Az oroszokkal is összekaphat a magyar kormány, ha továbbra is kitart az önkényuralmi jelképek mindennemű tiltása mellett.

A 444 cikke szerint ugyanis az Aeroflot orosz állami légitársaság még mindig a sarló-kalapácsos emblémáját használja.

És bár ugyan a Heineken és a Csíki Sör gyártója bejelentették, hogy kibékülnek egymással, a kormány továbbra is kitart a lex Heineken mellett, erről Csepreghy Nándor államtitkár beszélt hétfőn a Parlamentben, ahol elhangzott: a törvényt mindenkivel szemben érvényesítik, aki ilyen jelképeket használ.

A törvényjavaslatban ez áll: "Az önkényuralmi jelképeknek kereskedelmi célból történő felhasználhatósága nem olyan jog, amely – a véleménynyilvánítás szabadságával ellentétben – magasabb rendű lenne az önkényuralmi jelképek tiltásához fűződő közérdeknél."

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
A sarló és a kalapács munkaeszköz, azt meg nem ismerik ezek a lopásra szakosodott semmirekellők.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
"És tényleg, mivel Semjén-Lázár olyannyira dolgozik, hogy immár sikeresen felszámolta Magyarország összes húsba vágó problémáját, ezért teljesen jogosan veti bele magát nemzetpolitikai alapon a szájbatekert önkényuralmi jelképek mindennemű tiltása mellett?
Mikor lesz az, hogy nem az absztrakt erkölcsi megfontolások és az állandó kampány, hanem a pragmatikus megfontolások vezérlik a közpénz két kézzel szórását? Mikor lesz olyan, hogy ezt az országot nem pillanatnyi, kreatív gazemberségek, hanem hosszútávú szakmai szempontok szerint kormányozzák? Amikor a hazafias melldöngetés az ország jövőjét és nem egy korrupt, erkölcstelen bagázs politikai túlélését szolgálja? Erre már nincsenek szavak. Akkor sem, ha Semjén-Lázár főállású naplopók félrebeszélnek és akkor végképp nem, ha véresen komolyan gondolták. Itt már tényleg kő kövön nem marad."
advocat
És ne feledkezzünk meg sógorékról sem. Mert bizony az osztrák címerben van sarló és kalapács. Is.
Aki Én
Picit érdekes ez a sör téma.
Az azeri elnök apja például az azeri KGB vezetője volt, majd később az azeri kommunista párt első titkára. Vagyis van némi köze a kommunizmushoz, melynek ugyebár önkényuralmi jelképe a vörös csillag.
A közelmúltban, miután diktátor fokozatban megteszi feleségét alelnöknek, a mi orbánunk felesége gratulál nekik a nagyszerű és teljesen hétköznapi tetthez.
Most akkor kinek mi baja a komcsi jelképekkel???
Na nem mintha bárki azt hinné, hogy ez valóban a csillagról szól, de azért ez qrva durva ellentmondás.
1magyar
Mikor ér már véget a vihar a biliben?
Perwool
@Aki Én: 27 év után...???
Egyébként a Heinekkel-nek, Magyarországon kiadott engedélye van róla, hogy szabad használni a logóját. Aminek ugye része a piros (nem vörös) csillag is. Valamint az az ország, amelyik korábban bejegyezte nem tilthatja be!
Aki Én
@Perwool: Mindannyian tudjuk, hogy ennek semmi köze a csillaghoz.
szép új világ
Csak kérdem, hogy a fő g*-it nem zavarta a Kreml tornyán ékeskedő vörös csillag? Valószínű hogy nem, mert annak látványa egy csöppet sem zavarta abban, hogy a cárevics atyuska seggét nyalja.
nyanya001
Putyinnal ?
Na az ba...na be meg a hadiadó az országnak !
Azért ennyire nem hülyék ezek a ptakányok.
Peller Anikó
@nyanya: ezek a ptahányok egyáltalán nem hülyék. Ezek csak ptakányok.
Macskaszem
A sarló és a kalapács munkaeszköz, azt meg nem ismerik ezek a lopásra szakosodott semmirekellők.
Gyuri Géderről
Nem hiszem, hogy gondot jelentene összebalhézni az oroszokkal. Egyszer már hadat üzentünk nekik, ja és az amerikaiknak, a jobboldali nemzeti és keresztény országvezetéssel.
A végeredmény az lett, hogy szarrá vertek bennünket.
Gyuri Géderről
@szép új világ:Hogyan is zavarná? Ha valaki ismeri a fő g..marek múltját és környezetét tudhatná, hogy bőségesen akad közöttük, akik '89 előtt igen csak imádták a vörös csillag ragyogását, és hódoltak a sarló, kalapácsos összeállításnak, busás hasznot húzva.
Ezek nagy többsége, most a narancs szint kedveli, búsás hasznot húzva.
Aki Én
@Perwool: Mondjuk legelőször a fideszből kéne kikotorni a vörös csillagos geciket. Kezdetnek jó lenne.
csetere
@nyanya001: Én élvezném a balhét, piszok jól szórakoznék.
csetere
@Macskaszem: Honnan ismernék, mikor sosem dolgoztak, csak élősködtek.
csetere
Be kell tiltani a Fantát mert nem szeretem a narancsot!
papa.49
Majd ha a piszkoslézerszarjankó leveteti a múzeum faláról a Lenin szobrot, meg a félbevágott vörös csillagot Hódmezőn akkor kezdjen óberkodni a tahója!!!
Perwool
@Aki Én: Az üdítőnél a középső maradna! Stílszerű, narancs piros csillag kombináció.
micfild
@szép új világ: én nem értem az egészet.. kérlek magyarázzátok meg.. itt van a tiltás
közben orbán putyin hátsóját nyalja... - orbánné meg az azeri diktátor feleségével tart csajos napot... és minden olyan ország jóbarát.. ahol éppen önkényuralom van. ennek a két idiótának nem szólt senki, hogy a főnök imádja az önkényuralmat... - legfőképpen akkor ha azt ő gyakorolja???
délután visszaolvasok.. :-I)
1magyar
Ezekkel a hülye jelekkel nem kéne foglalkozni, ezek csak annak jelentek valamit aki annak megfelelően gondolkodik. Engem semmiféle érzelemre nem csábít egy-egy jel.Vihar a biliben.
micfild
@Gyuri Géderről: aha.. kezdem érteni.
legyen az a csillag narancssárga.. máris nem lesz önkényuralmi jelkép

én viszont kezdek félni a fanta narancstól mert a narancsról nekem is a diktatúra jut eszembe

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.