Nagyrészt a költségvetési vésztartalékból volt pénz a nyugdíjasok karácsonyi ajándékára. Erről már novemberben döntött a kormány – írja a hvg.hu.

Az MSZP-s Lukács Zoltán kérdezett rá a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál, hogy honnan volt fedezet az Erzsébet-utalványokra. Fónagy János államtitkár a válaszában sok mindent leírt az utalványokról, de a lényeg, hogy

A források egy része – több mint 25 milliárd forint – az Országvédelmi Alapból származik, más részét az egyéb előirányzatokon jelentkező megtakarítások biztosítják.

Emellé még csúszott 7 milliárd a nyugdíjasok, diákok, stb. bérletkedvezményére szánt pénzből, az állam által vállalt kezesség és viszontgarancia érvényesítése" cím terhére majd 16 milliárd és ugye az Országvédelmi Alapból 25 milliárd. Ez utóbbi a vésztartalék egyébként.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Vésztartalék és a repeta.
Nyakunkon a választási kampány, Orbán elkezdte a hízelgést a legaktívabb választói rétegnek: a nyugdíjasoknak. Bevált recepten ne változtass: 2014-ben a rezsihazugsággal simán repetázni tudott, most megint arra készül: némi odavetett alamizsnáért cserébe megúszhatja az elszámoltatást az elmúlt 8 év köztörvényes bűneivel.
A maffiakormány feje maffia-logikával gondolkodik: Lopj, amennyit csak bírsz, aztán a lopott szajréból dobj szét valamennyit és mindenki kussolni fog.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Hogy miből az is egy jó kérdés, de ennél jobb, hogy mitől lett a szűk 30-ból 48 milliárd? =))
Nessy
megható! És a többi 550 milliárd nem probléma?
Nessy
@RonaGyuri: Feltételezem, ezt költői kérdésnek szántad! Kellett egy kis aprópénz a haveroknak is!
magyarbakancs
"A vésztartalékból lett pénz a nyugdíjasok Erzsébet utalványára"
ez a mondat megint arra jó ,hogy a társadalmi rétegeket egymásnak ugrassza.
"Na megint a nyugdíjasokat a vésztartalékból finanszírozzuk"
Ad közben meg uszít.
Eladott Ország
Vésztartalék és a repeta.
Nyakunkon a választási kampány, Orbán elkezdte a hízelgést a legaktívabb választói rétegnek: a nyugdíjasoknak. Bevált recepten ne változtass: 2014-ben a rezsihazugsággal simán repetázni tudott, most megint arra készül: némi odavetett alamizsnáért cserébe megúszhatja az elszámoltatást az elmúlt 8 év köztörvényes bűneivel.
A maffiakormány feje maffia-logikával gondolkodik: Lopj, amennyit csak bírsz, aztán a lopott szajréból dobj szét valamennyit és mindenki kussolni fog.
Zeta
Magyarország erősödik, jobban teljesít!
Meg Benedek Elek összes.
Ő tudott mesélni!
telegdilaci
Öröm volt hallgatni Varga Mihályt,a híradóban,azért építjük tovább az Idióta játék vasútját,mert meg van rá a pénz annyira jól állunk,és a nyugdíjasoknak,csak vésztartalékból,adták a választási mézesmadzagot,miért nem hanyagolják a vasút tovább építését,azért az 5-6 Emberért,kár volt megépíteni,akik naponta igénybe veszik,de működik a hazugság propaganda mint mindig! Hazardíroznak nem tudom mikor ébred fel a Magyar nép hogy ezt a korrupt,egyszemélyes hatalmat el kell zavarni!
papa.49
Na most szedjük kicsit össze az ősszel, meg a tél eddigi részén történt határon túli kifizetéseit!!!
Vajdaság 50 milliárd.
Erdély kb. 24 milliárd, több részletben
Ukrajna 30 milliárd.
Ez már eddig több mint 100 milliárd, akkor vajon nem az itthon élőkre kellett volna előbb költeni a pénzt, és ha még marad akkor adni a határon túliaknak???
Ezt csak úgy kérdezem, mert a józan ész azt diktálná először az országban élők dolga, ha marad még lé, akkor jöhetnek a szegről, végről ,,rokonok,, legalábbis egy normális ország normális kormánya ezt tenné, de mint tudjuk itt az országnak NINCS NORMÁLIS KORMÁNYA!!!
namihami
@papa.49: Az itthoniak egy része (kevés, de) gondolkodik azon, hogy kire szavazzon. A határontúliak nagyon nagy része pedig csak azt látja, hogy ömlik a potya és mivel tudja, hisz belésulykolják, hogy kitől, nem törődik az itteniekkel. Akik, ugyan nem önként, de összedobják nekik a lóvét. . Tehát a további suska érdekében is oda kell az X-et tenni, mert ellenkező esetben eldugul a találtpénz csapja. Adni semmit nem kell érte, viszont a kapott jól jön. Azt pedig mindenáron meg akarja és szeretné tartani. A markával egyetemben.
kisrigó
Jogos kérdés: túl egyszerű lett volna, főleg olcsóbb, ha a decemberi nyugdíjjal simán utalják!!? Persze, akkor a haverok karácsonyi ajándéka ugrott volna! No, meg minél nagyobb a cirkusz az utalványok körül, annál nagyobb a reklám értéke! Aljas, sunyi népség, ezeket az élősködőket még jól meg is fizetjük!
papa.49
@namihami: Igazad van és pont erre épít a hazugovics, de tudom nem ő találta ki csak végrehajtja a tervet...
quadrocopter
Az úgy volt, kedves birkák, valamint amatőr és hivatásos szervilis nyaloncok, hogy Európa Ékessége, Orbán a Hatalmas, egyik éjjel azt álmodta, hogy vasbaverve álldogál a bíróság előtt, a bűntársak pedig stadionban várakoznak, fegyveres őrizet mellett a sorukra, tehát egyértelműen elveszett minden összelopott és összehartácsolt vagyonka, s várhatóan 1000 év körüli gályarabság vár rájuk!
Félelmében vizesre izzadva a pizsamáját, azonnal kereste a buktát és a sittet megelőző, piti, vásári mutatványos színvonalú nmegoldását, ez pedig egy hirtelen "mentőötlet" formájában fogalmazódott meg: " úgysem fogy a Böske, oda kell nyomni a jelentős bázisú és létszámú szavazót takaró nyuggereknek, kábításként!"
Hát ez a története a hatalmas jóságnak és mégsem a nyugdíjakat kell tisztességes szintre emelni!
Nessy
@quadrocopter: Van még egy előnye! Ha hiányozni fog pl. egy árvíznél a vésztartalék, majd a nyuggerekre lehet fogni a hiányt! Úgysem utálja még őket eléggé a fiatalabb generáció!
telegdilaci
@papa.49: Ezeket az itt élő Emberek nem érdeklik,a határon túliaknak két kézzel szórják a pénzünket,ami minket illetne! a mocskos stüszivadász szarházi semjén,balfácán is állandóan Romániába jár osztogatni igérgetni! csak maradnának kint már örökre mi a francnak jönnek haza! nekünk nem hiányoznak,csak ezért a Magyar adófizetők pénzének szét szórásával,meg utáltatják velünk,a határon túliakat!!
CsipkeRózsa
Nem az Erzsébet utalványokat kellett elsózni, mert Orbánéknak az volt az üzlet?
A vésztartalék Ft-ban értendő, miért nem pénzt adtak? Mennyivel egyszerűbb, olcsóbb, gyorsabb lett volna a lebonyolítása.

A postások, rendvédelmisek Erzsébet utalványa nem a vésztartalékból ment, csak a nyugdíjasoké?
simmering73
Vésztartalékból? Most hallom először. Eddig azt ugatták, hogy olyan fene jól teljesített a magyar gazdaság, hogy ezt nevetve ki tudják fizetni.
papa.49
Az árvízi töltéseket a ,,szemérmetes Erzsók,, utalványokkal foltozták volna be aligha hihető!!!
quadrocopter
@simmering73: Majd az M1 szennycsatorna elmagyarázza, hogy Mészáros és a törpe, átkutatta az összes vagyontárgyacskáját és a talált "ismeretlen eredetű" pénzecsjéből - mert a stadionoknál már csak a szívük nagyobb! - kinyomtattatták a nyugis Böskét! Micsoda jó emberkék és "itt az idő" az örömkönnyekre!
wagabund
"A vésztartalékból lett pénz a nyugdíjasok Erzsébet utalványára"

Ez egy sunyi kijelentés, bárki is mondta...
Először arculcsapott egy nemzetet, másodszor uszít...

bravo.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.