A románoknál is megy az uszítás rendesen! A vasárnap esti műsorban Radu Banciu műsorvezető a magyarországi kvótanépszavazás kapcsán arról értekezett, hogy a magyar is migránsnép, amelynek nincs mit keresnie Európában.

Forrás: kulfoldiapro.com
Feltöltő: anka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ha meg is büntetik a csatorát, attól a probléma még megmarad. A fidesz-kdnp-nek nagyon abba kellene hagyni az erdélyiek tüzelését. Ez a következménye!!! Senkinek nem jó!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Na b+, erre mit lépsz pohos., mert, h rád gondolt ez az őshonos ejrópairomán az már biztos..
Jozefina
Ha meg is büntetik a csatorát, attól a probléma még megmarad. A fidesz-kdnp-nek nagyon abba kellene hagyni az erdélyiek tüzelését. Ez a következménye!!! Senkinek nem jó!
dr. prédikátor
Na csak tudja meg a zselés lófasz!!! Majd berendeli a román nagykövetet és kijelenti neki hogy csapataink harcban állnak!!! meg oszt mégis hogy gondolja a migráncsozást???
karma1
@dr. prédikátor: A mult heten a magyarok meg Romania keleti hataran akart katonai segitseget adni. Azt hittem, rosszul olvasom a cikket.
Hat visszanyalt a sok posvanyosi uszitas, romaniai magyarokra eroszakolt allampolgarsag...(Volt olyan romaniai magyar, aki eltitkolta, hogy kettos allampolgar, illetve tobben is voltak ilyenek.)
Kepzelem, hogyha majd egybegyujtve kuldik vissza a levelszavazatokat, akkor a postas hogy fogja majd a szemetbe dobni a leveleket, - mert remelem felreerthetetlen boritekban lesznek a szavazolapok, hogy a cim megtalalasa minel egyszerubb legyen.
Eladott Ország
És a magyar is mint a nyustyu szőröstalpú és bocskorba jár és naponta borotválj a fogát.
picike1
őshonos magyarország aki idebevándorolt már azis magyar ha itt született de azis akit lecsatoltak magyarországtól a román területen él magyarok is magyarok ez ilyen egyszerü és kész !
anka
A románok a rómaiaktól származnak...
- az ismeretek szerint az anyafarkasnak 2 kölke született, Romolusz és Rémusz..., na de jött egy harmadik is Románusz! - mivel az anyának csak két csöcse volt..., a harmadiknak az apja faxa jutott! - ezért hívják őket Dákó-Románoknak!
dr. prédikátor
@durbincs: nA BAZMEG! NEM TUDTAM HOGY MI HIÁNYZIK! Hát megjöttél te fosszájú lótücskök ivadéka??gyökéragyú bigacsiga!!!
Eladott Ország
És akkor a tusványosi dakota kiásta a csatabárdot.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/07/gm.jpg
Márpedig amit Orbán Viktor nagyon akar, az úgy is lesz. Összefűzték a magyar indiánokat az
amerikai őslakosokkal. Akiket a kontinensre betelepülő civilizált, keresztényi értékekkel ékes –
akkor még migráncs – új honfoglalók nemes egyszerűséggel kiirtottak. Pedig egy darab muszlim nem volt a környéken. A szenilitás felé masírozó, infantilizmusba hajló, süldő lányként megélt szerelmet demeciába keretező nénik is megkapták azt, akiért lehet rajongni és a a daliás időket újraélő, gondolatban a műfogsort csatabárdra cserélő, a töltöttkáposztát tejfölös Bilagittal eszegető bácsik is újra harci lázba lendülhetnek és skalpolásról álmodhatnak.
A sem egyik, sem másik kategóriába nem tartozó, de a magyar nép kivételes, kiválasztott
mivoltát minden pillanatban megélő, napi szinten Trianont sirató honvédők is megkapják a lelki
lóbalzsamot, hogy amennyiben mostanában már nem lehetünk nagy ország, legalább akkor
indiánok lehetünk. Engem csak az aggaszt egy kicsit, hogy mi lesz itt akkor, amikor a reménybeli Csingacsgukok összepofozkodnak a szintén honvédelem-szakos jövőbeni csendőrökkel, hogy kié legyen a halálra rémült kakaska püspökfalatjából kitépkedett tolldísz.
Szerintem mi, többiek – akik mégsem akarunk indiánok lenni – kezdjünk bele a
baromfi tenyésztésbe. Ameddig Tiborcz, Garancsi, Csányi, Simicska, Mészáros, Matolcsy vagy/és ezek rokonsága fel nem fedezi, hogy a kakastollban van a nagy lóvé, mi meg is gazdagodhatunk. De legalább megtollasodhatunk.
papa.49
Beérik az állandó uszítás, remélem kitiltják a csutigecit onnan is !!!
Clavigo
@durbincs: Megjöttél te is ,,szőröstalpú ?
Clavigo
@anka: @dr. prédikátor: :) :) :) :) :)DDDDDDDDDDDDDD :) :) :)
Eladott Ország
@papa.49: Nem tudom mit szólnánk, ha a román miniszterelnök Hajdú-Bihar megyébe járna igét hirdetni. Kupakos Lala még a tuszi-huszi törzseket is elfelejtené kimondani.
papa.49
@Eladott Ország: Vérig lennének sértve az biztos !!!
1magyar
Szerintem a románok még úgysem, inkább valahová az afrikai sztyeppére tudnám őket elképzelni.
kokopelli
@anka: ...és utána is lehet olvasni,hogy már sok száz évvel a dúló magyarok megérke-
zése előtt jegyzi őket a történelem! Azt már ismerjük a nagy történelmi alakoktól,hogy:
"Azt én mondom meg kik azok a ...!" ;--)
quadrocopter
"Ezen elmélet szerint miután 106-ban a rómaiak meghódították Daciát, ..." (wiki) nos, hol voltak a magyarok 106-ban?
kokopelli
@quadrocopter: én már régebben olvastam róla,de írásos emlékeket is megvizs-
gálva jutottak arra a következtetésre amit te is írtál! Fáradozni kellene a gyökerek-
nek,de amit a messiások szájbarágnak...;--(
lampa laz
@Eladott Ország: könnyesre vihogtam magam azon a bimbóláncos képen. Sokféle képpen ábrázolták már ezt a dagadtat, de ennyire jó még egyik sem volt. Munkaruhának pont megfelelő lesz majd neki a várbéli hivatalában.
rdos
Ellenkezőleg. Nem jöttünk mi sehonnan sem. :-) Árpád hont foglaló, szerintük visszajövő magyarjai húszezer harcost jelentettek csupán.

www.eltevedtidoszamitas.hu/kepek/letoltesek/gyokerek.pdf
Eladott Ország
A magyar történészek által teljes egészében megkérdőjelezett, összességében a legvitatottabb román történelemszemlélet a dák–római (dákoromán) kontinuitás elmélete, amely ma is változatlanul szerepel az iskolai történelemkönyvekben, elfogadhatatlan.
Egy biztos, a románok eddig is hazudtak a történelemmel kapcsolatban, és ezután is ezt a magatartást fogják követni! Soha nem fognak megváltozni! A mai Európában, csak a mi rovásunkra született utódállamoknak kellett történelmüket "kitalálni és meseszerűen tálalni" ezek iránt magas fokúan képzett honfitársaiknak! Magyar nyelven íródott szlovák-román-szerb-horvát történelemkönyvek szerint a magyar nép,valamint a MAGYAR-HON a Kárpátokon belül nem is létezett! Úgy gondolom,hogy ez a felfogás is minősíti ezeket az államokat. Európában a mai napig is csak a mi történelmünket ismerik fogadják el.Trianon amit elvitt, még vissza is hozza számunkra!
magyarbakancs
Románia!
Nép ,vagy nemzet,vagy köpönyegforgató?
Csizmás Kond
@Eladott Ország: az első...azt szeretettel nem lehet elérni
...a második azok nem románok...esetleg romániaiak.
TASzSz
Radu! Utoljára határőrt hallottam ilyen néven UGATNI! De szó szerint!
Azon ne vitatkozzunk, ki jött a Kárpát-medencébe hamarabb! Mi hódítóként, vagy ti római fegyencként (DACIA = Erdély) + India (cigány)...
Egy biztos, a magyar államszervezet 1000 éves!!! Nektek mióta létezik a román állam elnevezés???
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Az első "szeretetet" a győztesek ( a bocskorosok csak ácsingóztak) szeretetével értétek el. A második kép, a romániaiak Indiából jöttek, a dákoromán kontinuitást meg el kell felejteni, mert soha nem létezett, csak az indiai "tezsvír" rokonság.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...mit értem én el..?...mert nem értem.
Eladott Ország
@Csizmás Kond:" ...mit értem én el..?" Azt, hogy az ország területét a győztes nagyhatalmaknak köszönhetik a románok, mert mindig kétkulacsos politikát folytattak, sunyi, haszonleső, trógerek voltak. Ti nem dákorománok vagytok, hanem cigányok, azaz cigány népség.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ..vagyis én cigány vagyok...???
...szerintem nálad ez a születési hiba...de akár örökölhetted is.
de hogy megértsd és megértesd felteszek néhány kérdést...
mi közöm nekem a románokhoz ???
miért nevezel cigánynak ???
...és mit tudsz a dákoromán elméletről ???
quadrocopter
@durbincs: Neked itt kuss van, primitív nyálkás büdösbogár, még mindig nem menni magyar nyelv - te f@szfej?
rdos
Nem a románokkal kellene foglalkoznunk, hanem a saját valódi történelmünkkel.

A víz de még az árvíz is az erőforrás. Árpád-kori eleink tudták ezt. Hol van a helye az árvíznek? Magyarul értjük, tudjuk a választ. Ugyanis nem bonyolult.

Az ártéren.

Eleink az árterek terepszintje fölé kiemelt, a mainál 20-40-szer sűrűbb csatorna hálózattal juttatták ki az árt annak a terére. :-)

Gravitációsan!

Ma a belvizeket a Tisza középvizi vízhozamát felülmúló összegzett vízhozamú átemelőkkel "oldjuk meg", és hogy milyen "sikeresen" arra adok egy linket.

A mesterséges középső szintes fenekű csatornák fenékszintje valahol a középvízinél, vagy kissé alatta lehetett.

Történelmi toposz a KM-e árpád-kori élelem, hal, vad, gyümölcs bősége. Csak ezt a bőséget a természet (hatalmas nagy lapos feltöltődő ártereink és szélsőséges vízjárású folyóink) és a korai köznépi magyarság agro- és vízgazdálkodás technológiai ismereteinek (és grandiózus földmunkájának) együttese eredményezte.

Árpád hont foglaló, szerintük visszajövő magyarjai ehhez vajmi keveset tettek (semmit). Az árokrendszer kiásásához nagyságrendileg és minimum 10 ezer embernek 100 évi munkájára volt szükség.

Ez a sűrű árok-csatorna rendszer a 900-as évek elején már működött!

Nem kizárt korábbi, vagy jóval korábbi kezdete sem, ahogy a nyilván magyarul beszélő köznép is itt kellett hogy legyen már korábban is, igaz ez utóbbi észrevételem már a sajátom. Hiszen nekünk gyöttment szittyának kell lennünk, akik mindent a fejlett Eu-tól tanultak meg, hát ahogy a szeretetet, úgy a csatornázást, a halastavakat sem a papoktól tanultuk.

Mindezt 15. éve tudhatnánk (a vízügy is tudhatná), ha olvasnánk Takács Károly régész kutatásainak az eredményét:

www.origo.hu/kornyezet/20130528-ontozes-mezogazdasag-arpad-kori-csatornarendszer-halasto-legelo-ret-kozepkor.html

epa.oszk.hu/00400/00414/00001/pdf/takacskaroly.pdf

A nem túl régen felfedezett vagy harminc éve rekonstruált ártéri vagy fokgazdálkodás ennek a...
rdos
A nem túl régen felfedezett vagy harminc éve rekonstruált ártéri vagy fokgazdálkodás ennek a grandiózus rendszernek a török háborúk időszakában leromlott - elfajzott maradványa volt csupán. :-(

Tanulni az okosabbtól nem szégyen és ha történetesen ők az eleink voltak, az csak külön öröm.

Amit a reformkortól kezdve vízgazdálkodás címen művelünk az az állandó csapadék többletű országok lejtős csatornázásának az ész nélküli átvétele. Ugyanis a KM-e csapadéka szélsőségesen változó. Ezért amikor belvizes időszak volt, akkor a sziket kimosattuk és elfolyattuk.

Az intenzív öntözéses mezőgazdaság pont a mi klímánkon a fenntartható és eleink így is gazdálkodtak több mint 300 évig, de nem kizárt hogy akár sokkal huzamosabb ideig is! Ma is megoldható lenne, csak akarni kellene.

Ja, meg ismerni, megismerni, elismerni kellene eleink technikáját. :-)

Befejező megjegyzésem, nem jöttünk mi sehonnan sem. A köznépi magyarságnak nincs eredetmítosza, sok más néppel szemben.

Akikről a történelem a mai napig mesél mind harcos elnyomó kisebbség volt csupán. A köznép, ahogy ma is meg "nagy ívben le volt sajnálva".
papa.49
A ,,kecskebaszók,, lejöttek a havasokból, és mindjárt ,,dákórománok,,lettek ))))))))
anka
@papa.49: - és hogy??? :D - olvasd el a tegnapi hsz-em!
papa.49
@anka: Megtaláltam, akkor ezért hívják őket ,,népiesen faszszopónak,, ))))))))))))))))))))))))))))
anka
@papa.49: - igen...:D :D :D - csak én finomabb voltam! :D
papa.49
@anka: Nézd én olyan mélységesen utálom ezt a nációt, hogy nem finomkodok velük, félreértés nem az erdélyieket, sőt még a románok között is vannak normálisak, csak a nagy átlagban azok eltűnnek !!!
quadrocopter
@durbincs: Neked itt kuss van, primitív nyálkás jószág, betegesen perverz, iskolázatlan büdösbogár, még mindig nem menni magyar nyelv - te húgyagyú vegetáció?
quadrocopter
@durbincs: Ótvaros pofád befogd, primitív nyálkás jószág, betegesen perverz, iskolázatlan büdösbogár, még mindig nem menni magyar nyelv - te húgyagyú idióta debil vegetáció?
Hogyan mersz te azzal az egy bites primó agykezdeményeddel embert megszólítani?
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Érvek a dákoromán-elmélet ellen:
Az elméletnek ellentmondanak a román nyelvben megtalálható jövevényszavak is. A nyelvben rendkívül kevés a germán eredetű szó annak ellenére, hogy kb. 300 évig éltek germán törzsek Daciában. A rómaiak a gótok támadásai miatt I. sz. 270-ben kiürítették a provinciát, ami ezután gót uralom alá került. A gótokat a hunok űzték el, valószínűleg az ő uralmuk alatt telepedtek le itt a velük szövetséges gepidák, akik egészen az avarok megjelenéséig (567 után) uralták a térséget. Szembetűnő a türk jövevényszavak hiánya is (a meglévő szavak is inkább kun eredetűek), pedig az elmélet szerint a dákorománok a türk nyelvű hunokkal és avarokkal is hosszú ideig együtt éltek. Ezzel szemben sok a közös szó a román és az albán nyelvben, ami szintén a bevándorlás elméletét támasztja alá.A bevándorláselmélet szerint a románság kialakulása valahol a mai Szerbia déli részén, Albániától keletre kezdődött, főleg szláv nyelvű környezetben. Ezt mutatja, hogy a román nyelvben a latin alapszókincs mellett jelentős szláv szókincs található. Egyes kutatók szerint a román nyelv testvérnyelve az albán nyelv, mivel az alapszókincs nagy része egyforma vagy hasonló mindkét nyelvben.
papa.49
@Eladott Ország: Nagyon sok szláv eredetű szót is használnak ...
quadrocopter
@durbincs: Ótvaros pofád befogd, primitív, buta, nyálkás jószág, betegesen perverz, iskolázatlan büdösbogár, még mindig nem menni magyar nyelv - te húgyagyú idióta debil vegetáció?
Hogyan mersz te azzal az egy bites primó agykezdeményeddel embert megszólítani?
quadrocopter
@durbincs: Ótvaros pofád befogd, primitív, buta, nyálkás jószág, betegesen perverz, iskolázatlan büdösbogár, még mindig nem menni magyar nyelv - te húgyagyú idióta debil vegetáció?
Hogyan mersz te azzal az egy bites primó agykezdeményeddel embert megszólítani?
quadrocopter
@durbincs: Ótvaros pofád befogd, primitív, buta, nyálkás jószág, betegesen perverz, iskolázatlan büdösbogár, még mindig nem menni magyar nyelv - te húgyagyú idióta debil vegetáció?
Hogyan mersz te azzal az egy bites primó agykezdeményeddel embert megszólítani?
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ..na ez egy válasz, hogy milyen az nem számít de még tartozol kettővel.
quadrocopter
@durbincs: Neked kuss van, primitív büdösbogár, még mindig nem menni magyar nyelv - te román ótvar?
kissé felnőttem
400 évet késtél műsorvezető téged még azután terveztek. Az kinek a szégyene,hogy a saját történelmét sem ismeri na ilyenek vagytok Tisztelet a kivételnek mert akad olyan is. másképp tán a XIV. század tájékán keveredtetek erre a vidékre , akkor miről regélsz müsorvezető?Erre mit lépsz? hiteltelen vagy tudd meg kissé ismerethiányos, majd pótold!!!
quadrocopter
@durbincs: Nem tudod? Pedig a szádban tartottad!
quadrocopter
@durbincs: Nálad van homok-csicska, tudnod kéne, mit tesz!
quadrocopter
@durbincs: Neked kuss van, primitív büdösbogár, még mindig nem menni magyar nyelv - te román ótvar?
quadrocopter
@durbincs: Neked kuss van, primitív büdösbogár, még mindig nem menni magyar nyelv - te román ótvar?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.