A Fidesz szerint a kormány által biztosított tízezer forint értékű Erzsébet-utalványokat a Magyar Posta kézbesítette, Gyurcsány Ferenc pedig soha nem küldött a nyugdíjasoknak semmit, csak elvett tőlük. A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője követelte a kormánytól, néhány napon belül minden nyugdíjashoz juttassák el a megígért tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt. A Fidesz reagálásában azt írta, hogy a posta kézbesítette az utalványokat, akiket pedig nem találtak otthon és emiatt még nem vették át, azok a kézbesítési értesítőn jelzett határidőig még megtehetik. Ha bármilyen más ok miatt maradtak le a kézbesítésről, akkor az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján megadott elérhetőségeken kell jelentkezniük. Közölték továbbá: Gyurcsány Ferencnek kormányzása alatt soha eszébe se jutott valamit adni a nyugdíjasoknak, sőt elvett tőlük egy havi nyugdíjat.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Ez hazugság! A 13.havi nyugdíjat évekig minden nyugdíjas megkapta, elvonásának pedig nyomós oka volt! Orbánék a 14.havi nyugdíjjal, amit ígérgettek még a mai napig nem hozakodtak elő, pedig dübörög a gazdaság!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tavryni őrnagy
Állj. Nyugdíjas lévén - (: - volt olyan tél, amikor a 20 ezer ft-os fűtésszámla 0 ft lett, köszönhetően a kompenzációnak.
quadrocopter
Jaám, csakhogy a Fidesz, aljas, sunyi módon akkor vetette fel a 14. havi nyugdíj kifizetésének lehetőségét, amikor látszott, hogy a 13. havi is elég nagy teher a gazdaság számára!
Még ma is az lenne, ezért nem adja vissza a rezsim a 13.-at sem!
Cicamama55
Ez hazugság! A 13.havi nyugdíjat évekig minden nyugdíjas megkapta, elvonásának pedig nyomós oka volt! Orbánék a 14.havi nyugdíjjal, amit ígérgettek még a mai napig nem hozakodtak elő, pedig dübörög a gazdaság!
Pergető
Itt most ismét a Fidesz volt az ügyesebb! Nem arra figyel senki, hogy mit nem adott vissza a Fidesz, pedig az elvételét bírálta nagyon, hanem arra, hogy Gyurcsány mit vett el.
dr. prédikátor
viktor szopkin!!! A 14.15. havi nyugdíj amit igértél hol van???
Sziszifusz
Még mindig a Gyurcsányozás ! Mást nem tudnak előhozni ?
Ha nincs migránsozó terroristázás, jöhet a régi lemez, de a lejátszón felakadt a tű. Mindig ugyan azt ismételgetik, már-már mániásan.
namihami
1. Azt a 13. havit vette vissza, amit megadni is hiba volt (fedezet híján). Többek között emiatt is hallhatjuk állandóan azt a bizonyos, de nem bizonyított, eladósodást. Amit manapság, Kalaptörvény ellenére, se sikerül csökkenteni.
2. 61 évet megéltem, de egy se volt benne, ami 13 hónapból állt volna. Eddigi ismereteim szerint egy év az 12 (azaz tizenkettő) hónapból áll. Tehát a 13. havi eleve ajándék volt.
És végül: Jobbos kommenttársak. Ki is volt az, aki a választás előtt nemhogy 13., de 14. havit is beigért? Persze, nem azért, hogy a ""nyuggerjei"" a megfelelő helyre tegyék az X-et. Vagy ahogy a mondás tartja: Annyira nem szegény, hogy igérni ne tudna.
nevemnick
Nu, akkor ez is megvót.

A heti Gyurcsányozás.

Lehet pihenni.
elnyomott
A fedezet hiánya nyomós érv.
Csakhogy a 13. havi csalóka a nevében.
Mert ugye, a régi rendszerben minden dolgozó kapott húsvétkor és karácsonykor plusz pénzt. Talán még van, aki emlékszik a sonka- meg a húspénzre.
No, a nyugdíjasok is húsvét és karácsony előtt kapták az un. 13. havit, ami nem egyszerre és nem a 13.hónapban lett kifizetve.
Nos, ha mint munkavállaló nem sajnáljátok, hogy a munkáltató nem fizet már a nagyobb ünnepek előtt külön pénzt, jutalmat, akkor a nyugdíjasoknak sem jár.
De ezt nem Gyurcsány vette el, hanem a szükség.
És Orbán sem adta vissza. Nem kellene a 14., vagy 15. vagy ki tudja hanyadik havi, elég lenne a 13.-at visszaállítani.
És akkor mondhatná minidiktátorunk, hogy ő adott valamit, amit Gyurcsány vett el.
Így azonban csak azt lehet mondani, hogy Gyurcsány idejében lett valami elvéve, amit Orbán sem adott vissza.
Mert kell az a csókosainak.
Nessy
Már megint az a fránya matematika! Vegyük a havi "átlag nyugdíjat", amit megkaptunk, most cca a 10%-t! Ja, és akkor a nyugdíjjal került kifizetésre 50% felár nélkül.
Érdekes, akkor az "anyóka" nem imádkozott Gyurcsányért az éjféli misén!
Glória szidolozás!
cs.n.
Azt valahogy mindig elfelejtik megemlíteni, hogy a plusz egyhavi nyugdíjat/fizetést nem csak elvették a szocik, hanem ők is vezették be. És megkérdezem sokadjára: a Fidesz mit tett volna, ha ők vannak kormányon a világgazdasági válság idején? Adott volna még plusz 1-2 havi pénzt?
quadrocopter
@Tavryni őrnagy: Dinamóval, a bűvész-varázslóval rendezted? Mesélj!
bencemacska
A világ legundorítóbb férgét úgy hívják: O R B Á N V I K T O R.
Ezt CSAK a hazugságaival kiérdemli!
Nem részletezem, mert az előttem szólók elmondták!
/A 13. havi nyugdíjat a szocik adták, és a világválság vette vissza!!!/
mariaberta
Mást sem tudtok, csak köpködni Gyurcsányra. Talán a saját házatok táján kellene söprögetni.
Ti nemcsak sutyiba, hanem nyilvánosan is elloptátok a pénzünket. Amit még mindig, -állítólag- Selmeczy szenátorasszony őriz. Ha még megvan???/
simmering73
@Tavryni őrnagy: Pasztillást iszik, urambátyám?
mariaberta
Nyugdíjas vagyok, és nem emlékszem, hogy Gyurcsány, Bajnai kormányok alatt olyan magas, o.9 %-os emelést adott volna, de még a nagy kegyesen 1.6 %-os emelésre sem
Fidesz bagázs ne legyetek már elájulva magatoktól. A rezsicsökkentés is egy átverés, mérjétek meg, azóta milyen mértékben csökkent a gáz fűtő értéke? És arra is emlékeztetném kedves brancsotokat, hogy volt olyan is, GÁZÁRTÁMOGATÁS.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.