A magyar kormány intézkedési azt a célt szolgálják, hogy jövőre meghaladja a 80 százalékot a rendszeres internethasználók aránya az országban, és ezzel az Európai Unión belül a legjobb mutatóval rendelkezők közé kerüljön az ország – közölte az MTI-vel a Digitális Jólét Program titkársága csütörtökön.

Az EU éllovasa lehet Magyarország – jövő év végére minden lakásba eljut a szupergyors internet
Fotó: Pixabay

A közleményben felidézik: a Digitális Jólét Program fejlesztései hozzájárultak ahhoz, hogy az idei év végére 78 százalékra nőtt a rendszeres internethasználók aránya a másfél évvel korábbi 72 százalékról.

Jövő év végére az Európai Unióban elsőként Magyarországon jut el minden háztartásba a szupergyors, legalább 30 megabit per szekundum adatátviteli sebességű internetszolgáltatás – olvasható a közleményben.

Miután januártól Magyarországon tovább csökken, 18 százalékról 5 százalékra az internet-előfizetés áfája, az országban lesz a legalacsonyabb az internetezés áfa-kulcsának mértéke az Európai Unió tagállamai között. Első lépésben 2017 januárjában mérséklődött 27 százalékról 18 százalékra az internet-előfizetés áfája az országban.

A két lépésben megvalósított adócsökkentéssel összességében 17-18 százalékkal lesz olcsóbb az internetezés ára Magyarországon – hívta fel a figyelmet a Digitális Jólét Program titkársága. Két év alatt számításuk szerint összesen 35-40 milliárd forinttal több marad majd a magyar polgárok és vállalkozások zsebében.

Azok számára, akik a könnyítésekkel sem tudnak hozzáférni az internethez, a program keretében minden magyar településen lehetővé teszik a hozzáférést az ingyenes wifi-szolgáltatáshoz.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Éppen itt az ideje. Mostmár csak a villanyt kell visszakapcsolni, a fűtést , az étkezést, a gép megvásárlását kel megoldani és HAJRÁ, irány az infosztráda.
Hogy ahhoz még némi olvasástudás, gépkezelési-ismeret és pár egyéb elhanyagolható dolog is kell?
Sebaj, a választások után megigérik azt is. Ha jól szavaz az állampolgár, akkor gyorsított ütemben megszerzi a fenti dolgokat.
Erre igéretet tesz a Viktor. És még hozzáteszi : ""Ne azt nézzék, mit mond...""
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mézike
Digitális jólét program???
Inkább "mindenkinek jusson farhát..." programot kéne indítani.
namihami
Ezt a Dajcstomi mondta?
Akkor ez is megy a raktárba elavulni, a beléptetőkapuk mellé.
rohács1926
Csak nehogy a hanyatló Nyugat elkezdjen ránk nagyon irigykedni...
Zeta
Kenyér lesz mellé?
Abban az országban ahol tanácsadókénr Demján , Parragh szerint nem igazán van szükség közép és felsőfokú képzésre, ahol a miniszterelnök azzal hívja a befektetőket, hogy itt olcsó a munkaerő. Csak nem teszi hozzá, mert képzetlen, ahol az eu s pénzeket parkok , kilátók stb.építésére használták fel , ott kérdéses ennek a jótékony hatása. Kimolyabb mértékben.
csipetke
Aztaaa!Éllovasok leszünk?Ettől megszűnik a mélyszegénység is?És az éhező gyerekek is jóllaknak vele?
Yoda69
Biztos igy lesz, hiszen az egeszsegugyben is ellovasok vagyunk. :)
namihami
Éppen itt az ideje. Mostmár csak a villanyt kell visszakapcsolni, a fűtést , az étkezést, a gép megvásárlását kel megoldani és HAJRÁ, irány az infosztráda.
Hogy ahhoz még némi olvasástudás, gépkezelési-ismeret és pár egyéb elhanyagolható dolog is kell?
Sebaj, a választások után megigérik azt is. Ha jól szavaz az állampolgár, akkor gyorsított ütemben megszerzi a fenti dolgokat.
Erre igéretet tesz a Viktor. És még hozzáteszi : ""Ne azt nézzék, mit mond...""
Eladott Ország
Baromi egyszerű melldöngetve hirdetni az újabb fényességes rezsicsökkentést és leszarni, hogy akinek eddig egy hónapi internetre nem volt pénze, annak innentől 25-26-27 napra, vagy akármennyire nem lesz. De amíg Magyarországon 50% körül mozog a bérek adóterhe, addig Deutsch Tamás ne verdesse a mellét féltéglával, hogy már megint milliárdok maradnak az
emberek zsebében. Ha nem lenne mérhetetlen a korrupció és a bürokrácia, és lenne némi akarat a brutális szektoradók, fogyasztási adók, munkabéreket terhelő adók, valamint a világbajnok ÁFA csökkentésére, akkor nem azon vergődnének dilettáns kalandorok, hogy még hol lehet fércelgetni, lecsippenteni, nem létező megtakarításokat vizionálni és vakítani orrvérzésig a parasztot. A kismillió adóval túlterhelt, idióta módon szabályozott, piacgazdaságnak már alig nevezhető amorf közeg versenyképtelen és egyre növeli azoknak a
leszakadóknak a számát, akik nemhogy internetre nem tudnak előfizetni, de akiknek egy bekapcsolható számítógépre sem futja. A gondoskodó állampárt közben azzal butítja őket, hogy minden nyomorúságukat átvállalja, fizeti a rezsijüket, eteti a gyerekeiket, lakást vásárol nekik, Deutsch Tamás pedig még azt is elintézte,
namihami
megvásárlását kel megoldani --- Bocs. természetesen KELL
1magyar
18-ról 5%-ra csökken az internet áfája, írták nekem is.
Amióta világ a világ az emberek csak azzal nem csalnak aminek kicsi a befizetési kötelezettsége és nagy a büntetése.
simmering73
Elképzelem Bözsi nénit, ahogy nézi a falból kijövő utp kábelt, miközben majszolja szegényes ebédjét, a zsíroskenyeret. Merthogy se laptop, se áram.
Macskaszem
Hegedűs Zsuzsa már elintézte, hogy minden gyerek lakjon jól. Tavasszal megoldódik a tüzelőprobléma is, tehát aki eddig fázott és éhezett, annak 100%-al nő az életszínvonala. Már tényleg csak a netadó csökkentés hiányzik. Meg esetleg egy stadion az udvari klotyó mellé.
Eladott Ország
A középréteg, a polgári Magyarország boldog és boldogtalan kisemberei tömítik az ablak réseit, még egy réteg pulóvert-nadrágot vesznek fel este, amikor hazaérnek a munkából. Néha bekapcsolják a gázsütőt , mint a távfűtés, vagy a tűzifa – és a takaró alatt vacogva szívják az oxigén nélküli levegőt. A középréteg megtanítja a gyerekét arra, hogy lekapcsolja maga után a villanyt, hogy a hajmosáshoz használt vízzel öblítse le a vécét, takaróval a dereka körül írja a házifeladatot. A középréteg összeszorított fogakkal szívja be a frissen felvágott téliszalámi illatát, miközben 15 deka parizert kér az olcsóbbikból. Vékonyra szeletelve. A középréteg úgy dönt, hogy jó lesz még az a cipő, kibír egy újabb telet és dacos elszántsággal kicseréli a gyerek ágyát. Hiszen már kinőtte. A gázszámla meg várhat fizetésig, most a villanyt kell befizetni, mert azzal van megcsúszva. A középréteg elhozza a szüleitől a recepteket – majd én kiváltom, ne törődj vele, anya – és átgondolja, hogy mi van otthon a konyhaszekrényben, amiből vacsorát tud majd főzni a héten. Talán egy kis krumplit tud még venni, de tojásra már nem futja. A húst nem szereti. Már nem. A középréteg gyűlöli a telet. Az őszt is gyűlöli. A hideget, a sötétet, a nyirkos utcákat is gyűlöli. A savanykás doh szagot, a konyhaablak üvegén lecsorgó vastag párát, a vékonyra szeletelt olcsó parizert, a leárazott joghurtot, a tömött buszon terjengő bűzt, a cipőjébe beszivárgó nedves hideget, a gyereke tekintetét a primőr eper láttán, az apja kezén az egyre áttetszőbb bőrt, az anyja szemében a rémületet, a kórházi folyosó húgyszagát, a számlával tömött borítékot, a saját hangját, amikor rámorran a párjára egy égve felejtett lámpa miatt. A középréteg erre rendezkedett be. Arra, hogy nem tudja lecserélni a tönkrement hűtőt, hogy fogalma sincs, mi lesz holnap, ha ő megbetegszik. A középréteg azt hiszi, ez így normális, ez így rendben van és soha nem lehet más, soha nem lehet jobb. Azt hiszi, ezen nem lehet változtatni. Pedig de. Lehet.
justhpeter
Már csak ezért az etetésért is megérdemli a kormány, hogy jövőre mindenki bárkire szavazzon, csak a fideSS-kdnp-re nem.
ittott
meg a tüzelő, és némi élelmiszer. a gyógyszerről nem is beszélve.
cikicakk55
Nagyszerű! Évek óta úgy tudjuk kifizetni az internetet,hogy össze ült a 3 fős kormány itthon és 3 igen,semmi tartózkodás,semmi nem válasz lévén eldöntöttük,hogy nyáron nem megyünk strandra és nem eszünk fagyit,csak parizert veszünk és a legolcsóbb vajat.csak hétévégéken főzünk főtt ételt,ebből csak az egyik napon lesz hús.Továbbra sem tartunk születésnapot,névnapot,húsvétot,karácsonyt,nem kell fa,nem kell ajándék,viszont ennyi koplalás mellett már valahogy csak kitudjuk fizetni az internetet.Úgy sem járunk sehova szórakozni,nem iszunk,nem dohányzunk,nem kávézunk.Az egyetlen luxus a férjem gyógyszerei,de én az enyémekről lemondtam,mert az epilepsziás roham után úgy is újra a régi leszek.majd igyekszem a fal mellett menni,hogy ne verjem be a fejem semmibe. Köszönjük Fidesz! Köszönjük,hogy számotokra ez a legfontosabb beruházás,nem a 200.000 éhező gyerek,nem a havi 30 megfagyott ember,nem a kórházak lepusztult állapota. nem baj,hogy 4 millió ember nem eszik rendesen és éhesen fekszik le,de lesz nekik széle sávú hipergyors internet. Még több adatot tudtok majd lelopni a magánéletünkből,még több bankszámlába fogtok bele látni,bár az enyémbe siess bele nézni,mert 12-utalják a nyugdíjat és csak 10.000ft-ot hagyok benn a többi kell itthon.
bakegya
Már megint,VAGYIS MÉG MINDIG az én zsebemben turkál ez a fényetető kutyafaxa orsos-orbán mészáros vicctor!
kokopelli
@cikicakk55: sajnos nem lehet a hülyeséget,még lánctalpassal sem megállítani!
Errefelé a gyerekeknek olyan iPhone-jai vannak,a ß@r öltözék mellett is,hogy csak
kukkolok!Kérdezik is tőlem,hogy miért van nekem olyan régi feltöltős összecsukha-
tós mobilom! Nem értik,hogy van más érték is,ami nem látható! Könyv,olvasás,kirán-
dulás, hegyi vándorlás stb! Rendben,mert errefelé nincsen éhező gyerek,de sokszor
az a szülőktől független állapotnak is köszönhető!
Eladott Ország
Magyarország EU éllovas: Magyarország szarul teljesít. Minden tekintetben. Ugyanabban a környezetben és úgy, hogy a legtöbb egy főre jutó uniós forrást lehívó ország vagyunk. Az
rendben van, hogy Románia még mögöttünk van több tekintetben, de volt is honnan feljönniük. És jönnek, fejlődnek. Egyedül Románia nem hagyta még le az egykori éllovas Magyarországot, mindenki más igen. Ideje lenne elgondolkodni azon, hogy valami rohadtul nem jól van. És lehet, hogy az összes eddigi kormány rohadt, korrupt, tolvaj, dilettáns volt egészen mostanáig és egyedül a Fidesz-kormány helikopter, de az ország azóta szarik maga alá, amióta Orbán Viktor és családja elkezdett jól teljesíteni. Lehet még hazudozni egy darabig, de attól a tények még egy fikarcnyit sem fognak változni. Baj van. Orbánék hazudnak. És mi fogjuk megszívni.
glorianna
Minek a 72-78-80 százaléka??? Merthogy a lakosságnak úgy kb. fele örül, ha enni és fűteni tud...
glorianna
" szupergyors, legalább 30 megabit per szekundum adatátviteli sebességű internetszolgáltatás"
aha.. és ezt a szolgáltatókkal is megbeszélték?
Lakóhelyemen sajnos egyetlen lehetőségként a "drága" szolgáltatónknál előfizettem az 500 Mps sávszélességre, a garantált 100 Mps helyett próbálunk boldogulni a ténylegesen nyújtott 2-8 Mps-tel :((( Szupergyors, az... A poén: reklamálok, ügyintéző kedvesen "Utánanézünk", 5 perc múlva megélénkül a net, akár 60-70 Mps is lesz a rojtosszélű sáv, ez tart kb. félórát, aztán zuhan, nem ritkán nulláig.
bakegya
@glorianna: és hát milyen fedél van a legtöbb magyarországon állandó lakos feje fölött???
cikicakk55
@kokopelli:Megértelek,mert a szülő, a gyerekének szeretne kedvezni.Inkább meg sem próbálom kitalálni miből sikerül azokat a nagyon okos telefonokat megszerezni.ha becsületes úton,akkor a gyereken kívül mindenki spórol.' héten egyszer fürdik,nem tusfürdővel,hanem olcsó szappannal, Végigjárják a várost,hogy van-e valahol kimaradt étel,mert más nem jut eszembe.nálunk senki nem ajánl fel csak azért ételt,hogy a gyerekemnek extra telója legyen.Viszont kicikizik az osztályban,szívatják rendesen és ahol tudnak ott tesznek nekik keresztbe.Ismerős a helyzet.nekem szerencsém volt,mert az én fiam azt mondta,hogy Ő nem hordja magánál a telefonját.internetünk van,minek a flanc. Ő inkább eszik és Nem telefonálgat olyanokkal,akikkel egész nap össze vannak zárva.
moareka
...és lesz fedél minden ember feje felett, nem lesznek kígyózó sorok az ételosztásoknál, és nem halni mennek be az emberek a kórházakba, és nem lopják magukat halálra a nagyjaink, és nem dobáljuk a milliárdokat határon túlra a szavazatokért???...csak úgy kérdezem a gyors internethez való jutás kapcsán...
Desischado
Óriási. Én eddig ebből semmit sem tapasztaltam. Van csatornaadó, még többet kell fizetni, mint eddig. És csak halkan jegyzem meg, hogy kell számítógép, áram, és a többi. Ennivalóra sem telik sokaknak, nemhogy netre.
terlasz
Nem hülye a fidesz, mert tapasztalta, hogy az internetadó körül tört ki a legnagyobb lázadás, ezért aztán ott kell megfogni a szavazók lojalitását. Legalábbis, ígérni biztosan tudnak.
papa.49
Az biztos csak aprócska kiegészítéssel HÁTULRÓL !!!
kokopelli
@cikicakk55: elhiheted,hogy én mindent megengedhettem magamnak anno a két
ebadtával!Az Orlandói Disney-World,a Kennedy Space Center meglátogatását,
New York és a Washigton Techn Múzeum,Fehér Ház stb. meglátogatását,de a ha-
tárokat kitűztem szigorúan! A szabi az szabi,az otthon az otthon! Mondják is most,
hogy a szigor az nem volt hiába!Képes voltam velük a megbotránkozásig hülyülni,de
én voltam mindíg a "pajtavajda"! Kivánnám mindenkinak azokat a lehetőségeke!
Akkor láttam előszőr,hogy milyen óriási mázlim van,amikor a bratyót és nejét elvittem
a " Vadnyugatra" és New Yorkba visszafelé! Soha nem spóroltam,de a gyerekek ismer-
ték a határt!Egyszer sem emeltem fel a kezem,vagy ordítottam! A gyerekek a jövő zá-
logai? Nem tudom!!Én a jelenjüket alakítottam egy kicsit,a többi az ő feledatuk!Ha te is
a legjobb tudásod adod,akkor utólag egy kicsit elégedett leszel,és remélem ő is! ;-)
kukac50
Ez nem segít megszüntetni a szegénységet! Nem lesz kevesebb éhező gyerek, meg azt ne felejtsük el ahol éhező gyerekek vannak ott éhező szülők is vannak !
Ahol villany se nincsen ott hogy lesz internet szolgáltatás? Ki fizeti a számláját?
Nessy
Szép statisztikát lehet majd belőle készíteni, ami mögött nem lesz valós tartalom. Ebben már világ elsők vagyunk!
A kormány majd elmondhatja, hogy ők adtak, de hogy sokan nem tudnak élni az adománnyal, az már nem az ő dolguk!
Ez is olyan lesz, mint az "adó jóváírások emelése". Hogy sok embernek nincs miből "jóváírni"? Így járt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.