Szél Bernadett az LMP-től, Karácsony Gergely a P-től, és Gyurcsány Ferenc a DK-tól vett részt az eseményen. Szél és Karácsony vállaltan miniszterelnök-jelölt, míg Gyurcsány ugyan taktikából soha nem jelentené ki, hogy az lenne, viszont egyértelmű: minden szándékával azon van, hogy bármilyen módszerrel visszaabászkodjon a hatalomba. Lehet abban valami, hogy az utóbbi 27 év két emblematikus figuráját egy alomba teszi az LMP-s politikus, hiszen Gyurcsány Ferenc a vita során többször is kijelentette, hogy nem kellenek nagy fordulatok az ország életében, elegek lesznek apróbb kiigazítások. A forradalmi változások helyett nyugalomra és állandóságélményre van szükség. Magyarországra mondta, de érződött, hogy igazából magára gondolt.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mivel nem vagyok DK-s, sem mas part kovetoje, - ha akarnek sem lehetnek - , olyan jo lenne olvasni a "százmilliárdokat!" (idezet Bela333-tol) levevo GYurcsanyrol...
Gemesi meg kb. annyit er, mint mas, keruleti polgarmester ; lepkefing a palettan, pedig egy normalis pali. Ugy fogjak lesoporni ot is a szinrol, mint ahogy Demeter Martanak (lmp) valaszolt a mocskos orban-rezsim.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Talán a legfontosabb része az volt a vitának, amikor Gyurcsány Ferenc határozottan kijelentette, hogy a pártja nem fog beállni Szél Bernadett mögé. Ha hozzávesszük, hogy a DK szinte ezzel párhuzamosan mondta ki, hogy nem fognak se közös miniszterelnök-jelöltet, se közös listát állítani az MSZP-vel, akkor látható, hogy Gyurcsány Ferenc semmilyen kormányváltásban nem gondolkodik jelenleg. A baloldalnak mondott terepet akarja megtisztítani a saját maga megdicsőülése céljából."

Nem csak nekem tűnik így...
Béla333
"Talán nem véletlen szokták a volt miniszterelnököt a beteges hazudozó eposzi jelzővel ellátni, hiszen most például az egykulcsos adóval kapcsolatban kummantott egy ordasat. Korábban többször kijelentette, hogy egykulcsos adót akar, most meg kijelentette, hogy nem is."

Nem baj! A Ferinek ezt is megbocsájtjuk! Mert ő mégiscsak a Feri...
justhpeter
Már nem sokáig kell élveznünk, hogy ezek szórakoztatnak bennünket.
bencemacska
Illett volna hozzátenni, hogy ez nem az index cikke, hanem az LMP szóvivőjének a blogja!

DE: Audiatur et altera pars! Néhány komment erejéig.

"Nagyon egyoldalú ez a poszt. A fő kérdés az volt, hogy ki, hogyan akarja leváltani a NER-t - s erre Szélnek nem volt egy értelmes mondata sem, mellébeszélt, csak kampányolt.

Valójában a (szak)programok közt nincs kibékíthetetlen ellentét - még ha valóban bullshit az oktatásra költendő 20 %, attól az még prioritás.

Kedves Reflektor, leírná nekem valaki, hogyan is akarja az LMP leváltani a NER-t?"

"Azt írjátok: Gyurcsány láthatóan nem akar kormányváltást mert hogy nem akar senkivel összefogni. Ez jópofa. Mert az LMP? Ők sem akarnak az égvilágon senkivel összefogni. Akkor ők sem akarnak kormányváltást?
Béla333
@bencemacska: 18.56
Már megint a saját véleményed teszed ide idézőjelben, mintha valahonnan idéznél?
Ha idézel valahonnan, akkor tedd oda a forrást is, különben még azt hihetné valaki, hogy csak manipulálsz!

Akkor most a DK mit is szeretne? Kis kiigazításokat, de alapvető változást nem?
1 kulcsos vagy több kulcsos adórendszert szeretne?
2006-ban hogy nyert az MSZP választásokat? Ha jól emlékszem végig hazudta Gyurcsány a kampányt, az ország valós helyzetét, stb.!
Egy ilyen ember oszt észt és erkölcsöt?
Nézzen már egyszer tükörbe! Egy rinocérosz bőr vastagságú hazudozót láthatna, ezért nem mer szembenézni saját magával!
Béla333
Biztos nem haragszik meg kentersturz, hogy szóról szóra ide teszem a beírását, szerintem igaza van:

"kentersturz
2017.10.28. 17:19:40
DarthVeder-nek

TamasGM 2015.11.02. 12:03:31

A hétfői, november 2-ai NÉPSZABADSÁGban (nol.hu/belfold/gyurcsany-szabad-hasznalni-az-erot-1572645) ahol a nagy szellemesi eseménynek kijáró ünnepi interjút ad gyurcsány, ezt mondja:
"Baloldaliként progresszívadó-párti vagyok. De érzékelem, hogy az egykulcsos adó mennyire belemászott az emberek fejébe, azokéba is, akiknek nem kedvez. Az a dilemma, hogy lehet-e szembemenni a többséggel az igazságosságra hivatkozva. Ma óvatosabb lennék ebben, mint a tavalyi választási kampányban. Azért, mert úgy látom: a választók többségének a fejében a többkulcsos adó adóemelést jelent.
[...]
- A programunkban azt fogják látni februárban, hogy érzékeljük a közhangulat változását. Ezért vitát javaslunk arról, hogy a mai egykulcsos és a progresszív adórendszer között van-e olyan megoldás, amely igazságosabb helyzetet teremt, és a többség is el tudja fogadni."
Tehát:
Gyurcsány Ferenc kimondja, h. meggyőződése ellenére azt az adórendszert támogatja, amelyről tudja, h. igazságtalan. Azt is beismeri, h. "a nép" fejében az a TÉVEDÉS él, amely szerint a progresszív adó adóemelést (!) jelent. (Amúgy szerintem nem sok ilyen buta ember lehet.) Így hát Gy. F. TÉVEDÉSre, általa is hamisnak tartott gondolatra tervezi alapozni a politikáját.
Nem tudom, milyen szó használható erre, de bizonyosan nem az "őszinte", a "tisztességes", az "elvszerű", a "következetes", a "világos".
Utána pedig tervbe veszi, h. létrehoz valaminő közbülső megoldást a progresszív adó & az egykulcsos adó (flat tax) között. Milyen közbülső van a kettő között? Semmilyen. Az adó v. egykulcsos, v. többkulcsos (progr.). A kettő között nincs semmi. Gy. F. éppen a nagy semmit javasolja.
Az őszödi beszédben Gy. F. azt mondta kb.: eddig hazudott, ezentúl nem fog hazudni.
Most bejelenti, ünnepélyesen & nyilvánosan: "EZENTÚL - a közvélemény...
Béla333
Folytatás:

"Az őszödi beszédben Gy. F. azt mondta kb.: eddig hazudott, ezentúl nem fog hazudni.
Most bejelenti, ünnepélyesen & nyilvánosan: "EZENTÚL - a közvélemény (föltételezett) óhajaihoz igazodva
- HAZUDNI FOGOK". Ez a pasas ön- & közveszélyes.
És még evvel együtt is "színvonalat" jelent a mai kínálatban sok (bullshit-hoz szoktatott) honfitársunk számára. "
bencemacska
@Béla333: ma, 19:19
Ki mint él, úgy ítél.
Mindenki a saját reakcióját vetíti vissza mások véleményére, azaz azt a véleményt várja el a másiktól is...
Ezért feltételezed, hogy a te manipulációdra én is azzal válaszolok!

"Elolvastam és elfogadom a moderálási elveket!"

Ha disszertációt írok, akkor annak a szabályait tartom be!!!
Pálinkás Pál
@Béla333: Hát persze hogy nem,rajtad kívül még ennek a hülye szóvivőtöknek is!!!Azt miért nem írtad ide ,hogy ez a sajtóförmedvény erősen LMP-s kötődésű!!??
anka
Nem volt az olyan nagy ,,egymásnak feszülés,,...:D - láttam a műsort.
Manhattan
Már van egy ilyen oldal a facén: "Nem támogatom Szél Bernadett miniszterelnök-jelöltségét"
Béla333
@Manhattan: 20.28
A Facebookon mindenféle csoport/oldal van!
Még ilyen is:
"Gyurcsányt és társait, pedig börtönbe!"
karma1
Aha. Nincs is kettosmerce,aaaa', nincs.
Ha Gyurcsany Ferenc mondja azt, hogy nincs kozos lista, nincs kozos miniszterelnokjelolt, akkor o nem akar kormanyvaltast.
Ha Bercike kisasszony mondja ugyanezt, akkor az egy uj szin a palettan, a "mi meg szuzek vagyunk" cimu program hangsulyozasa...
Es erdekes modon Gyurcsanyt mindenki maga MOGE akarja beallitani!

Gondolkodjatok mar valamennyire: Gyurcsany mar letett valamit az asztalra, Botka meg Szel csak szeretne valaha ott lenni, amirol GYurcsany onmaga mondott le, Bajnai javara!
Béla333
Gyurcsány nem letett az asztalra, hanem levett onnan! A közös pénzünkből a kormánya alatt, százmilliárdokat!
Egyébként is Gyurcsány kiabálta itt vagy egy éve hogy összefogást!
Most meg ennek az ellenkezőjét, nem kell összefogás!
Az LMP végig ugyanazt mondta: ezekkel nem!
Inkább a Gémesi féle csapat, de a DK-s szélkakasokkal nem lehet még beszélni sem!
Elég csak megnézni az ide írogató DK-sokat!
karma1
Mivel nem vagyok DK-s, sem mas part kovetoje, - ha akarnek sem lehetnek - , olyan jo lenne olvasni a "százmilliárdokat!" (idezet Bela333-tol) levevo GYurcsanyrol...
Gemesi meg kb. annyit er, mint mas, keruleti polgarmester ; lepkefing a palettan, pedig egy normalis pali. Ugy fogjak lesoporni ot is a szinrol, mint ahogy Demeter Martanak (lmp) valaszolt a mocskos orban-rezsim.
anka
@karma1: Azt el ne felejtsük, hogy Gyurcsány már gazdag volt mikor sportminiszter lett, utána miniszterelnök. - orbán meg a putriból csöppent a politikába, most meg az ország leggazdagabb férge! - a kettőt nem lehet egy napon említeni!
- a dakota inkább szélkakas, és illik is hozzá szélike...:D - nem hiába szavaztak egy párszor a fizessmaffia mellett!
a helység kalapácsa
Reménytelen.
Mi motiválja ezeket az embereket (az ellenzéket)? Nem értem...
Az utolsó utáni órában megyek el innen.
Jó lesz elmenni innen.
Szeretlek titeket (a magyar népet, Magyarországot), de a magyar nép vezetőit, vagy a magukat, a magyar nép vezetőjének szánókat nem, akik vagy bénáznak, vagy zúznak.
Felperzselt föld.
Ebből a katyvaszból, köszönöm, nem kérek!.
"Kutyából nem lesz szalonna."
"Szarból nem lehet várat építeni."

Jobb dolgom is van annál, minthogy ezen az oldalon anyázzak orrvérzésig, amíg meg nem halok.
Most lett hirtelen tele a faszom - ÖRÖKRE!

A viszontlátásra!
RonaGyuri
Nagyobb itt a gond, mint egyszerű kiszólás

Újabb mértes pofon a BCE-nek

Az elmúlt napok egyik legmókásabb (s persze ártunk és qurmányunk távozásában bizakodók számára elkeserítőbb) momentuma volt az a „műsor”, ahol Széll, Gyurcsány és Karácsony vitázott.
Hic & nunc (és érdektelensége és igen gyenge színvonala okán) a „műsorral” nem foglalkozom csak annak egy momentumával. Ahogy az egyik kritikus fogalmazott: „Ahogy egykor Dávid Ibolya nem értett a focihoz, most Szél Bernadett bökte ki Baló György műsorában egy egyszerű újságírói kérdésre, hogy ’nem vagyok matematikus.’ ”.
Nos ígértem, hogy a konkrét témát nem érintem, így nem fogalakozom, azzal hogy mennyire számtani problémáról kérdezték. Maradnék a konkrét megnyilvánulásnál.
Mint tudjuk az un. humán-értelmiségiek körében kifejezetten büszkeség kérdése, hogy kifejezetten komoly hiátusaik vannak az elemi számtan és logika területein. Amit kedves sikkantással (a fér.. akarom mondani hímnemük is így tesznek) körített: „Jaj én olyan hülye vagyok a matematikához” vallomással okadatolnak.
Nos van itt egy igencsak komoly gond – ami azt követően, hogy néhány napja az egyik bulvár-TV kifejezetten retardáltan buta, műveletlen, unintelligens celebeket bemutató műsorában az egyik elmesélte, hogy ő a Budapesti Corvinus Egyetem végzős közgazdász hallgatója -: a derék nem matematikus hölgy közgazda: „2000-ben közgazdászként végzett a Budapesti Corvinus Egyetem jogelődjén, ahol 2011-ben doktori címet is szerzett.”!
Nem szeretném Dávid inkriminált megjegyzését kisebbíteni, de tény, hogy nem volt testnevelő szakos tanár! =))
relatív
Az a nagy büdös helyzet, hogy a média kereteiben egy ' normális ' vélemény, állásfoglalás - még a jelzett műsor ebből a szempontból kiemelhető környezetében IS - kifejtésére semmi esély.

Az idő sürgetésében még sokszor csak félmondatokra van lehetőség - amit aztán rendesen lehet csócsálni, hogy az azt kijelentő milyen értelmes... -, ha egyáltalán, ezért a ámuló közönség ( mely az utóbbi időben éppen a zagyvaságokra, siralmasan alacsony színvonalú műsorokkal van kényeztetve, így a valóságra, értelmes magyarázatokra egyáltalán nem vevő ) rendesen semmi értelmes indokolással nem találkozik ( bárki IS a nyilatkozó, és annak bármilyen képesítése IS van ), és így aztán nehéz elvárni az értelmes szavazását, döntését a további életét alapvetően befolyásoló kérdésekben IS !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.