A közösség együttélést módosító egyik javaslat szerint 200 ezerbe kerülhet Józsefvárosban, ha 14 évesnél idősebb gyerek használja a játszóteret.

A közösségi együttélést szabályozó salátatörvénycsomag egyik eleme a játszótér használatát is büntetné, ha az ember gyermeke elmúlt 14 éves, és a Kocsis Máté vezette Józsefvárosba tette le a gólya – vette észre a Kettős Mérce.

Az a 14. életévet betöltött személy, aki játszóteret, játszótéri eszközt használ, – kivéve, amennyiben az adott játszótérre vonatkozó házirend lehetővé teszi az adott játszótéri eszköz használatát – megsérti a közösségi együttélés szabályát és kettőszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal, vagy ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújtható

- szerepel a törvénycsomagban.

A cikk szerint már így is akad olyan park a kerületben, ahol tilos labdázni – ezt az önkormányzat balesetveszéllyel és köznyugalom megzavarásával indokolja –, ehhez jönne a fentebb ismertetett újabb szabályozás.

A közgyűlés június 8-án tárgyalja a rendeletet.

A Kettős Mércét szemléző 444 cikke után utóbbi lapnak a kerületi önkormányzat egy közleményt küldött el, amely szerint az év elején konzultáltak a kerületi lakosokkal, és a válaszadók 

kétharmada szerint sokan vannak, akik nem rendeltetésszerűen viselkednek a játszótereken, rongálnak, kárt okoznak, viselkedésükkel veszélyeztetik a kisgyermekeket és ez ellen a kerületben élő szülők gyakran élnek panasszal.

Azt visszautasították, hogy ezentúl nem léphetne felnőtt a játszóterekre, a korlátozás csupán a játékeszközökre vonatkozna.

Az idősebb gyerekek számára a kerületben számos sportpálya, sportudvar áll rendelkezésre, ahol focizhatnak, vagy bármilyen labdajátékot játszhatnak, emellett a közösségi ház és maguk az iskolák is rendszeres és sokféle szabadidős programokat szerveznek, ahol eltölthetik az időt iskola után

- tették hozzá a közleményben.

(Címlapi kép: pixabay.com)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kookas
könyörgök valaki dugja már meg ezt a csillagszemű szemetet!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kookas
könyörgök valaki dugja már meg ezt a csillagszemű szemetet!!!
justhpeter
@Kookas: Mondjuk a Rezsiszilárd. Ő mindenre alkalmas.
Kookas
@justhpeter: de szép pár lennének!!!
lópicigáspár
Helyes! Nehogy már a játszótéren lógjanak, esetleg vigyázzanak a kistestvérükre! Irány a kocsma, ott lehet csak igazán tartalmasan elütni az időt!! Barmok!!!
Yeromos
Arról szeretnék érdeklődni, hogy azokra a politikusokra is vonatkozik a törvény akik ilyen baromságot kitaláltak és megszavaztak ?
Mert ők ugyan elmúltak már 14 évesek de a szellemi szintjük nem éri el a 14 éves gyerekek átlag szellemi szintjét.
Aki Én
Annyira frusztrált attól, hogy nem vallhat színt az identitását illetően, miközben mások boldogan Pride-oznak, hogy ilyenekkel bünteti a környezetét. Mintha mások tehetnének arról, hogy fél commingoutolni.
Hát nem volna jobb boldog, megbecsült, elfogadott melegként élni, mint leselkedni a játszótéren?
volvós
Érdekes szitu, amikor egy homokos védi a homokozót...:-((
Eladott Ország
Kocsis Máté miatt nem hintázhat a kutya az ivókútban.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/06/hinta.jpg
Én azt gondolom, hogy teljesen rendben van, ha a gyermekek érdekét a felnőttek érdeke elé
helyezik és szabályozzák a felnőttek viselkedését, ha már maguktól nem tudják, hogy nem 70
kilós emberekre van szabva a csúszda, mászóka, hinta. Ez nyilván nem azt jelenti – amit a cikk sugall – hogy szülő ne mehetne a játszótérre a gyermekével, hanem azt jelenti, hogy nem kell beleülni a hintába, mert leszakad. Ahogy a kutyusok ivókútba ­fürdetésének tilalma sem a kutyatartók ellen, hanem a kút használóinak érdekében született. Magam is kutyás vagyok, de a szélütés kerülget, amikor a kedves honfitársaim úgy sétáltatják kis (vagy nagy) kedvencüket, hogy semmiféle felszerelés nincs náluk, amivel a sétáltatás jól látható nyomait el tudnák takarítani. Igaz, hogy nem is akarják, eszükbe sem jut. Mert az már nem az ő problémájuk, hogy másvalaki belelép a kutyaszarba. Helyeslem, ha ezért bírság jár. Ugyanis a szabadság nem azonos a korlátlansággal, mert az már más emberek szabadságának a rovására megy. A magam részéről az égvilágon semmi felháborítót nem bírtam felfedezni abban, hogy egy 14 év feletti kamasz, de még Jámbor András sem hintázhat a gyerekeknek, az ő igényeik és testsúlyuk figyelembevételével kialakított játszótéren. Magam is szülő lévén – bár az én gyerekeim már kinőttek ebből a korból – láttam már jónéhány szétvert, lepusztított játszóteret.
Dr plágium
Na akkor ha a 14 éves gyerek mégiscsak hintázna egyet a játszótéren a szülők dugjanak a zsebébe 50 ezret ...mert úgy olcsóbb.
almalibre
Az 5 éves fiam lassan unja a játszótereket, mégis milyen tartalmas kikapcsolódást tudnának élvezni a 14 év felettiek?
Nessy
Játszótér használat születési anyakönyvi kivonat nélkül nem engedélyezett, büntetést von maga után!
Arra lennék kiváncsi, hogy az éjszaka randalírozó, illuminált ifjakat is ellenórzi majd valaki, akik tényleg törnek zúznak, padokat, játékokat, növényeket!
simmering73
@volvós: :D:D:D Ejnye ejnye. Papírja van róla, hogy nem buzi. Szerinted az Ecserin vette ezt a végzést?
volvós
@Perwool: 13:13
Kértlek, ne adj neki 5letet, bár abban " gyakorlata " van :-)))
volvós
@Eladott Ország: 12:00

Bécsben a kutyaszart el nem takaritó gazdikra € 36.- büntetés jár,
és mindig van a környéken közterületfelügyelö, aki szemmel tartja !!
Jaaaaa, és évek óta !!! A kutyasétáltató pedig a pórázon tart 3-4
kis fekete zsákot, - ha megtellik - aztán a mellette levö kukába dobja...
Eladott Ország
@volvós: tegnap, 12:09 " Én azt gondolom, hogy teljesen rendben van, ha a gyermekek érdekét a felnőttek érdeke elé helyezik és szabályozzák a felnőttek viselkedését, ha már maguktól nem tudják, hogy nem 70 kilós emberekre van szabva a csúszda, mászóka, hinta."
Firenzében is láttam a kutyapiszok felszedő eszközt a kutyasétáltatóknál.
1magyar
Jogos a játszóterek védelme, de az éjszakai barmokat kellene legjobban megfékezni!
Eladott Ország
@1magyar: Na az éjszakai rongálókat nem fogják tudni megfékezni.
1magyar
@Eladott Ország: Ez a legnagyobb baj! Nappal még csak hamarabb hívhat rendőrt egy szülő ha látja, hogy nem megfelelő emberek vannak ott.
Eladott Ország
@1magyar: Hiába veszi észre a térfigyelő kamera éjszaka és buknak le, ha a kár már megtörtént.
1magyar
@Eladott Ország: De legalább lesz aki kifizeti nem közpénzből fizetnék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.