Az Orbán-rezsim annak érdekében, hogy ne derüljön ki, hányan hagyják el az országot, Orbán Viktor miatt hányan vándrolnak el Magyarországról, nem teszi lehetővé,, hogy a távozók “kiiratkozzanak” az országból. Annak érdekében, hogy a nyilvántartásból senki ne hiányozzon, lehetetlenné teszik a teljes elvándorlást, a magyar lakosságból való kitörlést. Régen, ha valaki kivándorolt Magyarországról, akkor az elment. Elhagyta a hazját, és új hazát választott magának. Ennek részeként leadatták vele a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, nem maradt semmije, csak a magyar útlevele. Ugyanúgy, mint azoknak a kettős magyar állampolgároknak, akik életükben talán nem is jártak Magyarországon. Ezekből Semjén már gyártott/hazudott egymillió embert, akit a létszámhoz számolnak, és megadnak nekik a szavazatukért olyan kedvezményeket, amelyek csak a Magyarországon elő és adót fizető embereknek járna. A távozók azonban nem tudnak távozni, nem tudnak “kiiratkozni” Orbániából, mert nem veszik...

Forrás: nepszava.us
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@Zeta: Hofi megmondta:M.o.-on nincs analfabéta...!...Összeírva!
Nincsen elvándorló,mert benn maradnak a lakóssági statisztikában!
Lehet,hogy még választani is megjelennek?...a listán? Eccerű? Igen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Hiába nem teszi lehetővé mindenki tudja, látja. Csak az én környezetemből több ezren mentek el és több százan állnak startra készen ugyanis ha ismételten a FideSS nyer már mennek is. Az lesz a vég mindenki számára. Nyugdíjakra ne számítsanak, mert megfogják csorbítani és további adókat fognak kivetni, aminek következtében a bent maradók százezrei fognak még mélyebbre lesüllyedni egészen a totális összeomlásig.
Csizmás Kond
Most akkor ezzel mit akarnak megmagyarázni ?
Zeta
A próbálkozás nagy létszámot takar. Azért , mert tagadják van. Az ébredés lesz nagyon rossz, oldaltól függetlenül.
division
@Csizmás Kond: Gondolom a saját tehetetlenségüket meg a szegénységi bizonyítványukat:-)
kokopelli
@Zeta: Hofi megmondta:M.o.-on nincs analfabéta...!...Összeírva!
Nincsen elvándorló,mert benn maradnak a lakóssági statisztikában!
Lehet,hogy még választani is megjelennek?...a listán? Eccerű? Igen!
CsipkeRózsa
A magyar állampolgárságról akkor lehet lemondani, ha igazoltan van külföldi bejelentett lakása és állampolgársága. Tehát, nem olyan egyszerű az sem.

Mennyivel könnyebb magyar állampolgárságot szerezni.
Nessy
Igy lehet remek foglalkoztatottsági adatokat produkálni például.
Ebben az a gond, hogy nem a fél analfabéták hagyják el az országot.
Mikor kint élő orvos ismerőssel viberezel, rá döbbensz, hogy mi a különbség az itt és az ott között.
Az egy millió "kettős állampolgár" közól nem kevés, aki életében nem járt Magyarországon,hosszú távon nem is óhajt, de "jogai" vannak! Akkor jön, ha valamit itt ingyen megkap, míg "otthon" nem.
A kint élők nem kevés pénzt küldenek haza, a levelezőtagozatosok nem kevés pénzt "visznek" a voksokért.
quadrocopter
Nem kell ezen rágódni!

Külföldön szépen beleteszed egy borítékba az összes olyan magyar okiratodat, amelyekre soha a büdös életben nem lesz már szükséged, hisz kint akarsz maradni, egyértelműen leírod pár sorba, hogy lemondasz a magyar állampolgárságról -. ebből 2 példányt írsz, hogy a külföldi hatóságnak is maradjon - majd szépen megküldöd a magyar követség részére!
Persze mindezt már csak akkor, amikor kint be vagy biztosítva a letelepedést illetően!
Beleírhatod a politikai motivációt is, hisz a világ már tudja, milyen Gecisztán!
Aztán feltolhatják maguknak! Mert olyan nincs, hogy erőszakkal/bürokratikus akadályokkal visszatartanak állampolgárként!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...van olyan ember akinek nincsen semmilyen állampolgársága ?
kokopelli
@quadrocopter: Nem is kell neked visszaküldeni!Ha a "másik" állampolgárságért
folyamodsz,hogy ne légy hontalan,akkor az "igenlő" válasznál egyszerűen az ottani
hivatalnál adod le a magyar irataidat,mert azok hivatalosan küldik vissza "tértive-
vényesen!(úgy hívják még mindig?)! Ha szerencséd van,akkor hamarsz kapsz egy
"idegen személyit",ami útlevélhez hasonlít,és külföldre is utazhatsz vele,de a ma-
gyar állampolgárságod benne marad,az ottani felvételéig!...és így tovább...! ;-)
Clavigo
A következő lépés az lesz,,,mikor a More megépíti a kerítést a nyugati határra...
nyanya001
Észak-Korea a minta ennek a mocskos diktátornak !
kokopelli
@Clavigo: nem értelek! Ki akar visszajönni a magukat "kinnfelejtet" magyarokból?
A migránsokat,meg a letelepedési engedéjüket megvásárlókat felejtsük el,mert
azok sem hülyék! ;-)
Clavigo
@kokopelli: Még nagyon sokan tartanak kifelé.:)))...De hogy miért Nyugatra,,azt fel nem tudom fogni.. :))))
kokopelli
@Clavigo: ..amikor odaát vagyok az elmaradott szegényes nyugaton,akkor
egyre több ismerős beszédet hallok,de nem szólítom meg őket,csak ha látom,
hogy valamiben bizonytalanok!Tudod milyen aranyos,amikor a kis porontyok
fordítanak az anyunak a bevásárláskor,mert a oviba ill. a suliban úgy tanul-
ják a helyi dialektust,hogy észre sem veszik!Amikor odasúgják az anyunak
"anyu a bácsi beszél magyarul",akkor nagy szemekkel meglepve teszik azt ! ;-)
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Szerintem van olyan ember, akinek nincs állampolgársága, ő a hontalan.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Akárhol élhet, pl. ott, ahol megfosztottak valakit az állampolgárságától. Nem csak Magyarországra gondoltam.
A hontalan bármelyik országban hontalan, amig valahol nem szerez magának állampolgárságot.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Ma nincs olyan, hogy valakit úgy fosszanak meg az állampolgárságától, hogy annak ne legyen valamely ország aki befogadná...ez emberjogi kérdés.
kokopelli
@CsipkeRózsa: tévedsz,mert kap papírokat az új országban,és beírják,hogy állam-
polgársága magyar! A saját jogsiját,útlevelét,hitelkártyáját autópapírjait stb. nem dob-
ja el! Ergo nem lesz hontalan!
karma1
@quadrocopter: @kokopelli: Valoban nem kell semmit sem lemondani: ha a befogado orszagban allampolgarsagert folyamodsz, akkor megkerdezik, hogy meg akarod-e tartani az eredeti allampolgarsagodat, mert ha igen, akkor azert kulon kell illeteket fizetni, kb. 200 ezer forintnak megfelelo penzt. De ha nem kered, a magyart, akkor automatikusan csak a befogado orszag allampolgarsagat kapod meg.
Kulonben el lehet hagyni az orszagot, ha nem adsz le adoigazolast, mert nem volt semmilyen jovedelmed, nincs vallalkozasod, akkor torlodsz a NV-tol - papirforma szerint.
@Csizmás Kond: Letezik olyan, hogy valaki "Hontalan" megjelolest kap, ezt a befogado orszagban adjak ki, a vilag osszes orszagara ervenyes belepessel, kizarolag az eredeti hazadba kell vizumot kerni, - mert ekkor ugy nez ki, hogy valami miatt nagyon le akarod tagadni az eredeti allampolgarsagodat, tehat nagyon megvizsgaljak a beutazasodkor a szemelyedet.
Es most nekem ne gyere azzal, hogy ilyen nincs, mert van, de mar keso ejjel irok, nincs kedvem nyilvanvalo dolgokon vitatkozni senkivel sem.

Ennek a cikknek egyebkent nincs tul sok alapja: Magyarorszag meg nincs bezarva. Ha el akarod hagyni az orszagot, akkor add vissza az iparodat, vagy a vallalkozasodat, ha munkanelkuli vagy, akkor sima ugy, vagy jelents bankcsodot. (Sok embernek sajnos nincs is mas valasztasa. Akkor ne adja vissza valaki a magyar allampolgarsagat, ha van devizatartozasa, es van kovetelese a magyar allammal szemben, mert igy talan konnyebb visszaperelni a jogtalan befizeteseket, ha egyszer valaki hajlando lesz rendezni az o tarthatatlan allapotukat. (Bar ez csak teljesen maganvelemeny. A magyar allampolgarsagot a vilagon semmire sem nem lehet hasznalni, ha nincs otthon folyamatosan bejelentett lakcimed. A hazai orvosi ellatasert folyamatosan kellene fizetni a TB-t, aminek egy tartos elohely valtoztatasnal semmi ertelme nincs.)
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Nem akarok én ebből vitát indítani...gondolkodj el rajta és rájössz.
eszegfu
Akár igaz is lehet, hogy nem tudsz "megszabadulni" a személyidtől + a lakcimkártyádtól...viszont a TAJ kártya leadása kötelező! Ezért is van az, hogy ha netalántán visszajönnél, akkor 1-2 év mig ujra megszerzed a TAJ kártyádat -- "természetesen" sulyos pénzért -- , ill. a fontosabbat: az egészségügyi ellátást. Tehát bőven ki lehetne vezetni a "rendszerből"!
karma1
@eszegfu: Az a lenyeg, hogyha el akarsz vegleg menni otthonrol, minden fontos szemelyes papirod, szuletesi akvi kivonatod, iskolai bizonyitvanyaid, szakmai kepzettsegrol szolo okmanyok, meg egy nemzetkozi jogsi legyen nalad, es az utleveled legalabb 2 evre szoljon. (fel evnel rovidebb ervenyessegu utlevellel eleve nem adnak vizumhosszabbitast sehol sem, mert ez a fo okmanyod az uj hazadban).
Erdemes kerni egy erkolcsit, mielott elindulsz, mert a "police clearance"-t kerik ha le akarsz telepedni, vagy munkavallalasi vizumert folyamodsz.
Iskolai papirok, erettsegi, diploma, de nagyon fontos a nyelvvizsga papir, mert ma mar nem mehetsz be egy orszagba sem legalabb kozepes nyelvtudas nelkul. Ha nincs papirod, akkor helyben vizsgazni kell.
En nem adtam vissza sem TAJ kartyat, sem semmilyen mas papirt sem - semmi bajom nem lett belole.
eszegfu
@karma1: tegnap 22:06 Logikus is, amiket irsz egy külföldre költözésnél... de hidd el: bejelentési kötelezettség van a TAJ-ra (ideiglenesen érvénytelenitik) az OEP felé + a Nav-hoz is be kell jelentened. A többi okmánnyal kapcsolatban semmit sem kell tenni. Értem azt is, hogy Te nem adtad le -- sőt nyilván sokan nem teszik meg -- de ettől még ez "szabály". Pont az a lényege, hogy haza-haza látogatva nem kaphatsz "ingyenes" orvosi ellátást, gyógyszert, stb... ugy tünik, hogy az állam számára ez a legfontosabb: nem kell költeni a külföldön munkát vállalókra, a többi meg nem érdekli őket.:(
karma1
@eszegfu: Aranyom, ha en kint dolgoznek mondjuk az USA-ban, es ott fizetnem az adot, meg az egeszsegbiztositast, nagy ivben sz@rnek az otthoni TAJ kartyara, mert hiaba tartom meg a TAJ kartyat, ha nem fizetek otthon TB-t, akkor a hajamra kenhetem az egeszet. Mert nem csak azt nezik, hogy legyen a nevemre szolo TAJ kartya, hanem azt is, hogy be van-e fizetve a TB jarulekom. Marpedig biztos nem lenne befizetve,
Gondolj bele, hogy mondjuk en elmegyek dolgozni kulfoldre, van otthoni TAJ kartyam, es olyan ravasz vagyok, hogy legalabb masfel evig fizetem rendesen a jarulekot (bar nem tudom, hogy, ha egyszer nincsen magyar adobevallasom, jovedelmem?), mert kitalaltam, hogy hazautazom megcsinaltatni a protkomat, mert otthon jok a fogorvosok. Aztan mire vegeznek a protkocsinalassal, kiderul, hogy masfelszer annyit fizettem, mint amennyit Amcsiban fizettem volna, mert volt az utikoltsegem, + a TAJ befizeteseim, na meg a borsos otthoni szamla, esetleg maganorvosnal, ahol nem kell annyit varni.
Es akkor az is benne lehet a pakliban, hogy elsore nem lett jo a fogam, igazitani kene rajta, de akkor megint jovok Magyarorszagra?
Hogy tudd, nem az eloirasok megleteben ketelkedem - nem ez lenne az egyetlen ilyen baromsag -, hanem az ertelmeben. (Azt tudom, hogy Te ejjel kettokor is, almodbol felebresztve is tudod az idevonatkozo szabalyokat, sokkal pontosabban, jobban, mint en).
Csak mondom, hogy mennyire ertelmetlen megtartani a magyar allampolgarsagot, illetve papirokat, ha mar egyszer mashol rendezted be az eletedet.
Arra azert kivancsi lennek, hogy amikor a rendelobe kerul valaki, honnan tudjak meg, hogy MILYEN allampolgarsagu, ha magyarul beszel (Romaniabol vagy az USA-bol jott-e?), mert az elobbinek biztosan zold utja van mindenhova.
eszegfu
@karma1: Csak a pontosság kedvéért... ha külföldön dolgozol, nem jelented be, de fizeted a havi 7.110 Ft-ot (tehát nem az összes járulékot), amihez nem szükséges, hogy rendelkezzél jövedelemmel, SZJA bevallással, akkor jár az ingyenes ellátás. Ha pl. elvégzi már a gyerek az egyetemet (ez idő alatt az egyetem fizeti) és még nincs munkahelye, akkor kereset nélkül is fizetni kell a 7.110 Ft-ot havonta. Ha nem fizeti, és "felfedezik", akkor behajtják! Gyakorlatilag az orvos nem az állampolgárságot "vizsgálja" -- az nem érdekli -- hanem a TAJ kártya érvényességét. Végül is a legtöbb törvény, rendelet nem azért születik, hogy mindnek legyen "értelme":!:) Arról már nem is beszélek, hogy u.azt olvassuk és mégis másképpen értelmezzük akár a jogban, akár adózási kérdésekben!
bakegya
@karma1: minden második forintunk az államkasszába csorog be,ADÓ FORMÁTUMOT KÉPEZVE-a költségvetésből fizet a kurmány(amit akar) mindent.NYUGDÍJAT,EÜ ELLÁTÁST-ezek még csak nem is alapjogok-ezek ellentételekhez kötött jogok.
Orsos viki röghöz köti A MAGYAROKAT-de csakkk jó pénzért!!!
kereső
@Shikari: tegnap13:38, mielőtt még teljesen belegabalyodnál a saját hazugságaidba, a tények:
1998.03.31- Csatlakozási tárgyalások megkezdése-1.szakasz.
2000.február- csatlakozási tárgyalások 2.szakasz
2000 december- Nizza-megállapodás a bővülés utáni tanácsi szavazatokról és parlamenti helyekről
2002.december-Koppenhága a tárgyalások végleges lezárása.

Mit szólsz ehhez kismadár?
kereső
@eszegfu: 08:10, csak megerősiteni tudom az általad leirtakat, kiegészitve a TAJ kártya mindenhatóságával.Magyarországon a kiskorú gyermeknek alanyi jogon jár az egészségügyi ellátás a TBJ.szerint-mégis, ha valamely gyermeknek nincs TAJ kártyája, akkor ugyan ellátják az adott eü.intézményben, viszont az ellátás diját ki kell fizetni a szülőnek,/-ez a törvényen belül létező elletmondó szabályozás/.Ebbe szaladtak bele, azok a külföldön született hazaköltöző szülők, amikor beteg lett a gíyermekük. Van akinek 8 hónap alatt sem sikerült elintéznie ,hogy a gyermekének TAJ kártyája legye. Családbarát ugye?
kereső
@Shikari: 08:33, ha nem érted az nem az én problémám.A naptárt valamikor régen egy Gergely nevű pápa már megalkotta. legalábbis azt amit manapság használunk.
eszegfu
@kereső: 8:23 Igen, ez a törvény hibája lehet, mert nem "családbarát". U.is pl. a szülési segélyre való jogosultságot is csak 180 nap "biztositás" után lehet igényelni, tehát itt is pontosan nem tudom hány hónapig kell a szülőknek biztositottnak lennie (fizetnie a járulékokat), hogy ujra érvényes legyen a gyermekük TAJ kártyája is, vagyis nem hiszem, hogy csupán "adminisztrációs" hiba miatt kellett várni 8 hónapig.
kokopelli
@eszegfu: ..aki az EU-n belül hivatalosan dolgozik (bejelentve) az fizet beteg-
biztosítást,ami általában 50%-50% -ban oszlik meg a munkaadó és a munka-
vállaló között!Kap egy mágnesszalagos (hitelkártya formátumban) EÜ kártyát,
ami az egész EU területén kompatibilis! Ha schwarzban melózik,de lakást a-
kar bérelni,mert bejelentkeznie kell,akkor bankkontót is kell nyitnia...stb...stb!
A településen is be kell jelentkeznie,mert a szállásadó köteles adót fizetni a lak-
bér után! ...
eszegfu
@kokopelli: 10:45 Ez mind igaz... csakhogy M.o. mintha nem lenne "kompatibilis" az Eu-hoz, pedig emlékeim szerint a mi törvényeinket is valamennyire passzitani kellene hozzájuk, természetesen a helyi körülményeket is figyelembe véve.
kokopelli
@eszegfu: nem hiszem! Fordítva kellene!A magyar polgárokat kellene ellátni olyan
EU-ban már régóta elfogadott dokumentumokkal,amiket mindenhol akceptálnak! Pl.:
a megjelent "plastik európai EÜ-s kártya" után egyszerűen felmondhattam a külföldi
extra biztosításomat!SAz sem lenne rossz,ha a határon túli nyugatra jellemző admi-
niszrációkat is közzé tennék,legalább azoknak,akik utána szeretnének nézni! Nem,
kellene a dolgokat szájhagyomány útján megtudni,mert én a saját családom még élő
tagjainál veszem észre,hogy halvány segédfogalmazói ismereteik sincsenek!...".de a
szomszéd volt már kinnt",vagy "a kollégám mesélte,akihez sokszor jön a rokona" stb!
Már egy lakásbérelés is alapjaiban különbözik a magyartól...! ;-)
eszegfu
@kokopelli: Szerintem u.arról beszélünk! "...A magyar polgárokat kellene ellátni olyan
EU-ban már régóta elfogadott dokumentumokkal,amiket mindenhol akceptálnak..." gondolatodat én ugy értelmezem, hogy mi képtelen vagyunk az EU-ban érvényes dokumentumokhoz igazitani a saját törvényeinket.
kokopelli
@eszegfu: ...mégegyszer átolvastam lassan amit írtál,és megadom magam!
Teljesen magam alatt voltam,amikor a haver a fia csepeli lakását kiadta bérbe,
és a megszökött lakó utáni számlákat neki kellett kifizetn!Ilyen errefelé (arrafelé)
nem lehetséges! (attól függ éppen,hogy hol lakom!) ;-)
kereső
@eszegfu: A gyermek/magyar állampolgár!/,belföldi lakcimmel rendelkezik alanyi!/saját jogán!/ biztositott a tbj.szerint,tehát teljesen lényegtelen,hogy a szülőknek van-e biztositási jogviszonya vagy,sem, a gyermeket megilleti az ingyenes eü. ellátás. A TAJ! kártya nem léte akadályozza a gyermeket alanyi jogainak gyakorlásában.

Aki az EU-s tagállomakban,+ Svájc biztositási jogviszonnyal rendelkezik-bejelentett munkahelye van- az igényelheti a tartózkodási helye szerinti tagállamban az EU-s egészségbiztositási kártyát-Magyarországon is van ilyen,-amellyel haza utazva ,vagy más eus tagállamban ,ha megbetegszik akkor térités nélkül veheti igénybe az eü.-ellátást.A biztositók rendezik egymás között a térités diját.persze vannak ellátások,amelyeket nem lehet e kártya birtokában igénybe venni. Ennek kapcsán jutott eszembe már sokszor, hogy mi lesz a brexit után az ott dolgozókkal,amikor Anglia már nem lesz eu tag.?
eszegfu
@kokopelli: Végre valaki nekem is "megadja" magát!:)))) Hááááát azért nem lehet mindenhol olyan "rózsás" a helyzet, ahogy irod. A TV-ben mai napig is nézek egy olyan sorozatot, melyben bemutatják, hogy Angliában hány havi lakbérrel és közüzemi számlával maradtak el a bérlők, a tulaj csak hosszu hónapok után kap birósági végzést a kilakoltatásukra. És amit hagynak maguk után?! Szobányi ruha, gyerekjáték, leszerelik a lámpatesteket, radiátort, mosdókagylót, zárat cserélnek...szóval döbbenetes!
kereső
@kokopelli: nem bizony, mert a legtöbb eu-s tagállamban,legalábbis a nyugati felén csak közvetitőn keresztül lehet a lakást bérbe adni-közjegyzői felügyelettel, és olyan szabályrendszerrel, amelyek védik a bérbeadót, védik a bérbevevőt is. Nálunk meg bérbeadás ügyben is teljes "szabadpiac"!!! van.
eszegfu
@kereső: 12:33 Valóban a gyermeknek alanyi jogon, a megszületése után jár a TB kártya, tehát az ellátás. De itt arról van szó, hogy ha külföldre mennek, bejelentik, akkor ideiglenesen érvénytelenitik ezeket, igy egy esetleges visszatelepülésnél szerintem már nem jár a gyereknek sem alanyi jogon. Én most nem néztem utána, igy lehet, hogy Neked van igazad.
kokopelli
@kereső: marha egyszerű! Ahhoz,hogy törvényesen dolgozhass,kell egy bankszámla
a fizetés átutalásához!A lakbért is ezen a számlán keresztül bonyolítod,a villanyszámla
is és a többi közmű is ezen a számlán keresztül megy!A főbérlő nem foglalkozik a mel-
lék kiadásokkal,mert azt neked kell elintézned! A főbérlő egy külön számlára átutalja a
háromhavi hideglakbért amit külön kell fizetni kautió fejében a kiköltözéskor hátraha-
gyott rossz állag miatt!Van egy központi országos adósnyilvántartó,amit a lakástulaj
ill. a szolgáltatók megkérdezhetnek,hogy van-e sara,természetesen a bérlő és engedé-
lyével!Ha megtagadja nincsen kégli!Minden tartós pénzforgalom a bankon keresztül
megy! (biztosítások,kölcsönök rezsi,adóvisszatérítés év végén stb...) ;-)
kereső
@kokopelli: nagyon egyszerű! Nálunk még ez a nagyon egyszerű sincs meg,ezért járt igy a barátod.
kereső
@Shikari:16:14 szinezésre ott vagy te, nehogy má' elvegyem a munkádat!nem lesz meg a napi penzumod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.