/I­es csoportfőnökségének hírszerző tisztje, az MSZMP tagja és alapszervezeti titkár is csak a zsetonért obégat, egy lefizetett lakáj. Mi sem hisszük el, hogy dolgozni jönnek ide.
Nessy
@picike1: Így igaz! Ergo ezt Szadattal, Putyinnal, Amerikával kell megbeszélni elsősorban! Trump sem lesz békésebb, sőt!
picike1
@Nessy: a világhatalomért küzdenek az arab és amerika mi meg európa leszünk az áldozatok ha hagyátok ! hát nem hagyuk !!! igy legyen Ne hagyuk !!!
Nessy
@picike1: Rosszabb! Oroszország is beszállt a buliba, nem kevés haditechnikával. A többiről ne is beszéljünk.
F_Viktor
Üzenem orbánnak, habonynak, a kormánynak, a magát szakembernek titulálóknak, a nyájnak, hogy ők is megértsék, Magyarországon nincs terrorfenyegetettség, bízzák a németekre, belgákra, franciákra, olaszokra, hogyan védik meg magukat!

A megszólítottaknak üzenem, a saját portán kellene legelőször rendet tenniük, hogy pl. ne haljon meg értelmetlenül nagyságrendekkel több magyar ember, mint terrortámadásban egész Európában!

Pl. ne haljon meg 2015-höz hasonlóan 691 magyar ember elkerülhető kórházi fertőzésekben! Kérdezem, tavaly hányan vesztették életüket terrortámadásban Európában???

A birkanyájnak megsúgom, annak, hogy ő, vagy családtagjai magyar egészségügyi intézményben kórházi fertőzésben hunyjon el, több, mint 2,8 milliószor nagyobb a valószínűsége, mint, hogy terrortámadás áldozata legyen!
grincss
Ez a Földi egy hivatásos bérrettegő, rengeteg pénzért osztja Orbánék lidércálmát, vízióját!
justhpeter
Ha szakértő, hát szakértő. Nem érdekes az a szakértő, aki felállítja a diagnózist és kezelésnek azt javallja, amit a miniszterelnöke ? Nem lenne értelmesebb kinevezni a miniszterelnököt szakértőnek és máris egy fizetéssel beljebb lennénk.
quadrocopter
Egy leszopatott amatőr hírszerző, mitől lett "biztonságpolitikai szakértő"? Csak nem a "Nyírfa" fedőnevű művelettől?
alterego56
"a NATO beavatkozása nyomán érkeznek tömegek Európába"
Na most akkor mi f@sz van? Mégse gazdasági menekültek?
hetöndöe
@alterego56: Szíriában nem a NATO háborúzik,hanem a ruszkik,csak úgy mondom.:-)
1magyar
@hetöndöe: Mi van ha kivonulnak onnan, illetve mi volt amikor még be se vonultak arra válaszolj!
hetöndöe
@1magyar: Polgárháború volt vazze egy diktátor ellen.Oszt segítettek a ruszkik leverni a lázadást,mint ahogy nálunk 56-ban.Természetesen a hírek sokáig az ISIS elleni háborúról szoltak,már aki elhitte ezt a maszlagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.