A Közép-európai Egyetem (CEU) melletti tüntetés kezdődött vasárnap délután Budapesten. Az Oktatási szabadságot csoport szervezésében tartott demonstráción a Fővám téren Deák Dániel, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora azt mondta: a jelenlegi helyzet nem elfogadható, mert gyermekeink jövőjét teszi kockára "a politikai önkény".

Ezrek tüntetnek a Közép-európai Egyetem mellett Budapesten

Deák Dániel azt hangoztatta: "Vegyük vissza az egyetemet, az egyetem a miénk, az egyetem szabaddá tesz".

A demonstráció elején a szervezők a CEU-t is érintő felsőoktatási törvénytervezet visszavonását kérték, és arra hívták fel a figyelmet, hogy Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős uniós biztos is "kiállt" a CEU mellett.

Ezrek tüntetnek a Közép-európai Egyetem mellett Budapesten

A demonstrálók a Budapesti Corvinus Egyetem épülete előtt gyülekeztek a Fővám téren, onnan indultak egy "Oktatási szabadságot, Freedom for education" feliratú molinó mögött a CEU Nádor utcai épülete felé. A menet a Kossuth térre, a Parlament elé érkezik. A tömegben magyar és európai uniós zászlókat, valamint olyan táblákat lehetett látni, mint "A szabad magyar felsőoktatásért", "Nem akarunk CEU-tanáziát" és "Budapest az otthonunk".

Ezrek tüntetnek a Közép-európai Egyetem mellett Budapesten

Az esemény meghívójában a szervező Oktatási szabadságot csoport azt írta: a tüntetés célja, hogy kiálljanak az oktatási autonómia mellett. A tüntetést a kedden benyújtott kormányzati törvénytervezet miatt tartják, amely a szervezők szerint "ellehetetlenítené az ország egyik legjobb egyeteme", a CEU működését. Úgy fogalmaztak: ez a törvénymódosítás "támadás a magyarországi tanszabadság és az egyetemi autonómia ellen", aminek az egész társadalomra ható, hosszú távú következményei lesznek, és a CEU "eltávolítása" csak a kezdet.

Ezrek tüntetnek a Közép-európai Egyetem mellett Budapesten

Palkovics László oktatási államtitkár szerdai bejelentése alapján a jövőben akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. A CEU diszkriminatívnak tartja a benyújtott törvénymódosítást; az intézmény rektora közölte: nem zárják be az egyetemet.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Az idióta, emberileg és szellemileg visszamaradott vicsorgó csürhe szidja a tüntetést/tüntetőket. Fingjuk sincs miről szól, ontják magukból az ostoba primitív faszságaikat. Akkora faszfejek, hogy nekimennek a falnak, mert a zacskó rálóg a szemükre. De tüntetésen egyen sem voltak az elmúlt 30 évben. De május elsején az első sorban meneteltek kádár elvtárs képével a kezükben, a sör-visrsli jegyért. Nem kell forgolódni, rólatok szól:@verőce21: @Szókrakész:
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
@lópicigáspár: Csak nehogy visszanyaljon a fagyi ... bár úgy lenne.
Szókrakész
Évente x gyerek hal meg PalesztInában.
Évente milliók halnak éhen a világon.
Köztük x számú gyerek.
Millió szám kényszerítik a gyerekeket munkára.
Évente X ezer gyereket simogatnak agyon a papok.
Évente x gyereket kényszerít a maffia prostitúcióra.
Percenként x faj pusztul ki a Földön.
Percenként x hektár erdőt irtanak ki Amazóniában.

Eddig hol voltatok idióták?!?!?!?!
A 100. MAJOM SZINDRÓMA!!!

Soros füttyent egyet, kaptok egy kis júdás-pénzt és azonnal utcára viszitek az agyhalott "embereiteket".
Direkt idézőjel, mert ezek már régen homo erectus szintjére süllyedtek!
Szókrakész
Ami a legszörnyűbb, hogy ezekből lesznek a magyar vezetők, jövőbeli tudósai!!!
Peller Anikó
"Ez egy büdös bűnöző banda, amelynek el kell takarodnia”
coni
"a jövőben akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. "
A határontúli magyar egyetemeknek ez megadta a kegyelemdöfést, a románok évek óta várták az ürügyet, hogy bezárhassák a magyar egyetemeket.

Végre egy európai tüntetés Mo-on. Egyedül Törley Katalin nem értette meg, hogy nincs politika és nem ő a főműsorszám. Foghatta volna rövidebbre, látszik a gyakorlatlansága, de erőből ez nem fog menni.
papa.49
Most rendesen beszopták a fiúk, erőse belenyúltak a darázsfészekbe!!!
Klubtag
Az, hogy egy magyar miniszterelnök itthon mit engedhet meg magának (amíg az ország népe hagyja) az egy kérdés, más kérdés, hogy milyen indulatokat kavar, ha meggondolatlanul (vagy esetleg jól meggondoltan) a kisded játékához homokozónak nézi azt, ami nem az és bele akar pössenteni. Bizony ennek következményei lesznek még akkor is, ha jobb belátásra tér és visszavonja a balga törvényjavaslatát, ha ugyanis nem, akkor sokkal többet árt magának és országunknak, mint Sorosnak szeretne.
hetöndöe
@Szókrakész: Szerintem a pomogácsok is valami szörnyű liberális,a Soros által pénzelt idióták voltak és ezt már annak idején Lázár Ervin is tudta,ha csak nem volt szabad kőműves,mert akkor ugye más a helyzet.:-)
verőce21
5000 belpesti szakállas még nem hoz lázba senkit.
Manhattan
Navra az egyetlen értelmes köztük.. Talán ő az egyetlen, aki feléri ésszel, hogy milyen velejéig rohadt mindaz, amit közösen művelnek...ezért többszörös a felelőssége is...
Amikor ellensúlyozni kell az aljasságot, mindig előkerül.. Ne mondják már azt, hogy nincs köztük más vélemény... Szégyen!
Cefi
Az idióta, emberileg és szellemileg visszamaradott vicsorgó csürhe szidja a tüntetést/tüntetőket. Fingjuk sincs miről szól, ontják magukból az ostoba primitív faszságaikat. Akkora faszfejek, hogy nekimennek a falnak, mert a zacskó rálóg a szemükre. De tüntetésen egyen sem voltak az elmúlt 30 évben. De május elsején az első sorban meneteltek kádár elvtárs képével a kezükben, a sör-visrsli jegyért. Nem kell forgolódni, rólatok szól:@verőce21: @Szókrakész:
rotyi baa
Kisütött a nap , lassan élednek a pondrók , bök feléjük Matulabá.!!!..
verőce21
@Cefi: (22:37) Süketelő, arra válaszolj már, amit kérdeztem tőled, amott.
"Miféle innovációt képvisel a CEU?"
Tudod egyáltalán miért tüntettél?

Aztán arra is, hogy milyen napidíjért meneteltél így ápr. 2-án? Sör-virslire futotta?
Cefi
@verőce21: Faszkalap! Áruld már el, miféle innovációról beszélsz? Idióta.
Cefi
@verőce21: "Az innováció egy kreatív ötletből születő folyamatot jelöl, amely megvalósítja az ötletet. Az innováció elméleti alapjai legelőször 1934-ben Schumpeter tanulmányában jelentek meg. Ennek nyomán ma a következő típusait különböztetjük meg: új termék bevezetése, új gyártási mód bevezetése, új piac megnyitása, új nyersanyag- vagy félkész termék-forrás megszerzése, iparági átszervezés. A második modernizáció elméletének (Garai László) nyomán az innovációt ma már a gép helyett az ember–gép-rendszerre értelmezzük. A kreativitástól annyiban különbözik, hogy olyan folyamatot jelöl, amelynek egyik első állomása maga a kreativitás, vagyis az alkotóerő, új ötlet, elképzelés, koncepció, amely alapja lehet minden fejlesztésnek. A kreativitás (például feltalálói ötlet) akkor válik innovációvá, ha meg is valósul (a feltalált dolog, eszköz gyártása megindul), vagyis ha az ötletet, elképzelést végül a napi gyakorlatban is alkalmazzák, ha tehát a kreativitás innovatív produktummá válik. Az innováció nem azonos a reformmal, ez utóbbi átfogó, makroszintű modernizációs eljárást jelent, míg innováción a mikroszinten zajló fejlesztések értendők” – foglalja össze az innováció lényegét Százdi Antal. Az innováció mint idegen szakkifejezés magyarosítására tett javaslat az újdonságművelés."
verőce21
@Cefi: (06:40) Na látod Gyökér! Tudsz te másolni, ha akarsz, harmadik nekifutásra! :)
De nem azt kérdeztem, mi az innováció, hanem mit vársz ettől a kirándulás-mesemondás tanfolyamtól? Milyen feltalált dolog megvalósulását várod?

(Az "egyetem célja és feladata" és "kiegészítő tevékenysége" leíráshoz hogyan illeszted?
web.ceu.hu/downloads/CEUAlapitoHunWeb.pdf
eugen4402
A Kelet-imádó kibiceknek kuss legyen! Nem tetszik a CEU nemzetközi elismertsége, a szabad oktatás lehetősége? Ugye jobb, ha minden intézetben a Kormány által kinevezett komisszár kezében összpontosul a hatalom...?
Azt hallottátok, hogy az rendeli a nótát, aki fizeti a cigányokat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.