Puzsér Róbert elindította az "I don't" kampányát a szexuálisan zaklató férfiak ellen, szerinte a büntetésüknek teljes egzisztencia- és állampolgárság-vesztéssel kellene járnia.

Kampányt indított Puzsér Róbert a szexuális zaklatások és a férfi zaklatók ellen. 

Mint videójában elmondja, leghatározottabban tiltakozik a közvetlen erőszak és a szexuális zaklatás mellett minden tolakodó érintés, modortalan udvarlás és nyílt szexuális ajánlat ellen. Érjen az nőt, meleg, vagy transznemű személyt.

Mivel ő saját elmondása szerint ilyet sosem tett, és a jövőben sem fog, ezért indította az "I don't"-kampányt, melyhez mindenki csatlakozását várja, aki sosem zaklatott senkit.

Szerinte a szexuális zaklatók ellen a legsúlyosabban kellene eljárni, a büntetésük pedig a teljes egzisztenciavesztés mellett az állampolgárság elvesztése is lehetne. 

A videó alatt a leírásban olvasható a teljes szöveg, íme:

Én Puzsér Róbert vallom, hogy embernek férfi által gyakorolt szexuális kihasználása, tágabb értelemben a test és lélek integritásának semmibevétele egyike a legsúlyosabb emberi bűnöknek.

Vallom, hogy nemcsak a közvetlen erőszak és a szexuális zaklatás, de minden nő, meleg vagy transznemű személy felé irányuló tolakodó érintés, modortalan udvarlás és nyílt szexuális ajánlat egyaránt súlyos bűn.

Én, Puzsér Róbert sokakkal ellentétben soha életemben nem követtem el semmi ilyesmit, és a jövőben sem fogok – ugyanakkor mindent megteszek azért, hogy ezek a bűnök ne maradjanak titokban és megtorlatlanul.

Ezért itt és most felszólítom azokat, akik soha nem ártottak senkinek, és ezt szeretnék a civilizált világ tudtára adni, hogy csatlakozzanak az „I’dont” kampányhoz.

Ezzel nemcsak az áldozatok iránti szolidaritásunkat fejezzük ki – azt reméljük, hogy a bűntelenek mindennapjait soha többé nem árnyékolja be a bűnösök hallgatása.

A nőket ért támadások nem pusztán egy-egy ember, hanem a férfiúi nem művei. A férfihatalom, a férfierkölcs, a férfiagresszió és a férfiakat jellemző empátiahiány okozza azokat. Tegyünk végre valamit!

Ezekben az ügyekben a jövőben ne a bűnt, hanem az ártatlanságot kelljen bizonyítani. Tegyünk közösen hitet a nők jósága mellett: egy nő szavát legalább négy férfi szava cáfolhassa.

Ha a médiában döntés született egy vádlott bűnösségéről, azt bíróság többé felül ne vizsgálhassa. A büntetés minden esetben legyen teljes egzisztenciavesztés, az állampolgárság elvesztése és törlés minden digitális felületről.

Nemcsak a színészek, de valamennyi elkövető esetén ragaszkodunk ahhoz, hogy minden szöveget, továbbá minden kép- és hangfelvételt, ami az erőszakos férfi létezésére utal, vagy amit az erőszakos férfi bármilyen módon készített, semmisítsenek meg – legyen az akár családi fényképalbum, akár személyes facebook-profil.

Töröljék ki a múltból és a jövőből! Mindenki, aki bűntelen, csatlakozzon az idon’t kampányhoz! Elsősorban férfiakra számítok. Aztán jól nézzünk körül az ismerőseink között! Arról a férfiról, aki nem csatlakozott, tudni fogjuk, hogy cinkos. Vagy rosszabb.

(Címlapi kép: részlet a videóból)

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Puzsikám, attól tartok, hogy téged szkszuálissan zaklatott valagi. Bántották a kicsi fenekedet édi?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Ezt a veretes beszédet nem csak itt, hanem más kultúrájú, más vallású országokban kellene elővezetni...milliók menekülnek ezekről a helyekről...

választhatna, előbb ungabunga, és utána tarkónlövés, vagy egyből az utóbbi...
Fradigege
Engem is zaklatnak. Cseszlovákia és románia puszta létezése engem zaklat. A felcsúti is zaklat. Nem akar 1000.- euros minimálbért. Inkább a szlottyban tart minket, a geci.
Equus
drága jó puzsér úr!
"Ha a médiában döntés született egy vádlott bűnösségéről, azt bíróság többé felül ne vizsgálhassa." Mire tetszett gondolni? Veszek magamnak egy-két újságírót és kiirthatom az ellenségemet, a főnökömet vagy azt, aki nem akart velem ágybabújni?

"Ezekben az ügyekben a jövőben ne a bűnt, hanem az ártatlanságot kelljen bizonyítani. "

Kedves puzsér "úr"!
Tetszett-e már azon gondolkodni szép és okos fejével, h holnap esetleg magáról állítják, h megsimizte egy ovis gyerek kicsi popóját és mindjárrt négy nő állítaná?

Kedves puzsér, te hülye vagy.
Eladott Ország
Puzsér mindig azt hiszi, annak van igaza, aki hangosabban ordít. Még ha normális dolgokat mond, akkor is üvöltve, nyakán kidagadó erekkel teszi. Ez a temérdek macsó külsőség tükröződik vissza írásaiban is, belső semmi. Értem én, hogy szar lehet nő nélkül így negyvenen túl, értem én, hogy szar lehet anyunál lakni így negyvenen túl, értem én, hogy szar dolog számos megkaphatatlan nő körül forogni, de úgy gondolom, ilyen hozzáállással, mint amiket mostanában hallok tőle, még ötvenen túl is habzó szájjal fogja gyalázni az összes modern nőt, mert neki nem jutott belőle egy sem.
Nessy
Tessék mondani ez a családon belüli zaklatásra is vonatkozik??
Akkor sziveskedjen a kormányunkhoz fordulni a javaslatával, mert ök ezt a fogalmat nem ismerik! Nem is írták alá az egyezményt, mert az belügy és abba nem avatkozzon senki, rajtuk kívül.
wagabund
@Equus: azért ilyen bátor, mert róla ezt nem tudják állítani, ráadásul négy nő?...nemááá...ez nem fordulhat elő... ...főleg, ha az ötcombú marinéni a barátnője (jobb híján)...
jancsipapa
" Ha a médiában döntés született a vádlott bűnösségéről " - Ez teljesen hülye ?
Csizmás Kond
...szerintem őt kéne kezelni...na nem szexuálisan hanem elektromosan.
kiscsillag66
Én nem értek egyet Puzsér úrral. Hagyni kellene már ezt a témát, mert unalmas. Soha nem fog változni semmi, akármit is mondanak. A világ már csak ilyen!
1magyar
Eddig nem kedveltem de most egy jó ügyért száll harcba, de sajnos tényleg nem fog változni semmi.
Midig is utáltam a tolakodó, zaklató férfiakat, tuskónak tartottam őket. Sosem kellettek volna.
Közeledni lehet normálisan is, észreveszi a nő (vagy férfi) úgy is. Valaki egy csokor virág helyett a farkát tolja oda - hát nem vall emberre.
Peller Anikó
Puzsikám, attól tartok, hogy téged szkszuálissan zaklatott valagi. Bántották a kicsi fenekedet édi?
Köb Jani
"Ha a médiában döntés született a vádlott bűnösségéről"a csábringók előnybe, Puzsér nem sokáig élveznéd a nyilvánosság rád figyelését, csak mint zaklató lenne hír a te neved, személyed is... megerősítve négy csábringó állításával... akik a médiának állítanák az erőszak megtörténtét,.. úgy legyen! vagy nagyon mellé nyúltál, rosszul szákoltál. A nagyok esése történhet önhibán kívül is, négy személy állításával.
human
Puzsér szokásos módon túltolja.
Azért én is érzékelek negatív jelenséget a zaklatásos bejelentések terén. Például zaklatásnak számít-e az, ha egy katonai repülőn utazik egy csapat. Az egyik alvó női társukról gondolják csinálnak egy poénos képet. A csapat egyik férfi tagja a kezét a nő melle elé teszi, mintha megfogdosná és ezt a társa lefényképezi. Nincs kontaktus, egyértelműen a hülyéskedés volt a cél. Nos ez minsőíthető-e szexuális zaklatásnak?
Szerintem nem. Lehet ízléstelennek mondani, de nem zaklatás.
nyanya001
@Peller Anikó: " valagi " sikítok a röhögéstől :DDDD
Syntax Error
"... embernek férfi által gyakorolt szexuális kihasználása..."

Ez meglehetősen diszkriminatív! Ugyanis a fordítottjáról már film is készült!
cikicakk55
@Eladott Ország: Én mindig egyet értettem veled és most is majdnem igazad van .Puzsérról készült egy dokumentum film,nem sokkal azután,hogy olyan durva kirohanásai voltak valamelyik tehetségkutatóban,ahol Ő volt az egyik zsűritag.Nagyon durván beszólogatott a versenyzőknek állítólag.Nem szoktam nézni az ilyen műsorokat,így nem tudom mit tett,mennyi az igazság.Viszont abban a dokumentumfilmben,mutatták,hogy abban a faluban ahol él,ott egy hatalmas nagy gazdaságot vezet.A falu szinte minden lakója nála dolgozik,Ő biztosít munkát a férfiaknak és a nőknek is.Egy család külön nyilatkozott,hogy a gyerekük műtétjének az árát teljes egészében Puzsér fizettem.Nem tudom mennyi volt már az összeg,de tudom,hogy milliós tételről volt szó.Neki van felesége,sőt gyermekei is.Állítólag nem olyan a való életben,mint a tévében látható volt.Kifejezetten kedves és figyelmes férj,főnök és ember. Természetesen én nem tudom mi az igazság.Nem követem nyomon semmilyen munkásságát sem.Néha ha írnak róla,akkor a facebookon megnézem mi volt az,de a jelenlegi stílusáról semmit nem tudok,a múltjáról meg még annyit sem.Van valami vitatkozós műor is amiben szerepel,meg a Szobjektívet Ő vezeti.Na abból láttam pár percet,de nem kifejezetten tetszett.Maradok a természetfilmeknél.
human
@cikicakk55: "Puzsér fizettem" Lebuktál Puzsér :)
cikicakk55
@human: Na ezt most nem értem. A " fizettem" elírás volt. Fizette akart lenni. Elő fordul,hogy néha mellé ütök. Sajnos én még a saját gyógyszereimet sem tudom kifizetni,nem,hogy egy több milliós orvosi számlát. Ha az írásod arra vonatkozna,hogy cikicakk55 néven Puzsér ír,akkor tudom javasolni,hogy a nevemre kattintva olvass bele a hozzászólásaimba. Én még mindig egy 62 éves nyugdíjas öregasszony vagyok. Puzsert nem ismerem annyira,csak " Eladott ország" azon írásához szóltam,ahol Ő azt írta,hogy Puzsernak senkije nincs és a szüleivel él még mindig. A többi részével teljesen egyet értek vele,bár mint írtam én keveset látok és olvasok Puzserról és Puzsértól.
Eladott Ország
@cikicakk55: Puzsér Róbert (Budapest, 1974. október 24. –) végzettsége szerint magyar–történelem szakos tanár. Én úgy vagyok vele, hogy addig nézem, amíg a csatornagombot átváltom.
ittott
figyu faszfej. ha apád nem "zaklatja" anyádat, most egy kivert fasz lebomlott szerves-anyaga vagy.
wagabund
@cikicakk55: 00,51...szabadjon bátorkodnom megjegyezni, hogy 62 évesen még nem vagy öregasszony...ezt igen rossznéven vettem...

valami mást, ha szabadna kérnem...léccííí...
nyanya001
@wagabund: Te egy úr vagy !
Még akkor is ha igazat írtál :)
wagabund
@nyanya001: Köszönöm, most simogattad a lelkem egy kicsinykét..

mellesleg tényleg igazat(inkább a valót) írtam...a rádijóban pont most dícsérik ezt az évjáratot a munkaadók...megbízhatóak, szorgalmasak, nagy munkabírásúak, nem pofáznak vissza, valamint tudják, mit is kell csinálni...(a rutin, meg az évek) bocs.
human
@cikicakk55: Nem kellett komolyan venni az válaszom. Csak vicceltem. Tudom, hogy nem Puzsér vagy csak az elírás után gondoltam leütöm a labdát.:)
human
Amúgy remélem mindenki vágja, hogy Puzsér most ironizált vagy cinikus volt vagy mindkettő. Tehát nem komoly amit írt. Pontosabban komoly, csak nem úgy.
wagabund
@human: ha láttad a tegnap esti sznobjektívet, akkor mindent tudsz...(most is emlegette az áldott anyukáját)
human
@wagabund: Nem lehet könnyű az anyukájának.Sokan emlegetik :)
wagabund
@human: igen...asszem így is, meg úgy is... gyanítom, sokat csuklik.
cikicakk55
@wagabund: Köszönöm,hogy úgy látod,62 évesen még nem olyan öreg az ember. Tudod az utóbbi évek létbizonytalansága, az életünket nagyon élhetetlenné tette. Elkeseredett harcot folytattunk azért,hogy legalább a gyerekünk ne éhezzen. Nem igazán sikerült,de az internetnek köszönhetően a teljes összeroppanás előtt segítséget kaptunk. Sikerült felszínre jutni pár nagyon jó embernek köszönhetően,de az átélt dolgok nagyon mély sebeket hagyott. Ezért én sokszor úgy érzem túl sok ez már nekem. Öregnek,nagyon fáradtnak, és az életnek örülni már alkalmatlannak tartom magam. Ettől persze más 62 éves ember még élvezheti az életét és jogosan gondolhatja,ez még nem az öreg kor.
human
@cikicakk55: Erőt kívánok neked és remélem a boldogság azért megtalál bármilyen apró is legyen az.
wagabund
@cikicakk55: na erre nem tudok semmi okosat mondani...amúgy ismerős az érzés.
cikicakk55
@human: Köszönöm szépen. Próbálom a szépet is látni,de nehéz. A propeller a kedvencem,nem is annyira a cikkek,mint inkább a hozzászólások miatt. Régebben nem érdekelt a politika,mert a fizetésünk elég volt az igényeinkhez,azok meg soha nem voltak túlzók. Azonban,ahogy egyre kevesebbet ért a fizetésünk,egyre több olyan dologról kellett lemondani,ami messze volt a luxus kategóriától,kezdtem felfigyelni arra,hogy a különböző pártok milyen gazdagodáson mentek át. Megjelentek az igazi művészek mellett a " celebek" akik a közönséges viselkedésükkel úri életet értek el,még én a 100 kg- os betegek emelgetésével is csa a töredékét. Ez nem az az ország amiben szerettem volna megöregedni.Az internet az egyetlen luxus,de azt hárman használjuk és elég sok dologról mondunk le érte,de megéri. Jó hogy ti vagytok,mert köztetek jó lenni.
cikicakk55
@wagabund: Sajnos egyre több embernek ismerős az érzés. Az a legborzasztóbb,hogy pont azoknak,akik becsületese dolgoznak,vagy dolgoznának. Ma a becsület= szegénység. Nekünk már sokat nem tudnak ártani,de a gyerekeim és az unokáimért aggódok. Ők is a becsületet tanulták meg tőlünk így ha ez a világ marad, félek ők hamarabb kiégnek mint én. Köszönöm a kedvességed! Nagyon jó kis capat van itt. Kicsit olyan érzés mikor ide belépek,mint ha a családomhoz lépnék be. Szia! További szép estét és szép álmokat.
wagabund
@cikicakk55: folytatván a gondolatmenetedet...néha nem értem, hogy a nagyszülő miért liheg annyira azért a kis pluszpénzért, amikor a becsülettel megdolgozott sajátjogú öregcségiéből nyugodtan élhetne...aztán látom, hogy nagy alapossággal válogat az áruházban...merthogy az unokája ne nélkülözzön, ha már neki nem jutott...
...ilyenkor elszégyenlem magam, mert én is így vagyok...

akik nem tudják, mi az az udvari budi, nem tudják mi az az egy gombos néprádió, milyen kivágott orrú cipőben járni, milyen a fakerekű roller, vagy kecskét kell fejni, mert a szülők megbíztak...és utána irány az iskola...azok könnyen pálcát törnek bárki felett.

Puzsérra visszatérve...na ő az, aki mindent tud...és pálcát tör mindenki felett...neki semmi nem jó..

amúgy qurvajó lehet gazdagnak lenni...
cikicakk55
@wagabund: Biztos nagyon jó gazdagnak lenni,de én például nem irigylem Orbánt, és holdudvarát,de a többi már letűnt politikust sem.Orbánnak egy rettegés az egész élete.egy részt a hatalom elvesztésétől retteg,más részt ő maga is tudja,hogy ha elszakad a cérna,( már pedig nem az a kérdés,hogy elszakad-e,hanem az,hogy mikor?) akkor neki nagyon de nagyon sz..r élet következik.Talán,ha időben ki tud jutni az országból,akkor van esélye a túlélésre,de milyen élet az már.teljesen bekattanva,egy tökéletesen idegen országban? na meg ugye a hatalom mániája.Orbánnál már nem is a pénz,mert abból szerintem már több vagonnal is van,hanem a hatalom elvesztésének a tudata is halálos lehet. A többieket azért nem irigylem,mert ha Orbán bukik,akkor buknak Ők is,ráadásul nem biztos,hogy nekik is járó motorral ott vár egy repülőgép. A csuti egyik seggnyalóját sem fogja magával vinni.A gyerekeit, a vőjét és a feleségét. kész,ennyi.Mészáros,meg Rogán és a többi majd akkor fog rájönni,hogy nem annyi a pénzük mint gondolták. A letünt politikusok meg annyira a pénz hatalmába kerültek már,hogy semmi nem elég.Szinte minden erejükkel,egészségüket nem kímélve hajszolják a pénzt.Akkor is,ha már annyi van a bankban,hogy elkölteni is képtelenség,nekik akkor sem elég.Én azzal is megelégednék,ha egy jó tündér,csak havi 20-30.000 ft-ot emelne a kettőnk nyugdíján,legalább június végéig.Akkor kapja meg a fiunk a diplomát,akkor tud már sürgősségi ápolóként a saját lábára állni.persze nem lesz milliomos,de a saját költségeit tudja fizetni.teház én lehet,hogy nagyon szegény vagyok,de az álmom nyugodt most már.Túl éltük a legnehezebb időszakot,mert én csak a gyerekem miatt féltem,most már csak ügyesen kell lavírozni a számlákkal és az ennivalóval,hogy ne maradjunk bajban a nyugdíj előtti napokra.Szerencsére adósságunk nincs és remélem nem is lesz. A pénz nem minden,bár nem árt ha van .Andy Vajna feleségével sem cserélnék,mert azzal a gusztustalan emberrel még 1 percet sem tudnék intim közelségben eltölteni.
wagabund
@cikicakk55: nem voltam pontos..a gazdag helyett inkább jómódút irhatnék...az inkább él a becsületes munkából, sokat dolgozva, nagy szakértelemmel..

hogy járó motorral egy repülő?...nos teljesen véletlenül tudtam meg, hogy például közép, és dél-Amerika országai(is) igen kedvelt helyek a magyarok közt -(ezt nem a piacon súgták a fülembe, hanem a rádiból hallottam)-...az ottani országokban egyik magyar sem jár reggel hatra dolgozni...jön a pénz, aztán egyszer majd a papa is..

(nálunk úgy van kitalálva, hogy ha a családból valaki(k) bajba kerülnek, akkor itt az egyik nem lakott, de berendezett szobában meghúzhatják magukat..a nejemmel ezt úgy fogjuk fel, hogy addig jó, amíg nincs szüksége a szobára senkinek...)
cikicakk55
@wagabund: Így van! Mi is több mint 10 év alatt építettünk egy tetőteret a házra,hogy ha az idősebb megnősül ne legyenek lakás gondjai. Akkor a kicsi még csak kósza gondolat sem volt. A nagynak végül nem kellett,de talán a kicsinek. A módosabban igazad van. Ők azok akik becsületesen keresték a pénzt,de nem hajszolták mindenkin átgázolva. Rajtunk is olyan emberek segítettek. Megtehették,így megtették,pedig csak annyi volt,hogy ügyesek és talpra esettek voltak a szakmájukban. Elismerésem az olyan embereknek. Úgy tudom,hogy Puzsér is mint ember ilyen,de a stílusáról sok rosszat olvastam. Mivel nem nézek ilyen adásokat,így fogalmam sincs mint média szereplő milyen ember.
wagabund
@cikicakk55: én azért nézek ilyen műsorokat, hogy képben legyek, kik között élek...ennek ellentmond, hogy újabban már kezdek összezavarodni, ki kivel is van? a választásokig teljes lesz a káosz...
cikicakk55
@wagabund: Én a neten szoktam a híreket több párt szemszögéből is elolvasva. Számomra sokkal jöbben le jön a hozzászólásokból,hogy egy- egy hírnek mennyi az igazság tartalma. Az újságíróknak képtelen vagyok hinni,de a hozzászólók őszinték,mert a legnagyobb részük meggyőződésből és nem pénzért ír. A trollokat elég gyorsan ki lehet szűrni. Ami a kedvem gyakran elveszi,az a propin kívül a hozzászólók minősíthetetlen hangneme,csak azért,mert mind a ketten gyűlölik a FideSSt, de az egyik jobbikos,a másik DK-s. Hiába ugyan az az érdekük,már a második írásnál k. Anyáznak,köcsögöznek, genetikai hibásnak tartják egymást.
wagabund
@cikicakk55: nos ez az egymást gyalázás-alázás-anyázás a menő...

én is szabadszájúvá válok azonnal, ha a nyugdíjasokat kezdi valaki bántani (aki még nem nyugdíjas)..akkor tolom keményen...
...amúgy pont igazad van, mert a kommentek mindenféle szemszögből megvilágítják ugyanazt a hírt...
cikicakk55
Ráadásul a kommentek a nép véleményét tükrözik,még akkor is ha néha túl durva stílusban történik. A hír viszont a híroldal beállítottsága szerint van megírva.Ezért is szoktam több oldalon megnézni a kommenteket,csak a durva beszólóngások miatt szinte csak ide írokert itt például Csizmás Kond-al néha nem értünk egyet,de még Ő is emberi hangnemben válaszol. Az ilyen ellenvéleményt értékelem,mert nem vagyunk egyformák,nem is kell egy véleményen lennünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.