Az egyetem elbocsátotta a súlyos vádakkal illetett oktatót. 

A szexuális zaklatás botrány már az ELTE környezetét is elérte. Az intézmény nem közölte az érintett szervezeti egységet, sem az oktató nevét, de korábbi, sajtóban is megjelent információk alapján lehet tudni, hogy Mikonya Györgyről, a Tanító- és Óvóképző Kar dékánjáról van szó. 

Kirúgták az ELTE dékánját a szexuális zaklatás botránya miatt

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Az ELTE elismerte, hogy a dékán visszaélt valós hatalmi helyzetével, megsértette a diákja emberi méltóságát és az egyenlő bánásmód követelményét.

A folyamatos és megengedhetetlen testi közeledés, a szexuális tartalmú verbális és fizikai megnyilvánulások (anélkül is, hogy azok kifejezetten erőszakosak lettek volna) a panaszosban félelmet és szégyenérzetet kelthettek.

- áll az egyetem közleményében.

Mikonya György 1955-ben született, 1993 óta az ELTE oktatója, 2009 óta a Tanító- és Óvóképző Kar dékánja. A kar élére 2013 áprilisában választották újra, méghozzá 2018 júniusáig szóló mandátummal. Szakterülete a pedagógia, a neveléstörténet és a reformpedagógia.

Forrás: Index.hu 

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
@volvós: az a gusztustalan, hogy ennyi sikeres férfi molesztáló. Remélem, a lehető legtöbb nyilvánosságra kerül és igencsak meggondolják, hogy elvegyenek valamit ahelyett, hogy megkapnák!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Azért ez már kezd gusztustalanná válni, amellett, hogy a molesztálást " elszenvedő "
Nők a most 50-60 éves sikeres férfiakat egy tollvonással ellehetetlenítik, semmiféle
bizonyítékok alapján...a régi idők macáinak most jutott eszükbe, hogy ami 30 évvel
ezelőtt történt ( tisztelet a kivételnek ) milyen beleegyezős dolog volt, a rendezővel,
az igazgatóval az egyetemi tanárral kufircolni a díványon...Mennyi Nő beszedte
a nagy adag Cavintont, hogy egyszerre eszükbe jutott a múlt ...
elnyomott
@volvós: az a gusztustalan, hogy ennyi sikeres férfi molesztáló. Remélem, a lehető legtöbb nyilvánosságra kerül és igencsak meggondolják, hogy elvegyenek valamit ahelyett, hogy megkapnák!
1magyar
Szakterülete a pedagógia, a neveléstörténet és a reformpedagógia. - mit tanított, hogyan kell a következő nemzedéket zaklatni?
Pálinkás Pál
Most ez lesz a módi...nem tetszik valaki,találnak egy ribancot aki majd azt mondja hogy húsz éve zaklatta az illető...és már ki is lehet rúgni!!!
Edmond Dantes
Na,most lett elegem ezekből az ügyekből! Színházakban,munkahelyeken,egyetemen,politikusoknál.Legközelebb már az sem érdekelne,ha kiderülne,hogy Orbán Viktor zaklatta Peczné Gál Ildikót.
csipetke
@volvós: Erről én pont az ellenkezőjét gondolom.A nők egyrészt szégyellték,hogy egy ilyen dolog történt velük,másrészt,amikor történt,fiatalka kislányok voltak(vagy épp fiúk),és az ő szavuk vajon akkor mennyit ért az akkor már "nagyember"szavával szemben.Érthető,ha inkább hallgattak.Most,hogy valaki végre beszélni tudott róla,szépen lassan kiborulnak azok a bizonyos bilik,és azok,akik hajlamosak lennének arra,hogy hasonló dolgot tegyenek,100x meg fogják gondolni,hogy tegyék-e,vagy sem.Azért én kívánom neked,hogy családtagod ne erőszakolja meg senki,és ne is molesztálja...
elnyomott
@Edmond Dantes: - hát még a nőknek mennyire elege van a zaklatókból! Bizony, kiszolgáltatottabbak a sikeres, magasabb pozíciójú férfiak miatt. Vajon még hány nő lehet, aki sohase említette ami vele történt.
Majd ha téged zaklat egy homoszexuális feljebbvalód, akkor legyen eleged!
csipetke
@Pálinkás Pál: Neked nem tűnt fel,hogy az összes lebukott fazon beismerte amit tett?
Pálinkás Pál
@csipetke: Na figyi...csak általánosságban beszélt mindenki...a másik,maradjunk annyiban...nem egyformán ítélik megf az emberek a zaklatást...arról most nem is beszélek,hogy mondjuk ,anno ,egy hölgyike az előremenetelért dalolva és önként belement...most meg hirtelen feltámadt az önérzete...hányás ez az egész dolog...
Manhattan
Ezt Vágó Pista oldalán láttam. Ebben jól kirajzolódik Kerényi mocskos pökhendi, lekezelő stílusa. Ez nem ember, ez egy tahó állat! www.facebook.com/VagoIstvan/videos/10...
nezelodo
@Manhattan: Hát tényleg egy mocskos pökhendi egy fazon. Sajnos van belőlük éppen elég. Talán ennek most visszanyesik a nagy egóját.
Eladott Ország
Szerintem meg ez a hatalmi kultúra hiányára reakció alapvetően , (talán) kezd rájönni a társadalom, hogy a hatalmi pozícióval járó hitvány aljas erőszakos primitívséget, nem kötelessége eltűrni. Jogállamiságra is akkor támad tömeges ,természetes valós igény , ha a hiánya miatt, az ezzel visszaélők már túlságosan sokan vannak és határtalanul elpofátlanodnak , (és mindig elpofátlanodnak) , vagyis nem a büntetés miatt van szükség a büntetésre ,hanem ,hogy ezt az retorziók hiánya miatti (intellektuális morális , kapzsi ,szociopata) söpredék elpofátlanodást (nekem szabad , mert van hatalmam de neked nem, mert te csak áldozat lehetsz ) ami törvényszerűen bekövetkezik , a többség érdekében megfékezzék , kordában tartsák ... ez talán tényleg a Friedrich Nietzschei ... saját értékstabilitását elvesztett , tömeg ember "szabadság igényének" megjelenésével jár ... ez ha hagyják, nem verik pofán akkor megteszi és ön igazolja ...végül bármit és bármennyire ha a hatalom biztosítja neki a "szabadságot " ehhez .
volvós
@Pálinkás Pál: 14:48

Hát erről beszéltem az előbb...és még én vagyok a rossz...
Pálinkás Pál
@volvós: Ha megnézed ,az emberek már okádnak ettől a témától...ezen általában azok a nők lovagolnak ,akiket egy liter pálinka után sem zaklatnál...
1magyar
@Pálinkás Pál: Nem a témától okádnak hanem az ilyen férgektől akik ezt teszik.
Pálinkás Pál
@1magyar: No akkor neked is levezetem...az elmúlt hetekből egy esetet prezentálj,amit lehetner bizonyítani!!!És igen érdekes a dolog,még jó hogy nem az "ókori" eseteket hozzák fel...mindig olyat állítanak aminek már nem lehet utána nézni!!!
1magyar
@Pálinkás Pál: Még jó,hogy a tanúvallomásokat nem így kezeli a bíróság ahogy te.
Pálinkás Pál
@1magyar: Te miről beszélsz??? Ugorj neki a Btk.-nak...Amit ezek a nők állítanak,és ha nem tudják bizonyítani,az bűncselekmény,úgy hívják hamis vád!!!Erre még a tanuk figyelmét is felhívják akármilyen tárgyaláson,és akár sittet is kaphatsz miatta!!!Ti ordítoztok állandóan hogy orbánék szétqrták a jogállamot...ilyen esetekben meg ti nem ragaszkodnátok a törvényekhez???
1magyar
@Pálinkás Pál: Ha 20 ember állítja nem gondolnám hamis tanúzásnak egyrészről, másrészt bevallották.
Pálinkás Pál
@1magyar: Mert általában az ilyen zaklatásokat 20 ember előtt követik el,igaz...? Istenem...
Pálinkás Pál
@Horizont: Na ja...ha már felhoztad a buzeránsokat is...az is egész friss eset...kb 20 éves...és a "fiú" természetesen külföldön él...
Mellesleg az ilyen embereket büntessék meg...méghozzá keményen,de csak akkor ha valóban elkövette!!!
Végezetül..nem vagyok Adonisz,de szerencsére sosem kellett pálinkázni a barátnőimhez!!!
Edmond Dantes
@elnyomott: Hát egy kis szövegértés nem ártana.Nem azt írtam,hogy a zaklatottak,sőt pláne az abuzált a nők panaszaiból van elegem,hanem ezekből a gusztustalan ügyek sokaságából.Vagyis a hatalmukkal visszaélő zaklatóktól,ha így sem lenne világos l!!!Bár nem tartozik rád, nincs feljebbvalóm,de mivel egy szót nem értettél a szövegemből,ez tökéletesen felesleges információ.Azt pedig bízzad rám,hogy nekem miből és mikor van elegem,főleg ha nem is tudod,hogy mire válaszolsz lánglelkű igazságosztóként.
iluminati
Beszarás...ezekről vitáznak az emberek...miközben az országot szétlopják...
Azon gonolkodom hogyan jelencsem fel azt a nőt akit elküldtem mert nem akartam +...és megalázott mit egy sz... mindenki előtt.. szétverte a családi életem mert megsértettem... Verjem a fenekem a főldhöz...mit érek vele? a sors eléggé megbüntette érte...
iluminati
Ezek után azon gondolkodom mit tett volna ha nem kűdöm el.. feljelent?
Eladott Ország
@Horizont: tegnap, 17:50 # www.exkluzivshop.hu/content/termekkepek/05023320000.jpg
Pálinkás barátnőinek, nem csak a pálinkázniuk kellett a légyotthoz.
picike1
mindenki egyszerre mosott és egyszerre tereget ki a szennyesét
KisGenyo2
Kíváncsi lennék a sértettekre is!
Mert így őket tulajdonképpen nem a tudásuk, hanem a p...ájuk segítette a diplomájuhoz!
Egy vizsgálatot ez is megérne...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.