A nyugdíjasok egy része szívesen visszamegy a munkaerőpiacra – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Az MKIK elnöke azt mondta, a nyugdíjas szövetkezeteken keresztül foglalkoztatott munkavállalókkal részben enyhíthető a munkaerőhiány, a munkáltatónak pedig előnyt jelent a kisebb közteher, és az, hogy szakképzett alkalmazottat talál.

Parragh: szívesen dolgoznak a nyugdíjasok

MTI Fotó: Kovács Attila

Parragh László úgy látta, jellemzően a korábbi saját szakmájukba mennek majd vissza a nyugdíjasok dolgozni.

Címlapkép: MTI Fotó/Kovács Attila

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Parragh:" szívesen dolgoznak a nyugdíjasok" Igen, anyáddal együtt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Parragh:" szívesen dolgoznak a nyugdíjasok" Igen, anyáddal együtt.
Kookas
én is vissza mennék dolgozni csak még nem találtam olyan nemzetes közvetítőt aki az összes jövedelmemet elveszi mint közvetítési díj.
nezelodo
@Hari: Azért a Mészáros Lölö okosabb, mert ez a saját szakmájában sem, és a mostani politikában sem vitte semmire, hacsak az oktatás szétverésében a tanácsaival elért eredményeit nem tekintjük sikernek.
nezelodo
@Kookas: Garantáltan sikeres leszel ebben hamarosan, esetleg az OTP betéti kamatait áttekinted, rálelhetsz a megoldásra, bizton segít ebben is a Csányi.
Eladott Ország
Drága honfitársaink, kedves nyugdíjasok! Hát mit látok én itt a szememmel? Kósa Lajos azt állítja azzal az okos szájával, hogy minden második nyugállományú országlakó verdesi a fenekét a földhöz örömében, amiért majd mostantól szövetkezetbe tömörülhet és visszatérhet a munka édesbús világába. Tegye már fel a pracliját az a kedves, vagy kedvetlen, esetleg teljesen zsémbes olvasó, aki beszélt erről a Lalival, esetleg Harrach Péterrel, vagy magával a
fényestekintetű fővezérrel! Vagy bárki mással, aki Mátyás királynak volt öltözve. Kapott valaki ilyen nemzeti inzultációs kérdőívet esetleg? Mert Kósa tutibiztosan igazat mond, az neki régi szokása. Ha ő azt állítja, hogy egymillió nyugdíjas (a kétmillióból) visongva örül ennek a
páratlan lehetőségnek, akkor az úgy is van. És én meg is értem, mert ilyen nagyvonalú gesztust egy kormány se gyakorolt még, az biztos is. Ebből is tisztán látszik az a végtelen szociális érzékenység és humánum, ami nekik sajátjuk. A közalkalmazottak persze nem kúszhatnak vissza csak úgy, mert változatlanul nem kaphatnak egyszerre fizetést és nyugdíjat, mert a végén elrohanna velük a paripa és vad dőzsölésbe kezdenének. Ők majd szépen szövetkezetbe tömörülnek – látom, már van is jelentkező, a diákszövetkezetek működtetői tárt
karokkal várják az örvendező nyugdíjasokat – és ki lehet őket bérelni. Már látom is a szép jövőt! A munkáltató leadja a rendelést a szövetkezetnek: kérek jövő hétre két matek tanárt, egy agysebészt, három kosárfonót és fél tucat pincért. Ez persze én vagyok, de én soha nem voltam lelkes híve a csordába tömörülésnek, furulyaszóra masírozásnak. De azért ismerek jó pár idősebb embert, aki elég önérzetes és bölcs ahhoz, hogy átlássa: már megint hülyének
van ő nézve. Megnyugtatásul: nem csak ő. Mindenki.
advocat
Jobb ha hallgat. Ha a felesége havi 3.000.000.-ért dolgozik a bankban, akkor neki mennyi lesz a nyugdíja, és kell-e majd mellette dolgozni?
nezelodo
@Eladott Ország: Na még elő kell venni a naftalinból Orbán papa hithű munkásőreit, hogy beverjék ebbe a szövetkezetbe a nyuggereket, mint ahogy ötvenkilencben a faterom korosztályával tették, a dobtárast lengetve az uzsabányai munkásőrök. Nincs új a nap alatt, és a diktátorok jelleme se változik.
szaboria1
Parrag ne álmodoz azok a nyugdíjasok akik dolgozni mennek nem örömükbe teszík. Kevés a nyugdíjuk ezért kénytelenek munkát vállalni. Annak az árán is, hogy a szövetkezet is kér közvetitődíjat. Megint valaki jól jár!!! Mert miért kell csak szövetkezeten keresztűl válalni munkát?
ittott
Anyád redvás picsája.
azért dolgoznak, mert élni akarnak. életben maradni
Béla333
Ahogy azt Parragh mester kitalálja! Ha az kell a gazdaságnak, megyünk gombát szedni az erdőbe, igaz?!:

"Gombászókkal növelné a gazdaságot Parragh
Ha nincs munka, el kell menni gombát szedni – mondta Parragh László, a kereskedelmi és iparkamara elnöke."
www.borsonline.hu/aktualis/gombaszokkal-novelne-a-gazdasagot-parragh/42474

Beteg agyú!
nezelodo
@Béla333: Jólvan azt nem mondta a parlagon hagyott agyú mester, hogy esőt is rendel a gombaszedés előtt. Azt meg pláne nem ígérte, hogy öntözhetsz is, mert a pártja már rég felemelte a vízjogi díjakat, és befenyített, hogy a kútjainkat is megadóztatja, így az öntözésnek lőttek a mezőgazdaságban. Vagy lehet ez is az Orbáni vidékfejlesztés része?
Jozefina
Na igen, persze, hogy éhen ne halljanak!!! A nyugdíjasokat "foglalkoztató" szövetkezet nyer majr rajtuk is a leg többet, ami nagyfejű lala felesége "kezében" van!!!???
papa.49
Te hülye kárpitos, vagy csempés ki tudja, ezt miből szoptad ki ???
A nyugger leginkább azért dolgozik, mert KEVÉS A NYUGDÍJA A MEGÉLHETÉSHEZ, bár legtöbben sok mindenről lemondunk, hogy kijöjjünk a kis pénzünkből, legtöbbször hiányzik még egy kevés az emberi élethez!!!
HÁT EZÉRT DOLGOZIK A NYUGGER FÁJÓ DERÉKKAL, SAJGÓ LÁBBAL, ROSSZ LÁTÁSSAL NEM AZÉRT MERT NEM TUD MIT KEZDENI AZ IDEJÉVEL !!!
iluminati
@papa.49: Így igaz!!! Hitvány egy banda... és hol a 2800. milliárd magánnyugdíly pénz...
Hari
@nezelodo: Nem véletlenül írtam, hogy Parragh okos ember, mert azt mondja, amit Orbán hallani akar. Mészáros is okos ember, mert azt csinálja, amit Orbán mond .
justhpeter
Ami igaz, az igaz. Ezt a Parraghot sem az eszéért szeretjük.
papa.49
@iluminati: Elverték mint langyos tavaszi eső a libaszart ))))
pásztor maldonado
parragh, az arca alapján sokat zabál, sokat iszik, és keveset mozog.
Szarul néz ki felöltözve, de még szarabbul néz ki meztelenül.
És egy ilyen hulladék Mercédeszből kiszálló infarktus közeli halálélmény akar nekem, vagy bárkinek tanácsot adni...
Aha.
quadrocopter
Logikus, nem? A nyugis azért ment nyugiba, mert rohadtul dolgozni akar még és ehhez csak úgy fér hozzá, ha nyugdíjból visszamegy dolgozni!
Honnan engedték szabadon ezt a nagyon hülyét?
Eladott Ország
Adalék a bukott csempekirály hűbéres, szervilis seggnyaláshoz:
550 000 vállalkozás van Magyarországon (egy része tagja a kamarának, ők többet fizetnek) szorozzuk meg 5 000 Ft-tal = 2 750 000 000 Ft. Azért kell fizetnünk, hogy megvegye az újabb jaguárját és nem tudni mennyit ad a fidesz pártkasszának. Szégyeljék magukat, hogy a kis vállalkozóktól elveszik ezt a pénzt. Csesszék meg a rezsicsökkentésüket! Ez egy aljas húzás, mert a vállalkozó nyilván van tartva a NAV-nál, a iparűzési adót nyilvántartó hivataloknál, Budapesten, fővárosi és kerületi szinten is. Erre a Parragh féle kamarára nincs szükség!
Tovább épül a haveri kapitalizmus Magyarországon, miután Parragh László felesége került komoly szaktudást igénylő pozícióba a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsába.Parragh Bianka, bár közgazdász végzettségű, monetáris politikával nem foglalkozott, emiatt esetleges kinevezése enyhén szólva is döbbenetes.
desiro
Lacika te nagyon hülye vagy, azért mennek vissza dolgozni mert különben éhen halnának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.