Életjelet adott dr. Novák Hunor, aki tegnap reggel tévékamerák előtt vette be a halálos adag dupláját egy homeopátiás altatószerből: kiposztolta a saját sírkövét.

Dr. Novák Hunorért tegnap reggel óta egy fél ország izgul: az orvos a Mokka adásában nyelt le egy egész fiola homeopátiás altatószert. Ezzel csak azt szerette volna bizonyítani, amit már nagyon sokan, legutóbb épp az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete mondtak ki: a homeopátia blöff, kuruzslás, hatástalan, semmit sem ér (illetve legfeljebb placebónak alkalmas), sőt akár káros is lehet, ha valaki a valódi gyógyszerek helyett ezzel próbál gyógyulni. 

Mindenki nyugodjon le: még mindig él a homeobogyókat túladagoló magyar orvos

A homeopátia áldozata

Mivel a homeopátiás altatószerből gyártója szerint már fél üveggel is halálos volna a dózis, és dr. Novák azóta nem frissítette a Facebook-oldalát, a kísérletet nyomon követők kicsit izgultak is emiatt. De már nem kell, az életét kockára (nem) tévő orvos életjelet adott: kiposztolta a saját sírkövét.

"A homeopátia áldozata" feliratú síremlék fotója mellett dr. Novák mindenkit megnyugtatott: épp most jött ki a kórházból, de nem azért, mert bármi baja lett volna, csak épp 24 órás ügyeletet adott.

"Semmilyen tünetet nem észleltem a homeopátiás túladagolás után: még egy ásítás vagy hasfájás se jelentkezett, továbbra sem érzek semmit.

Illetve egy valamit igen: kicsit mérges vagyok, mert 7.000 forintot (!!!) hagytam ott ezekért a hatástalan szerekért a gyógyszertárban. Elég jó üzlet a semmit eladni ennyiért" – írja a halálos adag altatószer duplájának hatásáról.

Este videós élőközvetítésben fog beszámolni a részletekről.

Fotó és címlapkép: Tv2 / Mokka

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Már miért ne élne ha egészséges emberként megevett egy csomó édes golyócskát?
A homeopátia akkor lehet halálos ha beteg valaki és ettől akar meggyógyulni.
A legjobbat most hallottam pár napja, I. típusú (vele született) cukorbetegségre is hatásos lehet a homeopátia...Nem is értem miért nem tiltják be ezeket, vagy legalább gyógyszertárakban ne lehetne őket forgalmazni.
dragon86
"Elég jó üzlet a semmit eladni ennyiért"
És gyógyszer közül is van olyan ami egyes embernek nem használ azért van ugyanarra a probléma több termék több gyártó. Inkabb a semmi mint bonusznak mellékhatás
GeoCravker
Azért egy kicsit mókás, hogy a pszichoszomatikus betegségeket elismeri az orvostudomány, de a pszichoszomatikus gyógyszereket (incl. placebók) viszont alig.
Ha valaki egy áttételes tüdőrákból akar így felgyógyulni, az bele fog halni. De pont az elalvássegítés az, ahol nagyon is hatásos lehet. (nagymamám pl. esküdött rá, hogy neki egy kockacukor elalvás előtt segít a nyugodt alvásban).
eszegfu
Szerintem nem kellene mérgesnek lennie a dokinak, hiszen csak 7 eFt-ért megtudta a "frankót"!:)
Equus1
amíg vannak hülyék, addig olyan is lesz, aki ebből gazdagodik.
Lackó50
Nem kellene egy kalap alá venni mindent. Sok hülye sarlatán rontja el a valóban ható gyógynövények hírét. akik egy nap alatt megszüntetnek betegségeket és brutális fogyásokat ígérnek, azokra nem szabad odafigyelni se. Velük tele van a net. Ugyanakkor vannak olyan termékek, melyeknek a hatóanyagai jobbak mint a gyógyszereké és még mellékhatásuk sincs. A doki biztosan kikeresett valami ártalmatlan placebót és ráírták, hogy altató. Azt a gyógyszerészek se vitatják, hogy a fokhagymának pl. értisztító hatása van a szervezetre és nincs mellékhatása. De nem mernék belőle túladagolni (Gondolom a doki se.) Gondolom van az a pénz, a gyógyszergyáraktól, amiért ez a doki ezt az átlátszó trükköt bevállalta a rivális homeopátia ellen.Kicsit szigorúbban kellene ellenőrizni a valóban ható és a hatástalan placebókat forgalmazó társaságokat. A gyógyszergyárak termékeiért se tenném tűzbe a kezem. Sokszor több gyógyszer fogy a mellékhatások kiküszöbölésére, mint magára a betegségre. Meg lehet nézni, hogy egy kemos kezelésnek mennyi mellékhatása van. Azok a gyógyszerek, amelyekkel ki lehet váltani a kemót, olyan drágák, hogy szinte megfizethetetlenek. A gyógyszerészek gondosan vigyáznak arra, hogy minél nagyobb haszonnal dolgozhassanak.
maci0427
Ezt tudta és én is tudtam ! Nekem sem hatott a kb. 8-10 nyugtatő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.