Egy modern demokráciában az állam és az egyház természetesen elválasztva, de mégiscsak együttműködve létezik egymás mellett. Ezt mondta Kövér László, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának a reformáció 500. évfordulójára meghirdetett emlékév megnyitása alkalmából adott interjúban. "Nem gondoljuk, hogy az embereket a hitüktől (...), a vallás által meghatározott, a kereszténység által meghatározott gyökereiktől el lehetne választani. Pontosabban el lehet (...), de ennek olyan súlyos következményei vannak, illetve lesznek, amelyekre nagyon nehéz szavakat találni" - fogalmazott, aki szerint hit, kultúra, gyökerek és hagyományápolás nélkül a társadalom szétesik, a közösségnek nincs jövője. A politikának egy téves felfogása uralkodott 1990 óta eltelt negyedszázadban, Nyugat-Európában pedig még régebben uralkodik, és ott a következményei is súlyosabbak, mint a volt szocialista táborban - mondta. Utóbbi országokban ugyanis - hangsúlyozta - "az ateista, kommunista elnyomás (...)...

Forrás: sikerado.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kádár János
LACI! A familiárisan hiperpigmentált egyed, aki olyan mint egy koszlidérc, az meg nem transzparens...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
"Kövér: "Az ateista, kommunista elnyomás immunreakciót indított be""

Mondja ezt egy volt ateista, kommunista ember.
Zeta
@CsipkeRózsa: aki ma már nem tudja , hogy ki!
Kádár János
LACI! A familiárisan hiperpigmentált egyed, aki olyan mint egy koszlidérc, az meg nem transzparens...
Sziszifusz
Így szólal meg egy volt MSZMP funkcionárius, aki egy irodában végezte a szocializmus építését, Lendvai Ildikóval.
Ez az ember nem néz a tükörbe, ezért gondol az előéletére. Vastag bőr van a pofá... , akarom mondani arcán.
Attól, hogy levágta a bajuszát még ugyanaz a skizofrén tüneteket mutató, pszichopata személyiség marad.
kissé felnőttem
ÉS a fidesz mit inditott megvizsgálhatta volna az elmúlt éveket de még most is időben van, kezdje, de reálisan. volt ám a TV-ben Komlós János nevű Úr elmesélte hogy mihozzánk az olajválság nem fog begyűrüzni mert a hat alom nem hagyja, Nézzük vissza meddig maradt még ma is hosszan elnyujtottan de itt van lásd üzemanyag árak olajváltozás magyar módon + -- ingadozás is csak adóbevételt generál a zsebünkre
eszegfu
Szerintem sem tudja Kövér, hogy mit beszél?! Nem mondom, hogy el kellene választani az embereket a hittől, de én, mint ateista u.ugy a társadalom tagja vagyok és ápolhatom még a kulturát és a hagyományt is, természetesen a hivők vallását tiszteletben tartva. Nem gondolom, hogy miattam esett/esne szét a társadalom!
Nessy
Hit, remény, szeretet! Nos, ebből a HIT-re apellál, csak nem a klasszikus értelemben! A REMÉNY-t már sok millió embertő elvették, a SZERETET náluk az önimádatot jelenti!
Tisztelt Kövér úr!
Voltak akik ezeket a fogalmakat már akkor ismerték, amikor ön még hűséges MSZMP tag volt.
szép új világ
Most, hogy levágatta a bajuszát, mindenki láthatja, hogy honnan ömlik a szar...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.