Mondok József izsáki polgármesternek vissza kell fizetnie a "Vadászház építése" megnevezésű fejlesztésre felvett 35 millió forintos támogatást - olvasható a kormany.hu-n.

A Magyar Államkincstár vizsgálata megállapította, hogy a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe, ezért a Magyar Államkincstár a támogatási jogosultság megszüntetésével egyidejűleg a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t.

A Kft. jogi képviselője az elsőfokú határozatok ellen fellebbezést nyújtott be. A fellebbezéseket a hatályos jogszabályok alapján a Magyar Államkincstár felterjesztette a Miniszterelnökség Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságára jogorvoslati eljárás lefolytatása céljából. A fellebbezések elbírálása a rendelkezésre álló határidőn belül megtörtént, és megállapításra került, hogy az elsőfokú határozatok megalapozottak, a helyszíni szemle lefolytatására megfelelően került sor, ezért az elsőfokú határozatokat helybenhagyó másodfokú határozatok meghozatalára került sor a Miniszterelnökség Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságán.

A másodfokú határozatok alapján – melyek a Mondok Kft.-vel történő közléssel jogerőssé válnak- vissza kell fizetni a 35.000.000,- Ft támogatási összeget.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Csendben a fű alatt gyorsan lerendezték...Ha ellenzéki lett volna, minden híradás erről számolna be, , húznák, csavarnák az ügyet a választásokig legalább!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
És minden megy tovább mintha mise történt volna.
Cicamama55
Csendben a fű alatt gyorsan lerendezték...Ha ellenzéki lett volna, minden híradás erről számolna be, , húznák, csavarnák az ügyet a választásokig legalább!
human
@Cicamama55: És vezetőszáron rángatnák a sajtó előtt fel és alá.
papa.49
Ez is egy ,,kihízott disznó,, övé különben Izsákon a benzinkút, a nemzeti dohánybolt, és még kocsmája is van!!!
Vajon a ,,vadászházából,, kibaszták már mint macskát szarni???
human
Ezt küldöm mindenkinek aki úgy gondolja eljött az ő ideje és úr lehet a parasztok felett
Mácsai Pál előadja Petőfi Sándor Dicsőséges nagyurak versét (1994):
youtu.be/5UxjWISWslg
JAJMÁR
Hol marad a bilincs a kezéről? Az összes xaros kiskirály kezérő?
l
Zeta
Érdekes, most nincs vezetőszár!
Budayék most meft nem harsogják tele a médiát?
És a kamatok! Büntetés a csalásért. Vagy megint nem volt semmi különös?
Hívek , figyeltek?- nekik mindent szabad! Értitek mindent!
human
@JAJMÁR: Ezek már az új méltóságos urak akikre nem vonatkoznak a törvények. Egyelőre az EU-tól még annyi pénz érkezik, hogy Orbánék kénytelenek a legalitás és bűnözés határán egyensúlyozni. De amint jelentősen megcsappan az EU forrás onnantól kezdve még csak vissza sem kell majd fizetni semmit. Sőt, aki ilyenről csak beszélni is mer az szervezkedésnek fog számítani amit rögzítenek majd egy szerverparkban ami a Kubatov-lista továbbfejelsztett változata lesz. Ebből az adatbázisból fognak dolgozni mikor valaki állásra jelentkezik állami cégnél, hivatalnál. De tudni fogják azt is ha vállalkozásnál dolgozik és majd oda szólnak, hogy nem szerencsés alkalmazni az illetőt.
teuton
Gondolom, sokan vannak Izsakrol es a környekröl, akik tudjak, hogy ez a polginal csak 1 morzsa volt. Ö szazmilliokkal zsonglörködik , mintha a sajatja lenne, es mar ezelött 5-10 evvel a szeretöjenek is hazat epittetett, meg draga autot vett. Na persze a volt miböl emg is eljen, gondoskodott rola, miközben a csaladja es közte ingazott. Aztan egy csomo mas ceg is a birtokaban van, ahova eleg vastagon csorog a penz, igy egy csomo mas ingatlan is az öve, több tizmillios ertekben. Van miböl megvasarolnia a helyi ciganyok szavazatait is 10-20ezres rendlivüli segelyekkel.
karma1
Semmi sem fog valtozni, visszafizeti a 35 millat - HA vissafizeti! -, aztan most mar hivatalosan is csak o meg a csokosai fogjak hasznalni ("ki van fizetve!" felkialtassal ), oszt jonapot.
human
@karma1: Jó kérdés. Akkor innentől ugyanúgy privát célra használhatják?
karma1
@human: Elmeletileg sem hasznalhatnak ezutan sem, mert azt a penzt az Unio kozcelra adta, es nem magancelra, de az a helyzet, hogy most mar tulajdonkeppen hasznalhatja barmikor teljesen jogosan, mint KOZintezmenyt.
\Legfeljebb masnak soha sem fog benne hely jutni, meg akkor se, ha ures lesz, mert mindig lesz annyi baratja mondoknak, hogy telejegyezze veluk a hazat, illetve a property-t(Gondolom valami foldterulet is tartozik hozza? Nem tom).

Viszont legalabb ezert az egyert mar nem fog baszogatni az Unio. Ez mar csak hataron beluli basaskodas, kihasznalasa a futyiszes hatszelnek... Oszt senkinek semmi koze hozza... Borzaszto...
dr. prédikátor
Fityfasz csürhe, pol pot fügyész!!! Hol marad a büntető feljelentés???Nagy értékre elkövetett csalás, sikkasztás ügyében???
szaboria1
Ilyenkor kellene az ellenzéknek hangosan harsogni. Mert ezt igen csak fű alatt intézte el a fidesz kormány. Ha a kis ember csinálná ezt az már a sitten csücsülne. Bennem felmerül vajon az izsákiak pénzével eltudna e számolni mint pm. Mert ha ezt meg merte tenni akkor a rábízott pénzekkel is trükközhet.
Levendula
@teuton: Ennek a pógármesternek szeretője van? Hát van az a pénz mégiscsak???
X-ray
@Levendula: Van az a pénz, van! Lásd az endit...
Ludmilla
@Cicamama55: kötőféken huzkodnák a propaganda tv-k kamerái előtt
Eladott Ország
youtu.be/c9enb0WTOj4
FELDERÍTŐ Így k***a anyázik a fideszes(IZSÁKI) polgármester.
Mondok nem egy szerencsétlen, eltévelyedett kivétel, ő maga a rendszer. Amely kicsiben is
pontosan ugyanúgy működik, mint nagyban. Igen, tudom, bezzeg az elmúlt nyolc évben is
ugyanez volt. Nem, nem volt ugyanez, de ha ugyanez lett volna sem mentene fel senkit az alól, hogy 35 millió forintos uniós támogatást úgy kezeljen, mintha a sajátja lenne. Márpedig.
Itt nincs olyan nap, hogy ne derülne ki egy­-egy ilyen szóra sem érdemes nemhír. Ahonnan 35 milliót lehet lenyúlni, onnan 35 milliót fognak lenyúlni, nem 1­2 milliót. (Nem mintha az
rendben lenne.) Ha 100 milliárdos a tét, nem 3 milliárdnak fog lába kelni. Mindent visznek,
minden kell nekik.
Dr plágium
OK! De Farkas Flóri mikor fizeti vissza a milliárdokat?
human
@karma1: De ha visszafizette az EU támogatást, akkor gyakorlatilag azzal felmondta a szerződést tehát elvesztette közcélú jellegét. Nem értek én ehhez csak okoskodok.
papa.49
@human: Te elhiszed, hogy visszafizette, mert én NEM HISZEM, tudod a mondást ,,fütyiszesnek hinni csak akkor lehet ha már a ló 3 éve legel a sírján és nem fordult fel,,!!!
human
@papa.49: Elhiszem. Volt miből. A földmutyi nyertesei igen jól jártak anyagilag.
papa.49
@human: Jó neked te még hiszel, én már nem hiszek egy fütyisznek se!!!
karma1
@human: Elmeletileg igazad van, mert akkor megvette maganak ezt a hazat, ha egymaga kifizette a 35 milliot.
Akkor viszont Izsaknak megint nincs egy kozossegi vadaszhaza vagy mije, tehat ezt a 35 millat UJRA be kellene fektetni egy kozos projektbe.
Akkor viszont, ha nem fizetett volna egyetlen fillert sem, csak kitakarodik a hazbol orokre, akkor megmarad Izsaknak egy kozossegi haz, es minden marad ugy, ahogy az EU tervezte: ok adtak penzt Izsaknak egy kozossegi hazra, az megepult, es most mar a "koz" hasznalja, nem ez a mondok-gyerek.
Igy nem lehetett volna megoldani?
Sajnos, Papussal ertek egyet, mert en sem hiszem, hogy ez a faszi egyetlen forintot is fizetett volna.
Az meg elkepzelheto, hogy egy buntetest a nyakaba sozott hutlen kezeles miatt az EU, es azt ki kell neki pengetni, ES el kell huznia a hazbol...
Tudod, a gyanum azert el, mert akinek boven van penze a foldmutyikbol, trafikmutyikbol, azoknak miert van a vagyon nyilatkozataban 2-3-400 millio forint hitel IS a neve'n? (Magyarul: milliardosokrol beszelunk, akiknek van 8-10 milliard forintjuk, ES annak ellenere, hogy kogazdagok, kolcsonuk is van. MIERT? HOGYAN?)
Eladott Ország
Miért nincs büntetőfeljelentés? Ellopta a pénzt, majd visszafizeti, fidesz szerint minden rendben. Ez olyan, amikor kirabolják a bankot és nem történik semmi, mert visszafizeti.- Röhej.
Ludmilla
ehhez képest Sukoró semmi,ugyanis a telekcsere nem történt meg...vagy amit szabad Jupiternek...
Jozefina
@human: kíváló előadás, kíváló vers!!! Sajnos még aktuális is lehetne, de hiányoznak a jelen kor petőfiei, vagy nem tudunk róluk!?
Jozefina
Ha flaúrinak kifizette a több mint egymilliárdot, akkor ez a pár milló már nem számít. Normális esetben a tisztéből is el kellene távoznia!!!
human
@karma1: 1. Nem lehet újra befektetni, mert lezárult a program.
2. A vizsgálat már lezárult. Megállapították, hogy nem a célnak megfelelően lett használva az épült. Innentől kezdve már nem járható út, hogy mégis arra használják amire kellene.
3. Biztos, hogy visszafizette, mert ez egy hivatalos ügy és nem zsebből, hanem a KFT számlájáról kell ezt fizetni. Az más kérdés, hogy azóta annyit összemutyizott, hogy lazán kifizeti.
4. Az EU nem tud hűtlen kezelésért büntetést kiszabni, csak visszakövetelheti a támogatást. A nyomozás, büntetés a magyar hatóságok dolga. Csókos esetén ugye ez kizárt, de az EU ez ellen nem tehet semmi. Az európai ügyészségnek lesz erre jogköre, de Orbán már kijelentette, hogy Magyarország nem lesz tajga az európai ügyészségnek.
5. Hogy valakinek furcsa mód alig van pénze mégis luxusban él az sok minden miatt lehet. Legjobb esetben nagyon ügyes üzletember és folyton befektet és ilyenkor még hitelt is felvehet annak reményében, hogy a befektetés bőven fedezi a hitel költségeit. Rosszabb esetben látsz olyat, hogy luxusban él pedig el van adósodva tízmilliókkal is akár. Itt arról lehet szó, hogy az valójában az ő pénze, de egy megbízható emberen keresztül úgy adja el, mintha az hitel lenne. Így a hatóság nem kérdezhet rá, hogy ugyan mibű telik a luxusra. Úgy vannak vele, ha van olyan hülye ember aki tízmilliókat hajlandó hitelezni egy munkanélkülinek (pl H.Á.) akkor hitelezzen. Persze azért sejti a hatóság is, hogy illegális jövedelem elrejtéséről van szó.
karma1
@human: koszi a pontos felvilagositast, a nagyon gazdagok "tartozasaira" celzo kerdesem inkabb koltoi volt...:o)))
teuton
@durbincs: Primitivkem! Eltevesztetted megint az oldalt? Ez nem a sarki kocsma a mocskolodasra, hanem az Internet! A temahoz, a polgi csalasahoz nem tudsz szolni? A szokincsed eleg gyer, a helyesirasod meg nem valtozik, igy inkabb el kellene hallgatnod, mint itt orszag-vilag elött leegetni magad...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.